המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
שחף כתב:אני בספק רב אם אפשר לבקר את ביבי על מדיניות החוץ שלו. אובאמה זה לא ג'ורג' בוש. ועדיין, התקווה הפלסטינאית למדינה או למשהו דומה לזה באופן עצמאי נחסמה לחלוטין, והנאום של ביבי באו"ם סחט מחמאות מכל כיוון אפשרי. אני לא חושב שישראל הולכת לאיזה בידוד וצריך לזכור שתמיד ימצאו סיבה להחרים את ישראל, גם אם היא תתנתק מעזה ותצא מלבנון, מה שקודמיו של נתניהו עשו והביא עלינו מלחמה בקיץ אחד והכניס את אשקלון, אשדוד ובאר שבע לטווח הקסאמים. אני מעדיף קיפאון מדיני ולא הסכמים כמו אוסלו לגבי אבו מאזן, בעיני הוא פרטנר חסר משמעות. ברצועה שולט כרגע ארגון טרור. אתה רוצה לדבר עם מישהו ששואף להשמדת ישראל?
yiffy כתב:שחף כתב:אני בספק רב אם אפשר לבקר את ביבי על מדיניות החוץ שלו. אובאמה זה לא ג'ורג' בוש. ועדיין, התקווה הפלסטינאית למדינה או למשהו דומה לזה באופן עצמאי נחסמה לחלוטין, והנאום של ביבי באו"ם סחט מחמאות מכל כיוון אפשרי. אני לא חושב שישראל הולכת לאיזה בידוד וצריך לזכור שתמיד ימצאו סיבה להחרים את ישראל, גם אם היא תתנתק מעזה ותצא מלבנון, מה שקודמיו של נתניהו עשו והביא עלינו מלחמה בקיץ אחד והכניס את אשקלון, אשדוד ובאר שבע לטווח הקסאמים. אני מעדיף קיפאון מדיני ולא הסכמים כמו אוסלו לגבי אבו מאזן, בעיני הוא פרטנר חסר משמעות. ברצועה שולט כרגע ארגון טרור. אתה רוצה לדבר עם מישהו ששואף להשמדת ישראל?
הנאום של ביבי באו"ם סחט מחמאות ממצביעי ליכוד בארץ. זה היה הנאום של אובמה שזכור יותר מכל - דווקא בגלל שהביע תמיכה בלתי מסויגת במדינת ישראל. אובמה ניסה לכופף את ביבי מספר פעמים דווקא בשנתיים שקדמו לנאום זה, אך עדיין אי אפשר להשוות בין הלחץ שהוא הפעיל לבין הלחץ שהפעיל בוש האב, אשר איים במישרין להפסיק את העברת כספי הסיוע למדינת ישראל.
הפתח רלוונטי בעבוע. הוא שולט ללא עוררין בגדה ולפיו ישק דבר. הסיסמא לפיה הפתח לא רלוונטי הפכה להיות סיסמא בפי מצביעי ליכוד, אבל זה נכון היום אך ורק למתרחש ברצועה. הפתח לא שואף להשמדת ישראל אלא להקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' או משהו בסגנון.
אם חמאס אין מה לדבר בכלל. ברגע שלפתח בגדה תהיה מדינה ריבונית עם זכויות יתר שאין לתושבים בעזה, מעמדו של חמאס יעורער. בסוף הוא ייכנע ויבקש להיכנס למערכת הפוליטית הדמוקרטית של המדינה הפלסטינית, אך הוא יחוייב לעשות זאת לפי תנאים שיוגדרו בהסכם השלום - קרי הכרה במדינת ישראל וכו'.
MTA2311 כתב:yiffy כתב:שחף כתב:אני בספק רב אם אפשר לבקר את ביבי על מדיניות החוץ שלו. אובאמה זה לא ג'ורג' בוש. ועדיין, התקווה הפלסטינאית למדינה או למשהו דומה לזה באופן עצמאי נחסמה לחלוטין, והנאום של ביבי באו"ם סחט מחמאות מכל כיוון אפשרי. אני לא חושב שישראל הולכת לאיזה בידוד וצריך לזכור שתמיד ימצאו סיבה להחרים את ישראל, גם אם היא תתנתק מעזה ותצא מלבנון, מה שקודמיו של נתניהו עשו והביא עלינו מלחמה בקיץ אחד והכניס את אשקלון, אשדוד ובאר שבע לטווח הקסאמים. אני מעדיף קיפאון מדיני ולא הסכמים כמו אוסלו לגבי אבו מאזן, בעיני הוא פרטנר חסר משמעות. ברצועה שולט כרגע ארגון טרור. אתה רוצה לדבר עם מישהו ששואף להשמדת ישראל?
הנאום של ביבי באו"ם סחט מחמאות ממצביעי ליכוד בארץ. זה היה הנאום של אובמה שזכור יותר מכל - דווקא בגלל שהביע תמיכה בלתי מסויגת במדינת ישראל. אובמה ניסה לכופף את ביבי מספר פעמים דווקא בשנתיים שקדמו לנאום זה, אך עדיין אי אפשר להשוות בין הלחץ שהוא הפעיל לבין הלחץ שהפעיל בוש האב, אשר איים במישרין להפסיק את העברת כספי הסיוע למדינת ישראל.
הפתח רלוונטי בעבוע. הוא שולט ללא עוררין בגדה ולפיו ישק דבר. הסיסמא לפיה הפתח לא רלוונטי הפכה להיות סיסמא בפי מצביעי ליכוד, אבל זה נכון היום אך ורק למתרחש ברצועה. הפתח לא שואף להשמדת ישראל אלא להקמת מדינה פלסטינית בגבולות 67' או משהו בסגנון.
אם חמאס אין מה לדבר בכלל. ברגע שלפתח בגדה תהיה מדינה ריבונית עם זכויות יתר שאין לתושבים בעזה, מעמדו של חמאס יעורער. בסוף הוא ייכנע ויבקש להיכנס למערכת הפוליטית הדמוקרטית של המדינה הפלסטינית, אך הוא יחוייב לעשות זאת לפי תנאים שיוגדרו בהסכם השלום - קרי הכרה במדינת ישראל וכו'.
ההצהרות האחרונות של פתח, הן בדבר חזרה לגבולות 67 והכרה בזכות השיבה. מקובל עליך? הסכם כזה יהיה גזר דין מוות למדינת ישראל. ומתוקף שירותך הצבאי( שהוזכר באשכול אחר בנושא ביטחון) אתה גם אמור לדעת את זה.
אני לא נמנה על מצביעי הליכוד בפורום, ממש לא. אני גם חושב שהסכם עם הפלסטינים הוא קודם כל אינטרס ישראלי, אבל לא בתנאים שהם מציגים כרגע.
yiffy כתב:MTA2311 כתב:yiffy כתב:שחף כתב:אני בספק רב אם אפשר לבקר את ביבי על מדיניות החוץ שלו. אובאמה זה לא ג'ורג' בוש. ועדיין, התקווה הפלסטינאית למדינה או למשהו דומה לזה באופן עצמאי נחסמה לחלוטין, והנאום של ביבי באו"ם סחט מחמאות מכל כיוון אפשרי. אני לא חושב שישראל הולכת לאיזה בידוד וצריך לזכור שתמיד ימצאו סיבה להחרים את ישראל, גם אם היא תתנתק מעזה ותצא מלבנון, מה שקודמיו של נתניהו עשו והביא עלינו מלחמה בקיץ אחד והכניס את אשקלון, אשדוד ובאר שבע לטווח הקסאמים. אני מעדיף קיפאון מדיני ולא הסכמים כמו אוסלו לגבי אבו מאזן, בעיני הוא פרטנר חסר משמעות. ברצועה שולט כרגע ארגון טרור. אתה רוצה לדבר עם מישהו ששואף להשמדת ישראל?
ההצהרות האחרונות של פתח, הן בדבר חזרה לגבולות 67 והכרה בזכות השיבה. מקובל עליך? הסכם כזה יהיה גזר דין מוות למדינת ישראל. ומתוקף שירותך הצבאי( שהוזכר באשכול אחר בנושא ביטחון) אתה גם אמור לדעת את זה.
אני לא נמנה על מצביעי הליכוד בפורום, ממש לא. אני גם חושב שהסכם עם הפלסטינים הוא קודם כל אינטרס ישראלי, אבל לא בתנאים שהם מציגים כרגע.
אתה יודע - בשביל זה יש מו"מ. אבל כדי שיהיה מו"מ צריך שיהיה מנהיג שמוכן לבצע את היוזמות הדרושות, ולנו אין כזה כרגע.
felix_r כתב:yiffy היקר!
אתה שוכח דבר אחד חשוב. המו"מ הוא דבר חשוב, אבל הוא לא המטרה! המטרה היא להשיג הסכם סביר שיהיה אפשר לחיות איתו. אם הצד השני לא מעוניין בהסכם כזה, אין מה לעשות. ככה זה בחיים, לא תמיד בפרקטיקה אפשר לקיים משהוא שהוא יפה בתיאוריה. לפעמים צריך להמתין עשרות שנים כדי להגיע לרגע היסטורי מתאים להשגת המטרה.
אם אתה מעוניין למכור דירה ומישהו מציע לך 5 שקל תמורתה האם אתה תמשיך לקיים מו"מ עם האדם הזה רק בשביל להגיד שאתה מנסה או שפשוט תנפנף אותו ממך כי הוא לא רציני?
גם באירופה, שנראת לך כל כך רגוע היום, העמים נלחמו ביניהם אלפי שנים וגם במאה ה 20, עד אשר הגיעו למצב של שלום.
MTA2311 כתב:yiffy כתב:MTA2311 כתב:yiffy כתב:שחף כתב:אני בספק רב אם אפשר לבקר את ביבי על מדיניות החוץ שלו. אובאמה זה לא ג'ורג' בוש. ועדיין, התקווה הפלסטינאית למדינה או למשהו דומה לזה באופן עצמאי נחסמה לחלוטין, והנאום של ביבי באו"ם סחט מחמאות מכל כיוון אפשרי. אני לא חושב שישראל הולכת לאיזה בידוד וצריך לזכור שתמיד ימצאו סיבה להחרים את ישראל, גם אם היא תתנתק מעזה ותצא מלבנון, מה שקודמיו של נתניהו עשו והביא עלינו מלחמה בקיץ אחד והכניס את אשקלון, אשדוד ובאר שבע לטווח הקסאמים. אני מעדיף קיפאון מדיני ולא הסכמים כמו אוסלו לגבי אבו מאזן, בעיני הוא פרטנר חסר משמעות. ברצועה שולט כרגע ארגון טרור. אתה רוצה לדבר עם מישהו ששואף להשמדת ישראל?
אתה יודע - בשביל זה יש מו"מ. אבל כדי שיהיה מו"מ צריך שיהיה מנהיג שמוכן לבצע את היוזמות הדרושות, ולנו אין כזה כרגע.
אופטימי הייתי אומר. מסתבר שבשביל מומ צריך תנאים מקדימים, כמו שחרור האסירים השאהידים שסובלים מאוכל טוב ומעודף תארים אקדמאיים בבתי הכלא של האויב הציוני. זה מו"מ בשבילך? מזל שאין מנהיג שמוכן לבצע את היוזמות הדרושות האלה.
MTA2311 כתב:ובכל זאת, ביבי הוא לא הראשון ולא היחיד שקרא למו"מ ישיר ללא תנאים מקדימים. אפשר להגיד שזה בלוף, אפשר להגיד שהוא לא מתכוון לזה, אבל בפועל אף אחד בצד השני לא ממש מתאמץ בשביל להוכיח את זה.
יש הבדל בין דרישה לדמוקרטיזציה( שגם היא די מוטלת בספק), לבין דרישה לשחרור כזאת כמות של אסירים, או התחייבות בדבר ויתור על שטחים מסויימים, עוד לפני שהחליפו מילה בשולחן המו"מ. להזכירך היו תקופות(אפילו יחסית ממושכות) בשנים האחרונות שגם הבנייה בהתנחלויות הופסקה, ובכל זאת הם מצאו תירוצים אחרים.
yiffy כתב:MTA2311 כתב:ובכל זאת, ביבי הוא לא הראשון ולא היחיד שקרא למו"מ ישיר ללא תנאים מקדימים. אפשר להגיד שזה בלוף, אפשר להגיד שהוא לא מתכוון לזה, אבל בפועל אף אחד בצד השני לא ממש מתאמץ בשביל להוכיח את זה.
יש הבדל בין דרישה לדמוקרטיזציה( שגם היא די מוטלת בספק), לבין דרישה לשחרור כזאת כמות של אסירים, או התחייבות בדבר ויתור על שטחים מסויימים, עוד לפני שהחליפו מילה בשולחן המו"מ. להזכירך היו תקופות(אפילו יחסית ממושכות) בשנים האחרונות שגם הבנייה בהתנחלויות הופסקה, ובכל זאת הם מצאו תירוצים אחרים.
המעצר של אנשי חמאס לפני ההשתלטות שלו על עזה (וגם אחרי) עלתה לראשות הפלסטינים גם בהרבה דם וגם ביוקרה פוליטית רבה, אז אי אפשר להגיד שהתנאים המוקדמים שלהם קלים. הבנייה בהתנחלויות כלל לא הוקפאה - להיפך. היא הואצה תחת ממשלה זו מאז תקופת ההקפאה, ובמקביל האגף הימני של הקואליציה פועל השכם וערב על מנת "להכשיר" התנחלויות שאינן חוקיות גם לפי חוקי מדינת ישראל. זו הרי הרחבה של מפעל ההתנחלויות פר אקסלנס.
היו לא מעט אנשי מפא"י מושחתים, כפי שהיום כמעט כל חבר מרכז ליכוד הוא מפעל שחיתות מהלך על 2, אך זו לא הייתה הנקודה שלי. אני דיברתי על ראשי ממשלה.
מדהים כמה תומכי ימין שסובלים ממדינת התקציבים שהחרדים מקבלים מסוגלים להעלים עין מהחתונה הלא כשרה של ביבי עם מנהיגי מגזר זה ב-20 השנים האחרונות.
כולם אומרים את המובן מאליו - שופטים תמיד מיישרים קו עם המלצות חוק בכל הקשור לעונשי קנס ומאסר.
yiffy כתב:felix_r כתב:yiffy היקר!
אתה שוכח דבר אחד חשוב. המו"מ הוא דבר חשוב, אבל הוא לא המטרה! המטרה היא להשיג הסכם סביר שיהיה אפשר לחיות איתו. אם הצד השני לא מעוניין בהסכם כזה, אין מה לעשות. ככה זה בחיים, לא תמיד בפרקטיקה אפשר לקיים משהוא שהוא יפה בתיאוריה. לפעמים צריך להמתין עשרות שנים כדי להגיע לרגע היסטורי מתאים להשגת המטרה.
אם אתה מעוניין למכור דירה ומישהו מציע לך 5 שקל תמורתה האם אתה תמשיך לקיים מו"מ עם האדם הזה רק בשביל להגיד שאתה מנסה או שפשוט תנפנף אותו ממך כי הוא לא רציני?
גם באירופה, שנראת לך כל כך רגוע היום, העמים נלחמו ביניהם אלפי שנים וגם במאה ה 20, עד אשר הגיעו למצב של שלום.
הכל נכון - אבל מו"מ הוא האמצעי האפקטיבי ביותר לקרב בין הצדדים ולפשר ביניהם.
הציטוט הכי ראוי בעיני הוא זה של טומי לפיד ז"ל שאמר שגם כאשר ברור ששני הצדדים רחוקים לאין שיעור זה מזה, הם חייבים להמשיך לשאת ולתת כי ברגע שהם לא עושים זאת - הם בעצם מצהירים שאלימות היא הדרך היחידה.
כל זמן שבו אין מו"מ הוא זמן בו אנשי מעמד הביניים ברשות הפלסטינית מפנימים יותר ויותר שבאצעות שיחות אין להם אפשרות להשיג את מה שהם רוצים - מדינה עצמאית בה הם יוכלו למלא פונקציות שכיום ממלא הממשל הישראלי הצבאי. תחושה זו רק תתעצם אחרי שהמהלכים של אבו-מאזן באו"ם ייכשלו סופית (והם ייכשלו).
felix_r כתב:חביב אורנג'ד כתב:felix_r כתב:אין פיגועים, אין מלחמה, אין אינפלציה משתוללת, אחוזי אבטלה נמוכים מאוד.
מדהים כמה ההסתכלות על הנושאים האילו נגועה בצביעות.
כאשר המצב בהטחוני היה פחות או יותר זהה אצל אולמרט או שרון, אז כולם דיברו על הקאסמים וכמה הם מפחידים, אבל אצל ביבי - "אין פיגועים". זאת כמובן מבלי להזכיר את פיגועי ההתאבדות בת"א וירושליים שהיו אצל ביבי בקדנציה הראשונה. פיגועים שגבו קרבנות רבים.
כאשר ממשלתו של ברק הובילה לצמיחה של 6% לאחר תקופת שלטונו של ביבי בה היה מיתון כבד ואחוזי האבטלה הרקיעו שחקים, אז אומרים שברק היה ראש ממשלה גרוע (ואני לא גורס שזה לא נכון), אבל ביבי הוא מומחה כלכלי גדול שאצלו אין אינפלציה ובטח שלא אחוזי אבטלה גבוהים. כמה כואב היה לראות את סילבן שלום (כנראה שר האוצר הגרוע ביותר בכל הזמים) הורס את אותה צמיחה במשק בתחילת שנות האלפיים. אבל לזכותו של ביבי יאמר, שהוא לא היה אז ראש ממשלה וכיום, הוא מנסה למדר את "סטיב" ככל שהוא רק יכול.
בכל אופן, ביבי לעולם לא חתם על הסכם שלום, הוא לא הוציא את צה"ל מלבנון וגם לא מעזה והוא גם לא החל את התהליך המדיני עם הפלסטינים (וכל האירועים האלו קרו ב20 השנה האחרונות). למעשה, ממשלותיו של נתניהו לעולם לא הובילו לתמורות משמעותיות בתחום המדיני והפוליטי, אלא רק דגלו בקפאון וחוסר מעש בנושאים אילו.
לביבי היו כמה השגים בתחום הכלכלי (וגם הם די מסוייגים), אבל בגדול, הוא לא היה שותף לשום הליך מדיני משמעותי שגם נשא פרי.
ססמאות כמו "אצל ביבי אין פיגועים" ו"אצל ביבי האינפלציה נמוכה ואחוזי האבטלה הם נמכונים" הן ססמאות שניתן לומר על כמעט כל אחד מראשי הממשלה שהיו כאן ב20 השנים האחרונות והן יהיו מדיוק לא פחות (אם לא יותר) עליהם, מאשר כשהן נאמרות על ביבי.
אתה קצת מתבלבל, הפיגועים הגדולים בתל-אביב היו אצל ברק. נתניהו, בקדנציה הקודמת, הפסיק את זה.
felix_r כתב:היתי צוחק מהשטויות שלך, אבל זה באמת עצוב.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים