שועל כתב:מה שאותי הכי מדאיג זה שסיימו את המבצע כשעדיין לא הרסו 50% מהמנהרות, שמובילות בחלקן לתוך יישובים או ליד מוצבים של צה"ל.
לא יודע איך מדינה ריבונית יכולה להרשות לעצמה להיות כל כך רכה עם ארגון טרור רצחני שנמצא בגבולות שלה.
זה ככל הנראה לא כל כך פשוט למצוא ולהרוס את כל המנהרות האלה.
לגבי "רכות" - אם אני לא טועה הוטלו עשרות אלפי טונות של פצצות על עזה ונהרסו עשרות אלפי בתים (שעדיין לא שוקמו). אני לא חושב שאף אחד (כולל כל הקיצוניים פה) היו רוצים בכיבוש עזה וגם מבחינה מדינית חמאס משרת את המטרות שלנו בכך שהוא מפריד בין הרצועה לגדה ומאפשר למעשה את המשך השליטה בגדה.
לא ניתן באמת "לנצח" במערכות האלו. הרי חמאס יכול לאבד גם 10,000 לוחמים ומבחינתו זה יהיה ניצחון. אפשר "לנצח" רק אם הורסים את התשתיות בעזה באופן מוחלט והופכים אותה למקום שאינו ראוי למגורי אדם. ישראל עדיין לא שם במקרה של עזה. בלבנון אנחנו מתקרבים לנקודה הזו.
אנחנו גם לא המדינה היחידה בעולם שסובלת מאיום מנהרות. דרום קוריאה נמצאת במצב דומה וגם להם אין פתרונות.
בקיצור - אני לא חושב שמבקר המדינה צריך ליזום דוחו"ת ביקורת כאלה. בכל מלחמה יש תקלות. צריך להפיק לקחים ולהמשיך הלאה. לא להפוך את זה לדרמה מאוד גדולה. אני חושב שהלקח הגדול מצוק איתן זה דבר ראשון סיפור הנגמ"ש (שרק כלים ממוגנים עם מערכת מעיל רוח ייכנסו לשטח), המאמץ למצוא פתרון טכנולוגי/הנדסי לאיום המנהרות והמאמץ לסיים את המערכה מוקדם ככל הניתן מתוך הכרה שלא באמת ניתן לנצח במערכות כאלה.
אני לא מחובבי ביבי, אבל גם הציפיות מראש ממשלה בזמן מלחמה צריכות להיות ריאליות.