בתוך שנתיים משפחת פדרמן תהיה מחוץ למכבי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

בתוך שנתיים משפחת פדרמן תהיה מחוץ למכבי

הודעהעל ידי roy1000 » 03 אוקטובר 2012, 20:45

הפירמידה של פדרמן בראשות פטרוכימיים הולכת לקראת הסדר חוב בשנתיים הקרובות. פדרמן יצטרך להביא כסף מהבית והנכס היחיד שיש לו לממש זה מכבי. לא נראה שמישהו יצטער יותר מדי כשפרדמן יילך. הגיע הזמן לרענן את השורות בקרב הבעלים/הנהלה ולהכניס אנשים עם כיסים קצת יותר עמוקים.
roy1000

Re: בתוך שנתיים משפחת פדרמן תהיה מחוץ למכבי

הודעהעל ידי גל מקל » 03 אוקטובר 2012, 21:02

אני מכיר לפחות איש אחד שיצטער מאד,
וזה אני.
מתוך מאות ואלפים רבים.

דיוויד פדרמן הוא מנהל אדיר, ששמו יהיה לנצח חקוק באותיות גדולות בספר המתאר את תולדות מכבי,
אמנם הוא לא במדרגה של שמעון מזרחי,שמלוק,וקליין שזה מבחינתי האולימפוס.
אבל הוא לא הרבה מתחתם, מאז שהגיע למכבי עשה לה רק טוב,
וב"ה ימשיך עוד שנים רבות.
גל מקל

הודעהעל ידי tomerp » 03 אוקטובר 2012, 21:05

גל מקל כתב:אני מכיר לפחות איש אחד שיצטער מאד,
וזה אני.
מתוך מאות ואלפים רבים.

דיוויד פדרמן הוא מנהל אדיר, ששמו יהיה לנצח חקוק באותיות גדולות בספר המתאר את תולדות מכבי,

לא מסכים אבל זאת דעתך ואני מכבד אותה
הסגל שלי לשנת 2014\2013:
PG: כרס פול(כרס מיותר מדי פול),מורן רוט
SG:חנוכי, קובי(מהפורום)
SF: קרמבו, ד"ר לב רון
PF: אליהו ,בוש(ה)
C: שרמאן(הטנק),יניב
tomerp

הודעהעל ידי קודי » 03 אוקטובר 2012, 21:07

גל מקל כתב:אני מכיר לפחות איש אחד שיצטער מאד,
וזה אני.
מתוך מאות ואלפים רבים.

מנהל אדיר הוא לא, רחוק מזה. גם בעולם העסקים הוא רחוק מלהיות מנהל גדול. על הבן שלא ניהל כלום בחייו אני בכלל לא מדבר.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 אוקטובר 2012, 21:24

אם בן אדם יצטרך לבחור עם מה הוא רוצה לחיות, סיוט שהוא מכיר או סיוט שהוא מעולם לא חווה הוא תמיד יבחר במה שהוא מכיר..למה? כי הוא יודע איך להתמודד עם דברים שכבר קרו

אתם אולי לא אוהבים את פדרמן אבל אתם מכירים אותו..אתם ממש לא יודעים מה יגיע במקומו
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 03 אוקטובר 2012, 21:30

Holiday_Armadillo כתב:אם בן אדם יצטרך לבחור עם מה הוא רוצה לחיות, סיוט שהוא מכיר או סיוט שהוא מעולם לא חווה הוא תמיד יבחר במה שהוא מכיר..למה? כי הוא יודע איך להתמודד עם דברים שכבר קרו

אתם אולי לא אוהבים את פדרמן אבל אתם מכירים אותו..אתם ממש לא יודעים מה יגיע במקומו

יגיע כנראה מישהו שיש לו מספיק כסף כדי להזרים מדי פעם לקבוצה.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 אוקטובר 2012, 21:32

קודי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אם בן אדם יצטרך לבחור עם מה הוא רוצה לחיות, סיוט שהוא מכיר או סיוט שהוא מעולם לא חווה הוא תמיד יבחר במה שהוא מכיר..למה? כי הוא יודע איך להתמודד עם דברים שכבר קרו

ואתה אומר את זה כי קיבלת איזשהו מידע?

להגיד דבר כזה בודאות זה שטויות
אף אחד מאיתנו לא יודע האם יגיע מישהו שיהיה מוכן להזרים כסף מהכיס שלו(מה שהפדרמנים עושים כבר לא מעט שנים)או שיגיע מישהו עם יד הרבה יותר נעולה מאשר הפדרמנים
יכול להית שכולכם תתגעגעו אליהם אחרי שהם יעזבו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 03 אוקטובר 2012, 21:36

אני מציע לאנשים להיזהר עם המשאלות והציפיות כי בינתיים אני לא רואה שעשירי ישראל עומדים בתור בשביל לשרוף את הכסף שלהם על קבוצת כדורסל.

אפשר לצאת חוצץ נגד שיטת הניהול של פדרמן ונגד האישיות שלו (שניהם לא להיט בעיניי) אבל אסור לשכוח שכרגע מדובר בחלק מהיד שמאכילה את המועדון הזה פשוטו כמשמעו,
בלי להזכיר אפילו את המשענת הכלכלית שסיפק למכבי במשך שנים עוד כשהיה מנכ"ל עלית ועוד טרם שהתמנה לבעלים בקבוצה.

צריך לדעת גם לדעת קרדיט מידי פעם ולא רק לשמוח לאיד, בטח ובטח כשיש סיכוי שכולנו נסבול מעזיבה שלו לא מעט (וכאן המקום להזכיר לכולם את סיפור רענן כץ, תגובות האוהדים נגדו וההשפעה על תקציב הקבוצה לאחר עזיבתו).
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 03 אוקטובר 2012, 21:36

Holiday_Armadillo כתב:ואתה אומר את זה כי קיבלת איזשהו מידע?

אף אחד מאיתנו לא יודע האם יגיע מישהו שיהיה מוכן להזרים כסף מהכיס שלו(מה שהפדרמנים עושים כבר לא מעט שנים)או שיגיע מישהו עם יד הרבה יותר נעולה מאשר הפדרמנים

בעלים שלא מזרים כסף לקבוצה זו המצאה של פדרמן. אין חיה כזאתי באירופה, ככה שגם אם מאוד מאוד תתאמצי, לא תצליחי למצוא מישהו שיזרים פחות מפדרמן (או שייקח יותר).
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 03 אוקטובר 2012, 21:38

Mta_atic כתב:אני מציע לאנשים להיזהר עם המשאלות והציפיות כי בינתיים אני לא רואה שעשירי ישראל עומדים בתור בשביל לשרוף את הכסף שלהם על קבוצת כדורסל.

הוא לא הזרים סנט אחד המשך הרבה מאוד זמן, אם הוא לא מושך כסף בכלל. תן לו כמה קרדיט שאתה רוצה, אבל להגיד שהוא מזרים כספים זה פשוט לא נכון, וזה לא נכון כבר די הרבה זמן.
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 03 אוקטובר 2012, 21:38

Holiday_Armadillo כתב:
קודי כתב:

יש מספיק אוהדי מכבי עשירים מאוד שיכולים בהחלט לעמוד בזה. אבל מה זה משנה, כרגע אנחנו תקועים עם פדרמן שמצד אחד לא מקבל את דעתו המקצועית של המאמן, מצד שני מלכלך עליו חופשי, מצד שלישי עושה מינויים "מקצועיים" בדמות הבן שלו ומצד רביעי גם לא מזרים כסף. מה שמדהים הוא שבלי להזרים שקל יש לפדרמן את מכונת יחסי הציבור הטובה במדינה ולכן הוא לא יעזוב את הקבוצה כל כך מהר.
נערך לאחרונה על ידי קודי בתאריך 03 אוקטובר 2012, 21:40, נערך 2 פעמים בסך הכל.
קודי

הודעהעל ידי Mta_atic » 03 אוקטובר 2012, 21:39

roy1000 כתב:
Mta_atic כתב:אני מציע לאנשים להיזהר עם המשאלות והציפיות כי בינתיים אני לא רואה שעשירי ישראל עומדים בתור בשביל לשרוף את הכסף שלהם על קבוצת כדורסל.

הוא לא הזרים סנט אחד המשך הרבה מאוד זמן, אם הוא לא מושך כסף בכלל. תן לו כמה קרדיט שאתה רוצה, אבל להגיד שהוא מזרים כספים זה פשוט לא נכון, וזה לא נכון כבר די הרבה זמן.

ואת זה אתה יודע כי אתה מנהל את ספרי החשבונות של מכבי?
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 03 אוקטובר 2012, 21:40

Mta_atic כתב:
roy1000 כתב:

לא. כי אני יודע לחבר שני מספרים, אבל לאלו שלא יודעים, פשוט אפשר להסתכל על מחירי המנויים שעולים מעונה לעונה והמשכורות לשחקנים שיורדות מעונה לעונה.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 אוקטובר 2012, 21:43

קודי כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
קודי כתב:

יש מספיק אוהדי מכבי עשירים מאוד שיכולים בהחלט לעמוד בזה. אבל מה זה משנה, כרגע אנחנו תקועים עם פדרמן שמצד אחד לא מקבל את דעתו המקצועית של המאמן, מצד שני מלכלך עליו חופשי, מצד שלישי עושה מינויים "מקצועיים" בדמות הבן שלו ומצד רביעי גם לא מזרים כסף. מה שמדהים הוא שבלי להזרים שקל יש לפדרמן את מכונת יחסי הציבור הטובה במדינה ולכן הוא לא יעזוב את הקבוצה כל כך מהר.

שוב פעם אתה בטוח שיש מאות אנשים שעומדים בתור להזרים מליוני כספים למועדון..אני אישית חושבת שזה רחוק מאוד מהמציאות
זה היה נחמד אם הכל היה כל כך פשוט? ברור..אבל לדבר כאילו זה המצב בודאות ולא להבין שאולי לא הכל שחור או לבן ויש גם(הרבה)אפור? זה כבר לחיות בפנטזיה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 03 אוקטובר 2012, 21:44

Mta_atic כתב:
roy1000 כתב:

לא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שאם אחרי שנה מאוזנת יורד תקציב השחקנים וההכנסות נשארות כמו שהן אז לא רק שאין הפסד וצורך בהזרמת כסף אלא יש אפילו רווח (שאלוהים יודע לאן הוא הולך). הדבר הזה קורה בשנים האחרונות ולכן אין שום סיבה לחשוב שהבעלים מכניסים את היד לכיס.
קודי

הודעהעל ידי Mta_atic » 03 אוקטובר 2012, 21:44

roy1000 כתב:
Mta_atic כתב:
roy1000 כתב:

לא. כי אני יודע לחבר שני מספרים, אבל לאלו שלא יודעים, פשוט אפשר להסתכל על מחירי המנויים שעולים מעונה לעונה והמשכורות לשחקנים שיורדות מעונה לעונה.

אף אחד מאיתנו (כולל אף אחד) לא יודע דבר וחצי דבר על מה שקורה מבחינה תקציבית בקבוצה.
הכל ספקולציות כולל חלק לא מבוטל מהחוזים של השחקנים.
אתה באמת חושב שאחזקה כלכלית של ארגון כמו מכבי זה "אחד ועוד אחד"?
מה עם חובות וגרעונות (ויש לא מעט כאלה במכבי), מחשבה לעתיד, צורת התנהלות כלכלית וכו'?
בכלל, אם הקריטריון להשארת בעלים בקבוצה נובע מתרומה כספית אז שמעון מזרחי היה צריך לעזוב מזמן מכיוון שכלכלית הוא תרם הרבה פחות גם מפדרמן וגם מכץ.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 03 אוקטובר 2012, 21:46

ראשית, אני מקווה שהעסקים הפרטיים של פדרמן יסתדרו, ושהכל יהיה בסדר מבחינתו.

