המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Maccabikid כתב:נענה על דבר-דבר.
כרמל כשאת אומרת "לא יכול" ההבנה הפשוטה היא שלדעתך אם היה יכול, היה עושה זאת.
לגבי המילה "גויים" לא שמתי לב לזה. אבל זה לא קריטי. לפחות לא מבחינתי.
עכשיו נמשיך קודם כל אין אף חרדי בבית היהודי בניגוד למפלגה של יאיר בה יש. יש מחלוקת גדולה ובסיסת בין הדתיים לאומיים (הציוניים) לבין החרדים (שטוענים שמדינת ישראל היא לא תחילת הגאולה). מדובר בדיון עמוק למדי. רחב מאוד.
פגיעה במעמד האישה? איזה פגיעה בדיוק? מי בבית היהודי "מדיר" נשים? אין חיה כזו.
נישואים אזרחיים/חד מיניים זה דבר שיגמור את העם. לא יעבור בחיים תחת אף אחד.
Maccabikid כתב:ורוני באמת? זה מה שמשנה לך במנהיג? לא הדעות שלו? לא העמידות שלו? לא הפחדים שלו מהצל של עצמו? לא מקצת יושר פנימי? לא מביצועים? רק רוח? זה מה שחשוב? אם אתה בוחר מנהיג לפי רוח וצלצולים שייערב לך..
Holiday_Armadillo כתב:Maccabikid כתב:נענה על דבר-דבר.
עכשיו נמשיך קודם כל אין אף חרדי בבית היהודי בניגוד למפלגה של יאיר בה יש. יש מחלוקת גדולה ובסיסת בין הדתיים לאומיים (הציוניים) לבין החרדים (שטוענים שמדינת ישראל היא לא תחילת הגאולה). מדובר בדיון עמוק למדי. רחב מאוד.
לא מתכוונת להמשיך את הדיון הזה אחרי המשפט הזה
איכס
עם של פרימיטיבים
rc4991 כתב:Maccabikid כתב:ורוני באמת? זה מה שמשנה לך במנהיג? לא הדעות שלו? לא העמידות שלו? לא הפחדים שלו מהצל של עצמו? לא מקצת יושר פנימי? לא מביצועים? רק רוח? זה מה שחשוב? אם אתה בוחר מנהיג לפי רוח וצלצולים שייערב לך..
ברור שהדעות שלו חשובות אבל זה לא חלק מתכונות של מנהיג אלא של כל פולוטיקאי ושל כל אדם
ברור שאני רוצה שלמנהיג שלי (ולכל שאר השותפים שלו) יהיו את הדעות שלי אבל זה לא קשור לכושר מנהיגות
Maccabikid כתב:Holiday_Armadillo כתב:Maccabikid כתב:נענה על דבר-דבר.
לא מתכוונת להמשיך את הדיון הזה אחרי המשפט הזה
איכס
עם של פרימיטיבים
פרימטיבים או לא, אני לא רואה שום סיבה לשבור דיון באמצע, זה לא שאמרתי משהו לא בסדר, טענתי את הטענה שלי, תסבירי למה לא\תבקשי שאסביר למה כן, אבל אני באמת לא רואה שום סיבה לגמור דיון בגלל זה..
Maccabikid כתב:נו באמת כרמל, לטענתך דעה אחת היא מעוותת ןחסרת הגיון ולדעתי אחרת, למה את לא יכולה להסביר את דבריך? למה להתחמק? אני יכול להעיד על עצמי שכבר נכנסתי לדיונים והודיתי בסוף בטעותי לפעמים. בהנחה שגם את פתוחה להודות בטעות שלך אז הדיון הזה יגיע לאנשהו. (את תשכנעי אותי או להיפך). אבל למה לפרוש מראש?
jol9 כתב:KID, אתה זורק משפט קיצוני שנוגד לחלוטין את השקפת עולמה של כרמל, ואז מתפלא למה היא לא רוצה להמשיך??
האם היית ממשיך לדבר ולדון עם כרמל אם היא היתה אומרת משהו בסגנון - "אני לעולם לא אצביע למפלגה שכל חבריה לא אוכלים בשר חזיר או בשר וחלב, ולדעתי כל מי שלא אוכל בשר
חזיר ובשר וחלב הוא פרימיטיב ובור"? כנראה שלא, כי איך אפשר לשכנע?
Maccabikid כתב:jol9 כתב:KID, אתה זורק משפט קיצוני שנוגד לחלוטין את השקפת עולמה של כרמל, ואז מתפלא למה היא לא רוצה להמשיך??
האם היית ממשיך לדבר ולדון עם כרמל אם היא היתה אומרת משהו בסגנון - "אני לעולם לא אצביע למפלגה שכל חבריה לא אוכלים בשר חזיר או בשר וחלב, ולדעתי כל מי שלא אוכל בשר
היא זרקה משפטים לא פחות קיצוניים. לעולם לא אצביע למועמד דתי. לא אצביע לאדם שמתנגד לנישואים אזרחיים (אולי הסטטוס קוו הכי יציב במדינה), כל מי שחושב שנישואים אזרחיים יפרקו את העם הוא פרימטיבי. בוא נאמר שבהצהרות היא לוקחת. בהליכה.
Holiday_Armadillo כתב:Maccabikid כתב:jol9 כתב:KID, אתה זורק משפט קיצוני שנוגד לחלוטין את השקפת עולמה של כרמל, ואז מתפלא למה היא לא רוצה להמשיך??
היא זרקה משפטים לא פחות קיצוניים. לעולם לא אצביע למועמד דתי. לא אצביע לאדם שמתנגד לנישואים אזרחיים (אולי הסטטוס קוו הכי יציב במדינה), כל מי שחושב שנישואים אזרחיים יפרקו את העם הוא פרימטיבי. בוא נאמר שבהצהרות היא לוקחת. בהליכה.
דבר ראשון, שני הדברים הראשונים הם שיקולים פוליטיים לגיטימיים לחלוטין
הבן אדם שאני מצביעה לו אמור לשקף את ראיית העולם שלי, אז למה שאצביע למישהו שנוגד אותה לחלוטין?
דבר שני, כן, אם מישהו חושב שנישואים אזרחיים או חד מיניים יפרקו את המדינה אז הוא פרימיטיבי
כי לכל אחד יש זכות להתחתן עם מי שהוא אוהב (כל עוד הוא מעל 18) בין אם הוא נוצרי או מאותו המין
אחותי לא צריכה לטוס לקפריסין בשביל להתחתן עם מישהו נוצרי שהיא פגשה(מה שהיא עשתה לפני 11 שנה)ואחותי השנייה לא צריכה לעמוד ולדקלם משהו שרב אומר לה אם היא לחלוטין לא מאמינה בזה
למה מכריחים אותי לחיות בצורה שאני לא רוצה? זה באמת כל כך הזוי לרצות שתהיה הפרדה בין דת ומדינה? הרי להיות יהודי זה לא אם חתכו לך במכנסיים זה ב-DNA שלך, אז מה זה משנה איך התחתנת?
Maccabikid כתב:Holiday_Armadillo כתב:Maccabikid כתב:jol9 כתב:KID, אתה זורק משפט קיצוני שנוגד לחלוטין את השקפת עולמה של כרמל, ואז מתפלא למה היא לא רוצה להמשיך??
דבר ראשון, שני הדברים הראשונים הם שיקולים פוליטיים לגיטימיים לחלוטין
הבן אדם שאני מצביעה לו אמור לשקף את ראיית העולם שלי, אז למה שאצביע למישהו שנוגד אותה לחלוטין?
דבר שני, כן, אם מישהו חושב שנישואים אזרחיים או חד מיניים יפרקו את המדינה אז הוא פרימיטיבי
כי לכל אחד יש זכות להתחתן עם מי שהוא אוהב (כל עוד הוא מעל 18) בין אם הוא נוצרי או מאותו המין
אחותי לא צריכה לטוס לקפריסין בשביל להתחתן עם מישהו נוצרי שהיא פגשה(מה שהיא עשתה לפני 11 שנה)ואחותי השנייה לא צריכה לעמוד ולדקלם משהו שרב אומר לה אם היא לחלוטין לא מאמינה בזה
למה מכריחים אותי לחיות בצורה שאני לא רוצה? זה באמת כל כך הזוי לרצות שתהיה הפרדה בין דת ומדינה? הרי להיות יהודי זה לא אם חתכו לך במכנסיים זה ב-DNA שלך, אז מה זה משנה איך התחתנת?
נענה לגבי החלק הראשון של המשפטים הקיצוניים, אין ספק בכלל שהמשפט שאני נתתי פה (זה שמבטא את הסטטוס קוו כבר 65 שנים פה בארץ), לעומת אלו שלך:
"הוא גם לא יכול כי כרגע עדיין יש לנו מדינה דמוקרטית"
"דבר שני, כל החרדים שיש לו במפלגה שקוראים לפגיעה במעמד האישה מאוד מפריע לי"
"איכס,עם של פרימיטיבים"
"למה שאני אמשיך דיון כשמוצגות בפניי דעות כל כך מעוותות?"
ולגבי החלק השני, להיות יהודי זה לא רק בגנים, זה לא עוד חלק בDNA שלי ושלך, להיות יהודי זה דרך חיים.
Maccabikid כתב:אכפת לך לעזור לי עם החיפוש בגוגל? לא מצאתי איך הבית היהודי "הדירו" נשים, אבל אשמח אם תשתפי אותי.
איך ההיא שאנסה את עצמה (חולת נפש) קשורה אליי? הגבת לי, על התגובה שלי, "עם של פרימטיביים" - לתת לי הוכחה לזה מההיא שאנסה את עצמה זה כ"כ לא קשור. ושוב, איך את יכולה לומר לאמר שמשפט כמו "הדעות שלך מעוותות" במקום להיכנס לדיון הוא לא קיצוני יותר מאשר ללכת עם הסטטוס-קוו בארץ?
ולגבי החלק האחרון - מה זה בשבילך היהדות? איזו זכות יש לך על המדינה הזו? במה את שונה מהאוסטרי מאוסטריה, הבריטי מבריטניה ואחמד מירדן?
חנו'ש כתב:Maccabikid וכרמל, על מה הוויכוח שלכם??
kid, אתה מנסה לשכנע את כרמל להצביע לבית היהודי?? זה לא תואם את דעותיה כמו שאני מאמינה שאתה מן הסתם לא תצביע למרצ או לחד"ש או משהו כזה, אז למה להתווכח??
זכותו של כל אחד מכם להאמין במה שמתאים לו ולהצביע לפי דעותיו (בבחירות שאמורות להיות רק עוד כמה שנים....), אין צורך להעליב אחד את השני על זה שהדיעות שלכם שונות זה מזה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים