Switch to full style
כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

צעיר פרו-פלסטיני נעצר במצרים-לשחרר?

31 דצמבר 2012, 19:44

יש שיגידו בירוקרטיה וכל זה אבל יש משפט אחד שממש קומם אותי

דבר ראשון על הכתבה הזאת מגעילה
http://news.walla.co.il/?w=/551/2602311

אבל תקראו את המשפט הבא
''ביקשתי גם לוותר על האזרחות הישראלית שלי ולא לקבל את הפריבילגיות שנותנים לך על מנת לנצל אותך לצורך הכיבוש"
אם הוא ביקש לוותר על האזרחות שלו והוא לא רוצה להיות אזרח ישראלי, למה שנבזבז עליו משאבים בשביל לשחרר אותו? שהחבר'ה שלו מעזה ישחררו אותו..נראה כמה אכפת להם עכשיו

זה ברור שמדובר באנרכיסט שפשוט לא מצא את מקומו בעולם הנורמה אז הוא הולך נגד בשביל להגיד שהוא דוחה ולא נדחה
"הוא מביע דעות אנטי-ממסדיות בכל מקום שבו הוא נמצא. אף ממסד לא אוהב אותו''
מקרה קלאסי של מישהו שאם להיות ימני היה לא פופולרי הוא היה נלחם למען המתנחלים

Re: צעיר פרו-פלסטיני נעצר במצרים-לשחרר?

31 דצמבר 2012, 19:47

זהבה, שלי וכל החברה האלה כבר ידאגו לאכול לביבי את הראש עד שישחרר אותו..

31 דצמבר 2012, 19:49

LIAV10 כתב:זהבה, שלי וכל החברה האלה כבר ידאגו לאכול לביבי את הראש עד שישחרר אותו..

תגידו מה שתגידו על שלי אבל מטומטמת היא לא
היא ידעה שהציבור בעד המבצע בעזה וגם היא התבטאה בעדו..גלאון לעומתה התבטאה בכל כלי תקשורת נגד
הן עדיין לא באותה סירה..לפחות לא כלפי חוץ

31 דצמבר 2012, 19:49

הוא ביקש לוותר על האזרחות? לההתראות.
המצרים בטח חושבים שהוא סוכן מוסד, אז הוא יקבל מהם יחס מיוחד.

31 דצמבר 2012, 19:52

Holiday_Armadillo כתב:
LIAV10 כתב:זהבה, שלי וכל החברה האלה כבר ידאגו לאכול לביבי את הראש עד שישחרר אותו..

היא ידעה שהציבור בעד המבצע בעזה וגם היא התבטאה בעדו..גלאון לעומתה התבטאה בכל כלי תקשורת נגד

אני לא אומר שהיא ברמת הטמטום של זהבה (זה לא קיים), ואני לא אומר שהיא מטומטמת, אבל אין שום קשר למבצע, אין סיבה שהיא לא תרצה להחזיר אותו..

31 דצמבר 2012, 19:54

הבחור אידיוט, אבל המדינה חייבת לדאוג לאזרחים שלה לא משנה מה דעתם.

31 דצמבר 2012, 19:56

LIAV10 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אני לא אומר שהיא ברמת הטמטום של זהבה (זה לא קיים), ואני לא אומר שהיא מטומטמת, אבל אין שום קשר למבצע, אין סיבה שהיא לא תרצה להחזיר אותו..

שוב, מטומטמת היא לא והיא רוצה להשיג כמה שיותר מנדטים
העם יגיב רע מאוד אם היא תדרוש להחזיר את הבחור הזה שכל העם(שרובו שונא בוגדים)יודע את הרקע האנטישמי שלו..היא לא תעשה את זה

Mta_atic כתב:הבחור אידיוט, אבל המדינה חייבת לדאוג לאזרחים שלה לא משנה מה דעתם.

לא אם הוא לא רוצה את האזרחות שלו
אם הוא לא רוצה להיות אזרח במדינה הזאת אז לא חייבים לו כלום

31 דצמבר 2012, 19:57

התכוונתי לאחר הבחירות..

31 דצמבר 2012, 19:57

הוא לא אזרח המדינה. בן אדם שמבקש לוותר על האזרחות, ועובר לגור במחנה פליטים פלסטיני, הוא לא אזרח המדינה יותר.
יש לו דרכון רוסי, ואדון פוטין יכול לבחור אם לשחרר אותו, או לא.

31 דצמבר 2012, 20:02

הרצון שלו לא מפקיע ממנו שום זכות.
כל עוד הוא מחזיק בתעודת זהות ישראלית ולא ויתר על האזרחות באופן רשמי (אחרי אישור של שר הפנים) הוא אזרח ישראלי לכל דבר ועניין והמדינה צריכה לדאוג לשלומו.

31 דצמבר 2012, 20:03

Mta_atic כתב:הרצון שלו לא מפקיע ממנו שום זכות.
כל עוד הוא מחזיק בתעודת זהות ישראלית ולא ויתר על האזרחות באופן רשמי (אחרי אישור של שר הפנים) הוא אזרח ישראלי לכל דבר ועניין והמדינה צריכה לדאוג לשלומו.

אם הוא כבר הגיש טופס לויתור על אזרחות הוא יכול ללכת לחפש ת'חברים שלו (או כמו שאור אמר, את פוטין..

31 דצמבר 2012, 20:05

MTA2311 כתב:הוא ביקש לוותר על האזרחות? לההתראות.

לך תדע, אולי הוא באמת סוכן של המוסד (או שראיתי יותר מידי חטופים... :unsure )

31 דצמבר 2012, 20:07

LIAV10 כתב:

אם הוא כבר הגיש טופס לויתור על אזרחות הוא יכול ללכת לחפש ת'חברים שלו (או כמו שאור אמר, את פוטין..

שוב, תקרא את מה שכתבתי.
במדינת ישראל יש חוק מאד ברור ומסודר לויתור על אזרחות - בנאדם יכול לותר על האזרחות שלו רק בתנאי ששר הפנים מאשר זאת.
זה שהוא רוצה והגיש בקשה זה אחלה, אבל כל עוד הוא אזרח ישראלי באופן רשמי כל הדיונים שמסביב יכולים להישאר בשדה התיאורטי. אם המדינה רוצה לאשר לו את הבקשה עכשיו - מצויין, שתחסוך לעצמה ולנו כאב ראש. אני לא אכאב שלילה של אזרחות מבחור כזה.

31 דצמבר 2012, 20:34

גם המחבל שפוצץ אוטובוס בעמוד ענן הוא ישראלי על פי חוק.
מדובר פה בבן אדם שבפועל ויתר על האזרחות שלו( הרשמיות פה שווה לתחת), כשהוא עבר למחנה פליטים פלסטיני וכשהוא הצהיר שהוא מעוניין להגיע לעזה על מנת להלחם פיזית לצד הפלסטינים. כמו שאמרתי, לבחור יש דרכון רוסי, אז שהרוסים ידאגו לו. אנחנו לא צריכים לדאוג לבוגדים.
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 31 דצמבר 2012, 20:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

31 דצמבר 2012, 20:35

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:הוא ביקש לוותר על האזרחות? לההתראות.

לך תדע, אולי הוא באמת סוכן של המוסד (או שראיתי יותר מידי חטופים... :unsure )

אם הוא היה סוכן של המוסד, לא היית יודעת שהוא עצור ובטח לא את השם שלו.

31 דצמבר 2012, 20:48

MTA2311 כתב:

גם המחבל שפוצץ אוטובוס בעמוד ענן הוא ישראלי על פי חוק.
מדובר פה בבן אדם שבפועל ויתר על האזרחות שלו( הרשמיות פה שווה לתחת), כשהוא עבר למחנה פליטים פלסטיני וכשהוא הצהיר שהוא מעוניין להגיע לעזה על מנת להלחם פיזית לצד הפלסטינים. כמו שאמרתי, לבחור יש דרכון רוסי, אז שהרוסים ידאגו לו. אנחנו לא צריכים לדאוג לבוגדים.

אתה צריך לדעת להבדיל בין ההרגשה למציאות בפועל.
מבחינת ההרגשה - אני שותף לדעתך והבחור היה צריך להיות משולל אזרחות מאתמול בבוקר.
מהבחינה המעשית - הבחור מחזיק כרגע באזרחות ישראלית. לא באמת מעניינת העובדה שהוא לא רוצה את האזרחות הזו והוא הגיש בקשה לוותר עליה.
כפי שכתבתי - אם המדינה תראה לנכון לאשר לו את הבקשה (במידה שאכן הגיש בקשה רשמית לויתור על אזרחות) עכשיו, מה טוב, אבל כל עוד הבחור מחזיק בת.ז כחולה המדינה חייבת להיות ערבה לשלומו ללא קשר לדעותיו.

כשירות צירפתי את התנאים בהם יכולה להישלל מאדם האזרחות.
ניתן לראות שהבחור לא עבר פה על אף סעיף קונקרטי שיכול לגרום למדינה לשלול לו את האזרחות (למעט נושא הבקשה שהגיש).

ביטול או ויתור על אזרחות ישראלית

מדינת ישראל רשאית לבטל לאדם את אזרחותו הישראלית במקרים הבאים:
אם קיבל אזרחות ישראלית על סמך נתונים שהתבררו כשקריים
אם בגד במדינה והפר אמונים
אם נכנס למדינה המוגדרת כמדינת אויב שהכניסה אליה אסורה
אם קיבל אזרחות נוספת במדינה המוגדרת כמדינת אויב

בנוסף, אדם רשאי לוותר על אזרחותו הישראלית, אך לשם כך הוא צריך לקבל את הסכמתו של שר הפנים. שר הפנים רשאי לסרב לבקשה או לפחות לדרוש ממבקש הבקשה להוכיח כי הוא חי מחוץ לישראל שנים רבות.

http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situa ... nalityLaw/

31 דצמבר 2012, 21:01

אני לא אומר שהוא לא אזרח ישראלי על פי חוק, אלא שזה פאקטור משני בסיפור הזה. בן אדם שאינו רואה את עצמו כאזרח ישראלי, ואפילו מביע תמיכה מילולית ופיזית בגוף אויב( חמאס בעזה) אינו זכאי לעזרה מהמדינה. בשום תחום.
קצת אירוני שהסיפור הזה מתפוצץ יום אחרי שבית המשפט העליון קבע שבוגדת כמו זועבי יכולה לשמש כחברת כנסת במדינה שהיא מתנגדת לקיומה כמדינה יהודית, מעודדת אלימות כנגדה ומתרועעת עם בכירי אויביה.
הגיע הזמן שנתחיל לשים את האינטרסים של המדינה שלנו בראש הרשימה, גם אם זה אומר "להפקיר" מחבל שבמקרה יש לו תעודת זהות כחולה.
ברגע שהוא מביע רצון להילחם לצד חמאס בעזה כנגד הישות הציונית, הוא מאבד דה פאקטו כל זכות שמגיעה לו מהיותו אזרח.

01 ינואר 2013, 16:13

מי קבע את זה? נכון, אף אחד.
המדינה ממש לא צריכה ולא יכולה לדאוג לכל אזרח ישראלי שבוחר להתנחל במאורת נחשים. זו בעיה שלו וזהו.
מה שכן אני מאוד מעריך את הבנאדם הזה, אם הוא הלך כ''כ רחוק עקב האמונות שלו, לא כל אחד היה עושה את זה, והרוב היו מעדיפים לשבת בבית קפה בת''א ולהגיד כמה שהפלסטינים מסכנים. בשיא הרצינות וללא טיפת ציניות - הלוואי והיו עוד שהיו בוחרים לפעול כמוהו.

01 ינואר 2013, 16:29

שיירקב עד יום מותו בכלא של החברים החדשים שלו עליהם הוא מגן כנגד "היישות הציונית". מצרים, פלסטינים, הכל אותו דבר..
שהחמאס ישחרר אותו. אי אפשר ללכת כנגד המדינה שלך (שעל האזרחות בה אתה כל כך רוצה לוותר) ואח"כ לדרוש ממנה סיוע. זה לא עובד ככה..
בוגדים מקומם בגיהנום.

01 ינואר 2013, 16:52

עתיק, אני לא בטוח שאתה צודק באמירה שהמדינה חייבת לדאוג לכל אזרחיה...

אם נניח יש סוחר סמים שנעצר והורשע בתאילנד, אתה לא תראה את המדינה עושה משהו על מנת להחזיר אותו לכאן, וגם אין סיבה לעשות זאת.
עוד דוגמא - כשגלעד שליט ישב בשבי החמאס, מי שויתרה והחזירה מחבלים תמורתו היא מדינת ישראל, ולא צרפת למרות שיש לו גם דרכון צרפתי.

מה שאני אומר זה שהמדינה חייבת לדאוג לאנשים שנמצאים בצרה כשהם בעצם היו בשליחות המדינה (כמו צבא או שליחות דיפלומטית למשל), אבל לגבי מקרים אחרים
זה די נתון לשיקולה. כמובן שאם אזרח נורמטיבי ושומר חוק, נקלע לצרה שלא באשמתו, אז המדינה תהיה הרבה יותר מחוייבת ומעוניינת לעזור לו.

במקרה הזה ברור לחלוטין שלמדינה אין שום אינטרס לעזור לאחד כזה, ואני מניח שזה גם מה שיהיה. יעשו קצת קולות, אבל בפועל לא יקרה כלום.
פרסם תגובה