מי רצח את ג'ו אלון?

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מי רצח את ג'ו אלון?

הודעהעל ידי felix_r » 26 פברואר 2012, 17:56

אתה יכול לצחוק עד מחר, אבל במדד המציאות אני צודק. גם מבחינה הבטחונית וגם מבחינה הכלכלית אנחנו במצב טוב.
אין פיגועים, אין מלחמה, אין אינפלציה משתוללת, אחוזי אבטלה נמוכים מאוד.
האובססיה של השמאל לנתניהו מזכירה לי את אוהדי הפועל ושמעון מזרחי.
חוץ מלשיר לנתניהו "תתאבד, תתאבד, תתאבד" כבר עשיתם הכל.
כמו מזרחי אצל אוהדי הפועל גם נתניהו אצלכם אשם בכל הצרות בעולם כולל ההתחממות הגלובאלית.
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 26 פברואר 2012, 17:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 26 פברואר 2012, 17:57

ואיך תמיד כשדיון שמנסה להשמיץ את השמאל נוחל כישלון צורב מיד קופצים ל"אם זה היה ביבי לא היית מדבר ככה" ושאר ירקות. יש לך טיעון, תגן עליו. לא צרך ישר לצלול מתחת לאותה שוחה מוכרת.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 26 פברואר 2012, 18:00

yiffy כתב:ואיך תמיד כשדיון שמנסה להשמיץ את השמאל נוחל כישלון צורב מיד קופצים ל"אם זה היה ביבי לא היית מדבר ככה" ושאר ירקות. יש לך טיעון, תגן עליו. לא צרך ישר לצלול מתחת לאותה שוחה מוכרת.

רק עכשיו כתבתי רשימה של עובדות שמוכיחות את דברי. לא היה לך עובדות מנגד, אז שוב הלכת לכיוון הדמגוגי? :clap2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 26 פברואר 2012, 18:07

felix_r כתב:
yiffy כתב:הכל נצפה, הרוב מוכר, שום דבר לא מצדיק עמידה מאחוריי תיאוריות קונספירציה הזויות כמו זו.

גם בתיאוריה לפיה היהודים יזמו את 11 בספטמבר, או שבוש יזם את התקיפה, תמצא כל מני עובדות שעל פניו יהיה קשה להסביר וכל מני הפקעות פריטי מידע ע"י ארגוני מודיעין שיעלו בקנה אחד עם תיאוריות כאלה ואחרות. זה לא מצדיק בשום צורה לבנות הרים ומגדלים של כזבים ובדיות.

נכון מאוד! כל עוד אין בסרט שום חומר מכפיש על נתניהו, אז צריך הוכחות. :thumbup

גם אין חומר מכפיש על שרה...
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 26 פברואר 2012, 18:11

felix_r כתב:
yiffy כתב:ואיך תמיד כשדיון שמנסה להשמיץ את השמאל נוחל כישלון צורב מיד קופצים ל"אם זה היה ביבי לא היית מדבר ככה" ושאר ירקות. יש לך טיעון, תגן עליו. לא צרך ישר לצלול מתחת לאותה שוחה מוכרת.

רק עכשיו כתבתי רשימה של עובדות שמוכיחות את דברי. לא היה לך עובדות מנגד, אז שוב הלכת לכיוון הדמגוגי? :clap2

כתבתי את ההודעה שלי ואח"כ ראיתי את התגובה שלך. תאמין לי שיש לי רשימה מפה ועד מחר על איך ומדוע ביבי מוביל את המדינה הזו לאבדון ואיך כולנו נשלם ביוקר על מדיניות "היד הנעלמה" של ביבי בכל תחום אפשרי חוץ מהדמוקרטיה - אותה הוא מאמין שיש לחסל לאלתר. אבל אתה נמצא בפינה והייתי מעוניין לראות אותך יוצא ממנה.

יש כאן ת'רד שהוא בנושא מסוים. נושא שאבי פתח ואתה תמכת בו עם טיעון שע"פ דעת רוב (רובם של אנשים המגדירים את עצמם ימניים) הוא מגוחך במקרה הטוב ואומלל במקרה הרע. אתה עדיין מעוניין להגן על הדעה שהפגנת בתגובה השנייה של הת'רד? הבמה שלך...
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 26 פברואר 2012, 18:40

yiffy כתב:
felix_r כתב:

כתבתי את ההודעה שלי ואח"כ ראיתי את התגובה שלך. תאמין לי שיש לי רשימה מפה ועד מחר על איך ומדוע ביבי מוביל את המדינה הזו לאבדון ואיך כולנו נשלם ביוקר על מדיניות "היד הנעלמה" של ביבי בכל תחום אפשרי חוץ מהדמוקרטיה - אותה הוא מאמין שיש לחסל לאלתר. אבל אתה נמצא בפינה והייתי מעוניין לראות אותך יוצא ממנה.

יש כאן ת'רד שהוא בנושא מסוים. נושא שאבי פתח ואתה תמכת בו עם טיעון שע"פ דעת רוב (רובם של אנשים המגדירים את עצמם ימניים) הוא מגוחך במקרה הטוב ואומלל במקרה הרע. אתה עדיין מעוניין להגן על הדעה שהפגנת בתגובה השנייה של הת'רד? הבמה שלך...

:tongue4
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 פברואר 2012, 19:03

זהו? חבל, דווקא היה מעניין.. :bigsmile2
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אבי » 26 פברואר 2012, 19:41

חבל שאנשים לא רוצים להתייחס לגופו של עניין לתחקיר טלויזיוני רציני שממנו עולות תובנות מאד מטרידות. הסרט ממש מפחיד. לזרוק תגובות כמו "מגוחך" ו"אומלל" זה פשוט לא רציני.

כן, יכול להיות שג'ו אלון היה סוכן מוסד שנרצח בגלל שהיה שתיין והיה חשש שהוא יפתח את הפה שלו על דברים מסויימים.

כנראה שמאד חששו ממה שהיה לו להגיד אחרת לא היו רוצחים אותו. כנראה שמה שהאיש ידע הפחיד מאד את מי שרצח אותו.
הרי כל מי שנשאל בסרט מי רצח אותו טען שהוא לא יודע אבל, בטוח לא מדובר על רצח שבוצע ע"י ארגוני טרור ערבים (דבר שמשה דיין טען בתוקף כל הזמן).

מישהו מודע בכלל לשיכרון ולרברבנות שהייתה בארץ בין 67' ל-73'?

בגלל היהירות שהייתה בקרב ההנהגה, ההנהגה הסכימה להצעה האמריקאית. יתכן גם שלא היה מדובר על הצעה אלא על תכתיב אמריקאי. מישהו היה יכול אז להגיד לא לארה"ב?

איפה הוכחות לזה בדיוק?

ידעו שהמצרים הולכים לתקוף ולא גייסו מילואים. הרמטכ"ל אז דוד אלעזר ביקש מדיין לגייס מילואים וניתקל בסירוב עיקש. ואני שוב מפנה אותך לעדות של לוחם ההנדסה בנצי צפוני בסרט שמתאר את פינוי המוקשים מהגבול עם מצריים לפני המלחמה.

אני לא אומר שצריך לקבל את הסרט כתורה מסיני (למרות שמדובר על תחקיר שעל פניו נעשה בצורה רצינית), אבל אי אפשר להשאיר את הנושא הזה לוטה בערפל. אי אפשר שהמדינה תסתיר מידע שיש לה בנושא. זה לא עוזר להפיג את החשדות סביב הפרשה...
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי felix_r » 26 פברואר 2012, 20:10

חבל שאנשים לא רוצים להתייחס לגופו של עניין לתחקיר טלויזיוני רציני שממנו עולות תובנות מאד מטרידות. הסרט ממש מפחיד. לזרוק תגובות כמו "מגוחך" ו"אומלל" זה פשוט לא רציני.

עוד לא למדת שהכל בארץ נבחן קודם כל ממבט ההשתייחות הפוליטית? מתי ראית בפעם האחרונה מישהו שמתיחס לעובדות ? :rolleyes
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 26 פברואר 2012, 20:28

אבי כתב:חבל שאנשים לא רוצים להתייחס לגופו של עניין לתחקיר טלויזיוני רציני שממנו עולות תובנות מאד מטרידות. הסרט ממש מפחיד. לזרוק תגובות כמו "מגוחך" ו"אומלל" זה פשוט לא רציני.

כן, יכול להיות שג'ו אלון היה סוכן מוסד שנרצח בגלל שהיה שתיין והיה חשש שהוא יפתח את הפה שלו על דברים מסויימים.

כנראה שמאד חששו ממה שהיה לו להגיד אחרת לא היו רוצחים אותו. כנראה שמה שהאיש ידע הפחיד מאד את מי שרצח אותו.
הרי כל מי שנשאל בסרט מי רצח אותו טען שהוא לא יודע אבל, בטוח לא מדובר על רצח שבוצע ע"י ארגוני טרור ערבים (דבר שמשה דיין טען בתוקף כל הזמן).

מישהו מודע בכלל לשיכרון ולרברבנות שהייתה בארץ בין 67' ל-73'?

בגלל היהירות שהייתה בקרב ההנהגה, ההנהגה הסכימה להצעה האמריקאית. יתכן גם שלא היה מדובר על הצעה אלא על תכתיב אמריקאי. מישהו היה יכול אז להגיד לא לארה"ב?

איפה הוכחות לזה בדיוק?

ידעו שהמצרים הולכים לתקוף ולא גייסו מילואים. הרמטכ"ל אז דוד אלעזר ביקש מדיין לגייס מילואים וניתקל בסירוב עיקש. ואני שוב מפנה אותך לעדות של לוחם ההנדסה בנצי צפוני בסרט שמתאר את פינוי המוקשים מהגבול עם מצריים לפני המלחמה.

אני לא אומר שצריך לקבל את הסרט כתורה מסיני (למרות שמדובר על תחקיר שעל פניו נעשה בצורה רצינית), אבל אי אפשר להשאיר את הנושא הזה לוטה בערפל. אי אפשר שהמדינה תסתיר מידע שיש לה בנושא. זה לא עוזר להפיג את החשדות סביב הפרשה...

פינוי מוקשים זה רחוק מלהיות הוכחה. יכולות להיות לזה מיליון סיבות אחרות. שאר הדברים לא מוכיחים כלום כמובן למע שיכרון החושים ותחושת ה"יהיה בסדר" שרווחת בארץ לפעמים.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 26 פברואר 2012, 20:44

שחף, בתור אחד ששירת בהנדסה קרבית, אני יכול להגיד שאין מיליון סיבות לפינוי מוקשים מגבול עוין. הסיבה היחידה (בדרך כלל), זה אם כוחותינו אמורים לפרוץ את הגבול באיזה מבצע. הפעם לא דובר על שום פעולה צבאית מתוכננת של צה"ל (כי לא גיסו מילואים).
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 26 פברואר 2012, 23:00

felix_r כתב:אין פיגועים, אין מלחמה, אין אינפלציה משתוללת, אחוזי אבטלה נמוכים מאוד.

מדהים כמה ההסתכלות על הנושאים האילו נגועה בצביעות.
כאשר המצב בהטחוני היה פחות או יותר זהה אצל אולמרט או שרון, אז כולם דיברו על הקאסמים וכמה הם מפחידים, אבל אצל ביבי - "אין פיגועים". זאת כמובן מבלי להזכיר את פיגועי ההתאבדות בת"א וירושליים שהיו אצל ביבי בקדנציה הראשונה. פיגועים שגבו קרבנות רבים.
כאשר ממשלתו של ברק הובילה לצמיחה של 6% לאחר תקופת שלטונו של ביבי בה היה מיתון כבד ואחוזי האבטלה הרקיעו שחקים, אז אומרים שברק היה ראש ממשלה גרוע (ואני לא גורס שזה לא נכון), אבל ביבי הוא מומחה כלכלי גדול שאצלו אין אינפלציה ובטח שלא אחוזי אבטלה גבוהים. כמה כואב היה לראות את סילבן שלום (כנראה שר האוצר הגרוע ביותר בכל הזמים) הורס את אותה צמיחה במשק בתחילת שנות האלפיים. אבל לזכותו של ביבי יאמר, שהוא לא היה אז ראש ממשלה וכיום, הוא מנסה למדר את "סטיב" ככל שהוא רק יכול.

בכל אופן, ביבי לעולם לא חתם על הסכם שלום, הוא לא הוציא את צה"ל מלבנון וגם לא מעזה והוא גם לא החל את התהליך המדיני עם הפלסטינים (וכל האירועים האלו קרו ב20 השנה האחרונות). למעשה, ממשלותיו של נתניהו לעולם לא הובילו לתמורות משמעותיות בתחום המדיני והפוליטי, אלא רק דגלו בקפאון וחוסר מעש בנושאים אילו.
לביבי היו כמה השגים בתחום הכלכלי (וגם הם די מסוייגים), אבל בגדול, הוא לא היה שותף לשום הליך מדיני משמעותי שגם נשא פרי.
ססמאות כמו "אצל ביבי אין פיגועים" ו"אצל ביבי האינפלציה נמוכה ואחוזי האבטלה הם נמכונים" הן ססמאות שניתן לומר על כמעט כל אחד מראשי הממשלה שהיו כאן ב20 השנים האחרונות והן יהיו מדיוק לא פחות (אם לא יותר) עליהם, מאשר כשהן נאמרות על ביבי.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 26 פברואר 2012, 23:07

זה שביבי לא חתם על הסכם אוסלו או עשה התנתקות מעזה כנראה עומדת לזכותו.
שחף

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 27 פברואר 2012, 02:56

שחף כתב:זה שביבי לא חתם על הסכם אוסלו או עשה התנתקות מעזה כנראה עומדת לזכותו.

וזה שלאחר מכן הוא נשא את נאום בר-אילן והראה שבאיחור אופנתי של קרוב ל20 שנה, גם הוא תומך ברעיון שתי מדינות לשני עמים, מראה שהנזקים שהוא עשה בקדנציה הראשונה, מתגלים כיום כבכיה לדורות.
אני גם לא בטוח שהסכמי ווי עליהם חתם ביבי היו טובים יותר מהסכמי אוסלו.

בנוגע להתנתקות, צריכים לומר בקול רם שהיה מדובר בצעד נכון.
כמובן שחבל שהמהלך הזה היה חד-צדדי, אבל לאור מספר הקרבנות שמדי שנה רק הולך וקטן, חייבים להודות שההתנקות הצילה הרבה נפשות וחסכה למדינה ולצה"ל הרבה מאוד כסף ולוגיסטיקה.
בכל מקרה, לא היתה שום סיבה להשאר מעזה וטוב שיצאנו משם.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי שחף » 27 פברואר 2012, 11:41

חביב אורנג'ד כתב:
שחף כתב:זה שביבי לא חתם על הסכם אוסלו או עשה התנתקות מעזה כנראה עומדת לזכותו.

וזה שלאחר מכן הוא נשא את נאום בר-אילן והראה שבאיחור אופנתי של קרוב ל20 שנה, גם הוא תומך ברעיון שתי מדינות לשני עמים, מראה שהנזקים שהוא עשה בקדנציה הראשונה, מתגלים כיום כבכיה לדורות.
אני גם לא בטוח שהסכמי ווי עליהם חתם ביבי היו טובים יותר מהסכמי אוסלו.

בנוגע להתנתקות, צריכים לומר בקול רם שהיה מדובר בצעד נכון.
כמובן שחבל שהמהלך הזה היה חד-צדדי, אבל לאור מספר הקרבנות שמדי שנה רק הולך וקטן, חייבים להודות שההתנקות הצילה הרבה נפשות וחסכה למדינה ולצה"ל הרבה מאוד כסף ולוגיסטיקה.
בכל מקרה, לא היתה שום סיבה להשאר מעזה וטוב שיצאנו משם.

תשאל את תושבי אשקלון מה הם חושבים על ההתנתקות.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 27 פברואר 2012, 17:41

חביב אורנג'ד כתב:
felix_r כתב:אין פיגועים, אין מלחמה, אין אינפלציה משתוללת, אחוזי אבטלה נמוכים מאוד.

מדהים כמה ההסתכלות על הנושאים האילו נגועה בצביעות.
כאשר המצב בהטחוני היה פחות או יותר זהה אצל אולמרט או שרון, אז כולם דיברו על הקאסמים וכמה הם מפחידים, אבל אצל ביבי - "אין פיגועים". זאת כמובן מבלי להזכיר את פיגועי ההתאבדות בת"א וירושליים שהיו אצל ביבי בקדנציה הראשונה. פיגועים שגבו קרבנות רבים.
כאשר ממשלתו של ברק הובילה לצמיחה של 6% לאחר תקופת שלטונו של ביבי בה היה מיתון כבד ואחוזי האבטלה הרקיעו שחקים, אז אומרים שברק היה ראש ממשלה גרוע (ואני לא גורס שזה לא נכון), אבל ביבי הוא מומחה כלכלי גדול שאצלו אין אינפלציה ובטח שלא אחוזי אבטלה גבוהים. כמה כואב היה לראות את סילבן שלום (כנראה שר האוצר הגרוע ביותר בכל הזמים) הורס את אותה צמיחה במשק בתחילת שנות האלפיים. אבל לזכותו של ביבי יאמר, שהוא לא היה אז ראש ממשלה וכיום, הוא מנסה למדר את "סטיב" ככל שהוא רק יכול.

בכל אופן, ביבי לעולם לא חתם על הסכם שלום, הוא לא הוציא את צה"ל מלבנון וגם לא מעזה והוא גם לא החל את התהליך המדיני עם הפלסטינים (וכל האירועים האלו קרו ב20 השנה האחרונות). למעשה, ממשלותיו של נתניהו לעולם לא הובילו לתמורות משמעותיות בתחום המדיני והפוליטי, אלא רק דגלו בקפאון וחוסר מעש בנושאים אילו.
לביבי היו כמה השגים בתחום הכלכלי (וגם הם די מסוייגים), אבל בגדול, הוא לא היה שותף לשום הליך מדיני משמעותי שגם נשא פרי.
ססמאות כמו "אצל ביבי אין פיגועים" ו"אצל ביבי האינפלציה נמוכה ואחוזי האבטלה הם נמכונים" הן ססמאות שניתן לומר על כמעט כל אחד מראשי הממשלה שהיו כאן ב20 השנים האחרונות והן יהיו מדיוק לא פחות (אם לא יותר) עליהם, מאשר כשהן נאמרות על ביבי.

אתה קצת מתבלבל, הפיגועים הגדולים בתל-אביב היו אצל ברק. נתניהו, בקדנציה הקודמת, הפסיק את זה.

אני מצטער להגיד לך, אבל לדעתי, כל התהליכים המדיניים עם הפלסטינאים הם פשוט אסון. אז זה לזכותו של נתניהו שזה לא הוא שיזם אותם.
קפאון אתה אומר? נהדר. עדיף קפאון מהתאבדות אליה הובילו ממשלות השמאל.

הצמיחה הגדולה בתחילת שנות ה 2000 היתה בגלל העליה הגדולה של שנות ה 90. אף אחד לא הרס אותה. פשוט העליה נגמרה.

אתה יכול להמשיך ללכלך על המדיניות הכלכלית, אבל העובדה היא, שכלכלנים בכל העולם משבחים את המדיניות הכלכלית של ישראל, והם מבינים בכלכלה קצת יותר, וגם אובייקטיבים קצת יותר מהתקשורת השמאלנית שלנו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 27 פברואר 2012, 18:11

בקדנציה הראשונה של נתניהו כרה"מ היה מספר פיגועים כמעט אפסי. בטח בהשוואה לתקופת רבין לפניו או לתקופת ממשלת שרון.
בכל מקרה, הפיגועים המעטים שהתרחשו בתקופת נתניהו הם באחריותו של רבין שהכניס לשטחי יהודה ושומרון 40 אלף רוצחים מוסלמים חמושים בתקווה שהם "ילחמו בחמאס בלי בג"צ ובלי בצלם".

אם כבר מדברים על כלכלכה בתקופת ממשלת אהוד ברק התחיל סוג חדש של גניבה: מס על פקדונות ומס על תוכניות חיסכון. המדינה בעצם החלה למסות את האזרחים פעמים- גם על המשכורת ואת הכסף שנשאר מהמשכורת הממשלה מיסתה עוד פעם כשהאזרחים חסכו אותו. גועל נפש. דרך אגב, ברק היה ראש הממשלה הגרוע ביותר בתולדות מדינת ישראל. לא סתם הוא עף מהתפקיד אחרי 13 חודשים.
עד כמה שאני לא אוהב את המדיניות הכלכלית הרעה של הממשלה הזאת. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם חו"ח שלי יחימוביץ' השטנית ומחרחרת הגזל הייתה ראש ממשלה...
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 27 פברואר 2012, 21:43

קצת תזכורות מהקדנציה הראשונה של ביבי:

שחיתות

בנימין נתניהו היה ללא ספק ראש הממשלה המושחת בתולדות מדינת ישראל בשעתו (אח"כ הגיעו שרון ואולמרט והדיחו אותו מהתואר הנחשק). זכורה לרעה פרשת בראון-חברון במסגרתה מינה נתניהו את רוני בראון ליועץ משפטי על מנת להקל על עסקת הטיעון של אריה דרעי (האשם בן אשם) כדי לייצב את הקואליציה שלו. התרמית נחשפה והמזימה נכשלה (בראון נאלץ להתפטר עוד קודם לכן).

אבי מדבר כאן כל הזמן על השחיתות שנובעת מממשלות מנופחות. טוב שיש לנו את אדון ביביהו שמזכיר לנו שיש אם כל שחיתויות דווקא עם אדם שדוגל בממשלה קטנה ומבצע מעשי סדום בעובדי מדינה על ימין ועל שמאל.

כלכלה

אחוזי הצמיחה בשנות ביביהו היו הנמוכים בכל שנות ה-90 (חוץ משנות שמיר), וזאת חרף העלייה הרוסית שכבר הייתה בעיצומה (רוב העולים הגיעו בשנים 94-95). שווה להזכיר במילה את השנים בהן כיהן האדון הנכבד במשרד האוצר והגיע להישג המכובד וחסר התקדים במסגרתו (ע"פ נתונים רשמיים של הלמ"ס) העוני במדינת ישראל הכפיל את עצמו.

בנוגע להיום, אין ספק שממשלת "ראש הממשלה הכי טוב" הביאה לנו כמה הישגים שלא ניתן להקל בהם ראש:
1. חוקים פשיסטיים - הפוסטר בוי (מבחינתי לפחות) הוא האיסור ארגון חרם צרכני על מוצרי התנחלויות. תזכורת: ההתנחלויות נמצאות בשטח שהמדינה מחזיקה בממשל צבאי אך מסרבת לספח - ע"ע שטח כבוש. מי שמעוניין לתמוך במפעל ההתנחלויות ולעודד סיפוח של השטחים רשאי, אך ההיפך - בשום פנים ואופן לא. אסור להפריע לימין לבעוט כל טיפת פלורליזם מהמדינה.
2. חוקים המטיבים עם בעלי ההון - כמו חוק לשון הרע 2, אשר מקשה עוד יותר על האזרח הקטן לחשוף שחיתויות ותרמיות של בעלי הון במדינה (ימנים ושמאלנים, מעורבים בפוליטיקה או לא) ע"י סתימת הפה של הערוץ היחיד שיש לו להצביע על כך - תקשורת. החוק קובע "המלצות לא מחייבות" לשופטים על קנסות היסטריות, אך כמו כל חוק אחר, שופטים יישרו קו עם המלצות החקיקה ולכן זהו דה-פקטו חוק שכופה "מחיר פצייה" על מי שמעוניין לחשוף את האמת כאשר הדבר אינו משתלם לאדם אחר בעל אמצעים.
3. קיפאון מדיני - לא היה במדינת ישראל מאז יצחק שמיר ראש ממשלה כה אטום לתמורות במזרח התיכון ולסוגיה הבטחונית הפלסטינית, וזאת דווקא בעידן החשוב והמכריע ביותר באזור זה עשרות שנים. איום דמוגרפי, חרם בינלאומי והתחזקות קיצונים דתיים בשטחים כתוצאה מהיחלשות הראשות לא גורמים לביביהו לשנות פאזה ולהתחיל תהליך מדיני רציני, וזאת כאשר אנו כבר יודעים עובדתית שאבו-מאזן הסכים לוותר על גושי ההתנחלויות ואפילו על שכונות ערביות בירושלים כמו שיח' ג'ראח (ע"פ הפרסום של הפרוטוקולים של הרשות הפלסטינאית באלג'זירה).
4. מונופולים בחסות המדינה - בבת עינו של ראש ממשלתנו. קיימות אינספור דוגמאות והפוסט ארוך מלפרוט אותן, אבל שווה להתחיל מהעדכנית ביותר. חברת בטר-פלייס של שי אגסי השייכת למשפחת עופר תהיה הזכיאנית היחידה של הפעלת מכוניות חשמליות בישראל. אדם שיהיה מעוניין לייבא דגם שונה מהדגם עמו תעבוד החברה לא יוכל לעשות זאת (בניגוד לכל מדינה מערבית אחרת בעולם). אדם שיהיה מעוניין להטעין את סוללת הרכב בבית באמצעות מכשור אישי לא יוכל לעשות זאת ויהיה חייב לשלם כדי להטעין בתחנות של בטר פלייס (בניגוד לכל מדינה מערבית אחרת בעולם). אף חברת תשתית אחרת לא תהיה רשאית להיכנס לשוק. מה ההבדל בין המונופול הזה לבין המונופולים הממשלתיים? המחיר יהיה גבוה יותר (כי אין תחרות ואין עניין בטובת הצרכן) והמדינה לא תכניס מזה כסף שיכול היה לשמש לתמיכה בתקציב הביטחון, הכנסת תרופות נוספות לסל, שיפור תשתיות החינוך וכו'.

זה in the nutshell הישגי ראש ממשלתנו. כנראה באמת "אין מה להגיד" ולכן היה עדיף לו הפוסט הזה היה נגמר עם הלשון של פליקס בחוץ (איך התפללתי שכך זה ייגמר).
חבל, היה פוסט הזוי (אם כי מעניין ואקזוטי) עם טיעונים הזויים עוד יותר על "מדינת מפא"י". סיימנו עם הוויכוחים הרגילים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 28 פברואר 2012, 14:42

בנימין נתניהו היה ללא ספק ראש הממשלה המושחת בתולדות מדינת ישראל בשעתו.

טעות חמורה ביותר. ראשי הממשלה של מפא"י היו הרבה יותר מושחתים מכל ראש ממשלה שבא אחריהם... הם התקרבו ברמת השחיתות שלהם למנהיגי הדיקטטורות הערביות הסמוכות לנו (הישג לכשלעצמו). חלוקת משרות לאנשי מנגנון המפלגה, סילוק של אנשי 'חירות' מכל משרה ציבורית. אין דוגמא יותר טובה מאביו של בנימין נתניהו, פרופ' בנציון נתניהו הרויזיוניסט שלא יכל למצוא עבודה באקדמיה המגוייסת של משטר מפא"י ונאלץ לעזוב ללמד בארה"ב. כבר אז השמאל היה מאד פלורליסטי.

דוגמאות לשחיתות מפא"י כמובן לא חסרות : שר החינוך של מפא"י, בן ציון דינור, שהורה להשאיר משרות מפתח במשרד בידי אנשי המפלגה. קרקעות בכיכר המדינה בצפון ת"א שחולקו לראשי האוצר ובכירי מפא"י. רשיונות ליבוא ללא מכס שניתנו למקורבים ע"י המשטר כדי שיהנו ממונופול. אבל אלה כמובן רק דוגמאות קלילות. מה עם כספי הפנסיות שהלכו למפעלי ההסתדרות ולקבוצות מרכז הפועל? מה עם הכספים שנגנבו מהציבור ע"י מפא"י כדי לחלץ את הקיבוצים שפשטו רגל כל עשור מאז קום המדינה?

מפא"י הכי מושחתים.

אבי מדבר כאן כל הזמן על השחיתות שנובעת מממשלות מנופחות. טוב שיש לנו את אדון ביביהו שמזכיר לנו שיש אם כל שחיתויות דווקא עם אדם שדוגל בממשלה קטנה ומבצע מעשי סדום בעובדי מדינה על ימין ועל שמאל.

נגד הביקורת על הממשלה המנופחת כמובן שאין לי מה להתווכח. מתוך ה-32 שרים בממשלה הייתי מפטר 25. יש המון משרדים מיותרים שצריך לסגור.
אני דווקא הייתי רוצה להתייחס לטענה שנתניהו מבצע "מעשי סדום" בעובדי המדינה. עובדי המדינה הם אלו שמבצעים מעשי סדום בציבור. עובדי הרכבת ששובתים כל אימת שמתחשק להם: נועלים נוסעים בקרונות, חוטפים נוסעים, מפירים צווים של בתי משפט. עובדי הנמלים שמרווחים משכורת ממוצעת של 30 אלף שקלים בחודש ומשביתים את הנמל כי לא נותנים להם כסף לסטייקים (מסכנים, ממש מתים מרעב) וסוגרים את הנמל מתי שעזרא מהועד מחתן את הבת. ועובדי חברת חשמל, רשות שדות התעופה שמחזיקים את המדינה בביצים.
בריונים, חלאות, פושטקים. נתניהו למרבה הצער מוכיח פעם אחר פעם כניעה והתרפסות בפני אותן כנופיות.

בתקופה שנתניהו היה שר אוצר, אנשים נשחטו פה על ימין ועל שמאל בפיגועי טרור. קשה מאד לקיים כלכלה משגשגת בתנאי מלחמה. כמובן שהאשמים היחידים בכך הם רבין את פרס שהכניסו לפה את הרוצח ערפאת ועוד 40 אלף רוצחים מוסלמים חמושים.

חוק איסור החרם על ההתנחלויות הוא אכן חוק נוראי. קח בחשבון שבין ח"כ שניסחו את הטיוטא הראשונית של החוק (שהיתה אפילו יותר נוראית מהחוק שעבר בסופו של דבר) היו גם ח"כים מקדימה. מאוחר יותר הם כמובן נרתעו מהתקשורת ועברו להצביע נגד.

חוק לשון הרע כמו שכבר כתבתי בפוסט אחר פה הוא חוק חסר כל משמעות מעשית ומדובר על אות מתה מבחינת הזרוע השופטת. שופט יכול להחליט על מתן פיצויים נמוכים יותר מהתקרה שנקבעה בחוק או אפילו לחייב מתן פיצויים מעל התקרה. כל הרעש שהמחבלים התקשורתיים עשו מהחוק הזה היה ממש מוגזם. כנראה שהם מפחדים מהאפשרות שהם לא יוכלו לשקר ולרמות ולהמציא עלילות דם על חיילים כמו שעשתה הגברת אילנה דיין.

כל קפאון מדיני הוא בגלל הדר' להכחשת שואה אבו מאזן שמעדיף להקים ממשלה עם חבריו האיסלמו פשיסטים מהחמאס מאשר לחתום על הסכמים עם ישראל. אני חושב שמה שאבו מאזן באמת רוצה לעשות זה לפתח את הקריירה שלו כמכחיש שואה. זה יעלה את הפופולרית שלו ברחוב הערבי האנטישמי. הוא לא רוצה לנסח הסכם שלום עם ישראל, הוא רוצה לנסח פוסט דוקטורט יחד עם דייויד ארווינג ודייויד דיוק.
דרך אגב, יצחק שמיר היה ראש ממשלה נפלא, סלע איתן שעמד בלחצים בלתי אפשריים של בוש האב ושר החוץ האנטישמי שלו ג'יימס בייקר. כמה אנו זקוקים לאיש כזה. חוץ מזה גם מדובר על איש מאד צנוע וישר.

4. מונופולים בחסות המדינה - בבת עינו של ראש ממשלתנו.

איך אדם שמתנגד בצורה כל כך נחרצת להפרטות מעז בכלל לבקר את נתניהו ככזה שיוצר מונופלים בחסות המדינה?!?!
אתה הרי בעד מונופולים של המדינה על כל תחום...
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 28 פברואר 2012, 20:45

מפא"י הכי מושחתים.

היו לא מעט אנשי מפא"י מושחתים, כפי שהיום כמעט כל חבר מרכז ליכוד הוא מפעל שחיתות מהלך על 2, אך זו לא הייתה הנקודה שלי. אני דיברתי על ראשי ממשלה. היה לך את דוד בן גוריון, לוי אשכול וגולדה מאיר הישרים שחיו בצניעות. את רבין, שעל פרשייה מסכנה במיוחד לקח אחריות והתפטר. את שמיר ובגין, שהלוואי שהימין של היום היה שוקל אפילו ללמוד מהם טוהר מידות מהו. אל מול אלו - בנימין נתניהו הוא ראש הממשלה שהיה נגוע באופן ישיר בשחיתות יותר מכל - עד שהגיעו ממשיכיו. פרשת בראון-חברון היא דוגמא מובהקת למתן יד לביריונות ושחיתות של החרדים. מדהים כמה תומכי ימין שסובלים ממדינת התקציבים שהחרדים מקבלים מסוגלים להעלים עין מהחתונה הלא כשרה של ביבי עם מנהיגי מגזר זה ב-20 השנים האחרונות.

בתקופה שנתניהו היה שר אוצר, אנשים נשחטו פה על ימין ועל שמאל בפיגועי טרור

היו תקופות הרבה יותר חשוכות בהיסטוריה של המדינה שלנו, בהן לצד הרבה הרוגים הכלכלה שגשגה. יתר על כן, גם בתקופות מיתון העוני בישראל מעולם לא גדל למימדים בהם הוא גדל כשביבי היה שר אוצר. אני חוזר ומדגיש - העוני הכפיל את עצמו. הישג כזה לא היה וכנראה לא יהיה לאף שר אוצר בהיסטוריה של מדינת ישראל, אפילו אם תהיה תקיפה באיראן. הוא תוצאה ישירה של קיצוץ בתקציבים שמי שנשען עליהם הן אוכלוסיות עניות במיוחד, ללא כל מתן אלטרנטיבה זולת תפיכה על השכם ו"לכו תמצאו עבודה".

שופט יכול להחליט על מתן פיצויים נמוכים יותר מהתקרה שנקבעה בחוק או אפילו לחייב מתן פיצויים מעל התקרה

זה אמנם נכון, אבל אתה מטעה. אני עובד בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית והייתי שותף לדיונים של בכירי הפקולטה. כולם אומרים את המובן מאליו - שופטים תמיד מיישרים קו עם המלצות חוק בכל הקשור לעונשי קנס ומאסר, או לפחות מיישרים פרופורציות איתן. האזרח הקטן בוודאות ייפגע מהחוק הזה, ואין מה לחלום על כך שהרשות השופטת תציל אותנו מאזלת היד של הממשלה הזו.

כל קפאון מדיני הוא בגלל הדר' להכחשת שואה אבו מאזן שמעדיף להקים ממשלה עם חבריו האיסלמו פשיסטים מהחמאס מאשר לחתום על הסכמים עם ישראל

במהלך 3 השנים האחרונות, בכל פעם שאבו-מאזן הלך לחמאס, זה היה אחרי שביבי השיב פניו ריקם ולא היה מוכן לקחת על עצמו את היוזמות הדרושות לחידוש תהליך מו"מ רציני. הרי אנחנו יודעים בוודאות שאבו-מאזן קיבל את גושי ההתנחלויות וגם שמירה על ריבונות ישראלית בשכונות במזרח ירושלים כמו שיח' ג'ראח ורמת שלמה. אנחנו עומדים מול מנהיג פרגמטי במיוחד, וביבי מצליח לשלוח אותו בכל פעם לכיוון הקיצוניים במקום לאזור אומץ ולהתניע תהליך. איך זה שבתקופת אולמרט אבו מאזן מעולם לא פנה לקיצוניים? אולמרט תמיד הראה נכונות לפחות לשאת ולתת ולדון בשאלות קשות - חרף העובדה שמעולם לא ביצע וויתור ממשי.
לאבו-מאזן יש היסטוריה של הכחשת שואה, אך אפשר להבין שכשיש לך אויב, מנהיגיו ינסו לבצע לך זילות ודמוניזציה. הרי ביבי בעבר ותומכיו בארה"ב ובארץ כמו ניוט גינגריץ' ושלדון אלדסון כיום טוענים כל הזמן שהפלסטינים הם "עם מומצא" או "שאריות של האימפריה העות'מנית". גם אם אתה מסכים איתם, אתה חייב להודות שהצהרות מסוג אלו אינם בדיוק צעדים בוני אמון בין שני עמים שמנסים למצוא הסדר לחיים בנפרד.

יצחק שמיר היה ראש ממשלה נפלא, סלע איתן שעמד בלחצים בלתי אפשריים של בוש האב ושר החוץ האנטישמי שלו ג'יימס בייקר

יצחק שמיר היה אדם בעל טוהר מידות ואהבת מדינה שאין שנייה לה, אך הוא גם היה ראש ממשלה קטן מאוד. צרובה בזיכרון התמונה שלו יושב בשולחן במדריד לבד בזמן שאשר המנהיגים ישבו בשולחן אחר, חובק את ידיו ועושה פרצוף של ילד בברוגז. הבנאדם הוביל את ישראל לבידוד בינלאומי שלא היה לו תקדים מעולם (ביבי התחיל לדגדג אותו באמצע הכהונה הנוכחית), והכל לצד כלכלה מדשדשת. לא היה ולא יהיה ראש ממשלה כה בור בפוליטיקה בינלאומית במדינת ישראל כמו יצחק שמיר.

איך אדם שמתנגד בצורה כל כך נחרצת להפרטות מעז בכלל לבקר את נתניהו ככזה שיוצר מונופלים בחסות המדינה?!?!
אתה הרי בעד מונופולים של המדינה על כל תחום...

אתה תהיה אולי מופתע, אבל אני כלל לא מתנגד להפרטות. אין לי בעיה לבצע הפרטות בחלק מהסקטורים, אך לא באלו בהם יש באופן ברור כשלי שוק (ואני יודע שמבחינתך אין דבר כזה כשלי שוק כי השוק לעולם לא טועה - לא צריך לפתוח את הדיון הזה שוב, אני רק מבהיר את עמדתי) ובאלו בהם ההפרטה תוביל לדחיקה של אוכלוסיות חלשות אל מחוץ למעגל הצריכה בתחומים קריטיים כמו מים, חשמל, בריאות ותחבורה ציבורית. מבחינתי להפריט את הנמלים היום בחצות אם אפשר ואין שאלה בכלל מבחינתי שעובדי הרכבת הביאו על עצמם התייעלות והוצאה של חלק מהשירותים לידי קבלנים חיצוניים - אך בפירוש לא הפרטה.

מדיניות המונופולים הפרטיים של ביבי היא אסון משווע. הפכנו תוך 15 שנה למדינה דמויית מדינות מרכז ודרום אמריקה הלטינית, בהן 6-7 משפחות מחזיקות למעלה מ-90% מההון במדינה ומשמשות יצרן יחיד בסקטורים שלמים בכלכלה בהם ביבי אסר בחוק על חברות פרטיות אחרות להיכנס לשוק ולהביא לתחרות הוגנת. אין כאן שום תחרות ושום נעליים ובטח שאין כאן טובת צרכן. אלו המונופולים הגרועים והאפלים ביותר - אף אחד לא נהנה מהם חוץ מאותן משפחות שמתעשרות על חשבון האזרחים ושכבה דקה מאוד של אזרחים עשירים במיוחד שנהנים באופן תיאורטי משירותים טובים יותר. המילה תיאורטי חשובה כאן - כי ידוע עובדתית שאותם מונופולים ברשות האחים עופר, תשובה וכו' לא עומדים בתקנים סביבתיים ומזהמים אוויר ומים ברמה לא סבירה. מספיק לראות את אחוז חולי הסרטן בקרית טבעון כדי להבין איזה נזק גרמו האחים עופר לבריאות תושבי חיפה והסביבה ולאן כל הסיפור הזה הולך.
yiffy
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים