לימודים

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

לימודים

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 30 יולי 2015, 11:17

איזה קיץ חלש מבחינת עיתונות הספורט. אני הייתי מכין כבר רשימות של מי פנוי, מה היתרונות והחסרונות שלו, עלויות משוערות וכו׳- עושה קצת סקאוטינג בשביל האוהד הממוצע (ועל הדרך מנסה לכוון את הפדרמנים).
חבל שאני לא עובד בעיתונות הספורט, בינתיים.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

לימודים

הודעהעל ידי my man » 30 יולי 2015, 11:27

החציל האצטקי כתב:איזה קיץ חלש מבחינת עיתונות הספורט. אני הייתי מכין כבר רשימות של מי פנוי, מה היתרונות והחסרונות שלו, עלויות משוערות וכו׳- עושה קצת סקאוטינג בשביל האוהד הממוצע (ועל הדרך מנסה לכוון את הפדרמנים).

ת'אמת שבעונות קודמות היו כבר דברים כאלה...העונה כולם הלכו לישון ושכחו להתעורר...
זה הקיץ הכי יבש שראינו פה זה שנים.. המזל הוא שזה מגיע אחרי בליץ ההחתמות שמכבי עשתה בתחילתו...

אפילו ורד כהן המנפיצה הלאומית לא מוציאה איזה שם הזוי... אני הייתי בטוח שנשבור שיא העונה בכמות מלפפונים היה איזה בליץ של 30 שמות על ההתחלה ומאז חושך...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

Re: ת'רד המלפלפונים V6: האימפריה מכה שנית

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 יולי 2015, 11:28

אני בספק אם מישהו מהכתבים שמסקרים את מכבי יודע מה זה פיק אנד רול, אז כתבת סקאוטינג?
נסחפת.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 30 יולי 2015, 11:32

החציל האצטקי כתב:איזה קיץ חלש מבחינת עיתונות הספורט. אני הייתי מכין כבר רשימות של מי פנוי, מה היתרונות והחסרונות שלו, עלויות משוערות וכו׳- עושה קצת סקאוטינג בשביל האוהד הממוצע (ועל הדרך מנסה לכוון את הפדרמנים).

האמת, חבל לכולנו. כיף לקרוא אותך.
התנין

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 30 יולי 2015, 11:49

התנין כתב:האמת, חבל לכולנו. כיף לקרוא אותך.

תודה :)
בהחלט יכול להיות שזה יקרה מתישהו.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי my man » 30 יולי 2015, 11:53

החציל האצטקי כתב:

לך על זה! למדתי תקשורת- מי שזה מעניין אותו זה מעיף אותו לשמיים...חבל על הזמן!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי קובי » 30 יולי 2015, 11:58

my man כתב:
החציל האצטקי כתב:

מאידך - תואר לא פרקטי. יש לקחת את זה בחשבון.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי my man » 30 יולי 2015, 12:12

קובי כתב:
my man כתב:
החציל האצטקי כתב:

זה ממש לא נכון! אמנם הרבה תלוי בקשרים שאתה מייצר לעצמך תוך כדי הלימודים אבל התואר עצמו מקנה לך אפשרות כניסה לעולם התקשורת ומשם הכל תלוי בכמה טוב אתה דוחף את עצמך...
צריך גם מזל אבל זה לחלוטין לא 'תואר לא פרקטי'...
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל2 » 30 יולי 2015, 14:55

תעשו תואר בחשבונאות. מומלץ.
wannabe שמואל1
שמואל2

הודעהעל ידי יוסי22 » 30 יולי 2015, 16:15

מניסיון אישי ? :::
יוסי22

הודעהעל ידי felix_r » 30 יולי 2015, 18:03

אגב, אם כבר מדברים על כתבי הספורט,
במקרה ראיתי היום (שוב) את הסרט "שרלוק הולמס", ושמתי לב שבסרט שמו של הכלב הוא גלדסטון ! :laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 30 יולי 2015, 23:31

my man כתב:
קובי כתב:
my man כתב:
החציל האצטקי כתב:

זה ממש לא נכון! אמנם הרבה תלוי בקשרים שאתה מייצר לעצמך תוך כדי הלימודים אבל התואר עצמו מקנה לך אפשרות כניסה לעולם התקשורת ומשם הכל תלוי בכמה טוב אתה דוחף את עצמך...
צריך גם מזל אבל זה לחלוטין לא 'תואר לא פרקטי'...

שמע, תואר בתקשורת הוא בהחלט לא פרקטי. כלומר, זה לא שהשוק צמא לבוגרי תקשורת וקל לבדוק את זה ולכן יש לא מעט אנשים שעושים את התואר הזה, למהות התואר.
ע"מ ליצור קשרים, לא צריך להיכנס למוסד אקדמי ולהשקיע 3 שנים אקדמיות.
ע"מ להיכנס לביצה התקשורתית, צריך בעיקר קשרים ומזל. הנסיון הראשוני הוא קריטי וכדאי למצוא אותו בכל מחיר. לאחר מכן, אפשר אולי להתגלגל למקומות טובים יותר, אבל מרבית העוסקים בתחום מדשדשים בתפקידים זוטרים ומרוויחים משכורות רעב. חלקם נשברים ופונים לאחר מכן לתחומים אחרים, הסבות וכד'.
אני מבטיח לך שעצם היותך בוגר תואר ראשון בתקשורת לא יקנה לך את הפלוס ע"ג מועמד אחר שיש לו קשרים טובים יותר, או עם נסיון וללא תואר כלל.

באופן כללי, תוכן הלימודים מהמעניינים והמהנים שיש בלימודי תואר ראשון - סדנאות על קולנוע וטלוויזיה, עבודות גמר על במאים מפורסמים, צילומי סיטקום\פרומו לסדרה ובכלל - כל התפתחות הטלוויזיה\עיתונות וכו' - כיפי ומהנה מאוד, לפחות לדעתי, בטח ובטח בלימודים אקדמיים.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי my man » 30 יולי 2015, 23:50

קובי כתב:שמע, תואר בתקשורת הוא בהחלט לא פרקטי. כלומר, זה לא שהשוק צמא לבוגרי תקשורת וקל לבדוק את זה ולכן יש לא מעט אנשים שעושים את התואר הזה, למהות התואר.
ע"מ ליצור קשרים, לא צריך להיכנס למוסד אקדמי ולהשקיע 3 שנים אקדמיות.
ע"מ להיכנס לביצה התקשורתית, צריך בעיקר קשרים ומזל. הנסיון הראשוני הוא קריטי וכדאי למצוא אותו בכל מחיר. לאחר מכן, אפשר אולי להתגלגל למקומות טובים יותר, אבל מרבית העוסקים בתחום מדשדשים בתפקידים זוטרים ומרוויחים משכורות רעב. חלקם נשברים ופונים לאחר מכן לתחומים אחרים, הסבות וכד'.
אני מבטיח לך שעצם היותך בוגר תואר ראשון בתקשורת לא יקנה לך את הפלוס ע"ג מועמד אחר שיש לו קשרים טובים יותר, או עם נסיון וללא תואר כלל.

באופן כללי, תוכן הלימודים מהמעניינים והמהנים שיש בלימודי תואר ראשון - סדנאות על קולנוע וטלוויזיה, עבודות גמר על במאים מפורסמים, צילומי סיטקום\פרומו לסדרה ובכלל - כל התפתחות הטלוויזיה\עיתונות וכו' - כיפי ומהנה מאוד, לפחות לדעתי, בטח ובטח בלימודים אקדמיים.

שמע היה לי שבוע מהסרטים ואני גמור מדי לענות על כל מה שכתבת אז אני אגיב רק למשפט המודגש.

אז ראשית זה פשוט לא נכון. במהלך לימודיי התנסיתי בתוכנית רדיו שהתפקיד שלי היה להיות הכל מהכל- קרי- המפיק, המגיש ולפעמים אפילו האיש הטכני, וכו' וכו' וכו'...
התוכנית הזו בלבד השיגה לי 2/3 הצעות עבודה- באתרי חדשות וספורט.
חבר שלי שהגיש איתי יחד את התוכנית היום הוא כתב ספורט...

מעבר לתוכנית שהיתה לי התואר מזכה/מחייב אותך(תלוי באיזו גישה אתה מגיע) להיכנס לכנסי תקשורת אם זה בעולם הקולנוע ואם זה בעולם האינטרנט- בכנסים האלו הכרתי אישית ונפגשתי עם המון מפיקים ומאתרי כישרונות שמחפשים צעירים נמרצים שיכנסו לתפקידים בעולם התקשורת.

חוץ מזה גם המרצים עצמם(תלוי איפה אתה לומד) הם מעולם התקשורת- אני למדתי אצל אחד מעורכי ידיעות אחרונות(אני יודע אני יודע-זה לא עיתון בכלל) שלקח איתו את אחד מהתלמידים לעבוד איתו..

נכון המשכורות הן לא בשמיים בהתחלה ויש אפילו שאומרים שבהתחלה בכלל לא בטוח שישלמו לך ואז כשאתה בפנים ומקבע את מעמדך המשכורות יכולות לקפוץ(צ'רלי בוזגלו)

בסופו של דבר לימודי התקשורת מלמדים אותך על העולם הזה ומכניסים אותך לתוכו ויכולים לספק לך את הקשרים ולהביא אותך לסיטואציות בהן המזל יכול לשחק לידיים שלך בשביל להיכנס פנימה.
השאלה היא באיזו גישה אתה מגיע... אני בסופו של דבר ואחרי הרבה מחשבה החלטתי שאני לא רוצה להיכנס לעולם התקשורת אבל מי שבא ברבאק המתאים יכול בכיף להשתחל פנימה בעזרת ובזכות לימודי התואר הזה...
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי מילוס » 31 יולי 2015, 00:23

להגיד שזה תואר "לא פרקטי", זה כבר קצת נדוש.. 94.27% מהתארים שיש לשוק הישראלי להציע היום הם "לא פרקטיים".. אז מה, כולם פה מובטלים?..

אני למדתי תקשורת\עיתונאות ואני עובד היום בתחום, במשרה בכלל לא רעה. בכלל, אחוז מכובד ביותר מהאנשים שלמדו איתי נמצאים בגופים השונים.. בסוף השאלה היא, בפשטות, כמה אתה רוצה את זה - וכמה אתה טוב.....

ד"א, בוא לא נתפזר ולא נשווה בין כתיבה של פוסט בפורום או בפייסבוק ועבודה עיתונאית מקיפה וטובה..
מילוס

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים