BIG sofo כתב:felix_r כתב:BIG sofo כתב:רוקאס יוקבייטיס זאת החתמה טובה מאוד. הוא יקבל הזדמנות להיות הרכז הפותח . ישחק עם יותר בטחון ויהיה טוב מאוד.
לפני שנה באליפות העולם ב8 משחקים:
12.6 נקודות
50 אחוז מהשדה
55 אחוז לשלוש
5.8 אסיסטים
ב25 דקות בממוצע.
החודש שיחק בליגת הקיץ (5 משחקים):
9.8 נקודות
3.8 אסיסטים
1.2 חטיפות
ב19 דקות בממוצע.
למה להביא סטטיסטיקות לא רלוונטיות? למה לנו ליגת קיץ? למה אליפות העולם? יש לנו סטטיסטיקה של עונה שלמה ביורוליג. זו הסטטיסטיקה הרלוונטית, והיא חלשה מאוד-מאוד.
אני מעריך את הדעה שלך,
אבל מי כמוך יודע, שיש הבדל ענק ועצום בין שחקן שעולה מהספסל ומקבל 15 דקות ומשחק כשחקן משלים ולוקח קצת זריקות ומעט החלטות.
לבין - שחקן שמקבל את הבטחון להוביל קבוצה ולהיות הרכז הפותח שלה וזה שמקבל הרבה החלטות. זה עולם אחר. הבדל של 180 מעלות.
לדוגמא ,בנבחרת הוא שחקן יותר משמעותי ולכן גם הממוצעים שלו מרשימים יותר.
האם זה יצליח? אני לא יודע. אבל מה שאני כן יודע, שהוא עשה עליי רושם טוב מאוד ויש לו פוטנציאל גדול להיות רכז פותח טוב מאוד.
תראה, ההבדל בין הדעות שלנו הוא בכך שדעתי מתבססת על מה שכבר קרה, ודעתך על מה שיכול לקרות בתסריט האופטימי.
יוקובאיטיס הראה פוטנציאל גבוה בז'לגיריס ועבר לברצלונה ביחד עם מאמנו שאראס (לא בטוח שברצלונה הייתה מחתימה אותו ללא שאראס). בעונה הראשונה יוקובאיטיס הראה יכולת טובה ואפילו נבחר לכוכב העולה של היורוליג (כפי שעשה ים מדר שנה אחר כך). עד כאן הכול טוב ויפה. הבעיה היא שמאז במקום להשתפר הוא צועד במקום או אפילו יורד בנתונים שלו (כמו באחוזים לשלוש, שבכול עונה רק יורדים).
אנחנו ראינו לא פעם, ששחקן ליטאי שבלט בז'לגיריס, לא הצליח לשחזר יכולת דומה בקבוצה גדולה (כמו אולאנובאס בפנרבחצ'ה, גריגוניס בפאו, בראזדייקיס באולימפיאקוס).
אנחנו מכירים גם לא מעט דוגמאות של צעירים מוכשרים שלא הצליחו לממש את הציפיות למרות הכישרון בגלל אופי לא מתאים. החל מיותם הלפרין (שהיה מוכשר פי כמה מיוקובאיטיס, אבל לא היה לו אופי של סופרסטאר), ועד יובל זוסמן.
נכון, מוקדם לקבוע אם יוקובאיטיס הוא פלופ. הוא עדיין מספיק צעיר, ועדיין יש סיכוי שתחת מאמן תומך כמו קטש (במקום מאמן משתולל כמו שאראס) הוא כן יצליח לממש את התסריט האופטימי שלך, ולהפוך לשחק יורוליג סולידי (גם אם לא שחקן אן.בי.איי. כפי שחשבו לפני 4 עונות). יש מצב.
הבעיה איתו היא אחרת. הבעיה היא שיוקובאיטיס הוא לא מה שמכבי צריכה עכשיו. כרגע למכבי יש שחקן 1 בלבד שיכול לייצר נקודות בכול יום בכול משחק, וזהו ג'ורדן לויד. כול השאר הם שחקני התקפה בינוניים (או כאלה שלא הוכיחו את היכולת שלהם ברמת היורוליג, כמו ליווי רנדולף).
אנחנו איבדנו שני כוכבים גדולים בקו האחורי: בולדווין (17.4 נקודות + 4.9 אסיסטים) ובראון (13.2 נקודות + 6.1 אסיסטים). הבאנו את לויד, שאם יישאר בריא ייתן אולי 15 נקודות + 4 אסיסטים בתסריט אופטימי מאוד (כי לויד לא עבר את 13 הנקודות למשחק בשלוש העונות האחרונות, ובשום עונה ביורוליג לא חילק יותר מ-3.2 אסיסטים). מי יעשה את שאר הנקודות והאסיסטים אם תביא את יוקובאיטיס לעמדת הרכז הפותח? יוקובאיטיס גם לא סקורר גדול, וגם לא מוסר גדול.
יוקובאיטיס הוא שומר טוב (במיוחד בהשוואה לבראון). אתה רואה את קטש משנה את הסגנון ההתקפי הקבוע שלו והופך את מכבי לקבוצת הגנה במקום קבוצת התקפה? אני לא מאמין שזה יכול לקרות. אני בטוח שקטש (שהוא די מקובע כפי שאנחנו יודעים) ימשיך עם הכדורסל ההתקפי שלו, אבל בלי שחקני התקפה טובים. אנחנו נמצאים במלחמה, אז אביא לך דימוי מלחמתי: אתה לא יכול להילחם אם אין לך תחמושת.