עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פדרר סוף סוף חוגג בברסי. גביע המאסטרס יסיים את העונה

הודעהעל ידי jol9 » 22 נובמבר 2011, 22:19

yiffy כתב:זה איזשהו מצ'יזמו ספרדי כזה של "להפסיד בכבוד" ותמיד לתת את הכל, כולל כשההכל הוא לא הרבה. יש לזה חסרונות, אבל מצד שני זה אנטי-תזה לגישה של נולה למשל, שפרש לא מעט פעמים אחרי שראה שהוא עומד להפסיד ושאין לו כוח להשקיע הרבה כדי להפוך את התוצאה. אני אישית מעדיף את הגישה של רפא.

חוץ מזה, אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה מרכיב בולט באופי הבלתי מתפשר שלו שסוחף מיליוני מעריצים ובעיקר את הגרעין הקשה שבהם. אז נכון, זה עולה להם מדי פעם בהפסד לאיזה דודיג אחד או במאזן שלילי מול דווידנקו, אבל נראה לי שהם לא היו רוצים נדאל אחר.

זה נכון, אבל הבעיה היא שנדאל הוא לא פרר, ולא ורדסקו. יש לו מטרות ומשימות שונות.
הוא לא יכול להקריב את הגוף שלו בשביל לנצח איזה טניסאי שתפס יום משוגע, בכל טורניר שהוא לא GS, וזה קורה.

אבל דווקא בהקשר של מה שאתה אומר - הרפא שאני רואה בחודשים האחרונים, ושוב - פרט לטורנירי הGS, זה רפא שלא ממש משחק בחדווה וברצון לנצח, אלא רפא
שמעביר את הזמן ולא באמת נהנה. אם כבר, אז זה אחד הדברים שהאוהדים שלו הכי אוהבים. להנות גם כשקשה, וזה מלווה את הטניס שלו כבר הרבה מאוד שנים, אבל הלך לאיבוד,
ככל שהעונה הזאת התקדמה.

מצד שני, מבחינה מנטלית, כל ההפסדים המביכים שלו לאחרונה - מאייר, מארי, דודיג, דג'וקוביץ' ופדרר היום, לא יוסיפו לו ביטחון לקראת תחילת העונה הבאה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 22 נובמבר 2011, 22:29

וואו מה פדרר עשה לנדאל...
Ido_Maccabi

הודעהעל ידי jol9 » 23 נובמבר 2011, 23:30

פרר דורס היום את נובאק 6-3 6-1 ועולה לשני ניצחונות בלי להפסיד מערכה על המדורג 1 ו-4 בעולם. כבוד.

ברדיך מנצח את טיפשי בקרב קשה עם 7-6 בשלישית. והוא עם ניצחון והפסד, לפני ההתמודדות מול פרר.
נובאק יתמודד מול בן ארצו, ואם יפסיד עלול למצוא את עצמו בחוץ.

איך שאני רואה את זה, הכל עדיין פתוח בבית הזה. אם מחר פרר וטיפשי מנצחים, אז פרר יעלה ראשון ושלושת האחרים יהיו במאזן 1-2 ואז אני לא יודע מי עולה.

הימור - ברדיך מנצח את פרר ונובאק את טיפשי, ויוצרים בית משלוש שגם ממנו אני לא יודע מי עולה... :-)

מחר - פדרר ינסה לטאטא את פיש ורפא ינסה לשרוד את טסונגה בקרב ישיר על העליה לחצי הגמר.
כאן העניינים די סגורים. פדרר בטוח בחצי, והמנצח בין רפא לטסונגה גם בחצי. לגבי המיקום - אני לא בטוח. יש מצב אם רוג'ר מפסיד ב-2 וטסונגה מנצח ב-2
אז הוא עולה מהמקום הראשון. אבל הסיכוי שזה יקרה הוא נמוך מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 24 נובמבר 2011, 16:14

פדרר מנצח את פיש במשחק שהיה יותר דומה למשחק אימון, ולוקח את המקום הראשון בבית. הכל מוכן למלחמה בין רפא לטסונגה על המקום השני. לרפא עוד יכול לצאת טוב אם ינצח היום כי יש סיכוי טוב שיפגוש את פרר בחצי.
אני מקווה שנובאק יעלה מהמקום השני מחר, יהיה נחמד לסיים את העונה עם ניצחון נגדו.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2011, 17:10

misha כתב:פדרר מנצח את פיש במשחק שהיה יותר דומה למשחק אימון, ולוקח את המקום הראשון בבית. הכל מוכן למלחמה בין רפא לטסונגה על המקום השני. לרפא עוד יכול לצאת טוב אם ינצח היום כי יש סיכוי טוב שיפגוש את פרר בחצי.
אני מקווה שנובאק יעלה מהמקום השני מחר, יהיה נחמד לסיים את העונה עם ניצחון נגדו.

לפדרר לא ממש משנה מול מי לשחק. צריך להגיד את האמת - הוא בכושר הרבה יותר טוב משאר השחקנים.

היחידים שאולי יכולים לדגדג אותו הם ברדיך ואולי פרר, אבל לשניהם יש היסטוריה די ארוכה של היחנקויות מולו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 24 נובמבר 2011, 17:24

פרר כן, שחקן נוח בשבילינו, אבל ברדיך עשה לא מעט צרות לפדרר בשנים האחרונות ויכול להציק, אם כי בכושר בו פדרר נמצא כרגע, ובמיוחד אם ישחק כמו נגד רפא, לא צריכות להיות לו בעיות לנצח כל אחד.

אבל אני עדיין רוצה להביס את נובאק, זה יעשה לי טוב על הלב :cool
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2011, 18:53

misha כתב:פרר כן, שחקן נוח בשבילינו, אבל ברדיך עשה לא מעט צרות לפדרר בשנים האחרונות ויכול להציק, אם כי בכושר בו פדרר נמצא כרגע, ובמיוחד אם ישחק כמו נגד רפא, לא צריכות להיות לו בעיות לנצח כל אחד.

אבל אני עדיין רוצה להביס את נובאק, זה יעשה לי טוב על הלב :cool

אין לי בעיה אם מי שיביס את נובאק יהיה טיפסרביץ' או פדרר. או שבכלל ברדיץ' ינצח את פרר ויעיף את נובאק בכל מקרה.

לגבי המצ'אפ מול פדרר - פרר הוא אולי שחקן נוח, אבל הוא גם שחקן מסוכן, לכל אחד. יש לו טניס מציק, ואם הולך לו טוב בהגשות והוא עושה מעט
טעויות אז הוא בהחלט יכול לנצח. אני מסכים שמבחינת מצ'אפ הוא יותר נוח לפדרר.
מצד שני פרר חזק יותר בראש מאשר ברדיץ', שיכול לשחק כמה משחקונים מושלמים, ואז להתפרק.

דג'וקוביץ' בסה"כ גורר את העונה המופלאה שלו לסיום בינוני. לא שזה לא היה צפוי. מעניין מה יקרה בעונה הבאה, כשהשועלים ייחכו לו בפינה
בכל טורניר וטורניר בו זכה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 24 נובמבר 2011, 19:04

לרוג'ר יש מאזן של 11-0 נגד פרר, רוב הניצחונות האלה היו קלים מאוד. פרר בדרך כלל מפסיד עוד בחימום כשהוא רואה את רוג'ר, כך שפה אני ממש לא דואג.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי misha » 24 נובמבר 2011, 23:07

טסונגה ניצח 6:3 במערכה שלישית והעיף את רפא. אולי זה לטובה, בכושר הזה אין לו מה לחפש בטורניר.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 24 נובמבר 2011, 23:12

צונגה מנצח את נדאל בשלוש מערכות ועולה מחצי הגמר.

אני חייב להגיד ש"מוחמד עלי של הטניס" הוא אחד השחקנים הכי מהנים לצפייה. זה לא הטניס היפה והקלאסי מהקו האחורי של פדרר ונדאל אבל הוא מביא את משחק הרשת לשלמות ומוסיף לזה אתלטיות נאה לעין. אני חושב שהוא עדיף על כל שחקן שיעלה מולו בחצי הגמר מהקבוצה השנייה, אם כי ייתכן שהוא יתקשה מול פרר.

בסה"כ עוד משחק די פאסיבי של רפא. עושה רושם שהוא מתקשה פתאום מול שחקנים שעולים הרבה לרשת - דבר תמוה אם להתחשב בעובדה שהוא אולי חובט ההעברות הכי טוב שהמשחק הזה אי פעם ייצר. הוא אכל הרבה מרורים היום מצונגה באזור זה של המגרש וכמעט הפסיד לפיש בגלל סגנון משחק מאוד דומה. אני מניח שהוא ירצה לעבוד על זה קצת בפגרה אחרת כל ליצן ממקום 82 בעולם יעלה מולו לרשת וזה יכול להיות מציק.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2011, 23:14

misha כתב:טסונגה ניצח 6:3 במערכה שלישית והעיף את רפא. אולי זה לטובה, בכושר הזה אין לו מה לחפש בטורניר.

נכון. טניס מזוויע של רפא. מה שהכי מדאיג זה שהוא משחק בלי שכל. מתי בפעם האחרונה הוא איבד כ"כ הרבה נקודות לי הרשת?

יאללה שיחזור לספרד, ויתכונן לדייויס. לא רוצה לחשוב מה יקרה אם יפסיד עם ספרד, אבל אני מאמין שהוא ופרר ינצחו את הארגנטינאים על החימר של ספרד
ויזכו שוב בדייויס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 24 נובמבר 2011, 23:24

yiffy כתב:צונגה מנצח את נדאל בשלוש מערכות ועולה מחצי הגמר.

אני חייב להגיד ש"מוחמד עלי של הטניס" הוא אחד השחקנים הכי מהנים לצפייה. זה לא הטניס היפה והקלאסי מהקו האחורי של פדרר ונדאל אבל הוא מביא את משחק הרשת לשלמות ומוסיף לזה אתלטיות נאה לעין. אני חושב שהוא עדיף על כל שחקן שיעלה מולו בחצי הגמר מהקבוצה השנייה, אם כי ייתכן שהוא יתקשה מול פרר.

בסה"כ עוד משחק די פאסיבי של רפא. עושה רושם שהוא מתקשה פתאום מול שחקנים שעולים הרבה לרשת - דבר תמוה אם להתחשב בעובדה שהוא אולי חובט ההעברות הכי טוב שהמשחק הזה אי פעם ייצר. הוא אכל הרבה מרורים היום מצונגה באזור זה של המגרש וכמעט הפסיד לפיש בגלל סגנון משחק מאוד דומה. אני מניח שהוא ירצה לעבוד על זה קצת בפגרה אחרת כל ליצן ממקום 82 בעולם יעלה מולו לרשת וזה יכול להיות מציק.

יש שני דברים שלא עובדים אצל רפא היום - הסרב והראש.

הסרב הוא בעיה קשה מאוד, שבטוח משפיע גם על הראש שלו. בדקתי היום בסטטיסטיקה וזה אישר לי פחות או יותר את מה שחשבתי. מדובר בשחקן שמבחינת הסרב
שלו מדורג בערך במקום ה-30. הייתי אומר שאפשר למצוא אפילו יותר שחקנים עם סרב טוב יותר משל רפא. זה משהו ששחקן טופ כזה, לא יכול לקבל, בטח לא לאורך זמן.
קשה מאוד להתמודד מנטלית מול היריבים, כשכל משחקון הגשה שלך עומד בסכנה, כי אתה פשוט לא מגיש טוב.

הראש של רפא היום אומר לו לשחק טניס פסיבי, עלוקתי ולא יצירתי. הוא מתעלק על היריב ומחכה לטעויות, הוא מכה חצאי לובים למרכז המגרש, הוא מכה מעט מאוד פלאטים, מעט
מאוד פורהנדים על הקו, כמעט בלי דרופ שוטס, כמעט בלי יציאות לרשת. לא מחפש את הקווים, ונדחק לאחור ע"י כל היריבים שלו.
התקופות הכי טובות של רפא היו כשהוא היה בדיוק ההיפך מכל מה שכתבתי. בעיקר, כל כדור היה מקבל טיפול אגרסיבי, והיריב היה תמיד זה שהיה צריך לחשוב ונחש מה הולך לקרות.
ככה הוא לקח את הסלאמים בווימבי ובניו יורק ב2010, ככה הוא לקח את אוסטרליה ב2009, וככה הוא גם עשה גמרים בווימבי ובארה"ב השנה.

לקראת השנה הבאה, שני הדברים האלה חייבים להשתנות. אני מאמין שהראש יתייצב. הוא יבוא לאוסטרליה בגישה שבה הוא תמיד בא לסלאמים ויצליח שם.
מנגד, הסרב הוא אתגר לא נורמלי. אולי הוא צריך לקחת את איבניסביץ' או את הפיסטול שיילמדו אותו כמה טריקים. הסרב היא חבטה קריטית.
שחקן ברמה שלו צריך לקבל כ-2 נקודות חופשיות בכל משחקון הגשה בממוצע. נכון להיום הוא לא קרוב לזה בכלל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי רועי » 25 נובמבר 2011, 17:22

לקראת השנה הבאה, שני הדברים האלה חייבים להשתנות. אני מאמין שהראש יתייצב. הוא יבוא לאוסטרליה בגישה שבה הוא תמיד בא לסלאמים ויצליח שם.
מנגד, הסרב הוא אתגר לא נורמלי. אולי הוא צריך לקחת את איבניסביץ' או את הפיסטול שיילמדו אותו כמה טריקים. הסרב היא חבטה קריטית.
שחקן ברמה שלו צריך לקבל כ-2 נקודות חופשיות בכל משחקון הגשה בממוצע. נכון להיום הוא לא קרוב לזה בכלל.

איך אתם כבר מספידים אותו? הבחור עם 10 GS בקריירה שלו, דרס בשנים האחרונות כל דבר שזז, שלט בטניס ביד רמה והיה האלטרנטיבה היחידה ל-RF במהלך כל השנים הללו. פנומן בלתי נלאה, מלך החימר, ואחד משחקני הטניס הגדולים שייזכרו. סיום עונה צולע שלו וכבר שוכחים כל דבר?

הוא צריך את המנוחה, חודש עכשיו של שקט ובעונה הבאה הוא יחזור כמו פנתר. ולגבי רוז'ה? איזה כיף לראות אותו. רק שייקח את הטורניר הזה והסיום של העונה הזאת תהיה מתוקה מאוד עבורו עם 3 תארים בחודש האחרון. הוא זקוק לזה יותר מתמיד לשנה הבאה.
רועי

הודעהעל ידי jol9 » 25 נובמבר 2011, 17:51

רועי כתב:

איך אתם כבר מספידים אותו? הבחור עם 10 GS בקריירה שלו, דרס בשנים האחרונות כל דבר שזז, שלט בטניס ביד רמה והיה האלטרנטיבה היחידה ל-RF במהלך כל השנים הללו. פנומן בלתי נלאה, מלך החימר, ואחד משחקני הטניס הגדולים שייזכרו. סיום עונה צולע שלו וכבר שוכחים כל דבר?

הוא צריך את המנוחה, חודש עכשיו של שקט ובעונה הבאה הוא יחזור כמו פנתר. ולגבי רוז'ה? איזה כיף לראות אותו. רק שייקח את הטורניר הזה והסיום של העונה הזאת תהיה מתוקה מאוד עבורו עם 3 תארים בחודש האחרון. הוא זקוק לזה יותר מתמיד לשנה הבאה.

איפה ראית שמספידים אותו?
הוא נתן עונה לא טובה, והוא מודה בזה, למרות שבהחלט היו בה גם דברים מצויינים. היתה תקופה במהלך השנה, שהוא היה שלוש רמות מעל כל היריבים שלו פרט לאחד.
הבעיה היא שאותו אחד הגיע לכל הגמרים מולו.
אם נובאק היה מועד ב2-3 טורנירים, לרפא היו היום עוד כמה תארים, ואולי גם היה מנצח באחד מהגמרים בהם הפסיד לדג'וקוביץ'.

מה שאני מקווה בשנה הבאה זה שרפא קצת יתחזק ויעבוד על הבעיות שלו, ושבמקביל נובאק קצת יירד, ויחזור לרמה שלו מלפני הפריצה הגדולה.

זה שרפא הוא טניסאי גדול, אין ויכוח. אף אחד לא אמר אחרת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 26 נובמבר 2011, 04:47

נובאק ממש זקוק למנוחה, הפסיד גם לטיפסרביץ', אבל עדיין יכל לעלות לחצי ולפגוש את פדרר (כמו שרציתי) אם פרר היה מנצח את ברדיך. פרר היה בדרך הנכונה לעשות זאת, וכבר שבר פעמיים במערכה השנייה אחרי שניצח את הראשונה די בקלות, אבל ברדיך התעורר בסוף המערכה, השתלט לגמרי על המשחק, ודרס את את פרר 6-1 בשלישית. כעונש, פרר יצטרך לפגוש היום ב4 את פדרר, לא חוויה נעימה בדרך כלל לספרדי. מה גם שרוג'ר מגיע אחרי מנוחה. בחצי השני ברדיך יפגוש את טסונגה.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי רועי » 26 נובמבר 2011, 11:16

איפה ראית שמספידים אותו?

נראלי שזה מספיק דברים שמספידים את רפא..הייתה לו שנה טובה, לדיוקוביץ עילאית. זה ההבדל. אם הוא היה קוטף עוד סלאם אחד מנובאק ועוד איזה מאסטרס, אפחד לא היה בכלל מדבר. אבל הוא יצא לוזר, והפסיד בכל גמר אפשרי.
רועי

הודעהעל ידי שחף » 26 נובמבר 2011, 11:40

השאלה לגבי רפא היא בעיקר פיזית. לא ראיתי את המשחקים שלו אז אין לי מושג מה מצבו. מבחינת הדרייב למשחק והרצון לזכות לתארים אני לא חושב שיש שינוי אצלו בסופו של דבר.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 26 נובמבר 2011, 14:49

רועי כתב:
איפה ראית שמספידים אותו?

נראלי שזה מספיק דברים שמספידים את רפא..הייתה לו שנה טובה, לדיוקוביץ עילאית. זה ההבדל. אם הוא היה קוטף עוד סלאם אחד מנובאק ועוד איזה מאסטרס, אפחד לא היה בכלל מדבר. אבל הוא יצא לוזר, והפסיד בכל גמר אפשרי.

אני לא רואה מה מכל הדברים שהדגשת, מספיד את רפא.
זאת דעתי הצנועה לגבי הדברים שרפא צריך לעבוד עליהם בפגרה.

יש לו מן הסתם את הקבוצה שלו שתחליט מה לעשות, אבל אין מה להתכחש לזה שהסרב שלו הוא עלוב בשביל שחקן עצום כמו רפא.

את העונה של רפא צריך לחלק לכמה חלקים. חצי השנה הראשונה שלו היתה מדהימה. הוא הביס כל דבר שעמד מולו, והפסיד רק לנובאק.
פרט לפציעה מול פרר באוסטרליה, הוא גם התנהל מאוד נכון והלך רק לטורנירים הגדולים.

אח"כ, הדברים התחילו קצת לצלוע, הוא נתן ווימבלדון טוב וגמר עלוב, אח"כ היה חלש מאוד בקנדה ובסינסי, ועשה גמר גדול בארה"ב בשביל לתת עוד גמר אנמי
מול נובאק. מכאן העונה של רפא הסתיימה באופן מעשי והפכה לזוועה אחת גדולה, שכוללת תבוסות משפילות וטניס רע.
אבל דווקא זה לא מה שגורם לי לתחושה רעה, כי רפא תמיד משחק רע אחרי ארה"ב (אולי מבחירה).

סה"כ גם הוא אמר שהעונה שלו לא היתה מדהימה, וזה לא משנה, אם הסיבה לכך היתה רק הפסדים לשחקן אחד. הוא יודע שזה לא מספיק טוב עבורו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 26 נובמבר 2011, 14:52

שחף כתב:השאלה לגבי רפא היא בעיקר פיזית. לא ראיתי את המשחקים שלו אז אין לי מושג מה מצבו. מבחינת הדרייב למשחק והרצון לזכות לתארים אני לא חושב שיש שינוי אצלו בסופו של דבר.

אולי. לי נראה שמבחינה פיזית הוא בסדר, דווקא מבחינה מנטלית הוא לא היה שם.

הטניס שלו הפך לקצת שבלוני מדי, וזה בטוח ישתנה, כי הטניס שלו תמיד היה מיוחד ומקשה על היריבים. הסרב - סימן שאלה גדול.
מבחינה פיזית הוא יהיה בסדר. ינוח קצת ויחזור כמו חדש לאוסטרליה. גם בראש אני מאמין שיהיה בסדר. אם נובאק קצת ייחלש, זה אפילו ייתן לו עוד מוטיבציה
לכבוש את המקום הראשון ולזכות בעוד תארים גדולים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 26 נובמבר 2011, 16:55

במערכה ראשונה פרר עוד נתתן פייט, כשפדרר שבר רק במצב של 5-5, אבל במערכה השניה זה נגמר מהר מאוד. לרוג'ר יש הזדמנות פז לזכות בטורניר בפעם ה-6 (לסמפראס ולנדל גם יש 5) ולקבוע שיא חדש שלא ישבר בקרוב.

מארי חוזר למקומו הטבעי - מחוץ לטופ 3.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־16 אורחים