er79 כתב:אני לא מבין - מה אנשים ציפו מסמית'? כולם ידעו מה הוא שווה, זה שחקן שאף פעם לא שיחק בקבוצת יורוליג בכירה, ובעונה היחידה שהוא שיחק ביורוליג, במדי פנר, הוא חירבן קוביות. כולם ידעו שנקבל משהו פחות טוב מאידסון, אז למה כולם פה מדברים עליו כאילו זה לא מובן מאליו שהוא לא פארקר? זה היה החשש, שבא שחקן בינוני, אני לפחות מקווה שעל אף הבינוניות שלו הוא יחזור לפחות לקלוע, כי גם את זה הוא כבר לא עושה משהו לאחרונה. דווקא עמדה 3 של כספי ופניני נשמעת לי יותר אטרקטיבית, וסמית' יכול לנוח קצת בספסל ולקבל דקות אדריאטית. לא סוף העולם. זה מה שאתה מקבל ב-400 אלף דולר.
אני אסביר לך מה הבעיה לדעתי. זה נכון, ידענו (לפחות אני ידעתי) שסמית' הוא לא משהו. התאכזבתי כשהחתימו אותו, אבל עדיים זה לא היה נורא. היו במכבי כבר זרים גרועים ממנו. הבעיה איתו התעוררה אצלי כאשר ראיתי שעם כל הזרים שהחתמנו, עדיין אין לנו כיסוי לכל העמדות. הבעיה הזאת מחמירה כיפליים כאשר אתה מחויב לא לרשום חלק מהזרים בליגה. מצד אחד חסר לך שחקנים בחלק מהעמדות, ומצד שני אפילו את אלה שיש, אתה לא יכול לרשום למשחק. אז, ידידי היקר, יש פה בעיה! על מנת לכסות את כל העמדות בצורה טובה אתה חייב להחתים עוד שחקנים, אבל כבר יש לך יותר מדי! מה תעשה? פשוט מאוד, משחררים את אלה שלא ממש צריכים. את מאצ'בן כבר שיחררו (השאילו) ועם כל הצער זה היה מהלך נכון. עכשיו צריכים לשחרר עוד מישהו. לדעתי, עכשיו כשיש לנו את לאנגפורד, סמית' הפך לפחות נחוץ. אפשר להסתדר בלעדיו.
לצערי, הנהלת מכבי לא לקחה בשיא הרצינות את עניין ה-4 זרים בליגה. על ידי ההשתתפות באדריאטית פתרו את בעית דקות המשחק לכל השחקנים. אבל זה רק חצי הבעיה. החצי השני של הבעיה הוא הליגה המקומית עצמה. לא נערכנו לשחק ברוטציה קצרה. בנינו קבוצה לרוחב. על מנת לשחק ברוטציה קצרה הינו צריכים להביא פחות זרים, אבל זרים יותר טובים, יותר איכותיים. משהו בסגנון מכבי של פיני גרשון 2004-5 אז היה מעט זרים, אבל כל אחד תותח! לדוגמא, במקום הנדריקס וג'יימס היה צריך להחתים שחקן זר אחד איכותי יותר משניהם.