jol9 כתב:מצב הזוי. נפל איזה משהו באשדוד... אפילו יש פצוע או פצועה.
שמואל, חכה עם המתקפה. יש כאן משהו לא הכי ברור שקורה.
על מה אתה רומז?
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:מצב הזוי. נפל איזה משהו באשדוד... אפילו יש פצוע או פצועה.
שמואל1 כתב:jol9 כתב:מצב הזוי. נפל איזה משהו באשדוד... אפילו יש פצוע או פצועה.
מה זאת אומרת?
כבר דווח על פצוע קל באשדוד מהירי הקודם. יש משהו חדש שלא דווח?
LIAV10 כתב:jol9 כתב:מצב הזוי. נפל איזה משהו באשדוד... אפילו יש פצוע או פצועה.
על מה אתה רומז?
jol9 כתב:שמואל1 כתב:jol9 כתב:מצב הזוי. נפל איזה משהו באשדוד... אפילו יש פצוע או פצועה.
מה זאת אומרת?
לא.. זה זה.
אני אומר שאמנם יש הסלמה קשה מצד החמאס, אבל אני כרגע עוד לא רואה מבצע רחב היקף. התקפות אוויריות כן, אבל כניסה קרקעית לא.
מה שכן, אם חיל האוויר ייחדש את החיסולים (ולמה לא בעצם?), אז זה יגיע מאוד מהר לעימות רחב היקף.
rc4991 כתב:השאלה היא אם מבצע קרקעי בעזה והפלת חמאס תבטיח באמת את הפסקת ירי הרקטות אחת ולתמיד
לדעתי זה רק יפתור אותנו זמנית (עם כי להרבה זמן) אבל יש שם עוד לא מעט ארגונים והם גם למדו להכין את הרקטות לבד
שמואל1 כתב:jol9 כתב:שמואל1 כתב:jol9 כתב:מצב הזוי. נפל איזה משהו באשדוד... אפילו יש פצוע או פצועה.
מה זאת אומרת?
לא.. זה זה.
אני אומר שאמנם יש הסלמה קשה מצד החמאס, אבל אני כרגע עוד לא רואה מבצע רחב היקף. התקפות אוויריות כן, אבל כניסה קרקעית לא.
מה שכן, אם חיל האוויר ייחדש את החיסולים (ולמה לא בעצם?), אז זה יגיע מאוד מהר לעימות רחב היקף.
צה"ל יכול לצאת למבצע ולהנחית מכה קשה מאוד לחמאס גם מהאוויר, וסביר להניח שזה מה שנראה בקרוב.
אל תשכח שכל מבצע עמוד ענן התנהל מהאוויר, וקצת ארטילריה פה ושם.
הפעם אני מקווה שגם תהיה פעולה קרקעית. נכון, יהיו הרבה אבידות אצלנו, אבל הגיע הזמן למוטט את החמאס ותשתית הטרור ברצועה באופן מוחלט. לא יתכן שנחיה כל הזמן תחת איום רקטות.
חיסולים בשלב הזה כבר לא רלוונטים. המטרות ה"איכותיות" כבר מזמן במחתרת.
דרך אגב, לפי ליברמן, עד 2015 יהיו לחמאס אלפי רקטות פאג'ר משודרגות בייצור עצמי שמגיעות לגוש דן ואף צפונה יותר. חייבים לשים לזה סוף אחת ולתמיד!
שמואל1 כתב:rc4991 כתב:השאלה היא אם מבצע קרקעי בעזה והפלת חמאס תבטיח באמת את הפסקת ירי הרקטות אחת ולתמיד
לדעתי זה רק יפתור אותנו זמנית (עם כי להרבה זמן) אבל יש שם עוד לא מעט ארגונים והם גם למדו להכין את הרקטות לבד
כשאני אומר למוטט את החמאס אני מתכוון לכל תשתית הטרור ברצועה וזה כולל גם את הארגונים הקטנים האחרים.
צריך לנקות לחלוטין את הרצועה, ולהקים שם בשיתוף עם הרשות הפלסטינית הנהגה נקייה מטרור.
rc4991 כתב:שמואל1 כתב:rc4991 כתב:השאלה היא אם מבצע קרקעי בעזה והפלת חמאס תבטיח באמת את הפסקת ירי הרקטות אחת ולתמיד
כשאני אומר למוטט את החמאס אני מתכוון לכל תשתית הטרור ברצועה וזה כולל גם את הארגונים הקטנים האחרים.
צריך לנקות לחלוטין את הרצועה, ולהקים שם בשיתוף עם הרשות הפלסטינית הנהגה נקייה מטרור.
ומה זה לדעתך הארגונים האלה? גם אם תהרוג את כולם יהיו לך שם עוד מלא שיחליפו אותם
לצערי אני לא רואה מצב של הפסקה אמיתית של ירי הרקטות כל עוד לא נהיה שם בשטח
rc4991 כתב:אגב,מעניין אותי לדעת מתי ולמה היה הירי הראשון עלינו?
איך הגיבו לסיפור הזה? מה היו המרוויחים אחריה בין כל מטח?
שמואל1 כתב:rc4991 כתב:אגב,מעניין אותי לדעת מתי ולמה היה הירי הראשון עלינו?
לא כל כך הבנתי את השאלה.
אתה מתכוון איך הכל התחיל?
הירי על ישראל התחיל לאחר שישראל האשימה את חמאס בחטיפת הנערים ועצרה מאות פעילים הארגון ברצועת עזה.
שמואל1 כתב:rc4991 כתב:שמואל1 כתב:rc4991 כתב:השאלה היא אם מבצע קרקעי בעזה והפלת חמאס תבטיח באמת את הפסקת ירי הרקטות אחת ולתמיד
ומה זה לדעתך הארגונים האלה? גם אם תהרוג את כולם יהיו לך שם עוד מלא שיחליפו אותם
לצערי אני לא רואה מצב של הפסקה אמיתית של ירי הרקטות כל עוד לא נהיה שם בשטח
אם תמוטט את ההנהגה שלהם ותקים הנהגה אחרת שלא תדגול בטרור, אז זה בהחלט אפשרי.
ישראל במבצע חומת מגן השמידה את תשתית הטרור בגדה ואכן הפיגועים נעלמו כמעט לחלוטין. אם זה הצליח בגדה, אין סיבה שלא יצליח ברצועה.
rc4991 כתב:שמואל1 כתב:rc4991 כתב:אגב,מעניין אותי לדעת מתי ולמה היה הירי הראשון עלינו?
לא כל כך הבנתי את השאלה.
הירי על ישראל התחיל לאחר שישראל האשימה את חמאס בחטיפת הנערים ועצרה מאות פעילים הארגון ברצועת עזה.
הכוונה לפעם הראשונה "אי פעם"
שמואל1 כתב:rc4991 כתב:שמואל1 כתב:rc4991 כתב:אגב,מעניין אותי לדעת מתי ולמה היה הירי הראשון עלינו?
לא כל כך הבנתי את השאלה.
הירי מרצועת עזה ליישובים ישראלים התחיל פחות יותר עם תחילת האינתיפיאדה השנייה.
בתחילה ירו רק פצמ"רים לעבר יישובי גוש קטיף ברצועת עזה.
בהמשך הם שדרגו את האמל"ח והחלו לירות רקטות לעבר שדרות.
לאחר ההתנתקות , חמאס השתלט על כל רצועת עזה והם החלו בפיתוח של תשתית טרור רחבה הכוללת ייצור רקטות, מנהרות, הברחות וכך הגענו למצב הנוכחי.
משמואל1 כתב:צה"ל הודיע לפני זמן קצר על יציאה למבצע "צוק איתן" נגד חמאס, שמטרתו לעצור את הטרור כלפי אזרחי ישראל.
rc4991 כתב:שמואל1 כתב:rc4991 כתב:שמואל1 כתב:rc4991 כתב:אגב,מעניין אותי לדעת מתי ולמה היה הירי הראשון עלינו?
לא כל כך הבנתי את השאלה.
הירי מרצועת עזה ליישובים ישראלים התחיל פחות יותר עם תחילת האינתיפיאדה השנייה.
בתחילה ירו רק פצמ"רים לעבר יישובי גוש קטיף ברצועת עזה.
בהמשך הם שדרגו את האמל"ח והחלו לירות רקטות לעבר שדרות.
לאחר ההתנתקות , חמאס השתלט על כל רצועת עזה והם החלו בפיתוח של תשתית טרור רחבה הכוללת ייצור רקטות, מנהרות, הברחות וכך הגענו למצב הנוכחי.
ואיך הגיבו לכל העניין הזה הפעם הראשונה? (מבחינת התושבים ומבחינת התגובה אם היתה)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים