לכל מי שזקוק לפרוזאק או: הסתכלות אובייקטיבית על הקיץ עד כה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

לכל מי שזקוק לפרוזאק או: הסתכלות אובייקטיבית על הקיץ עד כה

הודעהעל ידי שחף » 12 יולי 2012, 21:11

בימים האחרונים מפלס הפאניקה עלה שוב. האמת, ללא כל קשר לעזיבה של שחקן זה או אחר. השיא כמובן היה בתגובות על העובדה שאלכס ת'יוס, פורוורד בינוני להחריד שעשה מספרים נחמדים בליגה שלנו, בחר לשחק בקאנטו על חשבון חוזה נמוך יותר במכבי ובתגובות על המועמדות לכאורה של ג'רמי פארגו(לדעתי לא היו דברים מעולם וגלדסטון שוב אכל אותה) או על זה שג'ורדן פארמר קיבל חוזה של 3.5 מיליון דולר באפס אנדולו, ולכן החלטתי לעשות סדר במה שקרה עד כה.

רשימת העוזבים:
סופו- סופו עזב את מכבי מסיבות מקצועיות לחלוטין. לאף אחד אין שמץ כיצד יחזור מהפציעה שלו, ולבלאט נמאס לתפקד על תקן הבייביסטר שלו, תפקיד שאותו מילא נאמנה במשך שנתיים. מכבי בחרה שלא לממש עליו את האופציה, ורוב התגובות בסך הכל תמכו לחלוטין אחרי החצי עונה המזעזע של סופו שבו הוא העמיד ממוצעים יניב גריניים.

דייויד בלו- על העובדה שבלו שוקל לפרוש\לעשות הפסקה ידענו כבר באמצע העונה. תרומתו למכבי בשנים האחרונות ידועה- יד קטלנית מבחוץ, יכולת גבוהה במאני טיים, הגנה משופרת ויכולת לשחק בשתי עמדות הפורוורד. סך הכל העזיבה שלו היא בהחלט מכה בכנף, אבל אסור לשכוח את הירידה המסויימת של בלו העונה. אחוזי קליעה נמוכים יותר ביורוליג(37.5% לעומת 43.2% אשתקד), כמות השלשות שלו ירדה(41 לעומת 27) וכהרגלו היו גם משחקים שבהן הוא לא מצא את היד, ובמקרה שלו מדובר בשחקן הרבה פחות אפקטיבי כשזה קורה, כשבצד השני בלו אומנם הראה מאמץ והשקעה גבוהים אבל עדיין מדובר בשחקן שלוקח מעט מאוד ריבאונדים(2.5) וסיים את העונה האחרונה עם 0 עגול בטור החסימות. אין ספק שמכבי הייתה מעדיפה שהיה נשאר וייתכן שגם אנחנו(ישראלי והיה מפנה סכומים מסויימים של כסף לשתי עמדות של השחקנים שטרם הוחתמו) אבל מדובר במכה בכנף ובטח לא משהו שימוטט את מכבי מקצועית.

ריצ'ארד הנדריקס- על הנדריקס מעולם לא היה פה קונזוס אני מניח. חלק(כמוני) האמינו שמכבי עושה טעות שהיא שוקלת לתת לו חוזה יקר יחסית שישאיר אותו כסנטר ראשון, בגלל הבעיות המובנות שלו(גובה, משחק עם הגב לסל) והעובדה שמדובר בפוטנציאל מוגבל בסופו של דבר. אחרים האמינו אחרת. גם במכבי התחבטו ו-וויתרו בסוף, כנראה גם בגלל נושא הפציעה בכתף. טעות לדעתי לא נעשתה פה, אבל כמובן שלא מעט תלוי בזהות המחליף.

קית' לאנגפורד- היחיד נראה לי שכן היה קונצנזוס כמעט מוחלט לדעתי שהוא צריך להישאר. ועדיין, האם מישהו חושב פה שמכבי הייתה צריכה להשוות את ההצעה של מילאנו? אני מאוד אוהב את לאנגפורד ואת יכולות הסקורינג שלו, אבל סכומים שהרבה מעבר למיליון דולר מכבי שילמה בדרך כלל לשחקנים שהיו קצת מעבר לסקוררים מוכשרים- וויצ'יץ', פארקר, נייט האפמן נדמה לי, ולצערנו גם ארויו(במקרה שלו האשמה בחלקה נופלת על הצוות המסייע שלו). מישהו חושב שבתקציב של מכבי לאנגפורד אמור לקבל 1.8 מיליון דולר? אין ספק שהעזיבה שלו משאירה חור גדול יותר מאשר האחרים, בעיקר כי מעט מאוד גארדים באירופה הם סקוררים ברמתו, ועדיין, לא מדובר פה על אנתוני פארקר, מקדונלד או שאראס שהיו באמת בטופ של הטופ אירופה כשעזבו(מקדונלד אולי פחות).

פאפאלוקס- לא חושב שיש אחד שחשב שהוא צריך להישאר, ונראה לי שמאמצע העונה היה ברור שהוא ובלאט זה לא זה. הלאה.

אוחיון- אני מניח שהרוב פה לא רוצים לראות אותו נשאר אחרי היחס שלו למכבי. נראה לי שגם זה סוג של קונצנזוס.נתן סדרה מדהימה מול פאנאתנייקוס והיה טוב בפיינל פור של הקופליג, אבל נראה שעיקר ההשפעה של העזיבה שלו קשור לעובדת היותו שחקן ישראלי בסופו של דבר.

בורשטיין- הקפטן ששיחק הכי פחות כנראה בצוותא עם גור שלף. הרוויח סכומים מוגזמים לתרומתו המקצועית(וגם הלא מקצועית, עם כל הכבוד). איבד הזדמנות לקנות את עולמו מול פאו. שחקן טיפה לא כל כך מוערך אבל שוב, מבחינת התרומה המקצועית קרוב מאוד למה שעשה גור שלף בעונה האחרונה שלו במכבי.

מצטרפים:

שרמדיני- הרוב פה מאמין שהגרוזיני, גם אם לא יהיה סנטר העל הבא של היורוליג, יכול להיות שחקן רוטציה יעיל מאוד, והשילוב בין הגובה שלו, לטכניקה סבירה ומוביליות יכול להפוך אותו לשחקן יעיל. לא סנטר ראשון בכל אופן, אבל כזה, למעשה, טרם הגיע עד כה. החתמה טובה סך הכל.

היקמן- קשה לי מאוד לשפוט את ההחתמה הזאת כרגע בלי שנדע מי יחבור אליו לקו האחורי בסופו של דבר ובאופן כללי קשה לדעת מה ייתן. אין ספק שמדובר פה בהימור שיכול ללכת לשני הכיוונים. מצד אחד שחקן בן 27 שטרם שיחק ביורוליג ונתן עונה אחת טובה סך הכל בליגה האיטלקית, מצד שני אתלט טוב עם יכולות חדירה וקליעה מבחוץ, אם כי אלו לא כל כך הוכחו ברמת יורוליג, כמובן. כישלון גדול או הצלחה גדולה.

מדלי- למעט סימן שאלה מסויים גבי היכולת שלו ביורוליג(טרם שיחק שם), מדלי הוגדר ע''י לא מעט גולשים פה כפייבוריט שלהם, כולל אחד שטען שאין סיכוי שהוא ישחק במכבי בגלל האיכויות שלו. אז מדלי פה, ולפחות בכל מה שקשור לגיוון ולריבאונד אמור להוות שידרוג על דייויד בלו. הקליעה מבחוץ הרבה פחות יציבה ומאיימת, אבל ייתכן שלפחות בעמדה הזו מכבי שידרגה את עצמה בהשוואה לאשתקד.

לאנדסברג- גארד בשיא הקריירה מחליף גארד בסוף הקריירה(בורשטיין). סביר לחלוטין.

אם נסכם- עד כה, 7 שחקנים עזבו את הקבוצה, רובם המוחלט שחקנים שהקבוצה לא הייתה מעוניינת להמשיך איתם( פאפאס, סופו, הנדריקס, בורשטיין), שניים שכן(לאנגפורד ובלו) ועוד אחד שדפק ברז רציני(אוחיון). סביר לחלוטין. אני בהחלט לא חושב שההנלה נקייה מביקורת, אבל לפני שקוברים אתת העונה הקרובה בואו נראה את שתי ההחתמות האחרונות שכנראה יקבעו לאן הקבוצה תלך בעונה הקרובה.
שחף

Re: לכל מי שזקוק לפרוזאק או: הסתכלות אובייקטיבית על הקיץ עד

הודעהעל ידי felix_r » 12 יולי 2012, 21:35

למרות שאני לא ממש מסכים אם הנתוח שלך לגבי סופו (לא היו איתו בעיות, היתה לו פציעה שדרשה ניתוח והעדרות של חודש בערך, והצוות המקצועי החליט לא לאשר לו לבצע את הנתוח באמצע העונה, החלטה שהתבררה כטעות גדולה), אוחיון (לדעתי היה פה פוטנציאל גדול להפוך לאחד הפוינטגארדים הטובים ביורוליג. אבידה גדולה) ובלו (לדעתי, שחקן שולי, שעשה לא פחות נזק מתועלת בגלל תרומה אפסית בכל האספקטים חוץ משלשות), זה לא העניין. גם השחקנים החדשים שהוחתמו הם לא העניין.

מה שכן גורם לאוהדים להכנס לדיכאון, זה שני דברים:

א) הפיכתה של מכבי לסוג של לובליאנה או פרטיזן, שלא מסוגלת להחזיק אף שחקן שהוכיח משהו ברמת יורוליג. אפילו יותר גרוע. פרטיזן לפחות עושה כסף ממכירת שחקנים. מכבי סתם באבדת אותם בצורה מטומטמת.

ב) סירוב מוחלט של ההנהלה להחתים שחקנים מוכחים ברמת היורוליג. ואני לא דורש להחתים את חמשת המצטיינים של היורוליג העונה. אבל חייבים מישהו ברמה גבוהה. לפחות שחקן אחד או שנים. כי אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות רק עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שמואל1 » 12 יולי 2012, 21:46

felix_r כתב:למרות שאני לא ממש מסכים אם הנתוח שלך לגבי סופו (לא היו איתו בעיות, היתה לו פציעה שדרשה ניתוח והעדרות של חודש בערך, והצוות המקצועי החליט לא לאשר לו לבצע את הנתוח באמצע העונה, החלטה שהתבררה כטעות גדולה), אוחיון (לדעתי היה פה פוטנציאל גדול להפוך לאחד הפוינטגארדים הטובים ביורוליג. אבידה גדולה) ובלו (לדעתי, שחקן שולי, שעשה לא פחות נזק מתועלת בגלל תרומה אפסית בכל האספקטים חוץ משלשות), זה לא העניין. גם השחקנים החדשים שהוחתמו הם לא העניין.

א) הפיכתה של מכבי לסוג של לובליאנה או פרטיזן, שלא מסוגלת להחזיק אף שחקן שהוכיח משהו ברמת יורוליג. אפילו יותר גרוע. פרטיזן לפחות עושה כסף ממכירת שחקנים. מכבי סתם באבדת אותם בצורה מטומטמת.

ב) סירוב מוחלט של ההנהלה להחתים שחקנים מוכחים ברמת היורוליג. ואני לא דורש להחתים את חמשת המצטיינים של היורוליג העונה. אבל חייבים מישהו ברמה גבוהה. לפחות שחקן אחד או שנים. כי אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות רק עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג.

פליקס, ללא ספק מהאמירות היותר הזויות שלך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 12 יולי 2012, 21:49

felix_r כתב:למרות שאני לא ממש מסכים אם הנתוח שלך לגבי סופו (לא היו איתו בעיות, היתה לו פציעה שדרשה ניתוח והעדרות של חודש בערך, והצוות המקצועי החליט לא לאשר לו לבצע את הנתוח באמצע העונה, החלטה שהתבררה כטעות גדולה), אוחיון (לדעתי היה פה פוטנציאל גדול להפוך לאחד הפוינטגארדים הטובים ביורוליג. אבידה גדולה) ובלו (לדעתי, שחקן שולי, שעשה לא פחות נזק מתועלת בגלל תרומה אפסית בכל האספקטים חוץ משלשות), זה לא העניין. גם השחקנים החדשים שהוחתמו הם לא העניין.

את זה אנחנו לא יודעים, לפחות לא עד שנראה את שתי ההחתמות האחרונות. וכאן אולי הבעיה של האנשים פה. משתמש כלשהו בתפוז מפליץ שם וכולם בטוחים שהוא הגארד\סנטר הבא של מכבי.

אני בכלל חושב שאנשים פה צריכים להרגיע. פאקינג אלכס ת'יוס גרר מבול של תגובות מבואסות, כאילו הווארד החליט לא להגיע.
שחף

הודעהעל ידי yiffy » 12 יולי 2012, 21:53

אני חושב שלנגפורד היה השחקן היחיד המוכח ברמת יורוליג שלא הוחתם 19 שנה אחרי שיאו (בראון, פאפאלוקאס) או כשהקריירה שלו הייתה בדרך לאבדון (סופו - יצא סביר בסוף). גם במקרה שלו זה הגיע אחרי פציעה ולא הרבה רצו לקחת איתו את הסיכון.

בסופו של יום הפנמתי בכיתה י' (אני היום שנה ב' באוניברסיטה) שמכבי לא מחתימה כוכבי יורוליג. מקסימום כוכבי יול"ב קאפ, וגם אז זה רק אם איכשהו הם הצליחו לעשות להם עיניים אי שם בחודש מרץ. אני מסוגל לחיות עם זה כל עוד היא באמת מבצעת החתמות רציניות (מדלי, שרמנדיני) או הולכת על הימורים זולים אך עם פוטנציאל משמעותי (היקמן).

ההתנהלות הביזיונית של מכבי לטעמי היא לא בגזרת הרכש, אלא בעזיבות. אני משוכנע שכל הסיפור עם יוגב היה יכול להימנע עם קצת יותר סבלנות וטיפ טיפה פחות קמצנות מצד פדרמן (ואני מ-מ-ש לא בצד של יוגב). גם קרבות החפירות עם לנדפורד והנדריקס יכלו להיגמר אחרת. על בורשטיין אני בכלל מרחם. לא רבים שמים לב שמכבי כבר מדקלמת מסוף השנה שעברה "בורשטיין נחוש לפרוש" למרות שהוא מעולם לא אמר דבר כזה בתקשורת. אם אני הייתי קפטן קבוצה בן 30+ והייתי שומע כל שנייה ברדיו שהקבוצה טוענת שאני נחוש לפרוש, הייתי רוצה לשבור משהו.

מכבי בקיץ האחרון שמה את הגושפנקא הסופית על מות תקופת "שחקנים רוצים לשחק במכבי". אין. לא קיימת יותר החיה הזאת. במקום קבוצה מחבקת ותומכת, היא בעיקר נראית כמו קבוצה שלא מתגמלת כשרונות צעירים שעושים קפיצת מדרגה, שלא זזה מילימטר במו"מ עם שחקנים איכותיים ומבוקשים שנתנו עונה טובה במדיה, שמפרישה בכל הכוח סמלים שלה. אוי לבושה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 12 יולי 2012, 22:03

כל הסיפור על "שחקנים רוצים לשחק במכבי" הוא בעיני קישקוש גמור לרומנטיקנים. בזמנו אגב היה טיעון שבזכות מוני פנאן ז''ל או משהו כזה שחקנים נשארים פה ולא הולכים לכסף הגדול. במציאות, וויצ'יץ' ופארקר הם כנראה היחידים בתולדות המועדון שוויתרו על הצעות משמעותיות כדי להישאר במכבי, ומדובר על שחקנים עם אופי יוצא דופן. השאר לא הרוויחו סכומים נמוכים מערך השוק שלהם ומי שלא הוצע לו סכום כזה עזב. אני לא חושב שמכבי יכלה לעשות יותר עם לאנגפורד. לו היו משווים את ההצעה של מילאנו כנראה שהיה נשאר, אבל כנראה היינו נשארים עם סכום נמוך בצורה משמעותית של כסף להחתמות אחרות ויכול להיות שת'יוס כן היה מגיע, אבל כחיזוק בעמדה 4. אני לא חושב שלאנגפורד הוא שחקן שמכבי צריכה לתת לו סכום כזה(1.8 מיליון, לא האופציה שנוצלה ע''י מכבי).

בנושא טל בורשטיין, אני אשמח לקרוא הודעה משתפכת אחת עליו אחרי שיפרוש. הוא אומנם שיחק המון שנים בקבוצה, אבל גם יניב גרין שיחק 6 כאלה. הקהל די פיתח אמביוולנטיות כלפיו, עם כל השנים ששיחק במכבי. לא זכור לי לדוגמא ששמעתי שיר של האוהדים עליו. להגדיר אותו כסמל יהיה דומה קצת ללהגדיר את גור שלף כסמל, למרות שטל באמת נתן הרבה יותר למכבי. בשנים האחרונות היה קשה לראות אותו.

לגבי אוחיון, לא זכור לי שאליהו לדוגמא, או פניני, ביקשו לפתוח את החוזה שלהם אחרי עונה אחת. להבדיל, מכבי לא הצליחה להוריד באגורה את הכסף שגרין קיבל פה בשש השנים חסרות התועלת שלו בקבוצה.
שחף

הודעהעל ידי מתAMסרת » 12 יולי 2012, 22:36

שחף, סחתיין על ההשקעה בתמונת המצב.

הפסימיות שלי נובעת באמת פחות מהחתמה או עזיבה של שחקן כזה או אחר, ויותר נוגעת בהתנהלות שעושה רושם שהיא פחות מקצועית ורצינית ממה שהיינו מצפים שתהיה.

1. למה יש לי תחושה שאם היינו מקבלים בהגרלה בית קשה יותר מכבי הייתה משקיעה יותר בהחתמות איכותיות ? האם זה מתאים למועדון שמכוון כל שנה לפיינל פור ?

2. ההתנהלות עם אוחיון לא הייתה צריכה להגיע לאן שהגיעה. בתחילת הקיץ גם אוחיון וגם מכבי רצו להמשיך יחד. בהתנהלות מקצועית היו צריכים להגיע להסכמות ולא להגרר לכזה סיפור.

3. למה צריך לנהל מו"מ עם ת'יוס במשך חודשיים ? ברור לגמרי שמכבי לא חושבת שהוא שווה לה יותר מ- 130 אלף, וברור שאם מכבי הייתה רוצה, הוא היה במכבי. איך מפה זה מגיע למצב שבתקשורת מדווחים שמכבי לא מצליחה להחתים אפילו את ת'יוס ???

4. מה פתאם מכבי פונה לפארגו (אחרי כל מה שקרה) ? זה משדר פאניקה, ויותר מזה - מלמד (לפחות בעיניי) על סוג של איבוד דרך !

5. עם מאריץ מדברים כבר יותר מחודשיים (מי ישמע - עילוי בעונה האחרונה). אז כן, הוא יכול לעזור לנו, אבל כנראה שהוא לא מאד רוצה להיות כאן. אם הוא היה אומר למכבי אני רוצה נ.ב.א אבל אם לא ילך רואה את עצמי במכבי, אז אוקיי. אבל יש לי תחושה שהוא לא ממש אמר את זה. למה הוא עדיין מועמד מוביל אחרי חודשיים של מו"מ ?

6. למכבי נשארו 2 החתמות מרכזיות. לדברי בלאט - גארד וסנטר בכירים. למה נדמה לנו שהולכים לקבל פה גארד מליגת הקיץ ? זה נקרא גארד בכיר ומוכח ?

7. הלפרין כבר שנתיים רוצה לבוא למכבי ומכבי רוצה אותו. בעיות המס היו ידועות כמו שהם ידועות היום. בהתנהלות מקצועית הנושא הזה כבר היה מטופל ונסגר מכל הקצוות לכאן או לכאן. בינתיים, זה לגמרי פתוח, ובמציבת הגארדים הנוכחית הלפרין נתפס על ידנו כרגע כעוגן. רק שלא בטוח שהוא בכלל יהיה כאן.

לאור כל הסעיפים האלה, יש לי תחושה שההתנהלות לא רצינית ולא מקצועית דיה.
מה מכבי מנסה לעשות ? מה היא רוצה להשיג ? למה ההתנהלות כל כך מסורבלת ?
ולמה יש כל כך הרבה סימני שאלה ???
מתAMסרת

הודעהעל ידי jol9 » 12 יולי 2012, 22:37

כמה דברים:
1 - שחף, כבוד שוב פעם על פוסט יפה ומסודר. כיף לקרוא. (מתאים לך להיות מהנדס... :-))

2 - אני מסכים עם יפתח לגבי עניין העזיבות, רק בהרחבה יותר. ההתנהלות של מכבי היא כאילו, שהיא נהנית כל שנה לבנות את עצמה מחדש. כמו שחביב אומר, שינויים זאת לא מילה גסה,
אבל אפילו הוא מסכים, ששחקנים טובים צריך לנסות להשאיר (גם אם זה לא ליותר משלוש שנים). כאן יש תחושה שמדובר במשחק GM אבל עם קבוצה אמיתית, ושל שחקנים לא כ"כ מוכשרים.
לא יכול להיות שמקבוצה שמגיעה לגמר היורוליג, נשאר לבסוף שחקן אחד או שניים, וכל זה בהפרש של שני קיצים. נכון שלכל עזיבה, או כמעט לכל עזיבה, אפשר למצוא
תירוץ משכנע, אבל עדיין, זה לא מספיק משכנע.

3 - תאורטית, המצב עוד יכול להשתנות. נחיתה רכה של טיסת אמריקן קונטיננטל עם הנוסע בו מקאלב או קרלוס ארויו, או של טיסת ג'אט איירווייס עם קוסטה פרוביץ' או סטנקו באראץ' on board, יכולות
לשנות את התמונה מקצה אל קצה. אבל לטעמי זה לא מאוד סביר.

4 - "שחקנים רוצים לשחק במכבי"... נכון, שחף, זאת באמת סיסמה שחוקה, אבל בכל זאת במכבי יש משהו, שצריך למשוך את השחקנים להגיע אליה, גם תמורת, פחות כסף (בגבול הסביר
כמובן). ראשית, ישראל היא מדינה ידידותית לאמריקאים. שנית, מכבי היא קבוצת טופ יורוליג, שנותנת במה מרכזית לשחקנים לעשות את הפריצה, ושולחת לא מעט שחקנים לחוזי ענק
בקבוצות אחרות באירופה, וגם לNBA. שלישית, את מכבי מאמן דייויד בלאט, שהוא אחד משלושת-ארבעת המאמנים הטובים והמוערכים ביבשת. לבסוף, מכבי זהו מועדון מסודר, שקיים
המון שנים, ויהיה קיים. לחלק מהשחקנים זה בוודאי חשוב לדעת, שהם נכנסים לתוך מערכת יציבה ורצינית, ולא כזאת שפתאום יכולה להלין את שכרם, לפשוט רגל ולהיעלם.
עם כל זה, מכבי מאוד מתקשה להביא לכאן שחקנים טובים ומוכחים במהלך בניית הקבוצה בקיץ.
הנהלת מכבי צריכה למצוא דרך לנצל את היתרונות האחרים של מכבי, ע"פ הכסף שלכאורה חסר לה, אחרת אנחנו נריב על שחקנים עם קובאן ולובליאנה ולא עם ריאל וסיינה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מתAMסרת » 12 יולי 2012, 22:51

בנוסף, מסכימה עם יפתח ויוני על סעיפי העזיבות ו- "השחקנים שרוצים לשחק במכבי" :)
מתAMסרת

הודעהעל ידי yiffy » 13 יולי 2012, 06:04

שחף, שארפ הוא גם לא סמל? זוכר מה היה איתו לפני שנה? הבנאדם התחנן לשחק עוד וכפו עליו פרישה. בלאט אמר בעיתונות שלדעתו הוא יפרוש. בול אותו סיפור כמו בורשטיין.

טל לא "הזדקן בהצלחה" במכבי. הייתה לו פציעה, עזיבה, עונה בינונית בחו"ל וחזרה בינונית עם עוד פציעה. יחד עם זאת, הוא נתן עונות יפות מאוד במכבי ובסופו של יום לא עזב
אותה לטובת חוזים מעט יותר טובים בחו"ל או על מנת להנהיג קבוצת ליגה מקומית כמו שהרבה כוכבים מזדקנים עושים. גם אם הוא לא ההגדרה הקלאסית לסמל, זה ראוי להערכה בעיני.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי gandya » 13 יולי 2012, 08:37

שחף כתב:

את זה אנחנו לא יודעים, לפחות לא עד שנראה את שתי ההחתמות האחרונות. וכאן אולי הבעיה של האנשים פה. משתמש כלשהו בתפוז מפליץ שם וכולם בטוחים שהוא הגארד\סנטר הבא של מכבי.

אני בכלל חושב שאנשים פה צריכים להרגיע. פאקינג אלכס ת'יוס גרר מבול של תגובות מבואסות, כאילו הווארד החליט לא להגיע.

לגבי אלכס טיס, אף אחד(אני מניח), לא חושב שמדובר בשקן ברמה גבוהה, ולא מבכה על כך שהוא לא במכבי, מה כן מעצבן?

הניהול של מכבי מחפיר, אם רוצים להחתים את טיוס(ורצו להחתים כי הציעו חוזה), המינימום זו הצעה הגיונית של 200K, מה שמקבל כאן כל בוגר ליגה, ואם לא רוצים שחקן, אז אין טעם להציעה לו דבר, כל העולם ואשתן ידע שיש לטיוס הצעות כפולות כמעט מקבוצות אחרות, רק ההנהלה המטומטמת של מכבי סגרה עיניים והחליטה להציעה חוזה בדיחה, כן כאשר מצעים לשחקן חוזה הרבה יותר גבוהה, וכולם יודעים זאת, מדובר בחוזה בדיחה(זה נכון פי 1000 עבור שחקן שלא היה כאן עונה קום לכן), כל הצעה כזו, ודחייה מצד שחקנים מצחקים כמו טיוס, מורידה מהמונטין של מכבי. התנהלות בדיחה של המועדון, לא יודע היה אחראי על ניהל את המו"מ מול טיוס, אבל הוא לא חכם בלשון המעטה.
gandya

הודעהעל ידי gandya » 13 יולי 2012, 08:40

yiffy כתב:

אני חושב שלנגפורד היה השחקן היחיד המוכח ברמת יורוליג שלא הוחתם 19 שנה אחרי שיאו (בראון, פאפאלוקאס) או כשהקריירה שלו הייתה בדרך לאבדון (סופו - יצא סביר בסוף). גם במקרה שלו זה הגיע אחרי פציעה ולא הרבה רצו לקחת איתו את הסיכון.

בסופו של יום הפנמתי בכיתה י' (אני היום שנה ב' באוניברסיטה) שמכבי לא מחתימה כוכבי יורוליג. מקסימום כוכבי יול"ב קאפ, וגם אז זה רק אם איכשהו הם הצליחו לעשות להם עיניים אי שם בחודש מרץ. אני מסוגל לחיות עם זה כל עוד היא באמת מבצעת החתמות רציניות (מדלי, שרמנדיני) או הולכת על הימורים זולים אך עם פוטנציאל משמעותי (היקמן).

