26 יוני 2011, 14:27
זה קצת חוכמה לא גדולה לבוא אחרי שהממשלה "גנבה" מפיטר ונתנה לפול להגיד "מעכשיו שוק חופשי"!. אם פול רוצה שהמדינה תפסיק לפשפש לו בכיסים, שיחזיר (או יתחלק) בכל מה שהמדינה נתנה לו ע"ח פיטר קודם לכן.
26 יוני 2011, 15:45
27 יוני 2011, 13:14
27 יוני 2011, 21:54
28 יוני 2011, 12:49
28 יוני 2011, 13:11
אבי כתב:דרך אגב, ראית את הקטע "קיינס נגד האייק"? ענק!![]()
03 יולי 2011, 06:24
03 יולי 2011, 06:51
felix_r כתב:yiffy
האם ממשלת נתניהו היא זו שהקימה את "מועצת החלב"?
03 יולי 2011, 07:50
03 יולי 2011, 07:59
felix_r כתב:אז לפחות עכשיו תדע את מי להאשים במחירי הקוטג'
03 יולי 2011, 08:29
yiffy כתב:felix_r כתב:אז לפחות עכשיו תדע את מי להאשים במחירי הקוטג'
למיטב ידיעתי הפיקוח על מחירי החלב היה אפקטיבי עד לפני שנה וחצי. מחירי הקוטג' ושאר המוצרים הבסיסיים של החלב האמירו במיוחד במהלך תקופה זו, בעיקר בעקבות יוזמה של בעלי תנובה ושטראוס להעלות באופן מתואם מחירים.
אבל אני מודה שלא התעניינתי בסוגיה הזו לעומק. איכשהו היה פשוט ברור לי שאם אפשר להפיל משטרים במדינות בעזרת הפייסבוק, קל וחומר שיהיה אפשר לארגן חרם צרכנים אפקטיבי שיכאיב לחברות הללו בכיס.
03 יולי 2011, 08:31
03 יולי 2011, 08:36
yiffy כתב:אבל יש דיבור עכשיו על לפתוח את המשק ליבוא - כלומר להוריד את המס הזה.
03 יולי 2011, 09:01
03 יולי 2011, 12:25
felix_r כתב:yiffy כתב:felix_r כתב:אז לפחות עכשיו תדע את מי להאשים במחירי הקוטג'
למיטב ידיעתי הפיקוח על מחירי החלב היה אפקטיבי עד לפני שנה וחצי. מחירי הקוטג' ושאר המוצרים הבסיסיים של החלב האמירו במיוחד במהלך תקופה זו, בעיקר בעקבות יוזמה של בעלי תנובה ושטראוס להעלות באופן מתואם מחירים.
אבל אני מודה שלא התעניינתי בסוגיה הזו לעומק. איכשהו היה פשוט ברור לי שאם אפשר להפיל משטרים במדינות בעזרת הפייסבוק, קל וחומר שיהיה אפשר לארגן חרם צרכנים אפקטיבי שיכאיב לחברות הללו בכיס.
החרם לא ממש עוזר, כי יש מס של 250% על קוטג' מיובא...
03 יולי 2011, 12:46
03 יולי 2011, 12:49
yiffy כתב:כל מה שנאמר כאן נכון. שים לב שהלובי של החקלאים הוא לא רק במפלגת העבודה. מפלגת העבודה של היום לא ממש יכולה לבלום שום דבר, ואם זה היה תלוי רק בה כבר מזמן לא היה כאן חומות מכס על חקלאות.
לובי חזק של חקלאים היא תופעה שמאפיינת כל אחת ואחת ממדינות המערב. אף מדינה מפותחת גדולה, בעלת היסטוריה של ייצור חקלאי לא הצליחה להתנתק מהחקלאים שלה, בין היתר כי איזורים שלמים במדינות הללו מסתמכים על החקלאות כמקור הכנסה.
אני אישית בעד שמדינות יתמחו במה שהן טובות בו ויעזבו את מה שלא. יחד עם זאת, אם וכאשר המדינה תחליט להגביל את החקלאות בישראל, היא תצטרך לתכנן לטווח הארוך כיצד לשלב את החקלאים בשוק העבודה.
03 יולי 2011, 12:59
felix_r כתב:yiffy כתב:כל מה שנאמר כאן נכון. שים לב שהלובי של החקלאים הוא לא רק במפלגת העבודה. מפלגת העבודה של היום לא ממש יכולה לבלום שום דבר, ואם זה היה תלוי רק בה כבר מזמן לא היה כאן חומות מכס על חקלאות.
לובי חזק של חקלאים היא תופעה שמאפיינת כל אחת ואחת ממדינות המערב. אף מדינה מפותחת גדולה, בעלת היסטוריה של ייצור חקלאי לא הצליחה להתנתק מהחקלאים שלה, בין היתר כי איזורים שלמים במדינות הללו מסתמכים על החקלאות כמקור הכנסה.
אני אישית בעד שמדינות יתמחו במה שהן טובות בו ויעזבו את מה שלא. יחד עם זאת, אם וכאשר המדינה תחליט להגביל את החקלאות בישראל, היא תצטרך לתכנן לטווח הארוך כיצד לשלב את החקלאים בשוק העבודה.
איזה שוק העבודה? גם ככה את רוב העבודה עושים התאילנדים או הערבים
03 יולי 2011, 13:04
yiffy כתב:felix_r כתב:yiffy כתב:כל מה שנאמר כאן נכון. שים לב שהלובי של החקלאים הוא לא רק במפלגת העבודה. מפלגת העבודה של היום לא ממש יכולה לבלום שום דבר, ואם זה היה תלוי רק בה כבר מזמן לא היה כאן חומות מכס על חקלאות.
איזה שוק העבודה? גם ככה את רוב העבודה עושים התאילנדים או הערבים
תגלית מעניינת שהייתה לי כסטודנט לכלכלה היא שתאילנדים או ערבים שמעבדים את השדות שלנו תורמים לתמ"ג הישראלי, וגירוש שלהם פוגע בתמ"ג. הסיטואציה היחידה בה יכול להיות צידוק לגירוש מסוג זה היא אם הם תופסים משרות של ישראלים מובטלים שיהיו מוכנים להיכנס מיד במקומם למשרות אלו. כיוון שבחקלאות אני לא רואה טור של אנשים מחכים להצטרף לעסק, אין טעם להתבאס על זה שתאילנדים וערבים עובדים בחקלאות הישראלית.
לגבי השילוב כוח העבודה - אני כמובן מדבר על בעלי השדות.
03 יולי 2011, 13:21