27 פברואר 2012, 13:45
"למרות הססמאות שאתם מאוהבים בהן, ישראל איננה מדינה של כלכלת שוק חופשי, אלה שוק סגור. ממש כמו ברומניה של צ'אוצ'סקו."
"הפתרון פשוט: יבוא. יבוא אמיתי, חופשי. כשם שישראל מייאבת נפט, פסנתרי כנף וF-15 היא חייבת לייבא גבינה, בשר ולחם ולא להעשיר כקורח כמה משפחות על חשבון 7.5 מליון תושבים".
27 פברואר 2012, 14:25
27 פברואר 2012, 16:28
27 פברואר 2012, 17:54
Holiday_Armadillo כתב:גרמניה זה המקום היחידי אליו ההורים שלי נוסעים לנפוש(היו שם כבר יותר מ-10 פעמים)וכל פעם חוזרים ומספרים לי על פערי המחירים..
עזבו שכר דירה, עזבו חשבונות, עזבו את הדברים האלה..בדברים הבסיסיים הם לוקחים אותנו בגדול וזה פשוט מעיק..
גבינה לבנה? גביע לא עולה שם יותר מ-15 סנט בזמן שפה זה עולה 15 שקל
שוקולד? מתחיל שם מ-5 סנט ופה לא יורד מ-4.99
קורנפלקס? פה קופסת כריות עולה 30 שקל בזמן ששם זה עולה בסביבות 35 סנט
לא מזמן הסתכלתי על נקניקיות חריפות בסופר שעלו 29 שקלים למארז של 4(!!!!)נקניקיות ושם אתה קונה מארז של 8 ב-2 יורו..
כשההורים שלי נוסעים לשם הם לוקחים איתם 300 יורו לאוכל(כי הם לא אנשים של קניות ונוסעים לעיירה קטנה בשם באד רייכנהאל),חוזרים ומספרים כמה אוכל הם קנו+מביאים בערך 25 טבלאות שוקולד,גבינת פילדלפיה,נקניקים,סוג של רביולי שאני אוהבת ומיוצר שם+עודף..
ה-כ-ל יותר זול שם..
הדבר הכי חשוב שם זה שיוקר המחייה הולך לפי המשכורות..
פה זה נראה כאילו שכר המינימום הוא 15K לפי המחירים..המדינה הזאת הפכה להיות לעשירים בלבד..אם אתה לא מרוויח כמה עשרות אלפי שקלים בחודש אתה לא יכול לחיות בכבוד..
אם הייתה לי אזרחות אירופאית ואפשרות לברוח מהמדינה הזאת הייתי עושה את זה כבר מזמן..
27 פברואר 2012, 17:57
שחף כתב:מדינה של סתומים. כמויות של כסף שהולכות לחבורות טפילים שחיים מקיצבאות, לא משרתים בצבא ולא עובדים. היום בעיתון כתוב שהממשלה תרוויח מיליארד שקל מהייקור במחירי הדלק. פשוט ביזיון.
27 פברואר 2012, 18:17
felix_r כתב:שחף כתב:מדינה של סתומים. כמויות של כסף שהולכות לחבורות טפילים שחיים מקיצבאות, לא משרתים בצבא ולא עובדים. היום בעיתון כתוב שהממשלה תרוויח מיליארד שקל מהייקור במחירי הדלק. פשוט ביזיון.
הכל נכון, רק שזה לא ממש קשור לנושא. המחירים הגבוהים על מוצרי חלב ובשר הם תוצאה בעיקר של החוקים שחוקקו כדי להגן על הקיבוצים
27 פברואר 2012, 18:38
felix_r כתב:Holiday_Armadillo כתב:גרמניה זה המקום היחידי אליו ההורים שלי נוסעים לנפוש(היו שם כבר יותר מ-10 פעמים)וכל פעם חוזרים ומספרים לי על פערי המחירים..
עזבו שכר דירה, עזבו חשבונות, עזבו את הדברים האלה..בדברים הבסיסיים הם לוקחים אותנו בגדול וזה פשוט מעיק..
גבינה לבנה? גביע לא עולה שם יותר מ-15 סנט בזמן שפה זה עולה 15 שקל
שוקולד? מתחיל שם מ-5 סנט ופה לא יורד מ-4.99
קורנפלקס? פה קופסת כריות עולה 30 שקל בזמן ששם זה עולה בסביבות 35 סנט
לא מזמן הסתכלתי על נקניקיות חריפות בסופר שעלו 29 שקלים למארז של 4(!!!!)נקניקיות ושם אתה קונה מארז של 8 ב-2 יורו..
כשההורים שלי נוסעים לשם הם לוקחים איתם 300 יורו לאוכל(כי הם לא אנשים של קניות ונוסעים לעיירה קטנה בשם באד רייכנהאל),חוזרים ומספרים כמה אוכל הם קנו+מביאים בערך 25 טבלאות שוקולד,גבינת פילדלפיה,נקניקים,סוג של רביולי שאני אוהבת ומיוצר שם+עודף..
ה-כ-ל יותר זול שם..
הדבר הכי חשוב שם זה שיוקר המחייה הולך לפי המשכורות..
פה זה נראה כאילו שכר המינימום הוא 15K לפי המחירים..המדינה הזאת הפכה להיות לעשירים בלבד..אם אתה לא מרוויח כמה עשרות אלפי שקלים בחודש אתה לא יכול לחיות בכבוד..
אם הייתה לי אזרחות אירופאית ואפשרות לברוח מהמדינה הזאת הייתי עושה את זה כבר מזמן..
מביאים 25 טבלאות שוקולד? והם מחריזים על זה במכס?
27 פברואר 2012, 20:33
אבי כתב:felix_r כתב:שחף כתב:מדינה של סתומים. כמויות של כסף שהולכות לחבורות טפילים שחיים מקיצבאות, לא משרתים בצבא ולא עובדים. היום בעיתון כתוב שהממשלה תרוויח מיליארד שקל מהייקור במחירי הדלק. פשוט ביזיון.
הכל נכון, רק שזה לא ממש קשור לנושא. המחירים הגבוהים על מוצרי חלב ובשר הם תוצאה בעיקר של החוקים שחוקקו כדי להגן על הקיבוצים
מכסים שנועדו להגן על הקיבוצים מיבוא מתחרה:
תמרים 560%
דבש טבעי 255%
מוצרי חלב 212%
בשר בקר טרי 190%
מלפפונים טריים 170%
ביצים 170%
תפוחי אדמה 230%
עגבניות 272%
תפוזים: 162%
מיץ תפוחים 45%
28 פברואר 2012, 15:33
29 פברואר 2012, 12:30
אורי כתב:אבי כתב:felix_r כתב:שחף כתב:מדינה של סתומים. כמויות של כסף שהולכות לחבורות טפילים שחיים מקיצבאות, לא משרתים בצבא ולא עובדים. היום בעיתון כתוב שהממשלה תרוויח מיליארד שקל מהייקור במחירי הדלק. פשוט ביזיון.
מכסים שנועדו להגן על הקיבוצים מיבוא מתחרה:
תמרים 560%
דבש טבעי 255%
מוצרי חלב 212%
בשר בקר טרי 190%
מלפפונים טריים 170%
ביצים 170%
תפוחי אדמה 230%
עגבניות 272%
תפוזים: 162%
מיץ תפוחים 45%
מדהים מדהים מדהים. ואחריי שכולם יודעים את כל זה, כמובן שלא יפריעו למשוכנעים להמשיך להפיל את כל תחלואות החבר'ה והכלכלה על החרדים... הקיבוצים גנבים בני גנבים! נבלות! מדינת יהודונים מסריחה!
21 מרץ 2012, 15:36