בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי roy1000 » 28 פברואר 2015, 18:01

jol9 כתב:רוי, אני חושב שהביקורת שלך באמת יוצאת מהגבול הלגיטימי. אתה ממש מדבר כמו סתיו שפיר...

תקרא את מה שיועז הנדל כותב בידיעות - זה ממש לא משנה מי יהיה ראש הממשלה. ברגע שיש התנגשות אינטרסים, יהיו מחלוקות עם הממשל.

התפקיד של ראש הממשלה הוא לא להתלקק למנהיגים השונים, אלא לדאוג לאינטרסים של ישראל. לפעמים האינטרסים האלה מסתדרים עם האינטרסים
של המנהיגים האחרים, ואז נוצר רושם מצויין של ראש ממשלה שבונה יחסים מצויינים עם העולם, ולפעמים זה בדיוק להיפך.
היחסים האלה פחות חשובים לדעתי, בטח כששמים אותם על המאזניים מול האינטרסים החיוניים שלנו.

יוני, מעולם לא היה ראש ממשלה ישראלי שיצא למאבק חזיתי ופומבי עם הממשל האמריקאי. זה דבר שרק ביבי מרשה לעצמו. היו בעבר נשיאים אנטישמיים כמו קנדי, ניקסון וקרטר ועם אף אחד מהם לא נכנסו לעימות חזיתי. אתה צריך להבין שמאז שישראל התחילה במדיניות ההתנחלויות, ארה"ב זו התומכת היחידה שלנו בעולם ויש לנו תלות מוחלטת בארה"ב החל מהוטו באו"ם ועד לאספקת נשק. הרי אפילו את צוק איתן לא הצלחנו לשרוד בלי תחמושת אמריקאית.

אז אל תגיד שזה לא משנה מי יהיה ראש הממשלה כי מה שביבי עושה הוא חסר תקדים. ביבי לא דואג לאינטרסים של ישראל. אין שום אינטרס ישראלי שהנאום שלו משרת. אין שום אינטרס ישראלי שהקמפיין שלו לרומני שירת. ביבי אולי משרת את האינטרסים של אדלסון ואת האינטרסים המאוד צרים שלו בבחירות בארץ.

האינטרסים החיוניים שלנו יכולים להישמר רק בעזרת יחסים טובים עם העולם. אנחנו לא איזה מעצמה ואין לנו קיום עצמאי. הרי מספיק שאובאמה מסיר את הוטו בהצבעה אחת באו"ם וכל הפרוייקט הציוני מחוסל. אתה ופליקס חיים באיזו פנטזיה שארה"ב צריכה אותך למשהו, אבל בת'כלס היחסים הם חד-צדדיים לחלוטין ואם ישחטו את כולנו מחר, זה לא יותר ממכה קלה בכנף לארה"ב.

בסופו של דבר, ביבי נכשל כישלון חרוץ בנושא האיראני. אף אחד אחד לא יכל להיכשל בצורה יותר מוחצת ואני מאמין שכל ראש ממשלה ישראלי אחר שהיה קצת פחות שנוא על הממשל האמריקאי היה יכול מנוע את ההסכם עם איראן.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 28 פברואר 2015, 18:54

roy1000 כתב:
יוני, מעולם לא היה ראש ממשלה ישראלי שיצא למאבק חזיתי ופומבי עם הממשל האמריקאי. זה דבר שרק ביבי מרשה לעצמו. היו בעבר נשיאים אנטישמיים כמו קנדי, ניקסון וקרטר ועם אף אחד מהם לא נכנסו לעימות חזיתי. אתה צריך להבין שמאז שישראל התחילה במדיניות ההתנחלויות, ארה"ב זו התומכת היחידה שלנו בעולם ויש לנו תלות מוחלטת בארה"ב החל מהוטו באו"ם ועד לאספקת נשק. הרי אפילו את צוק איתן לא הצלחנו לשרוד בלי תחמושת אמריקאית.

אני מאוד לא אוהב את הטיעון "מעולם לא היה/קרה". אז מה? מעולם לא היה מצב שבו לאיראן יש אוטוטו פצצת אטום.
יש לנו תלות מוחלטת בארה"ב, על זה אין ויכוח, אבל ארה"ב זה לא נשיא ארה"ב, וזה שיש חוסר סימפטיה לישראל אצל הנשיא, לא אומרת,
שכל היחסים בסכנה.

roy1000 כתב:אז אל תגיד שזה לא משנה מי יהיה ראש הממשלה כי מה שביבי עושה הוא חסר תקדים. ביבי לא דואג לאינטרסים של ישראל. אין שום אינטרס ישראלי שהנאום שלו משרת. אין שום אינטרס ישראלי שהקמפיין שלו לרומני שירת. ביבי אולי משרת את האינטרסים של אדלסון ואת האינטרסים המאוד צרים שלו בבחירות בארץ.

לא אני אמרתי, אלא יועז הנדל אמר. אני מניח שהוא מבין לא פחות טוב ממך, ושהדעה שלו לא פחות לגיטימית. אני בוחר גם לאמץ אותה, כי זה
נשמע לי הגיוני.
אני שוב חוזר ואומר לך, שהביקורת שלך על ביבי היא לא עניינית ולא לגיטימית. על סמך מה אתה מחליט למה ביבי דואג? על סמך מה שאמנון אברמוביץ'
אומר? ואפילו הוא לא אומר דברים כאלה.
אתה פשוט משתמש בלקסיקון של השמאל הקיצוני וזה באמת מאוד מוזר למה אתה מצביע ללפיד.

roy1000 כתב:האינטרסים החיוניים שלנו יכולים להישמר רק בעזרת יחסים טובים עם העולם. אנחנו לא איזה מעצמה ואין לנו קיום עצמאי. הרי מספיק שאובאמה מסיר את הוטו בהצבעה אחת באו"ם וכל הפרוייקט הציוני מחוסל. אתה ופליקס חיים באיזו פנטזיה שארה"ב צריכה אותך למשהו, אבל בת'כלס היחסים הם חד-צדדיים לחלוטין ואם ישחטו את כולנו מחר, זה לא יותר ממכה קלה בכנף לארה"ב.

בסופו של דבר, ביבי נכשל כישלון חרוץ בנושא האיראני. אף אחד אחד לא יכל להיכשל בצורה יותר מוחצת ואני מאמין שכל ראש ממשלה ישראלי אחר שהיה קצת פחות שנוא על הממשל האמריקאי היה יכול מנוע את ההסכם עם איראן.

כאמור, ארה"ב זה לא נשיא ארה"ב. עובדה שביבי הוזמן לנאום בקונגרס, ויתקבל שם כרגיל בכבוד מלכים.
להגיד שאנחנו תלויים בהחלטה אחת של ארה"ב או של האו"מ, זה בערך אחד הדברים האינפנטילים ביותר ששמעתי, שהיה מתאים אולי לילד בן 6 להגיד,
ולא לאדם בוגר, ובטח שלא לד"ר באוניברסיטה.

הכשלון בנושא האיראני הוא לא של ביבי, אלא של העולם. אותו עולם שנותן לאיסלאם הפונדמנטליסטי להצמיח שורשים במדינות שלהם, אותו עולם
שמממן את אותו האיסלאם, בכך שמאפשר לכל הפרזיטים האלה לחיות על אדמתם, לא לעבוד ולחיות על עורקם של האזרחים, אותו עולם שמגלה לאט
לאט מה זה טרור איסלאמי. כנראה שעוד לא גילה מספיק.
הרי אם חלילה האיראנים כן יצליחו לפתח פצצת אטום וראש נפץ, הראשונים שיחטפו בראש יהיו כורדים או איזו עם מקופח אחר, ואז כולם יצקצקו בלשונם.
ישראל מן הסתם תתקוף את איראן לפני שזו עוד תספיק להביא מטוס לפס ההמראה, והיא תתקוף חזק ובכל מה שיש לה, ואז האחריות להרג של מליונים,
תהיה על הידיים של אותם אירופאים ואותו אובאמה, שהיום מסרבים להבין את המסוכנות של המצב הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 פברואר 2015, 19:35

jol9 כתב:אני מאוד לא אוהב את הטיעון "מעולם לא היה/קרה". אז מה? מעולם לא היה מצב שבו לאיראן יש אוטוטו פצצת אטום.
יש לנו תלות מוחלטת בארה"ב, על זה אין ויכוח, אבל ארה"ב זה לא נשיא ארה"ב, וזה שיש חוסר סימפטיה לישראל אצל הנשיא, לא אומרת,
שכל היחסים בסכנה.

אני לא מבין מאיפה השטות הזו הגיעה? מי מוכר את הלוקש שארה"ב זה לא הנשיא? זה משהו שביבי מנסה למכור? יחסי החוץ של ארה"ב הם בסמכות בלעדית של הממשל. אין לקונגרס האמריקאי שום סמכות בנושא יחסי חוץ. זו בורות לשמה להגיד אחרת.

היינו במצבים הרבה יותר קשים מול נשיאים אמריקאים ומעולם לא שבר ראש ממשלה את הכלים כמו ביבי. קנדי איים בסנקציות אם ישראל תמשיך בתוכנית הגרעין, ניקסון רצה לחתוך את ישראל לפני מלחמת יום כיפור וקרטר שהיה אנטישמי מוצהר איים בניתוק היחסים אם לא נחזיר את כל סיני. לא ראיתי את בגין או גולדה רצים לנאום נגד ניקסון וקרטר בקונגרס או עושים קפיינים ליריבים שלהם.

jol9 כתב:לא אני אמרתי, אלא יועז הנדל אמר. אני מניח שהוא מבין לא פחות טוב ממך, ושהדעה שלו לא פחות לגיטימית. אני בוחר גם לאמץ אותה, כי זה
נשמע לי הגיוני.
אני שוב חוזר ואומר לך, שהביקורת שלך על ביבי היא לא עניינית ולא לגיטימית. על סמך מה אתה מחליט למה ביבי דואג? על סמך מה שאמנון אברמוביץ'
אומר? ואפילו הוא לא אומר דברים כאלה.
אתה פשוט משתמש בלקסיקון של השמאל הקיצוני וזה באמת מאוד מוזר למה אתה מצביע ללפיד.

לא קראתי שום דבר שיועז הנדל אמר, אבל מה הקשר בין יועז הנדל לפוליטיקה אמריקאית? הוא בילה בארה"ב אפילו יום אחד? מה הוא מבין בזה? הוא הרי מתנחל ואיש של בנט לא?

בכל מקרה, אין שום רציונל בהתנהגות של ביבי. אין שום הגיון במאבק פומבי עם נשיא ארה"ב ולא מצאתי אפילו פרשן אחד שמסוגל להסביר את זה (בלי להמציא דברים על מבנה השלטון בארה"ב). כשבנאדם מתנהג בצורה לא רציונלית אז סביר להניח שהוא פועל ממניעים זרים. אין שום קשר לשאלה של ימין ושמאל פה. דווקא הכי ימנים צריכים להתנגד לנאום של ביבי כי הוא רק פוגע במדינת ישראל וכי בלי ארה"ב אנחנו לא יכולים לנהל את כל המלחמות שבנט וחבריו כל כך אוהבים. הרי מאיפה בדיוק מגיע הכסף לחמקנים של ביבי ובוגי? מאיפה מגיע הכסף לכיפת ברזל?

jol9 כתב:כאמור, ארה"ב זה לא נשיא ארה"ב. עובדה שביבי הוזמן לנאום בקונגרס, ויתקבל שם כרגיל בכבוד מלכים.
להגיד שאנחנו תלויים בהחלטה אחת של ארה"ב או של האו"מ, זה בערך אחד הדברים האינפנטילים ביותר ששמעתי, שהיה מתאים אולי לילד בן 6 להגיד,
ולא לאדם בוגר, ובטח שלא לד"ר באוניברסיטה.

הכשלון בנושא האיראני הוא לא של ביבי, אלא של העולם. אותו עולם שנותן לאיסלאם הפונדמנטליסטי להצמיח שורשים במדינות שלהם, אותו עולם
שמממן את אותו האיסלאם, בכך שמאפשר לכל הפרזיטים האלה לחיות על אדמתם, לא לעבוד ולחיות על עורקם של האזרחים, אותו עולם שמגלה לאט
לאט מה זה טרור איסלאמי. כנראה שעוד לא גילה מספיק.
הרי אם חלילה האיראנים כן יצליחו לפתח פצצת אטום וראש נפץ, הראשונים שיחטפו בראש יהיו כורדים או איזו עם מקופח אחר, ואז כולם יצקצקו בלשונם.
ישראל מן הסתם תתקוף את איראן לפני שזו עוד תספיק להביא מטוס לפס ההמראה, והיא תתקוף חזק ובכל מה שיש לה, ואז האחריות להרג של מליונים,
תהיה על הידיים של אותם אירופאים ואותו אובאמה, שהיום מסרבים להבין את המסוכנות של המצב הזה.

ילד בן 6 זה מישהו שלא מבין דבר וחצי דבר בפוליטיקה אמריקאית ובכל זאת חוזר על שטויות חסרות כל בסיס. תפסיק להגיד שארה"ב זה לא הנשיא - זו בורות לשמה. הקונגרס לא מתעסק במדיניות חוץ ואין לו שום סמכויות בנושא הזה. הקונגרס הוא גוף מחוקק בלבד והחוקים כפופים לאישור הנשיא. הקונגרס לא יכול להגיד לנשיא איך לנהל מו"מ ועם מי. ביבי הוזמן לקונגרס כחלק ממאבק מפלגתי של הרפובליקאים בנשיא ובדמוקרטים. אף אחד לא הזמין אותו מאהבת ישראל - הזמינו אותו בשביל לנגח את אובאמה והוא בטפשותו משתף פעולה וגורם נזק לישראל. שום ישועה לא תבוא לישראל מהקונגרס האמריקאי.

אם אתה לא מבין שהחלטה אחת במועצת הבטחון יכולה להביא לסופה של מדינת ישראל אז אתה פשוט חי בעולם אלטרנטיבי שלא קשור בכלום למציאות. זה בסדר, אתה לא לבד כי רק בפורום הזה יש המון גיבורים שבטוחים שישראל היא מעצמה עולמית שהעולם לא יכול לחיות בלעדיה. זה חלק מהשטויות שמוכרים אנשים כמו בנט. בעולם המציאות, מדינת ישראל היא כלום. אפילו לא 0.2% מהתל"ג העולמי. אנחנו לא מייצרים אפילו מוצר אחד קריטי לעולם. אם מחר בבוקר שוחטים את כל היהודים במדינת ישראל אף אחד בעולם אפילו לא יתעטש. אף אחד לא יאבד את מקום העבודה שלו והבורסות בעולם לא יזוזו. אין למדינת ישראל שום חשיבות במארג הכלכלי עולמי.

החלטה אחת שבה מועצת הבטחון שמכירה במדינה פלשתינית בגבולות 67 וקוראת לישראל לסגת לגבולות 67 זה סוף המדינה. אני מציע לך לראות מה קרה לרוסיה כמעט מייד אחרי סנקציות ממש לא כבדות שהטיל עליה האיחוד האירופי. הכלכלה שם קרסה לחלוטין בתוך כלום זמן. סנקציות מזעריות של האיחוד על ישראל יביאו את המדינה לקריסה מוחלטת בתוך חודשים בצורה הרבה יותר גרועה ממה שקרה לרוסיה שיש לה משאבי טבע עצומים.

הכישלון של ביבי הוא חוסר היכולת שלו להבהיר לעולם את הסכנה מאיראן גרעינית וחוסר היכולות שלו לנהל דיאלוג עם העולם - משהו שכל ראשי הממשלה שקדמו לו הצליחו בו. ביבי עם האובססיביות שלו הפך את הנושא האיראני לעניין ישראלי בלבד וככה הכל קרס. כל התירוצים על האנטישמיות של העולם לא רלוונטיים לכלום. הרי לתקוף בעצמו ביבי לא מסוגל ולעבוד ולשכנע את מנהיגי העולם גם לא, אז מה בדיוק התוכנית שלו? למה הוא רץ לראשות הממשלה אם הוא לא מסוגל לעשות כלום?

אני לא יודע מה תהיה המדיניות הישראלית מול איראן גרעינית. אני לא חושב שתהיה שום תקיפה (אם לא הייתה עד עכשיו). אולי תהיה מדיניות של הכלה והרתעה. בכל מקרה, בזכותו של ביבי, אנחנו עכשיו צריכים לחשוב על מדיניות של התמודדות עם האיום הזה. מה שבטוח זה שביבי ושרה לא יהיו פה כשהאיום הזה יתממש. כמו ששרה אמרה, הם ירדו מהארץ ויתנו למדינה להישרף. למה להתאמץ?
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 28 פברואר 2015, 20:01, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 28 פברואר 2015, 19:45

הנה הגיבורים שלכם ביבי ובוגי שמוגי שמקללים את הממשל, אומרים על קרי שהוא משיחי והזוי, עושים קמפיינים פומביים נגד הנשיא ואז כמובן רצים כמו עכברים לבקש כסף בדיוק מאותו הממשל, כי הרי את הצעצועים שלהם הם לא קונים בכסף שלהם אלא בכסף של משלם המיסים האמריקאי.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4631696,00.html

בדיחה מהלכת.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 28 פברואר 2015, 20:15

מי שרוצה.. YNET בעמוד הראשי בכותרת "ביקורת טלויזיה"... מאוד מאוזנים אין ספק:

מבקרי הטלוויזיה ynet @ashahoralavan

שטייניץ מטיף לגלנט על ביטחון: ״זה שאתה אלוף לא עושה אותך בר סמכא״. גם זה שאתה טרחן לא

ומוסיף שטייניץ: ״אני מוביל את המגעים עם האמריקאיים בשנתיים האחרונות״. אה אה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 01:48

עוד קצת הקלטות הזויות של הקיסרית שרה שלכם.

http://www.haaretz.co.il/news/elections/1.2576936

לפי הפרסום, נתניהו אמרה לבן מלך כי בעלה: "מתנהג בחוכמה פוליטית נדירה, מדבר עם המנהיגים כל הזמן! הניסיון שלו, החוכמה שלו, ההשכלה שלו, של בנימין נתניהו, השכלה רחבה, תארים באוניברסיטה, הוא גם קורא ספרים, מבין בכלכלה, בביטחון, במדיניות, הוא מבין בלדבר עם מנהיגי העולם! איפה האיש שלך, הרי הוא לא מגיע לקרסוליים של האיש שלי".

היא הוסיפה: "איזה הערצה יש אלי, כשרואים אותי. אני לא יכולה ללכת ברחוב, מאות אנשים באים אלי, כולם מוסרים לבעלי אהבה, אומרים לי שהוא ראש ממשלה ענק. ואני הולכת למשפחות השכולות, אני מסתכלת להם בעיניים, אני עושה דברים, והעם אוהב אותי, רק עכשיו חזרתי מעצרת המונית בבית כנסת, וכולם חיבקו אותי ואת ראש הממשלה!

:laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3

מישהו יכול להסביר לי איך לא מאשפזים את האישה הזו? היא כל כך מנותקת מהמציאות שזה בלתי נתפס.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 01:59

roy1000 כתב:עוד קצת הקלטות הזויות של הקיסרית שרה שלכם.

http://www.haaretz.co.il/news/elections/1.2576936

לפי הפרסום, נתניהו אמרה לבן מלך כי בעלה: "מתנהג בחוכמה פוליטית נדירה, מדבר עם המנהיגים כל הזמן! הניסיון שלו, החוכמה שלו, ההשכלה שלו, של בנימין נתניהו, השכלה רחבה, תארים באוניברסיטה, הוא גם קורא ספרים, מבין בכלכלה, בביטחון, במדיניות, הוא מבין בלדבר עם מנהיגי העולם! איפה האיש שלך, הרי הוא לא מגיע לקרסוליים של האיש שלי".

היא הוסיפה: "איזה הערצה יש אלי, כשרואים אותי. אני לא יכולה ללכת ברחוב, מאות אנשים באים אלי, כולם מוסרים לבעלי אהבה, אומרים לי שהוא ראש ממשלה ענק. ואני הולכת למשפחות השכולות, אני מסתכלת להם בעיניים, אני עושה דברים, והעם אוהב אותי, רק עכשיו חזרתי מעצרת המונית בבית כנסת, וכולם חיבקו אותי ואת ראש הממשלה!

:laugh3 :laugh3 :laugh3 :laugh3

מישהו יכול להסביר לי איך לא מאשפזים את האישה הזו? היא כל כך מנותקת מהמציאות שזה בלתי נתפס.

אתה יכול להמליץ לה על הפסיכיאטר שלך.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 03:10

מבט אחר על הנאום של נתניהו בקונגרס
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/679/ ... =479&loc=1
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 07:15

felix_r כתב:אתה יכול להמליץ לה על הפסיכיאטר שלך.

אני יכול להמליץ על מי שלא תרצה אם זה אומר שהזוג הזה יממש את ההבטחה שלו והם יעופו מהארץ.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 07:16

felix_r כתב:מבט אחר על הנאום של נתניהו בקונגרס

:D :D :D

מבקר קולנוע...יפה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 10:36

דרך אגב - לכל המזלזלים במאיר דגן וטוענים שהוא שמאלן ואינטרסנט וכו' - יש ראיון איתו במוסף של ידיעות של יום שישי. האיש הוא לחלוטין ריאליסט. אומר במפורש שלא יהיה שלום עם הפלשתינאים כי הם לעולם לא יסכימו לוויתור על זכות השיבה.
בל קשר, הוא אומר (בצדק) שביבי גורם נזק עצום עם הנסיעה שלו לקונגרס.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 12:13

roy1000 כתב:
felix_r כתב:מבט אחר על הנאום של נתניהו בקונגרס

:D :D :D

מבקר קולנוע...יפה.

ואת זה אומר בן אדם שהצביע למפלגה של מגיש תכנית טלויזיה ללא תעודת בגרות. יפה...
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 01 מרץ 2015, 12:25, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 01 מרץ 2015, 12:20

roy1000 כתב:דרך אגב - לכל המזלזלים במאיר דגן וטוענים שהוא שמאלן ואינטרסנט וכו' - יש ראיון איתו במוסף של ידיעות של יום שישי. האיש הוא לחלוטין ריאליסט. אומר במפורש שלא יהיה שלום עם הפלשתינאים כי הם לעולם לא יסכימו לוויתור על זכות השיבה.
בל קשר, הוא אומר (בצדק) שביבי גורם נזק עצום עם הנסיעה שלו לקונגרס.

לא טענתי שהוא שמאלן, אבל כנראה שהוא כן אינטרסנט.

דווקא בוגי אמר היום דברים מאוד נכונים בתכנית הבוקר בערוץ 2.
דבר ראשון, מאיר דגן כבר מזמן לא בעניינים, ומה שהוא אומר לאו דווקא מבוסס על משהו מהימן. דבר שני, בכיר כלשהו, שיוצא לאחר שחרורו בביקורת
מהסוג הזה זה לא דבר ראוי (דיסקין הרבה יותר גרוע כמובן). דבר שלישי, זה שהוא אומר,זאת דעתו בלבד ולא איזשהי אמת צרופה.
מותר לנו להקשיב ולחשוב אחרת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 12:35

jol9 כתב:לא טענתי שהוא שמאלן, אבל כנראה שהוא כן אינטרסנט.

דבר ראשון, מאיר דגן כבר מזמן לא בעניינים, ומה שהוא אומר לאו דווקא מבוסס על משהו מהימן. דבר שני, בכיר כלשהו, שיוצא לאחר שחרורו בביקורת
מהסוג הזה זה לא דבר ראוי (דיסקין הרבה יותר גרוע כמובן). דבר שלישי, זה שהוא אומר,זאת דעתו בלבד ולא איזשהי אמת צרופה.

אני עדיין לא מבין איך בנאדם רציונלי יכול לתמוך בסיפור של הנאום הזה. הרי רק הסיכון שתהיה נקמה של אובאמה באו"ם לא שווה את הנאום הזה. אני באמת לא מבין איך אנשים שאכפת להם מהמדינה יכולים לשבת ולשתוק לנוכח פיגוע ההתאבדות של ביבי. לא ברור לי איך מדינה שלמה משתעבדת בצורה כל כך מוחלטת לבנאדם אחד. איך יכול להיות שאין אף אחד במפלגת הליכוד שקורא להפסיק את הטרוף הזה?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 12:36

felix_r כתב:ואת זה אומר בן אדם שהצביע למפלגה של מגיש תכנית טלויזיה ללא תעודת בגרות. יפה...

לא בחרתי בו להמציא סיפורים דמיוניים על איך עובדת שיטת הממשל האמריקאית. נראה לי שמבקר הקולנוע שלך צריך לראות עוד כמה סרטים בשביל להבין את חלוקת המסכויות בארה"ב.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 12:45

מלשכתו של יו"ר בית הנבחרים ג'ון ביינר נמסר כי "הביקוש לכרטיסים עקף כל ישיבה משותפת של הקונגרס מאז נבחר לעמוד בראש הבית", עם "פי עשר יותר בקשות מאשר מקומות פנויים".
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 12:46

roy1000 כתב:
felix_r כתב:ואת זה אומר בן אדם שהצביע למפלגה של מגיש תכנית טלויזיה ללא תעודת בגרות. יפה...

לא בחרתי בו להמציא סיפורים דמיוניים על איך עובדת שיטת הממשל האמריקאית. נראה לי שמבקר הקולנוע שלך צריך לראות עוד כמה סרטים בשביל להבין את חלוקת המסכויות בארה"ב.

בחרתו בו כי הוא יפה? :D
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 13:08

felix_r כתב:
roy1000 כתב:

כן. גם זה שהוא מייצג את רוב הדעות שלי עזר.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 13:21

roy1000 כתב:
felix_r כתב:
roy1000 כתב:

כן. גם זה שהוא מייצג את רוב הדעות שלי עזר.

באמת?
אז למעשה החלטת שכל אחד שהוא בדעות שלך יכול להיות ראש הממשלה? זה כל מה שנדרש לתפקיד?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 01 מרץ 2015, 13:26

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לא טענתי שהוא שמאלן, אבל כנראה שהוא כן אינטרסנט.

אני עדיין לא מבין איך בנאדם רציונלי יכול לתמוך בסיפור של הנאום הזה. הרי רק הסיכון שתהיה נקמה של אובאמה באו"ם לא שווה את הנאום הזה. אני באמת לא מבין איך אנשים שאכפת להם מהמדינה יכולים לשבת ולשתוק לנוכח פיגוע ההתאבדות של ביבי. לא ברור לי איך מדינה שלמה משתעבדת בצורה כל כך מוחלטת לבנאדם אחד. איך יכול להיות שאין אף אחד במפלגת הליכוד שקורא להפסיק את הטרוף הזה?

אז אולי חשבת שמה שאתה אומר זה לא בהכרח נכון?
יש כאן שתי גישות - אחת פוליטית ואחת נקרא לה מקצועית.

הגישה הפוליטית בכלל לא מתייחסת לתוכן. לא איכפת לאף אחד מה הסיבה לנסיעה, על מה ולמה היא קוראת, מה הרקע, מה יכול לקרות איתה או בלעדיה וכו'.
כלום. כל מה שמעניין זה לפסול על הסף את הנסיעה הזאת, מטענה שזאת תעמולה פוליטית של ביבי.
זאת גישה פרימיטיבית בעיניי שראוייה לאנשים כמו סתיו שפיר והשמאל בכללותו. מה שעצוב זה שחלק גדול מאוד מהעיתונות והתקשורת כאן דוגל בגישה הזאת
וכבר נכתבו מאות אלפי מילים על הנסיעה מבלי להתייחס בכלל לתוכן אלא רק להקשר הפוליטי.

אני שמח לפחות שאתה כן מנסה להתייחס לתוכן ולא רק להקשר הפוליטי. התוכן הוא לא בהכרח חד משמעי. לדעתי שתי הגישות (בעד הנאום ונגד
הנאום) הן לגיטימיות, אבל בוודאי שאין כאן שום הכרעה ברורה, כפי שאתה מציג.
האו"ם זה אירגון רקוב, ואוי וובוי אם נקבל החלטות ע"פ מה שאולי יקרה ואולי לא יקרה באו"ם. זה לא מה שיגרום לישראל לחדול מלהתקיים.

ולגבי היחסים עם ארה"ב. אני מבין מה אתה אומר, ובכל זאת לממשל ולנשיא יש אינטרסים מסויימים. אחד מהם, הוא להמשיך ולהחזיק את ישראל ולתמוך בה.
אתה חושב שאובאמה עושה את זה כי הוא טוב לב ונחמד? הרי אתה יודע שיש לו עוד מליון אינטרסים בהקשר הזה כמו מכירת נשק, תמיכה של הקול היהודי
בארה"ב, בת ברית אסטרטגית באיזור שארה"ב יכולה לשתף איתה פעולה ולהשתמש בבסיסיה ובכל התשתיות שלה וכו'.
זה נכון שאנחנו צריכים אותם יותר, אבל היחסים לא יופסקו רק על סמך החלטה אחת של הנשיא, ואף נשיא לא יקבל גם החלטה שכזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים