תמיד נעים להיזכר...

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

תמיד נעים להיזכר...

הודעהעל ידי אבי » 10 מרץ 2012, 14:08

תמיד נעים להיזכר בנאומו של חיים הרצוג מול הכנופיה האנטישמית המכונה או"ם שמום...
(הנאום של הרצוג מתחיל ב-1:40).

סמל אישי של המשתמש
אבי

Re: תמיד נעים להיזכר...

הודעהעל ידי michael » 10 מרץ 2012, 15:52

אחחח,
נאום מעולה מדהים וניצחי.

אפרופו האדון קורט וולדהיים ששימש בעת הנאום כמזכ"ל האו"ם ושנראה בסרטון יושב בין שני אדונים נכבדים המנהלים את ההצבעה
היה אדם בעל עבר מפוקפק ונאצי של ממש.

תראו מי עמד בראש אומות העולם ששפטו אותנו.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי אבי » 10 מרץ 2012, 15:56

אין יותר מתאים לעמוד בראשות ארגון כמו האו"ם מאשר נאצי לשעבר כמו הר ולדהיים.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אורי » 12 מרץ 2012, 16:53

ה''ציונות'' זו אשלייה ובלוף. ואני אומר זאת כאדם שמאמין שארץ ישראל היא מולדתו ומקומו היחידי של העם היהודים.
אורי

הודעהעל ידי yiffy » 12 מרץ 2012, 17:08

אורי כתב:ה''ציונות'' זו אשלייה ובלוף. ואני אומר זאת כאדם שמאמין שארץ ישראל היא מולדתו ומקומו היחידי של העם היהודים.

מעניין. בעיני לא לשלם מיסים ולא לשרת בצבא זה בלוף - אחד כזה שיתפוצץ לכולנו אוטוטו בפרצוף.

נאום נהדר ומעורר השראה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אורי » 12 מרץ 2012, 17:15

אוקי, ואיך זה מתקשר עם העובדה שכן עשיתי צבא ואני משלם כמו גדול מסים(לא שיש מה להתגאות כן?)? אני גם רחוק מאוד מלהזדהות עם החרדים, אבל זה לא גורע מכך שאני חושב שהציונות היא בלוף אחד גדול, חסר כל ערך... זיוף אחד גדול.
ועדיין אני חושב שאפשר לשרת בצבא, להיות חייל קרבי ולשלול מעצמך כל השתייכות ל''ציונות''(כלומר זו שאתה מנסה להכתיב לי)...הגנה על הארץ היא סיבה נהדרת לשרת בצבא, ולמרות זאת אינני מגדיר את עצמי כ''ציוני''.
אורי

הודעהעל ידי אבי » 12 מרץ 2012, 17:27

אורי כתב:אוקי, ואיך זה מתקשר עם העובדה שכן עשיתי צבא ואני משלם כמו גדול מסים(לא שיש מה להתגאות כן?)? אני גם רחוק מאוד מלהזדהות עם החרדים, אבל זה לא גורע מכך שאני חושב שהציונות היא בלוף אחד גדול, חסר כל ערך... זיוף אחד גדול.

אני מסכים אתך לחלוטין שאין לאזרח של מדינה X על מה להתגאות כאשר המדינה שודדת אותו באמצעות מיסים. כמו כן, לדעתי, לא לעשות צבא זאת זכות של כל אזרח של מדינה חופשית שבה העבדות היא לא חוקית...
מעניינת אותי הקביעה שלך שהציונות היא בלוף. אתה יכול לפרט יותר?
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי LIAV10 » 12 מרץ 2012, 18:03

היום כבר לא נואמים פה ככה..
הכל בשקט ובנימוס (אני לא אוהב את זה, צריך להראות קשיחות ועוד מילה שברחה לי חח)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי michael » 13 מרץ 2012, 20:12

אורי ,
לא הבנתי מדוע אתה מגדיר את הציונות כבלוף ?
איך אתה מגדיר ציונות ?

האם המפעל הציוני שהעלה לכאן מיליוני עולים , בנה תשתיות והקים את יסודות המדינה כבר לא נחשב בעיניך ?
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי אורי » 14 מרץ 2012, 19:05

אוקי אני אנסה לפתוח את זה, ומקווה שזה לא יגרר למקומות מכוערים.

1. הקשר היחידי בין ''העם'' היהודי לבין ארץ ישראל הוא התנ''ך והדת.. הציונות בבסיס שלה מושתתת על חילוניות גמורה, ואף ניכור לדת ולספר עליו נשענו כל העת שניסו לשכנע את אומות העולם בדבר הקשר של היהודים לארץ ישראל. הרי בפנייתם למנהיגי העולם, הציגו ראשי ''הציונות'' את התנ''ך כמנדט של עם ישראל לארץ ישראל(ועושים זאת עד היום אגב).
אז אתם יכולים להתחיל עכשיו לדבר בגנות הדת, ולהסתלבט על ''החבר הדמיוני של הדתיים'' כמה שבא לכם, ועדיין זהו הקשר היחידי של היהודים לארץ הזו. הדתיים והמאמינים טוענים שארץ ישראל שייכת לעם היהודי כחלק מהבטחה עליונה, וראשי הציונות, שהיו אנשי ''רוח'' ומתבוללים גמורים ברובם, בעצם באים בגישה של ''אנחנו רוצים את ארץ ישראל, ולכן היא מגיעה לנו'', והיה ברור להם שהם חייבים למצוא מכנה משותף שיסחוף אחריהם גם אנשים מאמינים ולכן בחרו במילה ''ציון'' שכל יהודי מאמין מכוון אליה בזמן התפילה.
ולא, העובדה שיהודים חיו פעם מזמן בארץ הזאת ממש לא נותנת לנו מנדט לבוא לפה ולגרש אנשים שהתיישבו כאן לפנינו. אני בטוח שאף אחד כאן לא יהיה מוכן לתת מילימטר אדמה ביום שיבואו צאצאים של העם הכנעני(נניח)וידרשו מנדט על חלק מארץ ישראל כי הם היו פה עוד לפני היהודיים.

2. מעמד של כמה ''סוגי יהודים''.. ברור לכולם(או לפחות למי שטרח לבדוק וללמוד מעבר לבולשיט המגמתי שלמד בביצפר)ש''הציונים'' שמקורם באירופה לא פעלו להעלאת יהודי מדינות ערב ממניעים טהורים של ''להגיע לכל יהודי באשר הוא''.. להפך, הם לא באמת ראו בהם יהודים, מקסימום יהודים סוג ג' שישמש ככוח עבודה זול(ממליץ לכולם לקרוא על אחד ממנהיגי הציונות, ארתור רופין הנאצי הקטן ימח שמו וזכרו) שיעזור להם להגשים את המטרה שלהם - שליטה על הארץ. תלמדו קצת על ההיסטוריה של קיבוץ כנרת... עולים מתימן שעברו לקיבוץ, ועזרו בייבוש ביצות, נטיעת עצים, גידול משק חקלאי וכו', זכו ליחס משפיל מתושבי המקום.. לא ראו בהם שותפים אמיתיים לבניין הארץ אלא כוח עבודה זול שעושים לו טובה ונותנים לו לישון ברפת המזוהמת, שאף לא הורשו להיקבר בבית הקברות המקומי...
אפילו בקום המדינה, נקטה הממשלה ביחס חשדני כלפיי העולים ולא התירה עלייה המונית מארצות אלו, ואף קבעה מכסות, שבוטלו רק לאחר שהמצב במדינות ערב כלפיי היהודים הסלים וחייהם היו בסכנה.
ילדים להורים מזרחיים נותבו בכוונת תחילה ללימודי מקצוע(לרוב מקצועות נחותים בעבודות כפיים וכו'), בעוד ילדי האשכנזים נותבו ללימודים עיוניים שיעשירו את השכלתם וכך תישמר ההגמונייה...

ואני לא מדבר על התיעוב שלי כלפיי כל התנועה הקיבוצית שגנבה שטחים שלמים, ועשתה בהם כרצונה, ומצצה את הדם של המדינה לאורך קיומה.

אז תרשו לי לא להזדהות עם ה''ציונות'', שהיא שקר גמור, מהולה בצביעות, שחיתות, ויהודוניות אופיינית... ובעצם, אני אנטי ''ציוני'' מובהק, שיורק על כל מה שהיא מייצגת, לא שר את ההמנון שלה, ונגעל כשאני קורא על מנהיגיה(ההיסטורים בעיקר). אני כאן כי נולדתי כאן, ובגלל שארץ ישראל רחוקה מלהיות שייכת ל''ציונים''. היא שייכת ליהודים בלבד.
אורי

הודעהעל ידי אבי » 16 מרץ 2012, 12:45

הקשר בין העם היהודי לארץ ישראל לא מקבל את תוקפו מהתנ"ך אלא מהעובדה שהעם היהודי חי בארץ ישראל אלפי שנים ואף קיים בה שלטון ריבוני יותר מכל עם אחר (למעט השלטון של האימפריה הרומית). התנ"ך כיצירה ספרותית שנכתבה בא"י במאה ה-7 לפני הספירה אולי מוסיף תוקף לקשר של העם היהודי לא"י אבל הוא רק מתווסף לשורה ארוכה של ראיות היסטוריות וארכיאולוגיות לנוכחות יהודית פה מהעת העתיקה (תקופת הברזל). עם זאת, אי אפשר לטעון לזכות על חלק ארץ כלשהו ולבסס את הטענה על ספר מיתולוגיה עתיק. אתה צריך להתבסס על ראיות אמפיריות שנטועות במציאות. הציונות לא טענה אף פעם ש"אנחנו רוצים את א"י ולכן היא מגיעה לנו". טענת הציונות מתומצתת יפה במגילת העצמאות: "בארץ־ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית".
העובדה שמייסדי הציונות היו חילונים היא דבר חיובי. ההתנתקות שלהם מהדת הביאה אותם לכאן. אם הם היו ממשיכים את המסורת ואת אורחות חייהם של אבותיהם הם היו ממשיכים לחיות בשטייטל באירופה חיי עליבות וכניעות והשפלה וסביר להניח שבסופו של דבר היו נרצחים ע"י הנאצים בשואה.
אחד ההישגים הבלתי מבוטלים של הציונות הוא העבודה שהיא הצליחה לשחרר פיסת אדמה (א"י) מהכיבוש האיסלמי ולהחזיר אותה ללאום שישב בה מלכתחילה. מאז הרקונקיסטה הספרדית לא ראינו אף אומה שהצליחה לשחרר את אדמותיה מהאימפריליזם האיסלמי.

העובדה שיהודים חיו פעם מזמן בארץ הזאת ממש לא נותנת לנו מנדט לבוא לפה ולגרש אנשים שהתיישבו כאן לפנינו.

ואם יש לזה אישור בתנ"ך אז זה בסדר?
בכל מקרה, הערבים לא ישבו פה לפנינו והכנענים לא הולכים לחזור בתקופה הקרובה ולדרוש בעלות על הארץ.

דרך אגב, מה עמדך בנוגע לציונות הדתית?

הבעיה עם מנהיגי הציונות שייסדו פה את המדינה היא לא היותם חילוניים, אלא היותם סוציאליסטים. עובדה זאת גרמה להם לייסד מדינה ריכוזית בולשוויקית שהיא הגורם להשפלה ולקיפוח שחוו עדות המזרח. במדינת מפא"י ראשי השלטון האשכנזים היו ללא ספק בעלי דעות קדומות בכל הנוגע למהגרים מארצות המזרח (גולדה מאיר: "הם לא נחמדים") והתייחסו אליהם כבורים ופרימיטיביים שנועדו לשמש ככח עבודה זול. מה שחשוב לזכור הוא, שהם יכלו לנתב את התלמידים יוצאי עדות המזרח לחינוך מקצועי כי המדינה שלטה בתחום החינוך, הם יכלו לנתב את המהגרים מארצות ערב לעיירות פיתוח באמצע שום מקום כי המדינה שלטה בתחום הקליטה ובתחום השיכון. כשהמדינה אינה חופשית ובראשה עומדים פוליטיקאים גזענים, אזי קל להם יותר לממש את גזענותם בפועל. קח כדוגמא מנוגדת את ארה"ב בסוף המאה ה-19 תחילת המאה ה-20: גם שם עמדו באותה התקופה בראש השלטון אנשים גזענים אבל בגלל שארה"ב הייתה חופשית מהתערבות הממסד הפוליטי בתחומים כמו חינוך או קליטת המהגרים הדבר לא השפיע כהוא זה על המהגרים החדשים. לא חסרות דוגמאות רבות של מהגרים יהודים או מזרח אסיאתים שהגיעו חסרי כל לארה"ב ומשפחותיהם עברו תוך 2 דורות מוביליות חברתית עצומה למעמד הביינים או המעמד הגבוה בדיוק בגלל שלמדינה לא הייתה יכולת או רצון להתערב להם בחיים.

הקיבוצים אכן שדדו את המדינה לאורך כל שנות קיומה והם ההוכחה שהסוציאליזם כושל לא רק ברמת המאקרו אלא גם ברמת המיקרו.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אורי » 16 מרץ 2012, 13:29

כן ברור לי שהתיישבו כאן יהודים שנים רבות לפני כן, אך אין זה אומר שהדבר נותן לנו את הלגיטימציה להשתלט על שטחים ולגרש אנשים שתפסו את מקומנו בזמן שלא היינו פה.
שנית, ה''עם'' היהודי עבר שינויים רבים. כבר לא מדובר בקבוצה האתנית שהיתה פה לפני 2000 שנה אלא בקיבוץ גלויות שלם, לא יותר מקבוצת מהגרים מכל העולם שבאה להתיישב פה. הדבר היחידי שמקשר בין כל היהודים בכל העולם היה התנ''ך, והדת היהודית בכלל. בלי הדת היהודית אין עם יהודי, לאום יהודי זו פיקציה.
אחרת מה בדיוק הקשר ביני(שאבותיי הגיעו ממדינה מוסלמית)לבין איזה פולני או גרמני ששם משפחתו הוא רוזנברג\פלדמן\שטיין?!?! אנחנו שונים בתכלית במנהגים, במראה, בשפת המקור(הסבים והסבתות)ובהכל! ואפילו אם נרצה להתכחש לזה, קיימת אף עויינות מסויימת, אצל חלק פחות אצל חלק יותר ואצל חלק הרבה הרבה יותר.
למה שיהיה איכפת לי מאיזה יוצא פולין או אוסטריה יותר מאיזה מוחמד מבאקה אל גרבייה!?
ולגביי השאלה שלך האם הבטחה בספר עתיק מעניקה לי זכות להשתלט על הארץ, אז בעיניי העולם אולי לא(למרות שמנהיגי אומות רבות בעולם הינם נוצרים מאמינים שמכירים בהבטחת ה' שישראל שייכת ליהודים, סתם נקודה חסרת משמעות אגב)אבל מנקודת מבטו של מאמין? בהחלט שכן. אנשים דתיים חיים בידעה יומיומית שארץ ישראל שייכת להם, ואין אף בנזונה בעולם שיכול לערער על כך, כי זה דבר שהוא גדול יותר מכולם. לאדם שאינו מאמין לא יהיה איכפת שהמדינה ה''יהודית'' תוקם איפה שהוא בפינה נוחה ונעימה באירופה.

בקשר לחלק השני שלך, אני מסכים עם כל מילה, אמרת הכל ואין לי צורך להוסיף... ה''ציונות'' לא באמת הונעה ע''י שליחות טהורה ליישב את ארץ ישראל ביהודים, אלא להקים מדינה סטייל אירופית, מבלי שאף אחד יפריע להם. היהודים יוצאי המזרח וצפון אפריקה לא ממש היו בתכניות שלהם, וכשהבינו שאין להם ברירה, העדיפו פשוט להעלות אותם ככוח עבודה זול. ככה זה כשראשי הציונות הם נאצים מתונים שאני משתין על הזכר שלהם יום יום.

לגביי הציונות הדתית הדעה שלי חלוקה. אמנם הם באו מתחושת שליחות אמיתית ליישב את הארץ ביהודים, אבל השיתוף פעולה שלהם עם הציונות וראשיה(בישיבות שלהם ניתן לראות תמונות של חלאות הציונות)גורמת לי לפקפק גם בהם. למרות שבמקרה שלהם אין לי ספק שמדובר באידיאולוגיה אמיתי שמדובר בשליחות אמיתית(ורואים זאת בתחומים רבים, בין היתר גיוס לצבא ליחידות הקרביות ביותר, למרות שאני מתנגד מוחלט של כל השירות המקוצר שלהם כחלק מההסדר).
נערך לאחרונה על ידי אורי בתאריך 16 מרץ 2012, 14:00, נערך פעם אחת בסך הכל.
אורי

הודעהעל ידי yiffy » 16 מרץ 2012, 13:46

אבי, החלק השני בפוסט שלך רצוף הטעיות ואי-אמיתות, אבל אנחנו לא נשקע עכשיו בעוד דיון מפרח.

הדבר היחיד שחובה להתייחס אליו הוא הציטוט שלך על גולדה. "הם לא נחמדים" היה ציטוט שלה בהתייחס לפנתרים השחורים - קבוצה שהורכבה מאנשים בעלי רקע מזרחי וסוציאליסטים מובהקים! צ'רלי ביטון מנהיגם היה שנים מנהיג מפלגת חד"ש (כנראה המפלגה הכי סוציאליסטית שיש במדינה) והתנועה שאבה את ההשראה שלה מהפנתרים השחורים של מלקולם אקס בארה"ב - גם היא תנועה שמרדה בקפיטליזם השמרני הימני והגזעני שחלש על הפוליטיקה האמריקאית עד שנות ה-60.

מצחיק שאתה מביא בתור דוגמא ציטוט ונותן את הקונוטציה ההפוכה לחלוטין מזו של המציאות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אורי » 16 מרץ 2012, 13:53

מה הקשר? לאף אחד לא איכפת לאן הגיעו לאחר מכן צ'רלי ביטון וחבריו, אלא המאבק שלהם בגזענות ובממסד האשכנזי של אותם ימים שדאג לקפח בצורה בזוייה את המזרחיים.
אורי

הודעהעל ידי אבי » 16 מרץ 2012, 13:57

גולדה מאיר לא קראה לפנתרים השחורים "לא נחמדים" בגלל היותם סוציאליסטים, אלא בגלל היותם פרענקים שהעזו להרים את הראש.

בכל מקרה תנועת העבודה היא מדגרה מבחילה לגזענות. אפשר כדוגמא להביא התבטאויות כנגד מזרחים מצידם של סגן שר הבטחון אורי אור ב-1998, של המשורר הנפלא (והגזען הטיפש) חיים חפר איש תנועת העבודה ("מה הביאו לנו המרוקאים? תרבות של מופלטות וכמה קברים. אולי ההתפתחות שלהם תבוא עוד מעט"). אפשר גם לציין התבטאויות מזעזעות של דודו טופז ותיקי דיין בכנסי בחירות של המפלגה המשוקצת הזאת ואת העובדה שבשנת 1999 ח"כ יוצא אתיופיה אדיסו מאסלה נזרק למקום לא ריאלי ברשימת המפלגה לכנסת כדי לפנות מקום לפוליטיקאית הדגולה סופה לנדבר.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 16 מרץ 2012, 14:32

אבי כתב:גולדה מאיר לא קראה לפנתרים השחורים "לא נחמדים" בגלל היותם סוציאליסטים, אלא בגלל היותם פרענקים שהעזו להרים את הראש.

בכל מקרה תנועת העבודה היא מדגרה מבחילה לגזענות. אפשר כדוגמא להביא התבטאויות כנגד מזרחים מצידם של סגן שר הבטחון אורי אור ב-1998, של המשורר הנפלא (והגזען הטיפש) חיים חפר איש תנועת העבודה ("מה הביאו לנו המרוקאים? תרבות של מופלטות וכמה קברים. אולי ההתפתחות שלהם תבוא עוד מעט"). אפשר גם לציין התבטאויות מזעזעות של דודו טופז ותיקי דיין בכנסי בחירות של המפלגה המשוקצת הזאת ואת העובדה שבשנת 1999 ח"כ יוצא אתיופיה אדיסו מאסלה נזרק למקום לא ריאלי ברשימת המפלגה לכנסת כדי לפנות מקום לפוליטיקאית הדגולה סופה לנדבר.

אין ספק שלמדינה הזו יש שורשים גזעניים (כמעט כמו לכל מדינה שיש בה אוכלוסייה לא הומוגנית) ואי אפשר להכחיש שלמפא"י יש חלק בכך.
יחד עם זאת, היום מפלגת העבודה ומנגנון ההסתדרות הם לא מה שהיה פעם. הייצוג המזרחי בהם הוא משמעותי (ויש שיגידו גם השולט) והם המפלגה היחידה שמדברת על השקעה ופיתוח במיזמים ממשלתיים בנגב ובגליל לטובת עיירות הפיתוח. אני מאמין שבשנים הקרובות אנחנו נראה מעבר הולך וגדל של קשת מזרחית לצד זה של המפה הפוליטית, בעיקר כאשר המפלגות הגדולות בגוש השמאל יקשיחו במעט את עמדותיהן המדיניות (שלי יחימוביץ' התחילה בתהליך הזה).

מפלגות הימין, שבעבר היו "המלאך הגואל" של המזרחים, הפכו להיות היום המפלגות שמנציחות יותר מכל את המעמדות. קיצוץ התוכניות הממשלתיות להשקעות באיזורי פיתוח, והקצבאות אשר נועדו לסייע להרבה מעניי המדינה לצאת ממעגל העוני על ידי אפשור של חיסכון מינימלי מקבעים היום את העניים במעמדם. נכון להיום, אי אפשר להשיג באזורים אלו את ההשכלה הטובה של בתי הספר התיכוניים והיסודיים במרכז הארץ. אותו כנ"ל גם לגבי אפשרויות תעסוקה שהשוק החופשי לבדו לא מייצר באזורים אלו כיוון שהם "לא אטרקטיביים". ההשכלה שם ברמה נמוכה יותר, הנגישות פחות טובה (מה לעשות שכבישים ומסילות נבנים ע"י ממשלה) והזיהום חוגג.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 16 מרץ 2012, 15:40

לא שאני בא להגן על המדיניות הכלכלית-חברתית של מפלגות הימין, אבל צריך תמיד לזכור שלא הם אלו ששלטו במדינה באופן אבסולוטי במשך 30 שנות קיומה הראשונות. לא מפלגות הימין תקעו את יוצאי עדות המזרח בעיירות שנבנו באמצע שום מקום בלי אפשרות לתעסוקה וסיפקו לילדיהם רק חינוך מקצועי. שיהיה ברור, אין שום דבר רע בחינוך מקצועי, אבל העובדה שלאותם הורים לא ניתנה ע"י הבירוקרטים של מפא"י הזכות הבסיסית אפילו לבחור אם ילדיהם יקבלו חינוך מקצועי או עיוני היא שערורייתית...
מה שחשוב לי להדגיש, זאת העובדה שמי שהנציח את מעמדם של עדות המזרח כחלק מהשכבות הסוציו-אקונומיות הנמוכות הוא השמאל הסוציאליסטי של ימי ראשית המדינה. כל הנסיונות שבאו אחר כך לפתור את מצבם הם בבחינת "אבן שטיפש אחד השליך לבאר, גם אלף חכמים לא יצליחו להוציא".

נכון להיום, אי אפשר להשיג באזורים אלו את ההשכלה הטובה של בתי הספר התיכוניים והיסודיים במרכז הארץ.

זה לא רק נכון להיום. בתקופת שלטון מפא"י החינוך בעיירות הפיתוח היה יותר טוב בהשוואה למרכז? ממש לא. כשהחינוך הוא באחריות המדינה המורים הטובים ביותר יופנו ע"י המערכת לצהלה, כפר שמריהו או לקיבוצים ולא לעיירות הפיתוח...

אותו כנ"ל גם לגבי אפשרויות תעסוקה שהשוק החופשי לבדו לא מייצר באזורים אלו כיוון שהם "לא אטרקטיביים".

שוב ואני מצטער שאני חוזר על עצמי, אבל מי ששם אותם באזורים האלה זה השלטון הסוציאליסטי של ראשית המדינה. אתה לא יכול לבוא עכשיו אחרי שהנזק כבר נעשה במשך עשרות שנים ולהאשים את השוק החופשי בישראל בעובדה שאין מעסיקים שקופצים על האפשרות להעביר את העסקים שלהם לאמצע שום מקום.

בכל מקרה הפתרון למצב החינוך והתעסוקה העגום בפריפריה הוא: הפרטת מערכת החינוך (או לפחות יישום שיטת השוברים של מילטון פרידמן שתיצור תחרות בין בתי הספר השונים) וביטול מס החברות דבר שיקל על משקיעים מהארץ ומחו"ל לקחת סיכון ולהקים מפעלים בישובי הפריפריה.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 16 מרץ 2012, 15:59

אורי כתב:כן ברור לי שהתיישבו כאן יהודים שנים רבות לפני כן, אך אין זה אומר שהדבר נותן לנו את הלגיטימציה להשתלט על שטחים ולגרש אנשים שתפסו את מקומנו בזמן שלא היינו פה.

חשוב לציין שיהודים תמיד חיו בארץ ישראל, בערים: צפת, טבריה, ירושלים וחברון. יתרה מזאת באטלס routledge להיסטוריה יהודית מצוין שיהודים חיו בעזה מתקופת התלמוד עד שנת 1799 שבה נסו מהעיר. וגם ברפיח אגב הייתה קהילה יהודית משגשגת עוד מלפני הכיבוש הערבי. בני הקהילה גורשו ע"י הערבים בשנת 1080 (לפחות הערבים לא רצחו אותם כמו שעשו בחברון).
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 16 מרץ 2012, 16:03

אבי כתב:לא שאני בא להגן על המדיניות הכלכלית-חברתית של מפלגות הימין, אבל צריך תמיד לזכור שלא הם אלו ששלטו במדינה באופן אבסולוטי במשך 30 שנות קיומה הראשונות. לא מפלגות הימין תקעו את יוצאי עדות המזרח בעיירות שנבנו באמצע שום מקום בלי אפשרות לתעסוקה וסיפקו לילדיהם רק חינוך מקצועי. שיהיה ברור, אין שום דבר רע בחינוך מקצועי, אבל העובדה שלאותם הורים לא ניתנה ע"י הבירוקרטים של מפא"י הזכות הבסיסית אפילו לבחור אם ילדיהם יקבלו חינוך מקצועי או עיוני היא שערורייתית...
מה שחשוב לי להדגיש, זאת העובדה שמי שהנציח את מעמדם של עדות המזרח כחלק מהשכבות הסוציו-אקונומיות הנמוכות הוא השמאל הסוציאליסטי של ימי ראשית המדינה. כל הנסיונות שבאו אחר כך לפתור את מצבם הם בבחינת "אבן שטיפש אחד השליך לבאר, גם אלף חכמים לא יצליחו להוציא".

נכון להיום, אי אפשר להשיג באזורים אלו את ההשכלה הטובה של בתי הספר התיכוניים והיסודיים במרכז הארץ.

זה לא רק נכון להיום. בתקופת שלטון מפא"י החינוך בעיירות הפיתוח היה יותר טוב בהשוואה למרכז? ממש לא. כשהחינוך הוא באחריות המדינה המורים הטובים ביותר יופנו ע"י המערכת לצהלה, כפר שמריהו או לקיבוצים ולא לעיירות הפיתוח...

אותו כנ"ל גם לגבי אפשרויות תעסוקה שהשוק החופשי לבדו לא מייצר באזורים אלו כיוון שהם "לא אטרקטיביים".

שוב ואני מצטער שאני חוזר על עצמי, אבל מי ששם אותם באזורים האלה זה השלטון הסוציאליסטי של ראשית המדינה. אתה לא יכול לבוא עכשיו אחרי שהנזק כבר נעשה במשך עשרות שנים ולהאשים את השוק החופשי בישראל בעובדה שאין מעסיקים שקופצים על האפשרות להעביר את העסקים שלהם לאמצע שום מקום.

בכל מקרה הפתרון למצב החינוך והתעסוקה העגום בפריפריה הוא: הפרטת מערכת החינוך (או לפחות יישום שיטת השוברים של מילטון פרידמן שתיצור תחרות בין בתי הספר השונים) וביטול מס החברות דבר שיקל על משקיעים מהארץ ומחו"ל לקחת סיכון ולהקים מפעלים בישובי הפריפריה.

אני לא טוען שהשוק החופשי יצר את הבעיה - אין ספק שרגולציה גרועה של אנשים שהיו בעלי דעות קדומות במקרה הטוב וגזענים במקרה הרע הובילה לסטטוס קוו שאנחנו מכירים כיום. אני טוען שעל מנת לפתור את הבעיות שיש עכשיו אי אפשר להפעיל מדיניות שוק חופשי קלאסי. הפרטה של החינוך רק תפגע יותר בתושבי אזורים אלו, כי הם לא יוכלו להרשות לעצמם השכלה טובה וגופי השכלה פרטיים לא יבנו באזורים שלהם בית ספר כיוון שלא יהיה אפשר להתעשר ממה שהחבר'ה שם יוכלו לשלם.

מבחינתי אפשר ליישם במדינה הזאת שוק חופשי מושלם (להוציא התייחסות לנושאי סחורות קולקטיביות, מונופולים וכו') כאשר יהיה שיוויון הזדמנויות לכולם, או לפחות כאשר נהיה קרובים לכך. כל עוד יש לנו הון אנושי שלא מצליח למצא את הפוטנציאל שלו כי הוא לא זוכה לגישה למנגנוני בריאות וחינוך טובים - הממשלה צריכה לקחת על עצמה את המשימה של חיזוק אותן אוכלוסיות, גם במחיר של התערבות בשוק. ככל שנתקדם בצורה אפקטיבית ומהירה יותר, כך נוכל להפחית את המעורבות הממשלתית מהר יותר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אורי » 16 מרץ 2012, 17:24

אבי כתב:
אורי כתב:כן ברור לי שהתיישבו כאן יהודים שנים רבות לפני כן, אך אין זה אומר שהדבר נותן לנו את הלגיטימציה להשתלט על שטחים ולגרש אנשים שתפסו את מקומנו בזמן שלא היינו פה.

חשוב לציין שיהודים תמיד חיו בארץ ישראל, בערים: צפת, טבריה, ירושלים וחברון. יתרה מזאת באטלס routledge להיסטוריה יהודית מצוין שיהודים חיו בעזה מתקופת התלמוד עד שנת 1799 שבה נסו מהעיר. וגם ברפיח אגב הייתה קהילה יהודית משגשגת עוד מלפני הכיבוש הערבי. בני הקהילה גורשו ע"י הערבים בשנת 1080 (לפחות הערבים לא רצחו אותם כמו שעשו בחברון).

ידוע, אבל תבדוק מי היה חי על האדמה שעליה את חי כיום. גם בת''א, וגם על היישוב עליו אני חי כיום.
עזוב, זה שהיינו פה פעם, ובמשך הדורות קיימו פה קהילות יהודיות קטנות חיים, לא אומר כלום. היו פה גם ערבים ועוד קבוצות אתניות. זה לא מה שנותן לנו את הזכות על הארץ הזאת..
אורי

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים