פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
27 אוקטובר 2011, 09:55
חביב אורנג'ד כתב:קודי כתב:שוב אני מסביר - יש סיכוי לא רע בכלל שהשביתה הזו תסתיים בימים הקרובים. כולם, כולל סטרן, מדברים על התקדמות משמעותית בשיחות היום ועל אפשרות לליגה מלאה של 82 משחקים. במצב כזה, אנחנו עלולים לאבד את פרמאר תוך מספר ימים ולהישאר עם קו אחורי שיש בו את פאפאס בן ה-34, לנגפורד שכנראה לא ממש בכושר, אוחיון, בורשטיין ושאייר. זו אמנם בעיה לחודש כי אני מניח שלנגפורד יכנס לכושר וגם יגיע מחליף לפרמאר אבל בחודש הזה עלולה להיקבע העליה לטופ 16.
אני לא יודע מאיפה המידע הזה.
לפי האתר הרשמי של האנ.בי.אי, גם פישר וגם סטרן טוענים שבסה"כ ישנה איזושהי התקדמות, אך לא הושגה כל התקדמות משמעותית.
הצדדים גם לא אמרו באילו נושאים ישנה התקדמות ולא ברור אם בסעיפים המשמעותיים הושגה התקדמות בכלל.
צריכים לזכור שישנם 21 נושאים שונים שעליהם הצדדים חלוקים ולא נראה שבשבוע הקרוב כל הפערים יגושרו.
אתן לך כמה ציטוטים מהשעות האחרונות ותבין מה שתבין:
מרק ברמן מהניו יורק פוסט: Big news after 15 hours is both sides genuinely acknowledging deal can be had by Sunday.
אדריאן ווז'נרובסקי מיאהו: NBA, players union make "significant" progress toward ending the lockout
עוד מאותו האדריאן: Despite NBA, NBPA downplaying expectations, "significant progress" has been made toward agreement on system issues, sources tell Y! Sports.
אדם סילבר (סגנו של סטרן): "No question we made progress on some significant issues..."
סטרן: "We did such a good job today, we're gonna do it again tomorrow."
בילי האנטר: "depending about how progress is made tomorrow, we may be in position to talk about specifics."
27 אוקטובר 2011, 10:05
והנה ציטוטים אחרים:
"We were able to work through a number of different issues today regarding our system," union president Derek Fisher said. "We can't say that major progress was made in any way, but some progress was made on system issues."
"Union executive director Billy Hunter said the two sides did not discuss the distribution of basketball revenue, which has been one of the biggest obstacles to a deal."
"I think we'll turn to the split when we finish with the system," Stern said. "Right now, it has been profitable to turn to the system."
כל הציטוטים הם מהאתר הרישמי של האנ.בי.אי. ולא משמעות או ממוקורות לא אמינים.
נראה שבכלל לא דנו בנושא השכר הלילה, אלא בנושאים מנהלתיים - "system issues'
נערך לאחרונה על ידי
חביב אורנג'ד בתאריך 27 אוקטובר 2011, 10:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
27 אוקטובר 2011, 10:05
אסור לשכוח שמכבי היא לא הקבוצה היחידה שתינזק אם השביתה תסתיים כרגע , שאר הקבוצות בבית של מכבי ינזקו הרבה יותר....
אני בסך הכל טוען שכל עוד פארמר כאן לא כדאי לצרף עוד רכז לסגל כי אז אנחנו נשרוף את אוחיון ושייר לגמרי . אבל זה לא אומר שצריך לנוח אלא להמשיך לחפש אופציות ובמידה וימצאו מציאה ברמה כזאת שאסור לפספס כמו שקרה עם לאנגפורד אז כן להחתים מידית אבל אם לא אז עדיף לחכות שהשביתה תסתיים....עדיף להביא שחקן בינוני מאוחר יותר כך שבנתיים אוחיון ושייר יצברו קצת ניסיון יחד עם פארמר ופאפאס , מאשר להביא שחקן בינוני כי זה מה שיש בשוק וככה נגמור את אוחיון ושייר כבר עכשיו מה גם שיכול להיות שהשביתה לא תסתיים ואז ניתקנו עם עוד שחקן בינוני...
27 אוקטובר 2011, 10:14
חביב אורנג'ד כתב:והנה ציטוטים אחרים:
"We were able to work through a number of different issues today regarding our system," union president Derek Fisher said. "We can't say that major progress was made in any way, but some progress was made on system issues."
"Union executive director Billy Hunter said the two sides did not discuss the distribution of basketball revenue, which has been one of the biggest obstacles to a deal."
"We are united on the NBA side in wanting a system that makes all teams competitive," Stern said. "We have some strong views on what the best way to do that is."
חביב, ה-system issues זה בעצם הגדרה אחרת ל-hard cap שהבעלים רצו לכפות וזה נושא הויכוח העיקרי בין הצדדים. סטרן כבר אמר לפני שבועיים שבנושא ה-BRI (חלוקת ההכנסות) הוא בהחלט פתיר ושהנושא היחיד שיכול למנוע הסדר הוא ה-system. הבעלים רוצים כבר כמה שנים לקבוע תקרת שכר קשיחה, או לפחות מס מאוד מאוד גבוה על חריגה מהתקרה (היום המס הוא של 1 ל-1 והדרישה הקודמת של הבעלים היתה ליצור מדרגות שמגיעות עד 4 ל-1). הדרישה הזו היא בעיקר של בעלי הקבוצות הקטנות, שהם הרוב, מאחר והם ממילא לא יכולים לחרוג מהתקרה והם לא יכולים להתחרות בקבוצות הגדולות. ביום שלישי האחרון היתה פגישה בין הבעלים שם הסכימו בעלי הקבוצות הגדולות לשנות את החלוקה ביניהם כך שהקבוצות הקטנות יקבלו נתח גדול יותר מזה שיש להם היום וזה כנראה הגמיש את עמדתם במו"מ והוביל לפריצת דרך. כך שלא מדובר על נושאים פרוצדורליים אלא על מהות העניין, ואחרי סיכום נושא ה-system יריבו עוד יום יומיים על האחוזים ויסגרו משהו בין ה-50/50 שהבעלים רוצים לבין ה-53/47 שהשחקנים רוצים. בילי האנטר בעצמו אמר לפני שבוע שהמוכנות שלהם לדבר על חלוקה של 50/50 תלויה בסיכום שיגיעו אליו בנושא ה-system.
אגב, הטענה היא שהפגישה ביום רביעי נקבעה רק אחרי שביום שני סטרן והאנטר נפגשו בחשאי.
נערך לאחרונה על ידי
קודי בתאריך 27 אוקטובר 2011, 10:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
27 אוקטובר 2011, 10:19
צפריר, לא מפריע לי לשרוף את שייר ואוחיון, טובת הקבוצה קודמת לטובת השחקן. שביתה או לא, הדבר הנכון יהיה להביא רכז כעת.
27 אוקטובר 2011, 10:21
er79 כתב:צפריר, לא מפריע לי לשרוף את שייר ואוחיון, טובת הקבוצה קודמת לטובת השחקן. שביתה או לא, הדבר הנכון יהיה להביא רכז כעת.
יש גם בעיה פוליטית. אם יבוא עכשיו עוד רכז אז יהיו 14 שחקנים וברור שמי שלא יתלבשו (בהנחה שהשיקול הוא מקצועי נטו) הם שאייר ו
בורשטיין. לצערי, אני לא רואה את זה קורה והמבין יבין...
27 אוקטובר 2011, 10:23
מה יש לשרוף את שאייר ? זה לא כאילו שהוא שחקן ליורוליג ממילא. זה לא שיקול, צפריר.
27 אוקטובר 2011, 10:29
yarinsaky כתב:מה יש לשרוף את שאייר ? זה לא כאילו שהוא שחקן ליורוליג ממילא. זה לא שיקול, צפריר.
איזה יורוליג? אפילו לא לליגה. במשחק נגד פאקינג אשקלון, בו פרמאר ולנגפורד לא התלבשו ופאפאס הגיע עייף, הוא בקושי דרך על הפרקט.
27 אוקטובר 2011, 10:38
קודי כתב:חביב אורנג'ד כתב:והנה ציטוטים אחרים:
"We are united on the NBA side in wanting a system that makes all teams competitive," Stern said. "We have some strong views on what the best way to do that is."
חביב, ה-system issues זה בעצם הגדרה אחרת ל-hard cap שהבעלים רצו לכפות וזה נושא הויכוח העיקרי בין הצדדים. סטרן כבר אמר לפני שבועיים שבנושא ה-BRI (חלוקת ההכנסות) הוא בהחלט פתיר ושהנושא היחיד שיכול למנוע הסדר הוא ה-system. הבעלים רוצים כבר כמה שנים לקבוע תקרת שכר קשיחה, או לפחות מס מאוד מאוד גבוה על חריגה מהתקרה (היום המס הוא של 1 ל-1 והדרישה הקודמת של הבעלים היתה ליצור מדרגות שמגיעות עד 4 ל-1). הדרישה הזו היא בעיקר של בעלי הקבוצות הקטנות, שהם הרוב, מאחר והם ממילא לא יכולים לחרוג מהתקרה והם לא יכולים להתחרות בקבוצות הגדולות. ביום שלישי האחרון היתה פגישה בין הבעלים שם הסכימו בעלי הקבוצות הגדולות לשנות את החלוקה ביניהם כך שהקבוצות הקטנות יקבלו נתח גדול יותר מזה שיש להם היום וזה כנראה הגמיש את עמדתם במו"מ והוביל לפריצת דרך. כך שלא מדובר על נושאים פרוצדורליים אלא על מהות העניין, ואחרי סיכום נושא ה-system יריבו עוד יום יומיים על האחוזים ויסגרו משהו בין ה-50/50 שהבעלים רוצים לבין ה-53/47 שהשחקנים רוצים. בילי האנטר בעצמו אמר לפני שבוע שהמוכנות שלהם לדבר על חלוקה של 50/50 תלויה בסיכום שיגיעו אליו בנושא ה-system.
אגב, הטענה היא שהפגישה ביום רביעי נקבעה רק אחרי שביום שני סטרן והאנטר נפגשו בחשאי.
שים לב ששני הצדדים הדגישו שנושא השכר, שהוא הנושא המשמעותי ביותר, בכלל לא נידון הלילה וגם לא נכתב בשום מקום על התקדמות בנושא תקרת השכר.
לפי מה שפורסם עד כה, נראה שהלילה נידונו נושאים שוליים יחסית, וגם בהם לא הושגה פריצת דרך, אלא רק "some progress".
נראה שהשביתה עדיין רחוקה מלהסתיים.
27 אוקטובר 2011, 10:45
חביב, תאמין לי שאני מתבסס על יותר מאתר אחד או שניים. הם הצהירו בעצמם שיסגרו את נושא חלוקת ההכנסות אחרי סיכום נושא תקרת השכר. הם בהחלט דנו בנושא תקרת השכר וכנראה שהם קרובים לסיכום. עם זאת, ברור שיש להם עוד מכשולים בדרך, כאשר הגדול ביותר הוא חלוקת ההנכסות. אבל נראה שכולם רוצים לשחק וכולם מבינים שאם העונה לא תיפתח בקרוב לא רק שהם יפסידו את ההכנסות המיידיות אלא יגרמו לנזק עצום וארוך טווח לליגה. אז יקח עוד שבוע או עוד שבועיים, אבל הסיפור הזה יגמר ובקרוב, מאחר שאף אחד שם לא רוצה עונה בלי משחקים בחג המולד והמרחקים בין הצדדים באמת לא עד כדי כך גדולים.
27 אוקטובר 2011, 11:14
על פניו, נראה שלמכבי יש כרגע סגל איכותי, עמוק ומאוזן וכיסוי טוב לכל העמדות (פרט אולי לעמדה מס' 3).
הדבר היחיד שחסר הוא גארד שעולה מן הספסל, יודע לייצר נקודות ולתרום תרומה משמעותי תוך זמן קצר; שחקן סטייל דריק שארפ, מוטי דניאל או אפילו אלכס גארסיה.
אוחיון הוא לא סוקרר ולבורשטיין אין את היכולת להפוך לשחקן כזה. אי-לכך, למכבי שווה להשקיע בשייר שהוא בעל הסיכויים הטובים ביותר להיות השחקן שיוכל לסגור את הפינה הזאת.
27 אוקטובר 2011, 11:20
חביב אורנג'ד כתב:על פניו, נראה שלמכבי יש כרגע סגל איכותי, עמוק ומאוזן וכיסוי טוב לכל העמדות (פרט אולי לעמדה מס' 3).
הדבר היחיד שחסר הוא גארד שעולה מן הספסל, יודע לייצר נקודות ולתרום תרומה משמעותי תוך זמן קצר; שחקן סטייל דריק שארפ, מוטי דניאל או אפילו אלכס גארסיה.
אוחיון הוא לא סוקרר ולבורשטיין אין את היכולת להפוך לשחקן כזה. אי-לכך, למכבי שווה להשקיע בשייר שהוא בעל הסיכויים הטובים ביותר להיות השחקן שיוכל לסגור את הפינה הזאת.
לא נראה לי שדייויד בלאט, אדם עם טביעת עין לא רעה, חושב כך (לגבי שאייר)...
בסגל הנוכחי, אני לא חושב שחסר למכבי כלום (במגבלות התקציב, כמובן). יש לה 3 גארדים מאוד איכותיים ועוד כמה כאלה שיכולים להעביר כמה דקות במידת הצורך. אבל כשפרמאר יעזוב הברוך יהיה גדול ואני לא מצליח אפילו לדמיין את שלוות הנפש של פדרמן לפני שלנגפורד הגיע לאור העובדה שפרמאר היה יכול ללכת בכל יום והוא היה נשאר עם קו אחורי מחריד.
27 אוקטובר 2011, 11:22
שאייר הוא לא סקורר באופי שלו, יש הבדל בין קלעי טוב לסקורר טוב. גם גודס דיבר על זה לפני חודש או משהוא.זה שחקן שצריך שהקבוצה תעבוד
בשבילו , כרגע למכבי אין סבלנות לזה כנראה.
להשקיע בוודאי שכדאי, אבל תוצאות אתה יכול לראות רק בעוד כמה חודשים אם בכלל.
27 אוקטובר 2011, 11:27
yarinsaky כתב:שאייר הוא לא סקורר באופי שלו, יש הבדל בין קלעי טוב לסקורר טוב. גם גודס דיבר על זה לפני חודש או משהוא.
ייתכן, וגם לדריק לקח זמן עד שהוא התחיל לתת תרומה משמעותית מן הספסל. אבל האם זאת עדיין סיבה להעדיף את בורשטיין על-פניו של שאייר? האם באמת כדאי בכלל לא להלביש את שייר למשחקי היורוליג ולא לתת אפילו את האפשרות לצבור נסיון?
ממה שיצא לי לראות עד עכשיו, עדיין לא השתכנעתי שבורשטיין הוא שחקן כ"כ הרבה יותר טוב משאייר. אם באמת הדבר היה ברור וחד משמעי, אז היינו מבינים מדוע שאייר ממשיך לא לראות פארקט.
27 אוקטובר 2011, 11:30
חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:שאייר הוא לא סקורר באופי שלו, יש הבדל בין קלעי טוב לסקורר טוב. גם גודס דיבר על זה לפני חודש או משהוא.
ייתכן, וגם לדריק לקח זמן עד שהוא התחיל לתת תרומה משמעותית מן הספסל. אבל האם זאת עדיין סיבה להעדיף את בורשטיין על-פניו של שאייר? האם באמת כדאי בכלל לא להלביש את שייר למשחקי היורוליג ולא לתת אפילו את האפשרות לצבור נסיון?
ממה שיצא לי לראות עד עכשיו, עדיין לא השתכנעתי שבורשטיין הוא שחקן כ"כ הרבה יותר טוב משאייר. אם באמת הדבר היה ברור וחד משמעי, אז היינו מבינים מדוע שאייר ממשיך לא לראות פארקט.
טל לא יותר טוב היום לצערי מהרבה מאוד שחקנים.
היתרון שלו ע"פ שייר הוא הביטחון שלו והסייז שלו.
27 אוקטובר 2011, 11:31
לגבי ההעדפה של בורשטיין גם אני לא חושב שמגיע לו הקרדיט המקצועי שהוא מקבל היום והוא מקבל יותר מדי דקות , בלי ספק. יכול להיות שהדברים פשוט נובעים מלחץ, אין למכבי ממש זמן לנסיונות עכשיו והולכים על המוכר.
סיבה שנייה יכולה להיות שבלאט רואה את שאייר באימונים ומקבל חום. קשה ממש לדעת.
27 אוקטובר 2011, 11:39
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:שאייר הוא לא סקורר באופי שלו, יש הבדל בין קלעי טוב לסקורר טוב. גם גודס דיבר על זה לפני חודש או משהוא.
מסכים לגבי הנסיון, אבל אם כל מה שהנסיון הזה עושה זה לגרום לבורשטין לקלוע 3-4 נקודות למשחק, האם הוא באמת מהווה כאן פקטור? צריך לזכור שבכדי לאפשר לשאייר לצבור נסיון, צריך פשוט לתת לו לשחק.
במשחקי בית, וכאשר מכבי פייבורטית, זאת הזדמנות בכלל לא רעה לתת לשאייר את הדקות האילו. האם הוא באמת יכול לתרום כ"כ הרבה פחות מבורשטיין באותו פרק זמן?
גם בהנחה ושאייר הוא באמת לא כשרון גדול, הוא עדיין שחקן שיכול להתקדם והעתיד עוד לפניו, מה שאי-אפשר לומר על בורשטיין.
בכל מקרה, אני חושב שלפחות את האפשרות לקבל קצת דקות ולצבור נסיון, צריכים לאפשר לשאייר.
אם במכבי לא רואים בשאייר שחקן שמסוגל לתרום העונה ובאמת חושבים שבורשטיים עדיף עליו, אז שישאילו את שאייר ויגמרו את הסיפור.
סתם חבל לשרוף אותו כאן עונה שלמה, ודבר כזה גם עשוי להתגלות כבכיה לדורות.
27 אוקטובר 2011, 12:24
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:שאייר הוא לא סקורר באופי שלו, יש הבדל בין קלעי טוב לסקורר טוב. גם גודס דיבר על זה לפני חודש או משהוא.
מסכים לגבי הנסיון, אבל אם כל מה שהנסיון הזה עושה זה לגרום לבורשטין לקלוע 3-4 נקודות למשחק, האם הוא באמת מהווה כאן פקטור? צריך לזכור שבכדי לאפשר לשאייר לצבור נסיון, צריך פשוט לתת לו לשחק.
במשחקי בית, וכאשר מכבי פייבורטית, זאת הזדמנות בכלל לא רעה לתת לשאייר את הדקות האילו. האם הוא באמת יכול לתרום כ"כ הרבה פחות מבורשטיין באותו פרק זמן?
גם בהנחה ושאייר הוא באמת לא כשרון גדול, הוא עדיין שחקן שיכול להתקדם והעתיד עוד לפניו, מה שאי-אפשר לומר על בורשטיין.
בכל מקרה, אני חושב שלפחות את האפשרות לקבל קצת דקות ולצבור נסיון, צריכים לאפשר לשאייר.
אם במכבי לא רואים בשאייר שחקן שמסוגל לתרום העונה ובאמת חושבים שבורשטיים עדיף עליו, אז שישאילו את שאייר ויגמרו את הסיפור.
סתם חבל לשרוף אותו כאן עונה שלמה, ודבר כזה גם עשוי להתגלות כבכיה לדורות.
אתה משכנע את המשוכנעים. לא נראה לי שמישהו רוצה לייבש את שייר על חשבון בורשטיין.
אני אישית מאוד תומך בקידום של צעירים ובלתת להם את המפתחות, אבל אל תשכח שלמכבי יש מאמן, שרואה מה קורה באימונים, ומחליט את ההחלטות שלו
על בסיס מקצועי ולא חברתי.
נקווה שהבחור ישתחרר ויתחיל לשחק כדורסל, כי ברור שיש לו כדורסל.
27 אוקטובר 2011, 15:41
אני חושב שאם השביתה תסתיים זה יהיה טוב למכבי ולכל אירופה כולה, יכול להיות שבגלל שאין לנו רכז מחליף ברמה עכשיו אז זה באמת יהיה קשה בלי פארמר, למרות זאת לדעתי הקושי לשחק איתו מול שחקנים אחרים מNBA לא פחות קשה מאשר לשחק בלעדיו מבלי שחקני NBA בקבוצות אחרות.
יכול להיות שמכבי תפסיד מזה ואולי זה יהיה קריטי אבל זה חשוב מאוד שהשביתה תגמר לדעתי, הליגה האירופית לא צריכה להיות תלויה בשחקנים כאלו או אחרים...
בטווח הקצר יהיה בלאגן אבל בטווח הארוך זה יהיה שווה.
27 אוקטובר 2011, 17:22
Ido_Maccabi כתב:misha כתב:מארק שטייין מESPN כתב בטוויטר: Sources say Cavs' Casspi HASN'T signed anything yet. But his plan, as reported, IS to join Maccabi TA in JAN if entire NBA season canceled
מה הטוויטר שלו?
http://twitter.com/#!/STEIN_LINE_HQ