הסגירה של המפעלים בצפון רק מבהירה כמה חשוב להעלות את מס החברות עוד יותר. אותן חברות מקבלות סובסידיות מהמדינה והקלות במיסים ובתמורה הן סוגרות את המפעלים שלהן במקומות בו הכי צריכים אותם. הרי אותו סיוע לא ניתן לחברה על מנת שיהיה רווח באשר הוא. אף אחד לא מעוניין בהתעשרות של בעל החברה ותו לא (להוציא כמה עסקנים בכנסת שלנו, בשני צדי הקשת הפוליטית). אותו סיוע ניתן להם על מנת שייצרו מקומות עבודה, בעיקר במקומות בארץ. ובכל זאת מה הן עושות? לוקחות את ההקלות ובכל זאת סוגרות את המפעלים. אני אומר אין בעיה, סגרו את המפעלים, אבל את ההטבות מהמדינה זובי שתקבלו.
הגדרות לפי הוויקי:
סוציאליזם: - שם-אב לקבוצת אידאולוגיות ומערכת כלכלית ושלטונית מדינית ליישומן, שבהן הקניין וחלוקת המשאבים נתונים לפיקוח חברתי במטרה לצמצם את הפערים החברתיים, וכך להתקרב, ואף להגיע לשיוויון.
סוציאליזם דוגל בהלאמה של אמצעי היצור ובכלכלה מתוכננת
כמובן רק היישום הקיצוני ביותר של סוציאליזם ולא הגדרת הסוציאליזם עצמה. הסוציאליזם בסה"כ מעמיד את הקניין ואת המשאבים לפיקוח, כלומר מציג אפשרות אחרת מזו לפיה מי שתפס את המשאבים ראשון הוא זה שיחזיק בהם לעד.
סוציאל-דמוקרטיה - אידאולוגיה פוליטית שתחילתה במאה ה-19, עת דגלה במהפכנות מרקסיסטית, ואשר סיגלה בהדרגה, בתהליך ארוך שהחל לאחר המהפכה הבולשביקית, עקרונות של מדינת רווחה המשתלבים כיום בקפיטליזם עם נטייה לסוציאליזם תוך מעורבות גבוהה יחסית של הממשלה במשק.
כלומר, מפלגות סוציאל-דמוקרטיות מאמינות בעקרונות של מדינת רווחה ולא של כלכלה מתוכננת הרבה לפני 97'. בעצם, זה הדרג שאפיין אותן עוד מלפני שנות ה-20.
לאיין ראנד היו את עקרונות הליבה, וגם עקרונות שוליים שנועדו "לייפות" את האידיאולוגיה המכוערת שלה. ה"אי-אלימות" לכאורה היא אחת מהן, ולא חסרות ראיות לכך שהיא לא באמת התכוונה למה שכתבה באותו תחום. לדוגמא, היא תמכה בעברה נשק ומטוסים לישראל במאבקה כנגד מדינות ערב, כאשר היה ברור שלא בדיוק מדובר ב"נשק של שלום". אני אישית שמח שעשתה זאת, וכמובן מעדיף שהיא תתמוך בנו מאשר ביריבינו, אבל אדם שמטיף ל"אי אלימות" לעולם לא היה עושה דבר כזה.
ד"א - לגבי מקודם, חברה אזרחית היא בפירוש לא ארגוני צדקה. חברה אזרחית זה ארגונים שמקדמים תודעה ומחשבה חברתית כלל ארצית והצעות למדיניות על מנת לקדם אותה, ולא גופים שמנציחים עוני. בכלל - איין ראנד הרי דיברה על כמה זה חשוב שאנשים יהיו אנוכיים, והיא בחייה מעולם לא ביצעה תרומות או מפעלי צדקה כשלהם (ולא - להקים גוף שיקדם את האידיאולוגיה שלך זה לא צדקה). זאת כמובן, חרף העובדה שבחייה צברה הון רב. אם הכוהנת הגדולה של האובייקטיביזם והליברטריאניזם מעולם לא ביצעה צדקה, מדוע להאמין לחסידיה שטוענים שבעולם ללא מיסים יהיו מפעלי צדקה פעילים? אנשים אלה הם אנוכיים בהגדרה, ואת אותו כסף שהם לא מוכנים לתרום במיסים הם גם לא יהיו מוכנים לתרום בצדקה.
המרצה היקר שלי, פרופ' עומר מואב, אוהב להשתמש בדוגמא של דמנרק הרבה. הוא גם בוחר להסתיר נתונים לפיהם מס החברות בדנמרק גבוה מבישראל, הס השולי גבוהה פי כמה (מגיע עד 60%!) והן מדרגות המס מרווחות הרבה יותר בישראל (אני והוא עוד נתפוס שיחה על זה). הרווחה בדנמרק היא מאוד ענפה בתחומים מסויימים במשק ופחות בתחומים אחרים, וזה בסדר גמור כי זה פרי של דיון דמוקרטי ותוצאה של בחירות חופשיות. גם אנחנו, אם וכאשר נשנה משמעותית את מדיניות המיסים הישירים בישראל, ניתן יותר רווחה בחלק מהתחומים ולא מכולם. העיקר שאת העיקרון של נשיאת הנטל היותר משמעותית ע"י האזרחים בעלי ההכנסות הגבוהות ביותר ייושם גם בישראל.