המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:מבחינתי, אי אפשר להגיד "אני מאמין באלוהי ישראל, אני מאמין בתורה שלו, אבל אני בוחר לעשות רק מה שנוח לי/מתאים לי". לצום ביום כיפור, אבל לראות טלוויזיה, לא שונה מכל העבריינים שבאים לבית המשפט עם כיפה. זה פשוט צביעות.
MTA2311 כתב:מבחינתי, אי אפשר להגיד "אני מאמין באלוהי ישראל, אני מאמין בתורה שלו, אבל אני בוחר לעשות רק מה שנוח לי/מתאים לי". לצום ביום כיפור, אבל לראות טלוויזיה, לא שונה מכל העבריינים שבאים לבית המשפט עם כיפה. זה פשוט צביעות.
LIAV10 כתב:MTA2311 כתב:מבחינתי, אי אפשר להגיד "אני מאמין באלוהי ישראל, אני מאמין בתורה שלו, אבל אני בוחר לעשות רק מה שנוח לי/מתאים לי". לצום ביום כיפור, אבל לראות טלוויזיה, לא שונה מכל העבריינים שבאים לבית המשפט עם כיפה. זה פשוט צביעות.
אז אני עבריין עם כיפה בבית משפט..
אלוהים, לא יכול להיות שאתה רציני
LIAV10 כתב:יום הכיפורים אכן היום הכי קדוש בשנה, אבל הפרת חוקיו קלה מהפרת איסורי ומצוות השבת וכפי שאתה יודע, אני לא שומר שבת..
אני לא חי לפי פירשוני החז"ל ולא מעוניין לחיות לפיהם ונחש מה, אני כן מאמין (ודרך אגב זאת פעם שנייה בשבוע-שבועיים אחרונים שאתה מנסה לרמוז שאני לא "באמת מאמין")
דרך אגב עוד מצווה של יום כיפור זה לחזור בתשובה, לא נראה לי שחברים שלי שעושים צום מלא חוזרים בתשובה..חבורת צבועים.
ופה אני מפסיק להגיב לפוסט הזה למישהו שטוען שאני צבוע כמו רוצח עם כיפה כי זה כבר פתאטי..
jol9 כתב:לא צם... רחוק מאוד מדת ומעניינים כאלה, אבל מכבד את הצמים ועושה את הדברים בשקט.
אור, אין דרך אחת למי שמאמין. יש דרכים יותר קשיחות, ופחות קשיחות. לא כולם מקפידים על הכל.
מה שכן, יש את הדברים הבסיסיים, שכל מי שקורא לעצמו דתי ומסורתי מן הסתם מקיים, למשל שמירה על כשרות (בשר חלב, חזיר, פירות ים), שמירת שבת, צום יום כיפור
וט' באב, ודברים מהסוג הזה.
ד"א, מעניין מה ההגיון מבחינת עבריינים דתיים, שמפרם את עשרת הדיברות, אבל חלילה לא פוסחים על אף צום, שומרים על כשרות וכו'.
LIAV10 כתב:אתה כנראה לא הבנת שאדם מאמין לאו דווקא שווה אדם דתי..
MTA2311 כתב:jol9 כתב:לא צם... רחוק מאוד מדת ומעניינים כאלה, אבל מכבד את הצמים ועושה את הדברים בשקט.
אור, אין דרך אחת למי שמאמין. יש דרכים יותר קשיחות, ופחות קשיחות. לא כולם מקפידים על הכל.
מה שכן, יש את הדברים הבסיסיים, שכל מי שקורא לעצמו דתי ומסורתי מן הסתם מקיים, למשל שמירה על כשרות (בשר חלב, חזיר, פירות ים), שמירת שבת, צום יום כיפור
וט' באב, ודברים מהסוג הזה.
ד"א, מעניין מה ההגיון מבחינת עבריינים דתיים, שמפרם את עשרת הדיברות, אבל חלילה לא פוסחים על אף צום, שומרים על כשרות וכו'.
זה בדיוק מה שאני אומר. אי אפשר לקיים תריג מצוות, אבל יש את הבסיס. אני מודה שאף פעם לא חקרתי את הדת והמסורת יותר מדי לעומק(אף פעם לא התחברתי), אבל אני מניח שבתורה יש הנחיות מסודרות ומדוייקות לגבי אורח החיים של אדם מאמין, שאותם צריך לקיים- וזה הבסיס. קשה לי עם אנשים שעושים רק מה שנוח, או מקלים על עצמם מסיבה כזאת או אחרת. בעיני זאת צביעות.
בפתח תקווה פגע חלון ראווה בילד בן שש שלא הבחין בו
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־12 אורחים