כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: ת'רד כפייה דתית

30 יולי 2012, 18:39

MTA2311 כתב:כנראה שאתה באמת לא תופס.
100 שנה

2000 שנה

עכשיו יותר ברור?
אני זוכר את העבר של העם שלי לא פחות טוב ממך, זה שאני בוחר לא לייחס חשיבות גדולה לאירועים שקרו לפני פאקינג 2000 שנה, לא הופך אותי ליהודי פחות יקר מכבודו. אתה רוצה לחיות במדינה ששמה דגש גדול יותר על הדת/ מסורת? בכבוד רק יקירי, שמעתי שבסעודיה מעודדים עלייה עכשיו. אם זה מה שמשפיע על תחושת החיבור וההזדהות שלך עם העם, כנראה שעדיף לכולם שתעוף מפה. קרו מספיק דברים מאז חורבן בית המקדש( השם יקום דמו) שהיו אמורים לבנות אצל העם שלנו זהות חדשה, וחזקה יותר. אנחנו כבר לא חיים בגלות, ועברנו מספיק תלאות במאה שנה האחרונות בשביל שנפסיק לתלות את כל תקוותנו בתנך/אלוהים/הרב עובדיה.

אתה לא חכם במיוחד הא? שוב ציינתי בפנייך את הסיבות ההיסטוריות בלבד(!)ואתה ממשיך לדבר איתי במישורים של ''מסורת\דת''.
ורגע, אם בעוד 2000 שנה יהודים בארץ ישראל ובעולם ימשיכו לציין את יום השואה תראה בהם אנשים חשוכים שמתנהלים לפי דת עתיקת יומין?

ובוודאי שאני לא מרגיש שום תחושת הזדהות עם אנשים כמוך, פרט לעובדה ששנינו חיים באותה מדינה ומדברים עברית(גם עבדאללה מג'נין מדבר עברית, אני מבטיח לך) סביר להניח שאתה תעניין אותי כמו איזה שוונץ מגרמניה

30 יולי 2012, 19:33

הסטוריה? סבבה. אני מניח שלמדת שיעורי תנך בבית הספר, לא? למה אנחנו לא מציינים ביום אבל לאומי, כל מלחמה שהעם היהודי היה מעורב בה בתקופה המדוברת? שם לא היו אבדות? לא היו זוועות? הסיבה היא די פשוטה, לא נחרב אף בית מקדש במלחמות הללו.
אני באמת בספק אם אני הטיפש מבין שנינו. כמה פעמים אפשר להגיד שהבעיה שלי היא לא בציון המאורע, אלא בדרך הציון? אם בעוד 2000 שנה הדרך שבה יציינו את יום השואה, תחשב כפרימיטיבית, בעיני חלק לא מבוטל מהעם, אני מקווה שישנו אותה.
עד עכשיו הסתדרתי טוב מאוד בלי ההזדהות שלך, אני מקווה שאסתדר גם בעתיד.
כנראה שהדיון הזה לא יוביל אותנו לשום מקום, די ברור שמבחינתי מדובר ביום דתי, ומבחינתך לא. מעניין אותי מה עמדתך לגבי יום כיפור ופסח( שהקשר שלהם לדת לא מוטל בספק).

30 יולי 2012, 19:41

סבבה, אני שמח ששנינו מסכימים על כך שהקשר בינינו הוא מקרי בהחלט. אני אמשיך להתאבל בתשעה באב, ולך אשאיר להתאבל ביום השואה שלא נוגע אליי כלל.
שכל אחד יחיה לפי אמונתו.
פרסם תגובה