מרכיבים ממשלה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מרכיבים ממשלה

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 מרץ 2013, 22:45

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:יוני, נניח שמחר יש בחירות חדשות, למי אתה מצביע?

זה תלוי...
רוב הסיכויים שאני לא אצביע, אבל אני בכל זאת אנסה להבין מה גרם לבחירות חדשות, ואני אנסה לראות אם ליברמן יחליט להתפצל מהליכוד.

הייתי אומר שאם יש בחירות בקונסטלציה הנוכחית, הייתי מאשים בכך את ביבי, ולא הייתי הולך להצביע, ואם ליברמן היה מתפצל מביבי הייתי מתלבט
50-50 בין ליברמן לבין פארק רעננה... :grin

בכל מקרה לא היית מצביע ליש עתיד?

כן, אבל לא לפני שהם יוכיחו את עצמם בשטח. קדימה אחת כבר הספיקה לי.
האמת שדי בטוח שאני אלך להצביע, בטח לאיזו מפלגה איזוטרית.

עלה ירוק?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 22:47

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:יוני, נניח שמחר יש בחירות חדשות, למי אתה מצביע?

זה תלוי...
רוב הסיכויים שאני לא אצביע, אבל אני בכל זאת אנסה להבין מה גרם לבחירות חדשות, ואני אנסה לראות אם ליברמן יחליט להתפצל מהליכוד.

הייתי אומר שאם יש בחירות בקונסטלציה הנוכחית, הייתי מאשים בכך את ביבי, ולא הייתי הולך להצביע, ואם ליברמן היה מתפצל מביבי הייתי מתלבט
50-50 בין ליברמן לבין פארק רעננה... :grin

בכל מקרה לא היית מצביע ליש עתיד?

כן, אבל לא לפני שהם יוכיחו את עצמם בשטח. קדימה אחת כבר הספיקה לי.
האמת שדי בטוח שאני אלך להצביע, בטח לאיזו מפלגה איזוטרית.

עלה ירוק?

אני לא מעשן... לא סמים ולא סיגריות...
לא יודע. בטח אם יהיו בחירות חדשות, אז יהיו כמה מפלגות חדשות. אולי הגימלאים...

אבל אני מקווה שלא נגיע לזה. המדינה לא זקוקה לבחירות עכשיו. זה יהיה רע מאוד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 מרץ 2013, 22:57

עם כל הסקרים שמנבאים ליש עתיד מעל 30 מנדטים אם הולכים עכשיו לבחירות אין לי בעיה שיהיה

אם באמת נכנסים לממשלה בלי חרדים אז אני מצפה שתוך שנה יפרידו את כל מוסדות המדינה מהדת
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 23:20

Holiday_Armadillo כתב:

עם כל הסקרים שמנבאים ליש עתיד מעל 30 מנדטים אם הולכים עכשיו לבחירות אין לי בעיה שיהיה

אם באמת נכנסים לממשלה בלי חרדים אז אני מצפה שתוך שנה יפרידו את כל מוסדות המדינה מהדת

אלה סקרים לא רלוונטיים. אין הבדל בין היום לאתמול. למה שפתאום הוא יעלה ל-30 מנדטים? מה הוא עשה שמכשיר אותו להיות ראש ממשלה?

אני חושב שהסיכוי שיהיו עוד בחירות שואף לאפס, כי ביבי יכול להרכיב ממשלה כבר מחר, אם ירצה. הוא פשוט רוצה להרכיב את הממשלה שתיתן
לו הכי הרבה חופש פעולה, אבל זה כבר לא יקרה, והוא יודע שאם הוא לא יצליח להרכיב ממשלה, הוא לא יהיה ראש ממשלה אחרי הבחירות הנוספות שיהיו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 מרץ 2013, 23:29

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אלה סקרים לא רלוונטיים. אין הבדל בין היום לאתמול. למה שפתאום הוא יעלה ל-30 מנדטים? מה הוא עשה שמכשיר אותו להיות ראש ממשלה?

אני חושב שהסיכוי שיהיו עוד בחירות שואף לאפס, כי ביבי יכול להרכיב ממשלה כבר מחר, אם ירצה. הוא פשוט רוצה להרכיב את הממשלה שתיתן
לו הכי הרבה חופש פעולה, אבל זה כבר לא יקרה, והוא יודע שאם הוא לא יצליח להרכיב ממשלה, הוא לא יהיה ראש ממשלה אחרי הבחירות הנוספות שיהיו.

זה שילוב של חוסר התפשרות והתרפסות איפה שפולטיקאים אחרים בדרך כלל מתפשרים ומתרפסים וחוסר נכונות של ביבי לעשות מה שטוב לציבור ומה שהציבור רוצה, העיקר להרכיב ממשלה שהוא בראשה

אני חושבת שלא מעט אנשים יעבירו את הקול שלהם ללפיד או בנט אם יהיו היום בחירות רק על סמך ההתנהלות שלהם מאז הבחירות
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מרץ 2013, 23:31

זה הרבה יותר מה שביבי לא עשה, מאשר מה שיאיר עשה. אני מאמין שבשביל הרבה אנשים זאת הייתה\תהיה ההזדמנות האחרונה שהם נותנים לביבי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 02 מרץ 2013, 23:56

לפיד(וגם בנט) מפתיע מאוד לטובה. אני בהחלט חששתי שאחד מהם יתקפל בשביל הכיסא. אז מסתבר שלא. מצד שני, אולי כדאי שירדו מעניין ה"שוויון בנטל"- לפחות בכל מה שקשור לצבא.
אין לצה''ל שום צורך בעוד 10,000 מש''קי ד''ת או משהו כזה. זה סתם יעלה יותר כסף בגלל כל ההכשרים המיוחדים שהם צריכים. אם יורידו את ההטבות המופרכות לאברכים זה יהיה בהחלט מספיק בעיני, ומי שלא יתגייס לא יקבל את הדברים האלה. זה שהחרדים ישתתפו בשוק העבודה(כמו שיש כאלו שעושים את זה בניו יורק) זה קצת יותר מהותי ומועיל בעיני. מובן שלא זה ולא זה אפשריים עם הפרזיטים האלה בממשלה. הגיע הזמן לגמול אותם מהקצבאות האלה שבשום מדינה מערבית הם לא היו מקבלים.

לגבי נתניהו, אני חושב שבעוד כמה ימים הוא יתפכח, כשהוא יבין שעם החרדים הוא לא יקים ממשלה. אבל הוא לא ממש הרוויח נקודות זכות בעיניי(ובעיני רוב האנשים לדעתי). הציבור לא רוצה אותם בממשלה, זה נאמר לדעתי בצורה מאוד חד משמעית בבחירות האלה.
שחף

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 מרץ 2013, 00:04

שחף כתב:לפיד(וגם בנט) מפתיע מאוד לטובה. אני בהחלט חששתי שאחד מהם יתקפל בשביל הכיסא. אז מסתבר שלא. מצד שני, אולי כדאי שירדו מעניין ה"שוויון בנטל"- לפחות בכל מה שקשור לצבא.
אין לצה''ל שום צורך בעוד 10,000 מש''קי ד''ת או משהו כזה. זה סתם יעלה יותר כסף בגלל כל ההכשרים המיוחדים שהם צריכים. אם יורידו את ההטבות המופרכות לאברכים זה יהיה בהחלט מספיק בעיני, ומי שלא יתגייס לא יקבל את הדברים האלה. זה שהחרדים ישתתפו בשוק העבודה(כמו שיש כאלו שעושים את זה בניו יורק) זה קצת יותר מהותי ומועיל בעיני. מובן שלא זה ולא זה אפשריים עם הפרזיטים האלה בממשלה. הגיע הזמן לגמול אותם מהקצבאות האלה שבשום מדינה מערבית הם לא היו מקבלים.

לגבי נתניהו, אני חושב שבעוד כמה ימים הוא יתפכח, כשהוא יבין שעם החרדים הוא לא יקים ממשלה. אבל הוא לא ממש הרוויח נקודות זכות בעיניי(ובעיני רוב האנשים לדעתי). הציבור לא רוצה אותם בממשלה, זה נאמר לדעתי בצורה מאוד חד משמעית בבחירות האלה.

בדיוק
לא ממש צריכה אותם בצבא וגם הצבא לא ירוויח מכל היחידות המיוחדות האלה עם הצרכים המטורפים
מספיק שיפסיקו לתת להם כסף. שיעבדו, למה רק אנחנו צריכים?
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 03 מרץ 2013, 00:21

תתפלאו, אבל יש עדיין ליכודניקים (כמו אבא שלי... :roll: ) שתומכים בביבי ומסכימים איתו וכועסים על לפיד ש"מחרים" את החרדים.
מה, הם לא יהודים? למה הוא לא יכול לשבת איתם ביחד בקואליציה??

כאילו זה לא הגיוני שתהיה חוסר הסכמה אידיאולוגית בפוליטיקה.
בדיוק כמו שזה לא סביר שמרצ ישבו בקואליציה ביחד עם הבית היהודי וכמו ששלי מסרבת לשבת עם ביבי, ככה גם יאיר נמצא בקצה אחד והחרדים בקצה השני בנושאי דת ומדינה ולא יכולים לשבת ביחד.
זה כזה נורא? מה קשור ההשוואות של ביבי לחרמות מאירופה על ישראל? אפשר לחשוב שזה משהו אישי.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חנו'ש » 03 מרץ 2013, 01:37

התגובה של לפיד על בנושא בפייסבוק:
אומרים עלינו שאנחנו פוסלים את החרדים.
זה כמובן לא נכון. אנחנו לא פוסלים ולא מחרימים אף אדם, ובוודאי שאנחנו לא שונאים אף אחד. מוזר בעיני שאני כל הזמן מסביר לחרדים שאיננו שונאים אותם, אבל הם מתעקשים לטעון שאנחנו כן. איני מצליח מבין למה מישהו – אדם או קבוצה – יעשה ככל שביכולתו כדי לשכנע את עצמו ששונאים אותו.
לא יעזור להם. כל יהודי בעולם הוא אחי, ואני לא אכנע לשיח השנאה. לא זאת בלבד, אני חושב גם שעול...מנו היה דל יותר בלי לומדי התורה. אין זה אומר שהם אינם יכולים לעבוד או להתגייס לצבא, אבל לימוד התורה היא אחד מערכי היסוד של הישראליות ואין לנו קיום יהודי מבלעדי התורה.
מצד שני, היתה פה מערכת בחירות.
למי ששכח, בחירות הן מאבק בין השקפות עולם. אנשים הולכים לקלפי ומצביעים על הדרך שבה לדעתם צריכה המדינה להתנהל. לפעמים מנצח השמאל, לפעמים הימין, לפעמים הסוציאליסטים, לפעמים הקפיטליסטים, לפעמים תומכי פתרון שתי המדינות, לפעמים חסידי ארץ ישראל השלמה.
בתום הבחירות, מרכיבים את הממשלה לפי התוצאות. כשנתניהו נבחר, היה ברור לכולם שהוא לא יזמין את מרצ לממשלתו. האם זו פסילה? בוודאי שלא. אני משוכנע שנתניהו חושב שמפלגתה של זהבה גלאון היא מפלגה ישראלית לגיטימית, אבל הם מחזיקים בדיעות הפוכות לגבי הדרך שבה צריכה להתנהל המדינה ולפיכך אינם יכולים לשבת באותה ממשלה.
כי ככה זה בדמוקרטיה. אף אחד לא אוהב להפסיד, אבל כולם מקבלים את העקרון הבסיסי לפיו לפעמים אתה בקואליציה ולפעמים באופוזיציה. יש למשל תסריט סביר למדי לפיו הממשלה שתוקם פה בשבועיים הקרובים לא תכלול את "יש עתיד". במקרה כזה אני וחברי נלך לאופוזיציה בראש מורם, מבלי שנרגיש אפילו לרגע שמישהו שונא או פוסל אותנו. כולם מבינים הרי שזה חלק מכללי המשחק הדמוקרטי.
כולם, חוץ מהמפלגות החרדיות.
משום מה התקבע פה העקרון האומר שלא משנה מה תוצאות הבחירות, ולא משנה באיזו השקפת עולם בחרו תושבי ישראל, המפלגות החרדיות חייבות להישאר בממשלה. הם לא "השותפים הטבעיים" של נתניהו, הם השותפים הטבעיים של כל מי שמנצח. ימין שמאל או מרכז, אין הבדל, תמיד נמצא את אלי ישי מחייך מצידו האחד של ראש הממשלה, ואת ליצמן מרצין פנים מצידו האחר.
מדוע בעצם?
האם מישהו שינה את החוקים ושכח להודיע לנו? האם מותר להקים ממשלה בלי הליכוד, בלי העבודה, בלי קדימה, בלי מרצ, בלי המפלגות הערביות, בלי כל מפלגה בעצם, אבל את החרדים חייבים תמיד להכניס לממשלה אחרת תואשם שאתה מטיל חרמות ופסילות? איזה מן תהליך דמוקרטי מוזר זה?
אני לא פוסל בני אדם – חרדים או לא - אבל יש הבדל בין אנשים למפלגות. את החרדים עצמם עלינו לחבק ולקיים איתם דיאלוג אמיתי על עתיד המדינה, אולם המפלגות החרדיות הן סיפור אחר לגמרי.
איני מאמין שש"ס ויהדות התורה יכולות לשבת בממשלה שתעשה את השינוי שעליו הלכנו לבחירות: השינוי בקריטריונים לדיור, לימודי ליב"ה לכל, השיוויון בנטל הגיוס, הקיצוץ המתבקש בתקציבי הישיבות.
תפקידה של "יש עתיד" הוא להחזיר את המיקוד של החברה הישראלית לנושאים כמו חינוך, סיוע לעסקים קטנים, הוזלת הדיור והורדת יוקר המחיה. במילים אחרות, במקום להגדיל את כוחם של סקטורים ולמגזרים, עלינו לסייע למעמד הביניים הישראל שעומד לקרוס בשל הצורך לממן את כל האחרים.
זהו סדר יום אזרחי חדש, אחר, שרוב מכריע של אזרחי המדינה תומך בו, אבל המפלגות החרדיות מתנגדות לו בתוקף. זו זכותם כמובן, אבל פוליטיקאים צריכים גם להיות מוכנים לפעמים לשלם את המחיר על עמדותיהם.
המסקנה המתבקשת היא שלא יקרה שום אסון אם בקדנציה הקרובה הם יישבו באופוזיציה.

אין ספק שהבנאדם יודע לכתוב ולהסביר עצמו בצורה מאוד בהירה וראויה.
אומנם לא הצבעתי לו, אבל קל מאוד להבין ולהזדהות עם דבריו.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 מרץ 2013, 01:44

חנו'ש כתב:התגובה של לפיד על בנושא בפייסבוק:
אומרים עלינו שאנחנו פוסלים את החרדים.
זה כמובן לא נכון. אנחנו לא פוסלים ולא מחרימים אף אדם, ובוודאי שאנחנו לא שונאים אף אחד. מוזר בעיני שאני כל הזמן מסביר לחרדים שאיננו שונאים אותם, אבל הם מתעקשים לטעון שאנחנו כן. איני מצליח מבין למה מישהו – אדם או קבוצה – יעשה ככל שביכולתו כדי לשכנע את עצמו ששונאים אותו.
לא יעזור להם. כל יהודי בעולם הוא אחי, ואני לא אכנע לשיח השנאה. לא זאת בלבד, אני חושב גם שעול...מנו היה דל יותר בלי לומדי התורה. אין זה אומר שהם אינם יכולים לעבוד או להתגייס לצבא, אבל לימוד התורה היא אחד מערכי היסוד של הישראליות ואין לנו קיום יהודי מבלעדי התורה.
מצד שני, היתה פה מערכת בחירות.
למי ששכח, בחירות הן מאבק בין השקפות עולם. אנשים הולכים לקלפי ומצביעים על הדרך שבה לדעתם צריכה המדינה להתנהל. לפעמים מנצח השמאל, לפעמים הימין, לפעמים הסוציאליסטים, לפעמים הקפיטליסטים, לפעמים תומכי פתרון שתי המדינות, לפעמים חסידי ארץ ישראל השלמה.
בתום הבחירות, מרכיבים את הממשלה לפי התוצאות. כשנתניהו נבחר, היה ברור לכולם שהוא לא יזמין את מרצ לממשלתו. האם זו פסילה? בוודאי שלא. אני משוכנע שנתניהו חושב שמפלגתה של זהבה גלאון היא מפלגה ישראלית לגיטימית, אבל הם מחזיקים בדיעות הפוכות לגבי הדרך שבה צריכה להתנהל המדינה ולפיכך אינם יכולים לשבת באותה ממשלה.
כי ככה זה בדמוקרטיה. אף אחד לא אוהב להפסיד, אבל כולם מקבלים את העקרון הבסיסי לפיו לפעמים אתה בקואליציה ולפעמים באופוזיציה. יש למשל תסריט סביר למדי לפיו הממשלה שתוקם פה בשבועיים הקרובים לא תכלול את "יש עתיד". במקרה כזה אני וחברי נלך לאופוזיציה בראש מורם, מבלי שנרגיש אפילו לרגע שמישהו שונא או פוסל אותנו. כולם מבינים הרי שזה חלק מכללי המשחק הדמוקרטי.
כולם, חוץ מהמפלגות החרדיות.
משום מה התקבע פה העקרון האומר שלא משנה מה תוצאות הבחירות, ולא משנה באיזו השקפת עולם בחרו תושבי ישראל, המפלגות החרדיות חייבות להישאר בממשלה. הם לא "השותפים הטבעיים" של נתניהו, הם השותפים הטבעיים של כל מי שמנצח. ימין שמאל או מרכז, אין הבדל, תמיד נמצא את אלי ישי מחייך מצידו האחד של ראש הממשלה, ואת ליצמן מרצין פנים מצידו האחר.
מדוע בעצם?
האם מישהו שינה את החוקים ושכח להודיע לנו? האם מותר להקים ממשלה בלי הליכוד, בלי העבודה, בלי קדימה, בלי מרצ, בלי המפלגות הערביות, בלי כל מפלגה בעצם, אבל את החרדים חייבים תמיד להכניס לממשלה אחרת תואשם שאתה מטיל חרמות ופסילות? איזה מן תהליך דמוקרטי מוזר זה?
אני לא פוסל בני אדם – חרדים או לא - אבל יש הבדל בין אנשים למפלגות. את החרדים עצמם עלינו לחבק ולקיים איתם דיאלוג אמיתי על עתיד המדינה, אולם המפלגות החרדיות הן סיפור אחר לגמרי.
איני מאמין שש"ס ויהדות התורה יכולות לשבת בממשלה שתעשה את השינוי שעליו הלכנו לבחירות: השינוי בקריטריונים לדיור, לימודי ליב"ה לכל, השיוויון בנטל הגיוס, הקיצוץ המתבקש בתקציבי הישיבות.
תפקידה של "יש עתיד" הוא להחזיר את המיקוד של החברה הישראלית לנושאים כמו חינוך, סיוע לעסקים קטנים, הוזלת הדיור והורדת יוקר המחיה. במילים אחרות, במקום להגדיל את כוחם של סקטורים ולמגזרים, עלינו לסייע למעמד הביניים הישראל שעומד לקרוס בשל הצורך לממן את כל האחרים.
זהו סדר יום אזרחי חדש, אחר, שרוב מכריע של אזרחי המדינה תומך בו, אבל המפלגות החרדיות מתנגדות לו בתוקף. זו זכותם כמובן, אבל פוליטיקאים צריכים גם להיות מוכנים לפעמים לשלם את המחיר על עמדותיהם.
המסקנה המתבקשת היא שלא יקרה שום אסון אם בקדנציה הקרובה הם יישבו באופוזיציה.

אין ספק שהבנאדם יודע לכתוב ולהסביר עצמו בצורה מאוד בהירה וראויה.
אומנם לא הצבעתי לו, אבל קל מאוד להבין ולהזדהות עם דבריו.

מזכיר לי את המזרחי המקופח התורן שמלהקים לאח הגדול בשביל שיהיה משוכנע שכל אשכנזי שונא אותו בזמן שהוא מקיא רעל על כל האשכנזים מסביבו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 03 מרץ 2013, 01:50

כשאדם מכניס לו לראש שהוא מקופח, כל דבר ייחשב בעיניו כקיפוח, והוא תמיד יימצא את הדרך להיות הקורבן.
האמת שקורבניות זה דבר מאד שכיח במדינתינו ואין כמעט ציבור ומגזר שלא מוצא את הדרך להשתמש בה.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 03 מרץ 2013, 02:05

מסכים איתכם.
שחף, מה שכתבת זה נכון מאוד וכבר היו על זה דיונים כאן.

אני כן רוצה שישתתפו במשחק, אבל לא בצבא אלא בשירות אזרחי, וכמובן שייצאו לעבוד וגם יחסכו למדינה את הקצבאות וגם יישפרו את חייהם.
ללמוד הם יוכלו גם בערב.

פוסט יפה של לפיד.
כמו שכבר נוכחנו לדעת הוא יודע לדבר היטב. הוא גם מוכיח שהוא עומד מאחורי המילים.
עכשיו הגיע זמן המעשים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 03 מרץ 2013, 22:16

טוב חבר'ס, זה נראה שאנחנו בדרך לקואליציה סוף סוף.

אמנם נהניתי להסתחבק על לפיד אבל אני חייב להודות שאין ספק שמה שהלך כאן בחודש וחצי האחרונים היה פוליטיקה חדשה. עכשיו רק נותר לראות האם זה יבוא לידי ביטוי גם בחקיקה ובנושאים הבוערים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 מרץ 2013, 17:52

שמעתי עכשיו את שי פירון אצל עמנואל ובן, ואני חייב להגיד שממש לא יכאב לי אם הוא יהיה שר החינוך. נשמע כמו בחור ערכי ורציני.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 04 מרץ 2013, 19:43

MTA2311 כתב:שמעתי עכשיו את שי פירון אצל עמנואל ובן, ואני חייב להגיד שממש לא יכאב לי אם הוא יהיה שר החינוך. נשמע כמו בחור ערכי ורציני.

אחות שלי התרשמה ממנו בצורה כזאת שממש הופתעתי למה פוליטיקאים בדרך כלל לא עושים עליה רושם
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2013, 22:14

לדעתי טעות גסה ראשונה של יאיר לפיד בהתנהלות שלו מאז שהוא נכנס לפוליטיקה.
הוא לא רוצה את תק האוצר, אותו תיק ששולט בכל מה שהוא דיבר עליו בבחירות. הוארוצה את תיק החוץ, שלגמרי לא קשור לאג'נדה
אותה הוא דחף במהלך הקמפיין. בנוסף בדרישה הזאת, הוא בעצם מבקש מנתניהו להפר הבטחת בחירות.

לדעתי ההתעקשות הזאת לא חכמה ולא נכונה, וגם לא מוציאה אותו טוב בעיני הציבור.

לגבי תיק הביטחון, זה נראה לי בפעם הראשונה מאז שאני זוכר את המערכת הפוליטית, שיש בעצם רק מועמד אחד לאייש את התפקיד, והוא בכלל מחוץ לעשיריה
הראשונה של הליכוד ביתנו (אני מתכוון כמובן לבוגי).
מופז בטח גם חושב שהוא מועמד, אבל לא נראה לי שעל שני המנדטים שלו, ביבי ייתן לו משהו מעבר לאיזה משרד תיירות או משהו בסגנון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מרץ 2013, 22:20

ללכת על האוצר זאת טעות לא פחות גדולה מבחינתו. יהיה כמעט בלתי אפשרי להצליח בתור שר האוצר תחת תנאים כאלה.
נוצר מצב שבו הוא מרגיש מחוייב לקחת את אחד משלושת התיקים הבכירים( 19 מנדטים, המפלגה השנייה בגודלה וכו')- הביטחון זה לא אופציה, האוצר זאת התאבדות ומה שנשאר זה תיק החוץ שביבי הבטיח לליברמן.

אני חושב שיהיה הרבה יותר חכם מבחינתו "להסתפק" בחינוך, שיכון ופנים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 05 מרץ 2013, 23:06

MTA2311 כתב:ללכת על האוצר זאת טעות לא פחות גדולה מבחינתו. יהיה כמעט בלתי אפשרי להצליח בתור שר האוצר תחת תנאים כאלה.
נוצר מצב שבו הוא מרגיש מחוייב לקחת את אחד משלושת התיקים הבכירים( 19 מנדטים, המפלגה השנייה בגודלה וכו')- הביטחון זה לא אופציה, האוצר זאת התאבדות ומה שנשאר זה תיק החוץ שביבי הבטיח לליברמן.

אני חושב שיהיה הרבה יותר חכם מבחינתו "להסתפק" בחינוך, שיכון ופנים.

מה זה התאבדות? מה הוא נכנס לפוליטיקה בשביל להסתובב בעולם וללכת לקבלות פנים של הקונסולים? איך ואיפה זה בדיוק מסתדר עם הדברים שהוא הבטיח?
מתי יהיה לו זמן לטפל בכל הדברים האזרחיים שהוא הבטיח לטפל בהם?

וממתי תיק האוצר זה התאבדות? בימינו אנו מדובר בתיק הכי חשוב שיש.

זה מראה על פחדנות ועל פוליטיקה ישנה של תכסיסים ותרגילים
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 מרץ 2013, 23:18

להיכנס למשרד האוצר, עם גירעון כזה, וכשאומרים שהמצב רק יחמיר, זאת התאבדות.
לא צריך להיות שר האוצר בשביל לטפל בדברים האזרחיים שהוא הבטיח לטפל בהם. אפשר לעשות את זה מהמשרדים שציינתי קודם.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים