יום כיפור

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יום כיפור

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 ספטמבר 2012, 11:12

מבחינתי, אי אפשר להגיד "אני מאמין באלוהי ישראל, אני מאמין בתורה שלו, אבל אני בוחר לעשות רק מה שנוח לי/מתאים לי". לצום ביום כיפור, אבל לראות טלוויזיה, לא שונה מכל העבריינים שבאים לבית המשפט עם כיפה. זה פשוט צביעות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 25 ספטמבר 2012, 12:26

MTA2311 כתב:מבחינתי, אי אפשר להגיד "אני מאמין באלוהי ישראל, אני מאמין בתורה שלו, אבל אני בוחר לעשות רק מה שנוח לי/מתאים לי". לצום ביום כיפור, אבל לראות טלוויזיה, לא שונה מכל העבריינים שבאים לבית המשפט עם כיפה. זה פשוט צביעות.

לא מסכים,כל אחד יקבל שכר על המצוות שקיים ועבירות שלא עבר עליהם ויקבל עונש על העבירות שלו ומצוות שלא קיים
אני בטוח שמי שצם יקבל שכר על כך אבל גם יקבל עונש על כך שהשתמש בחשמל
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 ספטמבר 2012, 12:38

MTA2311 כתב:מבחינתי, אי אפשר להגיד "אני מאמין באלוהי ישראל, אני מאמין בתורה שלו, אבל אני בוחר לעשות רק מה שנוח לי/מתאים לי". לצום ביום כיפור, אבל לראות טלוויזיה, לא שונה מכל העבריינים שבאים לבית המשפט עם כיפה. זה פשוט צביעות.

אז אני עבריין עם כיפה בבית משפט..

אלוהים, לא יכול להיות שאתה רציני
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 ספטמבר 2012, 13:02

LIAV10 כתב:

אז אני עבריין עם כיפה בבית משפט..

אלוהים, לא יכול להיות שאתה רציני

לא, אתה לא עבריין עם כיפה, אבל אתה צבוע כמוהו. למדת תנך, אתה יודע מה קורה לאנשים שמחללים שבת, או חג. אם באמת היית מאמין, לא היית משתמש במכשירי חשמל ביום כיפור(שאם אני לא טועה, הוא היום הקדוש בשנה). יכול להיות שאני אומר דברים קשים, אבל זאת האמת.
ראית שכתוב בתנך, שכל יהודי רשאי לבחור איזה מצוות לקיים ואיזה לא?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 ספטמבר 2012, 13:18

יום הכיפורים אכן היום הכי קדוש בשנה, אבל הפרת חוקיו קלה מהפרת איסורי ומצוות השבת וכפי שאתה יודע, אני לא שומר שבת..
אני לא חי לפי פירשוני החז"ל ולא מעוניין לחיות לפיהם ונחש מה, אני כן מאמין (ודרך אגב זאת פעם שנייה בשבוע-שבועיים אחרונים שאתה מנסה לרמוז שאני לא "באמת מאמין")
דרך אגב עוד מצווה של יום כיפור זה לחזור בתשובה, לא נראה לי שחברים שלי שעושים צום מלא חוזרים בתשובה..חבורת צבועים.

ופה אני מפסיק להגיב לפוסט הזה למישהו שטוען שאני צבוע כמו רוצח עם כיפה כי זה כבר פתאטי..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 ספטמבר 2012, 13:30

LIAV10 כתב:יום הכיפורים אכן היום הכי קדוש בשנה, אבל הפרת חוקיו קלה מהפרת איסורי ומצוות השבת וכפי שאתה יודע, אני לא שומר שבת..
אני לא חי לפי פירשוני החז"ל ולא מעוניין לחיות לפיהם ונחש מה, אני כן מאמין (ודרך אגב זאת פעם שנייה בשבוע-שבועיים אחרונים שאתה מנסה לרמוז שאני לא "באמת מאמין")
דרך אגב עוד מצווה של יום כיפור זה לחזור בתשובה, לא נראה לי שחברים שלי שעושים צום מלא חוזרים בתשובה..חבורת צבועים.

ופה אני מפסיק להגיב לפוסט הזה למישהו שטוען שאני צבוע כמו רוצח עם כיפה כי זה כבר פתאטי..

לא הבנתי מה ניסית להוכיח במשפט הראשון. שמגיע לך עונש יותר חמור על זה שאתה גם לא שומר שבת?
אתה יכול להגיד שאתה מאמין עד מחר, כל עוד אתה לא עושה את מה שהתנך מצווה לעשות על מי שמחשיב את עצמו מאמין, זאת אימרת סרק. (ד"א, אשמח אם תזכיר לי מתי ניסיתי לרמוז שאתה לא באמת מאמין).
גם חברים שלך שעושים צום מלא, אבל לא מניחים תפילין, או שומרים שבת, או מתפללים 3 פעמים ביום צבועים.
אתה יכול להפסיק להגיב, לי זה חבל. במקום שיתפתח דיון מעמיק, שבו תנסה להסביר לי מאיפה האמונה שלך נובעת, למה אתה מאמין בכלל ומה אתה עושה מעצם היותך אדם מאמין, אתה בוחר להידבק לטענה שלי לגבי העבריינים עם הכיפה( שאי אפשר להתווכח עם הרציונל שעומד מאחוריה). אני שוב מדגיש, לא קראתי לך עבריין(ובטח שלא רוצח ::: ) קראתי לך צבוע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 25 ספטמבר 2012, 13:43

לא צם... רחוק מאוד מדת ומעניינים כאלה, אבל מכבד את הצמים ועושה את הדברים בשקט.

אור, אין דרך אחת למי שמאמין. יש דרכים יותר קשיחות, ופחות קשיחות. לא כולם מקפידים על הכל.

מה שכן, יש את הדברים הבסיסיים, שכל מי שקורא לעצמו דתי ומסורתי מן הסתם מקיים, למשל שמירה על כשרות (בשר חלב, חזיר, פירות ים), שמירת שבת, צום יום כיפור
וט' באב, ודברים מהסוג הזה.

ד"א, מעניין מה ההגיון מבחינת עבריינים דתיים, שמפרם את עשרת הדיברות, אבל חלילה לא פוסחים על אף צום, שומרים על כשרות וכו'.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 ספטמבר 2012, 13:59

jol9 כתב:לא צם... רחוק מאוד מדת ומעניינים כאלה, אבל מכבד את הצמים ועושה את הדברים בשקט.

אור, אין דרך אחת למי שמאמין. יש דרכים יותר קשיחות, ופחות קשיחות. לא כולם מקפידים על הכל.

מה שכן, יש את הדברים הבסיסיים, שכל מי שקורא לעצמו דתי ומסורתי מן הסתם מקיים, למשל שמירה על כשרות (בשר חלב, חזיר, פירות ים), שמירת שבת, צום יום כיפור

ד"א, מעניין מה ההגיון מבחינת עבריינים דתיים, שמפרם את עשרת הדיברות, אבל חלילה לא פוסחים על אף צום, שומרים על כשרות וכו'.

זה בדיוק מה שאני אומר. אי אפשר לקיים תריג מצוות, אבל יש את הבסיס. אני מודה שאף פעם לא חקרתי את הדת והמסורת יותר מדי לעומק(אף פעם לא התחברתי), אבל אני מניח שבתורה יש הנחיות מסודרות ומדוייקות לגבי אורח החיים של אדם מאמין, שאותם צריך לקיים- וזה הבסיס. קשה לי עם אנשים שעושים רק מה שנוח, או מקלים על עצמם מסיבה כזאת או אחרת. בעיני זאת צביעות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 ספטמבר 2012, 14:42

אתה כנראה לא הבנת שאדם מאמין לאו דווקא שווה אדם דתי..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 ספטמבר 2012, 15:24

LIAV10 כתב:אתה כנראה לא הבנת שאדם מאמין לאו דווקא שווה אדם דתי..

שוב, כרגיל, מתעסק רק בתפל. במקום לנסות להסביר מאיפה האמונה שלך באה, או איך אתה מרשה לעצמך לחלל את יום כיפור למרות שאתה אדם מאמין, אתה בוחר להתגונן ככה. ילדותי קצת..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 25 ספטמבר 2012, 16:21

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:לא צם... רחוק מאוד מדת ומעניינים כאלה, אבל מכבד את הצמים ועושה את הדברים בשקט.

זה בדיוק מה שאני אומר. אי אפשר לקיים תריג מצוות, אבל יש את הבסיס. אני מודה שאף פעם לא חקרתי את הדת והמסורת יותר מדי לעומק(אף פעם לא התחברתי), אבל אני מניח שבתורה יש הנחיות מסודרות ומדוייקות לגבי אורח החיים של אדם מאמין, שאותם צריך לקיים- וזה הבסיס. קשה לי עם אנשים שעושים רק מה שנוח, או מקלים על עצמם מסיבה כזאת או אחרת. בעיני זאת צביעות.

לא הייתי מרחיק לכת לקרוא לזה צביעות, כי בסה"כ אנחנו חיים בעולם חופשי, וכל אחד יכול לעשות את מה שנוח לו.
בסופו של דבר כמו שבעולם הנהיגה (וסליחה מכל מי שנפגע מההשוואה) יש את החוק ומעליו את התמרור ומעליו את השוטר, ככה גם באמונה יש את התנ"ך ומעליו מתלבשים להם כל מיני פרשנים מסורתיים
ומעליהם רבנים.
מה זה אומר? למשל אם אתה נוסע בכביש, אתה חייב לציית לחוק. תמרור יכול להגדיר אחרת את החוק, ולכן במידה ויש תמרור, התמרור חזק יותר מהחוק, וכנ"ל במקרה של שוטר,
שעומד בצומת ואומר לך מה לעשות גם אם זה בניגוד לתמרור.
בדת, הבסיס הרחב הוא התנ"ך וכל החוקים הכתובים שם. הפרשנים המסורתיים פירשו את התנ"ך לפני כך וכך שנים, והיום יש גם את הרבנים שנותנים הקלות או הקשחות לפרשנויות האלה גם כן.

כל זה לא מאיזשהי חקירה מעמיקה כמובן, ויכול להיות שזאת טעות, מה שבטוח הוא שישנם המונים של דתיים, אבל ממש לא כולם מאמינים באותו האופן, למרות שכמו שאמרנו לפני
בהחלט יש בסיס משותף כמו הכשרות, השבת וכו'.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי צהוב בנשמה » 26 ספטמבר 2012, 00:18

אני לא צם כי אני לוקח תרופות.
תמונה
דף מחאה בפייסבוק נגד שלטון הניהול של דיוויד פדרמן במכבי
http://www.facebook.com/MTA.Anti.Federman
סמל אישי של המשתמש
צהוב בנשמה

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 26 ספטמבר 2012, 21:15

גועל נפש
חבורה של פנאטים
וזה מצטרף לכתבות לפני שנה שהייתה שריפה וזרקו אבנים על מכבי האש שלא יכלו להגיע למקום בשביל לכבות אותה
http://news.walla.co.il/?w=/90/2570642

אבל המשפט הזה הצחיק אותי
בפתח תקווה פגע חלון ראווה בילד בן שש שלא הבחין בו

איך החלון פגע בילד? הוא התהלך ברחוב? :laugh2
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים