כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: בחירות 2013

26 אוקטובר 2012, 11:42

אני מניח שלא מעט אנשים שחשבו להצביע לליברמן( אנוכי למשל), יחשבו טוב טוב אם להצביע למפלגה המאוחדת.

26 אוקטובר 2012, 11:59

Dperk כתב:למרות שיותר ריאלי שהמטרה היא שביבי יוכל להקים ממשלה עם עצמו ועם ש"ס, בלי יאיר, בלי שלי ובלי שאר כאבי הראש.

דוקא נראה לי, מוזר ככל שזה ישמע, שהממשלה הבאה תורכב מהשילוב החדש של ביבי וליברמן ביחד עם יאיר, כאשר שלי וש"ס (והשאריות של קדימה...) נאבקים מהאופוזיציה.
אני יודעת שזה קצת מוזר כי לרוב החרדים הולכים עם הימין, אבל אולי דוקא יש רצון להקים ממשלה אנטי חרדית.
הרי ליברמן ישמח, וביבי ייקח את מי שיקבל יותר מנדטים, וכרגע זה נראה שיאיר יקבל יותר מש"ס (אולי זה עוד ישתנה).
מה גם שלשלי יש יחסים טובים עם החרדים ואין לה שום מלחמה איתם (היא גם העבירה לא מעט חוקים בשיתוף עם ח"כים חרדים).

26 אוקטובר 2012, 12:23

MTA2311 כתב:אני מניח שלא מעט אנשים שחשבו להצביע לליברמן( אנוכי למשל), יחשבו טוב טוב אם להצביע למפלגה המאוחדת.

אם לא תצביע להם - למי כן תצביע?

26 אוקטובר 2012, 14:30

Maccabikid כתב:
MTA2311 כתב:אני מניח שלא מעט אנשים שחשבו להצביע לליברמן( אנוכי למשל), יחשבו טוב טוב אם להצביע למפלגה המאוחדת.

כנראה שאני לא אצביע.

26 אוקטובר 2012, 16:05

חנו'ש כתב:
Dperk כתב:למרות שיותר ריאלי שהמטרה היא שביבי יוכל להקים ממשלה עם עצמו ועם ש"ס, בלי יאיר, בלי שלי ובלי שאר כאבי הראש.

דוקא נראה לי, מוזר ככל שזה ישמע, שהממשלה הבאה תורכב מהשילוב החדש של ביבי וליברמן ביחד עם יאיר, כאשר שלי וש"ס (והשאריות של קדימה...) נאבקים מהאופוזיציה.
אני יודעת שזה קצת מוזר כי לרוב החרדים הולכים עם הימין, אבל אולי דוקא יש רצון להקים ממשלה אנטי חרדית.
הרי ליברמן ישמח, וביבי ייקח את מי שיקבל יותר מנדטים, וכרגע זה נראה שיאיר יקבל יותר מש"ס (אולי זה עוד ישתנה).
מה גם שלשלי יש יחסים טובים עם החרדים ואין לה שום מלחמה איתם (היא גם העבירה לא מעט חוקים בשיתוף עם ח"כים חרדים).

גם זאת אופציה אבל לדעתי הממשלה הבאה תכלול את ש"ס, היא הרבה פחות כאב ראש לביבי מיאיר, היא שותפה טבעית, ולה עצמה גם אין מה לעשות באופוזיציה, זו הרי לא מפלגה אידיאולוגית.
לדעתי גם ש"ס תקבל עכשיו יותר מנדטים, גם בגלל חזרת דרעי וגם בגלל זליגת מצביעים שומרי מסורת מהליכוד.

26 אוקטובר 2012, 21:29

MTA2311 כתב:
Maccabikid כתב:

כנראה שאני לא אצביע.

לא מבין את ההגיון...
לי זה נשמע די טבעי, והאמת שזה פותר לי את ההתלבטות.
בכל אופן שתדע, שאם אתה לא מצביע אתה מחזק את האחרים (בעיקר את ש"ס שם כולם מצביעים).

26 אוקטובר 2012, 21:43

נכון, הימנעות מהצבעה = כוח לחרדים.
לפעמים הרע במיעוטו הוא הדבר הטוב ביותר.

26 אוקטובר 2012, 22:10

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
Maccabikid כתב:

כנראה שאני לא אצביע.

לא מבין את ההגיון...
בכל אופן שתדע, שאם אתה לא מצביע אתה מחזק את האחרים (בעיקר את ש"ס שם כולם מצביעים).

לך זה פותר את ההתלבטות כי אתה מאמין בדרך של ליברמן, אבל לא רוצה אותו כראש ממשלה, בעוד שאתה חושב שביבי הוא האופציה הכי טובה לתפקיד הזה. המצב האופטימאלי בשביל אנשים כמוך.
אני חושב שביבי הוא ראש ממשלה רע, ואני לא מתכוון להצביע לו רק כי הוא "הרע במיעוטו" .
ליברמן מאוד איכזב אותי. חשבתי שהוא שונה מכל שאר הפוליטיקאים בגרוש האלה.

27 אוקטובר 2012, 08:23

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
Maccabikid כתב:

כנראה שאני לא אצביע.

לא מבין את ההגיון...

לך זה פותר את ההתלבטות כי אתה מאמין בדרך של ליברמן, אבל לא רוצה אותו כראש ממשלה, בעוד שאתה חושב שביבי הוא האופציה הכי טובה לתפקיד הזה. המצב האופטימאלי בשביל אנשים כמוך.
אני חושב שביבי הוא ראש ממשלה רע, ואני לא מתכוון להצביע לו רק כי הוא "הרע במיעוטו" .

אוקיי...
כל הפוליטיקאים בסופושל דבר סוגרים דילים. תמים מי שחושב ששלי יחימוביץ' או לפיד לא יעשו את זה.
גםליברמן לא שונה מזה. המטרה היא שבסופו של דבר תהיה מפלגה אחת חזקה שתוכל לשלוט מבלי להיסחט ע"י מפלגות קטנות. בבחירות האלה אני לא רואה מצב כזה
עדיין, אבל אולי אח"כ כן.

27 אוקטובר 2012, 16:55

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
Maccabikid כתב:

כנראה שאני לא אצביע.

לא מבין את ההגיון...

מה אתה אוהב בליברמן? הדעות שלו נגד הדת? או הדעות שלו לגבי הארץ?

27 אוקטובר 2012, 17:09

הדעות שלו הן לא נגד הדת, אלא נגד העסקנים שמנצלים את הדת בשביל כסף.
התכנית המדינית שלו נראית כמו לי כמו האופציה הכי ריאלית.

27 אוקטובר 2012, 17:43

Dperk כתב:
חנו'ש כתב:

גם זאת אופציה אבל לדעתי הממשלה הבאה תכלול את ש"ס, היא הרבה פחות כאב ראש לביבי מיאיר, היא שותפה טבעית, ולה עצמה גם אין מה לעשות באופוזיציה, זו הרי לא מפלגה אידיאולוגית. לדעתי גם ש"ס תקבל עכשיו יותר מנדטים, גם בגלל חזרת דרעי וגם בגלל זליגת מצביעים שומרי מסורת מהליכוד.

הרגע תיארת במדויק את המפלגה של יאיר.... ;)

27 אוקטובר 2012, 20:30

MTA2311 כתב:הדעות שלו הן לא נגד הדת, אלא נגד העסקנים שמנצלים את הדת בשביל כסף.
התכנית המדינית שלו נראית כמו לי כמו האופציה הכי ריאלית.

מה התכנית המדינית שלו?

28 אוקטובר 2012, 18:40

http://news.walla.co.il/?w=/9/2580119\

"סקרים: בין 35 ל-42 מנדטים ל"הליכוד ביתנו"

עושה רושם ש"מפלגת הבשר הלבן" אינה בעלת אפיל כה גדול כמו שביברמן קיוו. בינתיים המרוויחים העיקריים הם ש"ס, העבודה וקדימה.

28 אוקטובר 2012, 18:56

yiffy כתב:http://news.walla.co.il/?w=/9/2580119\

עושה רושם ש"מפלגת הבשר הלבן" אינה בעלת אפיל כה גדול כמו שביברמן קיוו. בינתיים המרוויחים העיקריים הם ש"ס, העבודה וקדימה.

המטרה של ביבי הייתה לא להפסיד. את זה הוא השיג.

28 אוקטובר 2012, 22:03

yiffy כתב:http://news.walla.co.il/?w=/9/2580119\

קדימה מרוויחה?? מה בדיוק?

קדימה הולכת להימחק מהמפה הפוליטית. לא מאמין שיעברו את אחוז החסימה. יש סיכוי לא רע שזה יקרה גם לברק.
בסוף האנשים יצטרכו להחליט בקלפי איזו דרך הם רוצים - שמאל של העבודה, מרכז של לפיד או ימין של ביבי (אני מתכוון כמובן למצביעים שעוד לא החליטו).

העבודה מרוויחה יחסית מעט, בטח בהתחשב בכך שהאיחוד הזה לווה בעליהום תקשורתי גדול. אני מאמין שזה יתאזן, והם יחזרו לכיוון ה-20 מנדטים לכל היותר, שגם זה יפה,
עבור רשימה שכוללת אנשים כמו סתיו שפיר ואופנהיימר.

לפיד אמנם קצת ירד אבל הוא יטפס מעט למעלה. אני חושב שאנשים מעט מאוכזבים מהאנשים שהוא מביא לרשימה שלו.
ש"ס תרוויח אולי מנדט או שניים מכל הסיפור הזה של האיחוד, מה שלא ישנה את המפה הפוליטית.

הליכוד עשו מהלך נבון וטוב עם גיוסו של שלמה מעוז לשורותיהם, ובעיניי מדובר ברכש מרשים. עוד אחד או שניים מהקליבר הזה, וגם המגמה של זליגת הקולות לש"ס תיפסק
ואף תתהפך.

29 אוקטובר 2012, 08:20

ברור שהאיחוד יביא לכל היותר את מספר המנדטים שיש כרגע לחבריו ביחד, וסביר להניח שפחות. זה תמיד היה ככה באיחודים בישראל. יש

29 אוקטובר 2012, 10:33

תכננתי להצביע לפיד.
אבל השילוב של הרשימה העלובה שהוא הציג, והחיבור של ביבי ושל ליברמן יכול לגרום לי שוב להרגיש אדיוט ולהצביע לביבי.
אני בווכיוח עם עצמי אם להצביע ללפיד, או ביברמן.

29 אוקטובר 2012, 19:52

תמונה

30 אוקטובר 2012, 21:50

http://news.walla.co.il/?w=/2686/2580601

עבודה, או מרץ?
פרסם תגובה