מרכיבים ממשלה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מרכיבים ממשלה

הודעהעל ידי חנו'ש » 10 מרץ 2013, 16:00

ממש ישראל כץ עשה עבודה מדהימה, כי התחבורה בארץ, בייחוד התחבורה הציבורית נהדרת, ממש אירופה כאן.... :nono
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 10 מרץ 2013, 19:23

חנו'ש כתב:ממש ישראל כץ עשה עבודה מדהימה, כי התחבורה בארץ, בייחוד התחבורה הציבורית נהדרת, ממש אירופה כאן.... :nono

תחבורה ציבורית לא, אבל הרבה דברים אחרים כן.
1 - כמות הנפגעים בתאונות הדרכים בירידה מתמדת.
2 - רמת הכבישים בארץ עולה באופן משמעותי. כבישים כמו 6, 431 ו-4 במתכונתו החדשה, הם כבישים ברמה גבוהה מאוד.
3 - מהירות מקסימלית עלתה, מה שמקטין את הסכנה לקבל דוחות, לאלה שנוסעים מעט יותר מהר, וזה כידוע לא ממש משנה את הסיכון לעשות תאונה
4 - אולי נזכה לראות גםאת השמים נפתחים ליותר תחרות

סה"כ הוא עשה לא מעט, וכמובן שיש תמיד הרבה דברים שלא נעשו, אבל בכללי הוא היה שר לא רע בכלל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 מרץ 2013, 19:28

מרתיח אותי שבפעם הראשונה שלפיד הציג את התוכנית שלו לתיק החינוך כולם גיחכו ואמרו מי הוא בכלל ושאין לו בגרות
עכשיו כשיש את ה''קרב'' בין הליכוד ליש עתיד אז פתאום שי פירון מהפכני וכל זה כשהוא בעצם חולק את אותן דעות עם ראש המפלגה שלו

למי שלא יודע ולא מבין את התוכנית החדשה של יש עתיד זה יכלול לימודי ליבה לכולם כולל החרדים וצמצום מספר הבגרויות ל-4
אין עוד מדינה בעולם שמשתווה לישראל במספר יחידות הבגרות שכל תלמיד צריך לעבור כשאין לזה בכלל צורך
כשאתה צריך להעביר שנה שלמה רק ללמד ילדים מה צריך לשנן ואיך לעבור בגרות במקום ללמד ילדים ושיתרכזו ב-4 יחידות אז איך אפשר להיות מופתעים מזה ש-90% מהחומר מתנדף מהמוח ברגע שמסיימים את המבחן?
ברוב הארצות המתקדמות בעולם אין בגרויות בכלל
הייתי אומרת שההישגים של ישראל בתחום ההיי-טק הם למרות בתי הספר ולא בזכות

אני מקווה ששי פירון יקבל את ההזדמנות לעשות מהפכה במקום שגדעון סער יקבל הזדמנות להיקרא ''שר'' :rolleyes
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 מרץ 2013, 19:35

Holiday_Armadillo כתב:מרתיח אותי שבפעם הראשונה שלפיד הציג את התוכנית שלו לתיק החינוך כולם גיחכו ואמרו מי הוא בכלל ושאין לו בגרות
עכשיו כשיש את ה''קרב'' בין הליכוד ליש עתיד אז פתאום שי פירון מהפכני וכל זה כשהוא בעצם חולק את אותן דעות עם ראש המפלגה שלו

למי שלא יודע ולא מבין את התוכנית החדשה של יש עתיד זה יכלול לימודי ליבה לכולם כולל החרדים וצמצום מספר הבגרויות ל-4
אין עוד מדינה בעולם שמשתווה לישראל במספר יחידות הבגרות שכל תלמיד צריך לעבור כשאין לזה בכלל צורך
כשאתה צריך להעביר שנה שלמה רק ללמד ילדים מה צריך לשנן ואיך לעבור בגרות במקום ללמד ילדים ושיתרכזו ב-4 יחידות אז איך אפשר להיות מופתעים מזה ש-90% מהחומר מתנדף מהמוח ברגע שמסיימים את המבחן?

אני מקווה ששי פירון יקבל את ההזדמנות לעשות מהפכה במקום שגדעון סער יקבל הזדמנות להיקרא ''שר'' :rolleyes

גם אני מסכים עם חלק לא מבוטל ממצע החינוך של יאיר לפיד, זה אומר שאני יכול להיות שר חינוך?
שי פירון מתאים הרבה יותר לפתקיד מיאיר.

בקשר לשרים- לימור לבנת תהיה שרה, רק כי ביבי לא יכול להרשות לעצמו לא למנות שרה מהליכוד, ולימור לבנת עדיפה על מירי רגב.
בהחלט יש כמה תיקים מיותרים, אבל כל עוד יהיה צמצום מהממשלה האחרונה, אני אהיה מרוצה. אי אפשר לעשות את הקיצוץ הזה במכה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 10 מרץ 2013, 19:38

Holiday_Armadillo כתב:מרתיח אותי שבפעם הראשונה שלפיד הציג את התוכנית שלו לתיק החינוך כולם גיחכו ואמרו מי הוא בכלל ושאין לו בגרות

גדעון סער לא המציא את השיטה הקיימת.
סתם כדי לסבר את האוזן, כשאני למדתי בתיכון, שמות כמו יוסי שריד, שולמית אלוני וזבולון המר היו שמות שכיכבו בהקשר של החינוך.
תתפלי, שגם אז הייתי צריך לעשות איזה 30 יחידות בגרות. אני מניח שיובל או מישהו מה"זקנים" האחרים, יכולים להגיד שגם בתקופתם זה היה אותו הדבר.

מבחינתי סער דווקא עשה עבודה מצויינת בחינוך.
גם בזכות השקט שהיה במערכת במשך 4 שנים (בלי שביתות). גם בזכות תלוש השכר שהשתפר באופן משמעותי והרפורמות שיצאו לדרך.
כמובן אפשר גם להסתכל על ההישגים הבינלאומיים, אם כי זה פחות מדד בעיניי.

לגבי מה שאמרת - אני מסכים. שיטת הלימוד חייבת לעבור שינוי, אבל מדובר בשינוי שלא יכול להתרחש ביום אחד. השינוי צריךלהיות לדעתי מקיף ולכלול גם את הגיל הרך
וגם את הלימודים הגבוהים.
למשל, פיתוח חשיבה מתמטית אצל ילדים קטנים (ולא חסרות שיטות, מספיק להשתמש בשיטות שבהם לימדו ולמדו בערך אחד מכל ארבעה אזרחים כאן במדינה).
או למשל באוניברסיטאות, לשנות מעט את השיטה, ולבצע את הקיצוץ העמוק אחרי שנה אחת של לימודים כלליים (למשל בבי"ס לרפואה).
כמובן שצריך לדאוג שהתלמידים ילמדו, בשביל לדעת ולא בשביל לעבור את הבחינה.

אני רואה את האחיינית שלי בת ה-10 לומדת ואני די נחרד. היא פשוט משננת הכל, מבלי לנסות להתעמק ולהבין. כשאני או אשתי היינו שואלים אותה שאלות טיפה
הצידה, היא היתה מתעצבנת ואומרת שזה לא למבחן... :oops
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 מרץ 2013, 19:52

MTA2311 כתב:

גם אני מסכים עם חלק לא מבוטל ממצע החינוך של יאיר לפיד, זה אומר שאני יכול להיות שר חינוך?
שי פירון מתאים הרבה יותר לפתקיד מיאיר.

בקשר לשרים- לימור לבנת תהיה שרה, רק כי ביבי לא יכול להרשות לעצמו לא למנות שרה מהליכוד, ולימור לבנת עדיפה על מירי רגב.
בהחלט יש כמה תיקים מיותרים, אבל כל עוד יהיה צמצום מהממשלה האחרונה, אני אהיה מרוצה. אי אפשר לעשות את הקיצוץ הזה במכה.

זה לא מה שאמרתי, אל תכניס לי מילים לפה
אמרתי שאיך זה יכול להיות שאנשים צוחקים על התוכנית של לפיד ואז כששי פירון אומר בדיוק את אותם דברים פתאום זה מהפכני ונהדר
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 מרץ 2013, 20:10

דוגמה?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 מרץ 2013, 20:23

MTA2311 כתב:דוגמה?

טוקבקים שליגלגו על התוכנית של לפיד
צמצום יחידות בגרות בראש ובראשונה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 10 מרץ 2013, 22:31

jol9 כתב:
חנו'ש כתב:ממש ישראל כץ עשה עבודה מדהימה, כי התחבורה בארץ, בייחוד התחבורה הציבורית נהדרת, ממש אירופה כאן.... :nono

תחבורה ציבורית לא, אבל הרבה דברים אחרים כן.
1 - כמות הנפגעים בתאונות הדרכים בירידה מתמדת.
2 - רמת הכבישים בארץ עולה באופן משמעותי. כבישים כמו 6, 431 ו-4 במתכונתו החדשה, הם כבישים ברמה גבוהה מאוד.
3 - מהירות מקסימלית עלתה, מה שמקטין את הסכנה לקבל דוחות, לאלה שנוסעים מעט יותר מהר, וזה כידוע לא ממש משנה את הסיכון לעשות תאונה
4 - אולי נזכה לראות גםאת השמים נפתחים ליותר תחרות

סה"כ הוא עשה לא מעט, וכמובן שיש תמיד הרבה דברים שלא נעשו, אבל בכללי הוא היה שר לא רע בכלל.

זה באמת מאוד יפה שהוא רק מעודד את התחבורה הפרטית, מגדיל את כמות הרכבים הפרטיים על הכביש ואיתה גם את זיהום האוויר, ההוצאה הכספית של משפחות מעמד הביניים שלא יכולים להסתדר ללא רכב אחד לפחות (עם כל עלויות הדלק המטורפות הנלוות לכך) וכמובן הגדלת הפערים החברתיים בין אותם אלה שלא יכולים להרשות לעצמם רכב פרטי ונאלצים לכתת רגלם בתחבורה ציבורית שלעיתים מרגישה לי פחות יעילה ממערכת הריקשות בהודו (למרות שלא הייתי בהודו.... :roll: )

בעניין אחר, מאוד מרגיז אותי ההדחה של ריבלין מתפקיד יו"ר הכנסת.
רק בשל כל המשחקים המלוכלכים וההסכמים של ביבי וליברמן.
אני ממש לא ממצביעי הליכוד, אבל רובי ריבלין הוא אחד הבודדים שם שאני מאוד מעריכה והזובור הזה הוא עוד אחד מהסיבות שגורמים לאנשים לבחול מפוליטיקה.
אני רק מקווה שהוא יגיע לפחות למשכן הנשיא אחרי שמעון והנסיון של ליברמן להכניס לשם את דוד לוי לא תעבוד.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי קובי » 11 מרץ 2013, 19:04

קובי כתב:מקווה שנופתע עוד קצת בסגירה, לכיוון ה-23. מה שכן, זה יוצר פה תקדים בהחלט חיובי ואני מקווה שהממשלה הבאה תצטמצם ל-18 המיוחלים. זו באמת לא דרישה בשמיים.

אינשאלללה!
http://news.walla.co.il/?w=%2F9%2F2624160
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 11 מרץ 2013, 20:37

קובי כתב:
קובי כתב:מקווה שנופתע עוד קצת בסגירה, לכיוון ה-23. מה שכן, זה יוצר פה תקדים בהחלט חיובי ואני מקווה שהממשלה הבאה תצטמצם ל-18 המיוחלים. זו באמת לא דרישה בשמיים.

אינשאלללה!
http://news.walla.co.il/?w=%2F9%2F2624160

מאוד מפתיע לטובה אם זה יקרה.

לפיד מתנהל בצורה חכמה ופופולרית, כלומר כזאת שמעלה את האהדה כלפיו בציבור (איש תקשורת אמיתי).

כמובן שמוקדם לשפוט אותו, לפני שהתחיל לעבוד, אבל ההתנהלות היא בהחלט טובה וחכמה.

עכשיו אמרו בחדשות 2 שביבי לא רוצה את מופז והמחלוקת האחרונה שנשארה היא על תיק החינוך.
אני מאמין שלפחות אחד מבין שני אלה ביבי ישיג, ואולי גם את שניהם. האמת שללפיד כבר יש הרבה הישגים במו"מ הנוכחי,
ואולי לוותר זה הדבר הנכון עבורו.
אם שי פירון הגיע בשביל לרוץ למרחקים ארוכים, אז עוד יהיו לו הזדמנויות לקחת את התיק הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 11 מרץ 2013, 23:41

אני לא מת על התוכנית החינוכית של לפיד. 4 מקצועות בלבד בבגרות? הוא מודע לזה שבתיכון תלמידים לומדים רק מה שיש עליו בגרות?
האוניברסיטאות יקחו את זה וידרשו 700 בפסיכומטרי מכל מי שרוצה להתקבל, כי הבגרות כבר בכלל לא תשקף כלום ככה. כלומר 12 שנות לימוד< 4 חודשי לימוד לפסיכומטרי. רעיון דבילי להחריד. במקום להעיף את המבחן המטופש הזה יהפכו אותו לעוד יותר משמעותי.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 12 מרץ 2013, 00:34

שחף כתב:אני לא מת על התוכנית החינוכית של לפיד. 4 מקצועות בלבד בבגרות? הוא מודע לזה שבתיכון תלמידים לומדים רק מה שיש עליו בגרות?
האוניברסיטאות יקחו את זה וידרשו 700 בפסיכומטרי מכל מי שרוצה להתקבל, כי הבגרות כבר בכלל לא תשקף כלום ככה. כלומר 12 שנות לימוד< 4 חודשי לימוד לפסיכומטרי. רעיון דבילי להחריד. במקום להעיף את המבחן המטופש הזה יהפכו אותו לעוד יותר משמעותי.

הנקודה היא שמבחנים לא גורמים לך ללמוד אלא לשנן.
בשביל ללמוד לא צריך בהכרח לעשות מבחנים - ישנן עוד דרכים, והמון דוגמאות במערכות חינוך שונות בעולם.

כמובן שתעודת הבגרות לא תהיה מורכבת רק מ-4 מקצועות, אלא מהרבה יותר, פשוט לא יהיו בחינות בגרות במקצועות אלה.

לגבי מה שאמרת על הפסיכומטרי - הפתרון צריך להיות כולל.
למשל, אם כולם סומכים ומאמינים במערכת הבית ספרית, אז הרי שאין בעיה, ותעודת הבגרות תהיה בעלת משקל זהה למשקלה היום (פשוט חלק מהציונים
יינתנו ע"י מורים אמינים שמכירים את התלמידים ואת יכולתיהם לעומק ונותנים הערכה כנה ואמיתית).
אם מנגד האוניברסיטאות לא סומכות על ההערכות הללו, אז הם מוזמנים לבצע הערכות אישיות משלהם. למשל, לקבל את כל הסטודנטים המבקשים ללמוד מקצוע X (החל מרף
בסיסי כלשהו) לשנת לימודים כלליים, וניפוי של תלמידים לא מתאימים בתום השנה הראשונה. אותם תלמידים, יוכלו ללכת לפקולטות אחרות, ולהשתמש בנקודות שצברו
כחלק מהתואר הראשון בפקולטה החדשה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 12 מרץ 2013, 00:37

ואז יבואו ויגידו באוניברסיטאות שהציונים לא משקפים, כי ציון שמבוסס רק על הערכה של המורה עלול להיות מוטה. זה לא יעבוד.

לגבי שנה ראשונה: זה רעיון לא רע בכלל. אבל אם הפקולטות עדיין מתעקשות למיין תלמידים, אפשר לדרוש מכל פקולטה שתבנה לעצמה מבחן ממיין משלה, שישקף את היכולות שנדרשות.
שחף

הודעהעל ידי חנו'ש » 12 מרץ 2013, 01:36

יש גם עוד דברים מלבד מבחנים כדי להעריך תלמיד.
ניתן לדרוש במספר מקצועות כל מיני פרוייקטי סיום ועבודות גמר למיניהם - דברים שלרוב מביאים ללמידה אמיתית של נושא ולא לשינון חסר משמעות שנשכח יום אחרי הבחינה.
חוץ מזה שמדובר בהכנה אמיתית וראויה ללימודים גבוהים שם נדרשים לא מעט לכתיבת עבודות.

מקצועות כמו ספרות, היסטוריה וחלק מהמדעים הם אידיאלים לכך.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 12 מרץ 2013, 11:10

חנו'ש כתב:יש גם עוד דברים מלבד מבחנים כדי להעריך תלמיד.
ניתן לדרוש במספר מקצועות כל מיני פרוייקטי סיום ועבודות גמר למיניהם - דברים שלרוב מביאים ללמידה אמיתית של נושא ולא לשינון חסר משמעות שנשכח יום אחרי הבחינה.
חוץ מזה שמדובר בהכנה אמיתית וראויה ללימודים גבוהים שם נדרשים לא מעט לכתיבת עבודות.

מקצועות כמו ספרות, היסטוריה וחלק מהמדעים הם אידיאלים לכך.

אכן כך.
אשתי מקפידה לעשות את זה עם התלמידים שלה שהיא מכינה לבגרות, והיא טוחנת אותם כי היא בודקת להם עבודות כמו שהיתה בודקת לסטודנטים שלה באוניברסיטה.
הם בוכים, אבל אח"כ הם יבואו מוכנים יותר ויידעו להגיש עבודות אקדמיות ראויות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 13 מרץ 2013, 12:46

jol9 כתב:
קובי כתב:גם לי זה מאוד מפריע ! הדוגמא האישית קודם כל חייבת לבוא מנבחרי הציבור. עדיין, יותר מדיי שרים ויותר מדיי סגנים בהסכם המתגבש.
השר לענייני ירושלים והתפוצות, השר המקשר בין הממשלה לכנסת, השר להגנת העורף, השר לעניינים אסטרטגיים ומודיעין ועוד, שהיו יכולים להיות תחת קורת גג אחת של משרד אחר.

אותי מטרידה העובדה שמשרד השיכון נמצא בידי הבית היהודי (מסתמן שיהיה זה אורי אריאל). דיור בר השגה בהתנחלויות לא ממש מדבר אל הרוב. מקווה שאני טועה.

תראה, בנט כבר הראה לנו שהכיוון שלו הוא לא רק ההתנחלויות. אפשר אולי אפילו להגיד, שזה רק אחד מהדברים בהם הוא יטפל.
לי אישית זה לא מפריע, כל עוד הנושא העיקרי שציינת לא ייפגע.

שמע, רק לפני כ-3 חודשים אותו אורי אריאל, שעומד להיות שר השיכון, חבר לאטיאס וגפני בהצבעה להעברת 538 מליון שקלים לסבסוד ההנחות על קרקעות במכרזים לדיור מוזל בהם יש העדפה לחרדים.

שוב, מאוד מאוד מקווה שאני טועה ושלפיד יתן את הטון בעניין שוק הדירות, יישום ועדת טרכטנברג וכו'.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 13 מרץ 2013, 18:45

בינתיים עם כל הדיבורים וההכתרות, לפיד נמצא על אוטוסטרדה מהירה אל טעות פוליטית גדולה שניה, אבל גם כזאת שממנה הוא עלול גם לא להתאושש.
הוא משום מה חושב שהכל יעבור לו והציבור יתמוך, אבל הפוליטיקה החדשה והשינוי עליהם הוא מדבר לא מסתדרים עם הויכוחים האלה על תיק החינוך,
במיוחד אחרי כ"כ הרבה הישגים שהוא יכול לרשום לזכותו.
ואם זה לא תיק החינוך, אלא הפחד לקחת את תיק האוצר, אז הרי שזה אף גרוע יותר. זה מי שאתם רוצים שיהיה ראש הממשלה? אחד שפוחד להתמודד עם פקידי האוצר?

בקיצור, לפיד היה יכול לצאת הרבה יותר טוב, אם היה עוצר לרגע ומסתכל על כל ההישגים שלו, ומוותר קצת, גם בשביל להיכנס לתוך ממשלה, שבה לא יהיו כ"כ הרבה רגשות שליליים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 13 מרץ 2013, 18:56

מישהו יכול להשלים לי פערים? הבנתי השמועות מדברות על לפיד כשר אוצר ובנט כשר התמ״ת..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 13 מרץ 2013, 19:41

LIAV10 כתב:מישהו יכול להשלים לי פערים? הבנתי השמועות מדברות על לפיד כשר אוצר ובנט כשר התמ״ת..

ככל הנראה, זה עוד לא סגור:

ליכוד: ביבי - ראש ממשלה, ליברמן - שר חוץ (אחרי המשפט), בוגי - ביטחון, סהר - פנים, הליכוד ייקבל משהו כמו 10 שרים. ריבלין או אדלשטיין - יו"ר הכנסת
לפיד: לפיד - אוצר, פירון - חינוך, יש עתיד יקבלו 5 תיקים, ויכול להיות שאחד מהם יילך למופז
בנט: בנט - תמ"ת, אוריאל - כנראה שיכון. הבית היהודי ייקבלו 3 שרים וכנראה את ועדת הכספים
התנועה: לבני - משפטים וכנראה מצנע או פרץ באיכות הסביבה

הישגים - ממשלה צרה (21 שרים), העלאת אחוז החסימה בבחירות ל-4%

זהו פחות או יותר. צריך לראות מה יהיו קווי היסוד של הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים