על ידי jol9 » 13 ספטמבר 2015, 23:36
לגבי הסבב, הסבב במצב לא ברור.
מצד אחד יש טניסאים נפלאים כמו וורינקה ונישיקורי למשל, שיכולים לשחק טניס מכשף, אבל כל אחד מסיבותיו, לא מספיק יציב.
לסטאן זה הספיק לשני סלאמים בפיק שלו, שזה לגמרי לא רע, אבל לטעמי טניסאי מסוגו יכול אפילו יותר.
המצב הזה נובע בעיקר מכך שהדור הצעיר של הטניסאים שהיה אמור לשלוט היום בסבב, כמו דימיטרוב, ראוניץ' וגם אותו נישיקורי שהזכרתי,
פשוט לא מספיק טובים בשביל לעשות את זה, ונוצר ואקום. האמת שגם הדור הבא אחריהם, לא נראה הכי מבטיח עד עכשיו, וקשה להאמין
שיצליח להצמיח מתוכו מישהו ברמה של השלושה שאור הזכיר.
לגבי מארי, אני לא מסכים שהוא טניסאי בינוני. הוא טניסאי נפלא, שכבר עשה כמה הישגים נהדרים בקריירה שלו. הבעיה הגדולה שלו,
היא שהוא נמצא בנחיתות די מרשימה במצ'אפ גם מול נובאק וגם מול רוג'ר, ובנוסף לכך, אין לו את היציבות שיש להם בשביל להגיע בכל פעם למעמדים
הגבוהים ולתת לעצמו סיכוי לקחת שוב תואר גדול. אני מניח שהוא עוד ידבר חזק בשנתיים שלוש הבאות, ושהוא לא סיים את הסיפור שלו.
רפא כמובן זה הסיפור הכי מעניין והכי עצוב, גם עבורי כאוהד שלו, אבל נראה לי שגם לעולם הטניס.
עם כל הכבוד לרוג'ר, שבאמת עושה דברים מדהימים, רפא בשיאו הוא היריב האמיתי היחיד שיש היום בסבב לעליונות והיציבות המדהימה של נובאק.
הטניס שלו אמנם פגיע מאוד מול נובאק, אבל ראינו איך הוא הצליח להפוך את הקערה על פיה ולשלוט במצ'אפ בינהם, לפחות בסלאמים, למשך כשנתיים
אבל משהו רע מאוד קרה לטניס של רפא, וביכולת הנוכחית שלו, הוא טניסאי של מקום 25-30 בעולם, ולצערי אני לא מגזים. אלה בדיוק ההישגים, אליהם מגיעים טניסאים במקומות האלה.
אני מסכים עם אור, ששינוי חייב לבוא ודחוף. רפא טוען כל הזמן שהוא מרגיש יותר טוב, ועובד יותר קשה, כלומר: more of the same, אבל אני
לא מבין איך בדיוק הם חושבים לייצב את העגלה.
אחרי עונה גרועה, יכולה לבוא עונה טובה, אבל יכולה גם לבוא עונה גרועה עוד יותר, שתשים חותמת סופית על האגדה, ובגיל הזה, זה way too soon עבורו, ועבור האוהדים שלו.
הציוות משפחתיות שהיתה קריטית להצלחה של רפא כל השנים, משחקת עכשיו תפקיד מכריע בשקיעה שלו.
רפא, הטניסאי שתמיד ידע להמציא את עצמו מחדש, ולבוא ולהפתיע כל שנה, נשאר תקוע במקום לא טוב, ומנסה לצאת ממנו, ע"י עוד טניס רע ושבלוני
ועוד קצת כזה.
אני לתומי חושב שכל הפסד מביך, יהיה נקודה שממנו הדברים יתחילו להתהפך, אבל נראה שבכל פעם מגיע שפל חדש והדברים לא משתנים, והדיבורים לא משתנים.
האמת שעד לפני חודש בערך, הייתי מאוד אופטימי לגבי היכולת של רפא לחזור לטופ של הטניס, אבל הUS SWING הראה שאולי זה לא המצב, ושכרגע אין הרבה סיבות לאופטימיות.