בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי jol9 » 04 מרץ 2015, 22:13

roy1000 כתב:
jol9 כתב:http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bizgraph.shtml?p_id=498&period=365&typeofgraph=1&titleparam=4vjzIC0g7uPj6e0gIC0gQml6cG9ydGFs

אה-ההה

והBOLD השני זה אחד השקרים הכי גסים שהיו כאן, וזה קיצוני אפילו בשבילך. ביבי היחיד שלא הכניס את היד שלו אל הכיס שלי, מאז שאני מרוויח משכורת.
אולמרט ד"א עשה את זה כמו גדול בביטול הטבת הליסינג ובשינוי מדרגות המס (שביבי החזיר אח"כ)

אני לא מבין. יש איזו בעיה בהבנת הנקרא? הריבית עלתה שנה אחת+ וירדה 5 שנים בתקופה הזו. אתה יכול לראות בדיוק איפה הייתה עליית המחירים. מחירי הדיור מגיבים בערך שנה אחרי השינוי בריבית. ב 2008-10 היו הורדות ריבית חדות ולכן מחירי הדיור עלו בצורה חדה ב- 2009-2011. ב- 2010-11 עלתה הריבית ולכן ב- 2012 מחירי הדיור התמתנו. ב- 2012 שוב התחילה ירידה בריבית ומחירי הדיור שוב התחילו לעלות. אתה מתווכח על עובדות שלא ניתנות לערעור. הקשר בין ריבית למחירי נדל"ן זה משהו שמתועד בכל העולם. בתור בנאדם אינטילגטי, אני בטוח שאתה מבין שמי שלוקח משכנתא בריבית גבוהה יותר יכול לקחת סכום יותר קטן, נכון?

אתה משתמש במילה הזו "שקר" הרבה יותר מדי וזה מעצבן אותי. אני מדבר על מה שיהיה בממשלה הבאה. אם ביבי יגדיל את תקציב הבטחון כמו שהוא רוצה וייתן עוד כסף לחרדים ומתנחלים (ועוד לא דיברנו על כחלון) אני משער שנטל המס הכולל שלי יעלה ב- 2000 שקל פלוס. ביבי כבר אמר שלדעתו אזרחי המדינה יסכימו לשלם על ביטחון.

אז תדייק בבקשה. אתה זורק עשרות דברים לאוויר בתקווה שאף אחדלא יבדוק, וכשבודקים ומאמתים אותך עם זה, אתה ישר תוקף את הבנת הנקרא שלי
ושל אחרים. בדיוק כמו אתמול עם האולם ה3/4 ריק.
אם אתה לא סגור על העובדות, פשוט תכתוב - נדמה לי, לדעתי, אם אינני טועה...

אתה משתמש בתעמולה שקרית. אז איך נקרא לזה אחרת?
את הרצוג ולבני אי אפשר לשפוט על מעשים, ולכן כל אחד יכול רק לשער. אני משער שיהיה רע מאוד, אחרים משערים שהם יעשו קסמים. זה בסדר.
אבל ביבי ראש ממשלה כבר כמעט עשור וגם היה שר אוצר איזה שנתיים-שלוש. אנחנו מכירים את הגישההכלכלית שלו. התקופות שלו התאפיינו
תמיד בהקטנת האבטלה, בהורדת מיסים ובפתיחת השוק לתחרות. אלה דברים שהוא מאמין בהם, וזה היה ככה גם בתקופות טובות וגם בפחות טובות.

הפיספוס שלו זה שהוא לא הגיב מספיק מהר להתייקרויות שהיו במשק, לא של הדיור ולא של המוצרים האחרים. זאת ביקורת הגיונית... בניגוד למה שכתבת,
שזה ממש תעמולה שקרית
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מרץ 2015, 22:27

jol9 כתב:אז תדייק בבקשה. אתה זורק עשרות דברים לאוויר בתקווה שאף אחדלא יבדוק, וכשבודקים ומאמתים אותך עם זה, אתה ישר תוקף את הבנת הנקרא שלי

את הרצוג ולבני אי אפשר לשפוט על מעשים, ולכן כל אחד יכול רק לשער. אני משער שיהיה רע מאוד, אחרים משערים שהם יעשו קסמים. זה בסדר.
אבל ביבי ראש ממשלה כבר כמעט עשור וגם היה שר אוצר איזה שנתיים-שלוש. אנחנו מכירים את הגישההכלכלית שלו. התקופות שלו התאפיינו
תמיד בהקטנת האבטלה, בהורדת מיסים ובפתיחת השוק לתחרות. אלה דברים שהוא מאמין בהם, וזה היה ככה גם בתקופות טובות וגם בפחות טובות.

הפיספוס שלו זה שהוא לא הגיב מספיק מהר להתייקרויות שהיו במשק, לא של הדיור ולא של המוצרים האחרים. זאת ביקורת הגיונית... בניגוד למה שכתבת,
שזה ממש תעמולה שקרית

כתבתי בפרוש שברוב התקופה הריבית ירדה. לא רציתי לכתוב את הפסקה המלאה והמפורטת שכתבתי. בכל מקרה, הקשר בין ריבית למחירי נדל"ן זה משהו שרואים אותו בכל העולם. זה לא דעה או משהו שניתן לערער עליו. גם בצד האינטואיטיבי זה די ברור - אין שום דרך שאנשים יוכלו לקנות במחירים הנוכחיים אם הריבית הייתה 5%.

לא עשיתי שום תעמולה. כתבתי את מה שאני מעריך שיקרה. להערכתי, אם ביבי אכן מתכוון להגדיל את תקציב הבטחון כמו שאמר, לא תהיה לו ברירה אלא להעלות מיסים. אני מבין שאתה חושב אחרת, אבל אין לזה קשר להסטוריה.

הרצוג לא רלוונטי לכלום כי אין שום קונסטלציה שאני רואה שבה הרצוג יהיה ראש ממשלה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 מרץ 2015, 22:31

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אז תדייק בבקשה. אתה זורק עשרות דברים לאוויר בתקווה שאף אחדלא יבדוק, וכשבודקים ומאמתים אותך עם זה, אתה ישר תוקף את הבנת הנקרא שלי

שזה ממש תעמולה שקרית

כתבתי בפרוש שברוב התקופה הריבית ירדה. לא רציתי לכתוב את הפסקה המלאה והמפורטת שכתבתי. בכל מקרה, הקשר בין ריבית למחירי נדל"ן זה משהו שרואים אותו בכל העולם. זה לא דעה או משהו שניתן לערער עליו. גם בצד האינטואיטיבי זה די ברור - אין שום דרך שאנשים יוכלו לקנות במחירים הנוכחיים אם הריבית הייתה 5%.

לא עשיתי שום תעמולה. כתבתי את מה שאני מעריך שיקרה. להערכתי, אם ביבי אכן מתכוון להגדיל את תקציב הבטחון כמו שאמר, לא תהיה לו ברירה אלא להעלות מיסים. אני מבין שאתה חושב אחרת, אבל אין לזה קשר להסטוריה.

הרצוג לא רלוונטי לכלום כי אין שום קונסטלציה שאני רואה שבה הרצוג יהיה ראש ממשלה.

אוקיי. מן הסתם הריבית תתחיל לעלות מתישהו... נראה מה יהיה אז.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 04 מרץ 2015, 23:05

Roni1

הודעהעל ידי felix_r » 05 מרץ 2015, 02:30

Roni1 כתב:https://www.facebook.com/abekasis/posts/10153143828288044

פוסט יפה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 09:24

למי שעדיין לא מבין - בנט מסמן את עצמו כיורש לביבי אחרי שביבי יפרוש. אני מעריך שממשלת ביבי הרביעית תתפרק מהר מאוד. מקסימום שנה-שנתיים שאחריהן ביבי יאולץ לפרוש. לדעתי, בנט ינסה למזג את הבית היהודי לתוך הליכוד ולרוץ כמועמד לראשות הממשלה בבחירות הבאות. זו הסיבה שבנט רץ אחרי ביבי לוושינגטון והתראיין לכל הרשתות הזרות - כדי להראות שהוא יכול להיות היורש של ביבי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2015, 09:32

roy1000 כתב:למי שעדיין לא מבין - בנט מסמן את עצמו כיורש לביבי אחרי שביבי יפרוש. אני מעריך שממשלת ביבי הרביעית תתפרק מהר מאוד. מקסימום שנה-שנתיים שאחריהן ביבי יאולץ לפרוש. לדעתי, בנט ינסה למזג את הבית היהודי לתוך הליכוד ולרוץ כמועמד לראשות הממשלה בבחירות הבאות. זו הסיבה שבנט רץ אחרי ביבי לוושינגטון והתראיין לכל הרשתות הזרות - כדי להראות שהוא יכול להיות היורש של ביבי.

אני לא חושב שזה ריאלי.
גם על ליברמן אמרו אותו דבר, וזה לא קרה. בליכוד יש מספיק אנשים שייקחו את ההנהגה אחרי ביבי.

בנט רץ אחרי ביבי בשביל להראות אחדות דעים, מה שהמנהיגים הדגולים בוז'י, ציפי ולפיד לא עשו. להיפך הם משתמשים בדיוק באותה רטוריקה שמאלנית קלאסית,
שביבי נסע לשם בשביל תעמולת בחירות (ועזוב שהוא לא הזכיר במילה אחת את עצמו או את הליכוד, והוא בכלל הוזמן לשם על ידי ביינר).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 09:47

jol9 כתב:אני לא חושב שזה ריאלי.
גם על ליברמן אמרו אותו דבר, וזה לא קרה. בליכוד יש מספיק אנשים שייקחו את ההנהגה אחרי ביבי.

בנט רץ אחרי ביבי בשביל להראות אחדות דעים, מה שהמנהיגים הדגולים בוז'י, ציפי ולפיד לא עשו. להיפך הם משתמשים בדיוק באותה רטוריקה שמאלנית קלאסית,
שביבי נסע לשם בשביל תעמולת בחירות (ועזוב שהוא לא הזכיר במילה אחת את עצמו או את הליכוד, והוא בכלל הוזמן לשם על ידי ביינר).

כן, אין ספק שאת בנט מאוד מעניין עניין האחדות. לפי מה שהבנתי, ביבי לא הסכים שהוא יטוס איתו ובנט נסע בטיסה מסחרית. ממש אחדות מדהימה. לליברמן מעולם לא היה שום סיכוי להיות ראש ממשלה.

אני מעריך שזו התוכנית של בנט. אם זה יצליח לו או לא, זו שאלה אחרת לגמרי, אבל לדעתי הוא ינסה לעשות מהלך כזה אחרי הקריסה הצפויה של ממשלת ביבי הרביעית. בוז'י אומר את האמת לגבי הנאום - אין ולא היה לנאום הזה שום קשר לעצירת תוכנית הגרעין - זה היה נאום פוליטי לצרכים פנימיים (והוא לא צריך להזכיר את הליכוד) של ביבי וגם של ביינר לצורך העניין. אני לא זוכר את יאיר לפיד אומר יותר מדי לגבי הנאום. אתה סתם מושפע מהתעמולה של בנט שמנסה לקשור את לפיד ביחד עם בוז'י בעוד לפיד דווקא מנסה לברוח מרוב הנושאים המדיניים ולהתמקד בעניינים פנימיים.

אתה יכול להסביר לי מה זה "רטוריקה שמאלנית קלאסית"? זה משהו שקשור בפרוטוקולים של זקני ציון?
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 05 מרץ 2015, 09:50

jol9 כתב:
roy1000 כתב:למי שעדיין לא מבין - בנט מסמן את עצמו כיורש לביבי אחרי שביבי יפרוש. אני מעריך שממשלת ביבי הרביעית תתפרק מהר מאוד. מקסימום שנה-שנתיים שאחריהן ביבי יאולץ לפרוש. לדעתי, בנט ינסה למזג את הבית היהודי לתוך הליכוד ולרוץ כמועמד לראשות הממשלה בבחירות הבאות. זו הסיבה שבנט רץ אחרי ביבי לוושינגטון והתראיין לכל הרשתות הזרות - כדי להראות שהוא יכול להיות היורש של ביבי.

אני לא חושב שזה ריאלי.

בנט נסע לשם כי הוא מנסה להראות שהוא וביבי ילכו ביחד בכל מצב וכל מה שצריך לעשות זה להצביע לבית היהודי שיחזיקו אותו בימין כדי שלא יברח לממשלת אחדות.
בנט בחיים לא יגיע לראשות הליכוד, יש את ארדן, סער וכנראה גם את ברקת שיתמודדו על התפקיד הזה ושלושתם מתאימים ופופולריים יותר מבנט.
Roni1

הודעהעל ידי Roni1 » 05 מרץ 2015, 09:54

יש דיווח שהמחנה הציוני, מרצ, לפיד והערבים מנסים לעשות שינויים בהסכמי העודפים כדי לא לאבד קולות בתוך הגוש. עכשיו מרצ והמחנה הציוני חתמו, התכנית היא שהמחנה הציוני יחתמו מול לפיד והערבים מול מרצ.
הזוי שלפיד יהיה חלק משינוי כזה, הסכם עודפים זה מתבקש (למה לא עם כחלון בעצם?) אבל שינויים של הרגע האחרון כדי להציל את הגוש עם מרצ והערבים? מה קרה ל״זועביז״?
Roni1

הודעהעל ידי tzachMTA » 05 מרץ 2015, 10:10

Roni1 כתב:יש דיווח שהמחנה הציוני, מרצ, לפיד והערבים מנסים לעשות שינויים בהסכמי העודפים כדי לא לאבד קולות בתוך הגוש. עכשיו מרצ והמחנה הציוני חתמו, התכנית היא שהמחנה הציוני יחתמו מול לפיד והערבים מול מרצ.
הזוי שלפיד יהיה חלק משינוי כזה, הסכם עודפים זה מתבקש (למה לא עם כחלון בעצם?) אבל שינויים של הרגע האחרון כדי להציל את הגוש עם מרצ והערבים? מה קרה ל״זועביז״?

כחלון חתם עם ליברמן, בכלל כחלון וליברמן נראים די מתואמים בתקופת הבחירות.. דואגים לא לתקוף אחד את השני.. אני מהמר שאם הם יגיעו ביחד ל15+ הם ינסו לנהל את המומ הקואליציוני ביחד, ויוכלו לסחוט את ביבי יפה.
tzachMTA

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2015, 10:11

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני לא חושב שזה ריאלי.

כן, אין ספק שאת בנט מאוד מעניין עניין האחדות. לפי מה שהבנתי, ביבי לא הסכים שהוא יטוס איתו ובנט נסע בטיסה מסחרית. ממש אחדות מדהימה. לליברמן מעולם לא היה שום סיכוי להיות ראש ממשלה.

אני מעריך שזו התוכנית של בנט. אם זה יצליח לו או לא, זו שאלה אחרת לגמרי, אבל לדעתי הוא ינסה לעשות מהלך כזה אחרי הקריסה הצפויה של ממשלת ביבי הרביעית. בוז'י אומר את האמת לגבי הנאום - אין ולא היה לנאום הזה שום קשר לעצירת תוכנית הגרעין - זה היה נאום פוליטי לצרכים פנימיים (והוא לא צריך להזכיר את הליכוד) של ביבי וגם של ביינר לצורך העניין. אני לא זוכר את יאיר לפיד אומר יותר מדי לגבי הנאום. אתה סתם מושפע מהתעמולה של בנט שמנסה לקשור את לפיד ביחד עם בוז'י בעוד לפיד דווקא מנסה לברוח מרוב הנושאים המדיניים ולהתמקד בעניינים פנימיים.

אתה יכול להסביר לי מה זה "רטוריקה שמאלנית קלאסית"? זה משהו שקשור בפרוטוקולים של זקני ציון?

הבנתי... אז בעצם לך ולבוז'י יש את המונופול על האמת... אוקיי. חבל שלא אמרת את זה קודם, היית חוסך לנו מאות הודעות...
לדעתי בוז'י ואתה מקשקשים והאמת רחוקה מאוד מכם.

יכול להיות שזאת התכנית של בנט. לא יודע. אבל אם כן, אז לדעתי זה לא יילך לו. גדעון סהר וגלעד ארדן הרבה יותר קרובים מבנט להיות ראשי ממשלה
מטעם הליכוד.

להערכתי הממשלה הרביעית של ביבי, אם תקום כזאת, תסיים את חייה בנובמבר 2017. אולי חצי שנה לפני.

אתה צודק לגבי לפיד. הוא באמת לא דיבר על זה יותר מדי, וסתם הכנסתי אותו לרשימה.

רטוריקה שמאלנית קלאסית זאת תעמולה שקרית שמשתמשים בה ציפי ובוז'י, וגם אתה. כשכל מטרתם היא לנגח את נתניהו ואת הליכוד, ולהציע קסמי שווא
שברור שלא יקרו.
תשים לב שמפלגות שיישבו בממשלה, לא רצות עם הבטחות שווא. הן מתונות ויודעות מה אפשר ומה אי אפשר, ורק העבודה חיה לה בלה-לה לנד ומבטיחה
הבטחות בלי כיסוי. זאת רטוריקה שמאלנית קלאסית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2015, 10:13

tzachMTA כתב:
Roni1 כתב:יש דיווח שהמחנה הציוני, מרצ, לפיד והערבים מנסים לעשות שינויים בהסכמי העודפים כדי לא לאבד קולות בתוך הגוש. עכשיו מרצ והמחנה הציוני חתמו, התכנית היא שהמחנה הציוני יחתמו מול לפיד והערבים מול מרצ.

כחלון חתם עם ליברמן, בכלל כחלון וליברמן נראים די מתואמים בתקופת הבחירות.. דואגים לא לתקוף אחד את השני.. אני מהמר שאם הם יגיעו ביחד ל15+ הם ינסו לנהל את המומ הקואליציוני ביחד, ויוכלו לסחוט את ביבי יפה.

זה היה ברור גם בעימות, שהם מיודדים. בגלל זה מוזר לי שהם לא הלכו ביחד מראש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי tzachMTA » 05 מרץ 2015, 10:16

jol9 כתב:
tzachMTA כתב:

זה היה ברור גם בעימות, שהם מיודדים. בגלל זה מוזר לי שהם לא הלכו ביחד מראש.

חושבים שיכולים להשיג יותר מנדטים בריצה נפרדת, אגב עימות, שניהם הסכימו להגיע לעימות בערוץ 1 יחד עם שאר ראשי המפלגות לא כולל לבני והרצוג וביבי וליצמן, ערוץ 1 פרסמו שיהיה עימות, ואז אתמול שניהם הודיעו שהם מבריזים והעימות בוטל..
tzachMTA

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 10:33

jol9 כתב:הבנתי... אז בעצם לך ולבוז'י יש את המונופול על האמת... אוקיי. חבל שלא אמרת את זה קודם, היית חוסך לנו מאות הודעות...
לדעתי בוז'י ואתה מקשקשים והאמת רחוקה מאוד מכם.

יכול להיות שזאת התכנית של בנט. לא יודע. אבל אם כן, אז לדעתי זה לא יילך לו. גדעון סהר וגלעד ארדן הרבה יותר קרובים מבנט להיות ראשי ממשלה
מטעם הליכוד.

להערכתי הממשלה הרביעית של ביבי, אם תקום כזאת, תסיים את חייה בנובמבר 2017. אולי חצי שנה לפני.

אתה צודק לגבי לפיד. הוא באמת לא דיבר על זה יותר מדי, וסתם הכנסתי אותו לרשימה.

רטוריקה שמאלנית קלאסית זאת תעמולה שקרית שמשתמשים בה ציפי ובוז'י, וגם אתה. כשכל מטרתם היא לנגח את נתניהו ואת הליכוד, ולהציע קסמי שווא
שברור שלא יקרו.
תשים לב שמפלגות שיישבו בממשלה, לא רצות עם הבטחות שווא. הן מתונות ויודעות מה אפשר ומה אי אפשר, ורק העבודה חיה לה בלה-לה לנד ומבטיחה
הבטחות בלי כיסוי. זאת רטוריקה שמאלנית קלאסית.

אני לא עוקב מספיק אחרי בוז'י בשביל לדעת אם יש לו מונופול על האמת, אבל אני חושב שאין ספק שביבי/בנט שולטים על לפחות 80% משוק השקרים.

תעמולה שיקרית? הרי ביבי לא מסוגל להוציא אפילו משפט אחד של אמת מהפה שלו, וזה הכל מתועד. אין שום דבר שיקרי במה שאמר בוז'י על הנאום של ביבי.מעבר לזה, אני ממש לא עוקב אחרי הקמפיין של העבודה, אז באמת שאין לי מושג מה הם מבטיחים. המפלגה הזו לא רלוונטית לכלום כרגע.

אבל אם בתעמולה שקרית עסקינן, אז להגיד שאתה לא תמסור אפילו סנטימטר לערבים ואז להציע משהו מאוד דומה למדינה פלשתינית בשטחי A/B נשמע לי מאוד כמו תעמולה שקרית. להגיד שאתה הורדת את מחירי המזון באמצעות שבירת הלובי החקלאי, כשמדובר בכלל בהצעת חוק של מיקי רוזנטל וכשמחירי הפירות/ירקות בכלל לא ירדו והם לא הגורם לירידה במחירי המזון זה שקר גס. להגיד שפירקת את מונופול המלט כשהדברים לא היו ולא נבראו זה שקר גס. בערך כל מה שיוצא מהפה של בנט במהלך הקמפיין הזה הוא שקר והשקרים שלו הופכים ליותר מגוכחים עם כל סרטון חדש שלו. גם הגיבור שלך בוגי אמר על בנט אתמול שהוא תעמולן ושקרן. בנט לא רץ עם הבטחות שווא? לא כל האג'נדה שלו היא שורה של הבטחות שווא מגוכחות על סיפוח של הגדה?

להבטיח שהמזרח התיכון ישתנה מקצה לקצה ושהמשטר האיראני ייפול אם רק יורידו את סדאם חוסיין זו תעמולה שקרית. להגיד חזק מול החמאס זו תעמולה שקרית. להגיד עושים שלום בטוח זו תעמולה שקרית. להגיד שאתה תעצור את הגרעין האיראני זו תעמולה שקרית. להגיד שהנאום בקונגרס הוא לא פוליטי זו תעמולה שקרית.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2015, 10:56

אני לא מצביע לבנט, ככה שזה פחות מעניין אותי מה הוא אומר. אני מניח שהוא עשה כמה דברים במשרד הכלכלה, והוא מנסה לשווק את זה.
זה בסדר בעיניי.

לגבי ביבי אתה כרגיל מגזים. זה שהוא קרא להפלת משטרו של סדאם, זה רע? באמת...
מי יכול לדעת מה יהיה אחרי, אבל את הפנאטים הסדיסטים האלה, צריך למחוק מהעולם.

בעצם, אני יכול גם לקחת את כל המצע של לפיד ולהגיד שזאת תעמולה שקרית, כי מחירי הדיור לא ירדו, כי לא זול יותר כאן, כי למרות שהוא שאל איפה הכסף, וגם
ישב על קופת המדינה, שקל מזה לא הגיע לכיס שלי או שלך.

עזוב את הסיסמאות ותתמקד במעשים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 11:21

מנסה לשווק באמצעות שקרים בוטים?

ביבי לא סתם קרא להפלת המשטר של סאדאם חוסיין, הוא הבטיח הבטחות על מה יהיה אחרי. הבטחות שלא היה להם שום כיסוי. זה משחק חוזר - אתה לא יכול לשקר שוב ושוב.

אין לי בעיה להתמקד בתוצאות - 6 שנים שביבי בשלטון, והמצב המדיני הכי גרוע מאז שנות ה- 80, המצב הבטחוני בערך אותו דבר כמו לפני 6 שנים אם לא גרוע יותר, ואיראן היא מדינת סף גרעינית.

לגבי לפיד - הוא רץ בפעם שעברה על נושא השיוויון בנטל וזה הוא הצליח להעביר את זה כמו שהבטיח. אני לא חושב שכרגע המדינה צריכה לשאוף לכיוון של הורדת מס הכנסה (אבל כן לשאוף להוריד את המע"מ ל- 15%), צריך לשאוף לשפר את שירותי הבריאות, החינוך והתחבורה הציבורית.

דרך אגב - בכל הקמפיין הזה, לא הזכירו פעם אחת את נושא ניהול החוב של המדינה. למדינת ישראל יש ניהול חוב כושל בצורה בלתי רגילה. אנחנו משלמים תשלומי ריבית שנתיים של 6.5% על החוב הלאומי וזו שערוריה. עם ניהול חוב מקצועי, היה אפשר להוריד את זה ל- 3%, וזה שווה למעלה מ- 25 מליארד שקל בשנה - מספיק בשביל הרבה מאוד דברים. זה לא יכול להיות שאיזו פקידה בת 35 שעבדה כל החיים שלה במשרד האוצר מנהלת חוב של 650 מליארד שקל כשאין לה שום ידע מקצועי מספק לנושא.

ארה"ב השקיע מליארדים בנושא של ניהול חוב - הם שכרו את האנשים הכי טובים בתחום והורידו את תשלומי הריבית בחצי טריליון לשנה בזכות ניהול חוב חכם. חבל שכחלון ולפיד לא מדברים על הדבר הזה.

ועוד לא דיברתי על נושא החוב של חברת החשמל שהוא שערוריה בפני עצמה.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מרץ 2015, 11:31

אז מסתבר ש40% מהציבור נמצא במינוס.
זאת התשובה לכל אלה שטוענים שיוקר המחיה הוא פיקציה, ושאנשים סתם מפונקים. רמת החיים פה יחסית גבוהה, כי אנשים חיים על המינוס. עד שהבועה תתפוצץ כמובן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2015, 11:31

roy1000 כתב:מנסה לשווק באמצעות שקרים בוטים?

ביבי לא סתם קרא להפלת המשטר של סאדאם חוסיין, הוא הבטיח הבטחות על מה יהיה אחרי. הבטחות שלא היה להם שום כיסוי. זה משחק חוזר - אתה לא יכול לשקר שוב ושוב.

אין לי בעיה להתמקד בתוצאות - 6 שנים שביבי בשלטון, והמצב המדיני הכי גרוע מאז שנות ה- 80, המצב הבטחוני בערך אותו דבר כמו לפני 6 שנים אם לא גרוע יותר, ואיראן היא מדינת סף גרעינית.

לגבי לפיד - הוא רץ בפעם שעברה על נושא השיוויון בנטל וזה הוא הצליח להעביר את זה כמו שהבטיח. אני לא חושב שכרגע המדינה צריכה לשאוף לכיוון של הורדת מס הכנסה (אבל כן לשאוף להוריד את המע"מ ל- 15%), צריך לשאוף לשפר את שירותי הבריאות, החינוך והתחבורה הציבורית.

דרך אגב - בכל הקמפיין הזה, לא הזכירו פעם אחת את נושא ניהול החוב של המדינה. למדינת ישראל יש ניהול חוב כושל בצורה בלתי רגילה. אנחנו משלמים תשלומי ריבית שנתיים של 6.5% על החוב הלאומי וזו שערוריה. עם ניהול חוב מקצועי, היה אפשר להוריד את זה ל- 3%, וזה שווה למעלה מ- 25 מליארד שקל בשנה - מספיק בשביל הרבה מאוד דברים. זה לא יכול להיות שאיזו פקידה בת 35 שעבדה כל החיים שלה במשרד האוצר מנהלת חוב של 650 מליארד שקל כשאין לה שום ידע מקצועי מספק לנושא.

ארה"ב השקיע מליארדים בנושא של ניהול חוב - הם שכרו את האנשים הכי טובים בתחום והורידו את תשלומי הריבית בחצי טריליון לשנה בזכות ניהול חוב חכם. חבל שכחלון ולפיד לא מדברים על הדבר הזה.

ועוד לא דיברתי על נושא החוב של חברת החשמל שהוא שערוריה בפני עצמה.

בסדר. אז הוא טעה בהערכה, וכנראה שאם הטיפול של ארה"ב, היה טוב יותר, אולי איראן לא היתה מתרוממת ככה. בכל מקרה, כל רודן אכזר ופסיכוטי, חייב
להיתלות על העץ הקרוב למקום מגוריו בהקדם.

אני חושב שאתה מפשט באופן ציני מאוד את 6 השנים האחרונות. המצב הביטחוני, המדיני, האזרחי, הכלכלי והחברתי לא ניתנים לסיכום בשתי שורות

לפיד רץ על הרבה דברים. שוויון בנטל? אתה רואה כאן שוויון בנטל? זה שיש עוד כמה חרדים שמתגייסים, זה ממש לא שוויון בנטל, עם כל הכבוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 05 מרץ 2015, 12:00

jol9 כתב:בסדר. אז הוא טעה בהערכה, וכנראה שאם הטיפול של ארה"ב, היה טוב יותר, אולי איראן לא היתה מתרוממת ככה. בכל מקרה, כל רודן אכזר ופסיכוטי, חייב
להיתלות על העץ הקרוב למקום מגוריו בהקדם.

אני חושב שאתה מפשט באופן ציני מאוד את 6 השנים האחרונות. המצב הביטחוני, המדיני, האזרחי, הכלכלי והחברתי לא ניתנים לסיכום בשתי שורות

לפיד רץ על הרבה דברים. שוויון בנטל? אתה רואה כאן שוויון בנטל? זה שיש עוד כמה חרדים שמתגייסים, זה ממש לא שוויון בנטל, עם כל הכבוד.

ההערכה הייתה שרלטנית מראש. למה שמישהו יאמין להערכות שלו עכשיו?

אין שום פישוט - ביבי רץ על הנושא מדיני/בטחוני והרבה פחות על הנושא הכלכלי. אני בטוח שאתה יכול להסכים איתי שהמעמד הבינלאומי והמצב המדיני של ישראל הוא הרבה פחות טוב ממה שהיה ב- 2009? קצת קשה לערער על זה. לגבי המצב הבטחוני - כאן אין שינוי גדול לעומת 2009 - ישראל לא הצליחה להחליש לא את חיזבאללה ולא את חמאס ואנחנו עומדים מול אותם איומים וסבבי לחימה כמו בתקופת אולמרט. לגבי האיום האיראני - כשלון מוחלט - איראן היא מדינת סף גרעינית.

לגבי המצב הכלכלי/חברתי - ביבי לא שינה את הקצאת המשאבים בין המשרדים. כלומר החלק היחסי של כל משרד נשאר בערך אותו הדבר כמו ב- 2009. לא היה דגש מיוחד פרט לנושא התחבורה ששם נעשתה עבודה די טובה, פרט לכישלון בנושא הרכבת התחתית בת"א ועוד כל מיני שחיתויות שהיו במשרד, אבל אין ספק שממשלת ביבי קידמה את הנושא של תחבורה. היו עוד כל מיני רפורמות נקודתיות, אבל לא היה שום דבר מערכתי בנושא הכלכלי או החברתי.

לפיד הבטיח שהוא יעביר חוק שיוויון בנטל והוא עשה את זה. נראה שכן יש גידול במספר החרדים שמתגייסים והולכים לעבוד. את ההצלחה של החוק הזה יהיה אפשר לראות רק בעוד 5-10 שנים. לטובת כולנו אני מקווה שזה יצליח, אבל את ההבטחה להעביר את החוק הוא קיים. לפיד לא בא עם תוכניות סדורות בנושאים נוספים וזו הייתה טעות שלו. עכשיו הוא מנסה לעשות משהו, אבל אני לא יודע עד כמה זה רציני.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־9 אורחים