המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yiffy כתב:פליקס, אם אתה חושב שדגן ודיסקין הם שמאלנים אתה חי בסרט מדע בדיוני. דגן הוא בחור שאריק שרון בימיו כטורף ערבים פחד למנות לרשות המוסד בגלל שחשש שהוא קיצוני מדי (אמר בזמנו "לדגן יש מומחיות בלהפריד בין הערבים לראשם") ואצל דיסקין הסיפור הוא דומה. זה לא עצם הריגת המחבלים שהופכת אותם לשמאלנים, אלא דעותיהם הפוליטיות לאורך השנים. כאמור, הם גם התנגדו לעסקת שליט.
אגב, יש הרבה יותר ימנים משמאלנים שלא משרתים בצבא. החרדים שלא מתגייסים מהווים אחוז מכריע של משתמטים והם כידוע, חולקים את אותם דעות פוליטיות כמו פליקס, אבל זה לא נושא הת'רד ואני לא מתעמק בזה.
felix_r כתב:yiffy כתב:פליקס, אם אתה חושב שדגן ודיסקין הם שמאלנים אתה חי בסרט מדע בדיוני. דגן הוא בחור שאריק שרון בימיו כטורף ערבים פחד למנות לרשות המוסד בגלל שחשש שהוא קיצוני מדי (אמר בזמנו "לדגן יש מומחיות בלהפריד בין הערבים לראשם") ואצל דיסקין הסיפור הוא דומה. זה לא עצם הריגת המחבלים שהופכת אותם לשמאלנים, אלא דעותיהם הפוליטיות לאורך השנים. כאמור, הם גם התנגדו לעסקת שליט.
אגב, יש הרבה יותר ימנים משמאלנים שלא משרתים בצבא. החרדים שלא מתגייסים מהווים אחוז מכריע של משתמטים והם כידוע, חולקים את אותם דעות פוליטיות כמו פליקס, אבל זה לא נושא הת'רד ואני לא מתעמק בזה.
זה מה שהתקשורת השמאלנית רוצה שתחשוב.
חרדים מהווים בסך הכל 5% מאכלוסיית ישראל, וגם אם הם כולם לא עושים צבא, זה עדיין אחוז די קטן מכלל המשתמטים.
לדוגמא לפני כחצי שנה שמעתי ברדיו קצין בכיר, שעוסק בנושא הגיוס, אומר שמכלל אכלוסיה בגיל הגיוס בתל אביב מתגייסים רק 60%. אתה ואני יודעים מי גר בתל אביב
yiffy כתב:עצם העובדה שישראל כ"כ לא ערוכה מבחינה הגנתית גורמת לי להאמין שביבי וברק מבלפים ומחזיקים את הקלפים קרוב מאוד לחזה, אבל אולי אתבדה.
felix_r כתב:yiffy כתב:פליקס, אם אתה חושב שדגן ודיסקין הם שמאלנים אתה חי בסרט מדע בדיוני. דגן הוא בחור שאריק שרון בימיו כטורף ערבים פחד למנות לרשות המוסד בגלל שחשש שהוא קיצוני מדי (אמר בזמנו "לדגן יש מומחיות בלהפריד בין הערבים לראשם") ואצל דיסקין הסיפור הוא דומה. זה לא עצם הריגת המחבלים שהופכת אותם לשמאלנים, אלא דעותיהם הפוליטיות לאורך השנים. כאמור, הם גם התנגדו לעסקת שליט.
זה מה שהתקשורת השמאלנית רוצה שתחשוב.
חרדים מהווים בסך הכל 5% מאכלוסיית ישראל, וגם אם הם כולם לא עושים צבא, זה עדיין אחוז די קטן מכלל המשתמטים.
לדוגמא לפני כחצי שנה שמעתי ברדיו קצין בכיר, שעוסק בנושא הגיוס, אומר שמכלל אכלוסיה בגיל הגיוס בתל אביב מתגייסים רק 60%. הוא גם אמר שתל אביב היא העיר היהודית עם אחוז המתגייסים הנמוך ביותר בארץ. אתה ואני יודעים מי גר בתל אביב.
נ.ב. וזה בלי להזכיר לך, שבכלל לא כל החרדים הם ימניים. כיפות סרוגות - רובם ככולם ימניים, אבל הם רובם גם משרתים בצבא.
MTA2311 כתב:הוויכוח שלכם על נתוני הגיוס הוא מיותר ולא קשור כהוא זה לדיון. מבחינתי, דעתו של כל אדם שבחר לא להתגייס(הסיבה לא חשובה), פשוט לא לגיטימית, זה לא משנה אם הוא חרדי ממאה שערים, או שמאלני משנקין.
מה שאני מנסה להגיד בשני העמודים האחרונים, זה שאף אחד כאן לא יכול לגבש דעה נחרצת לכאן, או לכאן. כל מי שמרשה לעצמו להגיד חד בצורה חד משמעית, האם תקיפה באיראן היא החלטה נכונה, או לא, כנראה לא כל כך חכם כמו שהוא חושב .
ראשית, החרדים מהווים 10% ממדינת ישראל ולא 5%:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/315/359.html
שנית, גם אם זה נכון שרק 60% מנוער ת"א מתגייס (נשמע נתון מופרך) זה לא אומר ש-60% מכלל תושבי ת"א לא מתגייסים אלא רק שנתון הגיוס. ההשתמטות החרדית היא הרבה יותר גדולה במספרים אבסולוטיים וגם הרבה יותר ממוסדת.
החרדים הם הרבה יותר הומוגניים בימניות שלהם מאשר כיפות סרוגות. הם ימניים מונוליטיים, בלי שום יוצא מהכלל (חוץ מנטורי כרתא שהם כעין וכאפס מבחינת אחוז). דווקא בכיפות הסרוגות יש פחות קבלה עיוורת של דוגמות של שנאה וצרות אופקים, ויש שם פלורלזים סביר לצד דומיננטיות ימנית. אני לא אהיה מופתע אם סקר בקרב המגזר הזה יראה התפלגות מאוזנת באופן יחסי בין תקיפה לאי-תקיפה באיראן, כי בלי קשר לדעות פוליטיות מדובר בציבור אינטיליגנטי וחושב שלא מקבל מילים של פוליטיקאים כפסוק החקוק בסלע.
MTA2311 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4268907,00.html
MTA2311 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4268907,00.html
LIAV10 כתב:עם כל הכבוד אנחנו לא ארה״ב, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לחכות שאיראן יסיימו להכין את הגרעין..
yiffy כתב:LIAV10 כתב:עם כל הכבוד אנחנו לא ארה״ב, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לחכות שאיראן יסיימו להכין את הגרעין..
אני מעריך שההבנה שהגיעו אליה עם ארה"ב היא "תקיפה אחרי הבחירות = גיבוי דיפלומטי ובהמשך אולי צבאי". לך תדע, אולי זה באמת יותר מדי זמן מבחינת ההנהגה, ואולי גם לא.
LIAV10 כתב:yiffy כתב:LIAV10 כתב:עם כל הכבוד אנחנו לא ארה״ב, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לחכות שאיראן יסיימו להכין את הגרעין..
אני מעריך שההבנה שהגיעו אליה עם ארה"ב היא "תקיפה אחרי הבחירות = גיבוי דיפלומטי ובהמשך אולי צבאי". לך תדע, אולי זה באמת יותר מדי זמן מבחינת ההנהגה, ואולי גם לא.
התכוונתי לקטע שהאמריקאים תקפו רק כורים מוכנים, אנחנו לא יכולים לחכות שאיראן יסיימו כמו שארה״ב תקפו רק לאחר שהאיום היה אשכרה ממשי, אנחנו מדינה קטנה ויש גבול של כלי לחימה שאנחנו נוכל לשלוח לשם, הם יספיקו ללחוץ כבר על הכפתור האדום, צריך לתקוף כשאין עדיין את הכפתור האדום הזה..
yiffy כתב:LIAV10 כתב:yiffy כתב:LIAV10 כתב:עם כל הכבוד אנחנו לא ארה״ב, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לחכות שאיראן יסיימו להכין את הגרעין..
התכוונתי לקטע שהאמריקאים תקפו רק כורים מוכנים, אנחנו לא יכולים לחכות שאיראן יסיימו כמו שארה״ב תקפו רק לאחר שהאיום היה אשכרה ממשי, אנחנו מדינה קטנה ויש גבול של כלי לחימה שאנחנו נוכל לשלוח לשם, הם יספיקו ללחוץ כבר על הכפתור האדום, צריך לתקוף כשאין עדיין את הכפתור האדום הזה..
אתה לא הבנת אותי. הם בחיים לא תקפו כור פעיל ואי אפשר לתקוף כור פעיל, כי אז קורה בדיוק מה שאמרת. הזמן היחיד בו אפשר לתקוף מתקן גרעיני זה לפני שהוא נעשה פעיל (עיראק 81', סוריה 07' לפי פרסומים זרים וכו') אבל ארה"ב גם את זה מעולם לא עשתה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים