7 זרים או 6 זרים ו-5 ישראלים(ת'יוס או ג'יימס)?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

7 זרים או 6 זרים ו-5 ישראלים(ת'יוס או ג'יימס)?

הודעהעל ידי שחף » 05 יולי 2012, 22:05

גלדסטון טען בחדשות הספורט שמכבי תבחר בין שתי הקונספציות האלה וכפועל יוצא תסגור עם ת'יוס או תשאיר את ג'יימס. בואו נעזור לה להחליט:

טיעונים בעד 7 זרים(ג'יימס בפנים,ת'יוס בחוץ):
את העונה הקרובה תפתח מכבי עם המהפכה הגדולה ביותר בסגל מאז העונה של אפי. כל הזרים המשמעותיים מאשתקד למעט דווין סמית' עזבו. שני ישראלים משמעותיים עזבו(וכנראה גם בורשטיין יעזוב). שמירה של איזושהי יציבות היא תמיד דבר טוב. ג'יימס הוכיח את עצמו כנכס הגנתי ברמת הקופליג, מצחיק ככל שזה ישמע. האתלטיות שלו בשילוב האורך הופכים אותו לסוג של סרג' איבאקה בליגה שלנו. זריקה שהוא לא חוסם הוא משנה, הוא אתלט מספיק לצאת החוצה עם כל מיני "סנטרים" שבעיקר זורקים מבחוץ והוא ריבאונדר טוב. גם אם מכבי תביא את קוסטה פרוביץ' שהוא סך הכל שחקן הגנתי מצויין, היא בהחלט עלולה לתקשות מול כל מיני סנטרים שלא באמת סנטרים ומשחקים רחוק מהסל. מעבר לזה, ג'יימס הוא כנראה הסנטר השלישי הטוב ביותר שהיה למכבי(זאת לא מחמאה מטורפת אבל זה עדיין משהו). הוא חסר אגו, נותן סך הכל מה שיש לו וזול מאוד יחסית לעציץ שהיה פה 6 שנים. מול ברצלונה או צסק''א שזורקות למגרש גם מספרי 4 גבוהים(ואסקז, לורבק וכו') הוא בהחלט יכול לתת דקות איכות בעמדה הזאת, בעוד שת'יוס טעון הוכחה הן בעמדה 4 והן בעמדה 5 ביורוליג.

טיעונים בעד 6 זרים(ת'יוס בפנים, ג'יימס בחוץ):
השארה של ג'יימס הייתה כנראה לא בעייתית בכלל עבור קבוצה עם אמצעים כספיים עדיפים על אלו של מכבי. אבל עם המיסוי שעולה העלות של ג'יימס משמעותית מאוד, מה שעלול לפגוע בהבאה של רכז\גארד נוסף או סנטר. חוץ מזה, החוקים בקופליג קובעים 5 זרים רשומים לכל היותר. האם ללא האדריאטית זה בריא לקבוצה ששני זרים ישבו בכל משחק בחוץ? כנראה שלא. מעבר לזה, הבאה של סנטר גבוה נוסף(בוודאי וויוקאס או פרוביץ' שהם שחקני הגנה טובים) מייתרת לא מעט מהתכונות החיוביות של ג'יימס. הקו הקדמי של מכבי יהיה במצב הזה ארוך יותר מאשתקד וכנראה טוב יותר הגנתית. ת'יוס צעיר יותר, והדרישות לסנטר שלישי ביורוליג עבור מכבי, ומול רוב הקבוצות, הן לא משמעותיות. בקופליג הוא יוכל לשחק הרבה בעמדה 4 בגלל החוק הרוסי ולתת שילוב של אתלטיות, יכולת חסימה וגובה(עם הסנטר שיהיה) שלא היה למכבי כמה שנים.
שחף

Re: 7 זרים או 6 זרים ו-5 ישראלים(ת'יוס או ג'יימס)?

הודעהעל ידי קובי » 05 יולי 2012, 23:04

שחף, אני חושב שהכותרת קצת "מרמה" ולא משקפת את המציאות לחלוטין. לא מאמין שמכבי "תפקיר" את עצמה עם 4 ישראלים בכל מקרה, בשל החוק הרוסי.

אפרט את הראייה שלי לגבי העניין של 7 זרים או 6 + תיוס:

1) ג'יימס > תיוס - ג'יימס בעיניי, ללא ספק, שחקן טוב מתיוס. אני חושב שהאפסייד שלו גדול מזה של תיוס ושהוא יוכל להצליח, במידה כזו או אחרת, גם ברמות הגבוהות. כבק-אפ סנטר, אני חושב שהוא יוכל להיות נפלא ואפילו מושלם למכבי.
בקופליאדה ג'יימס הוא סוג של מפלצת, חוסם כל מה שזז ומהווה גם פקטור התקפי דיי טוב בליגת הגמדים שלנו.

2) החוק הרוסי - בקיץ האחרון הוחלט על "מתווה שמיר". לכל מי שלא שמע - כל קבוצה תהיה רשאית לרשום ארבעה זרים, או חמישה + חוק רוסי (2 ישראלים בזמן נתון על המגרש).
כמובן שמכבי, המכוונת לשיתוף של שישה זרים לפחות ובהתחשבות בשוק השחקנים הישראלי האפרורי והמדשדש, אין סיבה אמיתית לבחור באפשרות ארבעת הזרים.
על כן, מכבי, כמובן, תעדיף לשמור על יציבות הסגל עד כמה שתוכל. בוודאי ש"לשים בצד" בכל שבוע 2 זרים הוא מצב לא בריא לקבוצה, ע"ע העונה האחרונה, מקרה פאפאלוקאס, מאלט ושות'.
אסור להמעיט בעניין הזה שלטעמי יש לו גם השלכות חברתיות.

3) תקציב סגל הקבוצה - שכרו של ג'יימס הוא גבוה משל תיוס, על אף שהאחרון ישראלי. בעניין השכר, ראוי לציין את העובדה ששכרו של ג'יימס יגדל העונה, בשל העובדה שהוא נמצא מעל ל-3 שנים בארץ ולכן חישוב השכר + מס עבורו יגדל ויצא מתקציב השחקנים באופן ישיר.
לתפיסתי ואני חוזר על המנטרה הזו מאז שאני נמצא בפורום הזה - מכבי, במצבה הכלכלי הנוכחי וע"מ להתחרות עם המועדונים העשירים יותר, חייבת להשקיע את מירב התקציב בשחקנים זרים מרכזיים, בדגש על בנייה קצרה ואיכותית ולא רוחבית ואיכותית פחות.
הסגלים הארוכים היו לנו לרועץ, בעיקר בעונת אפי-פיני ורכבת הזרים הבלתי נגמרת.
אני חושב שמכבי חייבת לרכז את מירב תקציב השחקנים ב-4-5 זרים לכל היותר ואת שאר התקציב לעוד 5-6 ישראלים ותו לא. מצב שכזה יאפשר לה להביא שחקנים זרים מדרג גבוה יותר.

בשל מסקנות 2 + 3, הייתי מעדיף סגל של 6 זרים ו-5 ישראלים, כדלקמן:
1-2: היקמן, גארד זר, הלפרין, לאנדסברג
3: סמית', פניני
4: מדלי, אליהו, תיוס
5: שרמאדיני, סנטר זר

סה"כ, סגל מאוזן, עם 4 גארדים, 2 סמולים ו-5 שחקני פנים. לחוק הרוסי - 5 ישראלים היכולים להתפזר על עמדות 1-5.

המשמעות היא, כפי שניתן לראות, ויתור על שון ג'יימס.
אני באופן אישי חושב שג'יימס הוא שחקן נהדר ולא רק לקופליג. אני חושב שיש לו פוטנציאל להצליח גם ברמות הגבוהות ביותר והוא גם הצליח לעשות זאת כהבלחות בעונת היורוליג הראשונה שלו השנה.
יחד עם זאת, לצערי, למכבי אין את הפריבילגיה להחזיק אותו, גם בשל תקציב השחקנים המוגבל יחסית וגם בשל מגבלת החוק הרוסי בליגה הישראלית.
עדיף יהיה ללכת עם סגל יציב יותר לליגה, בה ינוח בכל שבוע זר אחד בלבד (ורצוי שתהיה רוטציה מאוזנת בעניין) וגם להשקיע את שארית התקציב ב-3 השחקנים שנותרו להחתים, בעדיפות כספית לסדר הזה: רכז זר, סנטר זר ותיוס.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי שחף » 05 יולי 2012, 23:13

עוד הערה לגבי הפוטנציאל של שון ג'יימס: ג'יימס יחגוג 29 בשנה הקרובה. למי שמפנטז שהוא יעלה מסה או משהו כזה צפויה אכזבה די רצינית. אני חושב שעם ג'יימס ראינו שגם שחקן שעיקר האימפקט ההגנתי שלו זה חסימות צריך סוג של מסה ברמות האלה. זה השחקן ואלה הפלוסים והמינוסים שלו. ת'יוס יכול להשתפר, גם אם לא יהפוך למייסיאו באסטון(והוא לא).
שחף

הודעהעל ידי קובי » 05 יולי 2012, 23:23

כשאני השתמשתי במילה פוטנציאל, בהקשר לג'יימס, בפוסט האחרון, התכוונתי בעיקר לתרומה אותה הוא יוכל לנפק ביותר דקות משחק.
בסה"כ, ג'יימס נקבר השנה במעמקי הספסל לאורך רוב העונה, עד שסופו הפסיק לשחק ואז הוא התקדם וקיבל יותר דקות יורוליג ובמקביל בקופליג הוא צבר בטחון ושותף הרבה יותר, גם ע"ח הנדריקס שדעך לקראת סוף העונה.

אני מסכים איתך לגבי העניין של אי היכולת לשנות באופן מהותי את הנתונים הקיימים בג'יימס, לטוב ולרע. יחד עם זאת, אני חושב שריבוי דקות שלו מהעמדה הנוכחית, בתוספת להמשכיות לעונה שנייה בקבוצה, יכולה להפוך אותו לבק-אפ סנטר באמת נפלא.

אבל שוב... תקציב שחקנים וחוק רוסי עולים במקרה הזה על הרצון להשקעה בג'יימס, בעיניי.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי שחף » 05 יולי 2012, 23:38

אגב, ג'יימס הוא ביזבוז משווע של נתונים פיזיים. הסטנדינג ריץ' שלו, לדוגמא, כמעט זהה ל...דוויט האוורד(3'9 לעומת 3.5'9). מוטת הידיים שלו בשילוב עם הטיימינג לחסימות יכלו להפוך אותו לפאוור מחליף ב-NBA לו היה עולה במשקל בצורה משמעותית. אולי אפילו לסנטר.
שחף

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 05 יולי 2012, 23:50

אכן שאלה מעניינת (ויופי של סיכום שחף!).
בגדול, קובי כתב כאן בדיוק את מה שאני חושב.
אני גם מאוד אוהב את ג'יימס והייתי שמח מאוד לראותו ממשיך כאן לעונה נוספת, אבל השיקולים והנסיבות מובילים לכך שלמכבי יהיה כדאי יותר ללכת עם טיוס.
טיוס יעזור למכבי להתמודד טוב יותר עם החוק הרוסי וגם יחסוך למכבי כסף.

בנוגע לכך שג'יימס שחקן טוב יותר מטיוס (ואין ספק שזה נכון), צריכים לזכור שאנחנו בסה"כ מדברים כאן על עמדת הגבוה החמישי ועל השחקן העשירי או האחד-עשרה ברוטציה. על שחקן כזה לא צריכים להוציא יותר מדי כסף וגם ממש לא צריכים שהוא יהיה שחקן טוב מדי. שחקן כמו טיוס בהחלט יכול להתאים לתפקיד ולא צריכים לדרוש יותר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קובי » 05 יולי 2012, 23:53

מה שאהבתי זה ששחף רשם ת'יוס, חביב טיוס ואני תיוס. מעניין אם יהיו גרסאות נוספות לשם (:
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי drorshra » 06 יולי 2012, 05:19

האמת שלדעתי לא צריך להחתים אף אחד מהם.
בשביל 5 דקות ממוצע ביורוליג וכמה משחקים בליגה חבל לבזבז כסף שאין.
קו קדמי של מדלי אליהו שרמאנדיני וסנטר זר נוסף הוא מספיק.

עדיף להשתמש ב כסף הזה בשביל שתי הזרים שעדיין חסר (סנטר ורכז).
drorshra

הודעהעל ידי Dperk » 06 יולי 2012, 05:49

לדעתי - ט'יוס. ג'יימס שחקן יותר טוב ואפילו הרבה יותר טוב, אבל שני זרים על אזרחי בכל משחק ליגה זה לא בריא לקבוצה, השכר של ג'יימס יהיה גבוה יותר, ובעמדת הגבוה החמישי אפשר לעשות פשרות. לליגה שלנו זה באמת לא קריטי אם ט'יוס או ג'יימס ישחקו.
Dperk

הודעהעל ידי jol9 » 06 יולי 2012, 06:47

זאת שאלה לא פשוטה ואפילו מעצבנת (שחף, לא באשמתך).
ג'יימס סיים את העונה כגבוה המוביל והטוב ביותר שלנו, וזה היה כך בערך מתחילת משחקי ההצלבה.

האם הפרס שלו הוא ראוי, זה להיות מודח מהקבוצה?? מצד שני, ג'יימס זה אומר בהכרח 7 זרים, שזה לא מתאים...

אישית אני חושב, שיש סיכוי מסויים, לא גבוה, אבל בכל זאת, שבנושא הגבוה, מכבי תמשיך למשוך זמן, ובסוף תמצא את עצמה עם ג'יימס כסנטר שני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי argof » 06 יולי 2012, 08:36

jol9 כתב:זאת שאלה לא פשוטה ואפילו מעצבנת (שחף, לא באשמתך).
ג'יימס סיים את העונה כגבוה המוביל והטוב ביותר שלנו, וזה היה כך בערך מתחילת משחקי ההצלבה.

האם הפרס שלו הוא ראוי, זה להיות מודח מהקבוצה?? מצד שני, ג'יימס זה אומר בהכרח 7 זרים, שזה לא מתאים...

אישית אני חושב, שיש סיכוי מסויים, לא גבוה, אבל בכל זאת, שבנושא הגבוה, מכבי תמשיך למשוך זמן, ובסוף תמצא את עצמה עם ג'יימס כסנטר שני.

סיכוי רב שאתה צודק, ולבסוף ג'יימס ות'יוס יהיו שניהם בקבוצה, וישלימו את הקו הקדמי.
אם זה יפנה כסף לרכז ברמה הגבוהה, זה גם שווה את המחיר.
בכל מקרה, ת'יוס כמעט הכרחי לאור מגבלות החוק הרוסי, אא"כ זלמנסון צפוי להפוך לשחקן רוטציה בליגה.
argof

הודעהעל ידי שחף » 06 יולי 2012, 08:58

בלאט יקח לדעתי את הרגליים שלו וילך הרבה לפני ששון ג'יימס יהיה הסנטר המחליף של מכבי. זה רעיון מזעזע, ואחת הקווים הקדמיים הכי חלשים פיזית שנראו במכבי בעשור האחרון אולי. אני מקווה שמשפחת פדרמן לא חושבת בכיוון.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 06 יולי 2012, 09:03

שחף כתב:

בלאט יקח לדעתי את הרגליים שלו וילך הרבה לפני ששון ג'יימס יהיה הסנטר המחליף של מכבי. זה רעיון מזעזע, ואחת הקווים הקדמיים הכי חלשים פיזית שנראו במכבי בעשור האחרון אולי. אני מקווה שמשפחת פדרמן לא חושבת בכיוון.

בלאט לא יילך. הוא קיבל עכשיו 3 שחקנים טובים שהוא כנראה רצה מאוד, ככה שיותר לא תשמע ממנו כלום.
נחכה ונראה, עוד לא נשאר הרבה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 06 יולי 2012, 09:04

זה לא יקרה. להגיד שבלאט קיבל את מה שהוא רצה עם שני שחקנים משלימים וקנר מדלי זה בדיחה. בלאט זה לא ספאחיה או אפי ואני מניח שהאולטימטום שלו העיר כמה חבר'ה בהנהלה שהתעוררו משנת החורף הזחוחה שלהם(*שיעול דני פדרמן *שיעול)
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 06 יולי 2012, 09:10

שחף כתב:זה לא יקרה. להגיד שבלאט קיבל את מה שהוא רצה עם שני שחקנים משלימים וקנר מדלי זה בדיחה. בלאט זה לא ספאחיה או אפי ואני מניח שהאולטימטום שלו העיר כמה חבר'ה בהנהלה שהתעוררו משנת החורף הזחוחה שלהם(*שיעול דני פדרמן *שיעול)

בוא נראה מה ייסגר עם מאריץ', וויוקאס ופרוביץ'. אם שלושתם יחתמו במקום אחר, אז יש מצב שזה יקרה.
האמת נראה כבר יותר מהר, אם טיוס יחתום וג'יימס לא ישוחרר, אז זה מה שיהיה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 06 יולי 2012, 09:15

אני אהמר שאחד מהשלושה שהזכרת ילבש צהוב. וויוקאס מחוץ לפאו לדעתי אחרי שסופו חתם שם, פרוביץ' יכול מאוד להנות תחת בלאט ומאריץ' צריך שיקום אחרי שנתיים של ספסל.
שחף

הודעהעל ידי NY boy » 06 יולי 2012, 12:47

אני חושב שהשיקול העיקרי בכלל צריך להיות עניין של פציעות, משהו שלא מייחסים לו כל כך הרבה חשיבות פה. צריך לזכור שאת עמדה 4 בקבוצה השנה ימלאו קנר מדלי (שלא יכול לשחק 5 בשום צורה) וליאור אליהו (שגם לא יכול לשחק 5). זאת אומרת שארמדיני והגבוה הנוסף שיחתמו בלבד יכולים לשחק בעמדה 5. בכל מקרה של פציעה, אפילו כזאת רגעית (כמו שהיה לשארמדיני שנה שעברה) שאחד הגבוהים מפסיד חודש-חודשיים, במיוחד עם זה שחקנים שהם נוטים לפציעות כמו מאריץ' או שארמדיני כזה, שהיו להם פציעות בעבר, אז הקבוצה תתקע עם גבוה אחד בלבד!!! בלי שום אפשרות מהספסל לשחקן שישחק 5. מי שחושב שטיוס (שחקן בינוני בקופליג סה"כ) יוכל למלא את החלק הזה אפילו בצורה חסרה שוגה באשליות.

קבוצת יורוליג מובילה לא יכולה לאפשר לעצמה מקום ל"פציעות" שיחסלו עונה, צריך להיות מוכנים לדברים האלה. פציעה כזאת יכולה להיות ההבדל בין עלייה לטופ 8 או לפיינל פור וכו'. מישהו באמת רוצה לקחת את הצ'אנס שבאמצע הטופ 16 אחד הגבוהים יפצע ונצטרך לשחק עם טיוס בסנטר 20 דקות במשחק? או יותר גרוע אליהו?
NY boy

הודעהעל ידי שחף » 06 יולי 2012, 12:53

jol9 כתב:
שחף כתב:זה לא יקרה. להגיד שבלאט קיבל את מה שהוא רצה עם שני שחקנים משלימים וקנר מדלי זה בדיחה. בלאט זה לא ספאחיה או אפי ואני מניח שהאולטימטום שלו העיר כמה חבר'ה בהנהלה שהתעוררו משנת החורף הזחוחה שלהם(*שיעול דני פדרמן *שיעול)

בוא נראה מה ייסגר עם מאריץ', וויוקאס ופרוביץ'. אם שלושתם יחתמו במקום אחר, אז יש מצב שזה יקרה.
האמת נראה כבר יותר מהר, אם טיוס יחתום וג'יימס לא ישוחרר, אז זה מה שיהיה.

קיבלת תשובה מבלאט בהנחה שהפדרמרנים לא יחזלשו לו את זה
שחף

הודעהעל ידי קובי » 06 יולי 2012, 14:07

איזה אולטימטום, תעשה לי טובה...

אנשים פה אשכרה חושבים שבלאט משחק פה בהתנדבות, או בשביל האידאולוגיה. צאו מהסרט.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי מתAMסרת » 06 יולי 2012, 16:55

אני בדיעה של קובי וחביב.
מאד הייתי רוצה לראות את ג'יימס ממשיך. גם נראה לי שבשנה השניה שלו במכבי בלאט היה יכול להוציא ממנו הרבה יותר ( כי פוטנציאל יש לו.. ולא ראינו ממנו מספיק השנה).
אבל בגלל החוק הרוסי מכבי תביא כנראה את ת'יוס ותשחרר את ג'יימס.
אצלנו בליגה ת'יוס יכול לשחק גם כ-5 . חוצמיזה נק' האור העיקרית ממהלך כזה - חסכון של כסף שיכול ללכת לשתי העמדות הבכירות שאותן נשאר לאייש.
מתAMסרת

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עידן ו־33 אורחים