מטח רקטות על כל ישובי עוטף עזה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מטח רקטות על כל ישובי עוטף עזה

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 מרץ 2014, 01:16

יכול להיות שהיה כשל כלשהו, מודיעיני הוא כנראה לא היה.
חשבתי שהנפילות היום יוכיחו לך שיש דרך ארוכה בין מודיעין על כוונות ירי לסיכולו בפועל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 14 מרץ 2014, 09:09

שמואל,
דווקא מההודעות שלך עולה שאתה מחלק את הדברים בצורה מאוד פשטנית שבה התוצאה הסופית מראה על הצלחה או על כשלון. זה לא תמיד המצב.

אני יכול לתת לך דוגמא מהעולם שלי. ב2008-9 היתה תקופה מחורבנת של משבר גדול ופיטורים, ירידות בבורסה ומחירות ברצפה. זה היה תהליך גלובלי שנגע בכל
החברות בעולם. האם אפשר להאשים את המנכ"ל של החברה הספציפית שלי בכך? כנראה שלא.
מצד שני, היום, גם אם תשים קוף בכסא המנכ"ל, החברה עדיין תהיה רווחית מאוד.

כמו שהתנין אמר, לאנשים פרטיים לא תמיד יש השפעה על מה שקורה, וגם אם יעשו עבודה מדהימה, התוצאה עדיין יכולה להיות על הפרצוף.

אני מסכים שצריך לבדוק, ואולי גם יסיקו מסקנות, אבל לא כל דבר שהתוצאה הסופית שלו היא לא אופטימלית הוא כשלון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2014, 12:36

jol9 כתב:שמואל,
דווקא מההודעות שלך עולה שאתה מחלק את הדברים בצורה מאוד פשטנית שבה התוצאה הסופית מראה על הצלחה או על כשלון. זה לא תמיד המצב.

אני יכול לתת לך דוגמא מהעולם שלי. ב2008-9 היתה תקופה מחורבנת של משבר גדול ופיטורים, ירידות בבורסה ומחירות ברצפה. זה היה תהליך גלובלי שנגע בכל

כמו שהתנין אמר, לאנשים פרטיים לא תמיד יש השפעה על מה שקורה, וגם אם יעשו עבודה מדהימה, התוצאה עדיין יכולה להיות על הפרצוף.

אני מסכים שצריך לבדוק, ואולי גם יסיקו מסקנות, אבל לא כל דבר שהתוצאה הסופית שלו היא לא אופטימלית הוא כשלון.

לדעתי הוא כישלון, עד שיוכח אחרת.
יכול להיות שהכישלון הוא של גורמים אנושיים, שלא עשו את עבודתם כמו שצריך.
יכול להיות שהיכשלון הוא של גורמים אחרים, שעליהם אין באפשרותנו להשפיע כמו בדוגמת המנכ"ל.
בכל אופן, זה כישלון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 14 מרץ 2014, 14:14

שמואל1 כתב:

יכול להיות שהיכשלון הוא של גורמים אחרים, שעליהם אין באפשרותנו להשפיע כמו בדוגמת המנכ"ל.
בכל אופן, זה כישלון.

אז לשיטתך, כל מי שעומד לדין או נחקר, הוא אשם עד שיוכח אחרת?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 14 מרץ 2014, 14:16

לשיטתו כל אי הצלחה פירושה כישלון וזה ממש מגעיל להגיד את זה על יחידה כל כך מוצלחת בצה"ל
אני מניח שגם אתה נכשלת כל פעם שקיבלת 99 במבחן כי לא קיבלת 100
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2014, 14:53

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:

בכל אופן, זה כישלון.

אז לשיטתך, כל מי שעומד לדין או נחקר, הוא אשם עד שיוכח אחרת?

זה בכלל לא מה שאמרתי. איפה ראית שאמרתי שהמודיעין אשם במה שקרה?
אמרתי שהוא נכשל. עכשיו צריך לבדוק למה הוא נכשל, ולראות אם הוא אשם או לא.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2014, 14:55

rc4991 כתב:לשיטתו כל אי הצלחה פירושה כישלון וזה ממש מגעיל להגיד את זה על יחידה כל כך מוצלחת בצה"ל
אני מניח שגם אתה נכשלת כל פעם שקיבלת 99 במבחן כי לא קיבלת 100

נכון, אם קיבלתי 99 אז יש פה סוג של כישלון כי יכולתי לקבל 100. לא בטוח שאני אשם בזה קיבלתי 99. יכול להיות שאותה שאלה לא נלמדה בכיתה ולא היה דרך לדעת אותה. יכול להיות דווקא שאני כן אשם, כי לא למדתי כמו שצריך לשאלה הזאת.
בשורה התחתונה- נכשלתי .
לגבי שזה ממש "מגעיל" לומר זאת על יחידה מוצלחת בצה"ל. להזכיר לך את האופוריה שהייתה לגבי יכולת המודיעין אחרי מלחמת ששת הימים ולפני מלחמת יום כיפור? להזכיר לך את אחד הכישלונות הגדולים ביותר של המודיעין בכל הזמנים?
זה שהיחידה מאוד מוצלחת, לא אומר שהיא תמיד צודקת ואף פעם לא טועה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 מרץ 2014, 14:59

מדהים לאן הדיון הזה הגיע.
למה לא מתמקדים בעיקר? שמואל החליט שהיה פה כישלון מודיעיני, כי "אם הייתה התרעה, אז בוודאי היו מסכלים".
זה לא "מגעיל" ואין קשר "לציונים במבחן" או ל"ריפוי הסרטן". יש פה טעות מאוד בסיסית של שמואל, שלא מבין שבין התרעה מודיעינית, לסיכול יש דרך ארוכה מאוד.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2014, 15:02

MTA2311 כתב:מדהים לאן הדיון הזה הגיע.
למה לא מתמקדים בעיקר? שמואל החליט שהיה פה כישלון מודיעיני, כי "אם הייתה התרעה, אז בוודאי היו מסכלים".
זה לא "מגעיל" ואין קשר "לציונים במבחן" או ל"ריפוי הסרטן". יש פה טעות מאוד בסיסית של שמואל, שלא מבין שבין התרעה מודיעינית, לסיכול יש דרך ארוכה מאוד.

אל תכניס לי מילים לפה, זה לא מה שאמרתי .
אמרתי שאם הייתה התרעה, אז אפשר היה להעלות מטוסים לאוויר ולצמצם משמעותית את היקף הירי. ברור שלא היה ניתן למנוע לחלוטין את הירי!
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 מרץ 2014, 15:14

זה לא משנה, זה לא נכון באותה המידה. זה לא עובד ככה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 14 מרץ 2014, 15:28

לפי ההיגיון של שמואל, כל רצח, גניבה (אף של מסטיק בזוקה מהסופר ע"י ילד בן 10), שוד, מקרה אלימות וכו' זה כישלון של המשטרה, כיוון שלא הצליחה למנוע זאת מבעוד מועד.

שוב, אני לא נמצא בתוך מערכת המודיעין כדי לדעת מספיק, אבל נראה לי שדווקא המקרים הללו שארגון קטן מחליט על דעת עצמו, בצורה ספונטנית, לשגר רקטות לעבר ישראל, הם הקשים ביותר למניעה. הרי הצבא עדיין לא מחובר בצורה ממוחשבת למוחו של כל אדם ואדם בעזה כדי לדעת מה הוא מתכנן. אני חושב שבנושא המודיעין, צריך לשבח אותו על מה שהוא כן מצליח להשיג ולא לבקר אותו על ''פספוסים'', שלרוב נובעים מכך שפשוט לא ניתן לעלות עליהם, וזאת כמובן למעט במקרים בהם המחדל היה כ"כ גדול.
אבל שוב, אין לי את הכלים לנתח את הסיטואציה הזו, על מנת להגיע למסקנה האם באמת מדובר בסוג המקרים בהם צה"ל היה יכול וצריך לעלות על האירוע או שלא. אבל גם לשמואל אין.
התנין

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 מרץ 2014, 15:42

התנין כתב:לפי ההיגיון של שמואל, כל רצח, גניבה (אף של מסטיק בזוקה מהסופר ע"י ילד בן 10), שוד, מקרה אלימות וכו' זה כישלון של המשטרה, כיוון שלא הצליחה למנוע זאת מבעוד מועד.

שוב, אני לא נמצא בתוך מערכת המודיעין כדי לדעת מספיק, אבל נראה לי שדווקא המקרים הללו שארגון קטן מחליט על דעת עצמו, בצורה ספונטנית, לשגר רקטות לעבר ישראל, הם הקשים ביותר למניעה. הרי הצבא עדיין לא מחובר בצורה ממוחשבת למוחו של כל אדם ואדם בעזה כדי לדעת מה הוא מתכנן. אני חושב שבנושא המודיעין, צריך לשבח אותו על מה שהוא כן מצליח להשיג ולא לבקר אותו על ''פספוסים'', שלרוב נובעים מכך שפשוט לא ניתן לעלות עליהם, וזאת כמובן למעט במקרים בהם המחדל היה כ"כ גדול.
אבל שוב, אין לי את הכלים לנתח את הסיטואציה הזו, על מנת להגיע למסקנה האם באמת מדובר בסוג המקרים בהם צה"ל היה יכול וצריך לעלות על האירוע או שלא. אבל גם לשמואל אין.

אבל פה ממש לא מדובר בירי ספונטני. זה היה ירי מאסיבי מתוכנן מבעוד מועד מעשרות נקודות שונות בו זמנית. גם ברשותי אין את הכלים לנתח בדיוק מה קרה כאן, אבל אני לא מתייחס בצורה עיוורת למתרחש.
אנחנו נעשה טעות חמורה אם לא נבקר את המודיעין על פספוסים, רק כי בעבר השיג הצלחות רבות. זה מה שקרה לפני מלחמת יום הכיפורים.
יכול להיות שהיה פה מחדל, ויכול להיות שלא. יש פה כישלון, עכשיו צריך לבדוק מאין הוא הגיע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 14 מרץ 2014, 18:02

טוב,לי אין כבר כח לזה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום שכונה