felix_r כתב:MTA2311 כתב:חנו'ש כתב:פליקס, מדובר על איזו תחושת צדק בסיסית וסולידריות חברתית.
אנחנו מנסים להיות כמה שפחות אגואיסטים ולחשוב כמה שפחות רק על טובתינו האישית.
כמובן שזה עניין סובייקטיבי שמשתנה בין חברה לחברה, אבל זה חלק מהאופי האנושי.
אני לא הייתי רוצה לחיות בחברה בה מישהו אחר מחליט ומשפיע על עתידי רק כי לא שפר עליי מזלי ואני לא מרוויחה הרבה כסף.
יש פה הרבה יותר מסולידריות. יש פה הגיון בסיסי ומסקנות שלמדנו כבר ב1789.
העשירים הם המיעוט, ושלטון שנבחר על ידי העשירים, הוא שלטון שמשרת רק את האינטרסים של המיעוט, שהם- להרוויח עוד כסף( בסופו של דבר על חשבון השכבות החלשות יותר). מצב שבו המיעוט מכתיב את סדר היום לרוב, לא יכול להתקיים לאורך זמן. בטח לא ב2013, ובטח לא בחברה מערבית. אפילו בסוריה התחילו לערער על השלטון העלוואי( מיעוט).
אני מצטער, אבל יש במה שכתבת הרבה דידקטיקה וסיסמאות, ומעט מאוד תשובות הגיוניות. מה בדיוק למדנו ב 1789 שלא ידענו קודם?
אזכיר לך גם, שבסינגפור, מדינה בה רמת החיים היא אחת הגבוהות בעולם, אין דמוקרטיה אפילו בתיאוריה. השליט שלה שולט שם כבר איזה 40 שנה.
מה למדנו ב1789? שרוב שחי תחת רודנות של מיעוט, יתמרד בסוף. אם אתה באמת חושב שמדינה שהוקמה כדמוקרטיה מערבית, יכולה להפוך פתאום למדינה שבה הקול של העשירים שווה יותר משל העניים, אז אתה טועה. ובגדול.
אתה מזכיר פה את סינגפור, שבה לעיסת מסטיק היא עבירה על החוק, ואומר שהתשובות שלי הן לא הגיוניות? כמה מדינות כמו סינגפור קיימות?
אין אפילו קשר קלוש בין דידקטיקה לבין מה שכתבתי( אתה יודע מה זה בכלל?).