16 יוני 2012, 09:38
jol9 כתב:יהיה גמר שבו ישתתף לפחות גרמני אחד. נראה עם מי יילך הקהל - המקומי או פדרר שהוא סוג של בן בית שם בהאלה.
16 יוני 2012, 10:09
yiffy כתב:jol9 כתב:יהיה גמר שבו ישתתף לפחות גרמני אחד. נראה עם מי יילך הקהל - המקומי או פדרר שהוא סוג של בן בית שם בהאלה.
אני בטוח שהם גם רואים בפדרר סוג של גרמני. שפת האם שלו היא שוויצרית-גרמנית והוא מדבר גרמנית שוטפת. אבא שלו גם נולד וגדל בצד "הגרמני" של שוויץ.
16 יוני 2012, 10:20
16 יוני 2012, 10:49
שחף כתב:נו, לאוהדי פדרר בוודאי ובוודאי שאין מה להתלונן. פרשני יורוספורט ידועים באהדה שלהם אליו, גם הקהל בצרפת תמיד עודד אותו. האמת שבתור מי שתמיד אוהד את השחקן שנגדו(ולא משנה לי אם זה נובאק\רפא\דל פוטרו\מארי\טסונגה\דודי סלע)זה תמיד מהנה יותר שהוא מפסיד.
16 יוני 2012, 11:28
jol9 כתב:yiffy כתב:jol9 כתב:יהיה גמר שבו ישתתף לפחות גרמני אחד. נראה עם מי יילך הקהל - המקומי או פדרר שהוא סוג של בן בית שם בהאלה.
אני בטוח שהם גם רואים בפדרר סוג של גרמני. שפת האם שלו היא שוויצרית-גרמנית והוא מדבר גרמנית שוטפת. אבא שלו גם נולד וגדל בצד "הגרמני" של שוויץ.
כן זה נכון.
ד"א זה די מדהים שמכל המדינות בעולם, דווקא לגרמניה, שהיא אולי הכלכלה השלישית או הרביעית בעולם, אין טורניר טניס ברמה גבוהה. יש להם את שטוטגרט, המבורג והאלה
הקטנים יחסית, אבל שום טורניר שמביא אליו טניסאי על עולמיים.
מעניין למה זה.
16 יוני 2012, 12:22
jol9 כתב:שחף כתב:נו, לאוהדי פדרר בוודאי ובוודאי שאין מה להתלונן. פרשני יורוספורט ידועים באהדה שלהם אליו, גם הקהל בצרפת תמיד עודד אותו. האמת שבתור מי שתמיד אוהד את השחקן שנגדו(ולא משנה לי אם זה נובאק\רפא\דל פוטרו\מארי\טסונגה\דודי סלע)זה תמיד מהנה יותר שהוא מפסיד.
את מי אתה אוהד, שחף?
16 יוני 2012, 12:27
שחף כתב:jol9 כתב:שחף כתב:נו, לאוהדי פדרר בוודאי ובוודאי שאין מה להתלונן. פרשני יורוספורט ידועים באהדה שלהם אליו, גם הקהל בצרפת תמיד עודד אותו. האמת שבתור מי שתמיד אוהד את השחקן שנגדו(ולא משנה לי אם זה נובאק\רפא\דל פוטרו\מארי\טסונגה\דודי סלע)זה תמיד מהנה יותר שהוא מפסיד.
את מי אתה אוהד, שחף?
נגד פדרר? את כולם.
בכללי את רפא.
16 יוני 2012, 12:35
yiffy כתב:שחף כתב:jol9 כתב:שחף כתב:נו, לאוהדי פדרר בוודאי ובוודאי שאין מה להתלונן. פרשני יורוספורט ידועים באהדה שלהם אליו, גם הקהל בצרפת תמיד עודד אותו. האמת שבתור מי שתמיד אוהד את השחקן שנגדו(ולא משנה לי אם זה נובאק\רפא\דל פוטרו\מארי\טסונגה\דודי סלע)זה תמיד מהנה יותר שהוא מפסיד.
את מי אתה אוהד, שחף?
נגד פדרר? את כולם.
בכללי את רפא.
אין היום כמעט בטניס העולמי מישהו ששונא את פדרר שהוא לא אוהד נדאל או להיפך.
"אוהדי נולה" למיניהם הם אחד מהבאים:
א. ילדים שרק עכשיו התחילו לצפות
ב. סרבים באשר הם
ג. בחורות שחושבות שהוא נראה טוב
שחף בכללי ידוע כ-hater (אתה מוזמן לקרוא בת'רד המקביל מבחר תגובות).
16 יוני 2012, 13:41
16 יוני 2012, 13:51
yiffy כתב:זה שרפא צורח אחרי נקודות לא עושה את ה-Passion שלו גדול יותר. זה רק עושה אותו שחקן מוחצן שהרבה פחות כיף לשחק נגדו.
פדרר בחור ספורטיבי בצורה יוצאת דופן. הוא לא עושה תנועות גוף מעצבנות בולטות אחרי נקודות טובות וכמעט אף פעם לא יוצא על השופטים/יריבים שלו. אין ספק שיש בו יהירות מסוימת, אבל לדעתי זה עדיף פי אלף על נדאל שהיה די שחצן ברוב הקריירה שלו עד כה ועלה בכוונה לשחק עם גופיות שיבליטו את השרירים שלו (אחד היחידים בסבב שהתלבש ככה).
עם השנים נדאל נרגע מעט, הוריד את כמות התנועות המוגזמות וכבר לא עלה לשחק עם גופיות. מידת השנאה שלי אליו ירדה והיום אני מעריך אותו מאוד, אבל עדיין שמח מאוד שהוא מודח מטורנירים.
רפא הוא השחקן שמסובב את הכדור הכי הרבה פעמים בשנייה בהיסטוריה של הספורט. להגיד שהוא יותר אתלט מאשר כישרון זה גם המעטה בערכו וגם התעלמות מהמציאות. מנגד, פדרר עושה הרבה מהנקודות היפות והחשובות ביותר שלו מ-husles ועם כוח רצון - לא רק הכישרון הביא אותו לאיפה שהוא היום.
16 יוני 2012, 14:08
16 יוני 2012, 14:10
16 יוני 2012, 14:17
yiffy כתב:לא אמרתי שהצעקות באות כדי לעצבן את היריב, אבל בפועל הם מעצבנות ושחקן מתחשב לא יעשה את זה.
הגופיות זו שחצנות לשמה - אין דרך אחרת לתאר את זה.
אין ספק שהוא מודל לחיקוי. זה שאתה אוהד שלו לא אומר שאתה צריך להדוף כל ביקורת שאי פעם תשמע עליו. אני לא חושב שפדרר חסין מביקורת ואני מבקר אותו בעצמי. היופי באהדה זה שאתה מקבל את השחקן שלך עם המגרעות שלו ולא מתעלם מהן.
16 יוני 2012, 15:30
yiffy כתב:jol9 כתב:yiffy כתב:jol9 כתב:יהיה גמר שבו ישתתף לפחות גרמני אחד. נראה עם מי יילך הקהל - המקומי או פדרר שהוא סוג של בן בית שם בהאלה.
כן זה נכון.
ד"א זה די מדהים שמכל המדינות בעולם, דווקא לגרמניה, שהיא אולי הכלכלה השלישית או הרביעית בעולם, אין טורניר טניס ברמה גבוהה. יש להם את שטוטגרט, המבורג והאלה
הקטנים יחסית, אבל שום טורניר שמביא אליו טניסאי על עולמיים.
מעניין למה זה.
פעם המבורג היה טורניר קצת יותר גדול. אני חושב שהוא ירד בין היתר בגלל שתעשיות הרכב דשדשו באמצע העשור הראשון של שנות האלפיים שמרצדס שהיו הספונסר של הטורניר הפחיתו את מידת הסיוע.
פדרר עולה לגמר הטורניר אחרי משחק משעמם במיוחד מול יוז'ני.
16 יוני 2012, 16:01
16 יוני 2012, 16:09
שחף כתב:רפא ממש לא שחצן. בנאדם אחר כנראה היה עושה עניין הרבה יותר גדול ממאזן הקריירה שלו נגד פדרר וטוען שהוא בעצם הטניסאי הטוב אי פעם או משהו כזה. לא חסרות דוגמאות רלוונטיות(לדוגמא היריבות בין מסי לכריסטיאנו רונאלדו).
16 יוני 2012, 16:13
16 יוני 2012, 16:59
שחף כתב:jol9 כתב:שחף כתב:נו, לאוהדי פדרר בוודאי ובוודאי שאין מה להתלונן. פרשני יורוספורט ידועים באהדה שלהם אליו, גם הקהל בצרפת תמיד עודד אותו. האמת שבתור מי שתמיד אוהד את השחקן שנגדו(ולא משנה לי אם זה נובאק\רפא\דל פוטרו\מארי\טסונגה\דודי סלע)זה תמיד מהנה יותר שהוא מפסיד.
את מי אתה אוהד, שחף?
נגד פדרר? את כולם.
בכללי את רפא.
16 יוני 2012, 17:14
שחף כתב:זה טיעון שלך ותו לא.
16 יוני 2012, 17:38
yiffy כתב:שחף כתב:זה טיעון שלך ותו לא.
הטיעון שלי זה שלעלות עם גופיה כדי להראות את השרירים זו שחצנות.
אתה סתם דחפת את המאזן כדי להכניס לפדרר - אין לזה שום קשר ענייני לטיעון שלי.