אולימפיאדת טוקיו - ישראל מסיימת במקום ה 39

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אולימפיאדת טוקיו

הודעהעל ידי עידן » 28 יולי 2021, 09:30

Shay_uzan כתב:איתי שני, המדורג 60 מתוך 64 בקשתות, הדיח את המקום החמישי ולאחר מכן ניצח את היריב ההודי והגיע ל8 האחרונים

הגיע לשמינית גמר כרגע, 16 האחרונים. בשבת לפנות בוקר הוא יתחרה על ההעפלה לרבע הגמר.
עידן

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יולי 2021, 10:07

טניס: ציציפאס היווני הודח בשלב שמינית הגמר, אחרי הפסד 2:6, 7:5, 6:2 לאוגו המבר הצרפתי. המבר יפגוש ברבע הגמר את קארן חצ'אנוב הרוסי, שניצח את הטניסאי היהודי-ארגנטינאי דייגו שוורצמן 1:6, 6:2, 1:6.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 28 יולי 2021, 10:58

השמועה אומרת, שהיפנים החרימו מסימון ביילס את התרופה מתילפנידאט (הידוע בישראל בשם "ריטלין" - לטיפול בהפרעת קשב וריכוז), כי ביפן החומר הזה לא חוקי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יולי 2021, 11:10

felix_r כתב:השמועה אומרת, שהיפנים החרימו מסימון ביילס את התרופה מתילפנידאט (הידוע בישראל בשם "ריטלין" - לטיפול בהפרעת קשב וריכוז), כי ביפן החומר הזה לא חוקי.

בחייאת פליקס, איפה אתה קורא את הדברים האלה?
נשמע כמו תיאוריות קונספירציה רוסיות.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יולי 2021, 11:22

דרור פקץ׳ כתב:אחרי שפרש מהטור דה פראנס השנה, ואחרי שהפסיד את הטור דה פראנס בשנה שעברה, פרימוז׳ רוגליץ׳ מסלובניה מחץ את מקצה נגד השעון והוא האלוף האולימפי הטרי. במקום השני תום דמולן ההולנדי שזכה בכסף גם בריו 2016. שלישי רוהן דניס מאוסטרליה
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 28 יולי 2021, 11:37

אחדשיודע כתב:
felix_r כתב:השמועה אומרת, שהיפנים החרימו מסימון ביילס את התרופה מתילפנידאט (הידוע בישראל בשם "ריטלין" - לטיפול בהפרעת קשב וריכוז), כי ביפן החומר הזה לא חוקי.

בחייאת פליקס, איפה אתה קורא את הדברים האלה?
נשמע כמו תיאוריות קונספירציה רוסיות.

יכול להיות שזאת קונספירציה רוסית.

אבל אם אתה מאמין שהאמריקאים משתמשים בסמים פחות מרוסים, אתה מאוד-מאוד נאיבי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יולי 2021, 11:42

אני ניטרלי, אבל פחות מאמין לרוסים בעניינים האלו.
וברור שיש אמריקאים שמשתמשים בחומרים אסורים. רק שזה פחות ממסדי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי my man » 28 יולי 2021, 12:08

יש איזה ג'ודו ישראלי היום?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יולי 2021, 12:09

היה. לי קוכמן הודח בשמינית הגמר.
אחדשיודע

הודעהעל ידי my man » 28 יולי 2021, 12:11

אוך..

יש עוד דיכוי למדליה שם ממישהו/י?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יולי 2021, 12:17

my man כתב:אוך..

מחר יש את פיטר פלצ'יק, שעשה כמה הישגים יפים בשנים האחרונות. יש סיכוי למדליה.
בשישי יש את אורי ששון אבל הסיכויים שלו נמוכים גם כי הוא לא בשיאו וגם כי יפגוש את טדי רינר האימתני בשמינית (אם יעלה לשמינית).
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יולי 2021, 12:19

my man כתב:אוך..

פיטר פלצ׳יק (עד 100 ק״ג) כעיקרון הוא בעל הסיכויים הגבוהים יותר. יתחרה מחר, יתחיל ישר בשמינית הגמר.
אם יעפיל לרבע, צפוי לפגוש שם יפני. ואם יפעיל לחצי, צפוי לפגוש שם גיאורגי המדורג 1 בעולם.

עוד נשארו - ענבר לניר (עד 78 ק״ג, מחר), אורי ששון (100+, יום שישי) ורז הרשקו (78+, יום שישי). יש גם את התחרות הקבוצתית ביום שבת, שבפעם הראשונה נערכת באולימפיאדה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 28 יולי 2021, 12:24

אחדשיודע כתב:אני ניטרלי, אבל פחות מאמין לרוסים בעניינים האלו.
וברור שיש אמריקאים שמשתמשים בחומרים אסורים. רק שזה פחות ממסדי.

אז זהו, שאתה טועה. לא פחות ממסדי ואפילו יותר.

כל הספורטאים הגדולים ביותר משתמשים בתרופות מסוגים שונים ובתחומים שונים. חלק משפרים את הסיבולת, חלק משפרים את הריכוז, חלק מזרזים את ההתאוששות וכו וכו וכו.

קודם כל בבדיקות סמים יש דבר כזה שנקרא החרגה רפואית. אם אתה רשום כחולה במחלה כלשהי, יש לך אישור רשמי להשתמש בתרופה למחלה הזאת, תרופה שכוללת חומרים אסורים. לדוגמא, כל הגולשים (שלג) בנבחרת נורבגיה לאולימפיאדות חורף רשומים כחולי אסטמה. למה הם צכירים את זה? כי זה מרשה להם להשתמש בונטולין (חומר שנמצא במשאף אסטמה) שמרחיב את הברונכים בריאות ומאפשר להכניס לריאות הרבה יותר חמצן. זה טוב למרוצים...

זאת הסיבה שהרבה מאוד ספורטאים מקצוענים רשומים כחולים במחלות שונות ומשונות על מנת שיקבלו אישור להשתמש בתרופה כלשהי, שכוללת בתוכה איזשהו חומר אסור. גם סימון ביילס רשומה ומקבלת תרופות באישור. כתבו על זה עוד באולימפיאדת ריו.

עכשיו משהו לגבי WADA (World Anti-Doping Agency) .
80% מהתקציב של האירגון הזה משולם על ידי ארה"ב. וכמו שאומרים, "מי שמשלם את הכסף, הוא זה שבוחר את המוזיקה". האמריקאים יודעים הכי טוב איזה תרופות ואיזה חומרים יכנסו לרשימת החומרים האסורים. וזה חשוב מאוד.

אני אתן דוגמא עכשיו עם תרופות מוכרות רק בשביל להסביר (בפועל אלה תרופות אחרות). נגיד שגם הרוסים וגם האמריקאים משתמשים במשככי כאבים, זה הגיוני כי באימונים הספורטאים מקבלים מכות, נפצעים וכו. עכשיו נגיד ש WADA הכניסה לרשימת התרופות האסורות את: אספירין, אופטלגין, נורופן, אדוויל ונקסין. אבל בארה"ב יצא משכך כאבים חדש בשם קומבודקס. התרופה הזאת עדיין חדשה, והיא לא נכנסה עדיין לרשימת החומרים האסורים. WADA לא עושה מבדקים על שימוש בתרופה הזאת. האמריקאים, שבוחשים ב-WADA, יודעים שהתרופה הזאת לא תכנס לרשימה האסורה עד אחרי האולימפיאדה, אז הם נותנים אותה לספורטאים שלהם ללא חשש.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יולי 2021, 12:39

אני לא טועה. אתה חושב שאני טועה.

שוב, אלו תאוריות קונספירציה שמגיעות מהכיוון של הרוסים. בכל דבר יש קצת מן האמת, אבל הממשל הרוסי לאורך ההיסטוריה (ולא רק בספורט), קצת פחות אמין בעיניי. מה לעשות. ותרשה לי להמשיך לחשוב כך. וזה לא שהאמריקאים צדיקים, ממש לא. הכל יחסי בחיים.

לגבי ההחרגות - ידוע. אין פה משהו חדש. כריס פרום יכול לכתוב על זה דוקטורט. גם לאנס ארמסטרונג וחצי מרוכבי האופניים כנראה.

לגבי המימון של WADA - לא חקרתי או בדקתי את זה, אבל גם אם מה שאתה אומר נכון (וזה נשמע מרחיק לכת), זה לא אומר הרבה. ארה״ב היא גם הממנת העיקרית של מוסדות האו״ם. לא ראיתי שההחלטות שמתקבלות שם הם תמיד בדעתה של ארה״ב (ונשים בצד את זכות הוטו שיש לה כמעצמה במועצת הביטחון), ואולי הפוך.

בכל אופן, מחיפוש קצר בגוגל, אפשר היה למצוא את זה:
WADA's annual budget of $37.4 million is funded half by governments across the world and half by the International Olympic Committee. The U.S. gave $2.7 million to WADA this year, which was more than double the amount of all but two of the nearly 200 countries that are WADA signatories.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שמואל1 » 28 יולי 2021, 12:44

אכזבה גדולה מהשייטים של ישראל, ספורט שאנחנו בדרך כלל חזקים בו.
קטי ספיצ'קוב הייתה מועמדת לפודיום וכרגע היא לא בעניינים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יולי 2021, 12:49

שמואל1 כתב:אכזבה גדולה מהשייטים של ישראל, ספורט שאנחנו בדרך כלל חזקים בו.
קטי ספיצ'קוב הייתה מועמדת לפודיום וכרגע היא לא בעניינים.

חזקים חזקים, אבל המדליה האחרונה של ישראל בתחום הזה הייתה ב-2008. אז פרופורציות.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 28 יולי 2021, 13:34

אחדשיודע כתב:אני לא טועה. אתה חושב שאני טועה.

שוב, אלו תאוריות קונספירציה שמגיעות מהכיוון של הרוסים. בכל דבר יש קצת מן האמת, אבל הממשל הרוסי לאורך ההיסטוריה (ולא רק בספורט), קצת פחות אמין בעיניי. מה לעשות. ותרשה לי להמשיך לחשוב כך. וזה לא שהאמריקאים צדיקים, ממש לא. הכל יחסי בחיים.

לגבי ההחרגות - ידוע. אין פה משהו חדש. כריס פרום יכול לכתוב על זה דוקטורט. גם לאנס ארמסטרונג וחצי מרוכבי האופניים כנראה.

לגבי המימון של WADA - לא חקרתי או בדקתי את זה, אבל גם אם מה שאתה אומר נכון (וזה נשמע מרחיק לכת), זה לא אומר הרבה. ארה״ב היא גם הממנת העיקרית של מוסדות האו״ם. לא ראיתי שההחלטות שמתקבלות שם הם תמיד בדעתה של ארה״ב (ונשים בצד את זכות הוטו שיש לה כמעצמה במועצת הביטחון), ואולי הפוך.

בכל אופן, מחיפוש קצר בגוגל, אפשר היה למצוא את זה:
WADA's annual budget of $37.4 million is funded half by governments across the world and half by the International Olympic Committee. The U.S. gave $2.7 million to WADA this year, which was more than double the amount of all but two of the nearly 200 countries that are WADA signatories.

גם אם לא תאמין לשום דבר ממה שאמרתי, היה מספיק שתצפה בתחרות הקרב-רב אתמול במבט ביקורתי צלול על מנת שיתעוררו אצלך חשדות כבדים.

זה בלט במיוחד במכשיר האחרון - תרגילי קרקע. הרוסיות דקות, גמישות ונשיות. האמריקאיות כולן נראות כמו שחקני רוגבי גברים. כל כך ברור שהן על סטרואידים, שרק מי שעונד משקפיים ורודות לא יתחיל לחשוד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 28 יולי 2021, 13:39

לא צפיתי בהתעמלות מכשירים יותר מידי באולימפיאדה הזאת, אבל כמו שאמרת, זה לא סוד שספורטאים (אמריקאים ובכלל) לוקחים חומרים כאלו ואחרים. השאלה אם הם חוקיים או לא. ובסוף, מבין שתי המעצמות הללו, רק אחת מתחרה תחת הדגל שלה. כך שהרוסים לא נמצאים כרגע בפוזיציה שהם יכולים להגיד ״האמריקאים מסוממים, הסופרטאים שלנו נקיים״. הם הרוויחו את הפקפוק בהם ב-״יושר״.

וג׳ורדן צ׳ילס (שכנראה עליה פתחת עין) אחלה.
https://twitter.com/ChilesJordan/status ... 8485675008
אחדשיודע

הודעהעל ידי Shay_uzan » 28 יולי 2021, 14:19

עידן כתב:
Shay_uzan כתב:איתי שני, המדורג 60 מתוך 64 בקשתות, הדיח את המקום החמישי ולאחר מכן ניצח את היריב ההודי והגיע ל8 האחרונים

הגיע לשמינית גמר כרגע, 16 האחרונים. בשבת לפנות בוקר הוא יתחרה על ההעפלה לרבע הגמר.
תגיד את זה לספורט 5 שהטעו אותי
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי felix_r » 28 יולי 2021, 14:33

אחדשיודע כתב:לא צפיתי בהתעמלות מכשירים יותר מידי באולימפיאדה הזאת, אבל כמו שאמרת, זה לא סוד שספורטאים (אמריקאים ובכלל) לוקחים חומרים כאלו ואחרים. השאלה אם הם חוקיים או לא. ובסוף, מבין שתי המעצמות הללו, רק אחת מתחרה תחת הדגל שלה. כך שהרוסים לא נמצאים כרגע בפוזיציה שהם יכולים להגיד ״האמריקאים מסוממים, הסופרטאים שלנו נקיים״. הם הרוויחו את הפקפוק בהם ב-״יושר״.

וג׳ורדן צ׳ילס (שכנראה עליה פתחת עין) אחלה.
https://twitter.com/ChilesJordan/status ... 8485675008

אתה כל הזמן מחזיר אותנו לרוסים. לא מובן לי למה. דיברתי על רוסים? כנראה אתה חושב שאני בעד רוסיה בגלל שאני ממוצא רוסי (ולא משנה שאני מבלארוס :) ). אז אתה טועה. אני לא מגן על הרוסים. לא אמרתי להגנתם אף מילה. אני גם לא בעדם בתחרויות. באמת לא משנה לי מי יזכה, אם הוא לא מייצג את ישראל.

אני רק מנסה להפיג את הנאיביות שלך בקשר לאמריקאים, שההבדל היחיד שלהם מהרוסים הוא בכך שהאמריקאים עושים את הקומבינות שלהם בצורה הרבה יותר מתוחכמת, מושקעת ומקצועית.

[תשאל אותי למה? כי הספורט בארה"ב זה ביזנס. ביזנס של עשרות (מאות?) מיליארדים. בארה"ב סימון ביילס עושה עשרות מיליונים מפרסומות ומרצ'נדייז. ברוסיה המתעמלת שזוכה בזהב תקבל אולי דירה במתנה מפוטין במקרה הטוב. זהו. היא לא תהפוך למולטימיליונרית.]

אני בעד צדק. אני רוצה שמי שנתפס, יושעה. מי שלא נתפס, שיתחרה. איך יכול להיות שג'סטין גאטלין - האלוף האולימפי מ-2004 הושעה פעמיים על שימוש בסמים, ואחר כך הוא שוב משתתף בלונדון 2012, ואילו ספורטאים רוסים שלא נתפסו מעולם לא מורשים להשתתף כעונש קבוצתי. נראה לך הגיוני?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים