בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 20:01

felix_r כתב:אני מבין שאי אפשר לשכנע אותך בהיגיון.
איך עמדתו של אובאמה יכולה להיות גרועה יותר, אם הוא כבר משוכנע לאפשר לאיראן לבנות פצצה?
גרוע מזה לא יכול להיות! המצב יכול רק להשתפר או להשאר כמו שהו.

מה לא ברור? הנאום לא יכול לשכנע או להשפיע על אובאמה, אבל הנאום כן יגרום לאובאמה להתנקם בישראל במקומות אחרים. אז גם נקבל גרעין באיראן וגם נקבל כמה החלטות קטלניות במועצת הבטחון. אז כן, המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 20:11

Roni1 כתב:
felix_r כתב:הינה, אפילו ג'פרי גולדברג כבר ירד מהעץ. אולי גם אתה תרד?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/679/ ... =404&loc=1

הלשון הוסרה בניתוח מהמקום הקבוע שלה או שהוא קיבל מספר דקות של מנוחה?

ממשל אובאמה וכל תומכיו בתקשורת טעו בגדול, כאשר עשו את כל הרעש נגד הנאום של נתניהו. הם פשוט עשו לו פרסום חינם. רק בגלל הרעש הזה הרבה אמריקאים התחילו להתעניין ולחפור, מה באמת יש בהסכם עם איראן? מה אובאמה לא מספר? אם אובאמה לא היה מתייחס לזה בכלל, גם האזרחים האמריקאים לא ממש היו מתייחסים. הנאום היה עובר בשקט, מבלי שאף אף אחד חוץ מהיהודים היה באמת מתעניין מה נאמר בנאום הזה.

עכשיו, אחרי כל הרעש והצלצולים, כל כלי התקשורת בארה"ב יתעסקו בנאום של נתניהו, כולם בארה"ב ידעו מה הוא אמר שם. כולם יראו שאובאמה מביא הסכם דפוק לחלוטין (וזה קל, כי גם ככה התמיכה באובאמה היא נמוכה מאוד).
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 20:31

roy1000 כתב:
felix_r כתב:אני מבין שאי אפשר לשכנע אותך בהיגיון.
איך עמדתו של אובאמה יכולה להיות גרועה יותר, אם הוא כבר משוכנע לאפשר לאיראן לבנות פצצה?
גרוע מזה לא יכול להיות! המצב יכול רק להשתפר או להשאר כמו שהו.

מה לא ברור? הנאום לא יכול לשכנע או להשפיע על אובאמה, אבל הנאום כן יגרום לאובאמה להתנקם בישראל במקומות אחרים. אז גם נקבל גרעין באיראן וגם נקבל כמה החלטות קטלניות במועצת הבטחון. אז כן, המצב יכול להיות הרבה יותר גרוע.

א) נתניהו לא צריך לשכנע את אובאמה, הוא צריך לשכנע את האומה האמריקאית, שההסכם הזה הוא אסון, מה שיגרום לאובאמה לחשוש לפעול נגד דעתה של רוב האומה (גם ככה הפופולאריות שלו בריצפה). אני כן מאמין בלב שלם שנתניהו מסוגל לעשות את זה, דווקא עכשיו אחרי כל הפרסום שהנאום שלו זכה לו בעקבות התנהגות מוטעת של הממשל. כל התקשורת תחפור בהסכם. כל התקשורת תצוטט את הנאום.

ב) מה שכן, אני יכול להסכים איתך, שאובמה אולי ירצה להתנקם. אבל מה לעשות? כל המהלכים הדיפלומטיים כבר נוסו, אבל בגלל ההתעקשות המטומטמת של אובאמה, לנתניהו לא נשאר שום דבר חוץ מהמהלך הנואש הזה. אין לנו ברירה אחרת. אי אפשר לתמון את הראש בחול.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 20:53

felix_r כתב:א) נתניהו לא צריך לשכנע את אובאמה, הוא צריך לשכנע את האומה האמריקאית, שההסכם הזה הוא אסון, מה שיגרום לאובאמה לחשוש לפעול נגד דעתה של רוב האומה (גם ככה הפופולאריות שלו בריצפה). אני כן מאמין בלב שלם שנתניהו מסוגל לעשות את זה, דווקא עכשיו אחרי כל הפרסום שהנאום שלו זכה לו בעקבות התנהגות מוטעת של הממשל. כל התקשורת תחפור בהסכם. כל התקשורת תצוטט את הנאום.

ב) מה שכן, אני יכול להסכים איתך, שאובמה אולי ירצה להתנקם. אבל מה לעשות? כל המהלכים הדיפלומטיים כבר נוסו, אבל בגלל ההתעקשות המטומטמת של אובאמה, לנתניהו לא נשאר שום דבר חוץ מהמהלך הנואש הזה. אין לנו ברירה אחרת. אי אפשר לתמון את הראש בחול.

ביבי לא יצליח לשכנע את האמריקאים. רוב האמריקאים הם דמוקרטיים והם לא רוצים מלחמות. מבחינתם ביבי סתם בא לגרור את ארה"ב למלחמה באיראן. אובאמה לא צריך אישור מאף אחד ולא מעניינת אותו שום פופולאריות. הוא כבר לא ירוץ לעוד בחירות והוא יעשה מה שהוא רוצה. זה שטות לחשוב שביבי יכול להשפיע על דעת הקהל האמריקאית וזה עוד יותר שטות לחשוב שזה ישנה במשהו את דעתו של אובאמה.

מה לעשות? הדרך הנכונה הייתה בעבודה מאחורי הקלעים מול הממשל ואנשי מפתח במפלגה הדמוקרטית שיפעילו לחץ על אובאמה. השיטה הזו של מלחמה פומבית היא התאבדות. ביבי עושה פיגוע התאבדות קלאסי באובאמה, רק חבל שבדרך הוא יהפוך את כולנו לשאהידים.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 21:18

roy1000 כתב:
felix_r כתב:א) נתניהו לא צריך לשכנע את אובאמה, הוא צריך לשכנע את האומה האמריקאית, שההסכם הזה הוא אסון, מה שיגרום לאובאמה לחשוש לפעול נגד דעתה של רוב האומה (גם ככה הפופולאריות שלו בריצפה). אני כן מאמין בלב שלם שנתניהו מסוגל לעשות את זה, דווקא עכשיו אחרי כל הפרסום שהנאום שלו זכה לו בעקבות התנהגות מוטעת של הממשל. כל התקשורת תחפור בהסכם. כל התקשורת תצוטט את הנאום.

ביבי לא יצליח לשכנע את האמריקאים. רוב האמריקאים הם דמוקרטיים והם לא רוצים מלחמות. מבחינתם ביבי סתם בא לגרור את ארה"ב למלחמה באיראן. אובאמה לא צריך אישור מאף אחד ולא מעניינת אותו שום פופולאריות. הוא כבר לא ירוץ לעוד בחירות והוא יעשה מה שהוא רוצה. זה שטות לחשוב שביבי יכול להשפיע על דעת הקהל האמריקאית וזה עוד יותר שטות לחשוב שזה ישנה במשהו את דעתו של אובאמה.

מה לעשות? הדרך הנכונה הייתה בעבודה מאחורי הקלעים מול הממשל ואנשי מפתח במפלגה הדמוקרטית שיפעילו לחץ על אובאמה. השיטה הזו של מלחמה פומבית היא התאבדות. ביבי עושה פיגוע התאבדות קלאסי באובאמה, רק חבל שבדרך הוא יהפוך את כולנו לשאהידים.

א) זאת דעתך האישית. האם היא נכונה או לא אנחנו נראה בקרוב.

ב) למה אתה מתעקש שלא היו נסיונות דיפלומטיים? העבודה מאחורי הקלעים נעשתה, אבל לא הניבה פרי. עכשיו כבר לא נשאר זמן לדיפלומטיה, אלא רק מהלך כזה. זה כמו במשחק גמר גביע בכדורגל כשאתה מפסיד 1-0 חמש דקות לסיום. אתה מכניס 3 חלוצים כי אין ברירה אחרת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 01 מרץ 2015, 21:45

felix_r כתב:א) זאת דעתך האישית. האם היא נכונה או לא אנחנו נראה בקרוב.

ב) למה אתה מתעקש שלא היו נסיונות דיפלומטיים? העבודה מאחורי הקלעים נעשתה, אבל לא הניבה פרי. עכשיו כבר לא נשאר זמן לדיפלומטיה, אלא רק מהלך כזה. זה כמו במשחק גמר גביע בכדורגל כשאתה מפסיד 1-0 חמש דקות לסיום. אתה מכניס 3 חלוצים כי אין ברירה אחרת.

א) זה לא עניין של דעה אישית. לא ראיתי אפילו בנאדם אחד רציני שטוען אחרת.

ב) אני לא יודע מה נעשה מאחורי הקלעים, אבל אם לביבי אין יכולת לעשות את העבודה הדיפלומטית מול המפלגה הדמוקרטית, אז הוא לא צריך להיות ראש ממשלה. יש המון תומכים לישראל במפלגה הדמוקרטית ואם ביבי לא הצליח לשכנע אותם אז הוא דיפלומט גרוע. לא מדובר פה במשחק אחד אלא בסדרה של משחקים כשהתוצאות נגררות ממשחק למשחק. פיגוע ההתאבדות של ביבי לא מוגבל לנושא האיראני - את התוצאות של הפיגוע הזה נראה גם במקומות אחרים.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 01 מרץ 2015, 22:15

roy1000 כתב:
felix_r כתב:א) זאת דעתך האישית. האם היא נכונה או לא אנחנו נראה בקרוב.

א) זה לא עניין של דעה אישית. לא ראיתי אפילו בנאדם אחד רציני שטוען אחרת.

ב) אני לא יודע מה נעשה מאחורי הקלעים, אבל אם לביבי אין יכולת לעשות את העבודה הדיפלומטית מול המפלגה הדמוקרטית, אז הוא לא צריך להיות ראש ממשלה. יש המון תומכים לישראל במפלגה הדמוקרטית ואם ביבי לא הצליח לשכנע אותם אז הוא דיפלומט גרוע. לא מדובר פה במשחק אחד אלא בסדרה של משחקים כשהתוצאות נגררות ממשחק למשחק. פיגוע ההתאבדות של ביבי לא מוגבל לנושא האיראני - את התוצאות של הפיגוע הזה נראה גם במקומות אחרים.

ביבי הצליח לארגן את הסנקציות הבינלאומיות על איראן מהתחלה, והוא בעצם זה שבמו ידיו גרם לעיקוב תכנית הגרעין באיראנית. אז אתה לא יכול לטעון אפילו בתיאוריה, שביבי לא טוב בדיפלומטיה.

אני לא מבין איך העובדה, שביבי לא הצליח לשכנע את אובאמה להמשיך בסנקציות מוכיחה משהו. יש לך מישהו בישראל שיכול להגיד לאובאמה מה לעשות? אובאמה הוא נשיא אנטי-ישראלי כבר מיומו הראשון בתפקיד פשוט כי הוא מוסלמי. לבן אדם הייתה חוצפה לומר בביקורו בישראל שליהודים אין זכות לחיות ביהודה. זה בערך כמו לבוא לביקור בסין ולהגיד שלסינים אין זכות לגור בסין.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מרץ 2015, 07:09

felix_r כתב:ביבי הצליח לארגן את הסנקציות הבינלאומיות על איראן מהתחלה, והוא בעצם זה שבמו ידיו גרם לעיקוב תכנית הגרעין באיראנית. אז אתה לא יכול לטעון אפילו בתיאוריה, שביבי לא טוב בדיפלומטיה.

אני לא מבין איך העובדה, שביבי לא הצליח לשכנע את אובאמה להמשיך בסנקציות מוכיחה משהו. יש לך מישהו בישראל שיכול להגיד לאובאמה מה לעשות? אובאמה הוא נשיא אנטי-ישראלי כבר מיומו הראשון בתפקיד פשוט כי הוא מוסלמי. לבן אדם הייתה חוצפה לומר בביקורו בישראל שליהודים אין זכות לחיות ביהודה. זה בערך כמו לבוא לביקור בסין ולהגיד שלסינים אין זכות לגור בסין.

טוב שאתה לא משכתב את ההסטוריה. את האינטרנט ביבי לא המציא? הסנקציות על איראן התחילו בתקופת אולמרט, אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

בשביל מה אני צריך את ביבי אם מצד אחד הוא לא מסוגל לעצור את התוכנית האיראנית בצורה צבאית ומצד שני הוא לא יכול לשכנע דיפלומטית? אם בסופו של דבר הוא נכשל בכל מה שהוא עושה, אז למה בדיוק הוא ראש ממשלה? שייתן למישהו אחר לנסות. אולי מישהו אחר כן יכול לשכנע את העולם. אולי מישהו אחרי שפחות שונאים יכול להצליח? אולי מישהו שלא אומרים עליו שהוא שקרן יהיה דיפלומט יותר טוב?

אם ביבי כזה חסר יכולת ותועלת אולי כדאי לתת למישהו אחר לנסות? מה יש להפסיד?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2015, 09:28

roy1000 כתב:
felix_r כתב:ביבי הצליח לארגן את הסנקציות הבינלאומיות על איראן מהתחלה, והוא בעצם זה שבמו ידיו גרם לעיקוב תכנית הגרעין באיראנית. אז אתה לא יכול לטעון אפילו בתיאוריה, שביבי לא טוב בדיפלומטיה.

טוב שאתה לא משכתב את ההסטוריה. את האינטרנט ביבי לא המציא? הסנקציות על איראן התחילו בתקופת אולמרט, אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

בשביל מה אני צריך את ביבי אם מצד אחד הוא לא מסוגל לעצור את התוכנית האיראנית בצורה צבאית ומצד שני הוא לא יכול לשכנע דיפלומטית? אם בסופו של דבר הוא נכשל בכל מה שהוא עושה, אז למה בדיוק הוא ראש ממשלה? שייתן למישהו אחר לנסות. אולי מישהו אחר כן יכול לשכנע את העולם. אולי מישהו אחרי שפחות שונאים יכול להצליח? אולי מישהו שלא אומרים עליו שהוא שקרן יהיה דיפלומט יותר טוב?

אם ביבי כזה חסר יכולת ותועלת אולי כדאי לתת למישהו אחר לנסות? מה יש להפסיד?

הסנקציות בתקופת אומרט היו מרוככות ולא הביאו את האיראנים להפסיק לפתח את הפצצה.
הסנקציות הקשות, אלה שבאמת פגעו בהם וגרמו לעיכובים משמעותיים התקבלו בסוף 2011 וב 2012.

דווקא נראה לי שאתה מנסה לשכתב את ההיסטוריה, כי נתניהו זכה לשבחים אפילו ממתנגדיו בתקשורת ובפוליטיקה, על העלאת הנושא האיראני על סדר
היום העולמי, ואני לא מבין למה צריך להתכחש לזה.

כאחד שחושב שהוא יכול להיות ראש ממשלה, אני מציע לך לחשוב קצת פחות שחור או לבן. זה שישראל עדיין לא תקפה באיראן, לא אומר שזה לא יקרה בעתיד,
ולהגיד ש"ביבי לא מסוגל לעצור את התכנית האיראנית בצורה צבאית" זאת שטות מוחלטת, כי החלטה על תקיפה לא תתקבל כאן אלא כמוצא אחרון, ואנחנו עדיין
לא שם.
מצד שני, אתה באמת חושב שאפשר לשכנע דיפלומטית מדינות בעלות אינטרסים כלכליים? באמת נראה לך שצרפת פתאום תגיד - או לה לה, הציפ'קה הזאת
היא אחת המשכנעות. אנחנו נעצור את כל המסחר שלנו עם איראן, ונשלח את חיילנו האמיצים להילחם שם...

מה שאפשר לשכנע זה להשהות עוד ועוד, ולהטיל עוד ועוד סנקציות, ואת זה כנראה בעולם כבר לא כ"כ רוצים לעשות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מרץ 2015, 10:32

jol9 כתב:הסנקציות בתקופת אומרט היו מרוככות ולא הביאו את האיראנים להפסיק לפתח את הפצצה.
הסנקציות הקשות, אלה שבאמת פגעו בהם וגרמו לעיכובים משמעותיים התקבלו בסוף 2011 וב 2012.

דווקא נראה לי שאתה מנסה לשכתב את ההיסטוריה, כי נתניהו זכה לשבחים אפילו ממתנגדיו בתקשורת ובפוליטיקה, על העלאת הנושא האיראני על סדר
היום העולמי, ואני לא מבין למה צריך להתכחש לזה.

כאחד שחושב שהוא יכול להיות ראש ממשלה, אני מציע לך לחשוב קצת פחות שחור או לבן. זה שישראל עדיין לא תקפה באיראן, לא אומר שזה לא יקרה בעתיד,
ולהגיד ש"ביבי לא מסוגל לעצור את התכנית האיראנית בצורה צבאית" זאת שטות מוחלטת, כי החלטה על תקיפה לא תתקבל כאן אלא כמוצא אחרון, ואנחנו עדיין
לא שם.
מצד שני, אתה באמת חושב שאפשר לשכנע דיפלומטית מדינות בעלות אינטרסים כלכליים? באמת נראה לך שצרפת פתאום תגיד - או לה לה, הציפ'קה הזאת
היא אחת המשכנעות. אנחנו נעצור את כל המסחר שלנו עם איראן, ונשלח את חיילנו האמיצים להילחם שם...

מה שאפשר לשכנע זה להשהות עוד ועוד, ולהטיל עוד ועוד סנקציות, ואת זה כנראה בעולם כבר לא כ"כ רוצים לעשות.

משטר סנקציות זה תמיד תהליך. להגיד "שביבי עשה את הסנקציות על איראן" זה שקר. הסנקציות הוחמרו בתקופתו, אבל הם החלו בתקופת אולמרט ואני לא רואה את אולמרט רץ להגיד איך הוא הציל את המדינה. לא ביבי עשה את הסנקציות ולא ביבי העלה את הנושא על סדר היום. זה על סדר היום עוד משנות ה- 90. אם אתה רוצה שאני אתן לו קרדיט על זה שכל מה שיש לו לדבר עליו זה הנושא האיראני - והאו מקשקש על זה מסביב לשעון אז בסדר, אני אתן לו קרדיט על זה. כרגע, כל ה"מאמצים" שלו הם כישלון מוחלט ולזה גם גדולי תומכיו לא יכולים להתכחש.

להערכתי הממש לא מלומדת, אם לביבי הייתה אופציה צבאית ריאלית, הוא היה משתמש בה. הרי גם הוא יודע שפיגוע ההתאבדות בקונגרס לא יביא שום תוצאות.

לגבי המסלול הדיפלומטי- אז כן, ההסטוריה רצופה במקרים שבהן מדינות הקריבו אינטרסים כלכליים מיידיים בעבור אינטרסים בטחוניים ארוכי טווח. הרי רק עכשיו הקריבו אינטרסיים כלכליים באירופה בשביל סנקציות על רוסיה. וזה עוד בזמן משבר.
אני מאמין שראש ממשלה אחר שקצת פחות שנוא בעולם ובקרב הממשל, ראש ממשלה שלא עושה קמפיינים נגד נשיא אמריקאי מכהן, היה יכול להגיע לתוצאות טובות יותר. כלומר, אי הסרת הנסקציות או הפסקה מוחלטת של תוכנית הגרעין.

וכן, ראש הממשלי הנוכחי כל כך גרוע שאני מאמין שיש אלפי או עשרות אלפי אנשים במדינה שיכלו לעשות עבודה טובה ממנו.
roy1000

הודעהעל ידי michael » 02 מרץ 2015, 10:40

הקל ביותר היה לטמון את הראש בחול ולחשוב שהעולם בראשות האמריקאים יעשו לנו את העבודה מול איראן.
כנראה שלא רק שלא עושים אלא גם גורמים נזק עתידי.
כל הכבוד לביבי שהוא יוצא מול אובמה , אומר את מה שהוא חושב , מביע את עמדתו ביחס להסכם הגרוע שנרקם.
בסופו של דבר אנחנו נעמוד מול מדינה איומה עם פצצת גרעין שחרטה על דגלה את השמדת מדינת ישראל.
אין משימה חשובה יותר.
כנראה שהנשיא אובמה ייזכר בהיסטוריה כנשיא שגרם נזק לארה"ב בכל החזיתות.
יאללה ביבי - תן להם בראש בנאום.
והעיקר - לא לפחד כלל , יש אמת מוחלטת והולכים איתה עד הסוף.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מרץ 2015, 10:49

מצד אחד אתה אומר שהאמריקאים לא יעשו את העבודה מול איראן ומצד שני אתה תומך בביבי שרץ להתחנן לאמריקאים לעשות את העבודה מול איראן.
יש פה כשל לוגי מסויים.
roy1000

הודעהעל ידי michael » 02 מרץ 2015, 11:49

אין כאן שום כשל לוגי.
יש נשיא אמריקאי שרק רוצה לשים את העניין האיראני מאחוריו ולא להתעמת עם העובדות הקשות והאמת המרה.
העובדות הן שאיראן רצה לגרעין ומרמה את המערב בתכסיסים שלקוחים ממו"מ בבזאר הפרסי.
האמת המרה - אנחנו על הכוונת של כל טיל גרעיני של המשטר שנשבע לחסל אותנו ושתומך בכל האויבים שמקיפים אותנו.
הנשיא האמריקאי התמים אוכל הכל ואומר תודה.
ביבי רואה את המצב ומתריע כי זה התפקיד שלו , הוא שומר על בטחון ישראל ועל עתיד העם.
איפה בוז'י וציפי שיגידו מילה אחת בעניין ? מה שיקולי בחירות יותר חשובים מעתיד המדינה ?
בוז'י רגיל כנראה לשתוק וציפי כבר חושבת על המפלגה הבאה שהיא תקפוץ אליה (מתכננת שיא גינס אולי ? )

להתחנן לאמריקאים ?
אין צורך, אנחנו ביחד איתם , אין לנו סכסוך עם אמריקה , יש לנו בעיה עם נשיא שלא מבין לאיזה הסכם גרוע כולנו הולכים.
הקונגרס איתנו וכך גם רוב העם בארה"ב.
חכה לקבלת הפנים מחר בקונגרס - תראה איזה חום ותמיכה ביבי יקבל שם.
ארה"ב צריכה אותנו בדיוק כפי שאנחנו צריכים אותה.
אנחנו נושאת המטוסים הכי גדולה שלהם באזור הכי רגיש בעולם.
ואל תדאג , הם ישארו חברים שלנו בכל מצב.
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מרץ 2015, 12:01

יש פה כשל לוגי מאוד גדול. מצד אחד אומר שיש נשיא אמריקאי שרוצה לשים את "העניין האיראני מאחוריו" ומצד שני אתה אומר שאין סכסוך עם אמריקה.
אז או שאתה לא מודע לעובדה שארה"ב היא דמוקרטיה ושהנשיא הזה נבחר להיות ראש המדינה ברוב עצום או שאכן יש כשל לוגי בדברים שלך. זה בערך כמו להגיד שביבי לא מייצג את ישראל ושתראה איזה קבלת פנים מקבל אבו מאזן במרכז מפלגת מרצ.

מה המשמעות של קבלת הפנים בקונגרס? למי זה עוזר חוץ מלמסע הבחירות של ביבי? הקונגרס לא יכול לעשות כלום.
יש לארה"ב נשיא נבחר ובדיוק כמו שאותו הנשיא לא בא לנאום בכנסת נגד ביבי (כי הוא לא טיפש ומבין שזה חסר משמעות), ככה גם ראש ממשלת ישראל לא אמור לנאום בכל מיני פרלמנטים נגד מנהיגים נבחרים, לא רק כי זה נגד כל כלל דיפלומטי בסיסי, אלא בעיקר בגלל שזה גורם נזק.

ארה"ב ממש לא בכיס שלך כמו שאתה חושב, אבל כנראה שאנשים כמוך צריכים לחטוף את הסטירה המצלצלת בשביל להבין את זה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2015, 12:18

ביבי לא נוסע לנאום נגד אובאמה אלא נגד ההסכם המתגבש.
אז נא לדייק.

טעויות כאלה ואחרות שגרמו ליחסים לא להיות טובים, כבר נעשו (וכנראה משני הצדדים - זה שאובאמה הוא נשיא ארה"ב, לא אומר שהוא חף מטעויות).
עכשיו מדובר על משהו הרבה יותר גדול וחשוב מיחסים בין ביבי ואובאמה. אתה חושב שאם עוד שנתיים-שלוש, לאיראן תהיה יכולת גרעינית, זה יעניין את אובאמה?
הוא יהיה בחופש באיזשהו אי טרופי.
אנחנו אלה שנצטרך להתמודד עם זה, וסיכוי לא קטן, שזה יהיה ביבי עצמו שיצטרך להכריע מה עושים. הנאום הזה פשוט בא להראות את הצד של ישראל (לא של היהודים
בעולם יש לציין, אלא של ישראל בלבד).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מרץ 2015, 13:13

jol9 כתב:ביבי לא נוסע לנאום נגד אובאמה אלא נגד ההסכם המתגבש.
אז נא לדייק.

טעויות כאלה ואחרות שגרמו ליחסים לא להיות טובים, כבר נעשו (וכנראה משני הצדדים - זה שאובאמה הוא נשיא ארה"ב, לא אומר שהוא חף מטעויות).
עכשיו מדובר על משהו הרבה יותר גדול וחשוב מיחסים בין ביבי ואובאמה. אתה חושב שאם עוד שנתיים-שלוש, לאיראן תהיה יכולת גרעינית, זה יעניין את אובאמה?
הוא יהיה בחופש באיזשהו אי טרופי.
אנחנו אלה שנצטרך להתמודד עם זה, וסיכוי לא קטן, שזה יהיה ביבי עצמו שיצטרך להכריע מה עושים. הנאום הזה פשוט בא להראות את הצד של ישראל (לא של היהודים
בעולם יש לציין, אלא של ישראל בלבד).

אני ממש לא מבין את הדקות של לנאום נגד ההסכם אל מול לנאום נגד אובאמה. זה נשמע לי אותו הדבר. אולי גם תגיד שביבי לא עשה קמפיין נגד אובאמה, הוא עשה קמפיין בעד רומני.

אובאמה הוא ללא ספק כשלון מהדהד בנושא יחסי החוץ. אני חושב שמצב העולם די מראה את זה, אבל לצערנו, אנחנו צריכים את אובאמה והוא לא באמת צריך אותנו. ככל הנראה, הרכבת של לעצור את איראן מלהשיג נשק גרעיני כבר נסעה. אנשים עכשיו מדברים על מסלול של הכלה. ביבי לא הצליח לשכנע את מי שהוא צריך לשכנע לגבי הטיעונים של ישראל. זהו. הסיפור גמור ושום נאום לא ישנה את זה. האיש נכשל. הוא יודע את זה והאמריקאים יודעים את זה. מה שקורה עכשיו זה לא יותר מהצגה לבוחרים בישראל ובארה"ב. עצוב שיש אנשים שקונים את ההצגה הזו.

לגבי ביבי עצמו - הסר דאגה מליבך. ביבי לא ישאר פה יום איד אחרי שלאיראן תהיה פצצה. אם היית עוקב, אז שרה כבר הבטיחה שהם ירדו מהארץ אחרי שביבי יודח. להזכירך - זה בדיוק מה שקרה בפעם שעברה.
roy1000

הודעהעל ידי michael » 02 מרץ 2015, 13:59

roy1000 כתב:יש פה כשל לוגי מאוד גדול. מצד אחד אומר שיש נשיא אמריקאי שרוצה לשים את "העניין האיראני מאחוריו" ומצד שני אתה אומר שאין סכסוך עם אמריקה.
אז או שאתה לא מודע לעובדה שארה"ב היא דמוקרטיה ושהנשיא הזה נבחר להיות ראש המדינה ברוב עצום או שאכן יש כשל לוגי בדברים שלך. זה בערך כמו להגיד שביבי לא מייצג את ישראל ושתראה איזה קבלת פנים מקבל אבו מאזן במרכז מפלגת מרצ.

מה המשמעות של קבלת הפנים בקונגרס? למי זה עוזר חוץ מלמסע הבחירות של ביבי? הקונגרס לא יכול לעשות כלום.
יש לארה"ב נשיא נבחר ובדיוק כמו שאותו הנשיא לא בא לנאום בכנסת נגד ביבי (כי הוא לא טיפש ומבין שזה חסר משמעות), ככה גם ראש ממשלת ישראל לא אמור לנאום בכל מיני פרלמנטים נגד מנהיגים נבחרים, לא רק כי זה נגד כל כלל דיפלומטי בסיסי, אלא בעיקר בגלל שזה גורם נזק.

ארה"ב ממש לא בכיס שלך כמו שאתה חושב, אבל כנראה שאנשים כמוך צריכים לחטוף את הסטירה המצלצלת בשביל להבין את זה.

אין שום כשל לוגי ,
הדוגמאות שהבאת לא קשורות לשום דבר ולא מקבילות במהותן לנושא המדובר ולכן אינן רלוונטיות.
אתה משווה את נתניהו לאבו מאזן ואת הקונגרס למפלגת מרצ ???????
איך אפשר בכלל להשוות ????

נתניהו קיבל הזמנה רשמית מג'ון ביינר לנאום בקונגרס , אובמה יכול היה אם רק היה רוצה למנוע את העימות הזה איתו להשתתף ולהיות נוכח.
אפשר לכבד ראש מדינה חברה קרובה גם אם לא מסכימים על הכל.
מותר שיהיו חילוקי דעות אבל זה לא אומר שצריך שתהיה השפלה בין מנהיגים ובין מדינות חברות.
מה שאובמה עשה זה פשוט ביזיון , לראות ראש מדינה חברה במצוקה גדולה עם חשש גדול לעתיד העם שלו ולהתנהג כפי שהוא מתנהג - בבוז.
זה רק אומר מה הוא באמת חושב על בטחון ישראל (ואל תספר לי על הפצצות שהוא נתן לנו במתנה כי זה לא מעניין)

לגביך, אם אתה מקבל את הרעיון שלאיראן תהיה פצצה גרעינית זה עצוב מאוד וגם דיי מזעזע.
זה אומר שאתה מקבל את הרעיון שתהיה כאן שואה שנייה.
צריך לעשות הכל וזה אומר הכל כולל הכל כדי למנוע את הדבר הזה.
אסור להרים ידיים ולהשלים עם הפצצה בידיי האיטולות מאיראן ,
זאת פצצה שתושלח עלינו במוקדם או במאוחר - ולא אני אמרתי את זה.
זה מה שיקרה כשיש אדם זקן כמו המנהיג הרוחני של איראן - חמיאני , שאין לו כבר מה להפסיד
האיש זקן מאוד ולפני שהוא עוצם את העיניים הוא ישמח לראות את מדינת ישראל נמחקת מהמפה
הוא יכנס כגיבור שיעי איסלאמי גדול לספריי ההיסטוריה כאיש שחיסל את מדינת ישראל.

פינאלה כזאת לסיום החיים היא ממש פצצה בעיניו (תרתי משמע)
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מרץ 2015, 14:43

michael כתב:אין שום כשל לוגי ,
הדוגמאות שהבאת לא קשורות לשום דבר ולא מקבילות במהותן לנושא המדובר ולכן אינן רלוונטיות.
אתה משווה את נתניהו לאבו מאזן ואת הקונגרס למפלגת מרצ ???????
איך אפשר בכלל להשוות ????

נתניהו קיבל הזמנה רשמית מג'ון ביינר לנאום בקונגרס , אובמה יכול היה אם רק היה רוצה למנוע את העימות הזה איתו להשתתף ולהיות נוכח.
אפשר לכבד ראש מדינה חברה קרובה גם אם לא מסכימים על הכל.
מותר שיהיו חילוקי דעות אבל זה לא אומר שצריך שתהיה השפלה בין מנהיגים ובין מדינות חברות.
מה שאובמה עשה זה פשוט ביזיון , לראות ראש מדינה חברה במצוקה גדולה עם חשש גדול לעתיד העם שלו ולהתנהג כפי שהוא מתנהג - בבוז.
זה רק אומר מה הוא באמת חושב על בטחון ישראל (ואל תספר לי על הפצצות שהוא נתן לנו במתנה כי זה לא מעניין)

לגביך, אם אתה מקבל את הרעיון שלאיראן תהיה פצצה גרעינית זה עצוב מאוד וגם דיי מזעזע.
זה אומר שאתה מקבל את הרעיון שתהיה כאן שואה שנייה.
צריך לעשות הכל וזה אומר הכל כולל הכל כדי למנוע את הדבר הזה.
אסור להרים ידיים ולהשלים עם הפצצה בידיי האיטולות מאיראן ,
זאת פצצה שתושלח עלינו במוקדם או במאוחר - ולא אני אמרתי את זה.
זה מה שיקרה כשיש אדם זקן כמו המנהיג הרוחני של איראן - חמיאני , שאין לו כבר מה להפסיד
האיש זקן מאוד ולפני שהוא עוצם את העיניים הוא ישמח לראות את מדינת ישראל נמחקת מהמפה
הוא יכנס כגיבור שיעי איסלאמי גדול לספריי ההיסטוריה כאיש שחיסל את מדינת ישראל.

פינאלה כזאת לסיום החיים היא ממש פצצה בעיניו (תרתי משמע)

ההשוואות רלוונטיות מאוד. לקונגרס אין שום סמכויות רלוונטיות לנושא איראן בדיוק כמו שלמרכז מרצ אין שום סמכויות רלוונטיות לנושא הגדה.
אין שום דבר ריאלי שהנאום הזה בקונגרס יכול להשיג, בדיוק כמו אין שום דבר שנאום של אבו מאזן נגד ביבי במרכז מרצ יכול להשיג. גם אבו באזן יכול לקבל הזמנה, אז מה? אז אתה מצפה שביבי יגיד לו איזה יופי שאתה בא לנאום?

אובאמה לא חייב לך כלום והוא בטח ובטח לא חייב לביבי כלום אחרי שביבי ניהל נגדו קמפיין חסר תקדים בבחירות האחרונות ואחרי ששרים בממשלת ביבי השמיצו את הממשל צורה חצופה ובלתי נתפסת. צא מהסרט הזה. הוא נתן לישראל למעלה מ- 4 מליארד דולר בשנה האחרונה. מי אתה חושב מממן לך את כיפת ברזל? ביבי? בוגי? אין שום בעיה שביבי יביע את החששות שלו. הדרך הנכונה לעשות את זה היא בערוצים אחוריים ובאמצעות לחץ עקיף, אבל מה לעשות שהאיש הזה שרף את כל הגשרים לכל המדינות והאנשים שהיו אמורים להיות ידודיתיים לישראל. זו אשמתו של אובאמה שראש ממשלת ישראל הוא אישיות כל כך בלתי נסבלת שכל מנהיגי העולם סולדים ממנו? זו אשמתנו שאנחנו בוחרים בו, בדיוק כמו שזו אשמתם של תושבי עזה שבחרו בחמאס. המקום להביע דעות נגד נשיא ארה"ב הן לא בקונגרס האמריקאי - הן בכל מקום אחר.

לאיראן ככל הנראה תהיה פצצה. לא יודע מתי, אבבל לפי הפרסומים, ההסכם יאפשר להם להגיע לזה. השאלה היא לא אם אני (או אחרים) מקבלים את זה. זו המציאות וככל הנראה מאוחר מדי לשנות אותה. עכשיו זה הזמן לחשוב על הכלה ועל איך מתמודדים עם זה. אני מניח שאת התפקיד הזה ביבי ישאיר ליורש שלו אחרי שהוא ושרה ירדו מהארץ כמו שהבטיחו. אני לא יודע אם תהיה פה שואה שניה, אבל אם תהיה, היא תהיה רשומה על שמו של בנימין נתניהו. מצד שני, אנחנו בחרנו בו ולכן אנחנו נאלץ להתמודד עם ההשלכות של הבחירה הזו, גם אם יהיה מדובר בתסריט שאתה מצייר. בדיוק כמו שתושבי עזה נאלצים להתמודד עם ההשלכות של הבחירה בשלטון חמאס. בחרת ביבי? קיבלת פצצה גרעינית באיראן. במקום להתבכיין, הייתי מציע שתיקח אחריות על הבחירה שלך ואולי (רק אולי) תבחר הפעם במישהו אחר.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 02 מרץ 2015, 14:50, נערך 2 פעמים בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 02 מרץ 2015, 14:45

לקונגרס אין שום סמכויות רלוונטיות לנושא איראן

שוב אתה חוזר על השקר הזה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 02 מרץ 2015, 14:47

felix_r כתב:
לקונגרס אין שום סמכויות רלוונטיות לנושא איראן

שוב אתה חוזר על השקר הזה?

זה לא שקר. רק מישהו חסר כל הבנה בפוליטיקה האמריקאית יחשוב אחרת. ביבי מנסה למכור לך סיפורי מעשיות, אבל בשורה התחתונה, אין לקונגרס שום סמכויות בנושא המו"מ עם איראן ואין לקונגרס שום דרך ריאלית לכפות שום דבר על הנשיא. ככה עובדת השיטה האמריקאית - הגיע הזמן להשכיל ולצאת מהבורות.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים