02 יולי 2013, 00:15
jol9 כתב:שחף כתב:חביב, מה עם ההימור הבטוח על פלאניניץ' ותומאס שכל כך התלהבת ממנו? אתה באמת חושב שכל שנה אפשר להביא שחקנים מהיורוקאפ ולהצליח?
נראה לי מאוד מאוד תמים ולא מחויב המציאות.
אתה טוען שאי אפשר להביא את פארמר וספאנוליס. אני טוען שאפשר, אם מחלקים את התקציב בצורה אחרת. מכאן אפשר להמשיך להימורים ולשחקנים פחות מוכחים.
בוא לא נשכח שאותו תומאס גרם לחביב לרדת כאן על מעט אנשים שכינו אותו "ילד אמריקאי חסר נסיון"... מעניין שאת הכשלון של תומאס, חביב לא מזכיר.
הרבה יותר קל לנפנף בהיקמן (שטוב יותר מDD...)
02 יולי 2013, 01:02
02 יולי 2013, 01:04
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:שחף כתב:חביב, מה עם ההימור הבטוח על פלאניניץ' ותומאס שכל כך התלהבת ממנו? אתה באמת חושב שכל שנה אפשר להביא שחקנים מהיורוקאפ ולהצליח?
נראה לי מאוד מאוד תמים ולא מחויב המציאות.
אתה טוען שאי אפשר להביא את פארמר וספאנוליס. אני טוען שאפשר, אם מחלקים את התקציב בצורה אחרת. מכאן אפשר להמשיך להימורים ולשחקנים פחות מוכחים.
בוא לא נשכח שאותו תומאס גרם לחביב לרדת כאן על מעט אנשים שכינו אותו "ילד אמריקאי חסר נסיון"... מעניין שאת הכשלון של תומאס, חביב לא מזכיר.
הרבה יותר קל לנפנף בהיקמן (שטוב יותר מDD...)
איפה משחק היום תומאס, תזכיר לי?
בכל אופן, מתומאס לא נפלתי וצהרתי מספר פעמים שהוא היה בסה"כ ברירת מחדל. בסה"כ פירגנתי לו על משחקים טובים שהיו לו ובאמת היו לו כאלה.
כמו כן, אני לא חושב שהוא היה הרבה יותר גרוע שמחקנים אחרים שהיו כאן ואני גם לא בטוח שהוא נפל מפרוביץ' הגדול. לפחות הוא לא שדד סכומים חסרי פרופורציה.
אתה טוען שDD/דיאמנטידיס/"הרכז מספר 1 באירופה" הוא כזה גדול? בוא נראה מה יהיה איתו העונה. נראה אם הוא באמת יהיה "שחקן מצליח" או שמא יהיה "שחקן מעל הרמות של מכבי" כמו באטיסט, "שחקן אדיר" כמו פרקינס או "טוב" כמו פרוביץ'.
02 יולי 2013, 03:19
jol9 כתב:חביב,
פאו היתה שוות כוח לבארסה, וכן התקציב שלה קוצץ באופן משמעותי - אין ויכוח על זה בכלל, ואתה ההזוי אם אתה חושב אחרת.
מכבי נדרסה ע"י ריאל, בכלל בלי תחרות. אם DD היה שחקן מכבי במקום היקמן, יש לך בכלל ספק, שהעונה הזאת היתה נראית טוב יותר? אם כן, אז ברור שאתה הוזה.
jol9 כתב:היקמן הוא סתם עוד שחקן. הוא חסר אינטלגנציית משחק בסיסית. הוא די אגואיסט, ובסופו של דבר הוא היה חלק משמעותי באחת העונות החלשות ביותר של מכבי בעשור וחצי האחרונים, ובוודאי
להכי פחות מהנה שבהן. DD הוא אחד הרכזים הגדולים בתולדות היורוליג, ושחקן שכוחו עוד במותניו.
jol9 כתב:אני באמת לא מצליח להבין איך אדם שמתיימר להבין בכדורסל שם את שני השחקנים האלה על אותה סקאלה, והאמת אני בכלל בשוק שאנחנו מנהלים את הדיון הזה...
אני מתפתה לפתוח סקר בנושא הזה... היקמן מול DD...
jol9 כתב:חבל גם שאתה מפשט את הדיון לרמה של מספרים. זה לא מומלץ לעשות מול אנשים שמבינים כדורסל, בדיוק כמו שלא כדאי לנפנף במספרי אייסים או ווינרים
מול אנשים שמבינים בטניס. יופי להיקמן שקלע 30 נקודות, ושהקבוצה נראתה כמו חרא.
jol9 כתב:בוודאי שאליפות זה דבר חשוב. הקבוצה נראתה רע מאוד גם בליגה, ולכן האליפות לא נגנבה ממנה באופן לא ספורטיבי. עם אותו פרקינס העלוב, מכבי דרסה את היורוליג,
וגם את הליגה המקומית, עם משחקים שנגמרו ב-30 ו-40 הפרש. העונה לא ראינו את מכבי מנצחת אפילו פעם אחת בליגה באופן משכנע. חלק מהעניין הוא חוסר השכל של ההיקמן שלך
שתמיד דאג לעשות כמה שטויות בהתקפה, ולהחזיר את היריבות למשחק.
אין גם צורך לשקר. בוודאי שאותו הפסד ביתי לגליל היה נושא לשיחה. אני מזכיר לך שההפסד הזה גרם להדחתו של המאמן האהוב ומרבית הסגל... אין לזה קשר ל"קבוצה הלוחמנית
של פישר ופרקינס" כי פרקינס היה עדיין שחקן די שולי אז, והפך להיות מצויין רק בעונה שלאחר מכן.
jol9 כתב:פינוק?? האם אנחנו אוהדים את אותה הקבוצה? האם מכבי היא לא המועדון הכי רווחי באירופה?
למה מגיע לנו לראות את היקמן ואת תומאס מלהטטים על הפרקט?
מי שצריך להפנים שמדובר במכבי זה אלה שמנהלים אותה וחושבים שהם המציאו את הכדורסל, וגם אוהדים כמוך שמחזקים אותם בכל המהלכים ההזויים שלהם, בכך שאתה ממש מקווה
שיגיעו לכאן שחקנים עלומי שם ולא שחקנים מוכרים וטובים.
jol9 כתב:אז אולי שאראס ופארקר לא נקבל, אבל בינם לבין היקמן ותומאס פעורה תהום גדולה עם הרבה שמות באמצע. חבל רק שהנהלת מכבי לא רואה את אותה התאום
ומנסה כל הזמן ללכת על שחקנים מהקצה השני.
אני אישית מאמין שקבוצה עם תקציב מוצהר של למעלה מ-20 מליון דולר תדע לבנות כאן קבוצה מספיק איכותית, על מנת שלכל הפחות תוכל להתמודד על הפיינל פור, לא להתבזות בהצלבה,
לא להפסיד כמעט עשרה משחקי בית בכל המסגרות וכמובן לא להיחנק במשחק הכי חשוב של העונה. אבל אולי זה רק אני...
jol9 כתב:אתה שבוי במנטרות של עצמך, ולא מוכן בשום שלב להודות שטעית. אף פעם.
אני לא כ"כ מבין איך התגלגלתי איתך לדיון על דיאמנטידיס, שחקן בעשר דרגות טוב יותר מכל מה שהיה לנו העונה.
02 יולי 2013, 03:34
02 יולי 2013, 06:10
02 יולי 2013, 07:34
yzafrir כתב:חביב , תחסוך מאיתנו את כל התאוריות שלך ודבר בשמות !!
להגיד היום שאולי היה עדיף להחתים את ביינס בתחילת העונה במקום שרמאנדיני זה לא פחות מהזוי . מה בדיוק ביינס עשה לפני החצי עונה שלו בפאקינג לובליאנה שגורם לך להיות כלכך בטוח שהוא היה מצליח גם במכבי ? ביינס הוא הימור אפילו גדול יותר משרמאנדיני עם סיכוי לא קטן להיכשל . שרמאנדיני היה החתמה הגיונית וטובה אחרי שהגיע משתי עונות שבהן הראה התקדמות גדולה ביורוליג . אגב , אחת הסיבות שהוא לא הצליח קשורות לרכז היקמן (להזכירך לוגן הגיע לעמדה 2 במקום לאנגפורד ) .
צודק , מכבי היו צריכים להחתים את בובי בראון שנתן עונה ענקית בפולין . זה היה מתקבל מצויין אצל האוהדים כולל אותך . נו באמת , מישהו ציפה שככה בראון יראה העונה ? הסיבה שהוא הגיע לסיינה היא תקציבית בלבד . ושוב , מה קשור בראון ללוגן ? תפנים , לוגן הגיע לעמדה 2 והיקמן לעמדה 1 . זה שבאמצע העונה התברר שהיקמן לא מספיק טוב בתור רכז (מה שפגע בשאר השחקנים) זו הטעות הכי גדולה העונה לדעתי .
חביב , אתה נעלמת לתקופה ארוכה וחזרת כאליו למסע נקמה עם דברים הזויים שכבר בכלל לא רלוונטי . אנחנו כבר מזמן הפסקנו פה להתעסק בשחקנים שהיו פה בעבר או אפילו בעונה שהסתיימה וכולם פה מדברים על שחקנים לעונה הבאה ורק אתה מתעקש לחזור לשמות כמו פרקינס , פרוביץ' וכו' ...
02 יולי 2013, 08:00
חביב אורנג'ד כתב:yzafrir כתב:חביב , תחסוך מאיתנו את כל התאוריות שלך ודבר בשמות !!
להגיד היום שאולי היה עדיף להחתים את ביינס בתחילת העונה במקום שרמאנדיני זה לא פחות מהזוי . מה בדיוק ביינס עשה לפני החצי עונה שלו בפאקינג לובליאנה שגורם לך להיות כלכך בטוח שהוא היה מצליח גם במכבי ? ביינס הוא הימור אפילו גדול יותר משרמאנדיני עם סיכוי לא קטן להיכשל . שרמאנדיני היה החתמה הגיונית וטובה אחרי שהגיע משתי עונות שבהן הראה התקדמות גדולה ביורוליג . אגב , אחת הסיבות שהוא לא הצליח קשורות לרכז היקמן (להזכירך לוגן הגיע לעמדה 2 במקום לאנגפורד ) .
צודק , מכבי היו צריכים להחתים את בובי בראון שנתן עונה ענקית בפולין . זה היה מתקבל מצויין אצל האוהדים כולל אותך . נו באמת , מישהו ציפה שככה בראון יראה העונה ? הסיבה שהוא הגיע לסיינה היא תקציבית בלבד . ושוב , מה קשור בראון ללוגן ? תפנים , לוגן הגיע לעמדה 2 והיקמן לעמדה 1 . זה שבאמצע העונה התברר שהיקמן לא מספיק טוב בתור רכז (מה שפגע בשאר השחקנים) זו הטעות הכי גדולה העונה לדעתי .
חביב , אתה נעלמת לתקופה ארוכה וחזרת כאליו למסע נקמה עם דברים הזויים שכבר בכלל לא רלוונטי . אנחנו כבר מזמן הפסקנו פה להתעסק בשחקנים שהיו פה בעבר או אפילו בעונה שהסתיימה וכולם פה מדברים על שחקנים לעונה הבאה ורק אתה מתעקש לחזור לשמות כמו פרקינס , פרוביץ' וכו' ...
פוסט מעולה שבאמת מחדד את דבריי.
בפיסקה הראשונה אתה אומר בדיוק את מה שאני אומר - אפשר ליפול עם שחקנים שנחשבים למוכחים ובד בבד, להצליח עם כאלו שנחשבו הימורים - החוכמה היא לראות דברים קודם ולנסות להבין למה באמת שחקן אחד נחשב להימור ומדוע שחקן אחר נחשב למוכח - אולי הדברים הם לא באמת כאלו? אולי סביב אותו שחקן שמוכנה "מוכח" ישנם הרבה סימני שאלה שלא מתבוננים בהם? אולי יש שחקנים טובים שחמקו מהעין ויש להם פוטנציאל להפוך לטובים? - אילו השאלות שצריכות להשאל. חוץ מזה, לפעמים קורים הרבה בלתמ"ים שלא נמצאים בשליטה של אף אחד - לא צריך ישר לקפוץ ולבקר את המאמן או את ההנהלה, לפעמים דברים קורים גם בלי סיבה נראת לעין.
אתה שואל איך אפשר היה לדעת שביינס היה מצליח במכבי או ביורוליג, אז אפשר גם לשאול - מי חשב שהרכז השלישי של מגדל ירושליים יהיה שחקן חמישיה של קבוצת יורוליג ויתפור את דיאמנטידיס במהלכי אחד על אחד ברבע גמר היורוליג? מי חשב שפארגו ששיחק בגליל האימתנית יהפוך בן לילה לאחד הרכזים הטובים ביותר באירופה? מי חשב שהיקמן ששיחק בליגה הפינית יהפוך לטופ סקורר של מכבי? אז לכל השאלות האילו התושבה היא כנראה דיוויד בלאט, אבל בגדול התשובה הכללית היא שיש אנשי מקצוע שמבינים קצת יותר מאיתנו ויכולים לראות דברים שלא כל אחד רואה. בגלל זה הם אנשי מקצוע ואנחנו לא. חוץ מזה, יש מחלקת סקאוטינג שאמורה לאתר שחקנים כאלו.
ספציפית לגבי ביינס - בלאט רצה אותו כמה חודשים בלבד לאחר שהוא בחר בשרמדיני - איך זה שהוא לא חשב עליו לפני? למה מה שלא היה טוב בקיץ טוב פתאום אחרי חודשיים ביורוליג?
הפשלה של מחלקת הסקאוטינג והצוות המקצועי היא גדולה במיוחד הרבה מאוד שלמכבי אין יכולת תקציבית גבוהה וחובה עליה לאתר או לפחות לעקוב אחרי פוטנציאלים ושחקנים פחות מוכרים.
לגבי הפיסקה השניה - בפעם האלף - זה לא מסע נקמה ולא "אמרתי לכם" - זה בסה"כ הערה לפתח דיון יותר מעמיק על שחקנים שמכונים "מוכחים". אם בכזו מהירות שחקנים הופכים מ"מוכחים" ו"טובים" לשחקנים "לא רלוונטים" או כאלו "שמזמן הפסקנו להתעסק בהם", אז כנראה שהם לא היו כ"כ מוכחים מכתחילה - אולי כדאי שנהיה יותר ביקורתיים כלפי אותם שחקנים שאותם אנו מכנים "מוכחים" גם עכשיו בקיץ הזה. זה הכל.
02 יולי 2013, 08:11
02 יולי 2013, 08:15
02 יולי 2013, 09:40
02 יולי 2013, 10:23
02 יולי 2013, 11:51
ankram כתב:DD הצליח להביא את לאסמה הנגר לחוזה של מליון לעונה , היקמן ושות הצליחו להביא את כל קו הגבוהים של מכבי למצב בו הוא אחד הקוים הקדמיים החלשים בליגה הישראלית!!!.
Holiday_Armadillo כתב:בישראל היום רושמים שהעניין עם שאראס תלוי במשא ומתן הכספי
02 יולי 2013, 11:59
02 יולי 2013, 12:59
02 יולי 2013, 14:00
02 יולי 2013, 14:07
02 יולי 2013, 14:08
חביב אורנג'ד כתב:יוני וירון, אני אנסה לעשות את זה קצר ...
02 יולי 2013, 14:09
jol9 כתב:חביב, מה שאתה אומר זה בעצם זה למה הסקאוטינג של מכבי הוא לא טוב. אז זאת אמירה נכונה, אבל לדעתי אתה לוקח את זה למקום הלא נכון.
1. לפגוע בשחקן זול לפני פריצה זה לא דבר פשוט. אם היה פשוט, כולם היו מצליחים בזה. זה לא שבארסה וצסקא נהנות לשים הרבה כסף על שחקנים, אלא שהן
עושות את זה, כי באופן הזה הן ממזערות את הסיכונים. אם הן היו יודעות לדוג שחקנים זולים וטובים, הן היו עושות את זה בחפץ לב.
אפשר בהחלט להשתפר בתחום הזה, אבל אני לא רואה איזו בשורה גדולה בנושא, רק בגלל שהנושא הזה הוא מורכב ולא מדעי.
2. אתה מכליל את כל העניין באופן קיצוני. אי אפשר לבנות קבוצה שלמה מסקאוטינג של שחקנים לא מוכרים. זה פשוט לא עובד. על כל הימור טוב, יהיו 4 הימורים לא טובים,
ולא חסרים כאלה בשנים האחרונות.
סתם כדוגמא, אם נניח אתה מייסד סטארטאפ תוכנה, וצריך לגייס 10 מתכנתים. האם תגייס את כל העשרה כבוגרי אוניברסיטה? האם לא תרצה שלפחות כמה מתוך העשרה יהיו אנשים עם נסיון
וקבלות, ואולי אפילו עילויים שיעלו פי 3 מבוגר טרי, אבל גם ייתנו added value של פי 10, כי יידעו להימנע מטעויות גסות, לתכנן ארכיטקטורה נכונה, להוות focal point מקצועי וכו'?
זה מאוד דומה לדעתי.
3. גם אם נלך בדרך שלך, ונאתר את אותם השחקנים המצויינים לפני פריצה, וכולם יפרצו בו זמנית במכבי, עדיין נשארת שאלה אחת קטנה. איך בדיוק מכבי משאירה אותם בקבוצה ליותר מעונה אחת?
הרי אתה לא באמת מאמין בסיכוי סטטיסטי לפגוע בסקאוטינג עונה אחר עונה, וכל החוכמה היא לדעת לתפוס את אותם השחקנים הטובים ולא לשחררם אחרי עונה אחת.
את זה מכבי לא יודעת לעשות, וגם תמשיך לא לדעת לדעתי.
02 יולי 2013, 14:11
felix_r כתב:חביב אורנג'ד כתב:יוני וירון, אני אנסה לעשות את זה קצר ...
אמר חביב, ודפק טקסט של 1500 מילים