שנית, יש משהו במה שכרמל אומרת, ולמרות זאת, כרגע מכבי זה מועדון שמממן חלק גדול מההוצאות שלו בכוחות עצמו.
כלומר, מספיק שיגיע אדם שהוא מנהל טוב, על מנת שהעניינים יישארו כמו שהם היום לכל הפחות.

החשש הגדול דווקא הוא שיגיע מישהו חזק ועשיר, עם הרבה כסף, הרבה אגו, ומעט סבלנות, ויהרוס את כל מה שקיים כאן כבר כ"כ הרבה שנים ועשורים.
אם נניח היה מגיע איזה אברמוביץ' כזה, שכבר שנים משקיע בצ'לסי, והביא אותה להישגים חסרי תקדים עבורם, אז זה יכול להיות מהלך מצויין, אך אם יגיע איזה גאידמק,
או חלילה בן אדם חולה כמו אגיאר, אז אנחנו נמצא את עצמינו במצב קשה מאוד.

באמת שאני לא יודע מה יותר טוב למכבי בשלב הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 אוקטובר 2012, 21:58

Mta_atic כתב:
roy1000 כתב:
Mta_atic כתב:
roy1000 כתב:

אף אחד מאיתנו (כולל אף אחד) לא יודע דבר וחצי דבר על מה שקורה מבחינה תקציבית בקבוצה.
מה עם חובות וגרעונות (ויש לא מעט כאלה במכבי), מחשבה לעתיד, צורת התנהלות כלכלית וכו'?
בכלל, אם הקריטריון להשארת בעלים בקבוצה נובע מתרומה כספית אז שמעון מזרחי היה צריך לעזוב מזמן מכיוון שכלכלית הוא תרם הרבה פחות גם מפדרמן וגם מכץ.

אני לא בטוח שאין לנו מושג זה כ"כ נכון. ספרי החשבונות של מכבי (לפחות בחלקם), פורסמו באופן ברור למדי לפני כמה שנים.
העלויות הנלוות לא אמורות להיות שונות, אבל בניגוד לשנים שבהן מכבי גם החזיקה שחקנים יקרים מאוד, וגם שילמה פה ושם לאנשים מחוץ לקבוצה, אז העונה,
אין לא זה ולא זה, ושחקנים יקרים שעזבו הוחלפו בידי שחקנים זולים.
האמת שהעונה מכבי אפילו הפליאה והחליפה שחקנים יקרים שהובאו (או היו אמורים להגיע) העונה, בשחקנים זולים (למשל תומאס במקום פופס והיקמן במקום הלפרין)

אני חושב שכולנו רואים מה קורה, וגם מבינים, ואין טעם להתכחש לזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 אוקטובר 2012, 22:06

Mta_atic כתב:אף אחד מאיתנו (כולל אף אחד) לא יודע דבר וחצי דבר על מה שקורה מבחינה תקציבית בקבוצה.

עזוב את הדמגוגיה. מכבי זה ארגון מאוד מאוד פשוט. מוכרים מנויים, פרסומות וזכויות שידור ומשלמים לשחקנים, מאמן, הנהלה, ולאחזקת ההיכל. בסה"כ קבוצת כדורסל.

לגבי שחקנים - מה אתה רוצה להגיד שהבחור שהיה שחקן שולי בליגה האיטלקית מרוויח מליונים? שהבחור שהגיע מקבוצה קטנה בספרד מרוויח מליונים? שהבחור שמגיע מליגת הפיתוח מרוויח כסף גדול? הזרים שמכבי הביאה השנה הם הזרים הכי זולים שהיו בקבוצה בעשור האחרון ולא צריך להיות גאון בשביל להבין את זה. מצד שני מחירי המנויים הם הכי גבוהים בהיסטוריה שאי פעם היו.

בשורה התחתונה, לפני עשור היו פה 4 זרים שהרוויחו מעל מליון דולר נטו - וויציץ', פארקר, שאראס, באסטון, ביחד עם ישראלים לא זולים כמו בורשטיין ובלו. היום יש לך 5 זרים שאף אחד לא מתקרב לאיזור המליון וישראלי אחד יקר (אליהו). מצד שני, באותה התקופה מחירי המנויים יותר מהכפילו את עצמם.

אז כן, יש הרבה מחשבה לעתיד, אבל זה לא העתיד של מכבי. ומאיזה עונה בדיוק היו גרעונות?
roy1000

הודעהעל ידי Mta_atic » 03 אוקטובר 2012, 22:27

יוני,
אתה באמת חושב שמה שאתה רואה באינטרנט זה ספר החשבונות של מכבי במלואו?
כתבה פה כתבה שם על עוד חוזה של שחקן או על עוד חוזה פרסום, לרוב הסכום מדווח כהערכה, ועדיין - זה לגמרי לא מקיף הכל. לא מדובר פה בדו"ח בורסאי.

לגבי השחקנים, כולנו שמים לב לזה אבל חלקנו ממהרים לפסוק שמדובר פה במשיכת כסף מהמועדון ע"י הבעלים.
למה אי אפשר לקחת בחשבון לדוגמא שמדובר במדיניות כלכלית ארוכת טווח או בעקרונות של המועדון?
הרי כולנו שוכחים פתאום שבסוף הקיץ המועדון הציע ללנגפורד הצעת חוזה ע"ס 1.1 מיליו דולר ולהנדריקס הצעה שנעה באיזור 850 אלף דולר. לפופס היה חוזה ע"ס 950 אלף דולר.
לא הזכרנו שנתיים אחרונה - ג'רמי פארגו קיבל חוזה חדש ע"ס 950 אלף דולר לעונה ולאידסון הוצע חוזה שנע באיזור ה-1.4 מיליון דולר לעונה בלי להזכיר שחקנים כמו סופו שהיה אמור להשתדרג לסכום של קרוב למיליון דולר ולשחקנים אחרים עם חוזים גבוהים במועדון דוגמת ליאור אליהו ומילאן מ'צבאן.
למועדון כן יש נכונות לשים כסף גדול כשצריך, אבל כנראה שבאופן עקרוני הוא לא ממהר לפזר חוזים לשחקנים שעוד לא הוכיחו את עצמם במכבי או בקבוצת טופ יורוליג בכלל.

roy1000
אני מקווה שאתה צוחק כשאתה אומר שהדברים שאני כותב הם דמגוגיה ובאותה משפט מזכיר שהניהול של מועדון כמו מכבי זה עניין פשוט בלי לקחת בחשבון אינסוף הוצאות (שכירות של ההיכל, מגורים לשחקנים ומעטפת סוציאלית, טיסות, תשלומים לעובדים, ביטוחים, חובות על שחרורי שחקנים, גרעונות מהעבר ועוד אין סוף דברים שקיימים בכל ארגון שהוא חצי מהגודל של מכבי תל אביב) זה נשמע חובבני משהו.
בכל אופן, לגבי השחקנים - ראה מה שכתבתי לעיל', בקבוצה כן יש נכונות הרבה פעמים לשים סכומים גדולים על שחקנים מסויימים שהוכיחו את עצמם במועדון.
אתה ממש לא יכול להביא השוואה לעשור הקודם שאז למכבי היה את רענן כץ שנשא בנטל והוציא סכומים לא מבוטלים במסגרת 33% אחזקה שהיו בבעלותו.
מאז שהוא עזב את המועדון (בתמיכתם של לא מעט אוהדי מכבי, כולל חלק מגולשי הפורום הזה) אנחנו עדים לתופעות שאתה מתאר - הרבה יותר שחקנים זולים והתקמצנות על כל דולר.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־29 אורחים