אשכול המלפפונים / סגל - יהיה מחליף לפארמר?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים / סגל - יהיה מחליף לפארמר?

הודעהעל ידי jol9 » 29 אוקטובר 2011, 21:15

roy1000 כתב:
jol9 כתב:10% הפחתה בשכר, לא נשמע כמו משהו מטורף ולא קביל. כל העולם עובר תקופה של כמה שנים של התארגנות מחודשת, ונראה לי שהשחקנים גם צריכים לעשות את זה.

מה שכן, הדבר הזה כנראה ישפיע בצורה חזקה יותר על הכוכבים הגדולים שהם בפועל אלה שמקבלים את חוזי המקסימום.
אני מאמין שמי שמרוויח 5 מליון, יוכל גם בהמשך להשיג חוזה מהסוג הזה.

הכוכבים הגדולים דווקא פחות יסבלו כי הם מרוויחים הרבה מחסויות ודברים אחרים וחוזי המקסימום עדיין יהיו 30% מהתיקרה. מי שיסבול אלו בעיקר שחקני הביניים שיהיה להם הרבה יותר קשה לקבל חוזים של סביב ה- 5 מליון. בשורה התחתונה, אלו השחקנים שהבעלים רצו לפגוע בהם כי רובם מקבלים חוזים ארוכים ויקרים בלי הצדקה.

אופציה אחרת היא לא לשלם לשחקנים שלא מגיע להם את החוזים האלה.

הרי בעלים של קבוצה לא מחוייב לשלם את כל הסכום מתחת לתקרת השכר, ויש גם בעלים כאלה - "קמצנים".
הם יכולים להשקיע יותר כסף בGM ובסקאוטינג במקום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 29 אוקטובר 2011, 21:28

jol9 כתב:אופציה אחרת היא לא לשלם לשחקנים שלא מגיע להם את החוזים האלה.

הרי בעלים של קבוצה לא מחוייב לשלם את כל הסכום מתחת לתקרת השכר, ויש גם בעלים כאלה - "קמצנים".

כל החוקים האלו נועדו להציל את הבעלים מעצמם. כמו שאמר פול אלן - הבעיה היא שכולם רוצים להיות תחרותיים, ככה שקשה לא ליישר קו ולהציע חוזים גדולים גם לשחקנים שלא מגיע להם.

ההוצאה על הנהלה וסקאוטינג עלתה בצורה דרמטית בעשור האחרון, אבל עדיין קשה להגיד שקבוצות עושות עבודה יותר טובה מפעם. ביוסטון, לדוגמא, דריל מורי מנסה לעבוד עם שיטות סטטיסטיות בצורה דומה למה שעשה בילי בין ב- moneyball. זה לא כל כך מצליח כי בניגוד לבייסבול, כדורסל זה ספורט קבוצתי עם הרבה חלקים נעים וכמעט בלתי אפשרי להעריך איך שחקן יתפקד במסגרת קבוצתית חדשה. אני חושב שכדורסל זה אולי הספורט שהכי קשה לעשות בו סקאוטינג אפקטיבי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 29 אוקטובר 2011, 21:46

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אופציה אחרת היא לא לשלם לשחקנים שלא מגיע להם את החוזים האלה.

כל החוקים האלו נועדו להציל את הבעלים מעצמם. כמו שאמר פול אלן - הבעיה היא שכולם רוצים להיות תחרותיים, ככה שקשה לא ליישר קו ולהציע חוזים גדולים גם לשחקנים שלא מגיע להם.

ההוצאה על הנהלה וסקאוטינג עלתה בצורה דרמטית בעשור האחרון, אבל עדיין קשה להגיד שקבוצות עושות עבודה יותר טובה מפעם. ביוסטון, לדוגמא, דריל מורי מנסה לעבוד עם שיטות סטטיסטיות בצורה דומה למה שעשה בילי בין ב- moneyball. זה לא כל כך מצליח כי בניגוד לבייסבול, כדורסל זה ספורט קבוצתי עם הרבה חלקים נעים וכמעט בלתי אפשרי להעריך איך שחקן יתפקד במסגרת קבוצתית חדשה. אני חושב שכדורסל זה אולי הספורט שהכי קשה לעשות בו סקאוטינג אפקטיבי.

כן, זה באמת נכון.
מה שגם נכון אבל, זה שהשוק נפתח בשנים האחרונות לכדורסלנים מאירופה.
היום, GMים לא מפחדים להביא שחקנים אירופאיים ולשים אותם בעמדות מפתח בקבוצה. דווקא הדבר הזה אמור לפתוח את העניין וקצת להוריד במשכורות.

אם GMים מספיק מטומטמים בשביל להחתים את ג'יימס ג'ונס (או איך שקוראים לו) על חוזה של 35 מליון דולר, אז אותו הGM, צריך ללכת עוד היום הביתה.

אני מאמין שהבעלים יכולים לשנות את המציאות באופן עצמאי, ללא הצורך בשביתות ובהסכמים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 29 אוקטובר 2011, 22:03

jol9 כתב:כן, זה באמת נכון.
היום, GMים לא מפחדים להביא שחקנים אירופאיים ולשים אותם בעמדות מפתח בקבוצה. דווקא הדבר הזה אמור לפתוח את העניין וקצת להוריד במשכורות.

אם GMים מספיק מטומטמים בשביל להחתים את ג'יימס ג'ונס (או איך שקוראים לו) על חוזה של 35 מליון דולר, אז אותו הGM, צריך ללכת עוד היום הביתה.

אני מאמין שהבעלים יכולים לשנות את המציאות באופן עצמאי, ללא הצורך בשביתות ובהסכמים.

ג'יימס ג'ונס זה השחקן של ההיט - הוא לא קיבל חוזה של 35 מליון. בשורה התחתונה אתה לא יכול לפטר GMים רבים כי גם הכישרון בעמדה הזו בסופו של דבר מוגבל.

הבעלים לא מצליחים להשתלט על העניין הזה במשך שנים מהרבה סיבות (לקבוצות גדולות פחות אכפת להתקע עם חוזים גדולים). מייקל ג'ורדן הטיח בזמנו בבעלים שבמקום להגביל משכורות של שחקנים הם צריכים לשכור GMים יותר חכמים ואז הוא הפך לבעלים ונתן לטיירוס תומאס 50 מליון דולר. הבעלים צריכים חוקים שיגבילו אותם.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 29 אוקטובר 2011, 22:06

roy1000 כתב:
jol9 כתב:כן, זה באמת נכון.

ג'יימס ג'ונס זה השחקן של ההיט - הוא לא קיבל חוזה של 35 מליון. בשורה התחתונה אתה לא יכול לפטר GMים רבים כי גם הכישרון בעמדה הזו בסופו של דבר מוגבל.

הבעלים לא מצליחים להשתלט על העניין הזה במשך שנים מהרבה סיבות (לקבוצות גדולות פחות אכפת להתקע עם חוזים גדולים). מייקל ג'ורדן הטיח בזמנו בבעלים שבמקום להגביל משכורות של שחקנים הם צריכים לשכור GMים יותר חכמים ואז הוא הפך לבעלים ונתן לטיירוס תומאס 50 מליון דולר. הבעלים צריכים חוקים שיגבילו אותם.

התכוונתי לסנטר ההוא של הניקס שעבר אליהם בזמנו מסיאטל...

כנראה שהם באמת צריכים חוקים, אבל יש לי תחושה שהם יתקפלו בסוף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 29 אוקטובר 2011, 22:15

jol9 כתב:התכוונתי לסנטר ההוא של הניקס שעבר אליהם בזמנו מסיאטל...

כנראה שהם באמת צריכים חוקים, אבל יש לי תחושה שהם יתקפלו בסוף.

ג'רום ג'יימס. קיבל 35 מליון בזכות 5 משחקים שבהם הוא הצליח להטריד את טים דאנקן. האמת שלבחור הזה היה המון כישרון, אבל הרא שלו אף פעם לא היה באמת בכדורסל.
roy1000

הודעהעל ידי עפר » 30 אוקטובר 2011, 04:14

יש מספר עובדות פשוטות:
1. לשחקן לוקח זמן להשתלב בקבוצה במיוחד שהוא לא שיחק מספר חודשים. לדוגמא לנגפורד.
2. השביתה תסתיים עוד חודש יותר או פחות ומכבי תצטרך למצא מחליף לפרמר.
3. מחירי הרכזים המועטים שישארו אז ללא חוזה יהיו גבוהים יותר ממחירי הרכזים כיום.
כי היום יש יותר היצע.
המסקנה הפשוטה היא להביא היום רכז ולא לגרור רגליים כמו שמכבי עשתה עם לנגפורד.
עפר

הודעהעל ידי yzafrir » 30 אוקטובר 2011, 05:39

עפר כתב:יש מספר עובדות פשוטות:
1. לשחקן לוקח זמן להשתלב בקבוצה במיוחד שהוא לא שיחק מספר חודשים. לדוגמא לנגפורד.
2. השביתה תסתיים עוד חודש יותר או פחות ומכבי תצטרך למצא מחליף לפרמר.
3. מחירי הרכזים המועטים שישארו אז ללא חוזה יהיו גבוהים יותר ממחירי הרכזים כיום.
כי היום יש יותר היצע.
המסקנה הפשוטה היא להביא היום רכז ולא לגרור רגליים כמו שמכבי עשתה עם לנגפורד.

האופציות שיהיו למכבי לעמדת הרכז יהיו יותר טובות ולכן גם יותר יקרות...אני חושב שאין כמעט אף קבוצה ביורוליג עם רכז NBA חוץ ממכבי ופרטיזן שלא יכולה להתחרות עם מכבי מבחינה כלכלית....רוב שחקני NBA שיעזבו הם בעמדות אחרות כך שמכבי תיהיה די היחידה שתחפש רכז לאחר השביתה...

גם אם תגמר השביתה ופארגו ישלם פיצויי למכבי וינסה את מזלו ב NBA , לא בטוח שהוא ימצא חוזה (כי אני מניח שחוזה חתום שם אין לו...) כי לא כל קבוצה תסכים לקחת שחקן שלא נמצא באף מסגרת מקצוענית לתקופה כלכך ארוכה ועוד שחקן רוקי....כמו פארגו סביר להניח שיהיו עודשחקנים כאלו שלא יקבלו חוזה כך שיהיו אופציות בשוק . השאלה מתי זה יקרה היא החלק הקריטי בעניין הזה...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 31 אוקטובר 2011, 20:57

http://www.one.co.il/Article/189602.html

לא מזיק לנסות..אבל חיפה תחליף את הסקורר הטוב ביותר שלה תמורת אחד שלא פוגע? קשה לי לראות את זה קורה..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 31 אוקטובר 2011, 21:02

Holiday_Armadillo כתב:http://www.one.co.il/Article/189602.html

לא מזיק לנסות..אבל חיפה תחליף את הסקורר הטוב ביותר שלה תמורת אחד שלא פוגע? קשה לי לראות את זה קורה..

אולי שיציעו להם גם אותי. פעם הייתי קולע ממש טוב. גם שאייר היה כזה... :tongue3

היה כאן מישהו שהציע להעביר אליהם את שאייר, בורשטיין ואוחיון תמורת לנדסברג
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 31 אוקטובר 2011, 21:03

לדעתי אם ישאילו את שאייר לחיפה העונה, יחד עם פיצוי כספי קטן מאוד, תמורת לאנדסברג שיעבור למכבי יקבל חוזה ארוך (עם אופציות יציאה כמובן), זה יכול ליהיות מהלך לא רע. להשאיל את שאייר בלבד זה טעות, אבל אם מביאים את לאנדסברג במקום, ושאייר יהיה אך ורק מושאל, ויחזור כמובן בעונה הבאה, זה יכול ליהיות מעניין.
גם אם שאייר ישאר, כמובן שאני לא אתלונן. אני מחזיק ממנו, למרות שהוא לא מרשים יתר על המידה עד עכשיו, אבל אני חושב שהוא יכול בעתיד לתת תפוקה מצוינת ביורוליג. שאייר ולאנדסברג יכולים ליהיות שחקני יורוליג משמעותיים במכבי בעתיד
נערך לאחרונה על ידי asafb96 בתאריך 31 אוקטובר 2011, 21:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
asafb96

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 31 אוקטובר 2011, 21:04

jol9 כתב:

אני לא חושבת שצריך להגזים..
דבר ראשון בורשטיין לא יילך כי הוא קפטן
דבר שני,אוחיון לא צריך ללכת כי בעיניי הוא סביר++
שייר+כסף(נגיד..75K-100K)נראה לי בסדר..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 31 אוקטובר 2011, 21:05

jol9 כתב:

אני.

וגם הוספתי שרוזן לא פראייר. :insist
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי er79 » 31 אוקטובר 2011, 21:06

אני תומך, אבל אין סרט שרוזן יסכים. לנדסברג יהיה פה בעונה הבאה.
er79

הודעהעל ידי jol9 » 31 אוקטובר 2011, 21:07

asafb96 כתב:

לדעתי אם ישאילו את שאייר לחיפה העונה, יחד עם פיצוי כספי קטן מאוד, תמורת לאנדסברג שיעבור למכבי יקבל חוזה ארוך (עם אופציות יציאה כמובן), זה יכול ליהיות מהלך לא רע. להשאיל את שאייר בלבד זה טעות, אבל אם מביאים את לאנדסברג במקום, ושאייר יהיה אך ורק מושאל, ויחזור כמובן בעונה הבאה, זה יכול ליהיות מעניין.
גם אם שאייר ישאר, כמובן שאני לא אתלונן. אני מחזיק ממנו, למרות שהוא לא מרשים יתר על המידה עד עכשיו, אבל אני חושב שהוא יכול בעתיד לתת תפוקה מצוינת ביורוליג

תן לי סיבה, למה שחיפה תסכים למהלך כזה. הסיבה היחידה זה כסף, והרבה (במונחי הליגה המקומית).

זה די מרתיח האמת להודות שיובל-קודי צדק (ואני באמת מחבב אותו). לא יכול להיות שבנובמבר, מכבי עדיין ממשיכה להתעסק בסגל שלה.
למה זה לא נעשה בקיץ? איך היה אפשר לצאת עם כ"כ הרבה סימני שאלה לדרך? לא מתאים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 31 אוקטובר 2011, 21:08

נו באמת, חיפה תסכים כמו שהלייקרס תסכים לעשות טרייד בין קובי לבין בורשטיין. איזו סיבה שבעולם יש לחיפה לוותר על השחקן הכי טוב שלה תמורת שחקן שאולי יכול לשחק בליגת הנוער? עצם המחשבה הזו היא בדיחה.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 31 אוקטובר 2011, 21:09

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:

לא אני אמרתי - זה ירין... :laugh1 (הלשנתי).

מה שאת מציעה בחיים לא יקרה. רוזן לא צריך את הכסף הזה ממכבי. זה יקרה רק אם מכבי תשים 150-200K. לא מאמין שזה יכול להיסגר בפחות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 31 אוקטובר 2011, 21:10

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:

לא אני אמרתי - זה ירין... :laugh1 (הלשנתי).

מה שאת מציעה בחיים לא יקרה. רוזן לא צריך את הכסף הזה ממכבי. זה יקרה רק אם מכבי תשים 150-200K. לא מאמין שזה יכול להיסגר בפחות.

אם חיפה רצו עליו 250K בלי שום שחקן אז אין סיבה שישלמו עליו 200K+שחקן..בעיקר שאני בטוחה שהם לא ישלמו את כל המשכורת של שייר..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 31 אוקטובר 2011, 21:11

jol9 כתב:
asafb96 כתב:

גם אם שאייר ישאר, כמובן שאני לא אתלונן. אני מחזיק ממנו, למרות שהוא לא מרשים יתר על המידה עד עכשיו, אבל אני חושב שהוא יכול בעתיד לתת תפוקה מצוינת ביורוליג

תן לי סיבה, למה שחיפה תסכים למהלך כזה. הסיבה היחידה זה כסף, והרבה (במונחי הליגה המקומית).

זה די מרתיח האמת להודות שיובל-קודי צדק (ואני באמת מחבב אותו). לא יכול להיות שבנובמבר, מכבי עדיין ממשיכה להתעסק בסגל שלה.
למה זה לא נעשה בקיץ? איך היה אפשר לצאת עם כ"כ הרבה סימני שאלה לדרך? לא מתאים.

שמע, אני לא תומך נלהב במהלך כן.. זה יכול ליהיות מעניין ולא רע, אבל גם אם לא, לא קרה כלום. לא לאנדסברג ישנה את הקבוצה.
כמו שאמרת, רק כסף. בשביל מכבי זה כסף קטן, שיכול אפילו להחזיר את עצמו אם יוחתם על חוזה ארוך וקטן מעכשיו, אבל בשביל קבוצה כמו חיפה זה לא מעט. הרי הוא יודע שזה העונה האחרונה של לאנדסברג בחיפה..
אני ממש ממש לא מסכים. מכבי סגרה את הסגל הבכיר נכון לעכשיו. ההתעסקות הזאת היא שולית ביותר. זה לא משהו משנה וחשוב. הסגל חתום ונעול כרגע, וגם שינוי כזה, לא ישנה כלום.
מכבי תחזור להתעסק בסגל, כמו רוב אירופה, בסיום השביתה. ממש לא רואה שום טעות או התנהלות לא נכונה של ההנהלה בקיץ כמו שמנסים להציג. עכשיו, שכולם חכמים בדיעבד, ישר קופצים ואומרים "למה החתימו את פארמר?!?!". זה כל ילד יכול לעשות. אבל שהחתימו אותו, לי זכור התלהבות לא קטנה בפורום. בטח שהובטח מחליף במוקמו שיעזוב.
נערך לאחרונה על ידי asafb96 בתאריך 31 אוקטובר 2011, 21:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 31 אוקטובר 2011, 21:11

er79 כתב:אני תומך, אבל אין סרט שרוזן יסכים. לנדסברג יהיה פה בעונה הבאה.

לנדסברג ויותם זה יכול להיות פנטסטי לקו האחורי הישראלי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra ו־36 אורחים