משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

הודעהעל ידי yiffy » 28 אוגוסט 2011, 18:21

בן דרור ימיני לא רק צוטט על ידי "אם תרצו". הוא שותף פעיל ומלא בפעילות שלהם. להגיד שהוא שמאלני כיום זה בדיחה בערך כמו להגיד שדן מרגלית, שבעבר הביע דעות שמאלניות וכיום הוא עיתונאי החצר מספר אחת של ביבי בישראל היום, הוא שמאלני. לאדם יש זכות לשנות את דעתו ולפרסם דעות הפוכות מאלו שפרסם בעבר, אך הוא חשוף לביקורת מיריביו שהיו לפני כן בני בריתו בדיוק כמו כל אחד אחר. בכל מקרה, מה ש"אם תרצו" מנסה לעודד באוניברסיטאות זה לא פחות מפאשיזם, עם השאלונים אודות מרצים ש"הביעו הזדהות עם מצבם של בני מיעוטים" או "הביעו ביקורת על מוסדות המדינה". בעעע.

הסגירה של המפעלים בצפון רק מבהירה כמה חשוב להעלות את מס החברות עוד יותר. אותן חברות מקבלות סובסידיות מהמדינה והקלות במיסים ובתמורה הן סוגרות את המפעלים שלהן במקומות בו הכי צריכים אותם. הרי אותו סיוע לא ניתן לחברה על מנת שיהיה רווח באשר הוא. אף אחד לא מעוניין בהתעשרות של בעל החברה ותו לא (להוציא כמה עסקנים בכנסת שלנו, בשני צדי הקשת הפוליטית). אותו סיוע ניתן להם על מנת שייצרו מקומות עבודה, בעיקר במקומות בארץ. ובכל זאת מה הן עושות? לוקחות את ההקלות ובכל זאת סוגרות את המפעלים. אני אומר אין בעיה, סגרו את המפעלים, אבל את ההטבות מהמדינה זובי שתקבלו.

הגדרות לפי הוויקי:

סוציאליזם: - שם-אב לקבוצת אידאולוגיות ומערכת כלכלית ושלטונית מדינית ליישומן, שבהן הקניין וחלוקת המשאבים נתונים לפיקוח חברתי במטרה לצמצם את הפערים החברתיים, וכך להתקרב, ואף להגיע לשיוויון.

סוציאליזם דוגל בהלאמה של אמצעי היצור ובכלכלה מתוכננת

כמובן רק היישום הקיצוני ביותר של סוציאליזם ולא הגדרת הסוציאליזם עצמה. הסוציאליזם בסה"כ מעמיד את הקניין ואת המשאבים לפיקוח, כלומר מציג אפשרות אחרת מזו לפיה מי שתפס את המשאבים ראשון הוא זה שיחזיק בהם לעד.

סוציאל-דמוקרטיה - אידאולוגיה פוליטית שתחילתה במאה ה-19, עת דגלה במהפכנות מרקסיסטית, ואשר סיגלה בהדרגה, בתהליך ארוך שהחל לאחר המהפכה הבולשביקית, עקרונות של מדינת רווחה המשתלבים כיום בקפיטליזם עם נטייה לסוציאליזם תוך מעורבות גבוהה יחסית של הממשלה במשק.

כלומר, מפלגות סוציאל-דמוקרטיות מאמינות בעקרונות של מדינת רווחה ולא של כלכלה מתוכננת הרבה לפני 97'. בעצם, זה הדרג שאפיין אותן עוד מלפני שנות ה-20.

לאיין ראנד היו את עקרונות הליבה, וגם עקרונות שוליים שנועדו "לייפות" את האידיאולוגיה המכוערת שלה. ה"אי-אלימות" לכאורה היא אחת מהן, ולא חסרות ראיות לכך שהיא לא באמת התכוונה למה שכתבה באותו תחום. לדוגמא, היא תמכה בעברה נשק ומטוסים לישראל במאבקה כנגד מדינות ערב, כאשר היה ברור שלא בדיוק מדובר ב"נשק של שלום". אני אישית שמח שעשתה זאת, וכמובן מעדיף שהיא תתמוך בנו מאשר ביריבינו, אבל אדם שמטיף ל"אי אלימות" לעולם לא היה עושה דבר כזה.

ד"א - לגבי מקודם, חברה אזרחית היא בפירוש לא ארגוני צדקה. חברה אזרחית זה ארגונים שמקדמים תודעה ומחשבה חברתית כלל ארצית והצעות למדיניות על מנת לקדם אותה, ולא גופים שמנציחים עוני. בכלל - איין ראנד הרי דיברה על כמה זה חשוב שאנשים יהיו אנוכיים, והיא בחייה מעולם לא ביצעה תרומות או מפעלי צדקה כשלהם (ולא - להקים גוף שיקדם את האידיאולוגיה שלך זה לא צדקה). זאת כמובן, חרף העובדה שבחייה צברה הון רב. אם הכוהנת הגדולה של האובייקטיביזם והליברטריאניזם מעולם לא ביצעה צדקה, מדוע להאמין לחסידיה שטוענים שבעולם ללא מיסים יהיו מפעלי צדקה פעילים? אנשים אלה הם אנוכיים בהגדרה, ואת אותו כסף שהם לא מוכנים לתרום במיסים הם גם לא יהיו מוכנים לתרום בצדקה.

המרצה היקר שלי, פרופ' עומר מואב, אוהב להשתמש בדוגמא של דמנרק הרבה. הוא גם בוחר להסתיר נתונים לפיהם מס החברות בדנמרק גבוה מבישראל, הס השולי גבוהה פי כמה (מגיע עד 60%!) והן מדרגות המס מרווחות הרבה יותר בישראל (אני והוא עוד נתפוס שיחה על זה). הרווחה בדנמרק היא מאוד ענפה בתחומים מסויימים במשק ופחות בתחומים אחרים, וזה בסדר גמור כי זה פרי של דיון דמוקרטי ותוצאה של בחירות חופשיות. גם אנחנו, אם וכאשר נשנה משמעותית את מדיניות המיסים הישירים בישראל, ניתן יותר רווחה בחלק מהתחומים ולא מכולם. העיקר שאת העיקרון של נשיאת הנטל היותר משמעותית ע"י האזרחים בעלי ההכנסות הגבוהות ביותר ייושם גם בישראל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 29 אוגוסט 2011, 04:45

בן דרור ימיני הוא אחד העיתנאים החושבים והחשובים ביותר של התקופה שלנו בלי שום ספק. עיתונאי עצמאי בדעותיו שהולך עם האמת שלו ולא
פועל תחת אג'נדה ספציפית מסויימת, סטייל בן כספית, ברנע וכדומה.
אם יש עיתונאים הגונים, והם הולכים ומתמעטים, הוא דוגמא מייצגת.

המאמרים שלו בנושא האיסלאם הקיצוני והרב תרבותיות באירופה הם מאמרים מאלפים וברמה מאוד גבוהה .

האדם היחידי עד כה שכינה אותו בשם פאשיסט הוא לא אחר מהאדיוט גדעון לוי.

מעניין שאתה תוקף את דן מרגלית על היותו כתב חצר של ביבי. יכול להיות שזה נכון. אבל בן כספית ונחום ברנע המהוללים היו לא פחות כלבלבי חצר של אולמרט, אם לא יותר.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי yiffy » 29 אוגוסט 2011, 06:27

הכתבות של בן דרור ימיני על אסלאם קיצוני באירופה "מאלפות" בערך כמו סרט התעמולה של חירט ווילדרס. מי ששונא מלכתחילה ומחפש אמתלות לשנאה שלו ייצא מרוצה. מי שמגיע אובייקטיבי ויחפש פלורליזם או התייחסות שקולה יחוש בעיקר קבס.

אין, ולא הייתה מעולם עיתונאות חצר כמו זו שמפגין דן מרגלית בישראל היום. את בן כספית כמעט אף פעם לא יצא לי לקרוא (אם כי ידוע לי שהוא כתב את הביוגרפיה של ברק בתקופת הבחירות מול ביבי ב-99'). נחום ברנע הוא בעיניי כתב עם עמדות שמאל-מרכז אך עם ביקורת נוקשה כלפי כל הקשת הפוליטית, כולל הראשים של קדימה. את דן מרגלית לדוגמא, לא תמצא אפילו בחצי רמז טוען שביבי צריך לעשות משהו אחרת ממה שהוא עושה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 29 אוגוסט 2011, 07:36

תחילתה של אנחת רווחה:

בדרגים המקצועיים במשרד האוצר וברשות המסים שוקלים בימים האחרונים להעלות את המס על הכנסות מריבית, מרווחי הון ומדיווידנדים. המס על הכנסות אלה כיום הוא 15%-25%, ובאוצר שוקלים להעלותו בכ-5% - כך נודע ל-TheMarker. ההצעה נועדה להגדיל את הכנסות המדינה ממסים כדי ליצור מקורות חדשים למימון מטרות חברתיות.

הרווחים בבורסה מממנים רק 1.3% מהכנסות המדינה ממסים
כיום המס על רווחים נומינליים (שאינם צמודים למדד) מניירות ערך ותוכניות חיסכון הוא 15%, והמס על רווחים צמודי מדד הוא 20% והמס על דיווידנד שמושכים בעלי שליטה בחברות הוא 25% (מנגד, כשחברות באותה קבוצה עסקית מעבירות דיווידנד מחברה אחת בקבוצה לחברה אחרת - אין על הפעולה כל מס).

צעד נוסף הנבחן במשרד באוצר הוא לעצור את מתווה הפחתת מס החברות ומס ההכנסה הישיר על היחידים. באוצר בוחנים לא רק את אי הורדת מס החברות מ-24% ל-23% החל בינואר 2012, אלא אף להעלות את מס החברות בכמה אחוזים בודדים.

עו"ד ורו"ח משה מזרחי, שכיהן עד לפני כמה חודשים כיועץ המשפטי של רשות המסים, תומך בהצעות להוריד את תקרת התשלומים לביטוח לאומי ולהקפיא את הורדת מס החברות: "כל הדרג המקצועי ברשות המסים התנגד להורדת מס החברות מ-25% ל-18% במתווה רב שנתי. חשבנו שזה לא יוסיף כלום לפעילות במשק ולא ראוי שמס החברות יהיה נמוך מ-25%. דעתנו לא התקבלה על ידי הממשלה. לא צריך להוריד את מס החברות מתחת ל-25%, וגם בשיעור כזה נהיה מספיק תחרותיים".

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1855097
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 29 אוגוסט 2011, 08:25

yiffy כתב:הכתבות של בן דרור ימיני על אסלאם קיצוני באירופה "מאלפות" בערך כמו סרט התעמולה של חירט ווילדרס. מי ששונא מלכתחילה ומחפש אמתלות לשנאה שלו ייצא מרוצה. מי שמגיע אובייקטיבי ויחפש פלורליזם או התייחסות שקולה יחוש בעיקר קבס.

אין, ולא הייתה מעולם עיתונאות חצר כמו זו שמפגין דן מרגלית בישראל היום. את בן כספית כמעט אף פעם לא יצא לי לקרוא (אם כי ידוע לי שהוא כתב את הביוגרפיה של ברק בתקופת הבחירות מול ביבי ב-99'). נחום ברנע הוא בעיניי כתב עם עמדות שמאל-מרכז אך עם ביקורת נוקשה כלפי כל הקשת הפוליטית, כולל הראשים של קדימה. את דן מרגלית לדוגמא, לא תמצא אפילו בחצי רמז טוען שביבי צריך לעשות משהו אחרת ממה שהוא עושה.

זה אומר שאתה לא קורא את הטורים שלו בסוף שבוע, אבל גם בטורים היומיים שלו הוא מכניס ביקורת על הממשלה ועל ביבי. אפילו בטור של היום
הוא מדבר על ההחמצה לכאורה של ספטמבר בכך שהממשלה לא באה עם תוכנית מדינית.

לברנע אין ביקורת על ציפי לבני, אף פעם. אני מקווה שתביא לי טור שמרמז על דבר כזה .

איך אתה קובע שלא הייתה עיתונות חצר כמו במקרה של דן מרגלית ? קראת את כל העיתונאים מכל הזמנים ? אתה בעצמך מודה שאתה לא קורא את בן כספית.
זה עיתונאי שלא סוטה במקצת מהאג'נדה של קדימה סלש ציפי לבני, אף פעם לא ראיתי משהוא מקורי אצלו.

ואני לא חושב שבן דרור ימיני מדבר מתוך שנאה אלא מתוף פיכחון. יש כאלו שמתפכחים ויש כאלו שרוצים להישאר חמורים. אם תקרא את הטורים
של מתי גולן תראה שגם הוא התפכך.
אבל אולי גם הוא כבר פשיסט...
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי yiffy » 29 אוגוסט 2011, 08:48

זה אומר שאתה לא קורא את הטורים שלו בסוף שבוע, אבל גם בטורים היומיים שלו הוא מכניס ביקורת על הממשלה ועל ביבי. אפילו בטור של היום
הוא מדבר על ההחמצה לכאורה של ספטמבר בכך שהממשלה לא באה עם תוכנית מדינית.

אשמח אם תוכל לתת לינק לטור המדובר, או לחלופין להעלות סריקה שלו.

מה שלך נראה כמו התפכחות של בן דרור ימיני לי צועקת גזענות, דעות קדומות והסתה. מעין יישור קו עם הימין שאוהב למלמל ססמאות כמו "עכשיו לאירופאים יש בעיה עם המוסלמים" ו"האסלאם הקיצוני משתלט על העולם". בכל מקרה הוא בחר למקם את עצמו עם הימין, ומבחינתי הוא חשוף לביקורת בדיוק כמו שמבחינתך בן כספית חשוף לביקורת.

מה שכן, אני אתקן את עצמי - לא כל ההתבטאויות של בן דרור ימיני הן פאשיסטיות - אלא אלו שנעשות במסגרת הקמפיינים השונים של תנועת "אם תרצו" באוניברסיטאות. זה שהוא מביע דעות גזעניות או צרות אופקין בנושא מוסלמים לא מייחד אותו בעיתונאות הימנית. זה שהוא מזדהה עם פועלו של ליברמן לחקיקת חוקים אנטי-דמוקרטיים ולסתימת פיות - דווקא כן.

בינתיים, ביקורת של ברנע על אולמרט:

'הגדרת המטרות לא ברורה',‬ אמר רועי, מ"פ, קיבוצניק מעין־הנצי"ב. 'המבצע אמורפי. לא ברור לאן הוא מתגלגל. זה כאילו שחררו האנד־ברקס של משאית והניחו לה להתגלגל לבד. ההיסוס הוא בעוכרי הלוחמים. זה כמו אדם שמגיע לשלולית ומתלבט אם לקפוץ או לא לקפוץ. בינתיים הוא מאבד את התנופה. לחיילים אין מושג לאן זה הולך. כמות השמועות כאן אדירה. רגע אחד יש שמועות שהולכים לתקוף את צור, רגע שני יש שמועות שחוזרים הביתה. בפינוי ההתנחלויות רצו להכריע, ובאמת הכריעו. הביאו מסה אדירה של צבא והכול התמוטט. כאן אנחנו דומים למי שנכנס עם נר למערה. לא מקצים די כוחות. היו צריכים להגדיר את המטרה שלא יהיה יותר ירי על מדינת ישראל, ואז הצבא היה מקצה תשע אוגדות ונכנס בכל הכוח. יכול להיות שהיו יותר נפגעים אבל העניין הזה היה נגמר'. 'אולי כדאי שתיתן לעוד מישהו לדבר', אמר ליאור, רזה ומזוקן. 'אין סיכוי שנאתר פה את כל המטענים שהניח חזבאללה. נקודת ההכרעה תהיה מדינית. חזבאללה מעורב בפרלמנט הלבנוני. בממשלה. אנחנו יכולים להיות כאן חצי שנה ועדיין לא תהיה הכרעה. אין לי שום אשליה. גם אחרי שנצא יהיו כאן משגרים'.‬ 'במגזר שלכם הכול "עכשיו"', אמר רועי לליאור. 'שלום עכשיו. ניצחון עכשיו. יציאה עכשיו. אתה לא מבין שבאזור הזה נחיה על חרבנו עוד שנים רבות'. 'צריך לחפש נקודות איזון, לא נקודות הכרעה',‬ אמר דורון. 'חמש שנים היו כאן טילי קרקע־קרקע והם לא ירו אותם. מיוזמתם הם לא היו יורים אותם גם עכשיו. ככה הערבים. הם אוגרים הרבה נשק אבל מחפשים עקיצות קטנות. הם יודעים שאין כאן הכרעה. נתנו להם זבנג, הוצאנו להם עין אחת, לא חכם להוציא את העין השנייה. צריך ללכת על הפסקת אש'.‬ 'ששש',‬ ביקש חייל שיצא מתוך הבית. 'אתם מפריעים לחבר'ה לישון'." ~ על חוויותיו מביקור בחטיבת אלכסנדרוני ששהתה בדרום לבנון במלחמת לבנון השנייה (מקור)
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 29 אוגוסט 2011, 10:02

האמת שאין לי חשק לפשפש ברשת כדי להביא את המאמרים של מרגלית, סמוך על המילה שלי כי אני קורא את העיתון כל יום.

שמע, אני לא חושב שמרגלית הוא איזה עיתונאי מעניין היום, הוא בטח לא המרגלית של שנות ה 80 . אבל בתור עיתונאי חצר הוא דווקא כן קטן, לדעתי, בגלגול הנוכחי שלו. כשהוא היה חבר של אולמרט זה היה מובהק יותר ( כמו לא מעט עיתונאים שליכחו את פנכתו של המושחת ).

עיתונאי חצר של ממש היו אורי דן ואמנון דרקנר. בעיקר אורי דן, שאכל איתו מאותה צלחת, קיבל ממנו את כל הסקופים ( וכך היכה כל הזמן את עיתון ידיעות שוק על ירך ) ובתמורה הגן עליו בכל מקום.

המקרה של דנקנר היה אפילו חמור יותר. דנקנר היה מסנן כתבות לא מחמיאות על אולמרט כעורך עיתון ומסלק אנשים שהעזו לא לבצע את הסינון הזה.
המקרה הכי מובהק היה כשהוא סילק את יואב יצחק ממעריב.

בכל מקרה, מקצוע העיתונות התחיל את הידרדרותו לא במרגלית כמאתרג של ביבי ובהחלט הוא לא המקרה הקשה ביותר , לשיטתך.

וד"א, איפה כאן הביקורת האישית של ברנע על אולמרט ? באמת שהתאמצתי ולא מצאתי.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי yarinsaky » 29 אוגוסט 2011, 13:30

בן דרור ימיני כתב משהוא שלי הוא די מפתיע :

ממשלת נתניהו היא הממשלה שהפכה את חיי הפלסטינים להרבה יותר נסבלים. היא החלה לפעול באפריל 2009. מאז ועד לסוף חודש יוני נהרגו 137 פלסטינים. רובם מהרצועה. ממוצע של פחות משבעה הרוגים בחודש. ממוצע ההרוגים מהגדה הוא של פחות משניים בחודש. רובם המוחלט מעורבים בטרור. רק ממשלת נתניהו, משנות התשעים, בולטת גם היא במספר ההרוגים הנמוך. אבל מה לתעשיית השקרים ולעובדות. דווקא לממשלת נתניהו קורא בלייר "ממשלה צמאת דם". מלאכתו של החמאס נעשית על ידי "פעיל מחאה".

כלומר, יכול להיות שאנשי שמאל מעדיפים ממשלות קדימה -עבודה שהורגת יותר פלסטינים ? לא יכול להיות.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי אבי » 29 אוגוסט 2011, 13:49

אני יודע שזה כיף לקרוא לאנשים פשיסטים ואני יודע שאתם בשמאל מאד אוהבים לעשות את זה, אבל במקרה של ימיני לא נראה לי שהוא זז ימינה למחנה הפשיסטי, נראה לי שאלו שקוראים לו פשיסט שברו חזק שמאלה. האמת היא שבן דרור ימיני אך ורק צוטט בחומר הסברה של ארגון 'אם תרצו' ה"פשיסטי". אם אתה טוען שהוא לקח חלק באירועים ופעילויות של הארגון אז תן דוגמאות.
דרך אגב ברור שארגון 'אם תרצו' מעודד פשיזם. להסתובב בקמפוסים ולחלק שאלונים זה ממש פשיזם 'הארד קור'. גם מוסוליני וחסידיו הסתובבו לובשי שחורים בקמפוסים באיטליה וחילקו שאלונים בקפיטריות...

איך בדיוק העלאה של מס החברות תשאיר פה מפעלים ולא תבריח אותם לכל הרוחות?
הסגירה של מפעלים בצפון רק מראה עד כמה לא כדאי להקים מפעל בישראל ועד כמה המיסים גבוהים.
אתה נוקט בשיטה הסוציאליסטית הידועה. אתה יוצר בעיה ע"י ישום מדיניות שמנוגדת לשוק החופשי (מס חברות גבוה), רואה כיצד אותה מדיניות גורמת לבעיות ומאשים באותן בעיות את השוק החופשי שלא קיים בכלל. ובתגובה אתה דורש עוד מאותו הרעל. אני באמת רוצה לדעת, איך העלאה של מס החברות תגרום למפעלים המעטים שעוד נמצאים פה להשאר בארץ ולא לעבור לרומניה/ירדן/סין? איך זה שתתעלל יותר ביזמים יגרום להם לרצות להשאר פה?

ההגדרות מויקיפדיה אומרות את מה שאני אמרתי אבל בשפה מכובסת. בקורס "חברה, משטר ותרבות במאה ה-19 באירופה" שלקחתי קראתי מספיק כתבים של האבות המייסדים של הסוציאליזם וכולם דיברו על הלאמה וכלכלה מתוכננת.

כמובן רק היישום הקיצוני ביותר של סוציאליזם ולא הגדרת הסוציאליזם עצמה

האייק כבר כתב שיישום של סוציאליזם גם אם לא באופן מלא גורם למשברים, שגוררים עוד התערבות ממשלתית שבתורה גוררת עוד משברים, שמביאים לעוד התערבות ממשלתית וחוזר חלילה, עד שמגיעים בסופו של דבר לסוציאליזם מלא. זאת הדרך לשיעבוד. ואני חושב שהוא צדק.

הדבר האחרון שהיה אכפת לאיין ראנד זה מה חושבים על מה שהיא אומרת לכן היא גם לא "ייפתה" את האידאולוגיה שלה בשביל למצוא חן בעיניי אנשי האקדמיה שאותם היא לא סבלה. עקרון ה-non aggression against non agressors הוא עקרון מרכזי בפילוסופיה שלה והוא חשוב ביותר בחברה חופשית שבה אין כפיה בין אנשים וכל הפעולות מתבצעות באופן וולונטרי. כמובן שאיין ראנד לא דגלה בפציפיזם, יש לכל אחד את הזכות המלאה להגן על עצמו אבל לא ליזום פעילות אלימה. תראה את רון פול והבן שלו ראנד (שם יפה), אנשים שקראו יותר ספרים של איין ראנד ממני והם יותר אנטי מלחמתיים אפילו מהגורמים הכי שמאלניים במפלגה הדמוקרטית (זה לא חוכמה, המפלגה הדמוקרטית מאוהבת במלחמות אפילו יותר מהרפובליקנים).
*חשוב לציין כמובן שלא כל הליברטריאנים הם רון פול וכמעט כל האובייקטיביסטים הם ההפך הגמור ממנו בכל הנוגע למדיניות חוץ. אבל זה מה שיפה בתנועת החופש, העבודה שאנשים באמת חופשיים בדעות שלהם והם לא שיכפול אחד של השני. ומתי שמישהו מביע דעה אחרת אז הם לא ישר קוראים לו פשיסט.

בנושא הצדקה- בחברה חופשית תהיה לך ולשכמותך את הזכות המלאה לעזור למי שמתחשק לך. מכספך. אני מבטיח לך שאף תומך של השוק החופשי לא יפריע לך.
נערך לאחרונה על ידי אבי בתאריך 29 אוגוסט 2011, 14:01, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 29 אוגוסט 2011, 13:52

yiffy כתב:תחילתה של אנחת רווחה:

בדרגים המקצועיים במשרד האוצר וברשות המסים שוקלים בימים האחרונים להעלות את המס על הכנסות מריבית, מרווחי הון ומדיווידנדים. המס על הכנסות אלה כיום הוא 15%-25%, ובאוצר שוקלים להעלותו בכ-5% - כך נודע ל-TheMarker. ההצעה נועדה להגדיל את הכנסות המדינה ממסים כדי ליצור מקורות חדשים למימון מטרות חברתיות.

הרווחים בבורסה מממנים רק 1.3% מהכנסות המדינה ממסים
כיום המס על רווחים נומינליים (שאינם צמודים למדד) מניירות ערך ותוכניות חיסכון הוא 15%, והמס על רווחים צמודי מדד הוא 20% והמס על דיווידנד שמושכים בעלי שליטה בחברות הוא 25% (מנגד, כשחברות באותה קבוצה עסקית מעבירות דיווידנד מחברה אחת בקבוצה לחברה אחרת - אין על הפעולה כל מס).

צעד נוסף הנבחן במשרד באוצר הוא לעצור את מתווה הפחתת מס החברות ומס ההכנסה הישיר על היחידים. באוצר בוחנים לא רק את אי הורדת מס החברות מ-24% ל-23% החל בינואר 2012, אלא אף להעלות את מס החברות בכמה אחוזים בודדים.

עו"ד ורו"ח משה מזרחי, שכיהן עד לפני כמה חודשים כיועץ המשפטי של רשות המסים, תומך בהצעות להוריד את תקרת התשלומים לביטוח לאומי ולהקפיא את הורדת מס החברות: "כל הדרג המקצועי ברשות המסים התנגד להורדת מס החברות מ-25% ל-18% במתווה רב שנתי. חשבנו שזה לא יוסיף כלום לפעילות במשק ולא ראוי שמס החברות יהיה נמוך מ-25%. דעתנו לא התקבלה על ידי הממשלה. לא צריך להוריד את מס החברות מתחת ל-25%, וגם בשיעור כזה נהיה מספיק תחרותיים".

http://finance.walla.co.il/?w=/3/1855097

טוב כמובן בגלל זה מגייסים עוד פקידים למס הכנסה. בשביל שיוכלו לגנוב עוד כסף.

לאוצר הוגשה תוכנית להוספת 1,500 עובדים למס הכנסה, שיעסקו בעיקר בגביית מסים מבעלי הכנסות גבוהות ומחברות שעד כה הצליחו להתחמק מתשלום. הערכה: אפילו תוספת של כ-700 עובדים בלבד תגדיל את הכנסות המדינה ב-7 מיליארד שקל מדי שנה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4113083,00.html
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 29 אוגוסט 2011, 15:26

שרון גל מערוץ 10 מראיין את דפני ליף.
סמל מחאת הדיור התראיינה לתכנית לילה כלכלי, ועזבה את הראיון לאחר שגל שאל לגבי הפטור משירות צבאי ולגבי הרקע הכלכלי ממנו הבאה; ליף לא אהבה את השאלות של גל, ולאחר מספר דקות הודיעה כי היא צריכה ללכת.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/277 ... 901&loc=13

דפני ליף שוב מתגלה כבת תפנוקים צפונית מכפר שמריהו.
העיתונאי האמיץ שרון גל בסה"כ העז לשאול את הפרימדונה מספר שאלות לגיטימיות לחלוטין על העובדה שהיא לא עשתה צבא (פשוט איום ונורא) ועל הרקע הכלכלי שממנו היא באה (סוציאליסטית עם מרצדס) וגברת ליף החליטה שלא יאה לה ולא נאה לה ונטשה בחוסר נימוס את הראיון.
אני לא מבין, האומנת הבריטית לא לימדה את דפני בילדותה נימוסין והליכות בארמון בכפר שמריהו?

בכל מקרה כשהמהפכה של קומונת בומבמלה תצליח להפיל את השלטון ולהנהיג פה משטר קומוניסטי אני בטוח שדפני והקומרדים האחרים ידאגו לתקשורת ששואלת את השאלות הנכונות.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 29 אוגוסט 2011, 16:42

ישראל היא המדינה השוויונית בעולם - וזה די רע.

אין עוני בישראל - אך כמעט כולם שרויים במצוקה. אין עוני בישראל כי היא המדינה השוויונית ביותר בעולם. יש מצוקה בישראל כי הצד השני של השוויוניות הוא שהעשיר והעני - שניהם כאחד - משתכרים אל צרור נקוב. ומה שמכעיס בכל הסיפור הוא שהמחאות שהופיעו באחרונה תובעות להחמיר את המצב הזה.

האמת לישראל יש מה ללמד את שבדיה, פינלנד, דנמרק ונורוגיה בשיוויניות. רוצים לדעת עוד? כנסו, כנסו.

http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=b ... b1&id=2794
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yarinsaky » 29 אוגוסט 2011, 16:42

צ'רצ'יל כבר אמר על הסוציאליזם שהיא פילוסופיית הכישלון, דת הבורות וזמרת הקינאה וטבעה היא אומללות לכל.

זה שדפני ליף הזאת היא מנהיגת המחאה זו הטרגדיה הגדולה של המחאה הזאת שיש בה צדדים צודקים בהחלט, בטח בכל מה שקשור ליוקר המחייה והריכוזיות.
מספיק אם נלך ברחובות פ"ת ונראיין כמה צעירים נגלה בכל קרן רחוב אנשים אותנטיים , קומינקטיביים ורהוטים יותר מהחבורה ההזוייה הזאת.

גם אם הייתי ראש הממשלה לא הייתי יכול ליחל לדמות יותר טובה כדי שהמחאה הזאת תתנדף.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי yiffy » 29 אוגוסט 2011, 17:28

הדיון על בן-דרור ימיני התקדם מעט. מיותר לציין שהוא לא סתם צוטט בטעות על ידי "אם תרצו", אלא פרסם פעם אחר פעם טורים שעלו בקנה אחד עם קמפיין ההשמצות שלהם.
השאלונים שאם תרצו מעבירים הם פשוט מצמררים. "האם המרצה הביע אמפתיה כלפי תנאי בני מיעוטים" או "האם המרצה הביע התנגדות לפעילות מוסדות המדינה". הכל כמובן מועבר מיד לפאינה קירשנבאום וליברמן לצרכי תעמולה זולה. פשוט עושה חשק להקיא. אם מוסוליני יכול היה להגיב, הוא כנראה היה אומר משהו כמו "בחייאת, הגזימו שם קצת לא?". השאלה המתבקשת לאותה אנשים היא זו שהופנתה כלפי ג'וזף מקארתי בשעתו בשימוע בקונגרס: Have You No Sense of Decency?

מס החברות בישראל היום הוא נמוך מזה של רוב מדינות אירופה המפותחות, ובאופן מפתיע גם מזה של סין וירדן. אני הייתי ברומניה וראיתי את האנשים שם ואת מוסר העבודה שלהם. נראה מי יעז להעביר לשם מפעלים שלמים ולקוות שיישאר עם תפוקה נורמלית.
אין שום בעיה להטיל מס דיפרנציאלי על חברות לפי מס' העובדים בכל חברה, ולתת הטבות לחברות שפועלות באזורים חלשים כמו לדוגמא בפריפריה. זה כמובן לא "יעיל" כלכלית, אבל זה לא מעניין אף אחד חוץ מחסידי פרידמן והאייק. רוב העולם כבר הפנים שכלכלה צריכה לשרת את האנשים ולא להיפך, ושאם מדיניות חכמה ויעילה מבחינה חברתית נופלת בגדר "הקצאה לא יעילה של משאבים", זה ממש לא אומר שהיא לא ראויה או מתבקשת.

סחטיין על שלמדת קורסים מעניינים לפני כמה שנים טובות באוניברסיטה. אני למדתי השנה היסטוריה כלכלית מהמאה ה-19 ועד היום. הסוציאל-דמוקרטיה כבר בתחילת שנות ה-20 דיברה על מדינת רווחה ולא על כלכלה מתוכננת ומולאמת בעיקרה ככלי ליישם עקרונות סוציאליסטיים במדינה.

non agression against non agressors היא דרך מצויינת להגיד שארה"ב לא תפציץ את נורבגיה, אבל כן כל מדינה שלא תיישר איתה קו בכל נושא שהוא. כמובן שמבחינת ראנד agressors הם עמים שנאבקים על העצמאות שלהם, אזרחים שמתקוממים נגד רודנים שכופים שוק חופשי על מדינתם ועוד רבים וטובים. אפשר בקלות להבין למה הניאו-קונסרבטיבים ישנים טוב בלילה אחרי שהם קוראים ספרי איין ראנד - היא בעצם מתירה להם לבצע מלחמות בכל מדינה ששיטת הממשל והמדיניות החוץ שלה לא ייאה להם.
כרגיל, אני שמח שהעלת לדיון פוליטיקה אמריקאית. דמוקרטים אוהבים מלחמות יותר מרפובליקנים? שטויות. מאז שהמפלגות קיבלו את תצורתם המודרנית במאה ה-20, הדמוקרטים היחידים שיזמו והשתתפו במלחמות רחבות היקף הם רוזוולט וטרומן במלחמת העולם השנייה וקנדי וג'ונסון במלחמת וייטנאם. אני מקווה שלא צריך לספק הסברים על טיב ההתערבות במלחמת העולם השנייה (או שאולי לדעתך השוק החופשי היה פותר את השואה ואת הפלישה לאירופה בעצמו). כשקנדי יזם את המעורבות בוייטנאם, היא הייתה מינימלית לגמרי וכמעט לא כללה הנחתת כוחות אמריקאים. רק אחרי מותו LBJ העמיק את אותה מעורבות. ג'ונסון לפיכך, הוא הדמוקרט היחיד שהיה "מאוהב" במלחמות, וזה כמובן בגלל הקשרים המטרידים שלו עם הקומפלקס התעשייתי-צבאי בארה"ב. מחריד לכל הדיעות, אך אפשר לסלוח לו במידת מה בגלל ה-Civil Rights act ששחרר את השחורים מההפרדה הגזעית וה-Great Society act שהביא סוף סוף איזושהי רווחה לארה"ב. על מלחמות הרפובליקנים, בעיקר בעידני הבושים ורייגן, אני מקווה שאין צורך להרחיב.

ד"א - בדקתי. ראנד זה קיצור של רנדל והוא לא קרוי על שם איין ראנד. כמובן שעדיין לא חסרות סיבות לסלוד ממנו ומדגל ה-tea party שהוא מנופף. תזכורת - זה הבחור שאמר שארה"ב שגתה כאשר ביטלה את הסגרגציה בדרום והבטיחה את זכויות ההצבעה של שחורים. וזה בלי להזכיר את אבא שלו שרוצה להפוך את ההירואין לחוקי, למנוע טיפול חירום רפואי מכל מי שאינו אזרח אמריקאי בלי אמצעים וכמובן להפסיק לאלתר את התמיכה בישראל.

תודה רבה שאתה מתיר לי ולאנשים שכמוני לתרום לצדקה, באמת. הבעיה היא שכש-90% מההון מרוכז בידיים של 5% מהאוכלוסייה זה לא במקרה, ולא במקרה אותם אנשים תאבי בצע לא יתרמו מזה כלום, או יתרמו פרוטות שאינן פרופורציונליות לכמות ההכנסה שלהם. אין מה לעשות, הרוב הדמוקרטי צריך לקבוע כמה האנשים הללו צריכים להעביר לטובת החברה, ולא הם עצמם. תודה לאל שיש דמוקרטיה.
נערך לאחרונה על ידי yiffy בתאריך 29 אוגוסט 2011, 21:28, נערך פעם אחת בסך הכל.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 29 אוגוסט 2011, 17:37

אבי כתב:
שרון גל מערוץ 10 מראיין את דפני ליף.
סמל מחאת הדיור התראיינה לתכנית לילה כלכלי, ועזבה את הראיון לאחר שגל שאל לגבי הפטור משירות צבאי ולגבי הרקע הכלכלי ממנו הבאה; ליף לא אהבה את השאלות של גל, ולאחר מספר דקות הודיעה כי היא צריכה ללכת.

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/277 ... 901&loc=13

דפני ליף שוב מתגלה כבת תפנוקים צפונית מכפר שמריהו.
העיתונאי האמיץ שרון גל בסה"כ העז לשאול את הפרימדונה מספר שאלות לגיטימיות לחלוטין על העובדה שהיא לא עשתה צבא (פשוט איום ונורא) ועל הרקע הכלכלי שממנו היא באה (סוציאליסטית עם מרצדס) וגברת ליף החליטה שלא יאה לה ולא נאה לה ונטשה בחוסר נימוס את הראיון.
אני לא מבין, האומנת הבריטית לא לימדה את דפני בילדותה נימוסין והליכות בארמון בכפר שמריהו?

בכל מקרה כשהמהפכה של קומונת בומבמלה תצליח להפיל את השלטון ולהנהיג פה משטר קומוניסטי אני בטוח שדפני והקומרדים האחרים ידאגו לתקשורת ששואלת את השאלות הנכונות.

אני חייב להבין, מה אכפת לך איפה גרה דפני ליף? אם אין לך אפשרות להוכיח שהמחאה שלה תורמת כלכלית לעסקים של ההורים שלה או לנכסים שברשותה, את מי זה בדיוק מעניין? כנ"ל לגבי השירות בצבא. הבחורה השתחררה על פרופיל 21, ולא משנה כמה דמוניזציה תנסה לעשות לה, לא השטמתה. אין אחד שלא מכיר מישהו שסובל מסיבוכים רפואיים שלא מאפשרים את הגיוס שלו, ולפעמים גם לא את ההתנדבות שלו. יש לך הוכחה כלשהי שהיא פעלה באופן ישיר כדי להוריד לעצמה את הפרופיל על ידי זיוף ליקויים בריאותיים שאינה סובלת מהם? אם לא, אז שקט בבקשה.

חשוב לזכור דבר חשוב. דפני ליף, וכל שאר יוזמי המחאה, אינם נבחרי ציבור. הם אינם חייבים לאף אחד דין וחשבון על שום דבר כי הם מייצגים אך ורק אנשים שבוחרים לעמוד מרצון מאחורי המחאה שלהם ותו לא. כל עוד הם לא עוברים על חוקי מדינה, יש להם זכות להגיד מה שבא להם ולהוביל תנועה אזרחית סוחפת מבלי שיפשפשו בחייהם הפרטיים. כמובן שזה אינטרס של מתנגדיהם, ומכונת ההשמצה הימנית בהחלט עובדת שעות נוספות בחודש האחרון, אבל למרבה המזל תנועות אזרחיות מתקדמות באמצעות מסרים, מחאה ראויה ובעיקר אי-אלימות.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 29 אוגוסט 2011, 21:35

yarinsaky כתב:האמת שאין לי חשק לפשפש ברשת כדי להביא את המאמרים של מרגלית, סמוך על המילה שלי כי אני קורא את העיתון כל יום.

שמע, אני לא חושב שמרגלית הוא איזה עיתונאי מעניין היום, הוא בטח לא המרגלית של שנות ה 80 . אבל בתור עיתונאי חצר הוא דווקא כן קטן, לדעתי, בגלגול הנוכחי שלו. כשהוא היה חבר של אולמרט זה היה מובהק יותר ( כמו לא מעט עיתונאים שליכחו את פנכתו של המושחת ).

עיתונאי חצר של ממש היו אורי דן ואמנון דרקנר. בעיקר אורי דן, שאכל איתו מאותה צלחת, קיבל ממנו את כל הסקופים ( וכך היכה כל הזמן את עיתון ידיעות שוק על ירך ) ובתמורה הגן עליו בכל מקום.

המקרה של דנקנר היה אפילו חמור יותר. דנקנר היה מסנן כתבות לא מחמיאות על אולמרט כעורך עיתון ומסלק אנשים שהעזו לא לבצע את הסינון הזה.
המקרה הכי מובהק היה כשהוא סילק את יואב יצחק ממעריב.

בכל מקרה, מקצוע העיתונות התחיל את הידרדרותו לא במרגלית כמאתרג של ביבי ובהחלט הוא לא המקרה הקשה ביותר , לשיטתך.

וד"א, איפה כאן הביקורת האישית של ברנע על אולמרט ? באמת שהתאמצתי ולא מצאתי.

כן טוב, תסלח לי שאני לא "סומך עליך". אתה מגדיר את בן-דרור ימיני "עיתונאי עצמאי חשוב", כנראה שהפרשנות שלך לטור של דן מרגלית כביקורת על ביבי לא תהיה הפרשנות שלי.

ואחרי שאתה לא מביא קישור ללינק שאתה מתאר אתה עוד בא בבקשות? ביקורת אישית, אולי אתה רוצה גם ביקורת חוויתית תיאורית או אימפרסיוניסטית?
איזה מלחך פנכה יציג ביקורת שלילית של אנשים אחרים כלפי מושא הערצתו? מתי בפעם האחרונה דן מרגלית צוטט מישהו שסובל בעקבות המדיניות והחקיקות של נתניהו, עם התייחסות ישירה לחלקו של נתניהו במעל (וכפי שנוכחנו בחודש האחרון, לא חסרים כאלה)?
אין לי ספק בכלל שיש גם ביקורת אישית של ברנע כלפי אולמרט ולבני, אבל אני לא אתחיל לנבור עכשיו בארכיונים כדי למצוא אותה. להשוות בין ברנע למרגלית זו בדיחה עצובה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 30 אוגוסט 2011, 03:44

אם אין לך אמון בגולשים כאן אז באמת חבל על הזמן.

חבל שאתה לא דורש מעצמך מה שאתה דורש מאחרים, כי אתה בעצמך אומר שאין לך חשק או אתה לא יודע איפה יש ביקורת אישית של ברנע
על אולמרט.

אבל אתה מנהל פורום ויש לך כוח, זכותך.

אני פורש מהפורום הזה, תודה רבה לך. באמת יש כאן המון גולשים כמו פעם, בגלגול הקודם . לבריאות.
:)
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי michael » 30 אוגוסט 2011, 06:19

צר לי שהחלטת לפרוש.
שלחתי לך פרטית.
דבר איתי.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי אבי » 30 אוגוסט 2011, 13:15

בתגובה לטענה שלי שבן דרור ימיני אך ורק צוטט בחומר הסברה של 'אם תרצו' והדבר אינו מעיד על קשר בינו לבין אותה תנועה אתה כתבת:
בן דרור ימיני לא רק צוטט על ידי "אם תרצו". הוא שותף פעיל ומלא בפעילות שלהם.

אני עדיין ממתין לדוגמאות לאירועים ופעילות של תנועת 'אם תרצו' שבהם בן דרור ימיני נטל חלק.

אין שום בעיה להטיל מס דיפרנציאלי על חברות לפי מס' העובדים בכל חברה, ולתת הטבות לחברות שפועלות באזורים חלשים כמו לדוגמא בפריפריה. זה כמובן לא "יעיל" כלכלית, אבל זה לא מעניין אף אחד חוץ מחסידי פרידמן והאייק. רוב העולם כבר הפנים שכלכלה צריכה לשרת את האנשים ולא להיפך, ושאם מדיניות חכמה ויעילה מבחינה חברתית נופלת בגדר "הקצאה לא יעילה של משאבים", זה ממש לא אומר שהיא לא ראויה או מתבקשת.

כמובן שלהעלות מיסים, להבריח יזמים ולשלוח מאות אנשים ללשכת התעסוקה זה מאד עוזר ל"חברה". עדיף שבמקום לגנוב ממשלם המיסים 700 מליון דולר בשביל לשחד את אינטל להקים עוד מפעל בישראל יורידו את מס החברות באופן דראסטי. הכלכלה לא משרתת את האנשים והיא לא ישות נפרדת- הכלכלה היא האנשים ובשוק חופשי אנחנו מוצאים את הדרכים הכי טובות לשרת אחד את השני. אין לנו צורך במוכסת שלי יחימוביץ'.

הסוציאל-דמוקרטיה כבר בתחילת שנות ה-20 דיברה על מדינת רווחה ולא על כלכלה מתוכננת ומולאמת בעיקרה ככלי ליישם עקרונות סוציאליסטיים במדינה.

אם מה שאתה כותב נכון, אז למה כשמפלגת הלייבור עלתה לשלטון בבריטניה ב-1945 היא הלאימה את תעשיות היסוד ואת שירותי הבריאות (ויצרה בתחום הבריאות את ה-NHS המפלצתי)? ממשלות הלייבור של וילסון ב-1967 וב-1974 המשיכו גם הן להלאים, להעצים את התערבות הממשלה בכלכלה ולהאבק במשבר הכלכלי שהמדיניולת שלהן יצרה בשיטה הקיינסיאנית הידועה של תקציבים גרעוניים גדולים. מה הייתה התוצאה? אינפלציה של 24% ב-1975, אבטלה ופניה של בריטניה לקרן המטבע הבינ"ל לקבלת סיוע.
גם התנועה הפביאנית שהשתתפה עם עוד איגודים מקצועיים בייסוד מפלגת הלייבור הבריטית קראה לבעלות ציבורית על התעשיה והשרותים. בגלל זה המצע של מפלגת הלייבור שהתקבל ב-1918 כלל בו סעיף ל"בעלות משותפת" על כל אמצעי הייצור, ההפצה והחליפין.

non agression against non agressors היא דרך מצויינת להגיד שארה"ב לא תפציץ את נורבגיה, אבל כן כל מדינה שלא תיישר איתה קו בכל נושא שהוא. כמובן שמבחינת ראנד agressors הם עמים שנאבקים על העצמאות שלהם, אזרחים שמתקוממים נגד רודנים שכופים שוק חופשי על מדינתם ועוד רבים וטובים. אפשר בקלות להבין למה הניאו-קונסרבטיבים ישנים טוב בלילה אחרי שהם קוראים ספרי איין ראנד - היא בעצם מתירה להם לבצע מלחמות בכל מדינה ששיטת הממשל והמדיניות החוץ שלה לא ייאה להם.

איין ראנד כמובן וכמובן תמכה ללא סייג באזרחים שהתמרדו נגד רודנים. היא תמכה באלו שהתמרדו נגד הרודנות הגדולה ביותר והרצחנית ביותר בהיסטוריה המודרנית- ברה"מ. אובייקטיביסטים מבקרים בחריפות את הנאו קונסרבטיבים גם בגלל מדיניות החוץ שלהם וגם בגלל שאינם קפיטליסטים מספיק. דר' ירון ברוק, נשיא מרכז איין ראנד גם היה שותף לכתיבת ספר ביקורתי על האידאולוגיה הנאו קונסרבטיבית: Neoconservatism: An Obituary for an Idea. וגם כתב פרק ביקורתי על מדיניות החוץ של הנאו קונסרבטיבים בספר המצויין winninng the unwinnable war.
ד"א לי נראה שיש יותר אזרחים שנאבקו ברודנים שניסו לכפות עליהם סוציאליזם כהילכתו, מאשר אזרחים שנאבקו נגד רודנים שכפו עליהם שוק חופשי (אם בכלל היו כאלה רודנים). אם במקרה אתה מתכוון להביא את צ'ילה כדוגמא אז דע לך שגם אחרי שהדיקטטור פינושה עזב את השלטון הרפורמות המצויינות שהוא הנהיג בכלכלה נשמרו באדיקות גם על ידי מספר נשיאים סוציאליסטיים שכיהנו אחריו במשך 22 שנים. מי שהתמרד נגד פינושה עשה זאת לא בעקבות המדיניות הכלכלית אלא בגלל היעדר החופש הפוליטי (ואם מישהו התמרד נגד פינושה בגלל מדיניותו הכלכלית, סביר להניח שמדובר על מרקסיסטים שהיו במקום פינושה שוללים מאזרחי צ'ילה גם את החופש הפוליטי וגם את החופש הכלכלי).

קנדי גם יזם את המבצע הכושל במפרץ החזירים בקובה. ושכחת את וודרו וילסון ששלח את ארה"ב לאחת המלחמות הכי מיותרות ומטומטמות בהיסטוריה האנושית, מלחמת העולם הראשונה. דווקא הנשיא הרפובליקני איזנהאוור היה הראשון שהזהיר את האמריקאים בנאום הפרידה שלו מהקומפלקס הצבאי-תעשייתי. בוא נודה שהמלחמות בהם הדמוקרטים עירבו את ארה"ב היו הרבה יותר קשות. אני לא בא להגן על הרפובליקנים, הם עושים מעט דברים טובים ויותר מדי דברים גרועים. אבל זה מצחיק אותי שהמפלגה הדמוקרטית שהיא מפלגה עם היסטוריה של חרחור מלחמות מתהדרת בעליונות מוסרית. גם אובמה ממשיך את המלחמות של בוש באפגניסטן ועירק.

בנוגע למשפחת פול.
ראנד (בכל זאת שם יפה)- מה שראנד פול אמר זה שהיה נכון לבטל את ההפרדה במקומות שהם ציבוריים. אבל לממשלה אין זכות להתערב במקרים של אפליה שנעשים במקומות פרטיים. אל תתחמם, תקרא את השורות הבאות -> ליברטריאנים רואים בביתו של אדם מבצרו- אדם יכול ברכוש הפרטי שלו לעשות מסיבה ולא להזמין פרסים, רומנים או מרוקאים. זה איום ונורא, אני לא מסכים לזה, אבל זאת זכותו. זה בית שלו. כמו כן גם בית העסק של אדם מסויים הוא מבצרו מאחר והוא רכושו הפרטי. אם הוא רוצה להפלות בבית העסק שלו, זאת זכותו. אתה יכול בתגובה להחרים אותו, אתה יכול לשכנע אנשים אחרים להחרים אותו ולגרום לו לפשוט רגל אבל אין לך זכות לכפות עליו מה לעשות בעסק הפרטי שלו.

רון פול- אני גם בעד הפסקת הסיוע הבטחוני לישראל. סיוע שהופך אותנו למדינת חסות של ארה"ב ולמקרה סעד. בכל מקרה הסיוע הוא חלק מזערי מהתקציב. אפשר יהיה להתמודד איתו באמצעות קיצוץ מאסיבי בהוצאות הממשלה. רון פול לא רוצה להפוך את ההרואין לחוקי- הוא רוצה להסיר את האיסור הפדראלי על ההרואין ולהשאיר את ההחלטה האם להפוך את ההרואין לחוקי למדינות. רון פול בעד למנוע שירות חירום רפואי ע"ח המדינה גם מאמריקאים ולא רק מזרים.

אותם עשירים שאותם אתה תוקף תורמים כסף רב לצדקה (זאת בנוסף למיסים הרבים שהמדינה גונבת מהם כדי לממן את מדינת הרווחה). אם זה חלק קטן מהעושר שלהם או חלק גדול זה ממש לא עניינו של אף אחד. זכותם גם לא לתת לאף אחד גרוש מהכסף. בשוק חופשי העושר מחלחל עד לשכבות הכי נמוכות של האוכלוסיה, גם המעמד הבינוני מספיק עשיר כדי לתרום וגם העניים פחות נזקקים לצדקה. צריך ללמוד מההיסטוריה של העם היהודי: בלי מדינה, בלי שירותי סעד לאורך כל ההיסטוריה בכל קהילה יהודית, הקהילה באופן וולונטרי התגייסה לתמוך באלו שלא שפר עליהם גורלם.
בנוגע לדמוקרטיה מהסוג שאליה אתה מכוון, מנגנון של גניבה וכפייה שכולה מכוונת להפרת זכותו של אדם על רכושו, אצטט את בנג'מין פרנקלין: "דמוקרטיה היא שני זאבים וכבשה אשר מצביעים מה לאכול לארוחת צהריים."
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי קובי » 03 ספטמבר 2011, 20:02

קרוב ל-500 אלף איש יוצאים לרחובות הערב ודורשים צדק חברתי. ועדת טרכטנברג תציג את פתרונותיה בסוף החודש.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים