ת'רד פוליטיקה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד פוליטיקה

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 פברואר 2014, 02:13

וואו, ממש מעניין, מחר אני אעמיק יותר בזה.
בנושא אחר, קראתי עכשיו משעמום על פיגועי התאבדות, ואיכשהו הגעתי למרץ השחור (לפני זה לא הייתי מודע לנתונים המזעזעים ממרץ 2002) וזה ממש עיצבן אותי, איך השמאל לא מתייחס לדברים כאלה, יקח לי זמן להרדם.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 פברואר 2014, 02:34

אני זוכרת את תקופת מרץ השחור בעיקר בגלל שהיה לנו רדיו בכיתה, הייתי בכיתה ו' אם אני לא טועה וידענו שכל יום שנדליק את הרדיו בהפסקה הגדולה (10:15) נשמע על פיגוע התאבדות, וזה באמת היה ככה

כל יום שהדלקנו זה היה או מסעדה או בית קפה או אוטובוס או וואטאבר
לא היה יום שהדלקנו את הרדיו ולא היה פיגוע התאבדות
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 פברואר 2014, 15:44

Holiday_Armadillo כתב:אני זוכרת את תקופת מרץ השחור בעיקר בגלל שהיה לנו רדיו בכיתה, הייתי בכיתה ו' אם אני לא טועה וידענו שכל יום שנדליק את הרדיו בהפסקה הגדולה (10:15) נשמע על פיגוע התאבדות, וזה באמת היה ככה

כל יום שהדלקנו זה היה או מסעדה או בית קפה או אוטובוס או וואטאבר
לא היה יום שהדלקנו את הרדיו ולא היה פיגוע התאבדות

פשוט טירוף, נרצחו בחודש הזה 105 אזרחים ישראליים ו-26 חיילים.
השיא היה יגוע במלון פארק, 30 נרצחו.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 11 פברואר 2014, 18:39

felix_r כתב:
LIAV10 כתב:
felix_r כתב:אני אספר לך אחר כך גם מה הסיבות לכך שממשלת קנדה החליטה ללכת כנגד הזרם בפוליטיקה העולמית

בטח בגלל התנגדות של הרפר לאיסלאם הרדיקאלי.

את יחסו לאיסלאם אינני יודע. אני יודע על סיבות כלכליות .

לפני כמעט שנתים נערך בקנדה כנס בשם "Canada and The New Middle East Conference". היו שם מומחים בכל מיני תחומים, והנושא היה לאן הולך המזרח התיכון ואיך זה ישפיע על קנדה.

המומחים אמרו, שהאביב הערבי של האידיוט אובמה מוליך את האיזור לאנרכיה מוחלטת. הם ניבאו, שבשנים הבאות חלק ממדינות ערב (כמו סוריה ועיראק) , שנוצרו באופן מלאכותי , יתפרקו למדינות קטנות בהן ישלטו כל מיני קיצוניים, וכו.

הם אמרו שהמסחר בנפט יהיה בעיתי, כי אי אפשר לנהל משכר נורמאלי, כאשר יש מלחמות אזרחים, או שלחלופין אין שלטון מרכזי ויש רק בלגן. מצד שני כלכלת רוב מדינות ערב מבוססת על יצוא של נפט, ובלעדיו הם יחזרו לימי הביניים.

הם ניבאו, שההשפעה של מדינות ערב על הפוליטיקה והכלכלה העולמית תפחת מאוד, וההשפעה יכולה לעבור דווקא לישראל! אתה תשאל איך ישראל?

אחת הסיבות העיקריות היא פצלי שמן (חומר גלם דומה לנפט שגם ממנו מפיקים דלק). הבעיה עם פצלי שמן היא שהפקתו בשיטות הקונבנציונאליות מאוד מזהמת והורסת את הסביבה, ולכן עד לשנים האחרונות לא השתמשו בו הרבה. לישראל יש מאגרים גדולים מאוד של פצלי שמן, מקום 3-5 בעולם (תלוי את מי שואלים) ואילו לקנדה היא במקום הראשון בעולם במאגרי פצלי שמן (שהיא כמעט ולא נגעה בהם לחלוטין)! איך זה קושר אותנו ביחד? בשנים האחרונות פותחה בישראל שיטה מהפכנית להפקת פצלי שמן. אני די מכיר את הפרטים, כי הדוד שלי פרופ' מירון לנדאו מאוניברסיטת בן גוריון הוא אחד המומחים הגדולים בנושא , והוא היה אחד המפתחים של הטכנולוגיה המהפכנית הזאת, שהופכת את התהליך להרבה יותר זול ומזהם הרבה פחות. מה שקורה, זה שבעזרת הטכנולוגיה הישראלית החדשה, הפקת פצלי שמן יכולה בקלות להתחרות במחירים של הנפט, והיא מבטלת את השליטה של מדינות ערב על מקורות האנרגיה!

דרך אגב, מאז הפיתוח שדיברתי עליו, הצוות שדוד שלי חלק ממנו, פיתחו משהו חדש וגאוני, שיכול להפוך את הכלכלה העולמית עוד יותר
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000894326

אז עם מצבורים כאלה של פצלי שמן וגז (וגם דלק/נפט שהבנתי שככל הנראה יש בכמויות גדולות מתחת לליויתן) אפשר להגיד שבעוד כמה שנים נהיה מעצמה כלכלית?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 11 פברואר 2014, 18:44

LIAV10 כתב:וואו, ממש מעניין, מחר אני אעמיק יותר בזה.
בנושא אחר, קראתי עכשיו משעמום על פיגועי התאבדות, ואיכשהו הגעתי למרץ השחור (לפני זה לא הייתי מודע לנתונים המזעזעים ממרץ 2002) וזה ממש עיצבן אותי, איך השמאל לא מתייחס לדברים כאלה, יקח לי זמן להרדם.

זו היתה תקופה מאוד קשה ומפחידה
אני זוכר שפחדתי מכל ערבי שראיתי ושההורים שלי לא הרשו לי ללכת לאירועים עירוניים עם התכנסות גדולה של אנשים (ימי כיף לילדים בקניון וכו')
לפעמים גם הייתי יורד באוטובוס תחנה או שתים לפני התחנה שלי רק כי פחדתי שהערבי שבאוטובוס נושא עליו פצצה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 11 פברואר 2014, 20:38

rc4991 כתב:
felix_r כתב:
LIAV10 כתב:
felix_r כתב:אני אספר לך אחר כך גם מה הסיבות לכך שממשלת קנדה החליטה ללכת כנגד הזרם בפוליטיקה העולמית

בטח בגלל התנגדות של הרפר לאיסלאם הרדיקאלי.

את יחסו לאיסלאם אינני יודע. אני יודע על סיבות כלכליות .

לפני כמעט שנתים נערך בקנדה כנס בשם "Canada and The New Middle East Conference". היו שם מומחים בכל מיני תחומים, והנושא היה לאן הולך המזרח התיכון ואיך זה ישפיע על קנדה.

המומחים אמרו, שהאביב הערבי של האידיוט אובמה מוליך את האיזור לאנרכיה מוחלטת. הם ניבאו, שבשנים הבאות חלק ממדינות ערב (כמו סוריה ועיראק) , שנוצרו באופן מלאכותי , יתפרקו למדינות קטנות בהן ישלטו כל מיני קיצוניים, וכו.

הם אמרו שהמסחר בנפט יהיה בעיתי, כי אי אפשר לנהל משכר נורמאלי, כאשר יש מלחמות אזרחים, או שלחלופין אין שלטון מרכזי ויש רק בלגן. מצד שני כלכלת רוב מדינות ערב מבוססת על יצוא של נפט, ובלעדיו הם יחזרו לימי הביניים.

הם ניבאו, שההשפעה של מדינות ערב על הפוליטיקה והכלכלה העולמית תפחת מאוד, וההשפעה יכולה לעבור דווקא לישראל! אתה תשאל איך ישראל?

אחת הסיבות העיקריות היא פצלי שמן (חומר גלם דומה לנפט שגם ממנו מפיקים דלק). הבעיה עם פצלי שמן היא שהפקתו בשיטות הקונבנציונאליות מאוד מזהמת והורסת את הסביבה, ולכן עד לשנים האחרונות לא השתמשו בו הרבה. לישראל יש מאגרים גדולים מאוד של פצלי שמן, מקום 3-5 בעולם (תלוי את מי שואלים) ואילו לקנדה היא במקום הראשון בעולם במאגרי פצלי שמן (שהיא כמעט ולא נגעה בהם לחלוטין)! איך זה קושר אותנו ביחד? בשנים האחרונות פותחה בישראל שיטה מהפכנית להפקת פצלי שמן. אני די מכיר את הפרטים, כי הדוד שלי פרופ' מירון לנדאו מאוניברסיטת בן גוריון הוא אחד המומחים הגדולים בנושא , והוא היה אחד המפתחים של הטכנולוגיה המהפכנית הזאת, שהופכת את התהליך להרבה יותר זול ומזהם הרבה פחות. מה שקורה, זה שבעזרת הטכנולוגיה הישראלית החדשה, הפקת פצלי שמן יכולה בקלות להתחרות במחירים של הנפט, והיא מבטלת את השליטה של מדינות ערב על מקורות האנרגיה!

דרך אגב, מאז הפיתוח שדיברתי עליו, הצוות שדוד שלי חלק ממנו, פיתחו משהו חדש וגאוני, שיכול להפוך את הכלכלה העולמית עוד יותר
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000894326

אז עם מצבורים כאלה של פצלי שמן וגז (וגם דלק/נפט שהבנתי שככל הנראה יש בכמויות גדולות מתחת לליויתן) אפשר להגיד שבעוד כמה שנים נהיה מעצמה כלכלית?

יש מצב :D
לפחות המומחים בקנדה חושבים שהסיכוי שזה יקרה הוא גבוה.

תראה, לאורך כל השנים קנדה אף פעם לא ניהלה מדיניות חוץ אקטיבית. היא הייתה מתעסקת בעניינים שלה בעיקר, ובמדיניות החוץ הייתה עוקבת בדרך כלל אחרי ארה"ב. זו אולי הפעם הראשונה בהיסטוריה של קנדה, שהיא מביעה עמדה כזאת חד-משמעית, שהיא מנוגדת לעמדתן של רוב בעלות הברית שלה.

אנחנו יודעים, שכל הפוליטיקה העולמית מתבססת בעיקר על אינטרסים, ולא על אוהב/לא אוהב. לכן קשה להאמין שקנדה הייתה עושה צעד כזה קיצוני אם היא לא הייתה מאמינה שזה באינטרסים שלה. אל תשכח, שתמיכתה של קנדה בישראל יכולה להרוס את יחסיה עם מדינות ערב, ועדיין קנדה חושבת שזה כדאי לה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 פברואר 2014, 20:41

אני עוקבת לא מעט אחרי המדיניות של קנדה בכל מיני נושאים (ביטוח בריאות, מדיניות חוץ, נישואים חד מיניים, הגירה וכו' וכו') ואני חושבת שהם יכולים להיות מאוד גאים בזה שהם כבר מזמן לא הכלבלב של ארה''ב

בזמן שארה''ב הולכת לאבדון כמעט בכל תחום משמעותי, קנדה רק מתקדמת
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2014, 20:52

אבל קנדה לא נותנת לנו 4 מיליארד דולר בשנה, והיא עוד לא חברה במועצב הביטחון.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 פברואר 2014, 20:55

MTA2311 כתב:אבל קנדה לא נותנת לנו 4 מיליארד דולר בשנה, והיא עוד לא חברה במועצב הביטחון.

אף אחד לא אומר שהם יכולים להחליף את ארה''ב בתמיכה שלכם אבל אני דיברתי על זה מנקודת מבט אובייקטיבית שזה כבר נושא אחר לחלוטין
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2014, 20:58

מישהו פה טען בתחילת הדיון שקנדה היא הידידה הכי טובה של ישראל או משהו כזה.
יופי, שמעתי שגם מיקרונזיה מחבבת אותנו.

אין תחליף לארצות הברית.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 11 פברואר 2014, 21:19

כמובן שההשפעה של ארה"ב היא הכי גדולה, אבל לא הכל כזה חד-משמעי

קצת דוגמאות:

1) ארה"ב נותנת כסף ונשק לישראל, מצד שני היא גם נותן כסף ונשק לשכנות שלנו

2) ברוב הכסף שאנחנו מקבלים מארה"ב , אנחנו מתחייבים לקנות דברים (בעיקר נשק) מארה"ב עצמה. דבר שפוגע בתעשיה הצבאית שלנו, מקצץ במספר מקומות העבודה בישראל, ופוגע בכלכלה שלנו עד כמה שזה ישמע אבסורדי במבט ראשון.

3) הכיוון הפוליטי של ארה"ב בעשורים האחרונים, והלחצים שהיא מפעילה על ישראל, גורמים נזק עצום לישראל.

4) אני רוצה להזכיר לצעירים שבינינו, שהעזרה של ארה"ב גרמה למשבר כלכלי גדול (אינפלציה של מאות אחוזים!) בתחילת שנות ה 80. כסף חינמי זה לא תמיד טוב כל כך.

לגבי קנדה. נכון להיום לקנדה יש כלכלה אולי הכי יציבה מכל המדינות המפותחות, ואין לזלזל בה במיוחד לאור ההתדרדרות ההולכת וגוברת של ארה"ב, וגם של מדינות מערב אירופה רבות.

לא צריך לשכוח, שאין בעולם שום דבר קבוע. כמו שהאימפריה הרומית נפלה, האימפריה הבריטית התפרקה, ברה"מ התפרקה, גם ארה"ב יכולה ליפול (במיוחד אם תמשיך לעשות שטויות כמו בעשורים האחרונים). יש רק דבר אחד יוצא מן הכלל הזה: השינאה ליהודים תמיד תשאר. לכן לא הייתי מזלזל באף מדינה, קטנה ככל שתהיה, שרוצה להיות ידידה של ישראל, כי אין לנו הרבה ידידים בעולם, מה גם שההשוואה של קנדה (אחת המדינות הגדולות בעולם) למיקרונזיה היא די פתטית.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 פברואר 2014, 22:04

1. ארצות הברית מוכרת\נותנת את הנשק הכי מתקדם שלה רק למדינת ישראל בכל המזרח התיכון. כולל סעודיה.

2. גם הנשק שאנחנו מחוייבים לקנות מארצות הברית, עובר הרבה תהליכי שידרוג אצלנו. בסופו של דבר נשק אמריקאי הוא אינטרס שלנו, עם כמה שהתעשיות אצלנו מפותחות, הן לא מצליחות לייצר דברים ברמה שארצות הברית מייצרת.

ארצות הברית אכן יכולה ליפול, אבל כל עוד היא נשארת מעצמה, וכל עוד היא נותנת לנו תמיכה כלכלית וכל עוד היא מטילה וטו אוטומטי על החלטות אנטי ישראליות במועבי"ט, לא הייתי ממהר להחליף אותה. בטח לא בקנדה.

התקופה עם אובאמה היא ללא ספק קשה מאוד, אבל עוד שנתיים וחצי זה נגמר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 11 פברואר 2014, 22:16

MTA2311 כתב:1. ארצות הברית מוכרת\נותנת את הנשק הכי מתקדם שלה רק למדינת ישראל בכל המזרח התיכון. כולל סעודיה.

2. גם הנשק שאנחנו מחוייבים לקנות מארצות הברית, עובר הרבה תהליכי שידרוג אצלנו. בסופו של דבר נשק אמריקאי הוא אינטרס שלנו, עם כמה שהתעשיות אצלנו מפותחות, הן לא מצליחות לייצר דברים ברמה שארצות הברית מייצרת.

ארצות הברית אכן יכולה ליפול, אבל כל עוד היא נשארת מעצמה, וכל עוד היא נותנת לנו תמיכה כלכלית וכל עוד היא מטילה וטו אוטומטי על החלטות אנטי ישראליות במועבי"ט, לא הייתי ממהר להחליף אותה. בטח לא בקנדה.

כל כך מקווה שקרי יחליף אותו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 11 פברואר 2014, 22:28

rc4991 כתב:
MTA2311 כתב:1. ארצות הברית מוכרת\נותנת את הנשק הכי מתקדם שלה רק למדינת ישראל בכל המזרח התיכון. כולל סעודיה.

:eek
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 פברואר 2014, 22:31

felix_r כתב:
rc4991 כתב:

אכן
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 11 פברואר 2014, 22:35

Holiday_Armadillo כתב:
felix_r כתב:
rc4991 כתב:

אכן

אתם לא מבחינים בציניות?
שילך לעזאזל החמור הזה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 11 פברואר 2014, 22:55

קרי כנראה לא יכול להבחר גם באופן תיאורטי, כי הוא זקן מדי.
מי שמפחיד אותי יותר מכולם זו הילארי קלינטון, שמצד אחד בעלת אגו מנופח ללא פרופורציות, ומצד שני שונאת את ישראל. שילוב של שני הדברים יהיה אסון קולוסאלי לישראל במקרה שהיא תבחר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי LIAV10 » 11 פברואר 2014, 23:22

אם אתה ציני תוסיף איזה שתי נקודות או משהו כזה.
נבהלתי.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 11 פברואר 2014, 23:30

http://news.walla.co.il/?w=/2686/2720094
זה יכול להיות מאוד משמעותי להיכנס לברית הזאת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 11 פברואר 2014, 23:32

LIAV10 כתב:אם אתה ציני תוסיף איזה שתי נקודות או משהו כזה.
נבהלתי.

הקטע היה שלא תבינו שזה נאמר בציניות :D
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים