איך אומרים פראיירים בגרמנית?

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

איך אומרים פראיירים בגרמנית?

הודעהעל ידי אבי » 27 פברואר 2012, 13:45

טור דעה שכתב אזרח גרמני שחי בישראל כבר 4 שנים. אותו אדם לא מצליח להבין למה הכל יקר כל כך בישראל לעומת מדינות אירופה?
הדוגמאות שהוא נותן לפערי מחירים של מוצרים בין ישראל לאירופה פשוט מקוממים. חובה לקרוא!

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

"למרות הססמאות שאתם מאוהבים בהן, ישראל איננה מדינה של כלכלת שוק חופשי, אלה שוק סגור. ממש כמו ברומניה של צ'אוצ'סקו."
"הפתרון פשוט: יבוא. יבוא אמיתי, חופשי. כשם שישראל מייאבת נפט, פסנתרי כנף וF-15 היא חייבת לייבא גבינה, בשר ולחם ולא להעשיר כקורח כמה משפחות על חשבון 7.5 מליון תושבים".
סמל אישי של המשתמש
אבי

Re: איך אומרים פראיירים בגרמנית?

הודעהעל ידי שחף » 27 פברואר 2012, 14:25

מדינה של סתומים. כמויות של כסף שהולכות לחבורות טפילים שחיים מקיצבאות, לא משרתים בצבא ולא עובדים. היום בעיתון כתוב שהממשלה תרוויח מיליארד שקל מהייקור במחירי הדלק. פשוט ביזיון.
שחף

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 27 פברואר 2012, 16:28

גרמניה זה המקום היחידי אליו ההורים שלי נוסעים לנפוש(היו שם כבר יותר מ-10 פעמים)וכל פעם חוזרים ומספרים לי על פערי המחירים..
עזבו שכר דירה, עזבו חשבונות, עזבו את הדברים האלה..בדברים הבסיסיים הם לוקחים אותנו בגדול וזה פשוט מעיק..
גבינה לבנה? גביע לא עולה שם יותר מ-15 סנט בזמן שפה זה עולה 15 שקל
שוקולד? מתחיל שם מ-5 סנט ופה לא יורד מ-4.99
קורנפלקס? פה קופסת כריות עולה 30 שקל בזמן ששם זה עולה בסביבות 35 סנט
לא מזמן הסתכלתי על נקניקיות חריפות בסופר שעלו 29 שקלים למארז של 4(!!!!)נקניקיות ושם אתה קונה מארז של 8 ב-2 יורו..
כשההורים שלי נוסעים לשם הם לוקחים איתם 300 יורו לאוכל(כי הם לא אנשים של קניות ונוסעים לעיירה קטנה בשם באד רייכנהאל),חוזרים ומספרים כמה אוכל הם קנו+מביאים בערך 25 טבלאות שוקולד,גבינת פילדלפיה,נקניקים,סוג של רביולי שאני אוהבת ומיוצר שם+עודף..

ה-כ-ל יותר זול שם..
הדבר הכי חשוב שם זה שיוקר המחייה הולך לפי המשכורות..
פה זה נראה כאילו שכר המינימום הוא 15K לפי המחירים..המדינה הזאת הפכה להיות לעשירים בלבד..אם אתה לא מרוויח כמה עשרות אלפי שקלים בחודש אתה לא יכול לחיות בכבוד..
אם הייתה לי אזרחות אירופאית ואפשרות לברוח מהמדינה הזאת הייתי עושה את זה כבר מזמן..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 27 פברואר 2012, 17:54

Holiday_Armadillo כתב:גרמניה זה המקום היחידי אליו ההורים שלי נוסעים לנפוש(היו שם כבר יותר מ-10 פעמים)וכל פעם חוזרים ומספרים לי על פערי המחירים..
עזבו שכר דירה, עזבו חשבונות, עזבו את הדברים האלה..בדברים הבסיסיים הם לוקחים אותנו בגדול וזה פשוט מעיק..
לא מזמן הסתכלתי על נקניקיות חריפות בסופר שעלו 29 שקלים למארז של 4(!!!!)נקניקיות ושם אתה קונה מארז של 8 ב-2 יורו..
כשההורים שלי נוסעים לשם הם לוקחים איתם 300 יורו לאוכל(כי הם לא אנשים של קניות ונוסעים לעיירה קטנה בשם באד רייכנהאל),חוזרים ומספרים כמה אוכל הם קנו+מביאים בערך 25 טבלאות שוקולד,גבינת פילדלפיה,נקניקים,סוג של רביולי שאני אוהבת ומיוצר שם+עודף..

ה-כ-ל יותר זול שם..
פה זה נראה כאילו שכר המינימום הוא 15K לפי המחירים..המדינה הזאת הפכה להיות לעשירים בלבד..אם אתה לא מרוויח כמה עשרות אלפי שקלים בחודש אתה לא יכול לחיות בכבוד..
אם הייתה לי אזרחות אירופאית ואפשרות לברוח מהמדינה הזאת הייתי עושה את זה כבר מזמן..

מביאים 25 טבלאות שוקולד? והם מחריזים על זה במכס? :tongue3
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 27 פברואר 2012, 17:57

שחף כתב:מדינה של סתומים. כמויות של כסף שהולכות לחבורות טפילים שחיים מקיצבאות, לא משרתים בצבא ולא עובדים. היום בעיתון כתוב שהממשלה תרוויח מיליארד שקל מהייקור במחירי הדלק. פשוט ביזיון.

הכל נכון, רק שזה לא ממש קשור לנושא. המחירים הגבוהים על מוצרי חלב ובשר הם תוצאה בעיקר של החוקים שחוקקו כדי להגן על הקיבוצים
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 27 פברואר 2012, 18:17

felix_r כתב:
שחף כתב:מדינה של סתומים. כמויות של כסף שהולכות לחבורות טפילים שחיים מקיצבאות, לא משרתים בצבא ולא עובדים. היום בעיתון כתוב שהממשלה תרוויח מיליארד שקל מהייקור במחירי הדלק. פשוט ביזיון.

הכל נכון, רק שזה לא ממש קשור לנושא. המחירים הגבוהים על מוצרי חלב ובשר הם תוצאה בעיקר של החוקים שחוקקו כדי להגן על הקיבוצים

מכסים שנועדו להגן על הקיבוצים מיבוא מתחרה:

תמרים 560%
דבש טבעי 255%
מוצרי חלב 212%
בשר בקר טרי 190%
מלפפונים טריים 170%
ביצים 170%
תפוחי אדמה 230%
עגבניות 272%
תפוזים: 162%
מיץ תפוחים 45%
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 27 פברואר 2012, 18:38

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:גרמניה זה המקום היחידי אליו ההורים שלי נוסעים לנפוש(היו שם כבר יותר מ-10 פעמים)וכל פעם חוזרים ומספרים לי על פערי המחירים..

ה-כ-ל יותר זול שם..

מביאים 25 טבלאות שוקולד? והם מחריזים על זה במכס? :tongue3

לא שידוע לי :laugh2 אבל 25 טבלאות בוודאות..יש לי בעיה עם שוקולד..אני לא יכולה להפסיק מתי שאני רוצה :laugh2
ד''א,אצלנו חפיסת שוקולד של 5 שקלים זה 100 גרם, אצלם חפיסה של 5 סנט זה 250 גרם..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי אורי » 27 פברואר 2012, 20:33

אבי כתב:
felix_r כתב:

תמרים 560%
דבש טבעי 255%
מוצרי חלב 212%
בשר בקר טרי 190%
מלפפונים טריים 170%
ביצים 170%
תפוחי אדמה 230%
עגבניות 272%
מיץ תפוחים 45%

מדהים מדהים מדהים. ואחריי שכולם יודעים את כל זה, כמובן שלא יפריעו למשוכנעים להמשיך להפיל את כל תחלואות החבר'ה והכלכלה על החרדים... הקיבוצים גנבים בני גנבים! נבלות! מדינת יהודונים מסריחה!
אורי

הודעהעל ידי חנו'ש » 28 פברואר 2012, 15:33

חברה טובה שלי גרה בברלין ובדיוק בקיץ האחרון (בשיא המחאה החברתית) נסעתי לבקר אותה ויצא לי ללכת איתה לקניות בסופר.
אחד הדברים שהכי משך את תשומת ליבי היה המחיר של הקוטג', אחד מסמלי המחאה...
49 סנט!!!
כ-2.5 שקל.
ואנחנו אמרנו תודה כשהורידו לנו את המחיר מ-8 שקל לאיזור ה-5....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 29 פברואר 2012, 12:30

אורי כתב:
אבי כתב:
felix_r כתב:

תמרים 560%
דבש טבעי 255%
מוצרי חלב 212%
בשר בקר טרי 190%
מלפפונים טריים 170%
ביצים 170%
תפוחי אדמה 230%
עגבניות 272%
מיץ תפוחים 45%

מדהים מדהים מדהים. ואחריי שכולם יודעים את כל זה, כמובן שלא יפריעו למשוכנעים להמשיך להפיל את כל תחלואות החבר'ה והכלכלה על החרדים... הקיבוצים גנבים בני גנבים! נבלות! מדינת יהודונים מסריחה!

ולא רק זה. מה יש לך להגיד על האדמות שהקיבוצים מוכרים לבניה? זאת האדמה של המדינה, שהקיבוצים קיבלו בחינם מהמדינה על מנת שיעסקו בחקלאות, ועכשיו הם מוכרים את האדמה הזאת לך ולי בכסף מלא אם אנחנו רוצים לבנות איזה בית קטן עם גינה! ואני שואל למה? למה הם קיבלו את האדמה בחינם ומוכרים לי אותה במחיר מלא?למה אני לא מקבל אדמה בחינם?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 21 מרץ 2012, 15:36

פרופ' עומר מואב מהאונ' העברית בדברי טעם על נושא הגבלת היבוא והסחר החופשי בישראל.

סמל אישי של המשתמש
אבי

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים