בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי jol9 » 12 אוקטובר 2012, 21:45

אלמוג כתב:
jol9
ההבדל בין שרון לנתניהו, ששרון ניסה לעשות באמת משהו, והאמין בו(ההתנתקות). עצם זה שזה היה כישלון זה משהו אחד, אבל הוא באמת ניסה לעשות משהו.
ביבי נתניהו לא עושה כלום. הוא הבטיח להרוס את חמאס, החמאס חזק מאי פעם. הבטיח לדאוג לאיום האיראני, האיראנים הפכו לאיום גדול מאי פעם. ביבי ללקח את כל מה שאולמרט צבר מבחינת ההרתעה הישראלית בעופרת יצוקה, קימט אותה וזרק לפח. אה וכמובן שאיך לא, שיחרר 1000 מחבלים תמורת חייל, בניגוד לרצונו האמיתי, כי אישתו לחצה עליו, והוא גם על הדרך רצה להיפטר ממחאת הדיור. אבל לא היה אכפת לי שישחרר את המחבלים תמורת גלעד, אבל לא שזה בא נגד הדעה של ראש השב"כ וראש המוסד הקודם(תמיר פרדו היה בעד), ומול הדעה האישית שלו עצמו, רוה"מ ישראל. אבל שוב, הוא ילך בניגוד למה שהוא רואה כטוב, הכל בשביל הקלפי.
בקשר לכל הזמן תקיפות... ישראל תוקפת כל הזמן מגרש את אותו מגרש אימונים של חמאס שהוא נטוש בלילה, וחולות להרתעה. אתה מוזמן להכנס לפורום חמאס לקרוא כמה שהם מבודרים מהעניין הזה.
ולא אמרתי כלום ל כמות המסתננים בתקופה של נתניהו, שלקח לו כמה אונסים טובים של בנות ישראל האומללות, בשביל להבין שהוא צריך לעשות משהו.

בקשר לכיפת ברזל, לייחס את ההישג הזה לנתניהו זו יריקה בפרצוף למי שדאגו לכם באמת- ממשלת אולמרט. אותו ביבי התנגד נחרצות לכיפת ברזל בגלל הערכת העלות שלה(אתה אולי שוכח כמה כתבות בעיתונאים היו נגד זה, כי כל טיל הוא יקר ביחס לרקטה ובלה בלה בלה).
ביבי רק קיבל את המערכות האלו, וזה לא ממש היה תלוי בו כי זה הוזמן לפני שנבחר. אבל מאז הוא לא הזמין שום מערכת, למעשה אם מחר מתחילה מלחמה, הסוללות האלו עוזבות אותכם ואתם חשופים שוב לטילים(ובמלחמה ישוגרו המון טילים לדרום, ושוב נתפלל לניסים במדינת היהודים). כי כמובן שמערכות האלו עוברות למרכז, לשמירה על יעדים אסטרטגים. אבל כמובן, ביבי חלילה לא יקח כסף הפעם קצת מהדוסים והערבים, או חלילה חלילה יכניס את התקציב של המדינה למינוס לתקופה מסויימת וירכוש עוד סוללות.
ולמה לו בעצם? אתם נותנים שירו עליכם, ועדיין נשארים נאמנים לו. היה כלכך עלוב לשמוע היום בבוקר שראשי המועצות - חוף אשקלון, שדרות, אשכול וקריית מלאכי אמרו שהם תומכים בביבי בבחירות. פשוט לא להאמין כמה שאנשי הדרום יכולים להיות פראיירים(ומצטער שאני מתבטא נגדם ככה, זה בא נטו מאכפתיות ודאגה אל כל תושבי הדרום. מתירים את דמם במדינה הזו וכולם שותקים כאילו כלום)
ונחש מה? ביבי יבחר שוב, והגשם של הרקטות מעזה ימשיך לטפטף עליכם לפחות בשלוש שנים הבאות, ויש מצב שעוד כמה ערים יתווספו אליכם במערכה.. אני מקווה שיש לתושבי יבנה ורחובות מרחבים מוגנים תקינים.
בהצלחה לראש ממשלת החלם, בנימין נתניהו.

אמרתי באופן מפורש שהמצב היום הוא טוב יותר ממה שהוא היה. מה שכתבת בפסקה השניה של הפוסט שלך היה אפשר לצטט ולכתוב בדיוק אותו הדבר על תקופת אולמרט.

האם אתה מציע שישראל תצא למבצע צבאי בכל פעם שישנו סבב של כמה גראדים? זה לא סביר. אתה אולי לא זוכר, אבל עד שאולמרט החליט לצאת לעופרת יצוקה,
המצב היה באמת על הפנים. אפשר להגביל את זה לתקופת שרון שיצא לחומת מגן, אחרי שטווחו בעשרות ומאות אזרחים תמימים בפיגועים מחרידים.

אנשי הדרום היו פראיירים בתקופה של אולמרט כשהיה באמת זוועה לחיות בדרום. היום המצב הרבה יותר טוב. לא אידיאלי, אבל הרבה יותר טוב.

עוד מילה לגבי אולמרט - היו כאן שלוש מלחמות רעות מאז קום המדינה. שני ראשי ממשלה, מעמודי הטווח של ההיסטוריה של א"י - גולדה ובגין שילמו את המחיר ולא חזרו
להיות ראשי ממשלה לאחר המלחמות האלה. המלחמה השלישית היתה בתקופתו של אולמרט, ואין שום סיבה שגורלו יהיה אחר (וזה אפילו אם נשכח לרגע את כל עניינים האחרים שלו
שמתבררים בבתי המשפט בתקופה זאת).

לגבי גלעד שליט - אז זהו מצב שנוצר ע"י אולמרט ורק ע"י אולמרט. אי אפשר היה להשאיר את החייל בשבי למשך עשרות שנים, ולהפוך אותו לרון ארד 2.
לביבי היה את האומץ לעשות את המהלך הזה (ואילו האבא המעצבן של גלעד הוכיר לביבי תודה בכך שהתפקד לעבודה דקה אחרי שהבן שלו שוחרר ודקה לפני שכולם שכחו מיהו בכלל).
בסופו של דבר צריך למדוד את מבחן התוצאה. האם החלאות ששוחררו יחוסלו או שיצליחו לפגוע בישראלים. בשביל לבחון את זה צריך עוד זמן.

בקשר לכיפת ברזל, כדאי שתקרא את מה שכתבתי. הקרדיט הולך לפרץ שדחף לפיתוח המערכת. אבל מה לעשות, שמי שהשתמש בה לראשונה באופן מבצעי הוא נתניהו.
אם הוא לא היה רוצה אותה, אז הוא היה מוצא אלף סיבות לא להשתמש בה. העובדה היא שהוא כן השתמש בה וגם נתן אור ירוק להזמין מערכות נוספות.
ועל איזה מרכז אתה מדבר? המערכות הללו מתוכננות להגנה מפני טילים קצרי טווח כמו הקסאמים, הגראדים והקטיושות. מה הקשר בין זה לבין המרכז?

לגבי התקיפות, זה כנראה קשקוש, ואין מה להתייחס לזה. העובדה היא שכנראה שאין להם מספיק מוטיבציה לירות בכמויות על ישובי הדרום, אחרת היו עושים זאת ממזמן.
ומוטיבציה זה שיקול בין הסיכוי שלהם לפגוע במטרות לבין הסיכון להיפגע. תעשה 1+1 כאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 12 אוקטובר 2012, 22:06

yiffy כתב:אני אקפוץ למים ואביע גם את הדעה שלי.

הקדנציה הזו של בנימין נתניהו הייתה מכה קשה לאזרחי מדינת ישראל ובעיקר למעמד הביניים הנושא בנטל מבחינה כלכלית. הוא מעוניין להטיב בכל מחיר עם עשירי מדינת ישראל ע"י הפחתות מיסים מיותרות והזויות במס ההכנסה של המאיון העליון ואז מגלגל את העלות על מדינת ישראל באמצעות מיסי הדלק והמע"ם. הוא מנסה לטעון שהוא המבוגר האחראי ושאין ארוחות חינם אבל הוא מגיש על בסיס יומיומי ארוחות חינם למאיון העליון והחשבונית לציבור. גם החוקים שנועדו לפגוע במעמד הנמוך שמנסה להתקרב למעמד הבינוני כמו ההקלות על חברות עובדי הקבלן וכוח האדם להעסיק מבלי להעניק תנאים סוציאליים הן שערורייתיות. לא נותר מלבד להזיל דמעה ולהזדהות עם הישראלים הפטריוטיים והיקרים שנותנים את הנשמה בעמודות שרבים מאיתנו לא היו שוקלים בכלל תמורת שכר זעום ותנאים שערורייתיים שבמקרים רבים גם מסכנים את הבריאות שלהם.

יוני ,ההקלות על הורים לגילאי 3 זה ממתק נחמד, אבל אתה חייב לזכור שזה מנוגד לדפוס המסורתי של ביבי (לפיו ההקלות במיסים צריכות לבוא קודם כל לעשירים ואז ההון שהם יצברו יחלחל מעצמו לעניים), שהוא נדחק לצד הזה לאחר לחץ ציבורי סוציאל-דמוקרטי כבד ושמפלגות רבות (ביניהם גם שלי שאתה כל כך מתעב) היו הולכות לצעד הזה ולמקומות נוספים כדי להקל עליך ועל המעמד הבינוני העשוק.

ביטחונית - אני מסכים בדיוק עם Sabonis וכלל לא מפתיע אותי שאדם שמגדיר את עצמו מרכז-ימין מתבטא כך. some of my best friends are ימנים-מרכזיים וזו גם התחושה שלהם. בכלל, אני חושב שיש גם הרבה אנשי ציבור במפלגות הימין כמו הליכוד וישראל ביתינו (ובבקשה חדל לנסות לצייר את הליכוד כמפלגת מרכז-ימין, זה מביך) מרגישים כך גם כן אבל חוששים בצדק שהבעת תמיכה בעמדות כאלו תפגע בסיכוייהם להיבחר גבוה ברשימה הארצית. בעבר הייתי שמאלני אידיאליסטי, היום אני ממש לא שם. הסבל הפלסטיני לא נעלם מעיני, אבל אני מאמין באמת ובתמים שמנהיגיהם לאורך השנים אחראים אליו במידה רבה הרבה יותר ממנהיגי ישראל. האינטרס הישראלי הלאומי, הביטחוני והכלכלי הטהור הוא לגמור עם הפארסה שנקראת מפעל ההתנחלויות (להוציא הגושים הגדולים) ולהציל אותנו מהתוהו ווהו שמחכה לנו עוד 30 שנה מבחינה דמוגרפית.

איראן - הנושא היחיד שבו אני לא ממהר לבקר את ביבי. לא בגלל שאני מסכים איתו, אלא בגלל שאני באמת מרגיש שיש יותר מדי גורמים במשוואה מכדי שאוכל לגבש דעה אבסולוטית שאני שלם איתה לגבי הנושא. מסיבה זו, ותוך יציאה מנקודת הנחה שהוא יודע דברים שאני לא, הוא נהנה מבחינתי מחמת הספק. יתר על כן, אני לא בטוח שהביקורת שמשמיעים אנשים כמו יחימוביץ' ולפיד מעידה על כך שאם היו שם במקומו הם היו נוהגים אחרת.

לגבי הבחירות - האמת שאני לא בטוח. עד לא מזמן הייתי לחלוטין מאחורי שלי. עכשיו זה מתערער. ככל שהזמן עובר אני מרגיש שההתייצבות שלה לצד ההתנחלויות היא לא ניסיון לזכות בנקודות אצל הימנים הסוציאליסטיים (כפי שחשבתי בהתחלה) אלא עמדה אמיתית. אם זה המצב אז זה רע מאוד. לא בטוח שמאל קטן עדיף על שמאל גדול שהוא לא באמת שמאל. בנוסף, גם החיבה המופגנת שלה לחרדים (שנראית לי הזויה לחלוטין) וההגנה הנמרצת על איגודי העובדים הבעייתיים מאוד חורעים לי. החלופה המתבקשת היא מר"צ שהיא גם מפלגה סוציאל-דמוקרטית אך גם כזו שלא פוסלת את השוק החופשי, מתנגדת לוועדי העובדים, אגרסיבית כלפי החרדים ולוחמת בהתנחלויות. הבעיה היא שהיא שמאלנית מדי עבורי, ואני מוצא את עצמי לא אחת מזדעדע לשמוע פעילים שלה מדברים. יאיר לפיד לא בא בחשבון - מאסתי באמירות חלולות ואני מניאק אם הוא לא ישב בסוף בקואליציה ביחד עם ביבי והחרדים.

לבסוף - נקודה קטנה. לדעתי ערביי ישראל הם המגזר המפוספס ביותר במדינת ישראל. הם משכילים הרבה יותר מהחרדים והם מביאים הסכמה מהוססת לביצוע שירות לאומי שיעזור לייצב את המגזר שלהם. הם סובלים מדעות קדומות וממנטליות בדלנית שמונעות מהם להשתלב בחברה. אותם מיסים שהם לא משלמים נובעים מזה שמעסיקים ישראלים נמנעים מלהעסיק אותם בעבודות סדירות ולכן הם פונים לשוק השחור והפנימי שלהם. אם היו מועסקים בעבודות מכניסות במרכז הארץ, לא הייתה להם אפשרות להעלים מס. לצערי, אני לא רואה איך הפוליטיקה הישראלית תעשה משהו עבורם. העבודה מנומנמת מאוד בכל מה שקשור אליהם, ש"ס הייתה בעדם רק בתקופה של אריה דרעי, על הימין של ביבי וליברמן אין בכלל מה לדבר ואפילו הח"כים שלהם מתעסקים הרבה יותר בפופוליזם זול מאשר בזכויות ובצרכים שלהם. לבסוף, הם בעצמם משתתפים בבחירות בישראל באחוזים נמוכים מאוד ועל כן קשה להם לקדם את מעמדם. פשוט חבל.

אנחנו ממהרים תמיד לרדת על הטייקונים, לשמוח על הנפילות שלהם ולרדת על כל מי שלא חושב שצריך להוריד להם את הראשים.
בפועל הטייקונים אחראים פרט למילוי הכיסים שלהם עצמם בכסף, גם על העסקה של עשרות ומאות אלפי אנשים במדינה. טייקון שנופל, זה אומר המוני מפוטרים, ומכה למדינה.

אני לא בקיא לגמרי בצעדים שעושה נתניהו בנוגע לעשירים. לטעמי היו גם פגיעות כמו מס עשירים, ודברים מהסוג הזה. ובכל מקרה, גם אם הוא עושה מאמצים מיוחדים לפי האג'נדה האישית
שלו, אז זאת לא אג'נדה מופרכת מהיסוד כמו שאתה ורבים אחרים מנסים לצייר.

כמו שציינתי, בתקופה הזאת היו עוד מספר הקלות על מעמד הביניים, לצד פגיעות אחרות. החשש שלי הוא שעם כניסת הסוציאליזם לחיינו, משקיעים רבים יעדיפו לדלג עלינו
ולהשקיע במקומות אחרים, מה שייצר בלגאן אמיתי ואבטלה.

לגבי ערביי ישראל, אז הטענות הכי גדולות בעניינם הם לפוליטיקאים שלנם. אתה לא באמת מאשים מעסיק שלא רוצה להעסיק ערבים כשמי שמייצג אותם בכנסת הם חנין זועבי
ואחמד טיבי. חוץ מזה, כמו שפליקס ציין, הם דווקא זוכים ללא מעט הקלות והנחות, לפחות בכל מה שקשור בלימודי האוניברסיטה. אח"כ זה באמת יותר קשה עבורם,
למצוא עבודה ולהסתדר במקומות שמסורתית אין בהם ערבים.
אני מאמין שעם הזמן זה יתאזן, אבל זה שיש חשדנות וחוסר הנכונות להעסיק אותם, כמו שאמרתי, זה בעיקר ב"זכותם" של מי שהם בחרו לכנסת.

לבסוף סוג של אלימינציה.
אני מבין שישנם המון אנשים שלא מרוצים. סה"כ יש כאן המון בעיות, זה בטוח. מנגד, צריך לראות מה האלטרנטיבות, ומה השורה התחתונה של המצב כיום.
המצב כיום הוא שהמצב הביטחוני הוא יציב, המצב הכלכלי הוא יציב ביחס למדינות רבות אחרות, החינוך מתקדם (עם שר חינוך מצויין לטעמי), הנושא הכלכלי-חברתי נכנס חזק לכותרות
וכבר ברור שכל ממשלה שתהיה כאן, תהיה חייבת להתעסק בנושא הזה גם כן.
מה האלטרנטיבות? אולמרט שהורשע בפלילים בבין משפט ושניהל את אחת המלחמות הרעות ביותר שהיו לנו? שלי שהנושא המדיני ביטחוני רחוק ממנה,
כשם שהוא רחוק מענייניו של קובי בראיינט? לפיד שטרם היה חבר כנסת, ופרט לסיסמאות ודיבורים, עוד לא ברור מה הוא שווה?
אלה שלושת המועמדים מול נתניהו, כאשר ברור שמופז לא רלוונטי, וליברמן לא יהיה ראש ממשלה.

האם זה נכון ונבון להפקיד את המדינה בתקופה הזאת בידי אנשים כאלה? לטעמי לא (זה בערך כמו להפקיד את מכבי ת"א בידיים של אפי :bigsmile3 ).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 13 אוקטובר 2012, 11:06

אנחנו ממהרים תמיד לרדת על הטייקונים, לשמוח על הנפילות שלהם ולרדת על כל מי שלא חושב שצריך להוריד להם את הראשים.
בפועל הטייקונים אחראים פרט למילוי הכיסים שלהם עצמם בכסף, גם על העסקה של עשרות ומאות אלפי אנשים במדינה. טייקון שנופל, זה אומר המוני מפוטרים, ומכה למדינה.

כולם יודעים את זה, גם השמאלנים, אבל זה נוח להם להאשים את ביבי בתמיכה בטייקונים, כי השמאלנים הם כל כך מתנשאים, שחושבים כאילו כל הציבור מטומטם ואפשר לאכיל אותו בלוקשים. אז נכון, יש מספיק מטומטמים (אפילו יותר מדי) גם בעם שלנו, אבל הרוב מבין שאלו הן שטויות במיץ... הזוי, שכאשר הטייקונים באמת נופלים, ומעריב וערוץ 10 עומדים בפני סגירה, השמאלנים האלה פתאום דורשים, שהממשלה תתרום להם מיליארדים על חשבון אותו משלם המיסים (שהמשאלנים כל כך דואגים לו כביכול).

האויבים הכי גדולים של הציבור הם לאו דווקא הטייקונים, אלא המונופולים של ההיסתדרות כמו חברת החשמל, הנמלים, מועצת החלב וכו וכו. הם אלה שמייקרים לנו את החיים.

עדיין בנושא הטייקונים. אם הממשלה הזאת היתה באמת תומכת בטייקונים, האם היא היתה מעבירה את החוק שמגדיל בצורה משמעותית מאוד את חלקה של המדינה ברווחים מאוצרות הטבע (גז, נפט וכו) ? זהו חוק שגוזל עשרות (אם לא מאות) מיליארדי דולרים מהטייקונים. אין חוק אחר, שהטייקונים התנגדו לו יותר.

אם הממשלה היתה תומכת בטייקונים, האם היא היתה מאפשרת כניסה של מפעילים סלולארים חדשים שגורמת לתחרות גדולה מאוד בשוק, הורדת מחירים ונפילה של 50% ברווחי אורנג', סלקום ופלאפון ?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 13 אוקטובר 2012, 11:42

לגבי ערביי ישראל, אז הטענות הכי גדולות בעניינם הם לפוליטיקאים שלנם. אתה לא באמת מאשים מעסיק שלא רוצה להעסיק ערבים כשמי שמייצג אותם בכנסת הם חנין זועבי
ואחמד טיבי. חוץ מזה, כמו שפליקס ציין, הם דווקא זוכים ללא מעט הקלות והנחות, לפחות בכל מה שקשור בלימודי האוניברסיטה. אח"כ זה באמת יותר קשה עבורם,
למצוא עבודה ולהסתדר במקומות שמסורתית אין בהם ערבים.
אני מאמין שעם הזמן זה יתאזן, אבל זה שיש חשדנות וחוסר הנכונות להעסיק אותם, כמו שאמרתי, זה בעיקר ב"זכותם" של מי שהם בחרו לכנסת.

ישנם דווקא תחומים, שבהם רוב המועסקים הם ערבים. ואני לא מדבר על עבודות בניין בהם 99% מהפועלים הם ערבים או בדואים, אלא על תחומים שצריך השכלה בשביל לעבוד מהם.

דוגמא? רוקחות. אני לא יודע איך זה במרכז, אבל בדרום 80% מהרוקחים בבתי מרקחת השונים הם ערבים. בכל בתי מרקחת הפרטיים (כמו סניפי הסופרפארם וכאלה) הרוקחים רובם ככולם הם ערבים. בבתי מרקחת של קופות החולים הרוב עדיין בידי עולים מברה"מ לשעבר, אבל גם שם הערבים לאט-לאט משתלטים על המקום.

ישנם תחומים אחרים כמו רפואה לדוגמא שקולטים יותר ויותר ערבים. אבא שלי עבר אירוע לב לפני כחודשים, אז יצא לי להיות איתו הרבה בבית חולים ואחר כך בקופת חולים. בואו ואספר לכם משהו. הרופא שקיבל את אבא שלי במיון היה ערבי. דווקא בחור מאוד נחמד, שהראה הרבה אכפתיות ואחר כך גם ביקר את אבא שלי כל יום במחלקת טיפול נמרץ לב. רופא הלב שטיפל באבא שלי במחלקת טיפול נמרץ לב גם כן היה ערבי (או בדואי לא יודע). ויותר מזה, כשאבא שלי חזר הביתה וביקר בסניף קופת החולים שהוא רשום בו, גם שם קיבל אותו רופא ערבי (רופאת המשפחה הקבוע היתה בחופש)! הקיצר, אני היתי ממש בהלם מכמות הערבים ברפואה הישראלית. וזה לא שפעם לא היו רופאים ערבים, היו. אבל לפני 20 שנה היו מעטים כאלה, והם כולם היו ערבים שלמדו רפואה בבריה"מ.

יותר מזה, החוקים החדשים, שנותנים מענקים למעסיקי המיעוטים, התקבלו במהרה אצל מעסיקים. לפני כחודש, נסעתי לעשות קניות בסניף גדול מאוד של שופרסל-דיל, בו אני נוהג לערוך קניות במשך שנים רבות, ומה רואות עיני? חצי מהקופאיות במקום (ויש שם איזה 25-30 קופות, סניף גדול) הן לא הנשים הרוסיות יותר אלא הנשים הבדואיות! וזה באמת "הפיל אותי מהכיסא". למה? כי גברים בדואים יש בדרום בכל מקום, אבל במשך 30 שנה בבאר שבע כמעט ואף פעם לא ראיתי נשים בדואיות עובדות איפשהו!!!

אז שלא יבלבלו לכם את השכל כאילו הממשלה דואגת רק לטייקונים והדוסים. כי זה רחוק מאוד מהמציאות. הממשלה כן דואגת לרווחת אזרחי המדינה כולם, ואפילו הצליחה להעסיק את הנשים הבדואיות, שאף ממשלה מאז קום המדינה לא הצליחה לעשות! ואם תגידו "מה אכפת לנו מהנשים הבדואיות?" אז אתם לא חכמים גדולים. כי עם כמות הילדים שיש להן, עד לא מזמן הן היו רק יושבות בבית ומקבלות כסף מביטוח לאומי. אותו הכסף, שאתם בעצמכם משלמים לביטוח לאומי, כי אתם עובדים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2012, 12:46

פליקס,
צודק מאוד בשני הדברים שכתבת.

גם אני רואה רוקחים ערבים בעיקר, וגם המון רופאים ערבים.
אני חושב שהטענה העיקרית בהקשר הזה היא ביחס לתחומי ההנדסה, מחשבים, אולי גם בתחום הכספים, בנקים וכו'.
אני מאמין שבמקצועות האלה אחוז הערבים המועסקים קטן מאחוזם באוכלוסייה. מצד שני צריך גם לציין שהם פחות לומדים את התחומים האלה, ויותר את תחומי ההנדסה האזרחית
למשל.
בכל אופן, כמו שאמרתי בפוסט הקודם שלי, קשה להאשים את המעסיקים בנושא הזה.

לגבי הטייקונים, זה משהו שמאוד מאוד קל להגיד ושמצטייר מאוד יפה בתקשורת. הרי כולם שונאים את העשירים, וכולם רוצים להיות רובין הודים (עד שזה נוגע לכיס שלהם עצמם).
אני מקווה שתהיה גם תעמולת נגד לנושא הזה, כי שלי הולכת לתקוף חזק את הנקודה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 אוקטובר 2012, 13:53

rc4991 כתב:
MTA2311 כתב:ליברמן.

וכל מילה נוספת מיותרת :thumbup
הכח שלו עולה משנה לשנה ואני מקווה שגרף ההתקדמות ימשיך לעלות(אבל שלא יהיה בטעות ראש ממשלה)

בהחלט מרשים.
אדם היושב בכנסת ארבע שנים, לא עושה כלום, לא מממש ולו דבר אחד מהבטחותיו הרבות ועדיין כוחו רק הולך וגדל.
לאחרונה גם נקנס ליברמן עקב היותו הח"כ שנעדר מספר הימים הרב ביותר מן המליאה.
כנראה, מספיק לו לציין שרק הוא "מבין ערבית" ושהוא "יטפל בכל הערבים" בכדי לזכות בכוח. במעשים הוא לא כ"כ חזק, אבל לא נראה שלמישהו זה אכפת.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 אוקטובר 2012, 14:53

מסקנות ועדת פאלמר
מאמרי ההתנצלות של גולדסטון
מניעת משטים ומטסים נוספים לעזה
הכשלת המהלך הפלסטיני במועבי"ט
הידוק הסנקציות על איראן
איסור החרמות על בתי עסק ישראלים ברחבי העולם
העלאת שכר השוטרים
חוק הכפלת מענק השחרור לחיילים
חוק המאפשר שלילת אזרחות מאדם שהורשע בפעילות טרור
חוק האזרחים הותיקים
חוק האלכוהול
חוק הנכבה
חוק חינוך ממלכתי
חוק למניעת העסקתם של עברייני מין
חוק ברית הזוגיות

די לפופוליזם. זה כבר מביך
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 אוקטובר 2012, 15:14

MTA2311 כתב:מניעת משטים ומטסים נוספים לעזה

בהחלט... סיפור הצלחה מסחרר שקרה רק בזכות ליברמן ולאחר ההצלחה המסחררת של משט המרמה.
MTA2311 כתב:הידוק הסנקציות על איראן

הרבה יותר קשור לאמריקאים מאשר לאיזו פעולה של ישראל או ליברמן.
MTA2311 כתב:איסור החרמות על בתי עסק ישראלים ברחבי העולם
חוק הנכבה

ממש חוקים מועילים והשגים מרשימים...
MTA2311 כתב:חוק האזרחים הותיקים

חוק שבכלל חוקק הרבה לפני שליברמן הגיע לכנסת.
MTA2311 כתב:העלאת שכר השוטרים
חוק הכפלת מענק השחרור לחיילים

רעיונות שהועלו הרבה לפני הכנסת הזאת, רק יצאו לפועל עכשיו.
MTA2311 כתב:חוק חינוך ממלכתי

חוק שגם הוא חוקק ממזמן והרבה לפני ליברמן.
MTA2311 כתב:חוק האלכוהול

חוק שבכלל החל כחוק רגיונלי ואומץ ע"י הכנסת בזכות הצלחתו. חוק האהוב במיוחד על שר התיירות.
MTA2311 כתב:חוק למניעת העסקתם של עברייני מין

חוק שבכלל חוק בשנת 2001 בממשלת ברק.
MTA2311 כתב:חוק ברית הזוגיות

הצעת חוק שבכלל הגיעה מיוזמה של מפלגת שינוי בתקופתו של שרון.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 אוקטובר 2012, 15:29

נפלאות הגוגל. אם היית טורח לקרוא את החוקים היית רואה שמדובר בחוקים חדשים, בעלי סעיפים חדשים, שונים ומשופרים, אך בעלי שם זהה.
בשביל שלא תופתע עם תביעת דיבה מצד שר התיירות, כדאי שתמציא הוכחות לכך שהוא נהג בשכרות, כי על כך החוק מדבר.

כמובן שלהידוק הסנקציות, ולמניעת המשטים, ולאיסור ההחרמות אין שום קשר למשרד החוץ, מדובר בהישגים מרשימים של האופוזיציה. לדעתי אפילו אפשר לומר שזהבה גלאון ושלי אחראיות לכך.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 13 אוקטובר 2012, 18:02

אלמוג כתב:רק לא ביבי. מצידי זהבה גלאון האנטישמית ולא ביבי.

הלוואי ואולמרט ירוץ, אם לא אז בעייה, יתכן שאני אצביע ללפיד, ולא רק בגלל שאשמח יותר לא לשמוע את הסתום-עין משדר אותנו.

אם נתעלם מהפרשיות שעליהם הוא נשפט ובנתיים יצא כמעט נקי מכולם אז תכלס אולמרט לא רואה אף אחד מהמועמדים ממטר , נפל קורבן לתחלואי ומחדליהם של ראשיי הממשלות שהיו לפניו אך הוכיח כושר מנהיגות וכושר קבלת החלטות והרבה אומץ .

בתחום הבטחוני מלחמת לבנון ה 2 ( אם כל כך הובסנו למה החיזבאללה מפחד לירות אפילו קפצונים ?) , הפצצת הכור בסוריה , חיסול עימאד מורניה , עופרת יצוקה ... אחריי כל הלינ'ץ שעשו לו על מלחמת לבנון 2 צריך הרבה אומץ לעשות את מה שעשה.
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2012, 19:11

כנראה שהם לא שמעו שאסור להסתובב במגרש החניה הזה שצה"ל כל הזמן מפציץ... :rolleyes
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2012, 19:21

מקאדו 3 כתב:
אלמוג כתב:רק לא ביבי. מצידי זהבה גלאון האנטישמית ולא ביבי.

הלוואי ואולמרט ירוץ, אם לא אז בעייה, יתכן שאני אצביע ללפיד, ולא רק בגלל שאשמח יותר לא לשמוע את הסתום-עין משדר אותנו.

אם נתעלם מהפרשיות שעליהם הוא נשפט ובנתיים יצא כמעט נקי מכולם אז תכלס אולמרט לא רואה אף אחד מהמועמדים ממטר , נפל קורבן לתחלואי ומחדליהם של ראשיי הממשלות שהיו לפניו אך הוכיח כושר מנהיגות וכושר קבלת החלטות והרבה אומץ .

בתחום הבטחוני מלחמת לבנון ה 2 ( אם כל כך הובסנו למה החיזבאללה מפחד לירות אפילו קפצונים ?) , הפצצת הכור בסוריה , חיסול עימאד מורניה , עופרת יצוקה ... אחריי כל הלינ'ץ שעשו לו על מלחמת לבנון 2 צריך הרבה אומץ לעשות את מה שעשה.

אבל זהו שאתה לא יכול להתעלם מהפרשיות, וגם לא ממלחמת לבנון הבזיונית השניה. זה שצה"ל חזק בהרבה מהחיזבאללה, זאת לא חוכמה.
המלחמה לא נוהלה כראוי, וכמו שבשני המקרים הקודמים, האחריות נפלה בסופו של דבר על כתפי ראשי הממשלה, והם נפלטו מהפוליטיקה לצמיתות, אין סיבה
שזה יהיה אחרת במקרה של אולמרט.

הרבה אומץ לא היה במעשים של אולמרט, לפחות בכל מה שקשור בעופרת יצוקה, שבאה כשכבר ממש לא היתה ברירה אחרת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 14 אוקטובר 2012, 17:56

מכה נוראית לאדם הפשוט
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4292091,00.html

השר היחידי שעשה משהו בשביל באמת באמת להקל עלינו את העול הכלכלי
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 15 אוקטובר 2012, 17:40

Holiday_Armadillo כתב:מכה נוראית לאדם הפשוט

הימור שלי: העזיבה של כחלון תהיה עבור נתניהו מה שהעימות הנשיאותי הראשון היה עבור אובמה. בסקרים הקרובים שיצאו הליכוד יחטוף מכה חזקה בהרבה ממה שנדמה לו כרגע, ושלי תהפוך לקונטנדרית של ממש.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 15 אוקטובר 2012, 18:13

אני לא מבין כל כך בפוליטקה אבל יכול להיות שהוא עושה איזה תרגיל ואחרי זה הוא יחזור עם יותר כוח?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 15 אוקטובר 2012, 18:21

rc4991 כתב:

אני לא מבין כל כך בפוליטקה אבל יכול להיות שהוא עושה איזה תרגיל ואחרי זה הוא יחזור עם יותר כוח?

אתה כנראה מבין בפוליטיקה קצת יותר ממה שאתה נותן לעצמך קרדיט :)

כחלון מערער את הסטטוס קוו של הליכוד כי הוא מעריך שמידת הפופולריות שלו בציבור לא משתקפת במידת הקרדיט שהוא מקבל מראש הממשלה. השני ככה"נ לא היה מוכן להתחייב לתת לו תיק בכיר בממשלה הבאה. נוסף כל כך, ביבי כנראה נעשה פרנואיד במיוחד כשכחלון הצביע נגד הגזרות שלו ביולי (היה השר היחיד מהליכוד שהתנגד לכך) ורצה להוכיח לו שהזנב לא מכשכש בכלב.

הטונים הצורמים בין השניים הולכים אחורה הרבה יותר. עוד בפריימריז הקודמים בליכוד, בהם כחלון סיים במקום הראשון, הוא עשה זאת על חשבון גדעון סער - בן טיפוחיו של ביבי - וזה לא שימח אותו יותר מדי. מוסיפים לזה את העובדה שכחלון הוא אחד מתוך שני השרים המזרחים היחידים בליכוד (ומכיוון שסילבן שלום הוא המזרחי הכי אשכנזי שקיים בערך, אפשר לספור רק אותו) וגם את זה שהשקפת עולמו היא יותר מדי עממית וסולידרית עבור ביבי שמאמין בצבירה של הון בראש ובראשונה באלפיון העליון.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 15 אוקטובר 2012, 18:25

yiffy כתב:
rc4991 כתב:

כחלון מערער את הסטטוס קוו של הליכוד כי הוא מעריך שמידת הפופולריות שלו בציבור לא משתקפת במידת הקרדיט שהוא מקבל מראש הממשלה. השני ככה"נ לא היה מוכן להתחייב לתת לו תיק בכיר בממשלה הבאה. נוסף כל כך, ביבי כנראה נעשה פרנואיד במיוחד כשכחלון הצביע נגד הגזרות שלו ביולי (היה השר היחיד מהליכוד שהתנגד לכך) ורצה להוכיח לו שהזנב לא מכשכש בכלב.

הטונים הצורמים בין השניים הולכים אחורה הרבה יותר. עוד בפריימריז הקודמים בליכוד, בהם כחלון סיים במקום הראשון, הוא עשה זאת על חשבון גדעון סער - בן טיפוחיו של ביבי - וזה לא שימח אותו יותר מדי. מוסיפים לזה את העובדה שכחלון הוא אחד מתוך שני השרים המזרחים היחידים בליכוד (ומכיוון שסילבן שלום הוא המזרחי הכי אשכנזי שקיים בערך, אפשר לספור רק אותו) וגם את זה שהשקפת עולמו היא יותר מדי עממית וסולידרית עבור ביבי שמאמין בצבירה של הון בראש ובראשונה באלפיון העליון.

קודם כל תודה על המחמאה :D
לא הסברת אבל איך כחלון יחזור אחרי זה עם יותר כוח?אולי מפלגה בראשותו?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 15 אוקטובר 2012, 19:03

אם הליכוד ייפגע בבחירות הקרובות, זה רק יחזק את התחושה שכחלון הוא אטלס שנושא עליו את מפלגת הליכוד, ושמגיעה לו הרבה יותר הערכה. יתרה מכך, אם יוצאים מנקודת הנחה סבירה שביבי אכן יהיה שוב ראש ממשלה, בפעם הבאה שכחלון יחזור זה עשוי להיות כבר לשם הנהגת המפלגה וריצה לראשות הממשלה. הליכוד יהיה בירידה והמצביעים יחפשו משהו חדש שלא היה קודם לכן (בדומה לשלי במפלגת העבודה).
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 15 אוקטובר 2012, 19:33

yiffy כתב:
rc4991 כתב:

איך לא, שוב נתניהו אשם. אתה הזוי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Mta_atic » 15 אוקטובר 2012, 19:41

אין ספק שעזיבת כחלון היא מכה,אבל אני לא חושב שנראה את זה משפיע יותר מידי על כמות המנדטים שהליכוד יקבל.
מישהו חושב שמצביעי הליכוד עושים זאת בגלל המצע החברתי של המפלגה?
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־8 אורחים