כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: בחירות 2

09 מרץ 2015, 10:52

לפי סקרים פנימיים של בוז׳י הוא מוביל ב6 מנדטים על הליכוד (27 מנדטים). לפי האווירה בימים האחרונים עם הסרטון הזה של הליכוד וכל המסמכים המודלפים הליכוד הולך לרדת ל20 ואולי אפילו פחות.

09 מרץ 2015, 12:22

felix_r כתב:מצטער , אבל אני לא הולך לקרוא את הכתבה הזאת בפראבדה

פליקס. אתה בטח יודע שפראבדה היה העיתון של מפלגת השלטון ("ישראל היום") ואילו הארץ הוא עיתון שמייצג קבוצת אופוזיציה מאוד מאוד קטנה.

09 מרץ 2015, 13:38

roy1000 כתב:

פליקס. אתה בטח יודע שפראבדה היה העיתון של מפלגת השלטון ("ישראל היום") ואילו הארץ הוא עיתון שמייצג קבוצת אופוזיציה מאוד מאוד קטנה.

פראבדה היה עיתון של הבולשביקים. שונא בולשביקים. חוץ מזה, הבאתי לך לינק אחד, אתה הבאת לי לינק משלך (באמת קראתי אותו), אנחנו תיקו. אל תביא לי עכשיו כתבת תעמולה בפראבדה (וזאת כתבת תעמולה, קראתי את ההתחלה).

לגבי "ישראל היום". זה מצחיק, איך השמאל תמיד מצטט את "הניו-יורק טיימס" - העתון של מפלגת השילטון, אבל עושה דה-לגיטימציה ל"ישראל היום" :)

נ.ב. כשלמדתי לתואר ראשון, חילקו אצלנו את "הארץ" בחינם (ממש כמו שמחלקים את "ישראל היום"), ככה שאני מכיר טוב את העיתון ולא מתכוון לבזבז את זמני.

09 מרץ 2015, 14:13

felix_r כתב:
roy1000 כתב:

פראבדה היה עיתון של הבולשביקים. שונא בולשביקים. חוץ מזה, הבאתי לך לינק אחד, אתה הבאת לי לינק משלך (באמת קראתי אותו), אנחנו תיקו. אל תביא לי עכשיו כתבת תעמולה בפראבדה (וזאת כתבת תעמולה, קראתי את ההתחלה).

לגבי "ישראל היום". זה מצחיק, איך השמאל תמיד מצטט את "הניו-יורק טיימס" - העתון של מפלגת השילטון, אבל עושה דה-לגיטימציה ל"ישראל היום" :)

נ.ב. כשלמדתי לתואר ראשון, חילקו אצלנו את "הארץ" בחינם (ממש כמו שמחלקים את "ישראל היום"), ככה שאני מכיר טוב את העיתון ולא מתכוון לבזבז את זמני.

הניו יורק טיימס הוא עיתון שמאלני. יש גם עיתונים ימניים בארה"ב כמו הוושינגטון פוסט והוול סטריט ג'ורנל. אני לא עושה דלגיטימציה לאף עיתון. זה בסדר שעיתון יהיה עם קו עריכתי. מה שכן, צריך לתת קרדיט להארץ על הכתבות הלא פוליטיות (כמו הכתבה שהבאתי) שבדרך כלל כתובות ברמה גבוהה. בישראל היום אין כמעט כתבות לא פוליטיות ומה שיש הוא ברמה מאוד נמוכה.

דרך אגב - הבאתי לך גם לינק מ- NFC שהוא אתר ימני.

09 מרץ 2015, 14:19

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/681/ ... =404&loc=1

09 מרץ 2015, 14:36

לכל מי שרוצה לבחור כחלון, מסתבר שיש איזו פרשת שחיתות סודית שהוא מעורב בה שיש עליה צו איסור פרסום גורף:

http://www.telecomnews.co.il/%D7%9C%D7% ... D7%AA.html

אני חושב שזו שערוריה שיש צו כזה שבוע לפני הבחירות. הציבור חייב לדעת במה מדובר לפני שנותנים לאיש הזה 8-10 מנדטים. מה קורה אם הוא נאלץ להתפטר בתוך כמה חודשים?

09 מרץ 2015, 14:46

felix_r כתב:http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/681/514.html?hp=1&cat=404&loc=1

אין שום הגיון בהמשך קיום הדבר הזה. אם רוצים להעביר כסף ליישובי עוטף עזה אפשר לעשות את זה באופן ישיר. הדבר הזה (החטיבה להתיישבות) זה ארגון במימון ממשלתי שיכול לעשות מה שהוא רוצה ולא כפוף לשום כללים מחייבים. הרי ברור שיש שם דברים לא כשים וכספים שזורמים לכיס של כל מיני אנשים. צריך לפרק את זה באופן מיידי. אם בנט רוצה להעביר כסף למתנחלים שיעשה את זה מעלך השולחן. כנ"ל לגבי העברות לעוטף עזה או לכל מקום אחר.

09 מרץ 2015, 15:11

roy1000 כתב:
felix_r כתב:
roy1000 כתב:

הניו יורק טיימס הוא עיתון שמאלני. יש גם עיתונים ימניים בארה"ב כמו הוושינגטון פוסט והוול סטריט ג'ורנל. אני לא עושה דלגיטימציה לאף עיתון. זה בסדר שעיתון יהיה עם קו עריכתי. מה שכן, צריך לתת קרדיט להארץ על הכתבות הלא פוליטיות (כמו הכתבה שהבאתי) שבדרך כלל כתובות ברמה גבוהה. בישראל היום אין כמעט כתבות לא פוליטיות ומה שיש הוא ברמה מאוד נמוכה.

דרך אגב - הבאתי לך גם לינק מ- NFC שהוא אתר ימני.

הדבר היחיד שאני מוכן לקרוא מהארץ זה את הכתבות שהם עושים מדי פעם על טניס. בדר"כ זה מועתק ומתורגם ממקומות אחרים, אבל אלה כתבות מעניינות
לרוב, ומעמיקות, מה שדי זר לתקשורת הספורט שלנו.

09 מרץ 2015, 15:38

jol9 כתב:הדבר היחיד שאני מוכן לקרוא מהארץ זה את הכתבות שהם עושים מדי פעם על טניס. בדר"כ זה מועתק ומתורגם ממקומות אחרים, אבל אלה כתבות מעניינות

יש להם גם כתבות מצויינות על מדע. הכל אמנם מועתק, אבל זה עדיין דברים שאין באף עיתון ישראלי אחר.

09 מרץ 2015, 16:15

roy1000 כתב:
jol9 כתב:הדבר היחיד שאני מוכן לקרוא מהארץ זה את הכתבות שהם עושים מדי פעם על טניס. בדר"כ זה מועתק ומתורגם ממקומות אחרים, אבל אלה כתבות מעניינות

יש להם גם כתבות מצויינות על מדע. הכל אמנם מועתק, אבל זה עדיין דברים שאין באף עיתון ישראלי אחר.

טוב לדעת...

ד"א, היה היום קטע מעניין.
היה את המריבה הזאת בין איזשהו עיתונאי מ"ערוץ 7" לבין האלמנה של אחד הקצינים שנהרג בצוק איתן, שהיתה נואמת בעצרת השמאל.
היתה לה סוג של פליטת פה, שהיא מצפה שהתקשורת תעשה את העבודה ותתגייס לטובת השמאל. לא זוכר בדיוק את המילים שלה, אבל זה היה די משעשע.

09 מרץ 2015, 16:31

jol9 כתב:ד"א, היה היום קטע מעניין.
היה את המריבה הזאת בין איזשהו עיתונאי מ"ערוץ 7" לבין האלמנה של אחד הקצינים שנהרג בצוק איתן, שהיתה נואמת בעצרת השמאל.
היתה לה סוג של פליטת פה, שהיא מצפה שהתקשורת תעשה את העבודה ותתגייס לטובת השמאל. לא זוכר בדיוק את המילים שלה, אבל זה היה די משעשע.

עסקי המוות והשכול הם עסקים רעים מאוד. לא צריך לערבב שכול בפוליטיקה. זה טעות גם בשביל המשפחה השכולה וגם בשביל הפוליטיקאים.

בלי קשר, הבחור מערוץ 7 אדיוט גמור. אחד הדברים שהכי מעצבנים אותי זה חוסר היכולת במדינה הזו של אנשים לקבל את המשחק הדמוקרטי. בוא נתעלם לשניה שמי שעשה את ההתנתקות זה שרון ולא אף מנהיג של מפלגת שמאל, אבל בוא נלך בחזרה להסכמי אוסלו. נגיד באמת שהמלחמה בעזה היא תוצאה של הסכמי אוסלו (ואני ממש לא מסכים לזה), אז מה? מי שהצביע לרבין "אשם" יותר בהסכמי אוסלו ממי שהצביע לשמיר? זה לא עובד ככה בדמוקרטיה - הדמוקרטיה הייצוגית אומרת שכולנו אחראים להחלטות שמקבלים המנהיגים שלנו. זה ממש לא משנה מה הבנאדם הצביע - כולנו צריכים לקבל את הכרעת הרוב ואת התוצאות שלה. זה שאני לא הצבעתי לביבי, לא אומר שאני לא צריך לשאת בתוצאות של ההחלטות שלו וזה לא אומר שמי שהצביע לביבי אחראי יותר ממני.

העובדה שיותר ויותר אנשים לא מוכנים יותר לשחק את המשחק הדמוקרטי ולקבל את הכרעת הרוב (גם בקרב הפוליטיקאים) זה משהו מאוד מדאיג.

09 מרץ 2015, 16:44

תראה, אם נניח אני הצבעתי נגד הסכם מסויים, והתנגדתי אליו, אז אין סיבה שאני אראה את עצמי אחראי לזה שהוא בוצע.

כלומר, אם נניח הייתי במחנה הימין שהתנגד להתנתקות, אז טבעי שאני אבוא ואגיד - אתם רואים? אני התנגדתי, אבל בכל זאת זה קרה ובסוף צדקתי...
לא שזה משנה משהו לעתיד, אבל ככה פחות או יותר דברים אמורים לעבוד לדעתי.

09 מרץ 2015, 17:48

אחד הדברים הכי מטומטמים בעיניי זה ההאשמות ההדדיות הללו ביננו לבין עצמינו על מה שאויבינו עושים לנו.
כאילו בגלל מה שאנחנו עשינו או לא עשינו קרו מלחמות כאילו ואחרות ולא בגלל עצם העובדה שאנחנו פשוט כאן הערבים נהנים למרר את חיינו.

מתי 2 הצדדים יקלטו שזה באמת לא משנה מה אנחנו עושים או לא עושים עם הפלשתינים, רוב הסיכויים שהם ימשיכו לנסות ולעיתים גם להצליח להרוג בנו??

09 מרץ 2015, 18:00

jol9 כתב:תראה, אם נניח אני הצבעתי נגד הסכם מסויים, והתנגדתי אליו, אז אין סיבה שאני אראה את עצמי אחראי לזה שהוא בוצע.

כלומר, אם נניח הייתי במחנה הימין שהתנגד להתנתקות, אז טבעי שאני אבוא ואגיד - אתם רואים? אני התנגדתי, אבל בכל זאת זה קרה ובסוף צדקתי...
לא שזה משנה משהו לעתיד, אבל ככה פחות או יותר דברים אמורים לעבוד לדעתי.

אבל זה לא עובד ככה בדמוקרטיה ייצוגית. אתה לא מצביע בעד או נגד שום דבר. אתה בוחר נציגים והנציגים מרכיבים ממשלה שמייצגת את כל העם. מי שבחר בשרון אחראי להתנתקות? אז אולי רק האנשים שבחרו בשרון צריכים ללכת להילחם בעזה?

ואם הייתה פורצת מלחמה עם מצרים אחרי הסכם השלום, אז מי שבחר בבגין ב- 77 היה אחראי לזה? זה לא עובד ככה. הממשלה מייצגת את כולם, וזה כולל את מי שלא בחר בה. כולנו נושאים בתוצאות באופן קולקטיבי בלי קשר למי בחרנו.

09 מרץ 2015, 18:02

חנו'ש כתב:אחד הדברים הכי מטומטמים בעיניי זה ההאשמות ההדדיות הללו ביננו לבין עצמינו על מה שאויבינו עושים לנו.
כאילו בגלל מה שאנחנו עשינו או לא עשינו קרו מלחמות כאילו ואחרות ולא בגלל עצם העובדה שאנחנו פשוט כאן הערבים נהנים למרר את חיינו.

מתי 2 הצדדים יקלטו שזה באמת לא משנה מה אנחנו עושים או לא עושים עם הפלשתינים, רוב הסיכויים שהם ימשיכו לנסות ולעיתים גם להצליח להרוג בנו??

זה לא קשור למבינים או לא מבינים, ככה זה בחירות בדמוקרטיה.

ראית פעם את הסרט "כנופיות ניו-יורק"? ראית את הבחירות שם? מאז ועד היום זה לא השתנה בהרבה :rolleyes

09 מרץ 2015, 19:08

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:אחד הדברים הכי מטומטמים בעיניי זה ההאשמות ההדדיות הללו ביננו לבין עצמינו על מה שאויבינו עושים לנו.

זה לא קשור למבינים או לא מבינים, ככה זה בחירות בדמוקרטיה.

ראית פעם את הסרט "כנופיות ניו-יורק"? ראית את הבחירות שם? מאז ועד היום זה לא השתנה בהרבה :rolleyes

דיברתי על הדיון כאן לגבי האלמנה שנאמה בעצרת והכתב ההוא שהאשים אותה. לא שייך לבחירות אבל יש לנו את הנטייה להאשים את עצמינו במה שאויבנו עושים לנו כאילו הכל תלוי בנו ( וכשאני אומרת עצמינו הכוונה לצד הפוליטי המנוגד לזה שאנו נמצאים בו )

ולא ראיתי את הסרט :oops

09 מרץ 2015, 19:16

תראי, סרט טוב :)

10 מרץ 2015, 12:39

טו,ב עוד סקר שלי הרבה שינויים מהקודם. התוצאות די מתייצבות:

ליכוד/עבודה - 24
יש עתיד - 14
ערבים - 12
בנט - 12
כחלון - 8
אגודה - 7
מרצ - 6
ש"ס - 5
ישי - 4
ליברמן - 4

גוש הימין _חרדים שוב עם 64 מנדטים (כולל ישי). לא מאמין שביבי ילך על ממשלה כזו כי היא לא תחזיק חודשיים.

ככל שאני רואה יותר את הסקרים, ככה אני מבין שהולכים לממשלת אחדות עם רוטציה. ליכוד/עבודה/כחלון/חרדים (ואולי ליברמן). זה סביב ה- 70 מנדטים. בנט ולפיד יישארו בחוץ.

10 מרץ 2015, 13:50

roy1000 כתב:טו,ב עוד סקר שלי הרבה שינויים מהקודם. התוצאות די מתייצבות:

ליכוד/עבודה - 24
יש עתיד - 14
ערבים - 12
בנט - 12
כחלון - 8
אגודה - 7
מרצ - 6
ש"ס - 5
ישי - 4
ליברמן - 4

גוש הימין _חרדים שוב עם 64 מנדטים (כולל ישי). לא מאמין שביבי ילך על ממשלה כזו כי היא לא תחזיק חודשיים.

ככל שאני רואה יותר את הסקרים, ככה אני מבין שהולכים לממשלת אחדות עם רוטציה. ליכוד/עבודה/כחלון/חרדים (ואולי ליברמן). זה סביב ה- 70 מנדטים. בנט ולפיד יישארו בחוץ.

למה אתה חושב שממשלת ימין לא תחזיק חודשיים?

10 מרץ 2015, 14:25

felix_r כתב:
roy1000 כתב:טו,ב עוד סקר שלי הרבה שינויים מהקודם. התוצאות די מתייצבות:

ליכוד/עבודה - 24
יש עתיד - 14
ערבים - 12
בנט - 12
כחלון - 8
אגודה - 7
מרצ - 6
ש"ס - 5
ישי - 4
ליברמן - 4

למה אתה חושב שממשלת ימין לא תחזיק חודשיים?

כי היא תהיה תלויה בישי ומרזל. ממשלה של 62-64 מנדטים לא מחזיקה במדינה, בטח שמול לחץ של מלחמות ולחץ בינלאומי.
פרסם תגובה