yiffy כתב:felix_r כתב:מישהו בכלל דיבר על החוק?
דיברתי על הגינות מינימאלית של בן אדם.
השינאה היא לא שלי, השינאה היא שלך ושל שאר השמאלנים.
אפילו הפכתם את חוק חופש הדיבור וחוק חופש המצפון לכלי פרטי שלכם כדי להפיץ את השינאה שלכם.
פתאום ממדינת חוק גלשת למושגים כמו מגיע? לא מפתיע בכלל.
זאת בדיוק הבעיה עם תחושת הצדק הפנימית שלך. משום מה היא עובדת רק בכיוון אחד.
וואו, זה כמעט כמו להגיד "אני שונא שחורים ושמאלנים".
חופש הדיבור לא הפך להיות שום דבר - הוא היה ונשאר. הכנסת האחרונה חוקקה חוקים רבים על מנת לסתום פיות, אבל חופש הדיבור הוא עקרון דמוקרטי חזק יותר מכל חקיקה פשיסטית. החוק הוא לא חזות הכל - רק בגלל שכנסת פשיסטית הצליחה להעביר אותו לא אומר שהוא צודק או ראוי. זה רק אומר שמי שינהג בניגוד לחוק יהיה צריך לשלם את המחיר שהוא נוקב, ואם זה אין לי ויכוח.
יש מוסר שהוא עליון מחוק, ומבחינתי יש הוגנות מוסרית בכך שיגבו מאשל מחיר שביבי, בעזרת מניפולציה מגעילה ובעזרת המשרת הקטן שלו ויינשטיין, סירבו לגבות.
יש סיבה לזה שלמרות שביבי רצה לטייח את כל הסיפור אשל אולץ החוצה - לחץ ציבורי. על הציבור אי אפשר לעבוד כי ההוגנות המוסרית, לפיה לנתן אשל לא מגיע לשרת בשום דבר בשירות המדינה הזו, חזק יותר מכל דבר אחר.
כמה קישקושים הזוים בתגובה אחת, זה פשוט לא יאמן!
אדוני השמאלן, אני רק רוצה להזכיר לך, שסתימת פיות הכי גדולה בהיסטוריה היתה דווקא על ידי השמאלנים הבולשביקים והשמאלנים המאויסטים! מאות מיליוני אנשים נרצחו או מתו ב"גולאגים" למיניהם רק בגלל שהיתה להם דעה אחרת! השמאלנים הרגו יותר אנשים, מאשר נהרגו במלחמות העולם הראשונה והשניה גם יחד!
בעצם השמאל הקיצוני הוא מסוכן יותר אפילו מנאצים. הנאצים לפחות אומרים בדיוק מה שהם חושבים, ואז כל בן אדם נורמאלי יכול לדעת עד כמה הם מסוכנים רק מלשמוע אותם. לעומת זאת הבולשביקים תמיד מתחבאים מאחורי סיסמאות יפות ונאורות, ולכן הצליחו ועדיין מצליחים לטמטם מיליוני בני אדם תמימים.
נ.ב. סתם כדי שתדע, לידע כללי. בזמן המהפכה ברוסיה ב 1917 המפלגה של לנין וסטאלין נקראה "המפלגה הסוציאל-דמוקרטית" (ככה שהדיבורים של יחימוביץ' הם לא איזו המצאה חדשה). אחר כך, כשבבחירות ל"ישיבה העממית" (משהו כמו כנסת של רוסיה באותם הזמנים) ברוב גדול זכתה דווקא "מפלגת המהפכנים הסוציאליסטיים" של טרוצקי, הפעילים של לנין פיזרו באיומי נשק את הישיבה העממית והחלו לקרוא לעצמם "בולשביקים" (המילה "בולשה" פירושה "יותר" או "רוב") כדי להציג כאילו הם אלה שזכו ברוב הקולות בבחירות. (זה מאוד מזכיר לי איך השמאלנים בארץ תמיד מציגים את הדעה שלהם כדעתו שלרוב הציבור, בהתעלמות מוחלטת מתוצאות הבחירות. אין חדש, כבר אמרתי?).