דעתכם על הסגל

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

הסגל העונה יכול להצליח?

יכול להצליח רק עם חיזוק (סנטר) ומאמן איכותי
11
65%
יכול להצליח עם חיזוק (סנטר) וגודס
2
12%
יכול להצליח עם מאמן איכותי אבל בלי חיזוק
2
12%
לא יכול להצליח בכל מקרה
2
12%

סך הכול הצבעות : 17

דעתכם על הסגל

הודעהעל ידי rc4991 » 06 נובמבר 2015, 14:17

סתם מעניין אותי כי אני לא מפסיק לשמוע כאן טענות על הסגל ועד כמה הוא חלש
אתם חושבים שיש בעיה בסגל? איפה בדיוק ועד כמה היא חמורה לדעתכם? (ובבקשה פחות להיכנס לקטנות כמו פארמר ורוצ'סטי לא מתאימים אחד לשני כי זו כבר היסחפות לדעתי)
איפה אתם חושבים שמכבי תגיע עם מאמן אחר? איך היא תשחק תחתיו?

לדעתי יש פה סגל טוב מאוד למעט הבעיה שחסר סנטר במקום פבראני
נכון שאולי הציוות בין רוצ'סטי לפרמאר פחות יעיל אבל זה באמת להיכנס לקטנות לדעתי
מבחינתי יש כאן סגל ששווה לפחות הצלבה ואם היורוליג לא הייתה מתחזקת כל כך השנה אז גם הייתי אומר שהיא כנראה שווה גם פיינל פור
ואגב, אותי זה די מעצבן שאנשים (וזה היה כמעט רוב מוחלט של הפורום) אמר שיש כאן סגל ממש חזק בקיץ (למעט עניין הגבוה) ועכשיו כולם הופכים את הדעה שלהם

לדעתי עם מאמן איכותי כמו קזלאוסקאס מכבי מציגה משחק התקפי מעולה שמנצח הרבה מאוד קבוצות והיא מגיעה לפחות להצלבה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

Re: דעתכם על הסגל

הודעהעל ידי felix_r » 06 נובמבר 2015, 14:29

סגל איום ונורא.
פארמר ורוצ'סטי זה לא להכנס לקטנות, זאת טיפשות ממדרגה ראשונה להחתים את שניהם ביחד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 06 נובמבר 2015, 14:39

יש במכבי שחקנים טובים, אבל הסגל כמכלול כרגע נראה על הפנים.
הבעיה העיקרית היא בתפקידים של שחקנים. אף שחקן לא מבין את תפקידו או עושה את התפקיד שמטיב עם יכולותיו. זו אשמתו הישירה של המאמן, אבל גם נובע מכל מיני גזירות שבאות מההנהלה.
דוגמה מוחשית: הרבע הרביעי של מכבי, או המשחק מול מילאנו בניו יורק. החמישיות שמסיימות משחקים קריטיים כוללות כמעט באופן קבוע שני עציצים בדמות דראגן בנדר וגיא פניני.
דוגמה נוספת: ג׳ורדן פארמר מתופקד בפול-טיים כאוף גארד, שנותן את הכדור ליוגב אוחיון ומתחבא בפינות או בחצאי הפינות אחרי חסימה לקליעות, ולא חודר בכלל לסל. יוגב מכדרר עצמו לדעת ולוקח זריקות רעות מכדרור.
דוגמה נוספת: טרבור אמבקווה (ה״כוכב״ בקו הקדמי) לא נותן מספיק בשביל הקבוצה. אמבקווה לא שומר בכלל בהגנה (מזכיר שבא על טיקט פיזי-אתלטי-הגנתי) ונותן פיקים חלשים להחריד שהגארדים לא מצליחים להפיק מהם דבר.
דוגמה נוספת: אין לקבוצה משחק פיק אנד רול בכלל, למרות שרוצ׳סטי (אשף) ופארמר (לא פרייאר בכלל) מריצים את התרגיל הזה על אוטומט. אמבקווה לא משחק אותו מספיק טוב, רנדל לא מספיק חזק, ואופייבו לא מאוקלם- אם כי הוא יכול וצריך לשחק את זה כמה שיותר.
מאידך- יש פוסט אפים לגארדים בלי סוף, תרגיל שעבד אולי 3 מתוך 200 פעמים שהורץ העונה.

יש במכבי רוטציה שמבוססת על חילופים חברתיים.
דראגן בנדר לא צריך לראות דקת פארקט. ואם כן, אז רק בעמדה 3.
פניני לא צריך לראות עשירית שניה.
יוגב צריך לשחק מספר דקות מינימלי- הוא לא ייקח אותנו לכלום. כנ״ל ארינזה יקירי, ״מכונת הפוסט אפ״ לא צריך לשחק לפני אמבקווה בשום מצב.

כמאמן, אתה מצפה שידע להגדיר תפקידים ברורים והולמים לשחקנים שלו. (קראו את הראיון של בגצקיס ששמתי באשכול אירופה)

לצורך העניין אם אני לוקח את הקבוצה כמאמן אני בא מראש ואומר:
פארמר הוא הרכז הראשון שלי, הפלור-ג׳נרל, כי אני מאמין שבסה״כ הוא השחקן הטוב בקבוצה, ולכן הוא ישחק 30 דקות למשחק לא משנה מה. זה יכול להיות 25 דקות כרכז ועוד 5 כ-2, או 30 דקות כרכז.
רוצ׳סטי הוא המחליף של פארמר, ושחקן שעולה לתת לי אינסטנט אופנס בקליעה ופיק אנד רול- הוא צריך לשחק עם שחקני פיק אנד רול טובים (אופייבו, אמבקווה)- מגדיר לו 10-15 דקות למשחק.
יוגב אוחיון עולה כמחליף לשניהם רק כשהם בתת-תפקוד. לא עולה בחמישייה ולא משחק יותר מ5-8 דק׳ של הגנה והתלהבות נטו.
אחרי זה אתה גומר משחק והאימפוטנציה שלו צועקת, כשבמקביל פארמר לא קולע (כי סורס) ורוצ׳סטי נראה כאילו כופה את עצמו על המשחק (אוי, באמת בושה שהסקורר הטוב בקבוצה מנסה לקלוע).

אין לך בקבוצה שום פתרון ראוי בעמדה 2. אני במידה מסויימת חושב שאולי עדיף לנסות לשים שם את דווין סמית׳, כי ב-3 הוא לא מצליח לעשות כלום העונה.
בכל מקרה לשחק עם 2 שמסוגל לחדור לטבעת ולשמור זה מאסט. לנדסברג/סמית׳ זה הפתרונות כרגע, כשאני מאמין שצריך גארד הגנתי נוסף.
ברור שגם ליבזורי יש מה לתת פה, אבל הבן אדם כנראה קיבל תפקיד של מעודדת העונה.

גם בעמדה 3 אין לך אף שחקן שומר כרגע, ולכן הפתרון היחיד שאני מוצא הוא להתחיל לתת לבנדר דקות פה. לא יותר מדי אבל כאלה שבהן הוא יוכל להשתפשף כשומר איכותי בפרימטר ויוכל לשמש כרול-פלייר.
בעמדה 4 אין בעיות חוץ מהעובדה שרנדל יכול להפצע/לחלות/להתעייף. רק אימון ותרגול. לנצל את רנדל לריצה והובלת כדור, לנצל את אופייבו כשחקן פיק אנד רול/פאפ ופיזיות ויהיה בסדר.
בעמדה 5 אין לך לא הגנה ולא התקפה. לפני הכל אתה חייב סנטר דיפנסיבי, כי אמבקווה הוא לכל היותר שומר סביר. ריבאונד יש לך באופן יחסי.
סנטר דיפנסיבי ברמה יכול לאפשר למכבי ללכת עם אופייבו כ-4 ההתקפי שלה ועם רנדל ואמבקווה כפיור האסל פליירס.

בקיצור אין פה יותר מדי בעיות.
יש לך 3 רכזים טובים שאחד מהם חייב להיות מבוטל, והשניים האחרים לא שומרים על קונוס.
יש לך 2 פאוור פורוורדים טובים שצריכים רק להכנס לנישה נכונה.
יש לך 2 סמול פורוורדים נחמדים שלא שומרים על קונוס.
אתה חייב סנטר הגנתי נוסף- זה מאסט ולא חדש. השניים האחרים? נכון, לא שומרים על קונוס.
אין לך שום סקנד גארד, אבל אתה יכול לשחק עם שני סווינגמנים ולהתחיל להפוך את בנדר לסמול הגנתי. זה הכי טוב שאפשר להוציא ממנו העונה.

סה טו בגדול. חיזוק אחד ואפשר להתחיל לעבוד, אבל צריך מאמן שיגדיר תפקידים, יבוא עם ביצים, ימחק מהרוטציה את מי שלא צריך לשחק ויתן את המפתחות לשחקנים הראויים לכך.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי התנין » 06 נובמבר 2015, 14:42

פארמר ורוצ'סטי זה ממש לא להכנס לקטנות. מדובר בשחקנים שכ"א מהם עולה יותר ממיליון דולר. דמיין לך איזה שחקן ניתן היה להביא לעמדת הסנטר בסכומים האלה.
התנין

הודעהעל ידי roy1000 » 06 נובמבר 2015, 14:44

אין קבוצה באירופה שאי פעם הגיעה להצלבה בלי סנטר הגנתי. אני מופתע שעם כל הנסיון של הנהלת מכבי הם לא יודעים את הדבר הפשוט הזה.
roy1000

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 06 נובמבר 2015, 15:09

ברדיו ירושלים מפרסמים שארט פראחובסקי לא מרוצה בקבוצתו והציע עצמו למגדל , סנטר קלאסי עם משחק פוסט הייתם מביאים למכבי ?
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי אדגר פו » 06 נובמבר 2015, 15:16

תמיד חשבתי שלקבוצה הזאת חסרה אתלטיות.
חשבתי שאיבאקווה יתן את זה לפחות בעמדת הסנטר ההגנתי, אבל הוא פחות אתלטי מההערכות המוקדמות.
חבל אולי שלא המשיכו בקו המחשבה עם סווינגמן אתלטי שרצו להביא וירדו מזה משום מה.

חסרים לי שחקנים שיודעים לשחק עם הגב לסל. פעם מכבי ידעה לשחק עם סנטרים או אפילו עם גארדים כדורסל הפוך של פוסט אפ, אין את זה במכבי של היום.

חוץ מזה, אני מסכים עם הניתוח של חציל , בעצם בהכול.

עדיין, אפשר לשחק התקפת הרבה יותר טוב ממה שהקבוצה מראה נכון להיום.
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 06 נובמבר 2015, 15:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 נובמבר 2015, 15:18

סגל טוב. מאוד אפילו.
עד שלא יהיה פה מאמן אחר, לא תצליחו לשכנע אותי אחרת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 06 נובמבר 2015, 15:18

אדגר פו כתב:תמיד חשבתי שלקבוצה הזאת חסרה אתלטיות.
חשבתי שאיבאקווה יתן את זה לפחות בעמדת הסנטר ההגנתי, אבל הוא פחות אתלטי מההערכות המוקדמות.
חבל אולי שלא המשיכו בקו המחשבה עם סווינגמן אתלטי שרצו להביא וירדו מזה משום מה.

חסרים לי שחקנים שיודעים לשחק עם הגב לסל. פעם מכבי ידעה לשחק עם סנטרים או אפילו עם גארדים כדורסל הפוך של פוסט אפ, אין את זה במכבי של היום.

חוץ מזה, אני מסכים עם הניתוח של חציל , בעצם בהכול.

גם זה נכון
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 06 נובמבר 2015, 15:24

לקבוצה יש כמה בעיות מבניות וחוסר איזון. אני מדגיש אבל, שהסגל הזה מסוגל לעשות הרבה יותר טוב.

בראש ובראשונה לדעתי הבעיה היא בהגנה. ברגע שקבוצה לא שומרת, לא לוחצת, לא חוטפת כדורים, לא מתישה את היריבה ולא גורמת
לה להגיע לזריקות רעות, אז היא בעצם לא מכתיבה קצב, ונותנת ליריבות לשלוט.
היריבות בסה"כ מבינות, שבשביל לנטרל את רוב היתרונות של מכבי, צריך לעצור את הריצה, כי כששחקנים רצים, אז זה לא משנה
מי מאמן - הכל יותר קל ופשוט, אבל כשמשחקים משחק עומד, אז העבמיות על הקווים באה לידי ביטוי.

הגנה זה דבר ראשון הגנה בצבע, וכאן אני מסכים עם רוי.
אמבקווה הוא שומר בינוני, אונואקו לא יודע מה זה הגנה, אופייבו בסדר, ורנדל שומר מצויין, אבל לא שומר צבע קלאסי.
רנדל הרבה יותר טוב, כשהוא צריך לנוע, לסגור קווי מסירה, לעצור אחד על אחד, מאשר במאבקי כוח בצבע.
המצב שנוצר הוא שמכבי כל הזמן בנחיתות בצבע, גם בריבאונד וגם במשחק הפנים.

הבעיה השניה בהגנה היא בחוץ. הגארדים לא לוחצים, וגם לא סוגרים קווי מסירה, ויותר מזה, מאבדים את השחקנים שלהם בחסימות.
כל זה מוביל לזריקות פנויות כמעט בכל התקפה.

הבעיה השלישית בהגנה היא הגנת החילופים, שבעצם מגבירה את השתיים הראשונות.

מאמן אחר שיבוא, לא יהפוך את רוצ'סטי לשומר גדול, אבל הוא יוכל למצוא שיטת הגנה שתתאים לסגל השחקנים הזה.
אם המהפך לא יבוא מכאן, אז באמת מאמן חדש לא יעזור, אבל ברגע שיהיה שינוי בהגנה, ונתחיל לראות את הקבוצה רצה, אז פתאום
פארמר ורוצ'סטי, יוכלו להביא לידי ביטוי את מלוא הכשרון שלהם, ולסגור משחקים ב-5 דקות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 נובמבר 2015, 15:30

בלי הרבה מילים, דעתי היא שאפשר וצריך להוציא יותר מהסגל שיש לנו כי הוא שווה הרבה יותר
כמו שפיני אמר אתמול - ''אם הסכמת לזה שיביאו לך שחקנים שאתה לא רוצה, אתה לא יכול להריץ את אותם תרגילים שלא עבדו לפני שנה עם שחקנים אחרים''
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 06 נובמבר 2015, 15:48

מקאדו 3 כתב:ברדיו ירושלים מפרסמים שארט פראחובסקי לא מרוצה בקבוצתו והציע עצמו למגדל , סנטר קלאסי עם משחק פוסט הייתם מביאים למכבי ?

יותר סנטר התקפי מהגנתי. מכבי צריכה סנטר הגנתי. באמת שלא כל כך קשה למצוא שחקן כזה.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 נובמבר 2015, 15:49

roy1000 כתב:
מקאדו 3 כתב:ברדיו ירושלים מפרסמים שארט פראחובסקי לא מרוצה בקבוצתו והציע עצמו למגדל , סנטר קלאסי עם משחק פוסט הייתם מביאים למכבי ?

יותר סנטר התקפי מהגנתי. מכבי צריכה סנטר הגנתי. באמת שלא כל כך קשה למצוא שחקן כזה.

היא צריכה גם נוכחות התקפית בצבע.
הייתי הולך על זה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 06 נובמבר 2015, 15:51

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:

הייתי הולך על זה.

הוא יותר טוב מאונוואקו, אבל לא נראה לי שלמכבי יש כסף לזה. אם צריך לפתוח את הכיס, אז להביא סנטר הגנתי. אפשר למצוא כזה בסכומים לא אסטרונומיים.
roy1000

הודעהעל ידי אדגר פו » 06 נובמבר 2015, 15:54

יש תמיד כסף, הבעייה שלא רוצים להודות בטעויות.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי אחדשיודע » 06 נובמבר 2015, 15:59

יותר קל לי לקבל טעויות שנבעו כתוצאה מ-"בעיות בהתאמה" של שחקנים כמו פארמר ורוצ'סטי (שאגב, הרבה "בזכות" המאמן אנחנו לא רואים מהם כלום עד עכשיו) מאשר הפקרות מודעת של מקבלי ההחלטות.

בקיץ היה ברור וידוע לכולם שלא עמדה 4 ולא עמדה 5 הן ברמה של הטופ האירופי (בלשון המעטה), כולל למקבלי ההחלטות. במודע הם שמו את כל הביצים או כל הכסף בקו האחורי וזרקו את הגרושים שנותרו על הקו הפנימי (וכמובן ביזבזו אותו באופן טיפשי על סנטר בלי ברך). גם היה ברור לנו שהמאמן היה חלק גדול מהכישלון של העונה שעברה, והוא בכל זאת נשאר. שוב הסתמכו על מזל, ושוב הסתכלו לעבר עונת 13/14.

תודה להנהלה המדהימה וצוות הסקאוטינג (אבי אבן ויאיר שבח) המהולל שהביא אותנו עד הלום! תודה מיוחדת לדני פדרמן!
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 06 נובמבר 2015, 16:03, נערך 3 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 06 נובמבר 2015, 16:01

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:

הייתי הולך על זה.

הוא יותר טוב מאונוואקו, אבל לא נראה לי שלמכבי יש כסף לזה. אם צריך לפתוח את הכיס, אז להביא סנטר הגנתי. אפשר למצוא כזה בסכומים לא אסטרונומיים.

איזה סנטר הגנתי נומלי יש ואיך קבעת שלא כל כך קשה למצוא אחד כזה ?
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי roy1000 » 06 נובמבר 2015, 16:03

מקאדו 3 כתב:איזה סנטר הגנתי נומלי יש ואיך קבעת שלא כל כך קשה למצוא אחד כזה ?

ברנרד ג'יימס? סטייסמה? זה לא מצרך כזה נדיר או יקר.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 06 נובמבר 2015, 16:12

roy1000 כתב:
מקאדו 3 כתב:איזה סנטר הגנתי נומלי יש ואיך קבעת שלא כל כך קשה למצוא אחד כזה ?

ברנרד ג'יימס? סטייסמה? זה לא מצרך כזה נדיר או יקר.

ברנרד ג׳יימס בשנחאי שארקס על מיליוני דולרים. סטימסטמה שחקן כדורסל חלש מאוד. אלה לא דוגמאות טובות. גם ריאן הולינס לא סטופר ברמה הכי גבוהה.
אין מה לעשות. את העבודה צריך לעשות בקיץ. מי שעשה אותה עד עכשיו צריך לסיים את משרתו (אבי אבן וחבורתו, בעקבות הבוס דני פדרמן).
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 06 נובמבר 2015, 16:16

התנין כתב:פארמר ורוצ'סטי זה ממש לא להכנס לקטנות. מדובר בשחקנים שכ"א מהם עולה יותר ממיליון דולר. דמיין לך איזה שחקן ניתן היה להביא לעמדת הסנטר בסכומים האלה.

אני לא מדבר עכשיו על בניה בדיעבד, את מי היית מביא במקום וכו'
הדיבורים הם נטו על הסגל הקיים ועד כמה אתה מרוצה ממנו

נכון ששניהם לא משהו בינתיים (הרבה מזה בגלל המאמן לדעתי) אבל הם עדיין צמד שחקנים איכותי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google [Bot], Google Adsense [Bot], גל גל, עידן ו־10 אורחים