המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:רוני, נראה לי שמה שחסר לך זה מידע ופרטים.
אתה חייב להתחיל קצת יותר לחפור באינטרנט, לגלוש קצת בפורומים של מקצועות שונים,
לגלוש קצת באתרים של האוניברסיטאות והמכללות בשביל לקבל מושג על תכניות הלימוד,
ולבחור כיוון כללי, או כמה אלטרנטיבות.
כל אחד נמצא בסיטואציה אחרת. מה שאני אמליץ למשל ל-X בעל קשרים וגב כלכלי איתן, יהיה אולי שונה מההמלצה שלי לאותו X ללא אלה. כלומר, אותו בן אדם, עם אותו סקיל סט, אבל לאו דווקא אותה המלצה.
סתם כיוון למשל. אתה מתעסק בכתיבה.
מישהו כמוך יכול להרוויח מאוד מתואר בספרות או בקולנוע למשל.
גם לימודי התקשורת, יכולים לתת לך אפשרות להשתלב בחברות המדיה השונות שיש לנו.
המלצה שלי - תנצל קצת את הזמן שיש לך בשביל להעמיק את הידע שלך ולחדד לעצמך את מה שאתה רוצה
לעשות בעתיד.
rc4991 כתב:jol9 כתב:רוני, נראה לי שמה שחסר לך זה מידע ופרטים.
כל אחד נמצא בסיטואציה אחרת. מה שאני אמליץ למשל ל-X בעל קשרים וגב כלכלי איתן, יהיה אולי שונה מההמלצה שלי לאותו X ללא אלה. כלומר, אותו בן אדם, עם אותו סקיל סט, אבל לאו דווקא אותה המלצה.
המלצה שלי - תנצל קצת את הזמן שיש לך בשביל להעמיק את הידע שלך ולחדד לעצמך את מה שאתה רוצה
לעשות בעתיד.
אבל זה בדיוק הקטע, באמת שאין לי מושג מה אני רוצה ללמוד ואם זה לא מספיק אז אין לי גם מושג לגבי איך הלימודים האקדמאים עובדים
אני ממש מקווה לקבל כיוון במהלך החודשים הקרובים אבל באמת שאין לי מושג איך ומאיפה להתחיל
jol9 כתב:rc4991 כתב:jol9 כתב:רוני, נראה לי שמה שחסר לך זה מידע ופרטים.
לעשות בעתיד.
אבל זה בדיוק הקטע, באמת שאין לי מושג מה אני רוצה ללמוד ואם זה לא מספיק אז אין לי גם מושג לגבי איך הלימודים האקדמאים עובדים
אני ממש מקווה לקבל כיוון במהלך החודשים הקרובים אבל באמת שאין לי מושג איך ומאיפה להתחיל
יש היום מידע בלתי נגמר באינטרנט. תתחיל לשוטט ולחפש... תתמקד לאט לאט ותגלה את עצמך
והדברים שאתה אוהב.
אני הייתי מתחיל משנתונים של אוניברסיטאות ומכללות.
לגבי לימודים אקדמאים, יש כאן מספיק אנשים שיוכלו לספר לך את זה לפרטי פרטים. רק תשאל מה אתה
רוצה לדעת.
jol9 כתב:תואר ראשון זה בדר"כ full time job, בטח ובטח בשנה הראשונה.
זה אומר שבדר"כ צריכים לגור ליד מוסד הלימודים בדירה מושכרת, בבית של ההורים או במעונות.
המערכת היא בדר"כ מערכת מלאה, של לימודים אקדמאיים של 20-25 שעות לפחות. כמובן שעיקר העבודה
היא בבית על תרגילים, עבודות ובחינות.
תתי קטגוריות:
בדר"כ כל אוניברסיטה מחלקת את הלימודים שלה למספר פקולטות.
הנפוצות שבהן הן - הנדסה, מדעי הטבע והחיים, מדעי הרוח והחברה ויש פקולטות שהן בדר"כ עצמאיות כמו
רפואה ומשפטים.
תחת הפקולטה להנדסה יושבות כל ההנדסות למיניהן (חשמל, תוכנה, מכונות, כימיה וכד').
תחת הפקולטה למדעי הטבע והחיים נמצאים מקצועות כמו מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, מדעי המחשב וכד'.
תחת הפקולטה למדעי הרוח והחברה נמצאים אינספור מקצועות כמו פסיכולוגיה, סוציולוגיה, פילוסופיה, ספרות,
היסטוריה, כלכלה, תקשורת, חינוך ועוד רבים וטובים.
אני חושב שכיסיתי את הרוב, אבל אולי שכחתי משהו.
ד"א סתם כיוון - אם אתה מתחבר לעולם הספורט, אז פיזיוטרפיה זה אחלה מקצוע.
rc4991 כתב:jol9 כתב:תואר ראשון זה בדר"כ full time job, בטח ובטח בשנה הראשונה.
