המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
חנו'ש כתב:ממש ישראל כץ עשה עבודה מדהימה, כי התחבורה בארץ, בייחוד התחבורה הציבורית נהדרת, ממש אירופה כאן....
Holiday_Armadillo כתב:מרתיח אותי שבפעם הראשונה שלפיד הציג את התוכנית שלו לתיק החינוך כולם גיחכו ואמרו מי הוא בכלל ושאין לו בגרות
עכשיו כשיש את ה''קרב'' בין הליכוד ליש עתיד אז פתאום שי פירון מהפכני וכל זה כשהוא בעצם חולק את אותן דעות עם ראש המפלגה שלו
למי שלא יודע ולא מבין את התוכנית החדשה של יש עתיד זה יכלול לימודי ליבה לכולם כולל החרדים וצמצום מספר הבגרויות ל-4
אין עוד מדינה בעולם שמשתווה לישראל במספר יחידות הבגרות שכל תלמיד צריך לעבור כשאין לזה בכלל צורך
כשאתה צריך להעביר שנה שלמה רק ללמד ילדים מה צריך לשנן ואיך לעבור בגרות במקום ללמד ילדים ושיתרכזו ב-4 יחידות אז איך אפשר להיות מופתעים מזה ש-90% מהחומר מתנדף מהמוח ברגע שמסיימים את המבחן?
ברוב הארצות המתקדמות בעולם אין בגרויות בכלל
הייתי אומרת שההישגים של ישראל בתחום ההיי-טק הם למרות בתי הספר ולא בזכות
אני מקווה ששי פירון יקבל את ההזדמנות לעשות מהפכה במקום שגדעון סער יקבל הזדמנות להיקרא ''שר''
Holiday_Armadillo כתב:מרתיח אותי שבפעם הראשונה שלפיד הציג את התוכנית שלו לתיק החינוך כולם גיחכו ואמרו מי הוא בכלל ושאין לו בגרות
עכשיו כשיש את ה''קרב'' בין הליכוד ליש עתיד אז פתאום שי פירון מהפכני וכל זה כשהוא בעצם חולק את אותן דעות עם ראש המפלגה שלו
למי שלא יודע ולא מבין את התוכנית החדשה של יש עתיד זה יכלול לימודי ליבה לכולם כולל החרדים וצמצום מספר הבגרויות ל-4
אין עוד מדינה בעולם שמשתווה לישראל במספר יחידות הבגרות שכל תלמיד צריך לעבור כשאין לזה בכלל צורך
כשאתה צריך להעביר שנה שלמה רק ללמד ילדים מה צריך לשנן ואיך לעבור בגרות במקום ללמד ילדים ושיתרכזו ב-4 יחידות אז איך אפשר להיות מופתעים מזה ש-90% מהחומר מתנדף מהמוח ברגע שמסיימים את המבחן?
אני מקווה ששי פירון יקבל את ההזדמנות לעשות מהפכה במקום שגדעון סער יקבל הזדמנות להיקרא ''שר''
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:מרתיח אותי שבפעם הראשונה שלפיד הציג את התוכנית שלו לתיק החינוך כולם גיחכו ואמרו מי הוא בכלל ושאין לו בגרות
גם אני מסכים עם חלק לא מבוטל ממצע החינוך של יאיר לפיד, זה אומר שאני יכול להיות שר חינוך?
שי פירון מתאים הרבה יותר לפתקיד מיאיר.
בקשר לשרים- לימור לבנת תהיה שרה, רק כי ביבי לא יכול להרשות לעצמו לא למנות שרה מהליכוד, ולימור לבנת עדיפה על מירי רגב.
בהחלט יש כמה תיקים מיותרים, אבל כל עוד יהיה צמצום מהממשלה האחרונה, אני אהיה מרוצה. אי אפשר לעשות את הקיצוץ הזה במכה.
MTA2311 כתב:דוגמה?
jol9 כתב:חנו'ש כתב:ממש ישראל כץ עשה עבודה מדהימה, כי התחבורה בארץ, בייחוד התחבורה הציבורית נהדרת, ממש אירופה כאן....
תחבורה ציבורית לא, אבל הרבה דברים אחרים כן.
1 - כמות הנפגעים בתאונות הדרכים בירידה מתמדת.
2 - רמת הכבישים בארץ עולה באופן משמעותי. כבישים כמו 6, 431 ו-4 במתכונתו החדשה, הם כבישים ברמה גבוהה מאוד.
3 - מהירות מקסימלית עלתה, מה שמקטין את הסכנה לקבל דוחות, לאלה שנוסעים מעט יותר מהר, וזה כידוע לא ממש משנה את הסיכון לעשות תאונה
4 - אולי נזכה לראות גםאת השמים נפתחים ליותר תחרות
סה"כ הוא עשה לא מעט, וכמובן שיש תמיד הרבה דברים שלא נעשו, אבל בכללי הוא היה שר לא רע בכלל.
קובי כתב:מקווה שנופתע עוד קצת בסגירה, לכיוון ה-23. מה שכן, זה יוצר פה תקדים בהחלט חיובי ואני מקווה שהממשלה הבאה תצטמצם ל-18 המיוחלים. זו באמת לא דרישה בשמיים.
קובי כתב:קובי כתב:מקווה שנופתע עוד קצת בסגירה, לכיוון ה-23. מה שכן, זה יוצר פה תקדים בהחלט חיובי ואני מקווה שהממשלה הבאה תצטמצם ל-18 המיוחלים. זו באמת לא דרישה בשמיים.
אינשאלללה!
http://news.walla.co.il/?w=%2F9%2F2624160
שחף כתב:אני לא מת על התוכנית החינוכית של לפיד. 4 מקצועות בלבד בבגרות? הוא מודע לזה שבתיכון תלמידים לומדים רק מה שיש עליו בגרות?
האוניברסיטאות יקחו את זה וידרשו 700 בפסיכומטרי מכל מי שרוצה להתקבל, כי הבגרות כבר בכלל לא תשקף כלום ככה. כלומר 12 שנות לימוד< 4 חודשי לימוד לפסיכומטרי. רעיון דבילי להחריד. במקום להעיף את המבחן המטופש הזה יהפכו אותו לעוד יותר משמעותי.
חנו'ש כתב:יש גם עוד דברים מלבד מבחנים כדי להעריך תלמיד.
ניתן לדרוש במספר מקצועות כל מיני פרוייקטי סיום ועבודות גמר למיניהם - דברים שלרוב מביאים ללמידה אמיתית של נושא ולא לשינון חסר משמעות שנשכח יום אחרי הבחינה.
חוץ מזה שמדובר בהכנה אמיתית וראויה ללימודים גבוהים שם נדרשים לא מעט לכתיבת עבודות.
מקצועות כמו ספרות, היסטוריה וחלק מהמדעים הם אידיאלים לכך.
jol9 כתב:קובי כתב:גם לי זה מאוד מפריע ! הדוגמא האישית קודם כל חייבת לבוא מנבחרי הציבור. עדיין, יותר מדיי שרים ויותר מדיי סגנים בהסכם המתגבש.
השר לענייני ירושלים והתפוצות, השר המקשר בין הממשלה לכנסת, השר להגנת העורף, השר לעניינים אסטרטגיים ומודיעין ועוד, שהיו יכולים להיות תחת קורת גג אחת של משרד אחר.
אותי מטרידה העובדה שמשרד השיכון נמצא בידי הבית היהודי (מסתמן שיהיה זה אורי אריאל). דיור בר השגה בהתנחלויות לא ממש מדבר אל הרוב. מקווה שאני טועה.
תראה, בנט כבר הראה לנו שהכיוון שלו הוא לא רק ההתנחלויות. אפשר אולי אפילו להגיד, שזה רק אחד מהדברים בהם הוא יטפל.
לי אישית זה לא מפריע, כל עוד הנושא העיקרי שציינת לא ייפגע.
LIAV10 כתב:מישהו יכול להשלים לי פערים? הבנתי השמועות מדברות על לפיד כשר אוצר ובנט כשר התמ״ת..
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים