על ידי אדם » 03 נובמבר 2014, 01:55
כבר אמרתי ודיברנו מספיק על הבחור ,יש לו מגבלות בעיתיות מאוד וחסרונות שבלתי ניתנים לשיפור ,גוף כבד תנועה כבדה חוסר כדרור ,הוא קלעי טוב וגם זה נגד קבוצות קטנות ומשחקים חסרי לחץ ,במשחקים רצינים הוא נהיה אפס ,אפילו זריקה חצי מרחק הוא מחטיא ,אולי זה בראש אולי זה משו לא מוסבר ,מי שמצפה שהוא יהיה משו שהוא לא טועה ,אבל מי שמצפב לקבל ממנו קצת שלשות ופה ושם לאסוף זבל ,זה באמת ניתן לקבל מהבחור .
ברור שכל אחד שבהפועל ירושלים היה מפציץ מולנו ככה זה מסכנים ,הרצון שלהם להוכיח והמסכנות שלהם רק מוסיפה לזה ,כי הרי שחקן כדורסל צריך לעשות תדברים האלה כל השנה ולא רק במשחק אחד ,פתאום אליהו נותן בלוקים לרנדל ולטיוס .
בקיצור אין מה לצפות מלאנדסברג לסחוב אותנו או להיות משו שהוא לא ,אבל לוותר עליו בעיתי כיום ,וגם אני לא מבין את גודס ,נותן ללאנדסברג לשמור את דונטה ,והוא מנפנף אותו ועושה ממנו צחוק אם הפנים אם הגב אם התחת ,ולאנדסברג זה ששחקן אם אגו שבטוח שהוא כוכב ,אז אין לו בכלל כבוד עצמי מילא גודס נותן לו אבל איפה אתה איפה אופי איפה כבוד ?לתת לשחקן לעשות ממך צחוק .
כל פעם דונטה תופס תכדור מהשלוש עושה אם יד אחת הטעיה ונותנים לו מטר ובכל זאת הוא עובר אותם ,דווין סמית גם היה נראה כמו בדיחה , אפשר לחשוב שמר את גורדן ,סמית שמר שחקנים יותר מגוונים מדונטה סמית ושמר יפה ,אז מה הבעיה לשמור את דונטה?זה איזה משו פסיכולוגי ,דונטה עושה להם את כל הדברים הקטנים דוחף נותן מרפק מעיף אם היד השניה ,והם נראים כמו כוסיות נגדו וזה מעצבן גם ברמת הכבוד והאגו .
אני בנוסף רוצה לגעת גם בפארגו ,היה פה איזה ויכוחון שפארגו בעל חדירה טובה ויותר טוב מריס שטויות במיץ ,אני לא ממתלהבי פארגו ,אני מאוד מחבב אותו ומאוד מרוצה שחתם בעיקר בגלל שזה או הוא או משו יותר גרוע ףפארגו שחקן טוב אבל לא בעל חדירה מצוינת או צעד טוב שמאפשר לו לקחת שחקנים לסל ,הוא מגיע איתם צמוד ואז הם חוסמים אותו או שזה מצריך ממנו לעשות איזה טעות .
גם פארגו לא מבין מה התפקיד שלו ,הוא חושב שהוא בא להציל את מכבי והוא מלא פוזה ,אין אצלו אמצע או זרימה ,זה או בכח או בכלל לא ,אין אצלו לאט לאט לצבור פה ושם ואז לעצור ,הוא מתנהג כמו ילד קטן 30 הפרש והוא עסוק בלהראות לשחקן ולקהל ולספסל שלהם כאילו זה מה שחשוב ,אין בגרות ואין שכל.
מכבי חייבת גארד נוסף חיבת גו טוגאי ,חיבת מישו שהגגנות ישימו עליו הגנה וימשוך שחקנים אליו בתור גארד ,מישו שיחדור יכווץ יהווה כח מבחוץ ,כרגע מכבי שבלונית ושרנדל לא קולע ,אנחנו תקועים אם פארגו מבחוץ וסמית ,וכל השאר אפשר להמר עליהם וזה מה שירושלים עושים לנו פעם אחרי פעם הם מטפלים בפיק טוב ומטפלים בתרגילים כי הם מהמרים נכון ושמים לב לפרטים הקטנים .
כל עוד אין גארד נוסף אנחנו בבעיה ,טיוס היום נראה כמו שחקן של 100 דולר ,שום רצון שום אינטילגנציה שום מחויבות דפקו לו בלוקים והוא ממשיך כמו טיפש גם לא שאב ריבאונדים בהגנה לקחו אותם ממנו ,אז מה היתרון שלו?
אני משתגע מהשחקנים של מכבי לא מיכולת או מיום רע אלא מאיטילגנציה משחק ירודה ,ממש חוסר הבנה של המקצוע ושל המשחק וזה לא משנה אם זה במשחק טוב או רע ,אין לנו שחקנים שמבינים תמשחק שיוצרים מצב בצעד או באיזה כיווץ ולא מתכוון ליצירת מצב למסירה אלא לבנה של מצב ,מי שמשחק מבין למה היתכונתי ,ירושלים יצרו מצבים בינהם באילתור ,וגם לריאל ולעוד יש שחקנים שעושים את זה אצלנו גם שקורה משו זה מבלאגן או במקרה ,לא ממאיזה הבנה של המשחק ,מי שזוכר היה אז מקדולנד בתקופתו הכדור היה מגיע אליו והוא היה מסיט הצידה במסירה והיתה שלשה או שהיתה עוד הסטה מכבי אהבו לעשות את זה ,דברים כאלה או בניה של התקפה על ידי מישו כמו כדורגל אם פסים אפקטיבים ולא רוחביים .
בקיצור כועס ופגוע מההפסד ברמת הכבוד זה כבר נהיה בהרגל וכבר נהיה טיבעי ,וגודס מדבר כמו מטומטמם ואומר שזה בסדר ושזה שיעור ונורמלי וכבר חטפנו גם שנה שעברה כאילו זה מקובל וחובה לקבל בראש ,יש יריבות ויוקרה ,ואני לא מבין אותו הוא כל כך בטוח בעצמו וזה בסדר רק לא לגבי הפסדים ,מי ששם לב אנחנו מפסידים להם בסיטונאות ,אין שחקנים אם מחויבות והבנה של כמה זה חשו וכמה יש פה כבוד ומסורת ,זה גביע ווינר וזה היום ,וזה בעיתי ,צריך לתקן את זה ולא בניצחון של 5 6 הפרש ,צריך להראות שהבינו ,פארגו היתעצבן לא כי איכפת לו אלא כי עשו לו בית ספר בפאן האישי ,פניני ראינו שבאמת לקח אישית ,ומקווה שיחעשה תפקידו כקפטן ,דווין סמית יכול להיות לא טוב אבל תבוא תכסאח את דונטה תלחם תתרום ,היה נעלם היום .
במשחקים מול דונטה חייבים להיכנס לו לראש להכניס לו מרפקים לעצבן אותו לא לתת לו להרגיש בעל המגרש ולשחק בכיף ,יש הרגשה שמכבי פוגשת אותו היא נותנת לו כבוד ומפחדת לגעת בו וגם השופטים נותנים לו כל דבר ,זה עצוב וזה מטומטם שמכבי יתעוררו ומהר לא מענינת אותי אליפות אירופה זה הבית שלנו וזה חשוב יותר מכל דבר ,זה נהיה הרגל הזוי ומתקבל על הדעת .
שוב ההפסד כואב ומעליב אבל אני יודע שמכבי טובה אבל היא חייבת להביא 4 ו2 דחוף כי אם לא יש לנו בעיה ,והיא חייבת לעשות שיחה לפארגו ולהסביר לו שהוא לא המשיח אלא חלק מהקבוצה ,ושימצא תאיזון ,ריס יותר טוב ממנו ולא היתנהג כמוהו .
חייב שחקן בעמדה 2 או הינס או 2 ,חייב כח אש נוסף שמושך תהגנה ונותן נקודות ,מכבי לא מגיע לסל ולא סוחטת עבירות ,זה מעבר לשיפוט בעיתי שהיה היום ,זה לא רק היום ,מכבי לא סוחטת כי מי יסחוט?