בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי שחף » 01 דצמבר 2012, 18:10

אז את בעצם מציעה לתת לחמאס טנקים ומטוסים כדי שנוכל להילחם מולם כמו צבא נגד צבא?
שחף

הודעהעל ידי חנו'ש » 01 דצמבר 2012, 18:51

שחף כתב:אז את בעצם מציעה לתת לחמאס טנקים ומטוסים כדי שנוכל להילחם מולם כמו צבא נגד צבא?

לתת להם? שישיגו לבד...
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 01 דצמבר 2012, 20:09

בחזרה לנושא הבחירות...

מעניין מה אתם חושבים לגבי הרכב הקואליציה הבאה אם נניח שמפת המנדטים תישמר פחות או יותר באיזור הנוכחי.
ואם כבר, אז מי יהיו השרים הבכירים.

לדעתי זאת שוב הולכת להיות ממשלה שנשענת על מפלגות קטנות.
נראה לי שביבי לא יוותר על ש"ס, ואליהם יצטרף לפיד. מכאן זה יותר פתוח, ויש מצב שנראה בקואליציה את אמסלם (אם יעבור את אחוז החסימה) ואת בנט.
לא מאמין שציפי תצטרף לקואליציה. שלי בטוח לא, ועל מרץ אין מה לדבר.
לדעתי ביבי לא יצרף גם את אריה אלדד אם יעבור את אחוז החסימה.

זה ייצור קואליציה די רחבה וימנית. מבחינתי המבחנים הגדולים של ביבי וממשלתו העתידית יהיו:
- שינוי שיטת הממשל
- שמירה על הביטחון (איראן, סוריה, חמאס וכו') - לא אתגר פשוט בכלל
- המשך הדרך הכלכלית שלו, הורדת מיסים לציבור, הרחבת התחרות בשווקי צרכנות שונים, ורפורמות דומות למה שהעביר כחלון בסלולר (למשל בשוק הטלויזיה
הרב ערוצית).
- בנושא המדיני זה לא יהיה קל לבחור כיוון וללכת אליו. לא מאמין שיהיה מו"מ אמיתי, ואני גם לא חושב שזה רע. אין כרגע בשלות אצל הפלסטינאים להגיע להסדר.

מבחינת השרים לדעתי זה יהיה משהו כזה:
ליברמן - חוץ, בוגי - ביטחון, גדעון סהר/לפיד - חינוך, שטייניץ/סהר - אוצר, ש"ס ייקבלו את התיקים הרגילים שלהם.

מה שכן, אני מאוד מקווה שביבי יידע לעשות את החיתוך הכואב במספר חברי הממשלה. זה יעלה לו בפופולריות בתוך המפלגה, אבל זה יהיה צעד נכון וחכם.
למשל, אין סיבה לא לאחד את משרד התיירות והעלייה (אפשר לחשוב איזו תיירות ואיזו עלייה יש כאן). אין סיבה להחזיק כל מיני משרדים (איומים אסטרטגיים, הגנת העורף, הגנת הגב...).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 01 דצמבר 2012, 20:32

אני לא אתפלא כל כך אם ש''ס יהיו בחוץ בסוף. יכול להיות שזה אחד התנאים של ליברמן לנתניהו. אני באמת אגב לא מבין למה הם החליטו לרוץ ביחד כשבנפרד היו לשניהם יותר מנדטים.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 05 דצמבר 2012, 09:32

ליברמן הציג את הרשימה שלו ודחק את הסגן שלו החוצה.
סה"כ ליברמן עשה ניקוי רציני, וכל הח"כים שהביכו אותו במקרים מסויימים, מצאו את עצמם בחוץ.

יאיר שמיר הולך להיות כנראה שר בממשלה הבאה (אם תורכב ע"י הליכוד). מעניין מה צופן לו העתיד ואיזה מן שר הוא יהיה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 06 דצמבר 2012, 12:13

עמיר פרץ נוטש את העבודה ועובר ללבני.
זהו סוג של מפץ. מעניין מאוד איך זה יתבטא בסקרים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 דצמבר 2012, 12:21

לבני פשוט בדיחה, זה נראה כאילו הכל אצלה זה אילתור אחד גדול. מה הקשר בכלל בין פרץ, לבין מה שהיא מנסה לייצג?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 דצמבר 2012, 14:04

MTA2311 כתב:לבני פשוט בדיחה, זה נראה כאילו הכל אצלה זה אילתור אחד גדול. מה הקשר בכלל בין פרץ, לבין מה שהיא מנסה לייצג?

אולי בדרך המדינית יש בינהם מן המשותף, אבל הפתטיות של פרץ לרדת על שלי שזנחה לחלוטין את הדרך המדינית כשהוא נבחר מלכתחילה כיו"ר העבודה בזמנו בשל "הטיקט החברתי" לא פחות משלי ואז אכזב את בוחריו כשזנח את זה לטובת תיק הביטחון.
הוא לא עלה לגדולה בשל היותו "מנהיג מעמד הפועלים"??
הוא מודע לכך שכשקדימה של לבני היתה בשלטון, הדרך הכלכלית שלהם היתה לא פחות ואולי אפילו יותר ימנית משל ביבי??
אין בינהם שום דבר משותף באג'נדה החברתית-כלכלית, רק בזו המדינית, אבל כנראה שזה כל מה שאכפת לפרץ כיום (או זה או נקמה בשלי....)
צריך היה לקרוא להם "התנועה בראשות כל מפסידי הפריימריז בשנים האחרונות"
מי הבאים בתור? אילן גילאון ממרצ וזבולון אורלב מהבית היהודי??
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 דצמבר 2012, 14:12

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:לבני פשוט בדיחה, זה נראה כאילו הכל אצלה זה אילתור אחד גדול. מה הקשר בכלל בין פרץ, לבין מה שהיא מנסה לייצג?

אולי בדרך המדינית יש בינהם מן המשותף, אבל הפתטיות של פרץ לרדת על שלי שזנחה לחלוטין את הדרך המדינית כשהוא נבחר מלכתחילה כיו"ר העבודה בזמנו בשל "הטיקט החברתי" לא פחות משלי ואז אכזב את בוחריו כשזנח את זה לטובת תיק הביטחון.
הוא לא עלה לגדולה בשל היותו "מנהיג מעמד הפועלים"??
הוא מודע לכך שכשקדימה של לבני היתה בשלטון, הדרך הכלכלית שלהם היתה לא פחות ואולי אפילו יותר ימנית משל ביבי??
אין בינהם שום דבר משותף באג'נדה החברתית-כלכלית, רק בזו המדינית, אבל כנראה שזה כל מה שאכפת לפרץ כיום (או זה או נקמה בשלי....)
צריך היה לקרוא להם "התנועה בראשות כל מפסידי הפריימריז בשנים האחרונות"
מי הבאים בתור? אילן גילאון ממרצ וזבולון אורלב מהבית היהודי??

לא מצליח להבין את המהלך הזה. רק לפני שבוע היו פריימריז בעבודה, והוא זכה למקום גבוה מאוד. בשבוע הזה הוא פתאום הבין ששלי משחקת פה על הקטע הכלכלי- חברתי, ופחות על הקטע המדיני? באמת שנמאס לי כבר מכל הזבל שיש בפוליטיקה שלנו. ואחרי זה אנשים לא מבינים איך אני מעדיף לא לבחור, מאשר להתפשר על איזה אפס אקראי, רק כי הוא הרע במיעוטו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 דצמבר 2012, 21:34

MTA2311 כתב:באמת שנמאס לי כבר מכל הזבל שיש בפוליטיקה שלנו. ואחרי זה אנשים לא מבינים איך אני מעדיף לא לבחור, מאשר להתפשר על איזה אפס אקראי, רק כי הוא הרע במיעוטו.

אין ספק שכל העסק הזה מגעיל, אבל לא לבחור זה לא פיתרון.
הרי מישהו מהזבל הזה יהיה בשלטון בכל מקרה, אבל אם כל האנשים הנורמלים במדינה יחשבו כמוך ואחוז ההצבעה יהיה נמוך מאוד, אתה בעצם גורם למיעוט להחליט על עתיד המדינה (בעיקר המיעוט שמצביע בהמוניו לפי מה שהרב אמר לו....), וזה פשוט פגיעה בדמוקרטיה.
בעיניי הצבעה לו צריכה להיות זכות, אלא חובה, בערך כמו גיוס לצבא, זו תרומה שמחייבת כל אזרח במדינה.
אולי יש הרבה בעיות בדמוקרטיה של ימינו, ודברים רחוקים מלהיות מושלמים, אבל זו כרגע השיטה הכי טובה ועוד לא מצאו משהו נכון יותר, כך שמה לעשות? אין ברירה אלא לבחור את הרע במיעוטו.

ואגב, גם אני לא יודעת עדיין למי להצביע (אני מנסה לחשוב על שיטת האלימינציה... :) ), אבל אני יודעת שאני אצביע כי לא להצביע מנוגד לכל מה שאני מאמינה בו.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 דצמבר 2012, 21:41

אני דווקא חושב שההחלטה לא להצביע היא דמוקרטית לא פחות מההחלטה כן להצביע. זה בטח יותר דמוקרטי מלהצביע למישהו( או מישהי במקרה הזה) רק כדי שביבי לא יבחר שוב. מבחינתי אין כרגע מישהו ששווה את הקול שלי, ואין לי שום כוונה לתת אותו לאף אחד כברירת מחדל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 דצמבר 2012, 21:45

MTA2311 כתב:אני דווקא חושב שההחלטה לא להצביע היא דמוקרטית לא פחות מההחלטה כן להצביע. זה בטח יותר דמוקרטי מלהצביע למישהו( או מישהי במקרה הזה) רק כדי שביבי לא יבחר שוב. מבחינתי אין כרגע מישהו ששווה את הקול שלי, ואין לי שום כוונה לתת אותו לאף אחד כברירת מחדל.

ואיך זה יעזור למדינה בדיוק?
כשאתה לא מצביע אתה בעצם נותן למישהו אחר יותר כוח בהצבעה שלו (כולל אנשים שאתה לחלוטין מתנגד לדעתם).
ואם כולם היו חושבים כמוך?

לא להצביע, זה בעצם להצביע עבור זה שאף אחד לא יהיה בשלטון, האם זה מה שאתה רוצה? אנרכיה?
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 דצמבר 2012, 21:50

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:אני דווקא חושב שההחלטה לא להצביע היא דמוקרטית לא פחות מההחלטה כן להצביע. זה בטח יותר דמוקרטי מלהצביע למישהו( או מישהי במקרה הזה) רק כדי שביבי לא יבחר שוב. מבחינתי אין כרגע מישהו ששווה את הקול שלי, ואין לי שום כוונה לתת אותו לאף אחד כברירת מחדל.

כשאתה לא מצביע אתה בעצם נותן למישהו אחר יותר כוח בהצבעה שלו (כולל אנשים שאתה לחלוטין מתנגד לדעתם).

לא להצביע, זה בעצם להצביע עבור זה שאף אחד לא יהיה בשלטון, האם זה מה שאתה רוצה? אנרכיה?

כנראה הייתי צריך להסביר את עצמי יותר טוב. ביבי הולך לנצח בבחירות ובפער משמעותי. לקול שלי בסופו של דבר אין חשיבות ממשית, זה בעיקר אקט סמלי של מימוש הזכות הדמוקרטית. כשתוצאות הבחירות ידועות מראש, וכשאין בעצם מועמד שאני יכול להתחבר אליו בצורה כלשהי, אני לא רואה טעם בלהצביע. אם זה היה צמוד יותר, אין ספק שהייתי פועל אחרת.

לא להצביע במצב הנוכחי, זה פשוט להשלים עם עוד 4 שנים של ביבי. מבחינתי זה לא המצב האופטימאלי, אבל גם לא המצב הכי גרוע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 דצמבר 2012, 22:02

MTA2311 כתב:
חנו'ש כתב:

כנראה הייתי צריך להסביר את עצמי יותר טוב. ביבי הולך לנצח בבחירות ובפער משמעותי. לקול שלי בסופו של דבר אין חשיבות ממשית, זה בעיקר אקט סמלי של מימוש הזכות הדמוקרטית. כשתוצאות הבחירות ידועות מראש, וכשאין בעצם מועמד שאני יכול להתחבר אליו בצורה כלשהי, אני לא רואה טעם בלהצביע. אם זה היה צמוד יותר, אין ספק שהייתי פועל אחרת.

לא להצביע במצב הנוכחי, זה פשוט להשלים עם עוד 4 שנים של ביבי. מבחינתי זה לא המצב האופטימאלי, אבל גם לא המצב הכי גרוע.

אבל שיטת הבחירות שלנו היא כזו שכן נותנת משמעות גם לקולות שאינם מיועדים למי שברור שינצח.
זה לא שיטה בה יש 2 מועמדים שאחד מנצח והשני הולך הביתה וכל הקולות שהוא קיבל הולכים לפח.
יש משמעות גם לכמות הקולות שהמפלגות האחרות מקבלות.

אבל מה אני אגיד? תעשה מה שבא לך, רק אל תבוא בתלונות אחר כך.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 דצמבר 2012, 22:11

זה לא שאני רוצה להצביע למפלגה כלשהי ולא עושה את זה כי ביבי בטוח ינצח. פשוט אין לי למי להצביע בכלל, והתוצאות כבר ידועות מראש. אם היה צורך בקול שלי( לדוגמה אם היה סיכוי ששלי חס וחלילה תזכה), הייתי מצביע לביבי למרות שאני שונא אותו. אבל סתם להצביע בשביל לסמן וי? לא מתאים לי.

ואני אתלונן בכל מקרה. וגם את
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 דצמבר 2012, 22:23

MTA2311 כתב:זה לא שאני רוצה להצביע למפלגה כלשהי ולא עושה את זה כי ביבי בטוח ינצח. פשוט אין לי למי להצביע בכלל, והתוצאות כבר ידועות מראש. אם היה צורך בקול שלי( לדוגמה אם היה סיכוי ששלי חס וחלילה תזכה), הייתי מצביע לביבי למרות שאני שונא אותו. אבל סתם להצביע בשביל לסמן וי? לא מתאים לי.

ואני אתלונן בכל מקרה. וגם את

אני אתלונן, אבל אני גם אצביע, אז יש לי זכות להתלונן.... ;)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 06 דצמבר 2012, 22:28

טוב שאת אומרת. אם הייתי יודע מראש שבשביל להתלונן צריך להצביע, הייתי חוסך לשנינו את הויכוח. מהיום אני גאה להיות המצביע היחיד של עלה ירוק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 דצמבר 2012, 22:33

MTA2311 כתב:טוב שאת אומרת. אם הייתי יודע מראש שבשביל להתלונן צריך להצביע, הייתי חוסך לשנינו את הויכוח. מהיום אני גאה להיות המצביע היחיד של עלה ירוק.

איך מישהו יכול להתלונן על משהו שהוא בוחר לא להשפיע עליו למרות שהוא יכול.
ואגב, עלה ירוק זו אחלה אופפציה.... :bigsmile3
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 06 דצמבר 2012, 22:34

כל הקפיצות האלה של אנשי השמאל רק מוכיחות שכל הסיסמאות היפות של השמאל נועדו בסך הכל בשביל למשוך באופן ציני ביותר אהדה מאנשים לא כל כך חכמים, שאוכלים את הלוקשים האלה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 דצמבר 2012, 22:51

פליקס, אין צורך בהתנשאויות.
הדעה שלך היא הדעה שלך והיא זכותך כמובן, אבל זו רק דעה, זו לא האמת המוחלטת.
אידיאולגיה מסוימת אף פעם לא תהיה הדבר היחיד הנכון והחכם וכל מי שחושב אחרת הוא טיפש.

לכל אחד יש זכות לחשוב ולהאמין באיזו אידיאולגיה שנראית לו בלי שאף אחד יהיה חכם יותר או טיפש יותר.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים