roy1000 כתב:jol9 כתב:http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bizgraph.shtml?p_id=498&period=365&typeofgraph=1&titleparam=4vjzIC0g7uPj6e0gIC0gQml6cG9ydGFs
אה-ההה
והBOLD השני זה אחד השקרים הכי גסים שהיו כאן, וזה קיצוני אפילו בשבילך. ביבי היחיד שלא הכניס את היד שלו אל הכיס שלי, מאז שאני מרוויח משכורת.
אולמרט ד"א עשה את זה כמו גדול בביטול הטבת הליסינג ובשינוי מדרגות המס (שביבי החזיר אח"כ)
אני לא מבין. יש איזו בעיה בהבנת הנקרא? הריבית עלתה שנה אחת+ וירדה 5 שנים בתקופה הזו. אתה יכול לראות בדיוק איפה הייתה עליית המחירים. מחירי הדיור מגיבים בערך שנה אחרי השינוי בריבית. ב 2008-10 היו הורדות ריבית חדות ולכן מחירי הדיור עלו בצורה חדה ב- 2009-2011. ב- 2010-11 עלתה הריבית ולכן ב- 2012 מחירי הדיור התמתנו. ב- 2012 שוב התחילה ירידה בריבית ומחירי הדיור שוב התחילו לעלות. אתה מתווכח על עובדות שלא ניתנות לערעור. הקשר בין ריבית למחירי נדל"ן זה משהו שמתועד בכל העולם. בתור בנאדם אינטילגטי, אני בטוח שאתה מבין שמי שלוקח משכנתא בריבית גבוהה יותר יכול לקחת סכום יותר קטן, נכון?
אתה משתמש במילה הזו "שקר" הרבה יותר מדי וזה מעצבן אותי. אני מדבר על מה שיהיה בממשלה הבאה. אם ביבי יגדיל את תקציב הבטחון כמו שהוא רוצה וייתן עוד כסף לחרדים ומתנחלים (ועוד לא דיברנו על כחלון) אני משער שנטל המס הכולל שלי יעלה ב- 2000 שקל פלוס. ביבי כבר אמר שלדעתו אזרחי המדינה יסכימו לשלם על ביטחון.
אז תדייק בבקשה. אתה זורק עשרות דברים לאוויר בתקווה שאף אחדלא יבדוק, וכשבודקים ומאמתים אותך עם זה, אתה ישר תוקף את הבנת הנקרא שלי
ושל אחרים. בדיוק כמו אתמול עם האולם ה3/4 ריק.
אם אתה לא סגור על העובדות, פשוט תכתוב - נדמה לי, לדעתי, אם אינני טועה...
אתה משתמש בתעמולה שקרית. אז איך נקרא לזה אחרת?
את הרצוג ולבני אי אפשר לשפוט על מעשים, ולכן כל אחד יכול רק לשער. אני משער שיהיה רע מאוד, אחרים משערים שהם יעשו קסמים. זה בסדר.
אבל ביבי ראש ממשלה כבר כמעט עשור וגם היה שר אוצר איזה שנתיים-שלוש. אנחנו מכירים את הגישההכלכלית שלו. התקופות שלו התאפיינו
תמיד בהקטנת האבטלה, בהורדת מיסים ובפתיחת השוק לתחרות. אלה דברים שהוא מאמין בהם, וזה היה ככה גם בתקופות טובות וגם בפחות טובות.
הפיספוס שלו זה שהוא לא הגיב מספיק מהר להתייקרויות שהיו במשק, לא של הדיור ולא של המוצרים האחרים. זאת ביקורת הגיונית... בניגוד למה שכתבת,
שזה ממש תעמולה שקרית