כאן מדברים על הכל
נושא נעול

Re: עולם הטניס2 - מישהו יפריע לרפא לקחת עוד RG?

09 יוני 2012, 21:19

misha כתב:
jol9 כתב:ד"א כשאני צופה במארי שלא מול רפא, אני כמעט ולא מסוגל לקוות שיפסיד, גם אם אני יודע שזה טוב לרפא אם הוא יפסיד.
זה פשוט חזק יותר מכל השיקולים הרציונליים.

במקרה של מארי אנשים כבר מתחילים להיות בעדו מתוך רחמים. שחקן מתסכל ביותר. אבל לא אני, אותי הוא עדיין מעצבן.

השחקן הזה מלא בכשרון. אי אפשר להגיד שהוא לא עושה קריירה יפה עד עכשיו, וסביר להניח שאם לא היה אחד מבין השלושה האחרים, הוא כבר היה זוכה גם בסלאם.
הוא פשוט נפל על תקופה שבה אין ואקום, וקשה להשתחל אפילו לגמר של גראנד סלאם, שלא נדבר על לזכות בו.
זאת תקופה חזקה אפילו מזו של סאמפראס ואגאסי בשיאם, כי גם לתותחים האלה היו נפילות לפעמים, וכל פעם היה איזה בקר או ראפטר שהיה משתחל לגמר.

האמת, נראה לי שבאולימפיאדה, אני מעודד אותו. הלוואי ויזכה.

09 יוני 2012, 21:41

אפשר להגיד שהוא לא עשה קריירה יפה עד עכשיו אם אתה שופט אותו במושגים של טופ 3. אם אתה מתייחס אליו כשחקן בלבל של סודרלינג/ברדיץ/פרר אז הוא בסדר, אבל כולם (כולל אתה) חושבים שהוא מסגל ליותר.
כל הכישרון שלו לא שווה כלום אם אתה נכשל ברגע האמת ונופל מנטלית. גם דל פוטרו משחק בתקופה שאין וואקום וזה לא הפריע לו לקחת סלאם ומי יודע איפה הוא היה אם לא הפציעה. שחקנים טובים באמת יודעים לקחת את שלהם גם בתקופות כאלה.
גם כשהוא הגיע לגמרים בסלאמים נגד פדרר הוא נראה כמו ילדה קטנה שהלכה לאיבוד. ואנחנו יודעים שהוא מסוגל לתת פייט לפדרר במאסטרסים אבל כשמגיעים לבמה הגדולה פשוט אין לו את זה.

09 יוני 2012, 21:51

misha כתב:אפשר להגיד שהוא לא עשה קריירה יפה עד עכשיו אם אתה שופט אותו במושגים של טופ 3. אם אתה מתייחס אליו כשחקן בלבל של סודרלינג/ברדיץ/פרר אז הוא בסדר, אבל כולם (כולל אתה) חושבים שהוא מסגל ליותר.
כל הכישרון שלו לא שווה כלום אם אתה נכשל ברגע האמת ונופל מנטלית. גם דל פוטרו משחק בתקופה שאין וואקום וזה לא הפריע לו לקחת סלאם ומי יודע איפה הוא היה אם לא הפציעה. שחקנים טובים באמת יודעים לקחת את שלהם גם בתקופות כאלה.
גם כשהוא הגיע לגמרים בסלאמים נגד פדרר הוא נראה כמו ילדה קטנה שהלכה לאיבוד. ואנחנו יודעים שהוא מסוגל לתת פייט לפדרר במאסטרסים אבל כשמגיעים לבמה הגדולה פשוט אין לו את זה.

חכה. כמו שנובאק פרץ ונתן עונה בלתי נשכחת, גם מארי יכול. לך תדע מה יהיה בעתיד.
דלפוטרו בדיוק הצליח להתפלח בואקומון הקטן שנוצר לפני הפריצה של נובאק, וכשרפא נפצע, ובעצם היה צריך לעבור רק שחקן אחד שזהו פדרר.
הימור שלי, אם רפא לא היה נפצע, סיכוי לא רע שהוא היה לוקח את הRG ואולי גם את ווימבי, ואז פדרר בחיים לא היה נותן לדלפו לעבור אותו, אבל פדרר
היה כנראה קצת פחות רעב באותו הגמר.

09 יוני 2012, 21:59

אני מחכה. אבל עד עכשיו הוא נחנק במאני טיים ופריצה לא נראית באופק. אני מכיר סקוטי אחד בפורום של מילאן ואפילו הוא כבר מתחיל להתייאש.

דלפו ניצח גם את רפא בUS אופן ההוא. אתה יכול להגיד שהוא עדיין לא היה מאה אחוז אחרי הפציעה, אבל דלפו באמת היה מצוין אז.
ואיפה היה מארי באותו טורניר בו אתה חושב שהיה וואקום? הפסיד לצ'יליץ' ברבע. ודלפו עוד צעיר יותר ממארי.

09 יוני 2012, 22:00

מארי בלתי נסבל..

09 יוני 2012, 22:04

misha כתב:אני מחקה. אבל עד עכשיו הוא נחנק במאני טיים ופריצה לא נראית באופק. אני מכיר סקוטי אחד בפורום של מילאן ואפילו הוא כבר מתחיל להתייאש.

דלפו ניצח גם את רפא בUS אופן ההוא. אתה יכול להגיד שהוא עדיין לא היה מאה אחוז אחרי הפציעה, אבל דלפו באמת היה מצוין אז.
ואיפה היה מארי באותו טורניר בו אתה חושב שהיה וואקום? הפסיד לצ'יליץ' ברבע. ודלפו עוד צעיר יותר ממארי.

מה זה לא 100%??? זה אנדרסטייטמנט אוף דה ייר.
רפא חזר מפציעה לא פשוטה, איבד את הRG ואת ווימבי, היה חסר ביטחון לחלוטין, איכשהו דידה לחצי גמר עם הרבה מזל עד שנתקל בטניסאי נורמלי.
זה לא באמת נחשב לנצח את רפא.

בסדר, מארי נחנק, ולא מנצל הזדמנויות, אבל כמו שאתה רואה, ב-2000 הסלאמים האחרונים, זה או רוג'ר או רפא או נולה. פעם אחת דלפוטרו התגנב ולקח.
מארי יצטרך להיות סבלני, להאמין בלנדל, לעשות את ההתאמות, להתאמן חזק יותר, עד שזה יבוא לו. אני אישית מקווה כמובן שרפא יזכה בכל טורניר,
אבל אופציה ב' אצלי היא תמיד אנדי מארי.

09 יוני 2012, 22:10

בסדר, זורם אתך, לא נחשיב את רפא. אבל גם כשהיה צריך להתגנב ולקחת מארי לא היה שם. ושוב, הבעיה היא שהוא יכול לקחת גם בלי להתגנב, ואתה רואה אצלו לפעמים (בעיקר במאסטרסים) רגעים של גאונות אבל מה לעשות, הוא לא מביא את זה למאני טיים. ועד שהוא לא יעשה את זה (והוא כבל לא ילד), כל הירידות עליו מוצדקות.

10 יוני 2012, 08:30

דיוקוביץ' על 5 הסלאמים שלו לא נראה לי מטריד את פדרר יותר מידי בהיבט ההיסטורי .

בעיני וכנראה שבעיני הרוב המוחלט של אוהדי הטניס גם שיוויון של רפא עם פדרר בסלאמים או אפילו יתרון שלו לא יערער את העליונות שלו בהיבט ההיסטורי כי רפא עם כל הכבוד הביא לטניס את היכולת להחזיר כל כדור , פדרר הביא את הטניס המופלא והמענג , לכן גם כל הסובבים את עולם הטניס משדרנים ועד הקהל האולמות מעודדים אותו בצורה שנראית לשונאיו קצת בוטה , אין מה לעשות אבל פדרר זה הטניס במיטבו גם אם לעת זיקנותו הוא כבר לא מסוגל להתגבר על שני המפלצות הצעירות שמחזירות לו מליון פעם לאותו מקום עד שהוא נכנע.

לצערי פדרר נחלש בעיקר בהיבט המנטלי בשנים האחרונות , תהליך קצת מוזר ולא ברור כשבדרך כלל בשנים המאוחרות הגוף נחלש אבל היכולת המנטלית דווקא מתחזקת , נקווה שהוא יצליח להתגבר על המחסומים שהוא פיתח במפגשים עם נדאל ודיוקוביץ' ויקח את אחד משני הטורנירים האהובים עליו היסטורית ווימבלדון וה - us open .

בכל מקרה לשפוט את פדרר בהיבט ההיסטורי לפי המשחקים שלו בגיל 30+ או על חימר מול שחקן החימר הטוב בהיסטוריה זה פשוט לא נכון .

10 יוני 2012, 11:02

יוסי22 כתב:דיוקוביץ' על 5 הסלאמים שלו לא נראה לי מטריד את פדרר יותר מידי בהיבט ההיסטורי .

בעיני וכנראה שבעיני הרוב המוחלט של אוהדי הטניס גם שיוויון של רפא עם פדרר בסלאמים או אפילו יתרון שלו לא יערער את העליונות שלו בהיבט ההיסטורי כי רפא עם כל הכבוד הביא לטניס את היכולת להחזיר כל כדור , פדרר הביא את הטניס המופלא והמענג , לכן גם כל הסובבים את עולם הטניס משדרנים ועד הקהל האולמות מעודדים אותו בצורה שנראית לשונאיו קצת בוטה , אין מה לעשות אבל פדרר זה הטניס במיטבו גם אם לעת זיקנותו הוא כבר לא מסוגל להתגבר על שני המפלצות הצעירות שמחזירות לו מליון פעם לאותו מקום עד שהוא נכנע.

לצערי פדרר נחלש בעיקר בהיבט המנטלי בשנים האחרונות , תהליך קצת מוזר ולא ברור כשבדרך כלל בשנים המאוחרות הגוף נחלש אבל היכולת המנטלית דווקא מתחזקת , נקווה שהוא יצליח להתגבר על המחסומים שהוא פיתח במפגשים עם נדאל ודיוקוביץ' ויקח את אחד משני הטורנירים האהובים עליו היסטורית ווימבלדון וה - us open .

בכל מקרה לשפוט את פדרר בהיבט ההיסטורי לפי המשחקים שלו בגיל 30+ או על חימר מול שחקן החימר הטוב בהיסטוריה זה פשוט לא נכון .

בעיניך, ובעיניי אוהדי פדרר כמוך, זה אולי לא משנה. בעיניי ובעיניי רוב אוהדי הטניס הניטרליים, זה משנה ועוד איך.
אי אפשר לסובב ולעוות את ההיסטוריה לפי מה שנוח. כשפדרר עקף את סאמפראס, אז היה נוח לקבוע את הקריטריון של הסלאמים, ועכשיו עדיף לכם לשנות את זה לקריטריון של היופי.

אז דבר ראשון יופי זה עניין סובייקטיבי. בעיניי הטניס של פדרר משעמם, לפחות כל עוד הוא לא משחק מול נדאל, נובאק או מארי, שמצליחים לגרור אותו לטניס אמיתי שהוא מעבר להגשה
וווינר או שגיאה.
דבר שני, יופי זה פרמטר חשוב בהחלקה אומנותית על הקרח או בהתעמלות, לא בטניס. בטניס מה שחשוב זה תארים, בדיוק כמו שבאיגרוף, סנוקר, פינג פונג או כל ספורט אינדיבידואלי אחר.
האם בולט הוא הגדול מכולם בריצה בגלל שהוא רץ יפה ועושה שואו לקהל, או בגלל שהוא מחזיק בשיאי עולם מטורפים?

לגב השורה האחרונה אני מסכים, ורוב האוהדים הנורמליים של הטניס (לא משנה של איזה שחקן), לא שופטים אותו לפי זה.

לא חושב שיש לו מחסום מנטלי. צריך להבין ולהסכים שישנם עוד שני טניסאים מעולים עם יכולות לא פחות טובות משלו, שגם יודעים איך לפגוע בו ולשבש את המשחק שלו.
בסופו של דבר, ניצחון בגראנד סלאם, הוא ניצחון של טניס ולא של מנטליות, כי שלושתם חזקים מאוד מנטלית.

10 יוני 2012, 12:48

אוטוטו מתחיל!
מתרגש יוני?

10 יוני 2012, 15:15

yiffy כתב:אוטוטו מתחיל!
מתרגש יוני?

תמיד...

המשחק הופסק בגלל גשם... :evil

10 יוני 2012, 15:49

נדאל מוביל 2:0. ג'וקוביץ' לא מצליח להיות דומיננטי על הסרב (נראה מעט כמו שפדרר נראה מולו שלשום) ומחטיא המון.
נדאל נראה בדרך הבטוחה לתואר.

10 יוני 2012, 16:24

ממתי הקהל אוהב את נולה?
איך אפשר לאהוב אותו?

10 יוני 2012, 16:27

הקהל רוצה משחק ארוך צמוד. בכל מקרה, נובאק לא ייקח פה יותר ממערכה.

10 יוני 2012, 16:30

רוחות של שינוי (זמני) מנשבות בארתור שאטייה. ג'וקוביץ' לוקח את המערכה השלישית ונראה הרבה יותר טוב.

10 יוני 2012, 16:38

לפי דעתי עכשיו מי שישבור ראשון ייקח את המשחק..

10 יוני 2012, 16:43

אפשר לשלוח לדג'וקוביץ' פרחים על הישג היסטורי. זה ייגמר מהר מאוד עכשיו.

10 יוני 2012, 16:51

נקווה שנדאל יחזור יותר חד אחרי שהמשחק ימשיך..

10 יוני 2012, 16:53

הו מה יהיה?
נולה מוביל 2:1 ואנחנו בהפסקת גשם נוספת.

10 יוני 2012, 16:53

jol9 כתב:אפשר לשלוח לדג'וקוביץ' פרחים על הישג היסטורי. זה ייגמר מהר מאוד עכשיו.

לא ממש. כולה הבדל של שבירה במערכה הרביעית, לא משהו שמפחיד את נדאל יותר מדי. פלוס, לך תדע מתי ואיך הם יחזרו אחרי ההפסקה.
נושא נעול