פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים המדכא - קאמבק של סופו?

02 יולי 2013, 00:15

jol9 כתב:
שחף כתב:חביב, מה עם ההימור הבטוח על פלאניניץ' ותומאס שכל כך התלהבת ממנו? אתה באמת חושב שכל שנה אפשר להביא שחקנים מהיורוקאפ ולהצליח?
נראה לי מאוד מאוד תמים ולא מחויב המציאות.
אתה טוען שאי אפשר להביא את פארמר וספאנוליס. אני טוען שאפשר, אם מחלקים את התקציב בצורה אחרת. מכאן אפשר להמשיך להימורים ולשחקנים פחות מוכחים.

בוא לא נשכח שאותו תומאס גרם לחביב לרדת כאן על מעט אנשים שכינו אותו "ילד אמריקאי חסר נסיון"... מעניין שאת הכשלון של תומאס, חביב לא מזכיר.
הרבה יותר קל לנפנף בהיקמן (שטוב יותר מDD...)

איפה משחק היום תומאס, תזכיר לי?

בכל אופן, מתומאס לא נפלתי וצהרתי מספר פעמים שהוא היה בסה"כ ברירת מחדל. בסה"כ פירגנתי לו על משחקים טובים שהיו לו ובאמת היו לו כאלה.
כמו כן, אני לא חושב שהוא היה הרבה יותר גרוע שמחקנים אחרים שהיו כאן ואני גם לא בטוח שהוא נפל מפרוביץ' הגדול. לפחות הוא לא שדד סכומים חסרי פרופורציה.

אתה טוען שDD/דיאמנטידיס/"הרכז מספר 1 באירופה" הוא כזה גדול? בוא נראה מה יהיה איתו העונה. נראה אם הוא באמת יהיה "שחקן מצליח" או שמא יהיה "שחקן מעל הרמות של מכבי" כמו באטיסט, "שחקן אדיר" כמו פרקינס או "טוב" כמו פרוביץ'.

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

02 יולי 2013, 01:02

חביב,
פאו היתה שוות כוח לבארסה, וכן התקציב שלה קוצץ באופן משמעותי - אין ויכוח על זה בכלל, ואתה ההזוי אם אתה חושב אחרת.
מכבי נדרסה ע"י ריאל, בכלל בלי תחרות. אם DD היה שחקן מכבי במקום היקמן, יש לך בכלל ספק, שהעונה הזאת היתה נראית טוב יותר? אם כן, אז ברור שאתה הוזה.

היקמן הוא סתם עוד שחקן. הוא חסר אינטלגנציית משחק בסיסית. הוא די אגואיסט, ובסופו של דבר הוא היה חלק משמעותי באחת העונות החלשות ביותר של מכבי בעשור וחצי האחרונים, ובוודאי
להכי פחות מהנה שבהן. DD הוא אחד הרכזים הגדולים בתולדות היורוליג, ושחקן שכוחו עוד במותניו. הוא מסגנון הרכזים כמו שאראס, סטוקטון ונאש, שלא ממש מושפע מהשנים, ועדיין
נשאר שחקן מצויין.
אני באמת לא מצליח להבין איך אדם שמתיימר להבין בכדורסל שם את שני השחקנים האלה על אותה סקאלה, והאמת אני בכלל בשוק שאנחנו מנהלים את הדיון הזה...
אני מתפתה לפתוח סקר בנושא הזה... היקמן מול DD...
חבל גם שאתה מפשט את הדיון לרמה של מספרים. זה לא מומלץ לעשות מול אנשים שמבינים כדורסל, בדיוק כמו שלא כדאי לנפנף במספרי אייסים או ווינרים
מול אנשים שמבינים בטניס. יופי להיקמן שקלע 30 נקודות, ושהקבוצה נראתה כמו חרא.
פעם כשהוא יגיע להישגים של דיאמנטידיס, נוכל לחזור לדיון הזה, רק שאני חושב שזה יקרה בגלגול חיים אחר.

בוודאי שאליפות זה דבר חשוב. הקבוצה נראתה רע מאוד גם בליגה, ולכן האליפות לא נגנבה ממנה באופן לא ספורטיבי. עם אותו פרקינס העלוב, מכבי דרסה את היורוליג,
וגם את הליגה המקומית, עם משחקים שנגמרו ב-30 ו-40 הפרש. העונה לא ראינו את מכבי מנצחת אפילו פעם אחת בליגה באופן משכנע. חלק מהעניין הוא חוסר השכל של ההיקמן שלך
שתמיד דאג לעשות כמה שטויות בהתקפה, ולהחזיר את היריבות למשחק.
אין גם צורך לשקר. בוודאי שאותו הפסד ביתי לגליל היה נושא לשיחה. אני מזכיר לך שההפסד הזה גרם להדחתו של המאמן האהוב ומרבית הסגל... אין לזה קשר ל"קבוצה הלוחמנית
של פישר ופרקינס" כי פרקינס היה עדיין שחקן די שולי אז, והפך להיות מצויין רק בעונה שלאחר מכן.

פינוק?? האם אנחנו אוהדים את אותה הקבוצה? האם מכבי היא לא המועדון הכי רווחי באירופה?
למה מגיע לנו לראות את היקמן ואת תומאס מלהטטים על הפרקט?
מי שצריך להפנים שמדובר במכבי זה אלה שמנהלים אותה וחושבים שהם המציאו את הכדורסל, וגם אוהדים כמוך שמחזקים אותם בכל המהלכים ההזויים שלהם, בכך שאתה ממש מקווה
שיגיעו לכאן שחקנים עלומי שם ולא שחקנים מוכרים וטובים.

אז אולי שאראס ופארקר לא נקבל, אבל בינם לבין היקמן ותומאס פעורה תהום גדולה עם הרבה שמות באמצע. חבל רק שהנהלת מכבי לא רואה את אותה התאום
ומנסה כל הזמן ללכת על שחקנים מהקצה השני.
אני אישית מאמין שקבוצה עם תקציב מוצהר של למעלה מ-20 מליון דולר תדע לבנות כאן קבוצה מספיק איכותית, על מנת שלכל הפחות תוכל להתמודד על הפיינל פור, לא להתבזות בהצלבה,
לא להפסיד כמעט עשרה משחקי בית בכל המסגרות וכמובן לא להיחנק במשחק הכי חשוב של העונה. אבל אולי זה רק אני...

02 יולי 2013, 01:04

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
שחף כתב:חביב, מה עם ההימור הבטוח על פלאניניץ' ותומאס שכל כך התלהבת ממנו? אתה באמת חושב שכל שנה אפשר להביא שחקנים מהיורוקאפ ולהצליח?
נראה לי מאוד מאוד תמים ולא מחויב המציאות.
אתה טוען שאי אפשר להביא את פארמר וספאנוליס. אני טוען שאפשר, אם מחלקים את התקציב בצורה אחרת. מכאן אפשר להמשיך להימורים ולשחקנים פחות מוכחים.

בוא לא נשכח שאותו תומאס גרם לחביב לרדת כאן על מעט אנשים שכינו אותו "ילד אמריקאי חסר נסיון"... מעניין שאת הכשלון של תומאס, חביב לא מזכיר.
הרבה יותר קל לנפנף בהיקמן (שטוב יותר מDD...)

איפה משחק היום תומאס, תזכיר לי?

בכל אופן, מתומאס לא נפלתי וצהרתי מספר פעמים שהוא היה בסה"כ ברירת מחדל. בסה"כ פירגנתי לו על משחקים טובים שהיו לו ובאמת היו לו כאלה.
כמו כן, אני לא חושב שהוא היה הרבה יותר גרוע שמחקנים אחרים שהיו כאן ואני גם לא בטוח שהוא נפל מפרוביץ' הגדול. לפחות הוא לא שדד סכומים חסרי פרופורציה.

אתה טוען שDD/דיאמנטידיס/"הרכז מספר 1 באירופה" הוא כזה גדול? בוא נראה מה יהיה איתו העונה. נראה אם הוא באמת יהיה "שחקן מצליח" או שמא יהיה "שחקן מעל הרמות של מכבי" כמו באטיסט, "שחקן אדיר" כמו פרקינס או "טוב" כמו פרוביץ'.

אתה שבוי במנטרות של עצמך, ולא מוכן בשום שלב להודות שטעית. אף פעם.
אני לא כ"כ מבין איך התגלגלתי איתך לדיון על דיאמנטידיס, שחקן בעשר דרגות טוב יותר מכל מה שהיה לנו העונה.

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

02 יולי 2013, 03:19

jol9 כתב:חביב,
פאו היתה שוות כוח לבארסה, וכן התקציב שלה קוצץ באופן משמעותי - אין ויכוח על זה בכלל, ואתה ההזוי אם אתה חושב אחרת.
מכבי נדרסה ע"י ריאל, בכלל בלי תחרות. אם DD היה שחקן מכבי במקום היקמן, יש לך בכלל ספק, שהעונה הזאת היתה נראית טוב יותר? אם כן, אז ברור שאתה הוזה.

אין לי שום צל של ספק שהעונה הזו לא היתה טובה יותר, אלא אפילו גרוע יותר. לדימנטידיס אין מה לחפש בעמדה מס' 2, הוא אינו מסוגל לייצר את אותה כמות נקודות כמו היקמן (וגם לא לדייק באחוזים שלו) וגם לא נראה שהוא תמיד מגיע למשחקים גדולים (וכצפוי, שוב התעלמת משאלה שהפנת אליך). כמו כן, דיאמנטידיס נתן טופ 16 די בינוני ואף נעדר משני משחקים בשל פציעה. אם הוא היה נותן אותה תצוגה במכבי, סביר מאוד להניח שמכבי היתה מסיימת את העונה כבר בטופ 16 (אגב, אם אתה כבר מתיחס לדברים שקרו בעבר אז צריכים לציין שדיאמנטידיס כבר היה חלק מקבוצה שעפה בטופ 16, היקמן עדיין לא). רק צמד המשחקים אותם הוא החסיר היה יכול לחסל למכבי את העונה. אין לי גם ספק שהוא גם לא היה מראה יכולות כמו שהיקמן הראה בגמר הליגה.

בכל מקרה, אני לא רואה איך שחקן שלא הצליח להוביל את פאו לפיינל-פור, היה מצליח לעשות זאת עם קבוצה "אפרורית" כמו מכבי. אם דיאמנטידיס היה מגיע לכאן זאת היתה זריקה עצומה של כסף רק בכדי להגיע במקרה הטוב לאותו הישג ואז לבכות לאן נעלם כל התקציב.

jol9 כתב:היקמן הוא סתם עוד שחקן. הוא חסר אינטלגנציית משחק בסיסית. הוא די אגואיסט, ובסופו של דבר הוא היה חלק משמעותי באחת העונות החלשות ביותר של מכבי בעשור וחצי האחרונים, ובוודאי
להכי פחות מהנה שבהן. DD הוא אחד הרכזים הגדולים בתולדות היורוליג, ושחקן שכוחו עוד במותניו.

NEWSFLASH - גם דיאמנטידיס של היום הוא עוד שחקן בדיוק כמו באטיסט, שאראס, פרוביץ' (שלעולם לא היה שחקן גדול), סאטו ואנדרסן. חוץ מבניהול משחק ובהגנה (שגם היא כבר לא מה שהיתה פעם) אין לדיאמנטידיס שום יתרון משמעותי על כל גארד אירופאי ממוצע. הוא לא קולע יותר מדי, הוא מדייק באחוזים נמוכים מכל הטווחים (ובכל הטווחים היקמן עולה עליו), מאבד כמות גדולה של כדורים (יותר מהיקמן) ואיבד הרבה מהמהירות שלו במהלך השנים. אז עכשיו עוד מפמפמים אותו בכל מיני ססמאות, אבל זה רק עניין של זמן עד שהוא יצטרף לחבורה שציינתי קודם. בעיניי, הוא כבר שם.

היקמן שחקן טיפש? לא הייתי נסחף. הוא לא חכם ולא מנהל משחק טוב (ובנושא הזה הוא באמת נחות מדיאמנטידיס), אבל בסופו של יום הוא שחקן שידע להפעיל היטב את הגבוהים של מכבי (וזה לא שהיה לו בצבע איזה סופו או מטחנה בצבע) וליצור מצבים לו ולשחקנים אחרים. בלי קשר, הוא בכלל לא רכז. מכבי הביאה את היקמן בכדי לאייש את העמדה מס' 2 ואת זה הוא עשה טוב - האם DD היה יכול לכסות את העמדה הזו טוב כמו היקמן?
כמו כן, הסיבה שהיקמן נאלץ לרכז היתה הרבה בגלל החולשה ההתקפית של אוחיון שהוא ללא ספק אחת האכזבות הגדולות ביותר של העונה. יהיה נכון לבחון את היקמן לפי תפקידו ולפי צרכיה של מכבי - מכבי לא חיפשה רכז או "שחקן חכם", אלא שחקן שהוא קודם כל SG שיחליף את לנגפורד. בזה, אני חושב שהיא די פגעה עם היקמן.

jol9 כתב:אני באמת לא מצליח להבין איך אדם שמתיימר להבין בכדורסל שם את שני השחקנים האלה על אותה סקאלה, והאמת אני בכלל בשוק שאנחנו מנהלים את הדיון הזה...
אני מתפתה לפתוח סקר בנושא הזה... היקמן מול DD...

1. לא זכור לי מי איתנו מתיימר להבין בכדורסל, מי התפאר בתואר "מר כדורסל", מי התעלם משאלות שהופנו אליו ומי יצא באותן הצהרות שציינתי קודם לגבי כל מיני שחקנים "מוכחים".
בכל אופן ובחזרה לנושא, אתה טוען שדיאמנטידיס הצליח יותר מהיקמן העונה, אז אני באמת מנסה לחפש כאן את הטענות המקצועיות, האימפריות וה"מבינות" שאתה מעלה; בנתיים אני שומע בעיקר סיפורים על מה שדיאמנטידיס עשה לפני שנה ושנתיים, דיבורים על "שחקנים שוכחם במתניהם" ועוד סיפורים על התקציב של פאו ועל אובדן האליפות של מכבי. לא שמעתי התיחסות קוהרנטית ליכולת האישית של דיאמנטידס, להתאמה שלו לקבוצה כמו מכבי, למגמה בקריירה שלו, למעמדו בקבוצה בה הוא משחק, ליכולות הפיזיות/אתלטיות שלו, לעמידה בציפיות ממנו (מבחינה אישית וקבוצתית), לצרכים שהיו למכבי בקיץ ולנושאים כמו value per money. אפילו כאשר ביקשתי ממך להתיחס להופעתו של דימנטידס במשחקו האחרון ביורוליג או אולי להשוות את הטופ 16 שלו מול זה של היקמן לא קבילתי התיחסות אלא רק את אותם מנטרות וססמאות כמו "איך אדם שמתיימר להבין בכדורסל שם את שני השחקנים האלה על אותה סקאלה" ו" דיאמנטידיס שחקן בעשר דרגות טוב יותר מכל מה שהיה לנו העונה". את כל אילו אגב, קיבלתי מאדם שכן מתיימר להיות מבין כדורסל.
במילים אחרות, ניסיתי לשאול אותך למה דיאמנטידיס טוב ובמה הוא הצליח העונה יותר מהיקמן והתשובה שקיבלתי היא הססמאות הנ"ל. אני אזכיר שכל הדיון עסק בשאלה מי מבין השניים יותר הצליח העונה.

jol9 כתב:חבל גם שאתה מפשט את הדיון לרמה של מספרים. זה לא מומלץ לעשות מול אנשים שמבינים כדורסל, בדיוק כמו שלא כדאי לנפנף במספרי אייסים או ווינרים
מול אנשים שמבינים בטניס. יופי להיקמן שקלע 30 נקודות, ושהקבוצה נראתה כמו חרא.

1. אני מפשט את הדיון לרמה של מספרים????????????????? אני נפנפתי כאן בסמפרים וסטטיסטקה :eek :eek מתי עשיתי את זה? היתחסתי במעט למספרים מקודם כי אני חושב שיש להם משקל מסויים אך בטח שלא הפכתי את הדיון לדיון של מספרים. אגב, אני זוכר לא מעט "אנשים שמבינים בכדורסל" (או לפחות אחד כזה) שנותנים לא מעט חשיבות וכבוד למספרים וכאשר הם רצו לפמפם כאן שחקן כמו פרקינס למשל,הם טרחו לנפנף במספרים שלו ולהציג את הרנקינג הגבוה שלו. על הרנקינג של היקמן הם משום מה לא מדברים.

2. אם נהיה קצת יותר רציניים, אז אני חושב שאם נקח שני שחקנים מקבוצות שהגיעו לאותו הישג ונגלה שהאחד העמיד מספרים טובים יותר מהשני, אז זה בהחלט אומר משהו. לפחות משהו שווה להתיחס אליו ולא לטאטא אותו מתחת לשטיח. אני גם חושב שאם אותו שחקן הוביל את קבצותו להישג לא צפוי בעוד שהשני הסתפק בהישג צפוי ולא יוצא דופן, אז זה כבר דבר די משמעותי שמעיד על ההצלחה של כל אחד מהם.
jol9 כתב:בוודאי שאליפות זה דבר חשוב. הקבוצה נראתה רע מאוד גם בליגה, ולכן האליפות לא נגנבה ממנה באופן לא ספורטיבי. עם אותו פרקינס העלוב, מכבי דרסה את היורוליג,
וגם את הליגה המקומית, עם משחקים שנגמרו ב-30 ו-40 הפרש. העונה לא ראינו את מכבי מנצחת אפילו פעם אחת בליגה באופן משכנע. חלק מהעניין הוא חוסר השכל של ההיקמן שלך
שתמיד דאג לעשות כמה שטויות בהתקפה, ולהחזיר את היריבות למשחק.
אין גם צורך לשקר. בוודאי שאותו הפסד ביתי לגליל היה נושא לשיחה. אני מזכיר לך שההפסד הזה גרם להדחתו של המאמן האהוב ומרבית הסגל... אין לזה קשר ל"קבוצה הלוחמנית
של פישר ופרקינס" כי פרקינס היה עדיין שחקן די שולי אז, והפך להיות מצויין רק בעונה שלאחר מכן.

אתה מערבב כמה דברים

1. נכון, מכבי לא נראתה העונה טוב - אבל האם הכל היה בגלל איכות הסגל? היו הרבה מאוד גורמים שהשפיעו על היכולת של מכבי העונה בליגה המקומית - המהמורות והשינויים בסגל, פציעות חוזרות ונשנות של שחקנים, החוק הרוסי, השלב טרום-פלייאוף המאוד מויותר, ההתחזקות של קבוצות הליגה המקומית (מכבי חיפה היא אחת הקבוצות הישראליות היותר טובות שהיו כאן), הסגל הקצר ומתן מנוחה לשחקנים מרכזיים במטרה לשמרם למשחקי יורוליג (דבר שלא קרה הרבה בעבר).
אז נכון, היה גם עניין של יכולת וברור שקבוצה טובה יותר היתה נראת טוב, אבל ספציפית השנה היו הרבה נסיבות מקלות, מה שלא היה בשנים קודמות.

2. הקבוצה של אנדרסון-וושנייסבקי היתה אכזבה גדולה יותר בלי שום צל של ספק- לקבוצה הזו היה גם סגל יותר עומק, גם תקציב מן הגדולים של מכבי בשנים האחרנות, גם כמות גדולה של שחקנים שהרוויחו סכמוים מאוד יפים (וויז, לאמפה ואנדרסון השתכרו כ850K ומעלה), גם שחקנים מנוסים ומוכחים (כמעט כל הרכש של מכבי באותה עונה היה של שחקנים עם עבר ביורוליג) והיא גם נהנתה מעליונות אדירה על קבוצות הליגה - לא היתה אז אף קבוצה ברמה של מכבי חיפה וגם החוק הרוסי הופעל על כל הקבוצות. כמו כן, משחק האליפות היה ביד אליהו ולא באולמה הביתי של הקבוצה היריבה.
בסופו של יום מכבי הזו זחלה לפיינל פור הליגה (אחרי שכמעט עפה בסדרה מביכה מול בני השרון) וקבילה בראש במשחק האליפות באולמה הביתי במשחק די חד-צדדי שבכלל לא היה צמוד (מה שלא לגמרי אפשר לומר על משחק האליפות האחרון). כל זה כמובן שלמכבי היה נקודת התחלה טובה מאוד ורף ציפיות גבוה בהרבה מזה של מכבי של העונה החולפת.
לפי מה שזכור לי, אחרי אובדן האליפות רוב החצים הופנו לקופל ולשיטה ולא לסגל. זכור לי שרוב הפורום דוקא תמך בשארותו של אותו סגל ובכה את עזיבתו של פישר האהוב. אני אגב, טענתי שאם קבוצה כזו מפסידה אליפות באופן כה חד-צדדי, אז כנראה שיש בעיה גם ביכולת.

כנראה שכשלמאמן קוראים פיני ולקבוצה יש תקציב גדול ושחקנים מוכחים, קשה יותר להתיחס ליכולת.

3. פרקינס שחקן שולי? פתאום טורחים לציין? אם כן, למה לא לתת גם להיקמן הזדמנות ולראות מה הוא יעשה בעונה הבאה? רק לפרקינס יש את הפריוולגיה הזו?

jol9 כתב:פינוק?? האם אנחנו אוהדים את אותה הקבוצה? האם מכבי היא לא המועדון הכי רווחי באירופה?
למה מגיע לנו לראות את היקמן ואת תומאס מלהטטים על הפרקט?
מי שצריך להפנים שמדובר במכבי זה אלה שמנהלים אותה וחושבים שהם המציאו את הכדורסל, וגם אוהדים כמוך שמחזקים אותם בכל המהלכים ההזויים שלהם, בכך שאתה ממש מקווה
שיגיעו לכאן שחקנים עלומי שם ולא שחקנים מוכרים וטובים.

שוב עירובב של דברים

1. היקמן הוא סטיל - חד וחלק. מכבי לא יכלה למצוא SG טוב יותר בשוק לאחר העזיבה של לגנפורד -עובדה. תתובנן בפאו הגדולה, חיפשה שחקן בעמדה מס' 2 ובסוף נאלצה לצרף את ראמל קרי שישאר שם כנראה גם לעונה הבאה. ראמל פאקינ קרי!!

2. תומאס, כמו פלניניץ' וכמו שחקנים כמו די בראון, ירטין ונואל פליקס הם שחקנים שהגעו לכאן כברירת מחדל ואחרי רצף של צירופי מקרים וחוסר מזל. לנסות להציג אותם כשחקנים שהובאו לכאן כי "הפרמדנים רצו" או כי ההנהלה של מכבי עשתה דוקא זה פשוט שקר. נוצר מצב מסויים (שרובו נגרם בכלל בגלל גורמים שלאו דוקא קשורים לכדורסל) והשחקנים האלו הגעו לכאן . לא היה הרבה מה לעשות וזה גם לא שבזמן שהם הגיעו לכאן היו אלטרנטיבות הרבה יותר טובות.

לבכות על ההנהלה זה טוב ונחמד אבל לפחות שהבכי יתיחס לגופו של עניין.

3. שחקנים מוכרים וטובים כבר היו כאן ולא כולם הצליחו. רק העונה היו כאן כאלו שזכו ללא מעט מחמאות על החתמתם ונחשובו לטובים ומוכחים - מה שאני מנסה לעשות (ולצערי, לא בהצלחה) בדיון הזה זה לחדד את ההבדל בין שחקנים מוכחים כמו שרמדיני ובאטיסט לבין ספנוליס ופארמר. אולי אם לא ניתן להביא שחקן ברמה של ספנוליס/פארמר אז עדיף גם לוותר על שחקני דרג ביניים (סטייל לוגן ושרמדיני)? אולי הרמה של השחקנים המרוויחים 600K-800K היא באמת פחות טוב מאילו המרוויחים עד 400K? אולי כדאי להמנע משחקני דרג ביניים וללכת בכל זאת על שחקנים פחות מוכרים? עולות כאן כמה נקודות מאוד מענייות שחבל שאף אחד לא מתבונן בהן ולא מנסה אפילו להתחיל עליהם דיון - חבל.

jol9 כתב:אז אולי שאראס ופארקר לא נקבל, אבל בינם לבין היקמן ותומאס פעורה תהום גדולה עם הרבה שמות באמצע. חבל רק שהנהלת מכבי לא רואה את אותה התאום
ומנסה כל הזמן ללכת על שחקנים מהקצה השני.
אני אישית מאמין שקבוצה עם תקציב מוצהר של למעלה מ-20 מליון דולר תדע לבנות כאן קבוצה מספיק איכותית, על מנת שלכל הפחות תוכל להתמודד על הפיינל פור, לא להתבזות בהצלבה,
לא להפסיד כמעט עשרה משחקי בית בכל המסגרות וכמובן לא להיחנק במשחק הכי חשוב של העונה. אבל אולי זה רק אני...

1. שוב, SG יותר מהיקמן לא יכלת להביא. מה לעשות, זו הרמה היום באירופה; השחקנים יותר אפרוריים ופחות טובים בכל מקום ולא רק במכבי. גם פאו נפרדה מספונליס (וצירפה את אותו ראמל קרי), צסקא איבדה ממזמן את לנגדון-הולדן-ופאפאלוקאס וברצלונה כבר הרבה זמן בלי הצמד שאראס-בודירוגה. זמנים משתנים ועכשיו אנחנו בזמן של בציר פחות טוב, צריכים להתרגל לזה ולא לבכות כל הזמן.

2. תקציב של 20 מליון דולר (ואפילו יותר) היה כאן בעונה שעברה וגם בעונת פיני האחרונה - זה לא עזר. אני גם לא רואה איך צירוף של שחקנים כמו דימנטידיס ולנגפורד לסגל הנוכחי היו משפרים בהרבה את המצב (אגב, כשמכבי שפכה כספים על שחקנים כמו פאפאלוקאס, סופו בעונתו השניה ואליהו, אני לא זכור שהיתה כאן כזו התנגדות ואותה קבוצה אף הוכתרה כמועדמת לפיינל-פור).
מה שכן היה יכול לשנות את המצב הוא סקאוטינג וניצול נכון של התקציב. מכבי יכלה לבנות קבוצה מצויינת העונה אם היתה משקיעה יותר בסקאוטינג.
יודע מה? אולי באופן אבסורידי, אם למכבי היה תקציב קצת יותר נמוך אז היא היתה מביאה את ארון ביינס במקום את שרמדיני, את ג'סטין דולמן במקום קיינר-מדלי ואת בובי בראון במקום לוגן - אבל זו סתם תאוריה קונספירטיבית שרקחתי לעצמי.

jol9 כתב:אתה שבוי במנטרות של עצמך, ולא מוכן בשום שלב להודות שטעית. אף פעם.
אני לא כ"כ מבין איך התגלגלתי איתך לדיון על דיאמנטידיס, שחקן בעשר דרגות טוב יותר מכל מה שהיה לנו העונה.

המשפטים המודגשים בהחלט מראים מי מאיתנו שבוי במנטרות וססמאות...

בכל מקרה, אני פוטר אותך מלדאוג לטעויות שלי (מה גם שלא בדיוק ידוע לי על איזו טעות אתה מדבר), למרות שזה מאוד מחמיא שהפכתי לנושא המרכזי כאן. לא חשבתי שיש לי כזו השפעה :rose
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 02 יולי 2013, 04:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.

02 יולי 2013, 03:34

בישראל היום רושמים שהעניין עם שאראס תלוי במשא ומתן הכספי

גם בין סופו למכבי אין סיכום כספי וג'אוואי עדיין על הכוונת כשהבעיה עם ג'אוואי זה שהוא אמור לעבור ניתוח שישבית אותו עד אוקטובר והעדיפות היא לסופו

לא יותר מדי פרטים חדשים אבל..לפחות ניפחנו את מאגר הידע שלנו טיפה

02 יולי 2013, 06:10

חביב , תחסוך מאיתנו את כל התאוריות שלך ודבר בשמות !!
להגיד היום שאולי היה עדיף להחתים את ביינס בתחילת העונה במקום שרמאנדיני זה לא פחות מהזוי . מה בדיוק ביינס עשה לפני החצי עונה שלו בפאקינג לובליאנה שגורם לך להיות כלכך בטוח שהוא היה מצליח גם במכבי ? ביינס הוא הימור אפילו גדול יותר משרמאנדיני עם סיכוי לא קטן להיכשל . שרמאנדיני היה החתמה הגיונית וטובה אחרי שהגיע משתי עונות שבהן הראה התקדמות גדולה ביורוליג . אגב , אחת הסיבות שהוא לא הצליח קשורות לרכז היקמן (להזכירך לוגן הגיע לעמדה 2 במקום לאנגפורד ) .
צודק , מכבי היו צריכים להחתים את בובי בראון שנתן עונה ענקית בפולין . זה היה מתקבל מצויין אצל האוהדים כולל אותך . נו באמת , מישהו ציפה שככה בראון יראה העונה ? הסיבה שהוא הגיע לסיינה היא תקציבית בלבד . ושוב , מה קשור בראון ללוגן ? תפנים , לוגן הגיע לעמדה 2 והיקמן לעמדה 1 . זה שבאמצע העונה התברר שהיקמן לא מספיק טוב בתור רכז (מה שפגע בשאר השחקנים) זו הטעות הכי גדולה העונה לדעתי .

חביב , אתה נעלמת לתקופה ארוכה וחזרת כאליו למסע נקמה עם דברים הזויים שכבר בכלל לא רלוונטי . אנחנו כבר מזמן הפסקנו פה להתעסק בשחקנים שהיו פה בעבר או אפילו בעונה שהסתיימה וכולם פה מדברים על שחקנים לעונה הבאה ורק אתה מתעקש לחזור לשמות כמו פרקינס , פרוביץ' וכו' ...

02 יולי 2013, 07:34

yzafrir כתב:חביב , תחסוך מאיתנו את כל התאוריות שלך ודבר בשמות !!
להגיד היום שאולי היה עדיף להחתים את ביינס בתחילת העונה במקום שרמאנדיני זה לא פחות מהזוי . מה בדיוק ביינס עשה לפני החצי עונה שלו בפאקינג לובליאנה שגורם לך להיות כלכך בטוח שהוא היה מצליח גם במכבי ? ביינס הוא הימור אפילו גדול יותר משרמאנדיני עם סיכוי לא קטן להיכשל . שרמאנדיני היה החתמה הגיונית וטובה אחרי שהגיע משתי עונות שבהן הראה התקדמות גדולה ביורוליג . אגב , אחת הסיבות שהוא לא הצליח קשורות לרכז היקמן (להזכירך לוגן הגיע לעמדה 2 במקום לאנגפורד ) .
צודק , מכבי היו צריכים להחתים את בובי בראון שנתן עונה ענקית בפולין . זה היה מתקבל מצויין אצל האוהדים כולל אותך . נו באמת , מישהו ציפה שככה בראון יראה העונה ? הסיבה שהוא הגיע לסיינה היא תקציבית בלבד . ושוב , מה קשור בראון ללוגן ? תפנים , לוגן הגיע לעמדה 2 והיקמן לעמדה 1 . זה שבאמצע העונה התברר שהיקמן לא מספיק טוב בתור רכז (מה שפגע בשאר השחקנים) זו הטעות הכי גדולה העונה לדעתי .

חביב , אתה נעלמת לתקופה ארוכה וחזרת כאליו למסע נקמה עם דברים הזויים שכבר בכלל לא רלוונטי . אנחנו כבר מזמן הפסקנו פה להתעסק בשחקנים שהיו פה בעבר או אפילו בעונה שהסתיימה וכולם פה מדברים על שחקנים לעונה הבאה ורק אתה מתעקש לחזור לשמות כמו פרקינס , פרוביץ' וכו' ...

פוסט מעולה שבאמת מחדד את דבריי.
בפיסקה הראשונה אתה אומר בדיוק את מה שאני אומר - אפשר ליפול עם שחקנים שנחשבים למוכחים ובד בבד, להצליח עם כאלו שנחשבו הימורים - החוכמה היא לראות דברים קודם ולנסות להבין למה באמת שחקן אחד נחשב להימור ומדוע שחקן אחר נחשב למוכח - אולי הדברים הם לא באמת כאלו? אולי סביב אותו שחקן שמוכנה "מוכח" ישנם הרבה סימני שאלה שלא מתבוננים בהם? אולי יש שחקנים טובים שחמקו מהעין ויש להם פוטנציאל להפוך לטובים? - אילו השאלות שצריכות להשאל. חוץ מזה, לפעמים קורים הרבה בלתמ"ים שלא נמצאים בשליטה של אף אחד - לא צריך ישר לקפוץ ולבקר את המאמן או את ההנהלה, לפעמים דברים קורים גם בלי סיבה נראת לעין.

אתה שואל איך אפשר היה לדעת שביינס היה מצליח במכבי או ביורוליג, אז אפשר גם לשאול - מי חשב שהרכז השלישי של מגדל ירושליים יהיה שחקן חמישיה של קבוצת יורוליג ויתפור את דיאמנטידיס במהלכי אחד על אחד ברבע גמר היורוליג? מי חשב שפארגו ששיחק בגליל האימתנית יהפוך בן לילה לאחד הרכזים הטובים ביותר באירופה? מי חשב שהיקמן ששיחק בליגה הפינית יהפוך לטופ סקורר של מכבי? אז לכל השאלות האילו התושבה היא כנראה דיוויד בלאט, אבל בגדול התשובה הכללית היא שיש אנשי מקצוע שמבינים קצת יותר מאיתנו ויכולים לראות דברים שלא כל אחד רואה. בגלל זה הם אנשי מקצוע ואנחנו לא. חוץ מזה, יש מחלקת סקאוטינג שאמורה לאתר שחקנים כאלו.
ספציפית לגבי ביינס - בלאט רצה אותו כמה חודשים בלבד לאחר שהוא בחר בשרמדיני - איך זה שהוא לא חשב עליו לפני? למה מה שלא היה טוב בקיץ טוב פתאום אחרי חודשיים ביורוליג?
הפשלה של מחלקת הסקאוטינג והצוות המקצועי היא גדולה במיוחד הרבה מאוד שלמכבי אין יכולת תקציבית גבוהה וחובה עליה לאתר או לפחות לעקוב אחרי פוטנציאלים ושחקנים פחות מוכרים.

לגבי הפיסקה השניה - בפעם האלף - זה לא מסע נקמה ולא "אמרתי לכם" - זה בסה"כ הערה לפתח דיון יותר מעמיק על שחקנים שמכונים "מוכחים". אם בכזו מהירות שחקנים הופכים מ"מוכחים" ו"טובים" לשחקנים "לא רלוונטים" או כאלו "שמזמן הפסקנו להתעסק בהם", אז כנראה שהם לא היו כ"כ מוכחים מכתחילה - אולי כדאי שנהיה יותר ביקורתיים כלפי אותם שחקנים שאותם אנו מכנים "מוכחים" גם עכשיו בקיץ הזה. זה הכל.

02 יולי 2013, 08:00

חביב אורנג'ד כתב:
yzafrir כתב:חביב , תחסוך מאיתנו את כל התאוריות שלך ודבר בשמות !!

פוסט מעולה שבאמת מחדד את דבריי.
בפיסקה הראשונה אתה אומר בדיוק את מה שאני אומר - אפשר ליפול עם שחקנים שנחשבים למוכחים ובד בבד, להצליח עם כאלו שנחשבו הימורים - החוכמה היא לראות דברים קודם ולנסות להבין למה באמת שחקן אחד נחשב להימור ומדוע שחקן אחר נחשב למוכח - אולי הדברים הם לא באמת כאלו? אולי סביב אותו שחקן שמוכנה "מוכח" ישנם הרבה סימני שאלה שלא מתבוננים בהם? אולי יש שחקנים טובים שחמקו מהעין ויש להם פוטנציאל להפוך לטובים? - אילו השאלות שצריכות להשאל. חוץ מזה, לפעמים קורים הרבה בלתמ"ים שלא נמצאים בשליטה של אף אחד - לא צריך ישר לקפוץ ולבקר את המאמן או את ההנהלה, לפעמים דברים קורים גם בלי סיבה נראת לעין.

אתה שואל איך אפשר היה לדעת שביינס היה מצליח במכבי או ביורוליג, אז אפשר גם לשאול - מי חשב שהרכז השלישי של מגדל ירושליים יהיה שחקן חמישיה של קבוצת יורוליג ויתפור את דיאמנטידיס במהלכי אחד על אחד ברבע גמר היורוליג? מי חשב שפארגו ששיחק בגליל האימתנית יהפוך בן לילה לאחד הרכזים הטובים ביותר באירופה? מי חשב שהיקמן ששיחק בליגה הפינית יהפוך לטופ סקורר של מכבי? אז לכל השאלות האילו התושבה היא כנראה דיוויד בלאט, אבל בגדול התשובה הכללית היא שיש אנשי מקצוע שמבינים קצת יותר מאיתנו ויכולים לראות דברים שלא כל אחד רואה. בגלל זה הם אנשי מקצוע ואנחנו לא. חוץ מזה, יש מחלקת סקאוטינג שאמורה לאתר שחקנים כאלו.
ספציפית לגבי ביינס - בלאט רצה אותו כמה חודשים בלבד לאחר שהוא בחר בשרמדיני - איך זה שהוא לא חשב עליו לפני? למה מה שלא היה טוב בקיץ טוב פתאום אחרי חודשיים ביורוליג?
הפשלה של מחלקת הסקאוטינג והצוות המקצועי היא גדולה במיוחד הרבה מאוד שלמכבי אין יכולת תקציבית גבוהה וחובה עליה לאתר או לפחות לעקוב אחרי פוטנציאלים ושחקנים פחות מוכרים.

לגבי הפיסקה השניה - בפעם האלף - זה לא מסע נקמה ולא "אמרתי לכם" - זה בסה"כ הערה לפתח דיון יותר מעמיק על שחקנים שמכונים "מוכחים". אם בכזו מהירות שחקנים הופכים מ"מוכחים" ו"טובים" לשחקנים "לא רלוונטים" או כאלו "שמזמן הפסקנו להתעסק בהם", אז כנראה שהם לא היו כ"כ מוכחים מכתחילה - אולי כדאי שנהיה יותר ביקורתיים כלפי אותם שחקנים שאותם אנו מכנים "מוכחים" גם עכשיו בקיץ הזה. זה הכל.

הבעיה היא שאתה לא מצליח למקד את הפוסטים שלך לאותו דיון שאתה רוצה כביכול לנהל.
אתה כל הזמן חוזר על אותם 4 שמות - פרקינס, פרוביץ', ביינס ובראון. איך זה בדיוק תורם למה שאתה רוצה לעשות?

אם לשנייה תפסיק לחזור על המנטרות האלה, ולהוכיח את כולנו עד כמה היינו עיוורים ולא ביקורתיים, אז אפשר יהיה באמת לפתח דיון אמיתי, אבל על שחקנים רלוונטיים.

לצורך העניין סופו - הוא נחשב לשחקן מוכר ולצורך העניין גם מוכח. ודווקא יש לגביו חילוקי דעות לכאן ולכאן. אותו כנ"ל שאראס.
רייס מצד שני נחשב לשחקן לא מוכח בדיוק כמו שאתה אוהב.

אז אם אתה באמת רוצה לפתח דיון, בוא נתחיל לדבר על השמות הרלוונטיים שמוזכרים בהקשר של מכבי, ולא שמות שכבר לא קשורים לכלום.

02 יולי 2013, 08:11

עזבו רגע את החפירות האלו, עוד מעט נגיע לצד השני של כדור הארץ.

יש משהוא שלא שמנו אליו לב - מי הולך להיות שוב השחקן המרכזי של מכבי בשנה הבאה ? השחקן שישחק הכי הרבה דקות , הטופ סקורר ( אולי יחד עם היקמן, אבל לדעתי גם היקמן לא ישחק יותר מ 25 דקות ), העוגן והמנהיג ,שחקן ההגנה אולי גם השחקן היקר ביותר ?

כן, חברים, זה כנראה עדיין יהיה דווין סמית'. צריך מאוד לקוות שזה יהיה יותר סמית של חודש מרץ לאורך זמן ולא סמית של אפריל לאורך זמן..

כל זה כמובן אם סופו ושאראס הם הזרים הבאים שלנו. שחקנים של 15-20 דקות שלא צפויים לתת סקור מדהים ( ולא הגנה ). הם בעצם שחקנים מחליפים, לדעתי גם סופו יהיה המחליף של ג'יימס.

זה יכל להיות פארגו, אבל הזנזונת הזאת ברחה לנו.
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 02 יולי 2013, 08:16, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 יולי 2013, 08:15

חביב,
בקשר לפוסט הארוך... אני לא אכנס איתך לדיון ארוך. בוא נבדוק אצל הגולשים כאן, מי לדעתם שחקן טוב יותר בכלל ושחקן טוב יותר עבור מכבי בפרט - דיאמנטידיס או היקמן.
זה יהיה מעניין (או שלא).

הניוזפלאש צריך להגיע אליך. היקמן הגיע לכאן כשחקן לעמדה 1 ולא 2 (בשביל זה הביאו את לוגאן). אלא שהתברר שאין קשר בין היקמן לבין רכז. יכול להיות גם שג'ייסון קיד
וסטוקטון היו קולעים פחות נק' מהיקמן, אבל זה לא התפקיד שלהם ולא התפקיד של דיא. הוא רכז אמיתי, שהופך את השחקנים לצידו לטובים יותר. בשביל זה הוא לא צריך לקלוע 20
נק' וגם לא 30. היקמן מעולם לא הפך את השחקנים לצידו לטובים יותר, אלא להיפך.

אני אשאל שאלה פשוטה - איך ייתכן ששחקן כ"כ טוב לדעתך, שגם נתן מספרים יפים, כ"כ שנוי במחלוקת כאן בפורום? הרי לגבי לאנגפורד כמעט ולא היו סימני שאלה, וכמעט כולם
הסכימו שהוא שחקן נהדר שצריך להישאר, אז למה לגבי היקמן כן יש? אולי כי הוא לא שחקן כזה טוב, ואנשים שמבינים כדורסל יכולים וצריכים גם לראות מעבר לזה.

לגבי הדברים שהפנת אליי באופן אישי - אני מעולם לא התהדרתי בשום תואר "מר כדורסל" או אחר. מישהו כתב את זה ליד הניק שלי וזהו, לי לא היה לזה שום קשר.
אני גם מסכים שהמספרים כבודם במקומם, אבל הם לא תמיד מספרים את כל הסיפור, בדיוק כמו שהסטטיסטיקה של אלן אנדרסון לא סיפרה עד כמה הוא גם הרס לקבוצה.

אני מניח שהמספרים הנוכחיים של היקמן לא בהרבה פחות טובים משל שאראס במדי מכבי. אך איזה הבדל ואיזו תהום פעורה בין השניים (ואני מקווה שעם זה אתה לא תתווכח).

ודבר אחרון - על איזו שאלה לא עניתי? כמה קלע DD במשחק האחרון מול בארסה? מה זה רלוונטי? כמה קלע היקמן במשחק האחרון מול ריאל, שבו מכבי הושפלה בבית? כמה קלע היקמן
במשחק מול חיפה שבו מכבי איבדה את האליפות? אני מעדיף לקחת את התואר המקומי (אחרי שלושה ניצחונות על אלופת אירופה) ולהיות קרוב משחק מההעפלה לפיינל פור, מאשר
לראות כאן את מה שראינו העונה בהנהגת היקמן וחבורתו.

02 יולי 2013, 09:40

אני לא מצליח להבין על מה אתם מתווכחים....
להשוות את DD להיקמן.... עצם המחשבה על זה , מעוררת אצלי תחושת אי נוחות.
מצד אחד מגדולי שחקני היורוליג בעשור האחרון , שחקן קבוצתי ברמה הכי גבוהה, אלוף אירופה , ואולי השומר הכי טוב מאז נדב הנפלד , מצד שני? היקמן (זאת הדרך היחידה שניתן להגדיר אותו , פשוט היקמן).

נעזוב לרגע מספרים , תארים וסטאטיסטיקה , מצד אחד מהשחקנים הפיקחיים ביותר ביורוליג בעשור האחרון מצד שני , אולי אחד הטיפשים ביותר שאי פעם לבשו צהוב , על מה בכלל ההשוואה?

DD הצליח להביא את לאסמה הנגר לחוזה של מליון לעונה , היקמן ושות הצליחו להביא את כל קו הגבוהים של מכבי למצב בו הוא אחד הקוים הקדמיים החלשים בליגה הישראלית!!!.

לראות את DD , מנהל מתפרצת או התקפה מסודרת , או פיק נ רול , זאת חווית כדורסל , לראות את היקמן עושה זאת , זה סבל רצוף של עינוי כדורסל מתמשך , הבחור לא יודע למסור בתנועה , לא מבין מה זה פיק נ רול , ולא מפספס אף הזדמנות , לעשות איזה מהלך היקמני , ולהעביר במיידית את המומנטום לקבוצה השנייה.

עד כה ההשוואה ( :throwup2 :throwup2 :throwup2 ) , בין היקמן לבין DD.

עם זאת , יש לציין כי מבחינה אישית , היקמן הוא אחלה שחקן , זריז , חוטף , קולע , חודר , באמת שחקן בעל איכויות אישיות מצויינות , ויתרה מזאת הוא גם מביא את זה למעמדים גדולים , הבעיה שלו היא בעיקר בכל הקשור לאינטיליגנציית משחק , פשוט אין לו.

יש גם לציין שזאת אחר מקבוצות הכדורסל עם אינטיליגנציית המשחק הכי נמוכה שראיתי בשנים האחרונות המתקראה לשם מכבי תל אביב , זאת אחת הסיבות מדוע כל משחק היה בעצם סוג של עינוי , וכל הפשרש דו ספרתי , היה לא רלוונטי כי יכולת לנחש שיבוא איזה לוגאן , או איזה היקמן , או ברוב המקרים איזה אוחיון , ויעשה איזו פעולה מזיקה עבור הקבוצה. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה ראיתי קבוצה כזאת של מכבי שמאבד כל כך הרבה הזדמנויות וכדור במתפרצת עם ייתרון מספרי , פשוט לא מצליח להזכר.

02 יולי 2013, 10:23

יוני וירון, אני אנסה לעשות את זה קצר (אם כי סביר להניח שאכשל) וקוהרנטי, בלי פילוסופיות ועלבונות אישיים (וכמובן, אם פגעתי במישהו אני מתנצל מעמקי נשמתי) ומקווה שאולי גם תסכימו עם דבר אחר או שניים שאכתוב כאן.

מה שאני מנסה להבהיר כאן כ"כ הרבה ולא מצליח היא הנקודה שבעיניי הבעיה הגדולה של מכבי העונה (וכרנאה שגם בכלל) היא נצול לא נכון של התקציב או חוסר מיצויו אם תרצו. עד כאן, אני מקווה שכולנו מסכימים.
לעניות דעתי, הסממן הבולט ביותר של מיצוי תקציבי לא נכון הוא מקרה בו מכבי פותחת את הכיס עבור שחקן שהוא על-פניו מוכח, בזמן שקבוצות פחות גדולות מצליחות די בקלות להחתים שחקן הרבה יותר טוב בהרבה פחות כסף.
אדגיש שאני עושה הבדל בין מקרה בו השחקן המוכח שנחת מתגלה כטוב בזמן שהזול שפוספס מתגלה כטוב יותר, לבין מקרה בו השחקן המוכח מתגלה כפלופ ואילו זה שחמק מידינו הופך לסטאר או לכל הפחות שחקן טוב. לצערי, דוקא המקרה השני הוא השכיח יותר במחוזותינו.

זה התחיל עוד בתקופות צביקה שרף (ואולי אפילו לפני) שבזמנו הודה שהעדיף את קאמינגס על פניו של מקינטייר (שגם היה זול יותר) - החלטה שאולי עלתה לנו באליפות אירופה, המשיך כמובן אצלי אפי עם רודני וויט המיותר ומרכוס בראון שלא גילה עליונות בולטת על שאר הגארדים באירופה, והופיע שוב גם אצל פיני. אצל פיני גם שפכנו 850K על וויזנייבסקי רק בשביל לראות אותו נתפר ע"י ילד אמריקאי בשם בו מקקאלב ברבע גמר היורוליג וגם החתמנו את לאמפה במליון דולר עבור כלום ושום דבר. כמו כן, גם ההחתמה של אנדרסון לא היתה משהו לכתוב עליו הביתה (אגב, באותה עונה לנגפורד היה שחקן פנוי).
גם אצל בלאט ניתקלנו בלא מעט טעויות - בלאט אילץ את מכבי לשפוך כחצי מליון דולר על פאפאלוקאס כאשר גם לואו וגם בריאן רוברטס היו ממש בהישג יד (וכאן חשוב לציין שלא מדובר באיזה תסריט דמיוני אלא על מצב מאוד פרקטי וישים) . רוברטס גם כמעט הובא למכבי אבל ההנהלה טירפדה את המהלך (וחבל שדוקא על מהלך כזה לא שמענו כאן ביקורת).
כמו כן גם העונה שוב נזרקו כספים לכל עבר ומכבי פיספסה לא מעט שחקנים טובים בדרך והיו עוד כל מיני זריקות כסף מיותרות במהלך השנים האחרונות (החוזה ההזוי של מצ'באן, ההחתמה והשחרור של מקל, החוזה המנופח של נואל פליקס ועוד).

אז אם היינו במצב שרק פעם ב.... מכבי נופלת עם איזה שרמדיני ומפסידה את ביינס, היה עוד אפשר לחיות עם זה, אם היה נוצר מצב בו מכבי מחתימה את מקקאלב ומפספסת את פארגו זו בכלל לא היתה בעיה, אבל התופעה שבה מכבי שופכת כסך על שחקנים כביכול "מוכחים" ונופלת איתם חזק, כאשר בד בבד, שחקנים זולים בהרבה מתגלים כטובים בהרבה ממה שמכבי מביאה זו תופעה שחוזרת ונשנת כמעט מדי שנה. בעיניי, ואתם לא חייבים להסכים, מדובר בתקלה ואפילו תקלה חמורה.

אם כל שנה מכבי שופכת 700K-900K על פלופ ובד בדד, חומק מידיה שחקן איכותי שהיה יכול להגיע לכאן בחצי המחיר, אז משהו כאן לא בסדר.
המסקנה המתבקשת מהתופעה הזו היא שצריכים לברור היטב מי באמת שחקן "מוכח" ולא לחלק את התואר הזה לכל שחקן ככה סתם. צריכים לבחון טוב ומקרוב את חסרונתיו ויתרונותיו של כל שחקן גם הוא בעל שם גדול.
באותו זמן, שחקנים איכותיים שיכולים לפרוץ חייבים להיות תמיד מתחת לראדר של מכבי. בגלל זה אני גם חושב שהעובדה שמכבי עוקבת אחרי רייס היא דבר טוב, גם אם המעקב לא יבשיל לידי החתמה.
גם כל מי שטוען כאן שמכבי צריכה ויכולה להחתים את ספנוליס או פארמר, צריך להבין שהחתמות כאלו לא משאירות הרבה כסף ואת מעט הכסף שכן נשאר צריך לדעת לתעל. לכן בכל מקרה, מעקב אחרי שחקנים שהם אינם בעלי שם גדול הוא דבר די חיוני להצלחה והמצב בו לפחות אחד כזה יוחתם כאן מדי עונה הוא כמעט בלתי נמנע.

זהו, זה כל מה שרציתי לומר. קחו מזה את מה שאתם רואים לנכון.

02 יולי 2013, 11:51

]
ankram כתב:DD הצליח להביא את לאסמה הנגר לחוזה של מליון לעונה , היקמן ושות הצליחו להביא את כל קו הגבוהים של מכבי למצב בו הוא אחד הקוים הקדמיים החלשים בליגה הישראלית!!!.

אם להיות הוגנים, לא הייתי מפילה את חולשתו של הקו הקדמי שלנו השנה (שכלל את ג'יימס ו.... זהו..... :unsure ) על היקמן (וזה ידוע שאני לא מחובביו של הבחור).
אולי על מי שבנה אותו....

Holiday_Armadillo כתב:בישראל היום רושמים שהעניין עם שאראס תלוי במשא ומתן הכספי

די!! לא נכון!!
איזו ידיעה מפתיעה ולא צפויה בכלל.
מאיפה ישראל היום משיגים את הסקופים שלהם??
:ass

ולחביב ושאר החברה:
תמונה

02 יולי 2013, 11:59

חביב, מה שאתה אומר זה בעצם זה למה הסקאוטינג של מכבי הוא לא טוב. אז זאת אמירה נכונה, אבל לדעתי אתה לוקח את זה למקום הלא נכון.

1. לפגוע בשחקן זול לפני פריצה זה לא דבר פשוט. אם היה פשוט, כולם היו מצליחים בזה. זה לא שבארסה וצסקא נהנות לשים הרבה כסף על שחקנים, אלא שהן
עושות את זה, כי באופן הזה הן ממזערות את הסיכונים. אם הן היו יודעות לדוג שחקנים זולים וטובים, הן היו עושות את זה בחפץ לב.
אפשר בהחלט להשתפר בתחום הזה, אבל אני לא רואה איזו בשורה גדולה בנושא, רק בגלל שהנושא הזה הוא מורכב ולא מדעי.

2. אתה מכליל את כל העניין באופן קיצוני. אי אפשר לבנות קבוצה שלמה מסקאוטינג של שחקנים לא מוכרים. זה פשוט לא עובד. על כל הימור טוב, יהיו 4 הימורים לא טובים,
ולא חסרים כאלה בשנים האחרונות.
סתם כדוגמא, אם נניח אתה מייסד סטארטאפ תוכנה, וצריך לגייס 10 מתכנתים. האם תגייס את כל העשרה כבוגרי אוניברסיטה? האם לא תרצה שלפחות כמה מתוך העשרה יהיו אנשים עם נסיון
וקבלות, ואולי אפילו עילויים שיעלו פי 3 מבוגר טרי, אבל גם ייתנו added value של פי 10, כי יידעו להימנע מטעויות גסות, לתכנן ארכיטקטורה נכונה, להוות focal point מקצועי וכו'?
זה מאוד דומה לדעתי.

3. גם אם נלך בדרך שלך, ונאתר את אותם השחקנים המצויינים לפני פריצה, וכולם יפרצו בו זמנית במכבי, עדיין נשארת שאלה אחת קטנה. איך בדיוק מכבי משאירה אותם בקבוצה ליותר מעונה אחת?
הרי אתה לא באמת מאמין בסיכוי סטטיסטי לפגוע בסקאוטינג עונה אחר עונה, וכל החוכמה היא לדעת לתפוס את אותם השחקנים הטובים ולא לשחררם אחרי עונה אחת.
את זה מכבי לא יודעת לעשות, וגם תמשיך לא לדעת לדעתי.

02 יולי 2013, 12:59

חביב , על כל מקאלב בפרטיזן יש לך קארטיס ג'ארללס למינהם שלא הצליחו שם . אי אפשר לחזות מראש איך שחקן יתפתח ותאמין לי שארון ביינס לא בטוח היה מצליח במכבי אפילו שהצליח בחצי עונה בלובליאנה . שרמאנדיני עשה לא פחות גם בלובליאנה וגם בקאנטו כך שההחתמה שלו היתה הגיונית מאוד .
אתה יכול לחזור לפוסטים של עונת המלפפונים הקודמת ותקרא שם מה היו התגבות כשהשם של בראון עלה . ואני בטוח שאתה הגבת באותה דרך וזה הגיוני במיוחד אחרי העונה שלו בפולין . אף אחד לא יכל לחזות שהוא יתפתח לשחקן כזה ולאמר שמכבי עשתה שטות שלא החתימה אותו בזמנו זו חכמה בדיעבד .

להזכירך , אני הייתי באותה דעה כמוך לגבי פאפלוקאס בזמנו ועל שאראס , אבל אתה בא היום ומאשים פה את כל העולם בזה שהוא לא יודע לעשות סקאוטינג טוב בעוד שלא הבאת שם של שחקן אחד שאמרת בקיץ שבאמת הצליח .
אני שנה שעברה העלתי את השם של דולמן שהצליח מאוד בולאנסיה השנה . זה אומר שהוא בטוח היה מצליח במכבי אם היה חותם פה במקום מדלי קיץ שעבר ? ממש לא בטוח . אולי כן ואולי לא . זה טיבו של הימור .
על כל הימור שפעגת בו , יש כמה הימורים שאתה נופל בהם (הקזינו תמיד מרוויח) וזה נכון לגבי מכבי ולכל קבוצה באירופה . חסרים שחקנים בקבוצות ששילמו להם הון וניכשלו ?

הויכוח הזה מיותר , כי הוא לא מוביל לכלום וכי אף אחד לא מתווכח איתך אלא מנסים להסביר לך שאתה סתם מחפש להתווכח על משהו שהוא ברור לכל.
ברור שמכבי צריכה להמר על חלק מהשחקנים ( רייס , קלאטס ) אבל גם ברור שהיא צריכה להביא כאלו גם קצת יותר מחוכים כמו סופו וכו'...
בתקציב של מכבי אין באנקרים

02 יולי 2013, 14:00

http://sports.walla.co.il/?w=/7/2656860&m=1
נראה לי שקיץ בלי מו"מ עם הלפרין זה לא קיץ בשביל מכבי.
כאילו הם שולחים את הג'וניורים למעין קייטנת "בואו ננסה שוב להחתים את יותם בתקווה שיסתדר כבר עם מס הכנסה".... ;)

אגב, מעניין עד כמה זה נכון מה שורד כהן אומרת על זה שבלאט לא מתלהב מחזרתו של סופו??

02 יולי 2013, 14:07

מאוס כל העסק הזה עם הלפרין, סתם שחקן בינוני היום שמכבי תלך ותשפוך עליו לא מעט כסף.
מכבי דיברה על חיסכון בגזרה הישראלית הקיץ, אבל חוץ מהעסק הלא סגור עם אליהו דברים ילכו כרגיל כנראה.

לגבי סופו יכול להיות שיש דברים בגו, הרי בלאט היה גורם ראשי בזה שסופו עזב מלכתחילה, זה יוציא אותו קצת נעל היום.

02 יולי 2013, 14:08

חביב אורנג'ד כתב:יוני וירון, אני אנסה לעשות את זה קצר ...

אמר חביב, ודפק טקסט של 1500 מילים :tongue3

02 יולי 2013, 14:09

jol9 כתב:חביב, מה שאתה אומר זה בעצם זה למה הסקאוטינג של מכבי הוא לא טוב. אז זאת אמירה נכונה, אבל לדעתי אתה לוקח את זה למקום הלא נכון.

1. לפגוע בשחקן זול לפני פריצה זה לא דבר פשוט. אם היה פשוט, כולם היו מצליחים בזה. זה לא שבארסה וצסקא נהנות לשים הרבה כסף על שחקנים, אלא שהן
עושות את זה, כי באופן הזה הן ממזערות את הסיכונים. אם הן היו יודעות לדוג שחקנים זולים וטובים, הן היו עושות את זה בחפץ לב.
אפשר בהחלט להשתפר בתחום הזה, אבל אני לא רואה איזו בשורה גדולה בנושא, רק בגלל שהנושא הזה הוא מורכב ולא מדעי.

2. אתה מכליל את כל העניין באופן קיצוני. אי אפשר לבנות קבוצה שלמה מסקאוטינג של שחקנים לא מוכרים. זה פשוט לא עובד. על כל הימור טוב, יהיו 4 הימורים לא טובים,
ולא חסרים כאלה בשנים האחרונות.
סתם כדוגמא, אם נניח אתה מייסד סטארטאפ תוכנה, וצריך לגייס 10 מתכנתים. האם תגייס את כל העשרה כבוגרי אוניברסיטה? האם לא תרצה שלפחות כמה מתוך העשרה יהיו אנשים עם נסיון
וקבלות, ואולי אפילו עילויים שיעלו פי 3 מבוגר טרי, אבל גם ייתנו added value של פי 10, כי יידעו להימנע מטעויות גסות, לתכנן ארכיטקטורה נכונה, להוות focal point מקצועי וכו'?
זה מאוד דומה לדעתי.

3. גם אם נלך בדרך שלך, ונאתר את אותם השחקנים המצויינים לפני פריצה, וכולם יפרצו בו זמנית במכבי, עדיין נשארת שאלה אחת קטנה. איך בדיוק מכבי משאירה אותם בקבוצה ליותר מעונה אחת?
הרי אתה לא באמת מאמין בסיכוי סטטיסטי לפגוע בסקאוטינג עונה אחר עונה, וכל החוכמה היא לדעת לתפוס את אותם השחקנים הטובים ולא לשחררם אחרי עונה אחת.
את זה מכבי לא יודעת לעשות, וגם תמשיך לא לדעת לדעתי.

1. נכון, זה דבר לא פשוט, אם כי אפשרי. גם מכבי וגם קבוצות אחרות הצלחו לאתר שחקנים טובים בדרך מושכלת. שוב, לא קל אבל אפשרי.

2. לא טענתי שצריכים להביא רק שחקנים לא מוכרים או רק שחקנים מסוג אחד בכלל. אני גורס שצריך לדעת מאילו שחקנים "מוכחים" צריך לדעת להזהר ואחרי אילו צריך לעקוב, זה הכל. אגב, להעריך ששחקן שנשחשב "מוכח" עשוי להכשל זה לא דבר כ"כ מסובך. אותי הנפילה עם שרמדיני לא הפתיעה כמו גם ההעלמויות של באטסיט, פרוביץ' ופרקינס שהיו בעיניי אפילו עוד יותר ברורות.

3. נראה שזו מטרה לא קשה בכלל. קודם שאלתי אותך ואת ירון מי מבין הזרים של מכבי בשנים האחרונות הגיע לכאן עבור 400K ומטה. מי מהם נחשב להצלחה בשלב זה או אחר כשהוא היה כאן ומי מותכם זכה להשאר כאן עונה נופסת. אם כן, מכיוון שאף אחד מכם לא ענה על השאלה הזו, אעשה זאת בעצמי - מאז עונת פיני האחרונה ועד היום, הזרים שהשתכרו כ400K ומטה והגיעו לכאן בקיץ כבחירה של הצוות המקצועי הם: דורון פרקינס, ג'רמי פארגו, שון ג'יימס, דווין סימית' וריקי היקמן - כולם נחשבו לשחקנים מצליחים כאן (לפחות בתקופה מסויימת) ופרט לפארגו, שגם הוא היה חתום כאן לעוד עונה, כל אחד נשאר פה ליותר מעונה אחת. גם את פישר שבא לכאן בפחות מ400K לא היה קשה להשאיר. עבודתית, למכבי היו אחוזי הצלחה טובים יותר עם שחקנים כאלו בשנים האחרונות מאשר עם שחקנים יקרים יותר. השחקנים הזולים יותר אגב, גם לא נחתכו באמצע העונה, מה שלא ניתן לומר על אלו שבאו לכאן בשביל 600K ומעלה.
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 02 יולי 2013, 14:12, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 יולי 2013, 14:11

felix_r כתב:
חביב אורנג'ד כתב:יוני וירון, אני אנסה לעשות את זה קצר ...

אמר חביב, ודפק טקסט של 1500 מילים :tongue3

לפחות הוא ניסה לקצר, מגיע לו שאפו על המאמץ.
נושא נעול