אשכול אירופה: כל החדשות מרחבי היבשת

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול אירופה: כל החדשות מרחבי היבשת

הודעהעל ידי felix_r » 08 מאי 2015, 12:12

החציל האצטקי כתב:קאזאן סיימה את העונה עם סוויפ משפיל מקובאן. צמד האקסים דיאור פישר וקית׳ לנגפורד בסדרה די חלשה.
הערב חימקי תסגור ככל הנראה את הסיפור נגד אבטודור (19:00)- מנצחת הסדרה תתמודד מול קובאן, כאשר שעתיים קודם לכן תיפגשנה ניז׳ני וזניט לקרב בנובגורוד, כשהעולה זוכה בכבוד המפוקפק לשחק מול צסק״א.

למעשה, מיד כשהפלייאוף בVTB מסתיים עבור קבוצה השחקנים שלה כבר רלוונטיים למשא ומתן ולכן צפו לשמוע התפתחויות בגזרת פישר ושאר החברים מנובגורוד.

דרך אגב, אם חימקי לא תעפיל לגמר נגד צסקא, לרוסיה יהיו 3 נציגות ביורוליג:

1) צסקא (רישיון A)
2) הסגנית ב VTB (רישיון B)
3) חימקי (אלופת היורוקאפ - רשיון C)

אם חימקי כן תעפיל לגמר, יהיו לרוסיה רק 2 נציגות, צסקא וחימקי (כסגנית ב VTB) ואילו רישיון C יחזור ליורוליג כוויילד-קארד נוסף
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yzafrir » 08 מאי 2015, 14:29

החציל האצטקי כתב:קאזאן סיימה את העונה עם סוויפ משפיל מקובאן. צמד האקסים דיאור פישר וקית׳ לנגפורד בסדרה די חלשה.
הערב חימקי תסגור ככל הנראה את הסיפור נגד אבטודור (19:00)- מנצחת הסדרה תתמודד מול קובאן, כאשר שעתיים קודם לכן תיפגשנה ניז׳ני וזניט לקרב בנובגורוד, כשהעולה זוכה בכבוד המפוקפק לשחק מול צסק״א.

למעשה, מיד כשהפלייאוף בVTB מסתיים עבור קבוצה השחקנים שלה כבר רלוונטיים למשא ומתן ולכן צפו לשמוע התפתחויות בגזרת פישר ושאר החברים מנובגורוד.

לאנגפורד שוב מוכיח שהוא לא שחקן שיכול להוביל קבוצה להישגים .
לקובאן יש סגל מצויין , לדעתי אפילו טוב משל חימקי.
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי rc4991 » 08 מאי 2015, 14:56

felix_r כתב:

דרך אגב, אם חימקי לא תעפיל לגמר נגד צסקא, לרוסיה יהיו 3 נציגות ביורוליג:

1) צסקא (רישיון A)
2) הסגנית ב VTB (רישיון B)
3) חימקי (אלופת היורוקאפ - רשיון C)

אם חימקי כן תעפיל לגמר, יהיו לרוסיה רק 2 נציגות, צסקא וחימקי (כסגנית ב VTB) ואילו רישיון C יחזור ליורוליג כוויילד-קארד נוסף

אני מקווה שקובאן תעלה לגמר, היא לגמרי ראויה להיות ביורוליג
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 08 מאי 2015, 18:22

דימיטרי קולאגין הנהדר סוחב את זניט לעוד נצחון מול ניז׳ני. 2-2. המנצחת במשחק הבא בסנט פטרסבורג תעלה.
מקל נון פאקטור בסדרה. קרוב מתמיד לחוזה ה300,000$ של פדרמן.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי התנין » 09 מאי 2015, 12:15

ביורוליג מצדיקים שנה אחר שנה את התואר המפוקפק, יורופח. את בראתומיאו צריך להעמיד לדין בגין פשעים נגד הכדורסל האירופי, לא פחות.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 09 מאי 2015, 12:19

התנין כתב:ביורוליג מצדיקים שנה אחר שנה את התואר המפוקפק, יורופח. את בראתומיאו צריך להעמיד לדין בגין פשעים נגד הכדורסל האירופי, לא פחות.

נו באמת...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין » 09 מאי 2015, 12:36

felix_r כתב:
התנין כתב:ביורוליג מצדיקים שנה אחר שנה את התואר המפוקפק, יורופח. את בראתומיאו צריך להעמיד לדין בגין פשעים נגד הכדורסל האירופי, לא פחות.

נו באמת...

באמת באמת.
כשאתה מידי שנה מנסה לדחוף את השוק, האבוד לחלוטין, של בריטניה, או להעניק מקום נוסף -ומיותר מאין כמותו- לצרפת (שזה היה ברור מאליו, כיוון שנתנו גם לפני שנתיים כרטיס מיותר לשטרסבורג), אין מנוס מהמסקנה שמשהו רקוב מהייסוד. היורוליג זה מפעל רקוב שצריך להרוס אותו ולבנות מחדש. זה לא רק שיטת הרישיונות\הזמנות הבזויה, אלא שגם במסגרת זו קבוצות לא ראויות לחלוטין מוצאות את עצמן ביורוליג על חשבון קבוצות שכן מגיע להן. ג'ורדי מביא לחורבן השאריות שעוד נשארו מהכדורסל האירופי, והופך אותו לרלוונטי כמו כדורמים.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 09 מאי 2015, 13:25

התנין כתב:
felix_r כתב:

נו באמת...

באמת באמת.
כשאתה מידי שנה מנסה לדחוף את השוק, האבוד לחלוטין, של בריטניה, או להעניק מקום נוסף -ומיותר מאין כמותו- לצרפת (שזה היה ברור מאליו, כיוון שנתנו גם לפני שנתיים כרטיס מיותר לשטרסבורג), אין מנוס מהמסקנה שמשהו רקוב מהייסוד. היורוליג זה מפעל רקוב שצריך להרוס אותו ולבנות מחדש. זה לא רק שיטת הרישיונות\הזמנות הבזויה, אלא שגם במסגרת זו קבוצות לא ראויות לחלוטין מוצאות את עצמן ביורוליג על חשבון קבוצות שכן מגיע להן. ג'ורדי מביא לחורבן השאריות שעוד נשארו מהכדורסל האירופי, והופך אותו לרלוונטי כמו כדורמים.

אתה עושה הרבה רעש כאילו היית איזה אוהד של הפועל ת"א, שלא מבין דבר וחצי דבר ביורוליג.

נתחיל מזה שאין שום דבר בזוי בשיטת הרישיונות.
יש רישיונות A, שניתנים לקבוצות שבאופן קבוע מעמידות סגלים חזקים ותמיד נמצאות למעלה.
יש רישיונות B (חד שנתי) ו C (אלופת היורוקאפ), שניתנים על פי הישגים ספורטיביים.
ויש ויילד קארדס שמחולקים לפי שיקולים כלכליים של כניסה לשווקים חדשים ושיקולי פיתוח עדיתי *

[* את הווילד קארדס רצו לבטל, אבל מה לעשות שפיב"א שמה את היורובאסקט בספטמבר, ואין זמן לעשות טורניר מוקדמות.
חוץ מזה, טורניר המוקדמות הוא לא טוב לקבוצות המשתתפות, כי הן צריכות לעשות תקציב מבלי לדעת אם ישתתפו לבסוף ביורוליג או לא.]

לגבי אותן הקבוצות החלשות, שאתה מתלונן לגבי השיתוף שלהן. אולי לא שמת לב, אבל בשנים האחרונות שינו את הפורמאט של היורוליג: שלב הבתים נעשה קצר יותר, ושלב הטופ-16 הוארך. אם היית משקיע טיפה של מחשבה, היית מבין למה זה נעשה. שלב הבתים קוצר במטרה לצמצם את כמות המשחקים נגד אותן הקבוצות החלשות שאתה הזכרת. ואילו שלב הטופ-16 הוארך כדי שיהיה יותר משחקים נגד קבוצות חזקות יותר, אחרי שהחלשות יותר סוננו בשלב הבתים.

אז אני לא רואה שום דבר רע בשיטה. ההפך, השיטה נעשתה עם הרבה מאוד מחשבה. היא לוקחת בחשבון את כל הצדדים (גם רמת המועדונים, גם הישגים ספורטיביים וגם פיתוח כלכלי) ומשלבת את הכל בצורה טובה עד כמה שאפשר.

לגבי חוסר שביעות הרצון שלך מפניה לשווקים של צרפת או אנגליה. אני רוצה להזכיר, שעד לפני מספר שנים גם השוק הגרמני היה אפסי לגמרי, ותראה איפה הוא עכשיו? להזכירך, הגענו למשחק מכריע מול קבוצה גרמנית במאבק על ההצלבה.

אז נכון, הנסיונות להכנס לשוק האנגלי אולי נראות כמו מלחמה בטחנות רוח, אבל זה לא שהיורוליג נותן מקום לקבוצה אנגלית בכל עונה. בפעם האחרונה שקבוצה אנגלית שיחקה ביורוליג הייתה לפני משהו כמו 15 שנה. גם עם זה נראה אבוד מראש, אני שוב אזכיר את גרמניה, שגם שם הכל נראה חסר סיכוי לחלוטין לפני עשור.

לגבי צרפת. אני לא רואה שום בעיה עם קבוצה מצרפת. להזכירך, צרפת היא אלופת אירופה המכהנת. להזכירך, בצרפת יש אקדמיות נהדרות, שבכל שנה שמספקות שחקנים ל NBA. להזכירך, בניגוד לאנגליה, בצרפת יש מסורת של כדורסל (לימוז' הייתה אלופת היורוליג לפני 20 שנה). והדבר האחרון, השמועות מספרות שהמועדון פריז סן ז'רמן (כדורגל) החליט להשקיע חזק בקבוצת הכדורסל של המועדון, בדומה למה שעשתה באירן מינכן.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 09 מאי 2015, 14:20

פליקס, הכל נכון, אבל היורוליג חייב לדרוש תקציב מינימום מקבוצות (כשאולי קבוצה אחת מיוגוסלביה לשעבר מקבלות פטור). אין שום תועלת בקבוצות החלשות האלה. ביורוליג צריכות לשחק הקבוצות עם התקציב הכי גבוה באירופה.

הדרך הנוכחית שבה מכניסים עוד ועוד נמושות ליורוליג מובילה את הכדורסל האירופאי לאבדון.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 09 מאי 2015, 14:43

felix_r כתב:אתה עושה הרבה רעש כאילו היית איזה אוהד של הפועל ת"א, שלא מבין דבר וחצי דבר ביורוליג.

יש רישיונות A, שניתנים לקבוצות שבאופן קבוע מעמידות סגלים חזקים ותמיד נמצאות למעלה.
ויש ויילד קארדס שמחולקים לפי שיקולים כלכליים של כניסה לשווקים חדשים ושיקולי פיתוח עדיתי *

[* את הווילד קארדס רצו לבטל, אבל מה לעשות שפיב"א שמה את היורובאסקט בספטמבר, ואין זמן לעשות טורניר מוקדמות.
חוץ מזה, טורניר המוקדמות הוא לא טוב לקבוצות המשתתפות, כי הן צריכות לעשות תקציב מבלי לדעת אם ישתתפו לבסוף ביורוליג או לא.]

לגבי אותן הקבוצות החלשות, שאתה מתלונן לגבי השיתוף שלהן. אולי לא שמת לב, אבל בשנים האחרונות שינו את הפורמאט של היורוליג: שלב הבתים נעשה קצר יותר, ושלב הטופ-16 הוארך. אם היית משקיע טיפה של מחשבה, היית מבין למה זה נעשה. שלב הבתים קוצר במטרה לצמצם את כמות המשחקים נגד אותן הקבוצות החלשות שאתה הזכרת. ואילו שלב הטופ-16 הוארך כדי שיהיה יותר משחקים נגד קבוצות חזקות יותר, אחרי שהחלשות יותר סוננו בשלב הבתים.

אז אני לא רואה שום דבר רע בשיטה. ההפך, השיטה נעשתה עם הרבה מאוד מחשבה. היא לוקחת בחשבון את כל הצדדים (גם רמת המועדונים, גם הישגים ספורטיביים וגם פיתוח כלכלי) ומשלבת את הכל בצורה טובה עד כמה שאפשר.

לגבי חוסר שביעות הרצון שלך מפניה לשווקים של צרפת או אנגליה. אני רוצה להזכיר, שעד לפני מספר שנים גם השוק הגרמני היה אפסי לגמרי, ותראה איפה הוא עכשיו? להזכירך, הגענו למשחק מכריע מול קבוצה גרמנית במאבק על ההצלבה.

אז נכון, הנסיונות להכנס לשוק האנגלי אולי נראות כמו מלחמה בטחנות רוח, אבל זה לא שהיורוליג נותן מקום לקבוצה אנגלית בכל עונה. בפעם האחרונה שקבוצה אנגלית שיחקה ביורוליג הייתה לפני משהו כמו 15 שנה. גם עם זה נראה אבוד מראש, אני שוב אזכיר את גרמניה, שגם שם הכל נראה חסר סיכוי לחלוטין לפני עשור.

לגבי צרפת. אני לא רואה שום בעיה עם קבוצה מצרפת. להזכירך, צרפת היא אלופת אירופה המכהנת. להזכירך, בצרפת יש אקדמיות נהדרות, שבכל שנה שמספקות שחקנים ל NBA. להזכירך, בניגוד לאנגליה, בצרפת יש מסורת של כדורסל (לימוז' הייתה אלופת היורוליג לפני 20 שנה). והדבר האחרון, השמועות מספרות שהמועדון פריז סן ז'רמן (כדורגל) החליט להשקיע חזק בקבוצת הכדורסל של המועדון, בדומה למה שעשתה באירן מינכן.

ראשית כל, תפסיק בכל תחילת משפט שלך להחשיד אנשים בהיותם אדומים, הפרקטיקה הזו מתאימה לילדים בני 14 במקרה הטוב.

האם שיטת הרשיונות היא בזיונית לא טוב - הדבר נתון למחלוקת. אני אישית חושב שכן. עם זאת, גם במסגרת השיטה הזו ביורוליג לא יודעים לעבוד כמו שצריך. לא ייתכן שקבוצה מרדימה כמו מלאגה כבר חמישים שנה נמצאת ביורוליג למרות שהיו לה עונות איומות, הן בליגה והן ביורוליג (ובנוסף גם הקהל כבר הפסיק לבוא). לא יכול להיות שמדינות שמראות התקדמות זכו להתעלמות מוחלטת מהיורוליג, כמו אוקראינה עד לפני כמה שנים וכו'.

ומי מדבר בכלל על השיטה עצמה (ולא שהפיינל פור כשלעצמו הוא לא ביזיון מתמשך, כן?) ?! אני מדבר על הייצוג של המדינות ביורוליג. למה לעזאזל צריך לתת כרטיס חופשי לצרפתית נוספת!? הרי כבר מובטחת להם נציגה אחת שזוכה באליפות צרפת והיא גם לרוב עושה פדיחות ביורוליג, והעובדה שצרפתים רבים מגיעים ל-NBA והנבחרת היא אלופת אירופה פשוט לא רלוונטית. והדיבורים על קבוצת כדורסל של פאריז סן ז'רמן הם לא יותר מקוריוז, ובינתיים שום דבר לא זז. ביום שיזוז, אז יש לשקול לתת להם כרטיס נוסף, אבל לבזבז ווילד קארד על איזו אורליאן? למה?
ולמה בכלל צריך לירוק לכיוון של בריטניה, שהכדורסל בה לא יתפוס גם בעוד 200 שנה? ההשוואה לגרמניה היא חסרת בסיס כי בגרמניה כבר שנים רבות יש כדורסל (ברמת הליגה) ברמה סבירה לכל הפחות, בדומה לצרפת והאולמות מלאים לרוב (אם כבר קהל אז הפיינל פור בלונדון היה מביך). בבריטניה הליגה היא ברמה של הליגה הארצית אצלנו, והעניין מקביל לעניין שלך באליפות העולם במטקות. הניסיון הפתטי לדחוף כל הזמן לכיוון בריטניה הוא מעליב.
שיתנו ווילד קארד לקבוצות עשירות שמסוגלות להרים סגלים איכותיים או קבוצות עם קהל משולהב, לא לקבוצות שהשיקול היחיד בהן הוא שיווקי וגם הוא קלוש עד לא קיים.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2015, 14:45

אני חושב שלא הכל מושלם ולא הכל שחור.
זה קשה מאוד להפוך את היורוליג בהחלטה אחת למשהו נטול פגמים ומושלם (כמו נניח הNBA או קרוב לזה).
מצד שני, כמו שפליקס ציין, בהחלט נעשים שינויים והתאמות לאורך השנים שמנסות לשמר את היתרונות ולשפר את החסרונות של המפעל.

גם ליגת האלופות, שזאת אחת הליגות הספורטיביות העשירות והמתוקתקות ביותר בעולם, "סובלת" מהבעיות שהוזכרו כאן, וגם בליגה
הזאת נעשים שינויים מדי פעם.

הדעה שלי בנושא היא שהיורוליג, בשונה מליגת האלופות, ובדומה לNBA, צריכה ללכת לכיוון של ליגה, ולא גביע. כלומר, משחקים של כל הקבוצות
נגד כל הקבוצות, ופלייאוף בסוף. צעדים גדולים נעשו בכיוון, ואני לא יכול לחשוב על קבוצה גדולה שמכבי לא שיחקה מולה בשנתיים-שלוש
האחרונות, וזה בשונה ממה שהיה לפני.
מצד שני הפיינל פור כמובן די הורס את העניין של הכרעת כדורסל פלייאופית אמיתית.

צריכים גם להיות הוגנים, ולזכור שהיורוליג הוא ליגה של כל אירופה, וככזאת, יש לה שתי חולשות מבניות:
1. היא מחוייבת לפתוח את שעריה גם לקבוצות פחות עשירות (למשל קבוצות הבלקן), ואלה דווקא מתאפיינות בקהל נהדר והמון עניין
2. היא מחוייבת להתחשב גם בליגות המקומיות ובלו"ז שלהן

אני בכלל לא חושב שברתומיאו עושה נזק לכדורסל האירופאי, אלא שהוא מנסה לנתב את הספינה הלא פשוטה הזאת, ובסה"כ
לדעתי הוא עושה את זה בצורה לא רעה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 09 מאי 2015, 14:49

בליגת האלופות לא מנסים להכניס בכוח קבוצות עלובות מליגות לא קיימות, זה בטוח. וגם אם אתה רוצה לתת לקבוצות כאלה הזדמנות אז זה לא יכול להמשיך במתכונת הנוכחית כשאין מוקדמות אמיתיות (עולה אחת בטורניר של שלושה ימים - בדיחה). ואם אתה כבר מחליט על חלוקת ווילד קארד'ס, אז לפחות תחלק לקבוצות שבאמת מסוגלות להרים סגל איכותי ולא לבדיחות כמו לונדון או איזה קבוצה צרפתית קיקיונית כמו לה מאן.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 09 מאי 2015, 14:53

התנין כתב:
felix_r כתב:אתה עושה הרבה רעש כאילו היית איזה אוהד של הפועל ת"א, שלא מבין דבר וחצי דבר ביורוליג.

ראשית כל, תפסיק בכל תחילת משפט שלך להחשיד אנשים בהיותם אדומים, הפרקטיקה הזו מתאימה לילדים בני 14 במקרה הטוב.

האם שיטת הרשיונות היא בזיונית לא טוב - הדבר נתון למחלוקת. אני אישית חושב שכן. עם זאת, גם במסגרת השיטה הזו ביורוליג לא יודעים לעבוד כמו שצריך. לא ייתכן שקבוצה מרדימה כמו מלאגה כבר חמישים שנה נמצאת ביורוליג למרות שהיו לה עונות איומות, הן בליגה והן ביורוליג (ובנוסף גם הקהל כבר הפסיק לבוא). לא יכול להיות שמדינות שמראות התקדמות זכו להתעלמות מוחלטת מהיורוליג, כמו אוקראינה עד לפני כמה שנים וכו'.

ומי מדבר בכלל על השיטה עצמה (ולא שהפיינל פור כשלעצמו הוא לא ביזיון מתמשך, כן?) ?! אני מדבר על הייצוג של המדינות ביורוליג. למה לעזאזל צריך לתת כרטיס חופשי לצרפתית נוספת!? הרי כבר מובטחת להם נציגה אחת שזוכה באליפות צרפת והיא גם לרוב עושה פדיחות ביורוליג, והעובדה שצרפתים רבים מגיעים ל-NBA והנבחרת היא אלופת אירופה פשוט לא רלוונטית. והדיבורים על קבוצת כדורסל של פאריז סן ז'רמן הם לא יותר מקוריוז, ובינתיים שום דבר לא זז. ביום שיזוז, אז יש לשקול לתת להם כרטיס נוסף, אבל לבזבז ווילד קארד על איזו אורליאן? למה?
ולמה בכלל צריך לירוק לכיוון של בריטניה, שהכדורסל בה לא יתפוס גם בעוד 200 שנה? ההשוואה לגרמניה היא חסרת בסיס כי בגרמניה כבר שנים רבות יש כדורסל (ברמת הליגה) ברמה סבירה לכל הפחות, בדומה לצרפת והאולמות מלאים לרוב (אם כבר קהל אז הפיינל פור בלונדון היה מביך). בבריטניה הליגה היא ברמה של הליגה הארצית אצלנו, והעניין מקביל לעניין שלך באליפות העולם במטקות. הניסיון הפתטי לדחוף כל הזמן לכיוון בריטניה הוא מעליב.
שיתנו ווילד קארד לקבוצות עשירות שמסוגלות להרים סגלים איכותיים או קבוצות עם קהל משולהב, לא לקבוצות שהשיקול היחיד בהן הוא שיווקי וגם הוא קלוש עד לא קיים.

אני לא חושד שאתה אדום, אני רק אומר, שהתגובה שלך דומה מאוד ברוחה לתגובות של כל מיני אדומים שלא מתמצאים לחלוטין במה שקורה ביורוליג.

המשך הדברים שלך מראה שאתה באמת לא ממש מבין מה קורה.

לא ייתכן שקבוצה מרדימה כמו מלאגה...

אחת מהשתים מלאגה או קוצ'ה לבוראל תאבד בקייץ את רישיון ה A שלה. זה פורסם בכל מקום, אם היית קצת עושה שעורי בית, היית יודע.

לא יכול להיות שמדינות שמראות התקדמות זכו להתעלמות מוחלטת מהיורוליג, כמו אוקראינה עד לפני כמה שנים וכו'.

מדינות שמראות התקדמות, כן זוכות לתגמול ביורוליג. טורקיה, גרמניה לדוגמא. אוקראינה? אתה רציני? יש מלחמה באוקראינה! חצי מהקבוצות לא משחקות בעיר שלהן. בעונה הקודמת כן היית קבוצה מאוקראינה, אבל העונה ובעונה הבאה זה פשוט בלתי אפשרי.

כל השאר כבר הסברתי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 09 מאי 2015, 14:55

התנין כתב:בליגת האלופות לא מנסים להכניס בכוח קבוצות עלובות מליגות לא קיימות, זה בטוח. וגם אם אתה רוצה לתת לקבוצות כאלה הזדמנות אז זה לא יכול להמשיך במתכונת הנוכחית כשאין מוקדמות אמיתיות (עולה אחת בטורניר של שלושה ימים - בדיחה). ואם אתה כבר מחליט על חלוקת ווילד קארד'ס, אז לפחות תחלק לקבוצות שבאמת מסוגלות להרים סגל איכותי ולא לבדיחות כמו לונדון או איזה קבוצה צרפתית קיקיונית כמו לה מאן.

אולי פיספסתי משהו, אבל מתי קבוצה מלונדון היתה ביורוליג?

במצב עליו אתה מדבר הליגה היתה מורכבת בעיקר מקבוצות רוסיות וספרדיות. לא שזה בהכרח רע, אבל גם לזה יש חסרונות (כמו לשחק
באולמות חצי ריקים ברוסיה).
חייבת להיות איזשהי חלוקה של נציגויות בין כל המדינות הרלוונטיות באירופה.
טורניר מוקדמות רציני, זה משהו שקשה מאוד לעשות כשהנבחרות בכדורסל משחקות בעצם בכל קיץ (בניגוד לכדורגל).

בוא נגיד שזהות הנכנסות בWC זה לא מה שהורס את הכדורסל באירופה, ומוריד את הרמה באופן קיצוני.
אז תהיה לך עוד קבוצה טובה, במקום נמושה. זה לא ישנה את מאזן הכוחות, ולא יהפוך אותה מגרועה (לטענתך) למצויינת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 09 מאי 2015, 15:05

jol9 כתב:
התנין כתב:בליגת האלופות לא מנסים להכניס בכוח קבוצות עלובות מליגות לא קיימות, זה בטוח. וגם אם אתה רוצה לתת לקבוצות כאלה הזדמנות אז זה לא יכול להמשיך במתכונת הנוכחית כשאין מוקדמות אמיתיות (עולה אחת בטורניר של שלושה ימים - בדיחה). ואם אתה כבר מחליט על חלוקת ווילד קארד'ס, אז לפחות תחלק לקבוצות שבאמת מסוגלות להרים סגל איכותי ולא לבדיחות כמו לונדון או איזה קבוצה צרפתית קיקיונית כמו לה מאן.

אולי פיספסתי משהו, אבל מתי קבוצה מלונדון היתה ביורוליג?

במצב עליו אתה מדבר הליגה היתה מורכבת בעיקר מקבוצות רוסיות וספרדיות. לא שזה בהכרח רע, אבל גם לזה יש חסרונות (כמו לשחק
באולמות חצי ריקים ברוסיה).
חייבת להיות איזשהי חלוקה של נציגויות בין כל המדינות הרלוונטיות באירופה.
טורניר מוקדמות רציני, זה משהו שקשה מאוד לעשות כשהנבחרות בכדורסל משחקות בעצם בכל קיץ (בניגוד לכדורגל).

בוא נגיד שזהות הנכנסות בWC זה לא מה שהורס את הכדורסל באירופה, ומוריד את הרמה באופן קיצוני.
אז תהיה לך עוד קבוצה טובה, במקום נמושה. זה לא ישנה את מאזן הכוחות, ולא יהפוך אותה מגרועה (לטענתך) למצויינת.

היתה קבוצה מלונדון בתחילת שנות ה-2000. אבל אני בכלל מתכוון לרצון של היורוליג לחלק ווילד קארד לקבוצה מבריטניה בעונה הבאה. אם אתה אומר שצריך לעשות איזון אז תשאיר את המצב הנוכחי על כנו, ולא תחפש להכניס עוד נמושה צרפתית או אנגלית.

ואני אסביר לך למה זה כן הורס את הכדורסל מעבר לעונה אחת בודדה. קח בחשבון שאתה רוכש קבוצה ומעוניין להגיע איתה ליורוליג, פסגת הכדורסל האירופי, אבל אתה מבין שהסיכוי שלך להיכנס לשם הוא קלוש בגלל שביורוליג מעדיפים לפתח שווקים הזויים מבחינת הכדורסל (כמו שהיה במקרה של אוקראינה לפני מס' שנים). איזה אינטרס יהיה לך להמשיך להשקיע באותה קבוצה בדיוק? היורוליג מפספס המון כוחות עולים בגלל הפוליטיקות שהוא מפעיל.
התנין

הודעהעל ידי התנין » 09 מאי 2015, 15:07

פליקס, באמת כל הכבוד שהחליטו לקראת העונה הבאה לקחת ממלאגה את הרישיון לאחר עשור של בושות, כל הכבוד ג'ורדי. בנוסף דיברתי על אוקראינה כשוק שנכנס אליו המון כסף לפני מס' שנים והיורוליג פספסו. לא טענתי שהמצב כיום מחייב הכנסת קבוצה אוקראינית למפעל.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 09 מאי 2015, 15:11

אם אינני טועה, קבוצה אנגלית הייתה לאחרונה בעונת החלוקה יורוליג/סופרוליג. נעשים הרבה מאמצים כדי להכנס לשוק האנגלי. הבולט מהם - הפיינל פור שנערך בלונדון.

נסיונות כניסה לשווקים חדשים הם מסיבה כלכלית נטו. למי שלא יודע, אזכיר, שהרווחים של היורוליג מחולקים בין הקבוצות.

קבוצות רוסיות מביאות 0 הכנסות ליורוליג. ברוסיה ערוצי הטלויזיה לא רוצים לשלם כלום על שידורי היורוליג. אפילו השידורים של צסקא מסובסדים. זאת היא אחת הסיבות למה היורוליג לא ממש רוצה את הקבוצות הרוסיות למרות הסגלים הטובים שלהן. הסיבות הנוספות הן כמובן חוסר קהל ואולמות קטנים ומכוערים משנת אנטיוכוס.

לעומת זאת במדינות כמו גרמניה, צרפת ואנגליה זכויות שידור של אנפי ספורט שונים הם מהקף של מיליארדים. אז נכון, זכויות השידור של כדורסל אף פעם לא יגיעו גם ל 10% מהכדורגל. אבל קבוצה בינונית גרמנית אחת מכניסה ליורוליג יותר כסף מזכויות שידור של כל הנציגות הרוסיות גם יחד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין » 09 מאי 2015, 15:34

אתה טועה. הקבוצות הגרמניות למשל מכניסות ליורוליג 0 דולרים שלמים. אני זוכר למשל שבאמברג שיחקה ביורוליג ללא הסכם טלוויזיה, או לפחות כזה שהעלות שלו היא אפסית.
התנין

הודעהעל ידי felix_r » 09 מאי 2015, 15:40

התנין כתב:אתה טועה. הקבוצות הגרמניות למשל מכניסות ליורוליג 0 דולרים שלמים. אני זוכר למשל שבאמברג שיחקה ביורוליג ללא הסכם טלוויזיה, או לפחות כזה שהעלות שלו היא אפסית.

א) זה היה מזמן.
ב) אין מה להשוות את הרייטינג של קבוצה כמו באיירן מינכן (המועדון גרמני הכי גדול) או אפילו אלבה ברלין (קבוצה מהבירה) לזאת של באמברג (עיר של 70 אלף תושבים בלבד!)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 09 מאי 2015, 15:43

אני באופן אישי לא חושב שיש בעיה בפורמט של הירוליג, חוץ מזה שהייתי שוקל לעשות סדרות עד הסוף. מצד שני , גם לפיינל פור יש יתרונות משלו. אני דווקא חושב שבורתמיאו עושה עבודהדי טובה בתחום הזה.
יש לי 2 בעיות מרכזיות עם היורוליג, שמאוד לא פשוט לפתור אותן:

1. הפערים העצומים לפעמים בתקציבי הקבוצות. במצב הנוכחי, יש קבוצות שכמעט מבטיחות את העלייה שלהן לפיינל פור, בלי שהן עשו משהו נכון חוץ מלהביא כסף. קבוצה יכולה לנצל 50 אחוז מהיכולת שלה ועדיין להיות בהצלבה או בפיינל פור רק כי יש להן כסף ולהפך. נקודת התחלה שונה לכל קבוצה.
2.כמעט כל שחקן אירופאי טוב, או אמרקאי שמשחק באירופה, מוצא את עצמו בnba, לאחר זמן מה. מה שמוריד את הרמה הכללית של הירוליג.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־7 אורחים