זה אומר שבדר"כ צריכים לגור ליד מוסד הלימודים בדירה מושכרת, בבית של ההורים או במעונות.
המערכת היא בדר"כ מערכת מלאה, של לימודים אקדמאיים של 20-25 שעות לפחות. כמובן שעיקר העבודה
היא בבית על תרגילים, עבודות ובחינות.
תתי קטגוריות:
בדר"כ כל אוניברסיטה מחלקת את הלימודים שלה למספר פקולטות.
הנפוצות שבהן הן - הנדסה, מדעי הטבע והחיים, מדעי הרוח והחברה ויש פקולטות שהן בדר"כ עצמאיות כמו
רפואה ומשפטים.
תחת הפקולטה להנדסה יושבות כל ההנדסות למיניהן (חשמל, תוכנה, מכונות, כימיה וכד').
תחת הפקולטה למדעי הטבע והחיים נמצאים מקצועות כמו מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, מדעי המחשב וכד'.
תחת הפקולטה למדעי הרוח והחברה נמצאים אינספור מקצועות כמו פסיכולוגיה, סוציולוגיה, פילוסופיה, ספרות,
היסטוריה, כלכלה, תקשורת, חינוך ועוד רבים וטובים.
אני חושב שכיסיתי את הרוב, אבל אולי שכחתי משהו.
ד"א סתם כיוון - אם אתה מתחבר לעולם הספורט, אז פיזיוטרפיה זה אחלה מקצוע.
תודה, כבר התחלת לעשות לי קצת סדר בכך שאני כנראה תחת הפקולטה למדעי הרוח והחברה
מה הקטע עם לגור ליד הלימודים? באיזה שעות מסיימים ללמוד?
20-25 שעות הכוונה היא לשעות שבועיות? אם כן זה די סבבה, השאלה היא כמה זמן משקיעים גם בשיעורים ובעבודות (בערך)?
נגיד אם אני עכשיו בלימודים במרכז (ואני גר בכפ"ס) תחת הפקולטה למדעי הרוח והחברה, כמה קושי/עומס זה לדעתך? ואיך בערך יראה יום שגרתי שלי?
jol9 כתב:הכוונה היא שאתה לא אמור לגור רחוק מדי ממקום שאליו אתה מגיע יומיום.
הנסיעות יישחקו אותך לבסוף.
אם אתה לומד בת"א וגר בכפר סבא, אז זה נשמע סביר, במיוחד אם אפשר להגיע ברכבת.
20-25 שעות שבועיות שמתפרסות על 5 ימי לימודים, לא משאירים לך הרבה זמן פנוי.
לרוב המערכת היא לא כמו בבית ספר, אלא עם חלונות פה ושם, ולפעמים גם שיעורים שנגמרים ב-17-18.
בשנה הראשונה, רוב הזמן הפנוי יילך לקליטת החומר, לתרגילים, לעבודות וכמובן ללימוד למבחנים ולבחנים.
לא ממליץ לעבוד בשנה הראשונה ללימודים. אפשר לעשות פר"ח שזה פרוייקט חניכה תמורת מלגה, אבל
צריך לדעת שלפעמים אפשר לקבל שיבוץ בטיזי-נאבי ולבזבז שעות רק על להגיע ולחזור מהילד.
jol9 כתב:הכוונה היא שאתה לא אמור לגור רחוק מדי ממקום שאליו אתה מגיע יומיום.
לרוב המערכת היא לא כמו בבית ספר, אלא עם חלונות פה ושם, ולפעמים גם שיעורים שנגמרים ב-17-18.
בשנה הראשונה, רוב הזמן הפנוי יילך לקליטת החומר, לתרגילים, לעבודות וכמובן ללימוד למבחנים ולבחנים.
לא ממליץ לעבוד בשנה הראשונה ללימודים. אפשר לעשות פר"ח שזה פרוייקט חניכה תמורת מלגה, אבל
צריך לדעת שלפעמים אפשר לקבל שיבוץ בטיזי-נאבי ולבזבז שעות רק על להגיע ולחזור מהילד.
rc4991 כתב:jol9 כתב:הכוונה היא שאתה לא אמור לגור רחוק מדי ממקום שאליו אתה מגיע יומיום.
זה בדיוק מה שמלחיץ אותי בלימודים האלה
אתה רוצה להגיד לי שכל כך הרבה זמן משקיעים בתרגול ובלמידה בבית, גם כשמדובר בנושאים פשוטים יותר מהפקולטה למדעי הרוח?
rc4991 כתב:טוב שועל, התחלת לבלבל אותי קצת
אז אתה אומר שיש תחומים בהם רמת העומס והלמידה הרבה יותר סבירים?
יוני אתה מסכים עם זה?
rc4991 כתב:טוב שועל, התחלת לבלבל אותי קצת
אז אתה אומר שיש תחומים בהם רמת העומס והלמידה הרבה יותר סבירים?
יוני אתה מסכים עם זה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים