יום כיפור - הסקר השנתי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יום כיפור - הסקר השנתי

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2013, 22:23

MTA2311 כתב:קודם כל: "ילדי ישראל שיאנים בימי חופש, ולעומתם ההורים בתחתית הטבלה
במחקר שנערך במרכז המחקר והמידע של הכנסת ביוזמת ח"כ ד"ר עינת וילף, הסוקר את הפער בין ימי החופשה של התלמידים לבין ימי החופשה של ההורים בישראל מול מדינות ה-OECD (ארגון המדינות המפותחות בעולם שבו חברות יותר מ-30 מדינות, רובן מאירופה וצפון אמריקה), נמצא כי חופשת הקיץ של תלמידים בישראל אינה חריגה ביחס למדינות אחרות, אולם מספר ימי החופשה במהלך שנת הלימודים גדול יחסית - ישראל נמצאת במקום השני במספר ימי חופשה במהלך שנת הלימודים. במקביל, מספר ימי החופשה להורים הקבועים על פי חוק בישראל הוא מהנמוכים במדינות שנבדקו"

אז אני שואל, למה?
נכון, אפשר לצמצם קצת את הפערים גם על ידי העלאת מכסת ימי החופשה של העובדים במדינה, אבל אין שום סיבה לכך שבכל פעם שמישהו מעז להעלות את עניין ימי החופשה של של התלמידים, ארגון המורים פורץ בזעקות שבר כאילו הסידור הנוכחי הוא לגיטימי.

אתה שוב טועה. החופשים במהלך ימי השנה במדינות המערב הם פחות או יותר חופפים בין לילדים וההורים. את זה אני יודע בוודאות, מלא מעט חברי משפחה שלי שמפוזרים בגולה. החופשים של הילדים צריכים להיות בדיוק כמו של ההורים העובדים( למעט חופשת קיץ). כלומר- ימי חג הם ימי חופשה. בלי כל מני המצאות מוזרות שמאריכות את החופשות.

שמע, היתרונות והחסרונות במקצוע ההוראה ברורים לכולם. מצד אחד- שעות נוחות, המון ימי חופשה, תנאים סוציאליים טובים וכו', ומצד שני, התמודדות בכיתות גדולות, חוסר כבוד( שמקבלים בעיקר המורים הפחות טובים, אבל שיהיה) ומשכורת נמוכה ביחס למורים במדינות אחרות.

בסופו של דבר, המורים במדינה הזאת לא עובדים הרבה, ולכן המקצוע מושך בעיקר אמהות או נשים צעירות שמתכננות להיות אמהות בחצי משרה ומעלה יום אחד.
אין חכמות, המשכורת שהמורים מקבלים היום תואמת את מספר השעות שהם עובדים. כל העלאה בשכר, צריכה להיות מלווה בתוספת שעות ובהורדת ימי החופשה.

אם ילדי ישראל נמצאים בחופש בערך אותה כמות ימים כמו ילדים במדינות אחרות, אז מה אתה רוצה מארגוני המורים? שיעלו את כמות החופשות לאנשים העובדים. זה הדבר הנכון לעשות.
בגלישה קטנה לדיון אחר, ישראל זה מקום די בעייתי לחיות בו בכל מה שקשור לאיכות החיים, לשלווה ולרוגע. החל מזה שכאן כולם הולכים לצבא (כמעט), שיש לנו שכנים בעייתיים, שפעם בכמה
שנים יש כאן מלחמה, אז גם בעבודה יש המון לחץ, מעט חופש וכשההורים מגיעים הביתה, במקום שיהיה להם כוח ורצון להתעסק עם הילדים, הם מתרסקים על הספא ובוהים בטלויזיה.
באירופה (לפחות בתחושה שלי) זה לא ככה, ורואים שיש שם הרבה יותר הקפדה על זכויות האזרח ועל צרכי האזרח, כמו חופשת לידה, ימי חופש, שעות עבודה וכו'.

בחזרה לדיון שלנו - הסידור הנוכחי הוא לגיטימי. המורים זכאים לקבל את מה שהם מקבלים. כמו שאמרתי, את התיקון צריך לעשות בצד השני.
דווקא אופי החופשות בארץ הוא מושלם למה שאתה מדבר עליו. אין חופשות סתם, אלא כולן מוצמדות לחגים, בהם גם ההורים בחופש.
בין יום כיפור לסוכות עשו גשר, שבא על חשבון קיצור חופשת הקיץ, וזה בסדר גמור. כמו שאמרתי, יש לך 70+ ימי חופשה לפזר על שנה שלמה, והדרך הנכונה לעשות את זה לדעתי היא
לחלק את זה לאברעה מקטעים לפי עונות. זה מה שקורה בעולם, וזה גם באופן די דומה קורה בארץ.

לגבי תנאי המורים - הקושי בעבודה, מצדיק את השעות הנוחות, אבל בלי קשר - מורים מתעסקים עם ילדים. אתה הרי לא מצפה שילדים יישבו וילמדו משמונה עד שמונה, נכון? לכן השעות הן
נוחות. אבל אל תשכח שלמורים יש גם הרבה עבודה בבית אחרי שעות ההוראה.
תנאים סוציאליים טובים? תלוי ביחס למי. אולי ביחס לקופאיות בסופר כן. ביחס לכל מקום עבודה סביר בשוק היום, התנאים הסוציאליים של המורים הם פושרים מאוד.

אני חושב שאתה עושה הפשטה של עבודת המורים לרמה של שעות עבודה כמו פועלי ייצור במפעל. שים פועל לעבוד 10 שעות, תקבל תפוקה של 10 שעות.
בהוראה זה לא עובד ככה, ולא צריך להיות מתוגמל באופן הזה.

בסופו של דבר, אתה רוצה חינוך טוב והשכלה טובה לילדים שלנו. את זה אי אפשר להשיג במערכת כמו שהיא היום. אם אני איש הוראה מוכשר (ובמקרה אני ממש לא) ויש לי זיקה
לתחום הכמותי, אני בחיים לא אלך להיות מורה למתמטיקה, אלא אלך ללמוד מדעי המחשב, גם אם אני יודע שאני יכול להיות מורה מדהים ומתכנת בינוני. תנאי העבודה כ"כ שונים,
שאני צריך להיות אידאליסט מוחלט או אדם תמים בשביל לבחור בהוראה.
זה מצב לא טוב, שבסופו של דבר מביא אנשים פחות טובים למקצוע המאוד מאוד חשוב הזה.

אני אמנם יליד 80, ונמצא בארץ מגיל 8 כבר, אבל במקום ממנו אני מגיע, המורים ואנשי ההוראה בכלל היו אנשים מכובדים, לא פחות מרופאים, וכך גם התייחסו אליהם.
את זה ניתן לראות בכל מיני סרטים רוסים ישנים. זה אמנם היה פעם, ואת הציניות שיש היום כבר אי אפשר לשנות, אבל מספיק שכמה אלפי אנשים שבאמת טובים בתחום הזה, היו מוותרים
על קריירות בינוניות בתחומי הטכנולוגיה, הכלכלה ותחומים אחרים, והיו הולכים להוראה, הרמה כבר היתה עולה, והיה מתחיל כדור שלג חיובי, שבסופו של דבר היה משפר מאוד את המצב שלנו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ספטמבר 2013, 22:46

אבל כתוב שם בדיוק ההפך. ילדי ישראל נמצאים במקום השני מבין מדינות ה-oecd בימי חופשה במהלך השנה. מה אני רוצה מארגוני המורים? שיקבלו בהבנה הורדה של ימי החופש לכמות שלפחות קרובה לממוצע במדינות האלה.

מה זה עוזר להורים שהחופשות מוצמדות לחגים, אבל נמשכות ימים, ולפעמים גם שבועות אחריהם? עוד לא הסברת לי, למה צריך 8 ימי חופש בחנוכה? למה שלושה שבועות בפסח? למה שנה שעברה היו יומיים חופש בל"ג בעומר?
כרגע יש 70 ימי חופש, אני מקווה שבקרוב מאוד שר החינוך יעמוד בהבטחתו ויקצץ חלק משמעותי מהם.

סליחה, אבל מורה לא עובד יותר קשה מעורך דין, עובד היי טק, או קופאית בסופר. הם כמו שאתה יודע לא עובדים 6 שעות ביום.
לא, אני לא מצפה שילדים ילמדו מ8 עד 8, אבל למה לא מ8 עד 4, כמו ברוב המדינות המערביות היום? כי אז לא יהיה מי שיכין לילדים של המורות ארוחת צהריים כל יום, זה למה.
איזה עבודה יש למורים בבית? בהסכמים החדשים חלק מוגדר מהשעות שהם אמורים לבלות בבית הספר אמור להיות מוקדש לבדיקת מבחנים והכנת מערכי שיעור( כן, כאילו שהם לא ממחזרים את אותם השיעורים כבר שנים). אז לפני שתגיד לי טלפונים מההורים בערבים, אני אקדים ואגיד שגם ההורים שלי מקבלים המון טלפונים מהעבודה בבית. ובינינו, מי לא לוקח איתו עבודה הביתה היום?

דווקא נראה לי שיום חופשי בשבוע, שנת שבתון כל 7 שנים, השתתפות בתשלום ללימודים אקדמאיים והטבות נוספות שמקבלים עם השיוך לארגון הורים זה לא רע בכלל.

בעניין הכבוד- הילדים היום הם לא טיפשים. לא לוקח להם הרבה זמן לקלוט מי מהמורים שלהם הוא אדם אינטיליגנט, שבא באמת ללמד ולחנך אותם, ומי בא להעביר 4 שעות עד שהוא הולך לקחת את הילדים מהגן. מורה איכותי, שמגיע לו שיכבדו אותו, מקבל את זה מהתלמידים. ואלה המורים שצריכים להיות במערכת. איך גורמים שהמורים האלה יהיו הרוב? לא יודע, זה מן הסתם לא פשוט כמו " נעלה את המשכורת, והם כבר יגיעו לבד".
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 27 ספטמבר 2013, 22:55

*נדחפת שנייה לשיחה*

*זורקת את זה כאן שתעשו מה שאתם רוצים עם זה*
http://www.mako.co.il/home-family-relat ... f31006.htm

*יוצאת בשקט*
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 ספטמבר 2013, 02:02

כרמל, את לא נדחפת בכלל ומוזמנת להגיב...
את הלינק הזה גם ראיתי, ועל סמך זה אמרתי שכמות החופש של הילדים לא גבוהה יותר בישראל לעומת מדינות אחרות, ואם כן אז לא באופן משמעותי.
אין דרך לקצר את הפער הזה של 66 ימים בין חופשות הילדים לבין חופשות ההורים. פשוט אין. תוריד יום יומיים... איך זה יישפר את המצב?

אני לא אמרתי ש"צריך" 8 ימי חופש בחנוכה, אלא שצריך לחלק את ה70+ ימי חופש במהלך השנה איכשהו. אם יש לך פתרון אחר, אתה מוזמן לעלות אותו.
אל תגיד רק שאתה רוצה לקצץ את ימי החופשה של התלמידים ל-40, כי זה לא משהו הגיוני, ואז זה באמת יחריג את ישראל אל מול המדינות האחרות בעולם.

ד"א, אני לא בטוח שמורים יתנגדו להעלאת כמות ימי הלימוד של התלמידים, בתמורה לתוספת שכר. אני פשוט חושב שזה משהו שלא ניתן יהיה להעביר בהקשר של איכות החינוך. כנראה שיש סיבה,
למה התלמידים נחים כ-70 ימים בשנה.

אני חושב שהעבודה של מורה היא קשה יותר באופן אובייקטיבי מהמקצועות שציינת, אבל כמובן שלכל דבר יש דוגמאות לכאן ולכאן. אם אתה מזכיר את המורה שנמצא במקצוע סתם כי זה
שעות נוחות, אז כמובן שאתה צודק והוא לא עובד יותר קשה, כי הוא לא מושקע רגשית בעבודה שלו, וכל דבר עובר לידו.
הבעיה כאן היא מי יכול לעשות את העבודה הזאת טוב, כמה ראוי לשלם לו ואיזה תנאי עבודה אפשר לספק לו, וכמובן איזה נזק זה יכול לגרום.

הנזק של קופאית רעה הוא די מינימלי. הנזק של מהנדס רע הוא נקודתי ועבור אותו ארגון בלבד, הנזק של עו"ד רע הוא משמעותי אבל ניתן לתיקון.
מורה רע יכול לגרום נזקים שאח"כ יהיה קשה עד בלתי אפשרי לתקן, והכי גרוע, שזה יקרה לדבר הכי חשוב לנו בעולם - לילדים שלנו.

הכל מתחיל מזה שהעבודה הזאת נחשבת כמעט לבזוייה היום, וזה מצב אבסורדי. למה זה ככה? יש הרבה סיבות. אחת מהן היא שכל הורה ממוצע חושב שהוא מבין ויודע יותר טוב
מהמורה מה הוא צריך ללמד, איך, למה וכמה.
אני אישית מאמין שבאופן ממוצע אני אדע מתמטיקה יותר טוב מרוב המורים שיהיו לבת שלי, לפחות עד גיל מסויים, אבל אני לא רואה את עצמי בחיים נכנס באמצע וגורם לה לזלזל
במורים שלה ולחשוב שהם לא יודעים ולא מבינים.

אני לא חושב שילדים לומדים בחו"ל יותר שעות מאשר בארץ. בדר"כ שעות ההוראה הפורמליות הן די דומות. אחרי זה יש את הצהרונים, שקיימים גם בארץ, ושם יש מורים שבוחרים לעבוד שעות
נוספות ולעזור לתלמידים בשיעורי הבית, העשרה וכו'. אני מאמין שזה די דומה גם בחו"ל. אין לזה שום קשר לילדים של המורים.
כידוע לך לא לכל המורים יש ילדים בגילאים כאלה שמחייבים אותם להכין להם אוכל בצהרים או ילדים בכלל, ולהגיד משפט כזה זה סתם מנותק מהמציאות.

לגבי העבודה בבית, אני בהחלט מתכוון לבדיקת עבודות ומבחנים. השעות הנוספות בהסכמים החדשים לא מספיקות לבדיקות, ומנוצלות לרוב לפגישות עם הורים, עזרה לתלמידים מתקשים, ובמקרים
מסויימים גם לשום דבר, וכאן אני בא להגיד, שלא הכל עובד מושלם, ואף רחוק מכך.

לגבי התנאים הסוציאליים, אין כאן שום דבר חריג אל מול עובדי מדינה אחרים, אפילו פחות טוב.
לא מכיר שום השתתפות בלימודים אקדמאים. אשתי סיימה תואר שני שמומן במלואו מכספנו...
שנת שבתון זה בסה"כ משהו שמתאפשר למורים להתאוורר קצת מהבית ספר, אבל צריך לזכור שרוב המורים לא מנצלים את השנה הזאת למנוחה או סתלבט, אלא צריכים להמשיך ולעבוד ולהשלים הכנסה,
שכן השנה הזאת ממומנת מקרן ההשתלמות שלהם, שלא בדיוק מכסה את מלוא השכר.
ד"א, לי יש גם קרן השתלמות, ואמנם אני לא יכול לקחת שנת חופש בזכותה, אבל אני כן יכול לפדות אותה ולהנות מהכסף. פרט לעניין הזה של שמירת מקום העבודה, אין כאן שום הטבה.

תן ל לחדש לך משהו. הילדים של היום, לא יותר חכמים מהילדים של פעם (לא רוצה להגיד שזה ההיפך למרות שאולי זה הכיוון).
הילדים היום לא מכבדים באופן גורף. רק אנשים מסויימים זוכים לקבל מהם איזשהו קרדיט, וזה לא הרוב. הפתרון לעניין הזה הוא כמובן לא כזה פשוט, כמו העלאת שכר.
אני דיברתי על יצירת תנאים שימשכו את האנשים האיכותיים יותר לעסוק במקצוע הזה, אבל גם זה לא פשוט.

בשורה התחתונה, כל הדיון הזה החל בכך שקראת למורים מושחטים כי חיברו את יום כיפור לסוכות (מה שלא נכון עובדתית, כי כבר אמרתי לך מה הסיבה שבגללה עשו את החיבור הזה).
ישנן המון בעיות במערכת החינוך, אבל לדעתי האנשים שיושבים ועובדים שם, הם הכל חוץ ממושחטים.
את ה"מושחטים" הייתי מפנה לארגונים הבאמת חזקים כמו הנמלים, חברת החשמל וכן - גם צה"ל, שמחזיק את המדינה בביצים מאז היווסדה, ולא מוכן להתייעל, מחלק פנסיות חסרות
הגיון ופרופורציה לעובדים, מלא באבטלה סמוייה ובחסרי מעש, מלא בביזבוזים מזוויעים וכו'. זה מפריע לי הרבה יותר מהיום-יומיים שחיברו לחופש אחד ארוך יותר, על חשבון קיצור חופשת הקיץ,
אבל אולי זה רק אני...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 ספטמבר 2013, 02:32

קודם כל, כל הכבוד על היכולת לכתוב מגילה כזאת ב2 בלילה.
הלינק הזה הוא נחמד, אבל הוא מציג את המצב רק בעוד שלוש מדינות, כשבשורה התחתונה המצב הוא כמו שהצגתי למעלה- ישראל נמצאת במקום השני מבחינת ימי חופשה לתלמידים במהלך השנה.

אני לא הולך להגיב לכל מה שכתבת, כי ההשקפות שלנו שונות לחלוטין והויכוח פה הוא בעיקר אידיאולוגי, וכמעט שלא עובדתי.
אני לא מסכים איתך לגבי ההורים שגורמים לילדים שלהם בצורה כזאת או אחרת לזלזל במורים. אני עדיין די בטוח שמורה ששווה משהו יקבל רק כבוד, ולפעמים גם הערצה מהתלמידים שלו. לעומת זאת, אלה שנכנסים לכיתה, טועים בעובדות, לא יודעים לדבר עברית נכונה ומחזיקים כריזמה של צנון, יקבלו יחס בהתאם מהתלמידים שלהם.

לא יודע איזה בתי ספר יש באשדוד, אבל אני מעולם לא נתקלתי במורה שעוזר לתלמידים מתקשים, או נפגש עם מורים בזמן הכביכול פנוי שיש לו. אם כבר, נתקלתי במורים שבודקים מבחנים גם בזמן שהם נותנים לתלמידים לעשות "עבודה בכיתה" שזה בעצם אומר- תעשו קצת עמודים מהחוברת, בזמן שאני בודקת לכם מבחנים בשביל לחסוך לעצמי זמן.

לא אמרתי שהתנאים הסוציאליים הם חריגים. אמרתי שהם טובים, שוב, ביחס למה שהמורה הממוצע נדרש להשקיע.

לא יודע מאיפה הסקת שאמרתי שהילדים של היום חכמים יותר. אם הדפיקות של הדור הזה, מתבטאת בכך שהוא לא נותן כבוד אוטומאטית לכל מורה שנכנס לכיתה, גם אם הוא לא שווה את זה (ותאמין לי, לא חסרים כאלה שלא שווים את זה), זה בסדר גמור.

חחח. דפקת פה חביב בפסקה האחרונה שלך. זה ללא ספק מה שעשיתי, קראתי להם מושחתים כי חיברו את יום כיפור לסוכות. בסדר.
קראתי להם מושחתים, כי הם עובדים פחות מכולנו( ממני לפחות), מרוויחים בסדר, מקבלים קביעות ועוד מעזים להתלונן אחר כך.
זה שהמקצוע הזה חשוב, ובעל ערך מוסף גדול, לא הופך את העוסקים בו למלאכים באופן אוטומאטי. יש מעט מאוד פראיירים במקצוע האלה, רוב האנשים שבחרו במקצוע הזה, ידעו בדיוק למה הם נכנסים, וגם בחרו בו בגלל התנאים שלדעתך צריך לשנות. הם גם הפחות איכותיים. המעט, אלה שהיית רוצה שילמדו את הילדים שלך, אלה שבאמת אפשר להזכיר את שמם עם המילה "שליחות" באותו משפט אותם צריך להעריך, ולמצוא דרכים לשמור אותם במערכת, ולמשוך אליה אנשים כמוהם.

( מפה לשם גם לי יצאה חתיכת מגילה)
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 28 ספטמבר 2013, 02:40, נערך 3 פעמים בסך הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 28 ספטמבר 2013, 02:34

סחטיין על הסבלנות יוני, מגילות בשני ת׳רדים בו זמנית (ואחד מהם זה עם חביב אז עוד פלוס)
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 28 ספטמבר 2013, 10:40

LIAV10 כתב:סחטיין על הסבלנות יוני, מגילות בשני ת׳רדים בו זמנית (ואחד מהם זה עם חביב אז עוד פלוס)

זה כי במקביל ראיתי את התקציר של גמר הUS OPEN האחרון, וזה נתן לי השראה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 ספטמבר 2013, 10:44

MTA2311 כתב:קודם כל, כל הכבוד על היכולת לכתוב מגילה כזאת ב2 בלילה.
הלינק הזה הוא נחמד, אבל הוא מציג את המצב רק בעוד שלוש מדינות, כשבשורה התחתונה המצב הוא כמו שהצגתי למעלה- ישראל נמצאת במקום השני מבחינת ימי חופשה לתלמידים במהלך השנה.

אני לא הולך להגיב לכל מה שכתבת, כי ההשקפות שלנו שונות לחלוטין והויכוח פה הוא בעיקר אידיאולוגי, וכמעט שלא עובדתי.
אני לא מסכים איתך לגבי ההורים שגורמים לילדים שלהם בצורה כזאת או אחרת לזלזל במורים. אני עדיין די בטוח שמורה ששווה משהו יקבל רק כבוד, ולפעמים גם הערצה מהתלמידים שלו. לעומת זאת, אלה שנכנסים לכיתה, טועים בעובדות, לא יודעים לדבר עברית נכונה ומחזיקים כריזמה של צנון, יקבלו יחס בהתאם מהתלמידים שלהם.

לא יודע איזה בתי ספר יש באשדוד, אבל אני מעולם לא נתקלתי במורה שעוזר לתלמידים מתקשים, או נפגש עם מורים בזמן הכביכול פנוי שיש לו. אם כבר, נתקלתי במורים שבודקים מבחנים גם בזמן שהם נותנים לתלמידים לעשות "עבודה בכיתה" שזה בעצם אומר- תעשו קצת עמודים מהחוברת, בזמן שאני בודקת לכם מבחנים בשביל לחסוך לעצמי זמן.

לא אמרתי שהתנאים הסוציאליים הם חריגים. אמרתי שהם טובים, שוב, ביחס למה שהמורה הממוצע נדרש להשקיע.

לא יודע מאיפה הסקת שאמרתי שהילדים של היום חכמים יותר. אם הדפיקות של הדור הזה, מתבטאת בכך שהוא לא נותן כבוד אוטומאטית לכל מורה שנכנס לכיתה, גם אם הוא לא שווה את זה (ותאמין לי, לא חסרים כאלה שלא שווים את זה), זה בסדר גמור.

חחח. דפקת פה חביב בפסקה האחרונה שלך. זה ללא ספק מה שעשיתי, קראתי להם מושחתים כי חיברו את יום כיפור לסוכות. בסדר.
קראתי להם מושחתים, כי הם עובדים פחות מכולנו( ממני לפחות), מרוויחים בסדר, מקבלים קביעות ועוד מעזים להתלונן אחר כך.
זה שהמקצוע הזה חשוב, ובעל ערך מוסף גדול, לא הופך את העוסקים בו למלאכים באופן אוטומאטי. יש מעט מאוד פראיירים במקצוע האלה, רוב האנשים שבחרו במקצוע הזה, ידעו בדיוק למה הם נכנסים, וגם בחרו בו בגלל התנאים שלדעתך צריך לשנות. הם גם הפחות איכותיים. המעט, אלה שהיית רוצה שילמדו את הילדים שלך, אלה שבאמת אפשר להזכיר את שמם עם המילה "שליחות" באותו משפט אותם צריך להעריך, ולמצוא דרכים לשמור אותם במערכת, ולמשוך אליה אנשים כמוהם.

( מפה לשם גם לי יצאה חתיכת מגילה)

אור, נראה לי שאתה קצת חי מסיפורים או אולי מההתנסויות האישיות שלך...
אני חי את זה מבפנים ואני יודע בדיוק כמה איש הוראה עובד מחוץ לשעות העבודה, ככה שאתה לא יכול להגיד לי שזה לא קיים (למרות שאני חייב לציין שאשתי היא יועצת ואולי אצל מורים זה
מעט אחרת).
העוסקים בעבודה הזאת הם לא מלאכים, לפחות לא כולם, אבל ככל שיהיו שם יותר אנשים שבאים בגלל רצון אמיתי לעסוק במקצוע, כל ייטב לכולנו. אם כל אחד יחשוב כמוך שצריך עוד לקצץ ולהקשות,
ושמדובר במושחטים וכו', אז אנחנו רק נמשיך לראות הידרדרות במקצוע ובעוסקים בו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 ספטמבר 2013, 10:58

סבתא שלי הייתה מורה, כשהמורים עוד היו שווים כאן משהו, אמא שלי הייתה הייתה מורה כשהיא רצתה לעבוד, אבל לא יותר מדי כשהילדים עוד היו קטנים( היום היא בהיי טק), דודה שלי שלי הייתה מורה ללשון בתיכון, הדודה השנייה שלי הייתה מפקחת במשרד החינוך ואמא של חבר טוב שלי מנהלת בית ספר יסודי.

אין מישהו שחי את זה מבפנים כמוני.

הדבר האחרון שאני אומר זה שצריך לקצץ. אני אומר שיד רוחצת יד במקרה הזה. המורים המוצלחים, המשקיעים , אלה שהגיעו להישגים הגבוהים ביותר עם התלמידים שלהם, יקבלו בונוסים, או מענקים , או פשוט משכורת גבוהה יותר.
אין שום סיבה שהמפקד שלי ייתן לי חוות דעת מקצועית ופיקודית כל רבעון, ואני מניח שגם אתה נמדד כל הזמן לפי פרמטרים מסויימים בעבודה שלך, והמורים לא. כמו בכל מקום עבודה אחר, המצטיינים ישודרגו. אין בזה שום דבר רע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 28 ספטמבר 2013, 11:22

MTA2311 כתב:סבתא שלי הייתה מורה, כשהמורים עוד היו שווים כאן משהו, אמא שלי הייתה הייתה מורה כשהיא רצתה לעבוד, אבל לא יותר מדי כשהילדים עוד היו קטנים( היום היא בהיי טק), דודה שלי שלי הייתה מורה ללשון בתיכון, הדודה השנייה שלי הייתה מפקחת במשרד החינוך ואמא של חבר טוב שלי מנהלת בית ספר יסודי.

אין מישהו שחי את זה מבפנים כמוני.

הדבר האחרון שאני אומר זה שצריך לקצץ. אני אומר שיד רוחצת יד במקרה הזה. המורים המוצלחים, המשקיעים , אלה שהגיעו להישגים הגבוהים ביותר עם התלמידים שלהם, יקבלו בונוסים, או מענקים , או פשוט משכורת גבוהה יותר.
אין שום סיבה שהמפקד שלי ייתן לי חוות דעת מקצועית ופיקודית כל רבעון, ואני מניח שגם אתה נמדד כל הזמן לפי פרמטרים מסויימים בעבודה שלך, והמורים לא. כמו בכל מקום עבודה אחר, המצטיינים ישודרגו. אין בזה שום דבר רע.

אוקיי. יכול להיות גם שזה יקרה מתישהו. בכל אופן נראה לי שכולנו רוצים שהמערכת תצליח. אני דווקא בעד רפורמות ובעד הרוח החדשה שמביא פירון למשרד. נקווה שהוא יצליח לנער מעט את האבק,
ולהזיז דברים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים