בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 14:21

jol9 כתב:האמת שבדיוק הקטנות האלה גורמות מיד לתהות על האובייקטיביות של הכתבה.
לא יכול להיות שכולם משבחים את הכלכלה, שיש צמיחה, ששרדנו משברים וכו', והדבר הטוב היחיד שיש בכתבה זה נושא האבטלה.

הצמיחה היא נמוכה מהממוצע הרב שנתי ומהפוטנציאל של המשק. את המשבר שרדנו לפני ממשלת ביבי.

לגבי הפסקה שכתובה - מה לא ברור? זו ביקורת על זה שהממשלה לא הצליחה להגיע להסדר בנושא של לווייתן ופיתוח המאגר מתעכב. אני במידה מסויימת מסכים עם הביקורת הזו. הבירוקרטיה סביב ההגבלים העסקיים של לוויתן היא מוגזמת וזה שם בסכנה את פיתוח המאגר. היה צריך לשבת עם תשובה ונובל אנרג'י ולהגיע איתם לאיזושהי פשרה. בעתיד, תמיד ניתן הרי לעשות ועדת שישינסקי 5 ולהעלות מיסים. הנסיון לפתור את הכל לפני שבכלל זורם גז הוא טיפשי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2015, 14:49

roy1000 כתב:
jol9 כתב:ביבי לא העביר ולא ביקש להעביר 70 מיליארד לביטחון, וזה גם לא יקרה. הכי גבוה שתקציב הביטחון הגיע ב-6 השנים האחרונות זה 59 מיליארד.

ועדי עובדים, כסף שנאכל בביורוקרטיה, מעמד הביניים שנושא בנטל בשביל לעלות את הערבים והחרדים מעל קו העוני, no more שוק חופשי ואפשר להגיד ביי ביי למשקיעים גדולים... צריך להמשיך?

יוני, את הלא יכול לשכתב את ההסטוריה. הנה דברים שביבי אמר בנאום ושגרמו לפירוק הממשלה:

http://news.walla.co.il/item/2785266

"הכספים שהשקענו בביטחון תרמו לכלכלת המדינה", אמר נתניהו, שתומך יחד עם שר הביטחון, משה יעלון, בהענקת תוספת של כ-11 מיליארד שקלים למשרד הביטחון, בניגוד לתוספת צנועה הרבה יותר לה מסכימים באוצר.

שחור על גבי לבן - ביבי רוצה 70 מליארד לביטחון (59 + 11).

לגבי הפסקה השניה - זה לא מבוסס על כלום. אין לישראל שום בעיה רצינית של שוק חופשי או ועדי עובדים חזקים מדי. הבעיות הן אחרות לגמרי.

אני חושב שהכוונה היא תוספת על התקציב המקורי שהיה סביב ה-52 (59 זה אחרי תוספת שאושרה), אבל בסדר, זה לא באמת משנה.
מקבל את מה שאתה אומר - נחכה ונראה מה יהיה בהקשר הזה.

ולגבי העבודה - נכון. היום אלה באמת לא הבעיות שלנו, כי השלטון בכלכלה הוא שלטון ימין כבר די הרבה שנים. אם השמאל הסוציאליסטי ישתלט, יש לך ספק שזה ישתנה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 14:51

jol9 כתב:אני חושב שהכוונה היא תוספת על התקציב המקורי שהיה סביב ה-52 (59 זה אחרי תוספת שאושרה), אבל בסדר, זה לא באמת משנה.

ולגבי העבודה - נכון. היום אלה באמת לא הבעיות שלנו, כי השלטון בכלכלה הוא שלטון ימין כבר די הרבה שנים. אם השמאל הסוציאליסטי ישתלט, יש לך ספק שזה ישתנה?

הממשלה נפלה סביב עניין תקציב הבטחון. ביבי חוזר וטוען שהעם יהיה מוכן לשלם בעבור בטחון. אני חושב שהוא טועה. אני אישית לא מוכן לשלם בשביל מטוסים חמקניים וכל מיני הזיות על תקיפות לא ריאליות באיראן. אני חושב שהעם מוכן הרבה יותר לנהל מדיניות חוץ נורמלית שתדע להיעזר בבעלי הברית שלנו בשביל לפתור את הנושא האיראני. כן, זה יהיה כמובן כרוך בהפסקת ההתלהמות ובעוד שיחות לשום מקום, אבל זה מחיר הרבה יותר נמוך מעוד 11 מליארד למטוסים.

לגבי הפסקה השניה - לא, זה לא ישתנה. בוז'י הוא ימין כלכלי וגם ליבני.

בכל מקרה, ממשלת שמאל לא תהיה, ככה שהשאלה לא רלוונטית.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 19 פברואר 2015, 16:45

roy1000 כתב:
לא יכול להיות שכולם משבחים את הכלכלה, שיש צמיחה, ששרדנו משברים וכו', והדבר הטוב היחיד שיש בכתבה זה נושא האבטלה.

הצמיחה היא נמוכה מהממוצע הרב שנתי ומהפוטנציאל של המשק. את המשבר שרדנו לפני ממשלת ביבי.

לגבי הפסקה שכתובה - מה לא ברור? זו ביקורת על זה שהממשלה לא הצליחה להגיע להסדר בנושא של לווייתן ופיתוח המאגר מתעכב. אני במידה מסויימת מסכים עם הביקורת הזו. הבירוקרטיה סביב ההגבלים העסקיים של לוויתן היא מוגזמת וזה שם בסכנה את פיתוח המאגר. היה צריך לשבת עם תשובה ונובל אנרג'י ולהגיע איתם לאיזושהי פשרה. בעתיד, תמיד ניתן הרי לעשות ועדת שישינסקי 5 ולהעלות מיסים. הנסיון לפתור את הכל לפני שבכלל זורם גז הוא טיפשי.

תשמע חמודי, האנליסטים הבינלאומיים דווקא משבחים את קצב הצמיחה למרות המלחמה שהייתה, כי החששות היו שלא תרשם צמיחה בכלל בגלל המלחמה. הם גם מתפלאים מיכולת ההתעוששות של המשק הישראלי.

ההאטה היחידה בצמיחה נגרמה דווקא בגלל המחאה החברתית, שגרמה לממשלה לעשות מספר צעדים חברתיים (אנטי כלכליים).
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2015, 16:50

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני חושב שהכוונה היא תוספת על התקציב המקורי שהיה סביב ה-52 (59 זה אחרי תוספת שאושרה), אבל בסדר, זה לא באמת משנה.

הממשלה נפלה סביב עניין תקציב הבטחון. ביבי חוזר וטוען שהעם יהיה מוכן לשלם בעבור בטחון. אני חושב שהוא טועה. אני אישית לא מוכן לשלם בשביל מטוסים חמקניים וכל מיני הזיות על תקיפות לא ריאליות באיראן. אני חושב שהעם מוכן הרבה יותר לנהל מדיניות חוץ נורמלית שתדע להיעזר בבעלי הברית שלנו בשביל לפתור את הנושא האיראני. כן, זה יהיה כמובן כרוך בהפסקת ההתלהמות ובעוד שיחות לשום מקום, אבל זה מחיר הרבה יותר נמוך מעוד 11 מליארד למטוסים.

לגבי הפסקה השניה - לא, זה לא ישתנה. בוז'י הוא ימין כלכלי וגם ליבני.

בכל מקרה, ממשלת שמאל לא תהיה, ככה שהשאלה לא רלוונטית.

הבעיה בגישה של השמאל היא שההתרפסות מול הערבים לא עוזרת. שיחות שלום קורסות ומביאות למלחמות, הסכמים שחותמים מביאים לאלפי הרוגים ושטחים שמפונים מסכנים בין רגע מאות אלפי
אזרחים שגרים בסביבה.
הגישה של השמאל היא פשוט לא נכונה, היא קרסה פעם אחר פעם, וגם הימין שנגרר אל תוך זה הבין את זה.
בדיוק בגלל זה ישראל כן צריכה להתחמש, כי את איראן אפשר יהיה לעצור כנראה רק עם כח צבאי, ולא באמצעים דיפלומטיים רופסים.

בוז'י הוא לא ימין כלכלי. אל תגזים. הוא אולי לא סוציאליסט כמו שלי ורוב המפלגה שם, אבל ימין זה לא.
הם יאכלו אחד את השני על הנושאים האלה, ובשביל זה יהיה לבוז'י הרבה יותר נוח לוותר בנושאים הכלכליים לטובת הסוציאליסטים הלוחמניים שלו. את ציפי כלכלה ממילא לא מעניינת,
רק תן לה לנהל מו"מ עקר עם הערבים.
אני די בטוח שהולך להיות רע מאוד בקטע הכלכלי אם הם יעלו לשלטון (כחלון לא יהיה שר אוצר שם אם הוא בונה על זה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 19 פברואר 2015, 16:54

אני די בטוח שהולך להיות רע מאוד בקטע הכלכלי אם הם יעלו לשלטון (כחלון לא יהיה שר אוצר שם אם הוא בונה על זה).

דרך אגב, מפתיע אותי שהאנשים כל כך מחזיקים ממה שכחלון יכול לעשות. כל מה שהוא עשה, הוא עשה כחלק ממשלת ליכוד ורק בזכות הממשלה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 16:55

felix_r כתב:תשמע חמודי, האנליסטים הבינלאומיים דווקא משבחים את קצב הצמיחה למרות המלחמה שהייתה, כי החששות היו שלא תרשם צמיחה בכלל בגלל המלחמה. הם גם מתפלאים מיכולת ההתעוששות של המשק הישראלי.

ההאטה היחידה בצמיחה נגרמה דווקא בגלל המחאה החברתית, שגרמה לממשלה לעשות מספר צעדים חברתיים (אנטי כלכליים).

אף אחד לא משבח את הצמיחה. משבחים את המשמעת התקציבית (שזו מדיניות שקיימת מאז תוכנית הייצוב של פרס).

ההאטה נגרמה מהרבה דברים. שורה התחתונה, המשק לא מממש את הפוטנציאל שלו.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 19 פברואר 2015, 17:03

roy1000 כתב:
felix_r כתב:תשמע חמודי, האנליסטים הבינלאומיים דווקא משבחים את קצב הצמיחה למרות המלחמה שהייתה, כי החששות היו שלא תרשם צמיחה בכלל בגלל המלחמה. הם גם מתפלאים מיכולת ההתעוששות של המשק הישראלי.

ההאטה נגרמה מהרבה דברים. שורה התחתונה, המשק לא מממש את הפוטנציאל שלו.

בדיוק הפוך.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 17:06

jol9 כתב:הבעיה בגישה של השמאל היא שההתרפסות מול הערבים לא עוזרת. שיחות שלום קורסות ומביאות למלחמות, הסכמים שחותמים מביאים לאלפי הרוגים ושטחים שמפונים מסכנים בין רגע מאות אלפי
אזרחים שגרים בסביבה.
הגישה של השמאל היא פשוט לא נכונה, היא קרסה פעם אחר פעם, וגם הימין שנגרר אל תוך זה הבין את זה.
בדיוק בגלל זה ישראל כן צריכה להתחמש, כי את איראן אפשר יהיה לעצור כנראה רק עם כח צבאי, ולא באמצעים דיפלומטיים רופסים.

בוז'י הוא לא ימין כלכלי. אל תגזים. הוא אולי לא סוציאליסט כמו שלי ורוב המפלגה שם, אבל ימין זה לא.
הם יאכלו אחד את השני על הנושאים האלה, ובשביל זה יהיה לבוז'י הרבה יותר נוח לוותר בנושאים הכלכליים לטובת הסוציאליסטים הלוחמניים שלו. את ציפי כלכלה ממילא לא מעניינת,

אני לא יודע מה זה "התרפסות מול הערבים". אני לא חושב שליבני התרפסה מול אף אחד. למעשה, כל סיפור המו"מ של ליבני התנהל בשקט גמור. אני לא מבין למה אתה חושב ששיחות שלום שקורסות מביאות מלחמות? היו לנו אי פעם שיחות שלום עם החיזבאללה? זה מפריע להם לפתוח במלחמות? היו שיחות שלום עם החמאס? אין שום קשר בין שיחות שלום לבין מלחמות. ברור שאחרי מה שקרה בעזה, אין תיאבון בציבור לפינוי של עוד שטחים ואני לא חושב שזה ריאלי, גם אצל ציפי/בוז'י.

בלי קשר, צריך לדעת לשחק את המשחק ולשמור על המעמד הבינלאומי של המדינה. אני לא חושב שתקיפה באיראן היא משהו ריאלי מבחינת מדינת ישראל. איראן זו מדינה ענקית ורחוקה ואין לנו את המשאבים לנהל איתם מלחמת התשה. זה סתם מגלומניה לחשוב שאנחנו נתקוף שם. אם הייתה לנו את היכולת לעשות נזק אמיתי, אני משער שכבר היינו תוקפים. צריך להבין שאנחנו מדינה קטנה ולא אימפריה ויש גם מגבלות לכוח. הדרך היחידה שלנו להתמודד עם איראן זה בעזרת העולם, וחבל שביבי שרף את כל הגשרים בנושא הזה.

אני לא חושב שזה ריאלי שציפי/בוז'י יעלו לשלטון, אבל אני גם לא שותף להיסטריה סביב זה. טרכטנברג יהיה שר אוצר - האיש רציני, קטסטרופה הוא לא יביא. זו גם תהיה קואליציה מאוד רחבה עם לפיד וכחלון ששניהם מרכז-ימין כלכלי. הדבר היחידי שיקרה זה שבמקום כסף לבטחון ולהתנחלויות, הכסף ילך יותר לתקציבים האזרחיים. לא תהיה שום מהפכה סוציאליסטית. אפשר לראות את זה בברור מהתורמים של מפלגת העבודה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2015, 17:30

roy1000 כתב:

הכוונה למשבר שהיה באירופה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 17:36

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

המשבר באירופה לא היה קשור לישראל בשום צורה. הוא לא זלג מחוץ לאירופה.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 19 פברואר 2015, 18:05

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

נו באמת. עוד מעט גם תגיד שהמשבר בארה"ב לא נגע בנו בשום צורה. כי הרי אנחנו חיים על הירח
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2015, 18:12

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

אבל לפני זה אמרת שרוב הייצוא של ישראל הוא לאירופה, לא? אז איך בדיוק זה לא קשור אלינו?

אני זוכר מצויין את השבחים שהיו באותה התקופה לישראל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 18:22

jol9 כתב:אבל לפני זה אמרת שרוב הייצוא של ישראל הוא לאירופה, לא? אז איך בדיוק זה לא קשור אלינו?

אני זוכר מצויין את השבחים שהיו באותה התקופה לישראל.

צריך לעשות סדר - המשבר באירופה היה משבר חובות. לישראל אין בעיה כזו כי יש משמעת תקציבית הדוקה מאז תוכנית הייצוב של פרס. אם היו שבחים הם בהקשר הזה.

לא הייתה ירידה בצריכה הכוללת באירופה (או בייבוא), ככה שהפגיעה בישראל לא הייתה משמעותית. בלכ מקרה, זה לא שהממשלה עשתה משהו בתגובה למשבר הזה.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 19 פברואר 2015, 18:27

לישראל אין בעיה כזו כי יש משמעת תקציבית הדוקה מאז תוכנית הייצוב של פרס

פחחח... רק אתמול סיפרת לי , שכבר הרבה מאוד שנים השמאל לא היה בשלטון ולכן הוא לא יכל לעשות כלום. אבל פתאום אתה משריץ את תכנית היצוב של פרס. נו באמת! אתה לא מצחיק את עצמך?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 18:30

felix_r כתב:

פחחח... רק אתמול סיפרת לי , שכבר הרבה מאוד שנים השמאל לא היה בשלטון ולכן הוא לא יכל לעשות כלום. אבל פתאום אתה משריץ את תכנית היצוב של פרס. נו באמת! אתה לא מצחיק את עצמך?

רק לפעמים.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7% ... D7%9C_1985
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 19 פברואר 2015, 18:33

כצפוי, סיפור V15 נגמר בכלום - הליכוד משך את העתירה שהגיש. מפתיע מאוד.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2015, 18:41

roy1000 כתב:
jol9 כתב:הבעיה בגישה של השמאל היא שההתרפסות מול הערבים לא עוזרת. שיחות שלום קורסות ומביאות למלחמות, הסכמים שחותמים מביאים לאלפי הרוגים ושטחים שמפונים מסכנים בין רגע מאות אלפי
אזרחים שגרים בסביבה.

אני לא יודע מה זה "התרפסות מול הערבים". אני לא חושב שליבני התרפסה מול אף אחד. למעשה, כל סיפור המו"מ של ליבני התנהל בשקט גמור. אני לא מבין למה אתה חושב ששיחות שלום שקורסות מביאות מלחמות? היו לנו אי פעם שיחות שלום עם החיזבאללה? זה מפריע להם לפתוח במלחמות? היו שיחות שלום עם החמאס? אין שום קשר בין שיחות שלום לבין מלחמות. ברור שאחרי מה שקרה בעזה, אין תיאבון בציבור לפינוי של עוד שטחים ואני לא חושב שזה ריאלי, גם אצל ציפי/בוז'י.

בלי קשר, צריך לדעת לשחק את המשחק ולשמור על המעמד הבינלאומי של המדינה. אני לא חושב שתקיפה באיראן היא משהו ריאלי מבחינת מדינת ישראל. איראן זו מדינה ענקית ורחוקה ואין לנו את המשאבים לנהל איתם מלחמת התשה. זה סתם מגלומניה לחשוב שאנחנו נתקוף שם. אם הייתה לנו את היכולת לעשות נזק אמיתי, אני משער שכבר היינו תוקפים. צריך להבין שאנחנו מדינה קטנה ולא אימפריה ויש גם מגבלות לכוח. הדרך היחידה שלנו להתמודד עם איראן זה בעזרת העולם, וחבל שביבי שרף את כל הגשרים בנושא הזה.

אני לא חושב שזה ריאלי שציפי/בוז'י יעלו לשלטון, אבל אני גם לא שותף להיסטריה סביב זה. טרכטנברג יהיה שר אוצר - האיש רציני, קטסטרופה הוא לא יביא. זו גם תהיה קואליציה מאוד רחבה עם לפיד וכחלון ששניהם מרכז-ימין כלכלי. הדבר היחידי שיקרה זה שבמקום כסף לבטחון ולהתנחלויות, הכסף ילך יותר לתקציבים האזרחיים. לא תהיה שום מהפכה סוציאליסטית. אפשר לראות את זה בברור מהתורמים של מפלגת העבודה.

בוא נבדוק רגע -
אוסלו הביאו לכאן אינטיפאדה חמושה, אוטובוסים מתפוצצים ומאות רבות של הרוגים.
אח"כ ברק ניהל עם ערפאת מו"מ בקמפ דייויד שכמעט והבשיללהסכם גדול. הפיצוץ בשיחות הצית מחדש את האינטיפאדה, ושוב אותו סרט
של אוטובוסים מתפוצצים ומאות הרוגים.
אח"כ היה את ההתנתקות של שרון, שהביאה בפועל לשלושת המבצעים שהיו מול החמאס.
אחרי המו"מ שאולמרט ניהל וכשל, היה את עופרת יצוקה וצוק איתן פרץ לא הרחק אחרי הכשלון של ציפקה.

למעשה רק המערכה מול החיזבאללה היתה מנותקת ממו"מ, אבל הם באמת לא קשורים לעניין.
המערכה הזאת ניצלה מקרה קיצוני שבו היה ראש ממשלה חדש, שר ביטחון חדש (ולא קשור למע' הביטחון) ורמטכ"ל חדש (שלא קשור ליחידות
השדה).

כך, שהאמירה שאין שום קשר בין מלחמות למו"מ היא מופרכת ולא קשורה למציאות, כי המציאות אומרת בבירור שכן.

לגבי יכולת השמאל להרכיב ממשלה, האמת שזה באמת מאוד מאתגר לראות את זה קורה. דבר אחד אני די בטוח בו, וזה שטרכטנברג
לא יהיה שר אוצר. יש 4 תפקידים בכירים על 4 אנשים - בוז'י, ציפקה, לפיד וכחלון.
בנוסף יצטרכו לשלם שוחד פוליטי גדול לש"ס, ככה שיש יותר סיכוי שבממשלת שמאל התקציבים של הישיבות יפרחו.
הדבר היחיד שכנראה באמת ייפגע זה מעמד הביניים (וכמובן גם תקציבי ההתנחלויות).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 19 פברואר 2015, 18:42

roy1000 כתב:
felix_r כתב:

רק לפעמים.

מה זה קשור בכלל לעשור האחרון? זה היה בשנת אנטיוכוס. היום אנחנו חיים במדינה אחרת לגמרי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2015, 18:44

felix_r כתב:
roy1000 כתב:
felix_r כתב:

רק לפעמים.

מה זה קשור בכלל לעשור האחרון? זה היה בשנת אנטיוכוס. היום אנחנו חיים במדינה אחרת לגמרי.

:bigsmile2

זה היה לפני 30 שנה.... פתאום זה שביבי האשים את אולמרט במשבר הדיור, לא נראה מופרך כ"כ...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים