בחירות 2013

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2013

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 ינואר 2013, 20:11

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
yiffy כתב:
MTA2311 כתב:אני עדיין מאמין שזה יהיה ביבי-בנט-יאיר-ציפי, כשאם מופז יקבל בטעות 4 מנדטים ומעלה, הוא יכנס ויכול להיות שהוא גם יקבל את הביטחון( אני מעדיף את בוגי בתפקיד הזה, אבל לביבי לא יזיקו עוד 4 מנדטים).

אין שום סיכוי בעולם. מופז יצא בפומבי נגד הכוונות של ביבי וברק על איראן ולא נראה לי שביבי הולך להכניס אותו למעגל הפנימי. הקטע הוא שאני בכלל לא בטוח שבוגי נמצא באותו כיוון גם. אני מעריך שאם ליברמן לא יורשע, הוא יהיה שר הביטחון ויש מצב ששמיר יהיה סגן שר הביטחון. מופז יקבל פירור כלשהו או כלום.

אתה תראה איך מופז יתבטא אחרי שביבי יציע לו את הביטחון. פתאום "כל האופציות יהיו פתוחות". אני מעריך שתקיפה באיראן לא תהיה בכל מקרה, אז כל מה שצריך זה מישהו שיציג עמדה תקיפה כלפי חוץ. לא חושב שלמופז תהיה בעיה לעשות את זה.
אני בספק רב אם ליברמן יקבל את הביטחון. אין לו את הכלים והנסיון בשביל לקבל את התפקיד הזה, והוא גם נעול על החוץ משום מה. אולי רק אם ציפי תתעקש על החוץ, וביבי יהיה חייב לתת תיק בכיר לליברמן.

ציפי לא נמצאת במעמד של לקבל את תיק החוץ כרגע.
זה לא יקרה לדעתי.

סביר להניח שביבי ירצה את ציפי בממשלה ( אם תביא 9-10 מנדטים). בשביל זה הוא יצטרך לשלם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 ינואר 2013, 20:17

שאלה של נובית
יש מצב שלא יהיה מפלגות חרדיות בממשלה הבאה?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 ינואר 2013, 20:40

MTA2311 כתב:
felix_r כתב:לא מבין למה אתם, וגם התקשורת, כל כך בטוחים שביבי תכנן בכלל להפציץ את איראן. גם מי ששונא את נתניהו יודע שהוא לא טיפש. אם היה מתכנן באמת להפציץ, הוא לא היה יוצא בהצהרות פומביות.

לי דווקא נראה הרבה יותר הגיוני, שביבי בכוונה דיבר הרבה בתקשורת על התקפה אפשרית רק כדי ללחוץ על הקהילה הבינלאומית שתתחיל להפעיל סנקציות על איראן אם היא לא רוצה מלחמה באיזור. לדעתי, זה גם הצליח לו.

לכן אני לא רואה שום קשר בין תמיכה או התגדות לתקיפה באיראן ולבין מי שילך לקואליציה עם נתניהו.

מי זה אתם? כתבתי את זה כאן עוד בקיץ.

אז אתם הזה לא כולל אותך :grin
אני זוכר שדיברנו על זה בזמנו ;)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 18 ינואר 2013, 20:45

פליקס, מה הקואליציה שאתה היית רוצה לראות (בהנחה שהסקרים מתנבאים פחות או יותר לשקף את המציאות)?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 18 ינואר 2013, 21:34

yiffy כתב:פליקס, מה הקואליציה שאתה היית רוצה לראות (בהנחה שהסקרים מתנבאים פחות או יותר לשקף את המציאות)?

קשה... לדעתי במדינה קטנה כמו שלנו חייבים לעלות משמעותית את אחוז החסימה. למשהו כמו 10 מנדטים.

ליכוד-ביתנו 34
האיחוד הלאומי - 14
התנועה - 7
יש עתיד - 11
קדימה - 2
=======
68

משהו כזה. אם זה לא מסתדר, אז גם ש"ס, רק לא יחימוביץ'.
לא שאני אוהב את ש"ס, בכלל לא. אבל לטעמי ש"ס פחות מזיקה מהבולשביקים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 18 ינואר 2013, 22:02

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
yiffy כתב:
MTA2311 כתב:אני עדיין מאמין שזה יהיה ביבי-בנט-יאיר-ציפי, כשאם מופז יקבל בטעות 4 מנדטים ומעלה, הוא יכנס ויכול להיות שהוא גם יקבל את הביטחון( אני מעדיף את בוגי בתפקיד הזה, אבל לביבי לא יזיקו עוד 4 מנדטים).

אין שום סיכוי בעולם. מופז יצא בפומבי נגד הכוונות של ביבי וברק על איראן ולא נראה לי שביבי הולך להכניס אותו למעגל הפנימי. הקטע הוא שאני בכלל לא בטוח שבוגי נמצא באותו כיוון גם. אני מעריך שאם ליברמן לא יורשע, הוא יהיה שר הביטחון ויש מצב ששמיר יהיה סגן שר הביטחון. מופז יקבל פירור כלשהו או כלום.

אתה תראה איך מופז יתבטא אחרי שביבי יציע לו את הביטחון. פתאום "כל האופציות יהיו פתוחות". אני מעריך שתקיפה באיראן לא תהיה בכל מקרה, אז כל מה שצריך זה מישהו שיציג עמדה תקיפה כלפי חוץ. לא חושב שלמופז תהיה בעיה לעשות את זה.
אני בספק רב אם ליברמן יקבל את הביטחון. אין לו את הכלים והנסיון בשביל לקבל את התפקיד הזה, והוא גם נעול על החוץ משום מה. אולי רק אם ציפי תתעקש על החוץ, וביבי יהיה חייב לתת תיק בכיר לליברמן.

ציפי לא נמצאת במעמד של לקבל את תיק החוץ כרגע.
זה לא יקרה לדעתי.

סביר להניח שביבי ירצה את ציפי בממשלה ( אם תביא 9-10 מנדטים). בשביל זה הוא יצטרך לשלם.

אם היא תביא 9-10, אז בוודאי שכן. כרגע זה נראה יותר בכיוון ה-5.
תשמע, הבלון שלה די התפוצץ. היא הקימה מפלגה, על מנת לקרוא תיגר על נתניהו. ברור שזה לא רלוונטי בכלל.
היא הולכת על הטיקט המדיני, אבל היא שוכחת שהיא כבר היתה שם, ולא קרה כלום, וגם כשהיו לה 28 מנדטים, ויכולת אמיתית להשפיע, היא העדיפה להישאר באופוזיציה,
ולא לעשות כלום, רק כי רצתה רוטציה (yeah right).

יכול להיות שעוד שבוע-שבועיים של קמפיין, והיא בכלל לא היתה עוברת את אחוז החסימה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 ינואר 2013, 22:10

תשמע, הבלון שלה די התפוצץ. היא הקימה מפלגה, על מנת לקרוא תיגר על נתניהו. ברור שזה לא רלוונטי בכלל.
היא הולכת על הטיקט המדיני, אבל היא שוכחת שהיא כבר היתה שם, ולא קרה כלום, וגם כשהיו לה 28 מנדטים, ויכולת אמיתית להשפיע, היא העדיפה להישאר באופוזיציה,

אני מאמין שבסופו של דבר יהיו לה גם יותר מנדטים ממה שהסקרים הנוכחיים אומרים(7). יש עוד הרבה אנשים שמתלבטים למי מגוש המרכז שמאל להצביע, ואני חושב שגם ציפי תהנה מזה.
באופן אישי, אני חושב שציפי היא אחד מהאנשים הכי פתטיים בפוליטיקה. ולמרות זאת אני מעדיף שהיא תקבל קרוב ל10 מנדטים, פשוט כי אני מעדיף ממשלה איתה ועם יאיר, מאשר ממשלה עם ש"ס.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 18 ינואר 2013, 22:14

Holiday_Armadillo כתב:שאלה של נובית
יש מצב שלא יהיה מפלגות חרדיות בממשלה הבאה?

אני מאמין שיש סיכוי רק במקרה שלפיד ייקבל 14-15 מנדטים, ואז הוא יעמיד את זה כתנאי לכניסה לממשלה.

לגבי יהדות התורה יש סיכוי די טוב לטעמי שהם לא ייכנסו לממשלה (שוב כנראה כתנאי של לפיד), אבל ש"ס היא מפלגה שיודעת להשתחל לממשלות.
בסופו של דבר, אם כוחה של שס מוגבל, אז לא כזה איכפת לי שיישבו בממשלה
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 ינואר 2013, 22:15

MTA2311 כתב:

אני מאמין שבסופו של דבר יהיו לה גם יותר מנדטים ממה שהסקרים הנוכחיים אומרים(7). יש עוד הרבה אנשים שמתלבטים למי מגוש המרכז שמאל להצביע, ואני חושב שגם ציפי תהנה מזה.
באופן אישי, אני חושב שציפי היא אחד מהאנשים הכי פתטיים בפוליטיקה. ולמרות זאת אני מעדיף שהיא תקבל קרוב ל10 מנדטים, פשוט כי אני מעדיף ממשלה איתה ועם יאיר, מאשר ממשלה עם ש"ס.

יש בזה משהו...
למרות שהיא אמרה שתמליץ על שלי להרכבת הממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 19 ינואר 2013, 06:52

felix_r כתב:
yiffy כתב:פליקס, מה הקואליציה שאתה היית רוצה לראות (בהנחה שהסקרים מתנבאים פחות או יותר לשקף את המציאות)?

קשה... לדעתי במדינה קטנה כמו שלנו חייבים לעלות משמעותית את אחוז החסימה. למשהו כמו 10 מנדטים.

ליכוד-ביתנו 34
האיחוד הלאומי - 14
התנועה - 7
יש עתיד - 11
קדימה - 2
=======
68

אז אתה מעדיף סמולנים ממשלה. האם זה אומר שאתה מתעדף את הנושא הכלכלי מעל הנושא המדיני?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 19 ינואר 2013, 08:56

yiffy כתב:
felix_r כתב:

ליכוד-ביתנו 34
האיחוד הלאומי - 14
התנועה - 7
יש עתיד - 11
קדימה - 2
=======
68

אז אתה מעדיף סמולנים ממשלה. האם זה אומר שאתה מתעדף את הנושא הכלכלי מעל הנושא המדיני?

איזה שמאלנים יש בממשלה הזאת?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אבי » 19 ינואר 2013, 09:55

פרופ' עומר מואב הבלתי נלאה מהאוניברסיטה העברית מביע את תמיכתו במפלגת 'עלה ירוק'.
המפלגה הליברלית היחידה בבחירות.

סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי felix_r » 19 ינואר 2013, 10:27

yiffy כתב:
felix_r כתב:

ליכוד-ביתנו 34
האיחוד הלאומי - 14
התנועה - 7
יש עתיד - 11
קדימה - 2
=======
68

לא יודע מאיפה הבנת את זה...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 19 ינואר 2013, 11:16

felix_r כתב:
yiffy כתב:
felix_r כתב:

ליכוד-ביתנו 34
האיחוד הלאומי - 14
התנועה - 7
יש עתיד - 11
קדימה - 2
=======
68

אם לוקחים את ההצהרות של שלי עד כה ומתייחסים למצע המדיני של מפלגת העבודה הנוכחית הייתי אומר ש:
-מי שרוצה את לפיד ולבני בקואליציה מעדיף שמאל מדיני על פני שמאל כלכלי, ולכן מוכן לסבול תהליך מדיני שלפיד ולבני יתעקשו עליו.
-מי שרוצה את שלי וש"ס בקואליציה מעדיף שמאל כלכלי על פני שמאל מדיני, ולכן מוכן לסבול מדיניות יותר סוציאלית בתמורה לכך שימשיך הקיפאון המדיני.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 19 ינואר 2013, 12:19

yiffy כתב:
felix_r כתב:
yiffy כתב:
felix_r כתב:

ליכוד-ביתנו 34
האיחוד הלאומי - 14
התנועה - 7
יש עתיד - 11
קדימה - 2
=======
68

אם לוקחים את ההצהרות של שלי עד כה ומתייחסים למצע המדיני של מפלגת העבודה הנוכחית הייתי אומר ש:
-מי שרוצה את לפיד ולבני בקואליציה מעדיף שמאל מדיני על פני שמאל כלכלי, ולכן מוכן לסבול תהליך מדיני שלפיד ולבני יתעקשו עליו.
-מי שרוצה את שלי וש"ס בקואליציה מעדיף שמאל כלכלי על פני שמאל מדיני, ולכן מוכן לסבול מדיניות יותר סוציאלית בתמורה לכך שימשיך הקיפאון המדיני.

קודם כל, מה זה מעניין אותי מה קישקשה שלי? אל תשכח, נולדתי בבריה"מ, ויש לי חסינות נגד הפרופוגאנדה הבולשביקית. הקישקושים שלה נופלים אצלי על אוזנים אטומות. יש לי כיפת ברזל נגד הסיסמאות מהסוג הזה.

כפי שכתבתי לך כבר בעבר, הליכוד מזמן הפך לשמאל מדיני, אז אין הרבה מה לעשות.
לעומת זאת עדיין אפשר להציל את המדינה מהשמאל הכלכלי.

חוץ מזה, השמאל של ציפי ולפיד הוא רחוק שנות אור מהשמאל של יחימוביץ', שאין כמעט שום הבדל בין הסיסמאות שלה לסיסמאות של הבולשביקים במהפכה של 1917 ברוסיה.

דבר שלישי. לפיד לא ממש שם את הנושא המדיני בראש החשיבות. יותר מזה, אני לא בטוח שמבחינה המדינית הוא בכלל שמאלן. אז נכון, במפלגה שלו יש גם שמאלנים מוצהרים, אבל הוא עצמו יותר מרכז. מבחינתו, הדבר החשוב זה שיוויון בנטל, ואם יקבל את זה, הוא מוכן לוותר על השאר.

ציפי היא בכלל אופורטוניסטית ללא שום אידאולוגיה. היא תמכור את אמא שלה כדי לשוב ולחזור לשלטון. היא סוג של ש"ס, אבל בלי הנושא הדתי-העדתי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 19 ינואר 2013, 14:03

סבבה, ענית לי על השאלה.
לידיעתך, אני בכלל לא בטוח ש:
א. לפיד הוא מרכז - שמעתי אותו מדבר כאן בפאב בי-ם. זה נשמע הרבה יותר שמאל ממה שליבני אמרה כשהיא הייתה כאן באוניברסיטה.
ב. יש הבדל כלשהו בין לבני ולפיד - אף אחד מהם לא מנפנף דגל אידיאולוגי כלשהו.
ג. ליכוד היא מפלגת שמאל מדיני - נראה לי שאחרי ה"טיהורים" בפריימריז האחרון, ביבי הוא הוא בערך הסמן השמאלי בליכוד. אולי אם טוענים שהוא הכי חזק במפלגה אז אפשר לקבל את הטענה הזו אבל עדיין יש פייגלין, אלקין וכו'.

ועכשיו לחדשות המשמחות: נראה לי שהקואליציה שאתה מעוניין לראות היא זו בעלת הסבירות הגבוהה ביותר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 19 ינואר 2013, 14:25

yiffy כתב:סבבה, ענית לי על השאלה.
לידיעתך, אני בכלל לא בטוח ש:
א. לפיד הוא מרכז - שמעתי אותו מדבר כאן בפאב בי-ם. זה נשמע הרבה יותר שמאל ממה שליבני אמרה כשהיא הייתה כאן באוניברסיטה.
ב. יש הבדל כלשהו בין לבני ולפיד - אף אחד מהם לא מנפנף דגל אידיאולוגי כלשהו.
ג. ליכוד היא מפלגת שמאל מדיני - נראה לי שאחרי ה"טיהורים" בפריימריז האחרון, ביבי הוא הוא בערך הסמן השמאלי בליכוד. אולי אם טוענים שהוא הכי חזק במפלגה אז אפשר לקבל את הטענה הזו אבל עדיין יש פייגלין, אלקין וכו'.

ועכשיו לחדשות המשמחות: נראה לי שהקואליציה שאתה מעוניין לראות היא זו בעלת הסבירות הגבוהה ביותר.

לא יודע אם זה משמח כל כך, זה יותר חוסר ברירה. בכל מקרה קואליציה הזאת נראית לי הכי קרובה למשהו נורמאלי.

פייגלין ואלקין הם פחות ימנים מאשר העבודה היתה עד סוף שנות ה 80
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 ינואר 2013, 15:53

תמונה

ענק :D
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yiffy » 19 ינואר 2013, 15:55

MTA2311 כתב:תמונה

זו אמורה להיות ירידה על זייפנים שמאלנים?
אם כן, לא הבנתי מה רע בפוטושופ של התמונה בצד ימין.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 ינואר 2013, 15:57

yiffy כתב:
MTA2311 כתב:תמונה

זו אמורה להיות ירידה על זייפנים שמאלנים?
אם כן, לא הבנתי מה רע בפוטושופ של התמונה בצד ימין.

העליתי את התמונה הלא נכונה( תוקן עכשיו).. אין לי מושג אם זה אמיתי או זיוף, אבל זה מצחיק.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־2 אורחים