חנו'ש כתב:אני חושבת שבמכבי מבולבלים לא פחות מאיתנו כרגע ונראה לי שמה שהם צריכים לעשות עכשיו זה לקחת נשימה עמוקה, להוריד רגע את הרגל מהגז בלי שהם יודעים בכלל לאן הם נוסעים ולכנס ישיבה דחופה של כל בעלי העניין בבניית הקבוצה (הבעלים + ההנהלה כולל כל משפחת פדרמן המורחבת + רוא"ח + כל הצוות המקצועי עם איזו שיחת וועידה בסקייפ עם בלאט כמובן) ולהחליט מה עושים עכשיו ולאן הולכים מכאן!!
אני לא מדברת על שמות ספציפיים ולהתחיל לזרוק אלפי שמות לאוויר של מי יחליף את מי ומה יעשו אם ככה או אם אחרת.
אני מתכוונת על החלטות ברורות לגבי איך תיראה הקבוצה בקווים כלליים, מה יהיה האופי שלה, כמה זרים וכמה ישראלים יהיו בה, איך יחולק התקציב בין השחקנים, מי הם השחקנים המובילים שרוצים אותם בכל מחיר ועל מי ניתן לוותר.
לקבל החלטות ברורות ויציבות בישיבה הזו ולהתחיל להפעיל אותם בכל הכוח, להיכנס לעניין באינטנסיביות ברורה של קבוצה שיודעת מה היא רוצה והולכת לפעול בכל הכוח כדי להשיג את זה!!
בנוסף, מכבי חייבים לעשות בדק בית.
הם חייבים לבדוק טוב טוב מה הסיבות שהביאו אותה למקום המאוד לא טוב שהיא נמצאת בו ברגע זה ולקבוע איך מתקנים את זה.
להבין מה השתבש לה בכתיבת החוזים בשנים האחרונות שגורם לה שנה שנייה ברציפות למצוא את עצמה במסדרונות פיבא, ומה צריך לעשות כדי שהיא לא תמצא את עצמה כל שנה מנופפת לשלום לכל השחקנים שהיא הכי רוצה להשאיר.
אם יש צורך לערוף ראשים לשם כך, אז שיערפו, אבל ככה המצב לא יכול להמשיך!!
מסכים איתך, רק שאני חושב שהם עושים את הדברים האלה. צריך לזכור שברגע שיש הרבה מוקדי כוח, אז גם יותר קשה לקבל החלטות. מה גם שהמאמן שלנו נמצא רחוק מכאן.
זה אולי טוב בשביל להיפגש עם לאנגפורד, אבל זה לא טוב בשביל לקיים דיון רציני, וכנראה שדרוש יותר מדיון אחד.
מה שאני כן מסכים מאוד, ואמרנו את זה לפני כחודשיים כבר, זה שצריך להחליט - משאירים את לאנגפורד, מחזירים את הלפרין ומביאים אחד מבין מאריץ'/וויוקאס/טומיץ' (נניח).
לרכז את המאמץ בגזרות האלה, ואז אפילו אם 2 מה-3 יקרו, זה כבר מצב לא רע.
לגבי אוחיון, ההנהלה צריכה לחשוב טוב טוב מה היא עושה, וצריכה לעשות את זה מהר, גם אם זה אומר, שהיא תפעל חד צדדית, כי הרי האדון בחופשה (שמגיעה לו אגב).
ולגבי הפקת לקחים - כאן אני מאוד סקפטי. בעלי התפקידים בארגון (או כמו שהם קוראים לזה - חברה), הם כולם מקורבים. יכול להיות שיש בינהם אנשי מקצוע טובים,
אבל בדר"כ כשהמינויים נעשים באופן הזה, זה די נדיר.
אני בטוח שאפשר למצוא עו"ד לענייני חוזים בכלל וחוזי ספורט בפרט, שלא היה עושה טעויות בחוזה. אני בטוח גם שאפשר למצוא GM שיחתים שחקנים על חוזים בלי אופציות
יציאה, ובלי טריקים משפטיים בשביל לחסוך 20 אלף דולר. אישית, אני גם חושב שצריך לפרק את כל מחלקת הסקאוטינג, שלא תרמה לנו כלום ושום דבר. יש שני עוזרים,
שיהיו אחראיים על סקאוטינג מול יריבות ושחקנים, וחבל על הכסף של המחלקה הזאת. עדיף שיילך לתקציב השחקנים.