01 ינואר 2013, 19:37
felix_r כתב:דרך אגב, מחירי הדירות בישראל לא קשורות בכלל לכמות הדירות החדשות שנבנות.
למעשה המחירים גבוהים הם בגלל הבנקים, והם ישארו גבוהים גם אם יבנו פה עוד מיליון דירות.
איך בדיוק הבנקים קשורים? אני אסביר.
בישראל אתה לא מקבל כמעט שום רווח על כסף שאתה שם בבנק. האחוז שמקבלים בבנק הוא נמוך מאוד ביחס לשאר המדינות.
לכן כל בן אדם שחסך כסף מעבודה של שנים (אני לא מדבר על מיליונרים) לא שומר את הכסף שלו בבנק, כי בבנק הוא לא מרוויח כמעט כלום. אז במה הוא כן יכול לשהקיע את חסכונותיו? אפשר בבורסה, אבל זה מסוכן, אפשר לאבד הכל. אז מה כן? נדל"ן. דירה. דירה זו השקעה הכי טובה בישראל. רווח מובטח. לכן האנשים קונים דירה גם אם הם לא צריכים אותה למגורים, כי פשוט אין אפיק השקעה טוב יותר.
לכן רק אם יסדרו את כל ההפקרות עם הבנקים, כך שהאנשים יוכלו לשים בבנק את החסכונות שלהם ולהרוויח מזה אחוזים סבירים, מחירי הדירות לא ימשיכו להמריא.
01 ינואר 2013, 20:52
01 ינואר 2013, 21:52
felix_r כתב:אני לא חושב, שנהיה פה קשה יותר לחיות. פשוט האנשים התפנקו וגם הפנימו את התעמולה.
יחימוביץ' מדברת שטויות. התוכנית הכלכלית שלה תכניס את ישראל לגרעון ענק, האינפלציה תחגוג, תהיה אבטלה של 20%, ואז כמו ביוון באמת תראו מה זה לא גומרים את החודש. אם היא באמת דואגת לאזרחים, אז שתבקש לבטל את כל החוקים שמפלגתה קיבלה בעבר, שמאפשרים למכור את הקוטג' פי 5 ממחירו בחו"ל
01 ינואר 2013, 21:57
01 ינואר 2013, 22:17
קובי כתב:כן, לא נהיה יותר קשה לחיות כאן... (: ברור... המשכורת של כולנו עולה בהתאם למחירי הדלק, הצריכה והנדל"ן בשנים האחרונות, אז למה שיהיה קשה יותר ?
פליקס, זה או שאתה לא חי פה, או שאתה חי בלהלהלנד...
01 ינואר 2013, 22:34
felix_r כתב:קובי כתב:כן, לא נהיה יותר קשה לחיות כאן... (: ברור... המשכורת של כולנו עולה בהתאם למחירי הדלק, הצריכה והנדל"ן בשנים האחרונות, אז למה שיהיה קשה יותר ?
יש דברים שעולים יותר, יש דברים שעולים פחות. ככה זה.
01 ינואר 2013, 22:53
jol9 כתב:felix_r כתב:קובי כתב:כן, לא נהיה יותר קשה לחיות כאן... (: ברור... המשכורת של כולנו עולה בהתאם למחירי הדלק, הצריכה והנדל"ן בשנים האחרונות, אז למה שיהיה קשה יותר ?
פעם (לפני עשור נניח) כשהייתי הולך לסופר לא הייתי יוצא עם חשבונית של יותר מ500-600 ש"ח לעגלה מלאה.
היום זה יותר בכיוון ה1000 ומעלה.
נכון שעם הזמן ההוצאות על המזון משתנות אבל עליה של משהו כמו 100% בעשור??
תמיד צריך לראות מה נהיה יותר זול ומה נהיה יותר יקר. מכונת כביסה ומחשב קצת הוזלו נניח, אבל אתה קונה אותם פעם בכמה שנים טובות.
אוכל אתה קונה כל שבוע...
02 ינואר 2013, 08:46
02 ינואר 2013, 12:47
felix_r כתב:קובי כתב:כן, לא נהיה יותר קשה לחיות כאן... (: ברור... המשכורת של כולנו עולה בהתאם למחירי הדלק, הצריכה והנדל"ן בשנים האחרונות, אז למה שיהיה קשה יותר ?
02 ינואר 2013, 14:09
קובי כתב:felix_r כתב:קובי כתב:כן, לא נהיה יותר קשה לחיות כאן... (: ברור... המשכורת של כולנו עולה בהתאם למחירי הדלק, הצריכה והנדל"ן בשנים האחרונות, אז למה שיהיה קשה יותר ?
קשה לדון עם בנאדם שמתעלם מהעובדות. אבל בכיף. קל לך ? אני שמח עבורך. המצב מבחינתך לא השתנה בשנים האחרונות ? סימן שמצבך מצויין !
02 ינואר 2013, 15:48
02 ינואר 2013, 17:53
02 ינואר 2013, 20:35
02 ינואר 2013, 21:37
yiffy כתב:יוני,
ביבי לא מאמין בלשים כסף בכיס של אף אחד, בוודאי ובוודאי לא של מעמד הביניים. הוא עשה את זה אחרי לחץ ציבורי שמאלני רב. אם לא הייתה מחאה חברתית, שהמנוע עבורה היה באופן חד משמעי אנשים בעלי השקפת עולם סוציאל-דמוקרטית (ימנים ושמאלנים בנושאים מדיניים כאחד), ביבי היה ממשיך ברפורמה שלו במס השולי תוך הרחבה (ולא צמצום) של עלויות על מעמד הביניים. כאב הלב לראות אותו נפרד מהבייבי שלו באופן כה טראגי.
אם אתה בעד ראש ממשלה שמוכן ליוזמות נוספות מסוג זה - עדיף שתצביע עבור מפלגה שהיא ימין מדיני ושמאל כלכלי - או לפחות מרכז כלכלי.
תקשיב לראיונות עם ביבי ולציטוטים שלו - הבנאדם מכור למילטון פרידמן ופרידריך האייק. מבחינתו אי התערבות זה האידיאל, וכשהוא מקל במיסים זה קודם כל מורגש למעלה אצל עשירים, תוך כדי שמעמד הביניים סופג עוד התייקרויות במיסים עקיפים. נסה למצוא ציטוטים שלו על כך שהוא מתכוון לתת עוד הקלות כמו זה שאתה מתאר - לא תמצא, פשוט כי אין ולא תהיה.
02 ינואר 2013, 22:49
03 ינואר 2013, 00:09
קובי כתב:פליקס, ליברמן בתקופת המחאה התראיין ואמר שכולם חיים פה טוב ובתי הקפה מלאים, כאילו שבתי קפה, או מסעדות נועדו לעשירים בלבד. האם גם אתה חושב כמוהו ?
03 ינואר 2013, 04:11
jol9 כתב:yiffy כתב:יוני,
ביבי לא מאמין בלשים כסף בכיס של אף אחד, בוודאי ובוודאי לא של מעמד הביניים. הוא עשה את זה אחרי לחץ ציבורי שמאלני רב. אם לא הייתה מחאה חברתית, שהמנוע עבורה היה באופן חד משמעי אנשים בעלי השקפת עולם סוציאל-דמוקרטית (ימנים ושמאלנים בנושאים מדיניים כאחד), ביבי היה ממשיך ברפורמה שלו במס השולי תוך הרחבה (ולא צמצום) של עלויות על מעמד הביניים. כאב הלב לראות אותו נפרד מהבייבי שלו באופן כה טראגי.
אם אתה בעד ראש ממשלה שמוכן ליוזמות נוספות מסוג זה - עדיף שתצביע עבור מפלגה שהיא ימין מדיני ושמאל כלכלי - או לפחות מרכז כלכלי.
תקשיב לראיונות עם ביבי ולציטוטים שלו - הבנאדם מכור למילטון פרידמן ופרידריך האייק. מבחינתו אי התערבות זה האידיאל, וכשהוא מקל במיסים זה קודם כל מורגש למעלה אצל עשירים, תוך כדי שמעמד הביניים סופג עוד התייקרויות במיסים עקיפים. נסה למצוא ציטוטים שלו על כך שהוא מתכוון לתת עוד הקלות כמו זה שאתה מתאר - לא תמצא, פשוט כי אין ולא תהיה.
אני יודע שנתניהו דוגל בהורדת מיסים בעיקר מס ההכנסה. מה איכפת לי אם זה עוזר לעשירים, כל עוד זה משאיר לי עוד כסף פנוי מהמשכורת...
בכל מקרה, אפשר לתת את הקרדיט למחאה, אבל צריכים לזכור שמי שלקחו ועשו משהו בנוגע לזה זאת הממשלה הזאת.
הממשלה של אולמרט לא עשתה את זה למשל.
אני חושב שבחירה באשה שמעולם לא עשתה שום תפקיד ציבורי לתפקיד החשוב ביותר במדינה זאת הפקרות וחוסר אחריות.
מעבר להיבטים הביטחוניים, זה גם עלול לגרור את המדינה לתהום כלכלי, כשהיא תנסה לקיים את ההבטחות החסרות אחריות שלה, ולגרום להרבה צרות גם בגזרה שבה
כביכול היא חזקה ומבינה.
יש הבדל בין לדבר על זה באיזו פינה נידחת באולפן שישי, כשלדברים שאתה אומר אין שום משמעות מעשית, לבין מצב שבו כל החלטה וכל אמירה שלך היא זאת שקובעת מדיניות
ומשפיעה על חיי כולם.
03 ינואר 2013, 06:20
03 ינואר 2013, 07:18
felix_r כתב:קובי כתב:פליקס, ליברמן בתקופת המחאה התראיין ואמר שכולם חיים פה טוב ובתי הקפה מלאים, כאילו שבתי קפה, או מסעדות נועדו לעשירים בלבד. האם גם אתה חושב כמוהו ?
נתחיל מזה, שליברמן לא חושב שבתי קפה נועדו רק לעשירים. זה אתה אומר. תרגיל שמאלני ידוע. ליברמן חושב משהו אחר לגמרי. בעצם הפוך ממה שאמרת.
מה שליברמן התכוון, זה שהאנשים שיש להם בעיות תקציב, קודם כל חוסכים בהוצאות בלתי הכרחיות, כמו בתי קפה, מסעדות ושאר מקומות הבילוי. וזה נשמע לי הגיוני מאוד. בפועל מקומות הבילוי, קניונים ומרכזי הקניות למיניהם מפוצצים באנשים, וזה מוכיח שלאנשים יש הרבה כסף פנוי. המקומות האלה מלאים לאו דווקא בעשירים, אלא באנשים רגילים כמוך כמוני. זה מוכיח, שהמצב הוא טוב, בניגוד לתמונה שהשמאל מנסה לצייר לנו.
אחרי שסיימנו עם ליברמן, נעבור אלי, מה שאני חושב. אישית, אני לא חושב שבישראל אדם רגיל אמור כל יום לאכול בחוץ, בעיקר כי בישראל כמעט ואין מסעדות או פאבים זולים. זה לא כמו באנגליה לדוגמא, שם יש פאבים שכונתיים זולים, וגם פועל פשוט יכול ערב-ערב ללכת לשם אחרי העבודה ולדפוק בירות. זה לא כמו הבסיטרו הקטנים בצרפת, שם אתה יכול לאכול ארוחת בוקר יום-יום בזול. אני אתן לך דוגמא, בטח ראית את הסרט "ספרות זולה". אתה זוכר את ג'ון טרבולטה לוקח את אומה טורמן לבילוי במסעדה יקרה (בכל זאת בעלה מיליונר) ? אומה טורמן מזמינה שם מילקשייק ב 5 דולר וג'ון טרבולטה לא מאמין שמילקשייק כלשהו יכול להיות כל כך יקר, הוא אפילו מבקש לטעום, כי הוא רוצה לדעת על מה לוקחים כל כך הרבה כסף. זוכר? עכשיו בוא ותראה לי בית קפה כלשהו בישראל, שם המילקשייק עולה פחות מ 5 דולר. ואני כבר לא מדבר על מחיר הבירות בפאבים - פשוט פשע נגד האנושות!... אז זה המצב בישראל. האם הממשלה אשמה בזה ששודדים אותך בפאב? לא. אנחנו אשמים, כי אנחנו מסכימים לשלם על חצי ליטר בירה מהחבית סכום הגדול פי 15-20 ממה שעולה לייצר אותה. אבל זה כבר נושא אחר... אם נחזור לנושא שלנו, אז אנחנו רואים, שלמרות המחירים הגבוהים במסעדות, בתי קפה, ופאבים, המקומות האלה עדיין מפוצצים באנשים. אז כן, צודק ליברמן, המצב שלנו טוב.
03 ינואר 2013, 07:21
yiffy כתב:jol9 כתב:yiffy כתב:יוני,
אני יודע שנתניהו דוגל בהורדת מיסים בעיקר מס ההכנסה. מה איכפת לי אם זה עוזר לעשירים, כל עוד זה משאיר לי עוד כסף פנוי מהמשכורת...
בכל מקרה, אפשר לתת את הקרדיט למחאה, אבל צריכים לזכור שמי שלקחו ועשו משהו בנוגע לזה זאת הממשלה הזאת.
הממשלה של אולמרט לא עשתה את זה למשל.
אני חושב שבחירה באשה שמעולם לא עשתה שום תפקיד ציבורי לתפקיד החשוב ביותר במדינה זאת הפקרות וחוסר אחריות.
מעבר להיבטים הביטחוניים, זה גם עלול לגרור את המדינה לתהום כלכלי, כשהיא תנסה לקיים את ההבטחות החסרות אחריות שלה, ולגרום להרבה צרות גם בגזרה שבה
כביכול היא חזקה ומבינה.
יש הבדל בין לדבר על זה באיזו פינה נידחת באולפן שישי, כשלדברים שאתה אומר אין שום משמעות מעשית, לבין מצב שבו כל החלטה וכל אמירה שלך היא זאת שקובעת מדיניות
ומשפיעה על חיי כולם.
החשש הזה ששלי תביא "תהום כלכלי" הוא לא יותר מניסיון הפחדה עלום ומגוחך של הליכוד. הרי החשב הכללי לשעבר במשרד האוצר, אותו מינה ביבי (!!!) בכבודו ובעצמו הודיע שהתוכנית הכלכלית של שלי אחראית ושהוא תומך בה על פני ביבי ושטייניץ והתוכנית הכלכלית שלהם.