ההתנהלות הביזיונית של מכבי לטעמי היא לא בגזרת הרכש, אלא בעזיבות. אני משוכנע שכל הסיפור עם יוגב היה יכול להימנע עם קצת יותר סבלנות וטיפ טיפה פחות קמצנות מצד פדרמן (ואני מ-מ-ש לא בצד של יוגב). גם קרבות החפירות עם לנדפורד והנדריקס יכלו להיגמר אחרת. על בורשטיין אני בכלל מרחם. לא רבים שמים לב שמכבי כבר מדקלמת מסוף השנה שעברה "בורשטיין נחוש לפרוש" למרות שהוא מעולם לא אמר דבר כזה בתקשורת. אם אני הייתי קפטן קבוצה בן 30+ והייתי שומע כל שנייה ברדיו שהקבוצה טוענת שאני נחוש לפרוש, הייתי רוצה לשבור משהו.

מכבי בקיץ האחרון שמה את הגושפנקא הסופית על מות תקופת "שחקנים רוצים לשחק במכבי". אין. לא קיימת יותר החיה הזאת. במקום קבוצה מחבקת ותומכת, היא בעיקר נראית כמו קבוצה שלא מתגמלת כשרונות צעירים שעושים קפיצת מדרגה, שלא זזה מילימטר במו"מ עם שחקנים איכותיים ומבוקשים שנתנו עונה טובה במדיה, שמפרישה בכל הכוח סמלים שלה. אוי לבושה.

+1
gandya

הודעהעל ידי חנו'ש » 13 יולי 2012, 08:57

gandya כתב:
שחף כתב:

לגבי אלכס טיס, אף אחד(אני מניח), לא חושב שמדובר בשקן ברמה גבוהה, ולא מבכה על כך שהוא לא במכבי, מה כן מעצבן?

הניהול של מכבי מחפיר, אם רוצים להחתים את טיוס(ורצו להחתים כי הציעו חוזה), המינימום זו הצעה הגיונית של 200K, מה שמקבל כאן כל בוגר ליגה, ואם לא רוצים שחקן, אז אין טעם להציעה לו דבר, כל העולם ואשתן ידע שיש לטיוס הצעות כפולות כמעט מקבוצות אחרות, רק ההנהלה המטומטמת של מכבי סגרה עיניים והחליטה להציעה חוזה בדיחה, כן כאשר מצעים לשחקן חוזה הרבה יותר גבוהה, וכולם יודעים זאת, מדובר בחוזה בדיחה(זה נכון פי 1000 עבור שחקן שלא היה כאן עונה קום לכן), כל הצעה כזו, ודחייה מצד שחקנים מצחקים כמו טיוס, מורידה מהמונטין של מכבי. התנהלות בדיחה של המועדון, לא יודע היה אחראי על ניהל את המו"מ מול טיוס, אבל הוא לא חכם בלשון המעטה.

ומי אמר לך שמכבי באמת הציעה לטיוס הצעה מחפירה?? גלדסטון?
דווקא השמועות אומרות שמכבי רק גיששה איתו מעט אבל ממש לא היתה סגורה שהיא מעוניינת בו בכלל (ואל זה אפשר בהחלט להתווכח).
אני לא באה להגן על ההנהלה שבאמת הרגיזה אותי לא מעט הקיץ, אבל אני לא חושבת שיש הרבה מה להתלונן על ההתנהלות שלה מול טיוס.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי gandya » 13 יולי 2012, 09:01

חנו'ש כתב:
gandya כתב:
שחף כתב:

ומי אמר לך שמכבי באמת הציעה לטיוס הצעה מחפירה?? גלדסטון?
דווקא השמועות אומרות שמכבי רק גיששה איתו מעט אבל ממש לא היתה סגורה שהיא מעוניינת בו בכלל (ואל זה אפשר בהחלט להתווכח).
אני לא באה להגן על ההנהלה שבאמת הרגיזה אותי לא מעט הקיץ, אבל אני לא חושבת שיש הרבה מה להתלונן על ההתנהלות שלה מול טיוס.

אני אמרתי!
הבחור הגיעה לארץ, די התחבר לכאן, מתעניין בייהדות, הצעה סבירה של 200K והוא היה כאן(בערך מה שקיבל יוגב, אף אחד לא טפס מיוגב כיותר מסותם חור של ישראלי, טרם הראה משהו יותר מזה), והוא היה חותם במכבי בלי למצמץ! לפעמים אפשר להפעיל טיפה הגיון בריא.

*שום 'גישוש' ושום נעליים, מכבי ניהלה עם השחקן מגעים, חסר לקבוצה המון ישראלים.
gandya

הודעהעל ידי argof » 13 יולי 2012, 09:06

הנקודה הנכונה ביותר בפוסט היא שלא ראוי להיתפס לבהלה, תסכול ודיכאון כל עוד לא הושלם איוש הסגל, ובמיוחד כשלפחות החתמה אחת קריטית עדין לפנינו.

לאחר שיושלם הסגל, יבוא הזמן להערכות, וגם זה בערבון מוגבל. בינינו - מי פה לא נאלץ לאכול את הכובע ברבות השנים בגין הערכת חסר או יתר של שחקן כזה או אחר? מי פה באמת יודע אם היקמן הוא פלופ או גניבה? תנו גם לסגל שיגויס מעט קרדיט, וברכו על-כך שיש לנו את מחבר השחקנים מהטופ 3 באירופה (עם אוברדוביץ' ומסינה), כך שהסיכוי לסינרגיה מהרוסטר המוגבל שייבחר הוא טוב יותר כמעט מכל קבוצה אחרת ביבשת.

התובנה השניה היא שצריך להכיר בכך שמכבי קבוצה עם משאבים מוגבלים ביחס לשוק האירופי. קבוצת מרכז טבלה על-פי תקציבה. כדי להפיק הישגים מעבר למיקומה התקציבי היחסי, היא חייבת להמר. לנסות להחתים שחקנים בשכר נמוך לעומת תרומתם על המגרש. את זה ניתן לעשות, יאמר לכם כל סוחר בורסה מתחיל, באחת משתי דרכים: או לרכוש שחקן מוכח שנמצא בנקודת שפל זמנית בקריירה (לנגפורד וסופו הן דוגמאות) או לרכוש שחקן בלתי מוכח לפני פריצה, מה שלעיתים מגדירים פה "כוכבי יורוקאפ" (אידסון, הנדריקס ועוד). בתקציב מוגבל, אין טעם לצפות לרכישה של מניה בשיאה, זה גם לא נכון ברמת התכנון התקציבי. כפוף לחריג אחד...

החריג, לשיטתי, הוא ה"סופר גארד". במציאות שבה רוב מוחלט של הגבוהים האירופיים האיכותיים באמת נמצא בכלל בnba, הכדורסל האירופי מונהג ומוכרע מהקו האחורי. ספאנוליס, דיאמנטידיס, נבארו, שאראס, ובמובן הרחב יותר גם פארקר, בודירוגה ולנגדון, הם השחקנים שהנהיגו את קבוצותיהם לתארים. במובן הזה, אין למכבי ברירה, אלא להקצות את המשאבים הדרושים לגייס סופר-גארד אחד לפחות, כזה שיוכל לקחת אותה עד הסוף. בעיניי, אגב, האידאלי לסגל הנוכחי הוא בו מק'אלב.

מעבר לזה, אני לא רואה תועלת בלשפוך כסף גדול על גושי בשר בינוניים בעמדת הסנטר. רכז טוב יעמיד גם סנטר של חצי מיליון דולר שיודע להרביץ בהגנה ל-4-5 קרש-סל במהלך משחק, ויפיק ממנו את הדרוש בהתקפה. תשאלו את מסינה וסברסנקו...
argof

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 יולי 2012, 09:14

אני נוטה להסכים עם שחף.
רוב השינויים והעזיבות שקרו הקיץ, היו מתבקשים וחלקם אף לא היו בשליטת מכבי.
כמו כן, רק לפני כמה חודשים נזקפה כאן ביקורת חריפה מאוד על מכבי וסגלה, נאמר כאן שמדובר באחת הקבוצות בעלות הקו האחורי הגרוע ביותר בתולדות המועדון ועל הדרך, שלחו כאן הביתה את לגנפורד וסמית'.
אז פתאום בוכים על זה שהקבוצה שספגה כ"כ ביקורת מתפרקת? פתאום לאנשים כ"כ אכפת מזה שאותו קו אחורי איום נבנה מחדש?
אני מתקשה גם להבין איך ניתן להעביר ביקורת על החתמת שחקן כמו היקמן, אחרי ששחקנים כמו שייר ופאפאלוקאס (שהחתמתו דוקא כן זכתה כאן המון קרדיט) עוזבים.

בנוגע לדברים שנכבתו כאן בנושא אי-יכולתה של מכבי להשאיר שחקנים, אני חושב שצריכים לבדוק כל מקרה לגופו.

באשר לאוחיון, מסתמן בעייני שהבחור פשוט לא רצה להיות כאן. כל הסיפורים לפיהם מכבי היתה צריכה לתת שידרוג בחוזה (דבר שאליו היא כלל לא מחוייבת), הם כנראה סיפור כיסוי לכך שהוא העדיף את הכסף הגדול של קובאן ולא רק רצה לקבל במכבי חוזה כמו של ברושטיין ופניני, שהם גם קטנים בהרבה מזה שהוצע לו ברוסיה.

לגבי לנגפורד, כאן מכבי פשוט לא יכלה להתחרות בסכומים שהוצעו לו.
לגנפורד לא היה נשאר במכבי בשביל 1.1 מליון וגם לא בשביל 1.4 מליון, בין אם סכומים אילו היו מוצעים לו עכשיו ובין אם הם היו מוצעים לפני חודשיים. הסכמה לסכומים כאלו, היתה גורמת ללנגפורד להפסיד לפחות 400 אלף דולר וזה פער עצום והפסד שהוא כנראה לא רצה לגרום לעצמו.
שוב, למכבי פשוט לא היתה את היכולת להשאיר את לגנפורד ואין פה את מה להאשים.

בנוגע להנדריקס, כאן אני דוקא חושב שצריכים לתת קרדיט למכבי.
לשפוך 800-900 אלף דולר על שחקן כמוהו, זאת פשוט התאבדות. בלאט כנראה הבין את הקשיים במו"מ עם הנדריקס והפנים שמדובר בסכומים גבוהים שעשויים לפגוע בהמשך בניית הקבוצה ולכן, מצא אלטרנטיבה בדמותו של שרמדיני, שהוחתם לחוזה ארוך טווח.
חוץ מזה, בסה"כ איבדנו שחקן משלים ולא איזה כוכב-על.

לסיכום, זה נכון שמכבי לא מצליחה להשאיר שחקנים, אבל זה לא רק באשמת ההנהלה.
כל פעם שאיזה שחקן נפרד, ישר רצים להכפיש את משפחת פדרמן בלי להסתכל על הנסיבות שהביאו לאותה עזיבה. אפילו על עזיבתו של ד'אור פישר, שהיה אחד הסנטרים הגרועים של מכבי בשנים האחרונות, ביכו כאן כאילו סוף העולם הגיע.
אז כמו שמישה אומר, קצת פרופורציות בחיים. :thumbup
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי מילוס » 13 יולי 2012, 10:17

אתה מדבר שטויות.. מכבי היא לא לובליאנה ולא פרטיזן, לובליאנה היא קבוצה עם תקציב של 2 מיליון דולר בקירוב. זה קבוצות שבונות עצמן על הנוער, ומה לעשות שבסלובניה וסרביה יש ים שחקני-על ברמת הנוער, ובישראל לא? זה קבוצות שבבסיס שלהן מתנהלות אחרת ממכבי, אין שום מקום להשוואה.. ברור שפדרמן אחראי לזה שכל הספורט הישראלי קקמייקה כבר מהיסודות שלו.. מכבי זה פשוט קבוצה שאין לה נוער ברמת יורוליג, וכשאין לך נוער כמו של פרטיזן, הכל שאלה של כמה כסף יש לך. ולמכבי אין את הכסף של היריבות הגדולות שלה- היא לא יכולה להתחרות עם זה.

עוד עניין, "אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג". אחינו, מכבי בונה על זה כבר 20 שנה... בקבוצה של 2000, חוץ ממקדונלד מישהו במכבי ראה פיינל פור? או היה שחקן-על ברמת יורוליג? אותו דבר הקבוצה של פארגו ופרקינס, או זאת שהגיעה לפיינל פור ב2008..

כסף זה שם המשחק אם לא שמת לב. בדיוק כמו ששחקני כדורגל שזכו בהכל, עדיין מעדיפים ללכת לשחק בדובאי, סין וגם במנצ'סטר סיטי- על פני יונייטד או מילאן.. בשביל להביא את פארמר או מקאלב אתה צריך כסף, הרבה כסף. וכשאין לך אז זה בין להמר על פארגואים, לללכת על שחקני דרג 3 ביורוליג שמתאימים לתקציב.. אני הייתי ממשיך להמר..
מילוס

הודעהעל ידי felix_r » 13 יולי 2012, 11:43

מילוס כתב:

אתה מדבר שטויות.. מכבי היא לא לובליאנה ולא פרטיזן, לובליאנה היא קבוצה עם תקציב של 2 מיליון דולר בקירוב. זה קבוצות שבונות עצמן על הנוער, ומה לעשות שבסלובניה וסרביה יש ים שחקני-על ברמת הנוער, ובישראל לא? זה קבוצות שבבסיס שלהן מתנהלות אחרת ממכבי, אין שום מקום להשוואה.. ברור שפדרמן אחראי לזה שכל הספורט הישראלי קקמייקה כבר מהיסודות שלו.. מכבי זה פשוט קבוצה שאין לה נוער ברמת יורוליג, וכשאין לך נוער כמו של פרטיזן, הכל שאלה של כמה כסף יש לך. ולמכבי אין את הכסף של היריבות הגדולות שלה- היא לא יכולה להתחרות עם זה.

עוד עניין, "אתה לא יכול להגיע לרמות הגבוהות עם שחקני הימור שבחיים לא הובילו קבוצת יורוליג". אחינו, מכבי בונה על זה כבר 20 שנה... בקבוצה של 2000, חוץ ממקדונלד מישהו במכבי ראה פיינל פור? או היה שחקן-על ברמת יורוליג? אותו דבר הקבוצה של פארגו ופרקינס, או זאת שהגיעה לפיינל פור ב2008..

כסף זה שם המשחק אם לא שמת לב. בדיוק כמו ששחקני כדורגל שזכו בהכל, עדיין מעדיפים ללכת לשחק בדובאי, סין וגם במנצ'סטר סיטי- על פני יונייטד או מילאן.. בשביל להביא את פארמר או מקאלב אתה צריך כסף, הרבה כסף. וכשאין לך אז זה בין להמר על פארגואים, לללכת על שחקני דרג 3 ביורוליג שמתאימים לתקציב.. אני הייתי ממשיך להמר..

קודם כל שמור על לשונך.

דבר שני, אל תספר לי על מה מכבי בונה כבר 20 שנה, כי רוב הסיכוים שהיתי אוהד מכבי הרבה לפני שנולדת.

דבר שלישי, ראית אותי דורש להחתים את פארמר או מקאלב? זה לא שיש רק פארמר, מקאלב ואחריהם מייד בא מורן רוט. יש עוד 800 רמות בין השחקנים האלה, והרבה מאוד שחקנים שמשחקים ביורוליג גם אם רמת השכר שלהם לא כמו של פארמר או מקאלב, אבל גם לא של מורן רוט... הדוגמאות שלך מכדורגל ממש לא במקום. כדורגל ישראלי הוא תת רמה. לאף אחד באירופה לא אכפת מהקבוצות שלנו. אין פה שום מקום להשוות את מצב הכדורגל למכבי בכדורסל. מכבי הוא אחד המועדונים החשובים באירופה. לא פחות ממנצ'סטר יונייד או מילאן בכדורגל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 13 יולי 2012, 11:51

מילוס כתב:

אין סיבה שזה יהיה ככה. מכבי היא אחת הקבוצות המכניסות ביותר ביבשת. אין סיבה שהיא לא תוכל להחזיק בסגל כמה שחקנים בלבל מעט גבוה יותר.

הטענה העיקרית היא לא לזה שמכבי מביאה הימורים, אלא לזה שאחרי שההימורים האלה מתגלים כיהלומים, מכבי לא משכילה לשמור עליהם, וכל פעם בעיקר בגלל אוזלת ידה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 13 יולי 2012, 11:53

חביב, כל מה שאתה אומר זה נכון, פרט לכך שהיקמן לא בא במקם שייר ופאפאלוקאס, אלא במקום פארמר ולאנגפורד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r ו־24 אורחים